Telegram Web Link
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡تصویر دوقطبی جامعه ایران

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سه‌‌شنبه ۳ مهر ۱۴۰۳

https://www.tg-me.com/den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✔️ در روزنامه امروز می خوانید:

🔹تصویر دوقطبی جامعه ایران
🔹تورم در موقعیت ۹۹
🔹دیدار بزرگان در نیویورک
🔹مسکن در وضعیت «پات»
🔹صدرنشینی زعفران در بازدهی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 اصلاحات اقتصادی باید از کجا آغاز شود؟

🔹بسیاری از اقتصادانان با توصیه به آغاز هرچه سریع‏تر اصلاحات اقتصادی از جایی در «درون اقتصاد» بر این نکته پافشاری می ‏کنند که می ‏توان با تدارک چترهای حمایتی، این اصلاحات را با منطق معمول اقتصاد سیاسی، سازگار کرد.

🔹این توصیه‌ها اغلب یک حفره نظری جدی دارند: برای شکاف ‏های‌‏ عمیق فرهنگی و اجتماعی، در قیاس با اقتصاد، وزن چندانی قائل نمی ‏شوند. به ‏لحاظ نظری، نقش ثانویه قائل شدن برای مسائل فرهنگی-اجتماعی با بینش متعارف اقتصاد سیاسی در شرایط نرمال سازگار است.

🔹با این حال، این بینش متعارف در جوامع قطبی ‏شده شکسته می ‏شود. در جوامع قطبی ‏شده، شکاف ‏های فرهنگی و اجتماعی از مسیر اثرگذاری متقابل بر هویت ‏های سیاسی، بر سایر ابعاد تضاد در جامعه سایه افکنده و افراد را به نسخه‌های افراطی از خود تبدیل می ‏کند.

🔹این خودهای افراطی، احساسات منفی شدیدتری را نسبت به افراد با دیدگاه‌های سیاسی متفاوت از خود بروز داده و اغلب، افراط ‏گرایی سیاسی را به کل سبک زندگی و نگرش ‏های فرهنگی و اجتماعی گسترش می ‏دهند.

🔹چنانچه داده‌های مربوط به انتخابات ریاست ‏جمهوری اخیر را مبنا قرار دهیم، سه نگرش سیاسی متفاوت در جامعه امروز ایران قابل شناسایی و تمایز است.

🔹اول، نیمی از شهروندان واجد شرایط رای‏ دهی، با وجود خواست تغییر، به اصلاحات در چارچوب موجود چندان امیدوار نیستند. دوم، حدود ۵۵درصد از رای ‏دهندگان، همچنان به روزنه‌های تغییر در چارچوب موجود امید بسته‌اند.

🔹در نهایت، حدود ۴۵درصد از رای‌دهندگان از ادامه وضعیت موجود یا نوعی بازگشت به گذشته حمایت می ‏کنند.

🔺به بیان خلاصه، درحالی‌که ۷۵درصد از ایرانیان، خواهان تغییر هستند با این حال، سبد رای تغییرخواهان تنها ۲۵درصد از جامعه را شامل می ‏شود.

🔺ناامیدی از تغییر در ایران امروز بیش از هر چیز با شکاف ‏های عمیق فرهنگی پیوند خورده است.

👈 این به آن معنی است که اصلاحات اقتصادی به‌عنوان مهم‌ترین نیاز امروز ایران باید حتما از جایی «بیرون از اقتصاد» آغاز شود.

#دنیای_اقتصاد #اصلاحات_اقتصادی #انتخابات #شکاف_های_فرهنگی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
شرط کاهش تورم به زیر 30درصد چیست؟

🔹مرکز آمار ایران به تازگی آخرین آمارهای مربوط به تورم را منتشر کرد. براساس این آمار، تورم نقطه به نقطه شهریور ماه با کاهش 0.4 واحد درصدی به 31.2 درصد رسیده است.

🔹مهمترین محرک تورم در میان بخش‌های مختلف اقتصادی بخش مسکن است که حدود نیمی از تورم نقطه‌ای را تشکیل داده است.

🔹تورم ماهانه شهریورماه برابر با 1.7 درصد بوده که حاکی از کاهش 0.3 واحد درصدی تورم ماهانه نسبت به ماه قبل است.

🔹بررسی آمارها نشان می‌دهد تورم نقطه‌ای در فروردین امسال به کف 44 ماهه خود رسید و رقم 30.9 درصد را ثبت کرد، با این حال در شش ماهه اول امسال، این متغیر هنوز به این نرخ نرسیده است. به نظر می‌رسد روند کاهشی تورم بعد از رسیدن به یک هسته سخت متوقف شده است.

🔹رسیدن به تورم زیر 30 درصد، هدفی است که بانک مرکزی برای نرخ تورم امسال تعیین کرده است. بررسی آمارها نشان می‌دهد میانگین تورم ماهانه برای رسیدن به این نرخ باید حدود 2 درصد باشد.

🔺با توجه به روند فعلی، در صورتی که تورم ماهانه مهرماه کمتر 1.4 درصد باشد تورم نقطه‌ای به سطح زیر 30 درصد وارد خواهد شد. اتفاقی که با توجه به ریسک‌های مختلف اثرگذار بر تورم، بعید به نظر می‌رسد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #تورم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

صداهایی که باید شنیده شوند

👤 نوید رئیسی

✍️ اتحاد جماهیر شوروی در پایان سال۱۹۹۱ برای همیشه فرو پاشید، اما در همان زمان، چین در ابتدای مسیر موفقیتی قرار داشت که این کشور را قادر ساخت تا با حفظ نرخ رشد متوسط چشم‌گیر ۱۰درصدی به مدت ۳۰ سال، به یک قدرت اقتصادی و نظامی در کلاس جهانی تبدیل شود.

✍️ در دهه‌های پایانی قرن بیستم، چین و روسیه وجوه اشتراک زیادی مانند جغرافیای بزرگ، منابع طبیعی عظیم، نیروی کار نسبتا ارزان و بازارهای نسبتا جذاب برای خارجی‌ها داشتند.

✍️ بیش از این، هر دو کشور تلاش داشتند به سمت اقتصادهای بازارمحور حرکت کنند.

✍️ اصلاحات در هر دو کشور با به‌قدرت رسیدن رهبران جدید، با به ارث بردن بحران‌هایی با ابعاد بزرگ آغاز شد.

✍️ با این حال، سرنوشت اصلاحات در این دو کشور بسیار متفاوت بود؛ این سرنوشت‌های متفاوت اغلب به دو عامل اصلی، «شرایط اولیه اقتصاد» و «راهبردهای اصلاحات»، نسبت داده شده و نقش «عوامل اجتماعی و محیط فرهنگی» در این واگرایی نادیده گرفته می‌شود.

✍️ موفقیت اصلاحات در چین از رویکرد گام به گام تغییرات اقتصادی و در همین حال، تداوم نهادی در این کشور ناشی می‌شود.

✍️ در نقطه مقابل، اصلاحات همزمان اقتصادی (گلاسنوست) و سیاسی (پرسترویکا) در شوروی، دستورکار اصلاحی در این کشور را به‌شدت متورم کرد.

✍️ تنش بین شهروندان و دولت بی‌اعتبار شوروی در سال‌های پایانی دهه۱۹۹۰ تا آنجا افزایش یافته بود که غلبه بر آن بدون اصلاحات سیاسی بسیار دشوار به‌نظر می‌رسید.

✍️ علاوه بر آنچه گفته شد، امکان‌پذیری اصلاحات اقتصادی همراه با تدوام نهادی در چین تا حد زیادی به شرایط اجتماعی دوره پیشااصلاحات و سیستم ارزشی این کشور باز می‌گشت.

✍️ ساختار سلسله‌مراتبی زندگی اجتماعی یکی از مهم‌ترین ارزش‌های فرهنگ چینی است که عمدتا از تاثیر فراگیر فلسفه کنفوسیوس بر فرهنگ چینی ناشی می‌شود.

✍️ با این همه حتی در چین نیز گذر از خواست دموکراتیزاسیون بدون استفاده نامحدود از نیروی نظامی علیه خواست‌های آزادی سیاسی، امکان‌پذیر نشد.

✍️ برخی از طرفداران مسعود پزشکیان، عبارت «دوم خرداد سوم» را به کرات برای توصیف دولت او استفاده کرده و تلاش می‌کنند تا با تاکید بر توانمندسازی همزمان دولت و ملت، روزنه‌ای برای اصلاحات اقتصادی باز کنند.

✍️ اما جامعه قطبی‌شده امروز ایران فرسنگ‌ها از جامعه ایران در دوم خرداد۱۳۷۶ فاصله گرفته است.

✍️ شکاف‌های اقتصادی و فرهنگی و ظهور سیاست هویت در کنار مواضع محافظه‌کارانه مسعود پزشکیان موجب شده تا به‌رغم خواست ۷۵درصدی ایرانیان برای تغییر، سبد رای اصلاح‌طلبان تنها ۲۵درصد از جامعه را شامل شود.

✍️ بیش از این، میزان نقدشوندگی چک هزینه‌های سیاسی مسعود پزشکیان برای تشکیل ائتلافی فراگیر در سمت حاکمیت هنوز در معرض آزمون قرار نگرفته است.

✍️ از دیدگاه هنجاری نیز نمی‌توان از این نکته ابزار تاسف نکرد که پس از گذشت بیش از ۱۰۰سال از جنبش مشروطه در ایران، مدل اصلاحات چینی امروز به‌عنوان الگویی برای اصلاحات در ایران مطرح می‌شود.

✍️ علاوه بر ویژگی‌های فرهنگی تعیین‌کننده موفقیت اصلاحات در چین که امکان‌پذیری پیاده‌سازی این الگو را در ایران با تردید‌های جدی مواجه می‌کند، «راه‌حل چینی»، امری بود که حتی مخائیل گورباچف نیز از تکرار آن امتناع کرد.

✍️ این جایی است که می‌توان پرسید، تحول‌خواهان ایرانی از کدام اصلاحات سخن می‌گویند. آیا آنان صدای ۷۵درصد خواهان تغییر را شنیده‌اند؟

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #چین #روسیه #اصلاحات

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اقتصادنیوز (Ma)
🔴 ایران: افزایش قیمت نفت قطعی است/نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 3 مهر

▫️اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

▫️سوم مهر 1354؛ ایران: افزایش قیمت نفت قطعی است

▫️سوم مهر 1374؛ هیات اقتصادی-سیاسی ارمنستان وارد تهران شد

▫️سوم مهر 1384؛ دفتر شرکت گلدکوئیست در ایران پلمب شد

#نیم_قرن

@EghtesadNews_com
دیدار پزشکیان و پادشاه اردن

🔹رئیس‌جمهور کشورمان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با ملک عبدالله پادشاه اردن دیدار و گفت‌وگو کرد./تسنیم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 عبور بورس از سد بتنی

🔺در معاملات دیروز برای سومین‌بار در یک سال اخیر، شاخص کل بورس موفق به بازگشت به بالای سطح ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحدی شد.

🔺دلار نیمایی در روزهای اخیر رشد قابل توجهی را تجربه کرده و اثر مثبت این موضوع در معاملات این روزها نمایان شده است.

🔺بررسی ارزش معاملات سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی نشان می‌دهد که در روز گذشته، 5‌هزار و 325‌میلیارد‌تومان سهام، حق‌‌‌‌‌‌‌‌‌تقدم‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و واحد صندوق سهامی معامله شده‌است که بیشترین مقدار این متغیر در ماه‌های اخیر محسوب می‌شود.

🔺آخرین‌باری که ارزش معاملات ارقامی بیش از این را تجربه کرده‌بود، به 16 و 17 تیرماه سال‌جاری بازمی‌گردد که در نتیجه مشخص‌شدن نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری، بازار با رشد قابل‌توجهی همراه شد.

🔺در دو روز معاملاتی پس از این ماجرا، ارزش معاملات نسبتا بالایی نیز در بازار به‌ثبت رسید.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چرا ربع سکه محبوب است؟

🔹حباب ربع‌سکه به‌رغم افزایش قیمت جهانی طلا و عرضه بیشتر بانک مرکزی، تمایل چندانی به کاهش ندارد. این موضوع به دلیل محبوبیت ربع‌سکه در میان خریداران کوچک‌تر است.

🔹در شرایطی که سکه طلا امامی و نیم‌سکه قیمت‌های بالاتری دارند، ربع‌سکه به‌عنوان گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه‌تر برای سرمایه‌گذاران خرد در نظر گرفته می‌شود. با وجود رشد عرضه و افزایش بهای جهانی طلا، تقاضای زیاد برای ربع‌سکه مانع کاهش حباب آن شده است.

🔹حباب به دلیل عدم توازن میان عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد و وقتی تقاضا بالا و عرضه محدود باشد، قیمت فراتر از ارزش ذاتی می‌رود.

🔹عوامل دیگری مثل افزایش انتظارات تورمی و سیاست‌های پولی نیز بر میزان حباب تأثیر دارند. در نیمه نخست ۱۴۰۳، میانگین حباب ربع‌سکه در محدوده ۶ تا ۷ میلیون تومان بوده است.

🔹در روزهای اخیر، نرخ ارز نیز نوسان داشته و قیمت دلار به ۵۹,۶۵۰ تومان رسیده، که نشان‌دهنده تأثیر تغییرات اقتصادی کلان بر بازارهای مرتبط با طلا و ارز است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
زندگی دشوار، اخلاق آلوده

مولود پاکروان با طرح این پرسش که چرا زندگی اخلاق‌مدار و قانونمند دشوار شده است؟ به دنبال یافتن دلایل زوال اخلاقی در جامعه امروز ایران بوده است.
چکیده مقاله:

🔹کمی قبل، در اوج سفرهای پایان تابستان، ویدئوهای متعددی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که سواحل زیبای گیلان و مازندران و جنگل‌های هیرکانی را مملو از زباله‌های رهاشده توسط مسافران به تصویر می‌کشید.

🔹با انتشار این تصاویر، کنشگران و علاقه‌مندان محیط زیست، آه از نهادشان برآمد و فعالان اجتماعی نسبت به سندرم مزمنی هشدار دادند که رفته‌رفته دارد به همه‌گیری تبدیل می‌شود: بی‌اخلاقی، بی‌مسئولیتی و خو کردن به آداب زندگی ناسالم!

🔹ناسلامتی در سبک زندگی امروز ما البته، به آسیب زدن به محیط زیست ختم نمی‌شود. به نظر می‌رسد جامعه در تمامی ابعاد زندگی اخلاقی و قانون‌مدار و مسئولانه سیری قهقرایی را آغاز کرده است.

🔹در رانندگی پایبند به قوانین نیستیم. در کسب‌وکار آنچه نسل‌ها با عنوان اخلاق کاسبی شناخته می‌شد، کمرنگ‌ شده و رو به فناست.

🔹سرقت -نه صرفا به شکل ربودن!- که در اشکال کمتر ملموسی مثل کم‌کاری و کم گذاشتن در وقت و کار و جنس و خدمات به پدیده‌ای فراگیر تبدیل شده است.

🔹دله‌دزدی را در زیرپوستی‌ترین شکل خود به کرات مشاهده می‌کنید.

🔹حیف‌ومیل انرژی رویه‌ای مرسوم است. و خواندن اخباری مانند خیانت، تقلب، اختلاس و فساد و رشوه و امثال آن دیگر مانند گذشته احساسی از تاسف یا خشم را در ما برنمی‌انگیزد.

🔹ظاهراً جامعه‌ای که تصور می‌کرد ظرفیت رهبری اخلاقی جهان را دارد حالا مسیر اخلاق و قانونمداری را گم کرده است.

🔹ما تا همین چندی پیش، بسیاری از جوامع را به دلیل فشار بالای اقتصاد رقابتی و همگام شدن با استانداردهای زندگی مصرف‌گرایانه و شیوع رفتارهای فردگرایانه و منفعت‌طلبانه سرزنش می‌کردیم. حالا اما، خود به بیماری مشابهی دچار شده‌ایم.

🔹در یک نگاه کلی، به نظر می‌رسد زندگی در سلامت اخلاقی دشوار شده، زیرا «کدهای اخلاقی» مردم در حال دگرگونی است.

🔹یک کد اخلاقی را می‌توان به عنوان مجموعه‌ای از توافق‌ها تعریف کرد که هر کدام از ما هنگام بزرگ شدن در محیط‌هایی مانند خانواده، مدرسه و جامعه به عنوان «کار درست» پذیرفته‌ایم.

🔹چه شد که ارزش‌هایی چون صداقت، قناعت و پاکدستی، جایشان را به منفعت‌طلبی، زیاده‌خواهی، دروغ و تقلب دادند؟

🔹در میان همه پیشران‌های بی‌اخلاقی و زوال ارزش‌ها در جامعه، اقتصاد را تا چه اندازه باید مقصر بدانیم؟

🔹آلبرت بندورا، روان‌شناس و استاد دانشگاه استنفورد می‌گوید: مردم معمولاً دست به اعمال ناپسند نمی‌زنند مگر آنکه جنبه‌های غیراخلاقی آن اعمال را برای خودشان توجیه کرده باشند.

🔹اقتصاد به شیوه‌های مختلف، اخلاق را مورد تهاجم قرار می‌دهد. مشکلات اقتصادی اغلب با دسترسی محدود به آموزش و شغل همراه است که می‌تواند راه‌های قانونی موفقیت را کاهش دهد.

🔹این کمبود فرصت ممکن است افراد را به سمت فعالیت‌های غیرقانونی به عنوان وسیله‌ای برای دستیابی به اهداف خود سوق دهد.

🔹در برخی موارد هم مشکلات اقتصادی می‌تواند ارزش‌های فرهنگی را تغییر دهد، به نحوی که «بقا» (سرقت یک تکه نان برای زنده ماندن به سبک ژان والژان!) بر آموزه‌های اخلاقی سنتی اولویت پیدا کند.

🔹همچنین عدم اعتماد به رهبران سیاسی می‌تواند برخی افراد را به سمت این‌گونه رفتارهای افراطی سوق دهد.

🔹ممکن است افراد جامعه به این نتیجه برسند که زیر پا گذاشتن قانون ابزاری ضروری برای دستیابی به خیر بزرگ‌تر است، به‌خصوص اگر احساس کنند به حاشیه رفته‌اند یا شنیده نشده‌اند.

🔹بی‌اعتمادی فراگیر به سیاستمداران می‌تواند چرخه‌ای ایجاد کند که در آن بی‌اخلاقی و قانون‌شکنی به عنوان پاسخ‌های قابل قبولی به بی‌عدالتی تلقی ‌شود.

🔹فرقی نمی‌کند که کدام عامل را مقصر دور شدن از زیست سالم بدانیم: فقر، فشار اقتصادی یا فساد سیاستمداران! مهم، ازکارافتادن سازوکار‌هایی است که تا پیش از این می‌توانست متضمن بقا و تداوم ارزش‌های اخلاقی باشد.

منبع: تجارت فردا، شماره ۶۶۱

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
۵.۴ میلیون موبایل وارد کشور شد

🔹در ۶ ماهه سال جاری ۵ میلیون و ۴۱۶ هزار و ۴۴۶ دستگاه گوشی تلفن همراه به شیوه تجاری و مسافری از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شد.

🔹ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارداتی به کشور در ۲ رویه تجاری و مسافری یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون دلار بوده است.

🔹واردات گوشی تلفن همراه از لحاظ تعداد ۱۶ درصد و از حیث ارزش ۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش نشان می‌دهد./تسنیم


کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
✍️ دکه

🗣️ امروز سه شنبه 3 مهرماه خبر مشترک رسانه ها را می توان به این صورت دسته بندی کرد: حواشی سفر پزشکیان به نیویورک؛ انتصاب مخبر به عنوان مشاور و دستیار رهبری؛ تحولات لبنان و احتمال آغاز جنگ بزرگ.

▶️ دنیای اقتصاد

«تصویر دوقطبی جامعه ایران» عنوان تیتر یک این روزنامه است که عوامل اقتصادی و فرهنگی در انتخابات اخیر را بررسی می‌کند.

در بخشی از این گزارش آمده است که ناامیدی از تغییر در ایران امروز بیش از هر چیز با شکاف‏های عمیق فرهنگی پیوند خورده است. این به آن معنی است که اصلاحات اقتصادی به‌عنوان مهم‌ترین نیاز امروز ایران باید حتما از جایی «بیرون از اقتصاد» آغاز شود.

«تورم در موقعیت ۹۹» تیتر دوم این روزنامه است که آخرین آمارهای تورمی را بررسی می کند.

«اتهامات سنگین راب مالی» هم عنوان عکس یک این روزنامه است که می نویسد، وال‌استریت ژورنال پس از ۱۸ ماه اتهامات مالی را افشا کرد و این پرسش را مطرح می کند که چگونه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا از هم پاشید.

▶️ اعتماد

این روزنامه عکس و تیتر یک خود را به گزارش‌هایی از سفر رییس‌جمهور به سازمان ملل اختصاص داده و عنوان «برای صلح آمده‌ام» را برای آن برگزیده است.

این گزارش البته با دو گفت و گوی دیگر تکمیل می شود. یکی، گفت و گوی عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، با «مشق میدان» درباره نقش رییس‌جمهور در سفر نیویورک با عنوان «پزشکیان تصویرگر چهره مطلوب ایران است».

عراقچی معتقد است: «آقای پزشکیان متخصص ساختن تصویرهای بسیار خوب است. ما این را در عراق تجربه کردیم و در داخل کشور هم در انتخابات تجربه کردیم».

او می افزاید: «من اطمینان دارم که تصویر بسیار خوب و مطلوبی از جمهوری اسلامی ایران در این سفر توسط آقای دکتر پزشکیان ارائه خواهد شد».

دوم، گفت‌وگو با رحمان قهرمانپور با عنوان «هدف سفر هیات ایرانی به نیویورک».

قهرمانپور بر این باور است که با توجه به جنگ اوکراین و از سویی دیگر شرایطی که در غزه حاکم است و همچنین تشدید درگیری میان حزب‌الله و اسراییل، شواهد این‌گونه نشان می‌دهد که تنش حاکم بر روابط ایران و طرف‌های غربی نیز رو به فزونی است. لذا در این شرایط احتمال اینکه دیدارها در سطوح بالایی انجام بگیرد کم است.

در گزارش «سرعت تورم گرفته شد» نگاهی انداخته شده به داده‌های مرکز آمار از شاخص قیمت کالاها در پایان شهریور.

در این گزارش آمده است که تورم سبد خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها به پایین‌ترین سطح خود در 44 ماه اخیر رسید.

نرخ تورم کل کشور هم به صورت ماهانه و هم به صورت نقطه‌ای و سالانه نسبت به مردادماه کاهش یافته تا حدی که نرخ ماهانه این شاخص به 1.7درصد رسیده است.

در گزارش «صلح در لبنان به مویی بند است» به این مسئله اشاره شده که آیا اسراییل برای حمله زمینی به جنوب لبنان آماده می‌شود؟

منابع متعدد گزارش دادند در یکشنبه شب، تنها در کمتر از 30 دقیقه، اسراییل بیش از 80 حمله هوایی علیه مناطقی در لبنان انجام داد.

اکونومیست در گزارشی مدعی شد اسراییل در حال طرح‌ریزی حمله زمینی به لبنان است که طی آن بتواند مناطقی را در چند کیلومتر از خاک این کشور اشغال کند...

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
✍️ دکه 🗣️ امروز سه شنبه 3 مهرماه خبر مشترک رسانه ها را می توان به این صورت دسته بندی کرد: حواشی سفر پزشکیان به نیویورک؛ انتصاب مخبر به عنوان مشاور و دستیار رهبری؛ تحولات لبنان و احتمال آغاز جنگ بزرگ. ▶️ دنیای اقتصاد «تصویر دوقطبی جامعه ایران» عنوان تیتر…
.
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ شرق

این روزنامه تیتر یک خود را «جان ارزان» برگزیده که در آن کارشناسان فنی و صنعتی علل وقوع حادثه مرگبار در معدن طبس را بررسی می کنند.

«حزب الله و جنبش تسویه حساب نامحدود» تنش های مرزی حزب الله و اسراییل را مورد بررسی قرار داده و معتقد است که به اذعان نعیم قاســم، «حزب االله وارد مرحله جدیدی با عنوان "جنبش تسویه حساب نامحدود" یا به عبارت دیگر "نبردِ حســاب باز" شده اســت».

عکس یک این روزنامه هم با عنوان «چریک آرام» گفت و گویی است با بهزاد نبوی.

«تلاش افراطی ها برای بر هم زدن آرامش منطقه» به مسئله جنگ آخرالزمانی و رویکردهای ایران در قبال آن پرداخته است.

در این گزارش به وجود دو دیدگاه در ایران هم اشاره شده است: تفکری که معتقد اســت ایران باید تهدیدی برای منطقه و جهان تلقی شــود تــا جهان حاضر باشد به ایران امتیاز دهد.

در مقابل این تفکر، گرایشــی وجود دارد که معتقد است ایــران نه تنها تهدیدی برای صلح و امنیــت منطقه و جهان نیســت، بلکه توانایی برقراری صلــح در منطقه و هم گرایی کشورهای مســلمان علیه هر دشمن خارجی را دارد.

این روزها مسائل و مشــکلات مالی گریبان تخت جمشید را گرفته و توسعه گلســنگ ها در بخش های مختلف این میراث جهانی، خبر ســاز شده است.

▶️ هم میهن

این روزنامه تیتر یک خود را به همراهی سه چهره اصلی تیم مذاکرات هسته ای با رئیس جمهور اختصاص داده و عنوان «تیم برجام در نیویورک» را برای آن برگزیده است.

در همین رابطه، وزیر امور خارجه برای از سرگیری مذاکرات هسته ای در جریان سفر به امریکا اعلام آمادگی کرد.

«آزمون پنجم امریکا» عنوان عکس یک این روزنامه است. مســعود پزشــکیان در حالی دیروز با رویکرد تنش زدایی وارد نیویورک شــد کــه یک بازخوانی تاریخی نشــان از آن دارد که ســران کاخ ســفید دست دوستی جریان های میانه رو و ملی ایران در دولت های محمد مصدق، مهدی بازرگان، سیدمحمد خاتمی و حسن روحانی را پس زده اند.

«دیوار سست معدن» هم از دیگر گزارش های صفحه یک است که ارزیابی کارشناسان معدنی و دستور وزیر کار برای بررسی حادثه طبس را دستمایه گزارش قرار داده است.

«جنگ در جبهه شمال» هم عنوان گزارش دیگر این روزنامه است که می نویسد، در آستانه سالگرد عملیات هفتم اکتبر، اسرائیل حملات گسترده ای را به لبنان آغاز کرد. این حملات دست کم ۲۷۴ شهید و 1024 مجروح برجا گذاشت.

در مقاله «مرزهای تهی از دولت» موضوع مناطق مرزی به قلم «آرمناک توکماجیان» و «خدر خدور» پژوهشگران مرکز کارنگی خاورمیانه در بیروت بررسی شده است.

مناطق مرزی با یکدیگر تفاوت‏هایی دارند، اما در یک ویژگی مشترک هستند: آنها عمدتاً به مناطق خودمختار تبدیل شده‌‏اند؛ اقتصاد، امنیت و حتی ایدئولوژی مختص خودشان را دارند و به کانتون‏‌های بالفعل خارج از کنترل سوریه تبدیل شده‏‌اند.

نتیجه اصلی چنین واقعیتی این است که رویه‌‏ای بنا نهاده‏‌ شده‌ ‏است که بر اثر آن دمشق در آینده نزدیک نخواهد توانست حاکمیت ملی را بر مناطق مرزی سوریه احیا کند.

«مأمور تغییر نسل مدیران» هم گزارشی است که در آن به بررسی انتصاب محمد مخبر به عنوان دستیار رهبری و مسئولیتی که طبق حکم به او محول شده پرداخته است.

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
. مروری بر روزنامه های صبح امروز: ▶️ شرق این روزنامه تیتر یک خود را «جان ارزان» برگزیده که در آن کارشناسان فنی و صنعتی علل وقوع حادثه مرگبار در معدن طبس را بررسی می کنند. «حزب الله و جنبش تسویه حساب نامحدود» تنش های مرزی حزب الله و اسراییل را مورد بررسی…
.
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ سازندگی

«پنهان کاری مومنانه» عنوان عکس و تیتر یک این روزنامه است که جزئیات جدیدی از فروش تابلوهای نفیس موزه امام علی را به دست می دهد.

در بخشی از این گزارش آمده است که «نگاره آفاق ماهســتان»، موسســه ای اســت کــه 14 اثــر از موزه امام علی گرفته و آنها را در دوبی فروخته است.

این موسسه در فروردین امسال 39 اثر در دوبی فروخته اســت که 14 مورد آن متعلق بــه موزه امام علی بــوده و از مالکیت آثار دیگر، خبری در دســت نیســت.

ناصر امانی، عضو شــورای شهر تهران اعلام کرد: امیدی به بازگشت این کارها نیست و باید با افرادی که سبب این اتفاق بوده اند، برخورد شود.

در گوشواره این روزنامه هم گزارش «لبنان غرق خون» آمده است که به جان باختن 182 نفر و زخمی شدن 720 نفر دیگر در حملات اسراییل اشاره شده است.

«فقط 12 نفر» گزارشی است در مورد هیئت اعزامی همراه پزشکیان به نیویورک.

حاشیه های ســفر رئیس جمهور پزشــکیان به نیویورک از همان روزی که تهران را به مقصد آمریکا ترک کرد، شــروع شد و همچنان هم ادامه دارد.

برخی می گفتند که او تمام خانواده اش را با هیاتی بالای 30 نفر با خود به آنجا برده اســت.

اما واقعیت امر این است که رئیس دولت چهاردهم کمترین افراد را در این ســفر با خود همراه کرده اســت: فقط 12 نفر.

«پیام صلح و وفاق» گزارشی است که در آن اشاره شده که مسعود پزشکیان در سفر به نیویورک علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل با سران 20 کشور دیدار می کند.

▶️ همشهری

این روزنامه در صفحه اول خود سه تیتر اصلی دارد:

اول) تیتر و عکس یک با عنوان «مأموریت ویژه» اشاره دارد به اینکه رهبر ‌انقلاب با انتصاب محمد مخبر ‌به سمت مشاور‌ و دستیار رهبری، وظیفه او را شناسایی و به‌کارگیری نیروهای جوان و نخبه جهت کمک به دستگاه‌های مختلف تعیین کردند.

دوم) در گزارش «اصل ‌ماجرای تابلوهای موزه امام‌علی» به سرنوشت تابلوهایی پرداخته که «نه‌گم ‌شده‌اند، نه به سرقت رفته‌اند».

این روزنامه معتقد است برخی از رسانه‌ها با عبارت «تابلوها گم شده‌اند» سبب تشویش اذهان عمومی شده‌اند.

مهرداد باقری، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به این مسئله پاسخ داده است.

سوم) در گزارش «پزشکیان: ترور شهید هنیه بدون پاسخ نخواهد ماند» به گفت‌وگوی رئیس جمهور با مدیران ارشد رسانه‌های آمریکایی اشاره کرده که نخستین برنامه رئیس‌جمهور در جریان سفر 3‌روزه به نیویورک به‌منظور شرکت در مجمع‌عمومی سازمان‌ملل بود.

عراقچی، ظریف، سنایی، امیرسعید ایروانی، قائم‌پناه و طیب‌نیا از جمله چهره‌هایی بودند که در کنار پزشکیان حضور داشتند.

▶️ کیهان

این روزنامه در تیتر یک بلند بالای خود «آمریکا همان اسرائیل است؛ نیویورک فرصتی برای محاکمه جنایتکاران» سفر پزشکیان به نیویورکرا بررسی کرده است.

در این گزارش اشاره شده سفر پزشکیان به نیویورک فرصتی طلایی برای بیان ظلم صهیونیست‌ها به پشتوانه آمریکا و محاکمه جنایتکاران و حامیان آنان است.

فرصتی که مدعیان اصلاحات درست در نقطه مقابل آزادگی و انسانیت آن را به بهانه‌ای برای رابطه با آمریکا تعبیر می‌کنند.

عکس یک این روزنامه هم عنوان «حضور خادمان امام رئوف بر بالین مجروحان حادثه معدن طبس با پرچم متبرک حرم رضوی» را بر خود دارد.

در گزارش «محمد مخبر مشاور و دستیار رهبری شد» متن پیام رهبری و انتصاب مخبر سوژه گزارش شده است.

در گزارش «تبادل سنگین آتش بین حزب‌الله و اسرائیل» به دنبال پاسخ به این پرسش است که آیا جنگ بزرگ آغاز شده است؟

حزب‌الله دیروز از منطقه «طبریه» تا «صفد» که 20 منطقه می‌شود را زیر آتش سنگین خود بُرد. مقاومت عراق هم به کمک حزب‌الله آمده است.

ستون «خبر ویژه» هم متشکل از خبرهای زیر است:

روزنامه هم میهن از این که چهره‌ای از افراطیون مدعی اصلاحات به ریاست خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) منصوب نشده، ابراز ناخرسندی کرد.

در حالی که وزیر خارجه کشورمان ملاقات با بلینکن را در نیویورک رد کرد، خبرگزاری وابسته با مدیران دولت روحانی [خبرآنلاین] اذعان کرد ملاقات مقامات ایرانی با مقامات آمریکایی در نیویورک، شرط‌بندی روی اسب بازنده است.

خبرگزاری بلومبرگ نوشت: دولت آمریکا نگران افزایش همکاری‌ها میان روسیه، ایران، چین و کره شمالی و رسیدن آن به نوعی اتحاد است که سلطه واشنگتن و متحدانش را به چالش بکشد.

در حالی که دولت شهید رئیسی توانست با توقف دیپلماسی فشل دولت روحانی صادرات نفتی را احیا و رشد اقتصادی منفی شده را به رشد بالای 5 درصد برساند، یک سایت اجاره‌ای غربگرا [عصرایران] از دولت پزشکیان خواست راه شهید رئیسی را ادامه ندهد!

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اتهامات سنگین «راب مالی»

🔹مردی که قرار بود رهبری تلاش‌‌‌ها برای گفت‌وگوها درباره مسائل منطقه‌‌‌ای و هسته‌‌‌ای تهران را بر عهده بگیرد، کنار گذاشته شد، مجوز امنیتی فوق‌‌‌محرمانه‌‌‌اش به حالت تعلیق درآمد و به مرخصی بدون حقوق رفت.

🔹این اتفاق برای مالی، بخشی از شکست بزرگ‌تر تلاش‌‌‌های دولت بایدن با هدف آنچه مهار جاه‌‌‌طلبی‌‌‌های ایران می‌‌‌خواندند، بود.

🔹تحقیقات در مورد رفتار مالی منجر به یک جلسه پرتنش بین مقامات ارشد تحقیقات فدرال و مقامات وزارت امور خارجه شد، به گفته افرادی که با این گفت‌وگوها آشنا بودند: اف‌‌‌بی‌‌‌آی کار او را کثیف و پیامدهای آن را جدی می‌دانست، در حالی که مقامات وزارت خارجه از او دفاع می‌کردند.

🔹در خارج از دولت، مالی از تماس‌‌‌هایی استقبال می‌‌‌کرد که بسیاری از افراد در محافل سیاست خارجی واشنگتن از آن اجتناب می‌کردند. او در حین کار در گروه بین‌المللی بحران، یک اندیشکده مستقر در بروکسل، با رهبران حماس و حزب‌‌‌الله - دو گروهی که آمریکا آنها را تروریستی نام‌گذاری کرده است- با هدف حل مناقشه ملاقات کرد.

🔹طبق گزارش بازرس کل، در بهار گذشته، مقامات مجری قانون در وزارت امور خارجه «اطلاعات نامطلوب» در مورد مالی دریافت کردند؛ یعنی اطلاعاتی درباره او که می‌تواند بر توانایی مالی برای گرفتن مجوز تاثیر بگذارد.

🔹به گفته افرادی که با این موضوع آشنا هستند، مالی روی لینک تله‌گذاری‌شده‌ای کلیک کرده بود که یک حساب ایمیل شخصی را به خطر انداخت.

🔹در حالی که بازرسان این نقض را بررسی می‌کردند، شواهدی را کشف کردند که نشان می‌داد مالی به طور بالقوه مطالب طبقه‌بندی‌شده، از جمله یادداشت‌های جلسه را به یک حساب شخصی منتقل کرده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #ایران #مالی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
گروسی: برقراری ارتباط مجدد با عراقچی مهم است

🔹مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: دیدار و برقراری مجدد تماس با وزیر امور خارجه ایران در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک قبل از سفر آتی من به تهران مهم است./تسنیم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
عراقچی: تلاش ما این است که دور جدید مذاکرات هسته‌ای آغاز شود

🔹ما آمادگی داریم و اگر طرف مقابل هم آمادگی داشته باشد می‌توانیم در سفر به نیویورک شروع مجدد مذاکرات را داشته باشیم.

🔹پیام‌هایی رد و بدل شده است و اعلام آمادگی عمومی وجود دارد ولی شرایط بین‌المللی به گونه‌‌ای است که شروع دوباره مذاکرات هسته ای مقداری سخت‌تر و پیچیده تر از قبل است./ایرنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
شرط شتاب بورس در شش‌ماه

🔺تا اینجای کار وعده‌های وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس از یک سو و از سوی دیگر ارزندگی سهام، سبب شده تنش‌های منطقه‌ای نقش پررنگی در روند بازار سهام ایفا نکنند.

🔺اما این وضعیت تا کجا می‌تواند ادامه یابد؟ اکنون که دلار نیما به عنوان یکی از محرک‌های قوی رشد بورس در مسیر صعودی حرکت می‌کند مهم‌ترین مولفه تکمیل‌کننده در این میان «محقق شدن وعده‌ها»ست که می‌تواند منجر به رشد بازار سهام شود.

🔺به بیانی ساده‌تر دو عامل مهم که مانع از رشد بازار سهام در نیمسال نخست ۱۴۰۳ شدند، یعنی روند منفعلانه نرخ دلار نیما و افزایش نرخ بهره، حالا می‌توانند وضعیت را به نفع بورس رقم بزنند.

🔺افزایش تدریجی نرخ نیما و نزدیک شدن آن به دلار آزاد اثر مستقیمی بر سودآوری شرکت‌ها بر جای می‌گذارد. کاهش نرخ بهره نیز که بارها از سوی وزیر اقتصاد مطرح شده، اگر رنگ واقعیت به خود بگیرد بورس می‌تواند به مامنی جذاب برای سرمایه‌گذاران مبدل شود.

🔺البته گمانه‌زنی‌های مختلفی در مورد عملکرد بورس مطرح است که مهم‌ترین آنها بر این نکته تاکید می‌کند که بازار سهام در نیمه دوم سال می‌تواند تا حدودی انتظارات را برآورده کند.

🔺اما همچنان نگرانی‌هایی درباره توانایی این بازار در مواجهه با چالش‌های پیچیده اقتصادی کشور وجود دارد.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چمران: اتوبوس‌های وارداتی چینی را تا نبینم باور نمی‌کنم

رئیس شورای شهر تهران

🔹حل مشکل تاکسیرانان منوط به جلسه بین شهردار تهران با معاون اول است.

🔹می‌گویند اتوبوس‌های وارداتی چینی به بندرعباس آمده؛ بنده هم تا نبینم باور نمی‌کنم.

🔹اتوبوس‌های داخلی دریافت شدند اما حمل اتوبوس‌های خارجی به تهران زمان‌بر خواهد بود./ایرنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
2024/11/15 15:36:35
Back to Top
HTML Embed Code: