Telegram Web Link
میچیو کاکو: تماس با حیات بیگانه در قرن حاضر، برقرار خواهد شد!

یکی از بزرگترین سوالات بشر این است که آیا، غیر از ما، حیات دیگری در جهان وجود دارد؟ این سوال، توجه دانشمندان زیادی را به خود جلب کرده و سرمایه‌های زیادی در راه‌ رسیدن به پاسخ آن صرف شده، هر چند تاکنون، نشانه‌ای از حیات بیگانه بدست نیامده است. در جهانی که زمینی‌ها نمی‌توانند در صلح با یکدیگر زندگی کنند، وجود بیگانگان می‌تواند یک هیجان و شاید یک زنگ خطر بزرگ باشد. هفته‌ی گذشته، میچیو کاکو در یک مصاحبه پیش‌بینی کرد تماس با حیات بیگانه در قرن حاضر، برقرار خواهد شد! با دیپ‌لوک همراه باشید…

https://goo.gl/eDaAZ3

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
مشاهده‌ی بازگشت پوانکاره و رفتار جادویی ذرات در سیستم‌های کوانتومی

شاید یکی از نتایج شگفت آور فیزیک، بازگشت کامل سیستم پیچیده‌ای که به حال خود رها شده، به حالت اولیه‌اش باشد. به عنوان مثال، ذرات گازی که به طور آشوبناکی در یک مخزن حرکت می‌کنند، پس از مدتی دقیقا به حالت اولیه خود بازمی‌گردند که به عنوان قضیه بازگشت پوانکاره (Poincaré recurrence) شناخته می‌شود. این قضیه، پایه و اساس نظریه‌ی آشوب مدرن به شمار می‌رود. دانشمندان مدت‌هاست در تلاشند تا از این قضیه در جهان کوانتومی استفاده کنند. در حال حاضر، محققان دانشکاه تکنولوژی وین موفق به تحقق این امر شده و نوعی بازگشت پوانکاره را در یک سیستم کوانتومی چند ذره‌ای مشاهده کرده‌اند. نتایج این مطالعه در مجله معتبر Science منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/thUWGz

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتومی
@deeplook
پیام رسانی کوانتومی دو طرفه ممکن شد: سد دیگری که مکانیک کوانتومی از پیش رو برداشت

ارتباط، فرآیند انتقال پیام (اطلاعات) از یک فرستنده‌ به گیرنده است. معمولا تصور ما درباره انتقال اطلاعات فیزیکی، پیامی است که توسط یک حامل اطلاعات ارسال می‌شود. در دنیای کلاسیک، سیستم‌های فیزیکی حامل اطلاعات، مطابق قوانین فیزیک کلاسیک، عمل می‌کنند، اما اکنون دانشمندان به لطف ویژگی‌های شگفت دنیای کوانتومی، موفق به عبور از سدی کلاسیکی شده‌ و ایده‌ی پیام رسانی کوانتومی دو طرفه را ثابت کرده‌اند. نتیجه‌ی این پژوهش جذاب در مجله Physical Review Letters منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/CBYpSy

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آزمایشی که می‌تواند آشتی مکانیک کوانتومی و گرانش را ثابت کند

یکی از بزرگترین چالش‌های پیش‌ روی فیزیک امروز، آشتی مکانیک کوانتومی و گرانش است؛ دو نظریه‌ای که در مقیاس‌های متفاوت عمل کرده و به ظاهر، قرار نیست از در صلح با یکدیگر وارد شوند. اکنون دو گروه از دانشمندان و به طور مستقل از یکدیگر، آزمایشی طراحی کرده‌اند که آشتی مکانیک کوانتومی و گرانش را ممکن می‌کند. گروه اول حاصل همکاری دانشمندان از دانشگاه‌های آکسفورد و سنگاپور بوده و گروه دوم، حاصل یک همکاری بین‌المللی است. این دو مقاله‌ در مجله‌ی Physical Review Letters منتشر شده‌اند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/t6vehA

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
درگذشت استیون هاوکینگ در روز تولد آلبرت اینشتین!

استیون هاوکینگ ، نابغه‌ی حال حاضر کیهان‌شناسی، امروز ۱۴ مارس ۲۰۱۸ در سن ۷۶ سالگی در کمبریج درگذشت. نکته‌ی جالب اینکه، ۱۴ مارس ۱۸۷۹ یعنی ۱۳۹ سال پیش در چنین روزی، نابغه‌ی بی‌چون وچرای دیگری به نام آلبرت اینشتین، دیده به جهان گشود. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/qPCrET

________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
معرفی حالت عجیب پولارون‌های ریدبرگ : اتمی پر از اتم‌های دیگر!

آیا تا به حال فکر کرده‌اید داخل اتم، چه چیزی میان هسته و الکترون وجود دارد؟ معمولا چیزی وجود ندارد، ولی به راستی چرا ذرات دیگری نمی‌توانند آنجا باشند؟ اگر الکترون در فاصله‌ی بسیار دور از هسته دور آن بچرخد، در فاصله‌ی میان آن‌ها، فضای زیادی برای سایر اتم‌ها وجود دارد. در اینصورت، ممکن است اتم غول‌آسایی به وجود آید که خود از اتم‌های معمولی ساخته شده است. تمام این اتم‌ها پیوند ضعیفی ایجاد می‌کنند که باعث به وجود آمدن حالت جدید و عجیبی از ماده در دمای پایین، به نام پولارون‌‌های ریدبرگ می‌شود. اکنون دانشمندان، این حالت ماده را در مقاله‌ای که در مجله‌ی Physical Review Letters منتشر شده، معرفی کرده‌اند. کار نظری این پروژه در دانشگاه فنی وین و هاروارد و قسمت تجربی آن در دانشگاه رایس تگزاس انجام شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/5LA6Pv

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
فرا رسیدن سال نو، همیشه نویدبخش افکار نو، کردار نو و تصمیم‌های نو برای آینده است. آینده‌ای که همه امید داریم بهتر از گذشته باشد. سال نو مبارک

منتظر عیدانه‌ی بسیار ویژه‌ی دیپ لوک در چند روز آینده باشید...
آیا شیطان ماکسول در قلمروی اثر زنو کوانتومی، همچنان شیطان است؟

یکی از چالش‌های امروز عرصه‌ی فناوری، به ویژه دستگاه‌های در مقیاس نانو، بهره‌برداری کامل از تفاوت دمایی میان دو منبع است. گرچه این امر، برخلاف قانون دوم ترمودینامیک است، اما دانشمندان در تلاشند از طریق افزایش انتروپی و بهره‌برداری از اطلاعات، این امر را تحقق بخشند. ایده‌ی آنها استفاده از آزمایش فکری شیطان ماکسول است. در سال‌های اخیر، مطالعات بسیاری در زمینه‌ی آزمایش شیطان ماکسول انجام شده و پژوهش حاضر نیز، اثر شیطان ماکسول را در در قلمروی اثر زنو کوانتومی بررسی کرده که نتیجه‌ی جالب آن در مجله‌ی New Journal of Physics منتشر شده است. با دیپ‌لوک همراه باشید…

https://goo.gl/CgoUXY

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
پیوند نظریه تویستر و هولوگرافی و یک گام نزدیک‌تر به گرانش کوانتومی رام‌نشدنی!

یاسه نیمان تلاش می‌کند مکانیک کوانتومی را با نظریه‌ی نسبیت عام اینشتین متحد کند. او می‌‌پرسد، فیزیکدانان چگونه می‌توانند معادلات را وقتی هندسه‌ی فضا، خودش به عدم قطعیت کوانتومی، مرتبط است، بنویسند؟ نیمان معتقد است گرانش کوانتومی که خط مقدم کنونی فیزیک بنیادی را تشکیل می‌دهد، بسیار دشوارتر از مفاهیم قبلی است. دانشمندان به جای مفهومی از فضا که بین انگشتان ما لیز می‌خورد، در جستجوی مفهوم جایگزینی هستند که بنیان توصیف ما را از جهان را تشکیل دهد. جستجوی جایگزین‌، در واقع جستجوی زبان جدیدی برای توصیف واقعیت است و همان کاری است که نیمان با پیوند نظریه تویستر و هولوگرافی در تازه‌ترین مقاله‌اش انجام داده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/iz3Cuy

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف حالت جدیدی از ماده به نام یخ اسپینی شاختی: نظم در بی‌نظمی!

فیزیکدانان، ماده‌ی جدیدی کشف کرده‌اند که نظم ساختاری آن، بیشتر با قواعد مکانیک کوانتومی، همسو است تا نظریه‌ی ترمودینامیک استاندارد. در یک ماده‌ی کلاسیک به نام یخ اسپینی مصنوعی که در فازهای معینی، به صورت بی‌نظم ظاهر می‌شود، ماده واقعا منظم است، اما به شکل توپولوژیکی! نتیجه‌ی این پژوهش، دیروز در مجله‌ی معتبر nature physics منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/oKRVd8

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
Deeplook pinned «ویژه‌نامه لبه‌ی بی‌نهایت: عیدانه‌ی ویژ‌ه‌ی دیپ لوک به مناسبت فرارسیدن سال جدید با همکاری ارزشمند برترین اساتید ایران: بی‌معطلی دانلود کنید! https://goo.gl/CGGo31»
تازه‌ترین اندازه‌گیری پادماده نشان می‌دهد جهان امروز، نباید وجود می‌داشت!

نتایج مقایسه‌ی شناسه‌های طیفی (spectral fingerprints) هیدروژن و دوقلو‌های آینه‌ای آن، یعنی پادهیدروژن، دو روز پیش در مقاله‌ای در مجله‌ی معتبر نیچر منتشر شد و البته این نتایج، خیلی خوشایند نیست! چرا که نتایج اندازه‌گیری این دوقلوها، باز هم کاملا یکسان است و باز هم فیزیکدانان را برای توضیح علت عدم تقارن ماده و پادماده در جهان مایوس می‌کند. با این حساب، علت برتری ماده بر پادماده و اینکه چرا جهان، به شکل امروزی‌اش وجود دارد، همچنان یک راز سر به مهر باقی می‌ماند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/P34oLK

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف نوع جدیدی از ابررسانایی : دنیای هیجان‌انگیزی که قابل‌ تصور نبود!

ابررسانایی پدیده‌‌ی عجیب و جذابی است که تحولات بسیاری را به ارمغان آورده و دانشمندان در تلاشند تا بتوانند از ثمرات این پدیده‌ی جالب، بیشتر و بهتر بهره‌مند بشوند. با وجود پیشرفت‌های بسیاری که در تاریخ صد ساله‌ی تحقیقات این عرصه رخ داده، اکنون دانشمندان توانسته‌اند گام مهمی دیگری بردارند و آن، کشف نوع جدیدی از ابررسانایی است. این کشف مهم که طی مقاله‌ای چهار روز پیش در مجله معتبر Science Advances گزارش شد، پنجره‌ی تازه‌ای به سوی دنیایی ناشناخته باز می‌کند. با دیپ‌لوک همراه باشید…


https://goo.gl/HguPFb

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
چرا وزن فضای خالی یکی از بزرگترین رازهای فیزیک است؟

این ایده که جهان ما تنها یک حباب تصادفی در میان چندین جهان موازی و بی پایان است، ناشی از یک ویژگی ظاهری و بی‌نظیر جهان است: فضای خالی. به طور خاص، هسته و سنگ‌بنای نظریه‌ی چند جهانی، مقدار انرژی یا وزن فضای خالی (Empty Space) است، انرژی که به عنوان انرژی خلا، انرژی تاریک یا ثابت کیهانشناسی نیز شناخته می‌شود. مقدار انرژی موجود در هر متر مکعب از این فضای خالی، تنها قادر به روشن کردن یک لامپ معمولی به اندازه یک تریلینیوم ثانیه خواهد بود. مشکلی که برنده جایزه نوبل از آن به عنوان «استخوانی در گلو» تعبیر کرده است. به عقیده‌ی او میزان انرژی موجود در این فضا می‌بایست حداقل تریلیون تریلیون تریلیون تریلیون تریلیون برابر میزان فعلی باشد، زیرا تمام مواد و نیروهای میدانی از طریق این فضا حرکت می‌کنند. اثر همه‌ی این نیروها روی خلا تقریبا برابر می‌شود که باعث ایجاد آرامش در کیهان می‌شود. اما سوال اساسی این است که چرا فضای خالی، خالی از انرژی است؟ با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/LBsZTm

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف ارتباط بین عمیق‌ترین لایه‌های شیمی کوانتومی و پیکان‌های افسانه‌ای شیمی آلی!

نظریه‌های ساختاری در شیمی، قدمتی بسیار بیشتر نسبت به نظریه‌ی کوانتومی دارند. در واقع آنها بر اساس مشاهدات و شهود بشر شکل‌ گرفته‌اند و از این رو، به کیفی‌ترین زبان ممکن بیان شده‌اند. از طرفی، با ظهور نظریه‌ی کوانتومی دانشمندان سعی کردند مفاهیم بنیادی شیمی را به زبان دقیق کوانتومی بیان کنند که حاصل آن، تولد شیمی کوانتومی بود؛ اما ارتباط مفاهیم کیفی‌تری که فاصله‌ی زیادی با این زبان جدید داشتند، همچنان مبهم باقی ماند. اکنون دانشمندان در پژوهش تازه‌ای، یکی از این ارتباطات جذاب را بین دو زبان متفاوت شیمی، یافته‌اند که نتیجه‌ی آن در مجله‌ی معتبر Nature Communications منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/imVNpy

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
پژوهش اتوثانیه هم ثابت کرد حرکت هسته‌ها را باید جدی بگیریم!

سالهاست که هسته‌ها در فرآیند بررسی دینامیک کوانتومی ملکول‌ها، محکوم به نادیده‌گرفتن شدن هستند. در واقع، در چنین پژوهش‌هایی، هسته‌ها به صورت موجودات سنگین‌وزنی درنظر گرفته می‌شوند که به جای خود میخکوب شده‌ و حرکتی ندارند. اگرچه تقریبا تمام شیمی کوانتومی بر مبنای چنین فرضی، توسعه یافته و جواب‌های قابل‌قبولی بدست داده، اما استفاده از آن در مورد ملکول‌های سبک، خیلی قابل‌ اطمینان نیست. اکنون دانشمندان در پژوهش جدیدی به کمک علم اتوثانیه نشان داده‌اند هسته‌ها آنقدر هم تنبل نیستند و لحاظ کردن دینامیک هسته‌ها بسیار مهم است. نتیجه‌ی این پژوهش، چند روز پیش در مجله‌ی معتبر Nature Physics منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/oR66LS

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
به بهانه تولد ولفگانگ پائولی ، نایب بر حق پدربزرگ!

امروز ۲۵ آوریل، سالروز تولد یکی از نوابغ کوانتومی، ولفگانگ پائولی است. پدربزرگ او، ارنست ماخ، یکی از بزرگترین فیزیکدانان و فیلسوفان قرن ۱۹ بود. ولفگانگ پائولی (۱۹۵۸-۱۹۰۰)، نقش مهمی در توسعه‌ی فیزیک مدرن بازی کرد و بیشتر با «اصل طرد» شناخته می‌شود. پائولی ابتدا به دلیل انتشار مقاله‌ای درباره‌ی نظریه‌ی نسبیت در سال ۱۹۲۱ و زمانیکه دانشجوی زومرفیلد بود، مشهور شد. این مقاله به شدت مورد تحسین اینشتین قرار گرفت. ولفگانگ پائولی به همراه بور، هایزنبرگ، شرودینگر و دیراک، بنیان‌های مکانیک کوانتومی را بنا نهاندند. وی در سال ۱۹۴۵ به خاطر کشف اصل طرد پائولی موفق به کسب جایزه نوبل فیزیک شد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/K3SUDF

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
پارادوکس EPR برای اولین بار در یک سیستم بس‌ذره‌ای مشاهده شد!

تناقض اینشتین-پودولسکی-روزن یا به اختصار پارادوکس EPR یکی از چند آزمایش فکری بسیار مهمی است که با هدف به چالش کشیدن بنیان‌های فلسفی مکانیک کوانتومی در سال‌های اولیه‌ی عصر جدید مکانیک کوانتومی مطرح شد. دانشمندان با مطرح کردن این پارادوکس، پدیده‌ی ناموضعیت را ثابت کرده (تاثیر دو سیستم کوانتومی از فاصله‌ی دور بر یکدیگر) و بنابراین نتیجه می‌گیرند که مکانیک کوانتومی، نظریه‌ی ناکاملی است که برای توصیف کامل طبیعت به متغیرهای پنهان دیگری نیاز دارد. با این حال، بعدها ثابت شد که این نتیجه درست نیست و ناموضعیت، یکی از ویژگی‌های ذاتی مکانیک کوانتومی است. اکنون دانشمندان دانشگاه بازل سوییس موفق شده‌اند پارادوکس EPR را برای اولین بار در یک سیستم بس‌ذره‌ای مشاهده کنند که نتیجه‌ی آن دو روز پیش در مجله‌ی معتبر Science منتشر شده است. با دیپ‌لوک همراه باشید...


https://goo.gl/JkxQGB

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
با توجه به گمانه‌زنی‌ها مبنی بر فیلترینگ پیام‌رسان تلگرام، به منظور تسهیل اطلاع‌رسانی تازه‌ترین مقالات منتشر شده در دیپ لوک، به خوانندگان فرهیخته‌ی سایت، آدرس کانال دیپ لوک در پیام‌رسان سروش و صفحه‌ی رسمی اینستاگرام آن در زیر قرار داده می‌شود، ضمن آنکه اطلاع‌رسانی در کانال تلگرامی، همچنان برقرار خواهد بود.
2025/07/12 14:58:41
Back to Top
HTML Embed Code: