Telegram Web Link
آدرس کانال دیپ لوک در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/deeplook
چرا نمی‌توانید مانند یک سوپرمن از دیوار رد شوید؟ آمار کوانتومی پاسخ می‌دهد!

احتمالا شنیده‌اید بخش بزرگی از اتم‌هایی که بدن شما و سایر ماده‌ی جهان را ساخته‌اند، فضای خالی تشکیل داده است؛ این امر، واقعیت دارد، پس چرا ما همچنان جامد به نظر می‌رسیم یا چرا اتم‌های بدن ما، نمی‌توانند از فضای خالی سایر اتم‌ها (مانند یک دیوار) بگذرند؟ شاید اکثر ما آرزو داشتیم چنین پدیده‌ای، ممکن بود، اما متاسفانه عبور از دیوار،‌ تنها به دنیای افسانه‌ای مردان ایکس (X-Men) تعلق دارد. در ادامه خواهیم دید که آمار کوانتومی مانع تحقق رویاهای ما می‌شود! با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/95WEQk

______________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دانشمندی که به کمک دستگاه استنتاج ، محدودیت دانش علمی را ثابت کرد!

اثبات جدید پروفسور دیوید ولپرت (David Wolpert)، پیام هولناکی به ابرهوش‌ها می‌دهد: شما نمی‌توانید همیشه، همه چیز را بدانید! او برای این اثبات از یک دستگاه استنتاج کمک می‌گیرد. نتایجی که او می‌گیرد بسیار جالب بوده و طبق گفته‌ی او بسیار شبیه به قضایای توحید و خداپرستی هستند. این نتایج نشان می‌دهند وجود بیش از یک ابرهوش در جهان، ممکن نیست. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/1q9WR8

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دانشمندان برای بررسی تعادل گرمایی کوانتومی، گهواره نیوتون را کوانتومی کردند!

همه‌ی ما می‌دانیم وقتی شیر سرد را در فنجان قهوه‌ی داغ بریزیم، پس از مدتی، دمای کل فنجان یکسان شده و آنها به اصصلاح به تعادل گرمایی خواهند رسید. این فرآیند آنقدر برای ما شهودی و تکراری شده که ٖآن را مسئله‌‌ی بسیار پیش‌پاافتاده‌ای تلقی می‌کنیم، اما مسئله‌ی تعادل گرمایی در قلمروی مکانیک کوانتومی، آنقدر عجیب و سوال‌برانگیز است که گروه‌های تحقیقاتی زیادی را مجدوب خود کرده است. در تازه‌ترین پژوهش، دانشمندان دانشگاه استنفورد با ساخت یک گهواره نیوتون کوانتومی به واکاوی این موضوع پرداخته‌اند که نتیجه‌ی آن در مجله معتبر Physical Review X منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/CS3eXA

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
افزایش کارایی موتور گرمایی به کمک کوانتیزه کردن انرژی

فیزیکدانان نشان داده‌اند کوانتیزه کردن انرژی می‌تواند بازده موتور گرمایی تک اتمی را نسبت به حد کلاسیک، بهبود بخشد. کوانتیزه کردن انرژی که به سبب آن، انرژی سیستم تنها در سطوح گسسته قرار می‌گیرد، یک ویژگی مهم سیستم‌های کوانتومی است و در مقابل انرژی پوستار سیستم‌های کلاسیک، قرار می‌گیرد. اکنون فیزیکدانانی از دانشگاه هاروارد، از کوانتیزه کردن انرژی جهت بهبود عملکرد موتور گرمایی استفاه کرده‌اند که نتیجه‌ی آن به تازگی در مجله‌ی Physical Review Letters منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/AaHqZJ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
به مناسبت تولد سه سالگی دیپ لوک: آیا نگاه عمیق‌تر، تنها ما را در توهم باشکوهمان، غرق می‌کند؟

دیپ لوک در ۲۹ اردیبهشت سال ۹۴ متولد شد و امروز تولد سه سالگی خود را جشن می‌گیرد. در این سه سال، سعی کردیم در کنار انتشار جدیدترین مقالات معتبر و تخصصی دنیای کوانتومی، مقالات مفهومی و چالش‌برانگیزی که نگاهمان را به کائنات، عمق‌ می‌بخشد (آنطور که از ابتدا هدفمان در دیپ لوک، این مهم بوده)، ارائه کنیم. امروز نیز در سالروز تولد دیپ لوک به دنبال پاسخ این سوالیم که آیا نگاه عمیق‌تر به کائنات ما را از اسرار هستی آگاه کرده یا فقط ما را در یک توهم باشکوه، بیشتر غرق خواهد کرد؟

https://goo.gl/xh4MVv

_______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
اثرات کوانتومی در فتوسنتز مشاهده شد!

گروهی از فیزیکدانان نظری کشف کرده‌اند ملکول‌هایی که در فرآیند فتوسنتز شرکت می‌کنند، مانند ماده غیرزنده، اثرات کوانتومی از خود نشان می‌دهند. این برای نخستین بار است که ثابت می‌شود رفتار کوانتومی در سیستم‌های زیستی درگیر در فرآیند فتوسنتز وجود دارد. تفسیر این اثرات کوانتومی در فتوسنتز می‌تواند به توسعه‌ی دستگاه‌های الهام گرفته از طبیعت کمک کند. نتایج این پژوهش مهم، دیروز در مجله‌ی معتبر Nature Chemistry منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/Us7Ed7

_____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
ارائه‌ی قانون جدید احتمال کوانتومی که قاعده‌ی بازی را تغییر می‌دهد!

نظریه‌ی کوانتومی به شدت مبتنی بر احتمالات است، زیرا اندازه‌گیری یک سیستم کوانتومی، هر بار نتیجه مشابهی را تولید نمی‌کند،بلکه از میان نتایج محتمل، نتیجه‌ای را که با احتمال خاصی رخ می‌دهد، بدست می‌دهد. فیزیکدانان در مقاله‌‌ای، قاعده‌ی جدیدی برای احتمال کوانتومی به منظور نسبت دادن احتمالات به نتایج اندازه گیری‌ها ارائه کرده‌اند که اساسا دو مورد از مهم ترین قوانین احتمال کوانتومی یعنی قاعده‌ بورن (Born) و قاعده‌ فروپاشی تابع موج را با یکدیگر ترکیب می‌کند. نتیجه‌ی این پژوهش در مجله New Journal of Physics منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/PfLXtz

_______________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دیپ لوک از دوستان متخصص در حوزه‌ی کوانتومی، دعوت می‌کند به تحریریه‌ی این وب‌سایت بپیوندند. دوستان علاقمند می‌توانند از طریق لینک زیر و پر کردن فرم همکاری، اقدام نمایند:

https://goo.gl/54wyxD
شگفتی‌های نسبیت: چگونه یک ذره می‌تواند در فضا-زمان چرخان ، ثابت بایستد؟

وقتی یک شی اخترفیزیکی بزرگ مانند یک ستاره‌ی بوزونی یا سیاه‌چاله می‌چرخد، می‌تواند باعث چرخش فضا-زمان اطرافش شود. فیزیکدانان در مقاله‌ی بسیار جالبی نشان داده‌اند یک ذره‌ی دارای ویژگی‌های مناسب می‌تواند به طور کامل در یک فضا-زمان چرخان بایستد! البته به شرطی که یک تراز ایستا را اشغال کند. تراز ایستا، حلقه‌ای از نقاطی است که در فاصله‌ای بحرانی از مرکز فضا-زمان چرخان قرار دارند. دانشمندان در مقاله‌ی خود، وجود این ترازهای ایستا را در فضا-زمان چرخان پیشنهاد کرده‌اند. نتیجه‌ی این پژوهش، هفته‌ی پیش در مجله‌ی Physical Review Letters منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/dXkxC4

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
شکستن تقارن معکوس زمان : فیلمی که به واقعیت بدل شد!

در فیلم معروف «بازگشت به آینده»، یک دانشمند به طور تصادفی، ماشین زمانی می‌سازد که بر اساس یک خازن شار کار می‌کند. در واقع خازن شار، دستگاهی است که امکان سفر در زمان را میسر می‌کند. اکنون فیزیکدانانی از استرالیا و سوییس، دستگاهی پیشنهاد کرده‌اند که از تونل‌ زنی کوانتومی شار مغناطیسی اطراف یک خازن استفاده کرده‌ و تقارن معکوس زمان را می‌شکند. نتیجه‌ی این پژوهش که چند روز پیش در مجله‌ی Physical Review Letters منتشر شد، نسل جدیدی از مدارهای الکترونیکی را پیشنهاد می‌دهد که جهت حرکت سیگنال‌های ریزموج را کنترل می‌کنند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/wRD7yS

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کشف پرده‌ی دیگری از مکانیسم ذره خدا: کدام ذرات، جرمشان را مدیون هیگز هستند؟

بوزون هیگز ، ذره‌ای است که در عین ناچیز بودن از نظر اندازه، تاثیر بسیار بزرگی بر فیزیک گذاشت. این ذره‌ی مهم که زمزمه‌های شک‌برانگیز وجود آن در دهه‌ی ۱۹۶۰ آغاز شد، سرانجام در سال ۲۰۱۲ و پس از ۴۰ سال، در دام غول‌پیکرترین دست‌سازه‌ی بشر، یعنی LHC افتاده و وجود آن اثبات شد. اهمیت هیگز به دلیل نقش مهم آن در دادن جرم به ذرات است. به طور دقیق‌تر این ذره، بروز کوانتیزه‌ی میدانی (میدان هیگز) است که از طریق برهمکنشش با سایر ذرات، جرم را تولید می‌کند. نام جنجالی «ذره خدا»، الهام گرفته از کتاب مشهور دو نوبلیست فیزیک، لدرمن و ترسی در سال ۱۹۹۳ است که به دلیل منع چاپ نام «لعنت خدا»، انتخاب شد. اکنون دانشمندان پرده‌‌ی تازه‌ای از مکانیسم عملکرد این ذره را کشف کرده‌اند که نتیجه‌ی آن در مجله معتبر Physical Review Letters منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/kf622P
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
سازمان ملل، سال ۲۰۱۹ را سال جهانی جدول تناوبی اعلام کرد؛ آیا به پایان جدول تناوبی رسیده‌ایم؟

سال بعد، صد و پنجاهمین سالگرد فرمول‌بندی جدول تناوبی توسط دیمتری مندلیف است، جدولی که تمام عناصر سازنده‌ی کائنات (حداقل تا جایی که ما می‌دانیم) را به شکلی منظم و زیبا، ساماندهی می‌کند. به همین مناسبت، سازمان ملل، سال ۲۰۱۹ را، سال جهانی جدول تناوبی عناصر شیمیایی (IYPT 2019) اعلام کرده است. این در حالی است که این جدول ۱۵۰ ساله، هنوز در حال رشد است! در سال ۲۰۱۶، چهار عنصر جدید به آن اضافه شدند. چند روز پیش، مقاله‌ی جالبی درباره‌ی محدودیت‌های جدول تناوبی به قلم فیزیکدان هسته‌ای دانشگاه میشیگان، ویتولد نزارویچ در مجله‌ی معتبر Nature Physics منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/9RM6bB

___________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
ماده کوارکی جدید : شکل جدیدی از ماده که فراسوی جدول تناوبی عناصر شیمیایی قرار می‌گیرد!

در حال حاضر، سنگین‌ترین عنصر در جدول تناوبی، اگنسون با جرم اتمی ۲۹۴ است که به طور رسمی در سال ۲۰۱۶ نامگذاری شد. تقریبا تمام جرم اگنسون مانند هر عنصر دیگری در جدول تناوبی، از پروتون‌ها و نوترون‌ها (انواع باریون‌ها) ناشی می‌شود که خودشان هر کدام از سه کوارک‌ ساخته‌ شده‌اند. یک ویژگی‌ حیاتی تمام مواد باریونی شناخته شده، این است که کوارک‌های آنها بسیار محکم با نیروی قوی به یکدیگر وصل شده‌اند که آنها را جدایی‌ناپذیر می‌کند. همانطور که ذرات ساخته شده از کوارک‌های مقید (مانند پروتون‌ها و نوترون‌ها)، هادرون‌ها نامیده می‌شوند، به حالت پایه‌ی ماد‌ه‌ی باریونی نیز، ماده‌ی هادرونی می‌گویند؛ اما اگنسون می‌تواند یکی از آخرین انواع آنها باشد. این امکان جالب که ماده‌ی باریونی سنگین، به جای حالت پایه‌ی هادرونی، دارای حالت پایه‌ی udQM است، توسط دانشمندان دانشگاه تورنتو مطرح شده و در مجله‌ی Physical Review Letters منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/WS81rM
———————————————
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دیپ لوک، اولین وب‌سایت پارسی‌زبان کاملا تخصصی در زمینه انتشار تازه‌ترین و مفهومی‌ترین مقالات حوزه‌ی کوانتومی است که بدون حمایت مرجع خارجی و صرفا توسط دانشجویان همین حوزه، اداره می‌شود. تاکنون بیش از ۳۵۰ مقاله‌ی تخصصی ژورنالی و ۵۰ مقاله‌ی مفهومی-تحلیلی به صورت کاملا رایگان در دیپ‌لوک منتشر شده است‌. همانطور که ‌می‌دانید بقای هر سایتی، نیازمند تامین هزینه‌های آن (سرور، دامنه، هاست، نگهداری، نویسندگان) است، دیپ لوک نیز از این قاعده مستثنی نیست و حتی انتشار مقالات بسیار تخصصی، هزینه‌های بیشتری را نیز در پی دارد. بنابراین اگر دیپ لوک تاکنون برای شما مفید و جالب بوده و مایل به بقای آن هستید، می‌توانید با واریز مبلغ موردنظر خود از طریق لینک زیر، به بقا و حتی پرشورتر شدن آن کمک کنید:

http://zarinp.al/deeplook.ir
داستان جادوی کربن: چرا حیات بر پایه کربن و نه سیلیکون شکل گرفته است؟

سالهای زیادی، این سوال عجیب و جالب در ذهن شیمیدانان به وچود آمده بود که چرا امکان جایگزینی اتم‌های کربن توسط اتم‌های سیلیکون در ترکیبات آلی و زیستی وجود ندارد و چرا نمی‌توانیم حیاتی بر پایه‌ی ترکیبات سیلکیونی داشته باشیم؟ محققان به تازگی در پژوهشی شیمی کوانتومی که در مجله‌ی معتبر Angewandte Chemie منتشر شد، موفق به یافتن پاسخی مناسب برای این معمای قدیمی در شیمی آلی شدند. محاسبات جدید کوانتومی بر روی مولکولهای C۲، Si۲ و هیدرید های آن‌ها، برای اولین بار تفاوت هندسه‌ی اوربیتال‌های الکترون‌های درونی مولکول‌های آلی (ترکیبات بر پایه‌‌ی کربن) و همتایان سیلیکونی آن‌ها را نشان دادند. محاسبات جدید کوانتومی وجود عناصر دیگر با رفتار مشابه اتم کربن برای تغییر شکل ساختار گرهی الکترون‌های درونی را بر اساس پیوندهای شیمیایی پیشنهاد کردند که به نوبه‌ی خود می‌تواند برای توسعه‌ی حیاتی مبتنی بر آنها بسیار جذاب باشد! با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/ibD4i5

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
شگفتی‌های هوش مصنوعی : باز کشف جدول تناوبی در کمتر از چند ساعت!

حدود یک قرن از آزمون و خطای دانشمندان برای سازماندهی جدول تناوبی عناصر شیمیایی می‌گذرد. جدولی که اکنون یکی از بزرگترین دستاوردهای علم شیمی به شمار می‌رود. اکنون یک برنامه‌ی هوش مصنوعی جدید که توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد توسعه یافته، چنین جدولی را در کمتر از چند ساعت بازتولید می‌کند! نتیجه‌ی این پژوهش که چهار روز پیش در مجله‌ی معتبر PNAS منتشر شد، نخستین گام مهم به سوی یک هدف جاه‌طلبانه‌، یعنی طراحی جایگزینی برای آزمون تورینگ (آزمون استاندارد فعلی برای سنجش هوش ماشینی) است. این برنامه که Atom2Vec نام دارد، به طور موفقیت‌آمیزی یاد گرفت تفاوت بین اتم‌ها را پس از تجزیه‌ و تحلیل لیستی از ترکیبات شیمیایی تشخیص دهد. با دیپ لوک همراه باشید…


https://goo.gl/fSY3Dg

________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
گازهای کوانتومی نشان دادند تک قطبی های مغناطیسی، فضا را خمیده می‌کنند!

آهنرباها، چه به شکل میله‌ای، چه به شکل نعلی یا شکل الکترومغناطیس، همیشه دو قطب دارند. اگر یک آهنربا را به دو نیم تقسیم کنید، آهنربای جدیدی به وجود خواهد آمد که باز هم دارای دو قطب شمال و جنوب خواهد بود، اما برخی از نظریه‌های فیزیکی وجود آهنرباهای عجیب تک قطبی را پیش‌بینی می‌کنند، چیزی شبیه به بارهای الکتریکی که یا مثبت هستند یا منفی. مورد خاصی از تک قطبی‌ ها که به احترام کاشفش، تک قطبی یانگ (Yang monopole) نامیده می‌شود، ابتدا در حوز‌‌ه‌ی فیزیک انرژی بالا پیش‌بینی شد، اما هیچگاه مشاهده نشد. اکنون تیمی از JQI موفق به تقلید یک تک قطبی یانگ با استفاده از گاز مافوق‌سرد اتم‌های روبیدیوم شده‌اند. نتیجه‌ی این پژوهش که مثال دیگری از کاربرد جالب گازهای سرد کوانتومی برای شبیه‌سازی سایر حوزه‌های فیزیک است، چهار روز پیش در مجله‌ی معتبر Science منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/8AeQeM

________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
نوع دوستی و فداکاری انسان‌ها در دنیای ملکول‌ها چگونه ترجمه می‌شود؟

نوع‌ دوستی یا فداکاری نوعی رفتار انسانی است که در اکثر موارد، دلیلی منطقی ندارد، انسان‌های زیادی برای کمک به همنوعان، از دارایی و حتی جان خود می‌گذرند. این رفتار عجیب و زیبا، دانشمندان را بر آن داشت تا برای توجیه آن، از دنیای ملکول‌ها کمک بگیرند. آنها با استفاده از قوانین ومدلسازی‌های فیزیکی به بررسی نوع دوستی پرداخته‌‌اند. در این پژوهش، جوامع، همچون فازهای جامد، مایع و گاز در نظر گرفته شده‌اند و انسان‌ها همچون مولکول‌ها. با دیپ لوک همراه باشید…

https://goo.gl/KTcWJi

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2025/07/12 19:04:10
Back to Top
HTML Embed Code: