Telegram Web Link
🟢 گفتگوی زینب مرزوقی با محمد درویش درباره داپ! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ صفحه‌های یک و هفت از شماره امروز - ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ - فرهیختگان، اختصاص دارد به طرح بلندپروازانه دولت اردوغان برای حبس ۸۳درصد از منابع آبی حوضه آبخیز رودخانه ارس در ترکیه. در حقیقت، اگر سدهای مخزنی ترکیه در سرشاخه‌های ارس در قالب پروژه داپ تکمیل شود، از مجموع چهارمیلیارد و ۴۷۳ میلیون مترمکعب توان تولید آب، ۳میلیارد و ۷۴۳ میلیون‌متر مکعب - معادل ۸۳ درصد - آن را حبس کرده و دیگر هرگز از طریق رودخانه ارس به ایران، ارمنستان و جمهوری آذربایجان نمی‌رسد. کاهش چنین حجمی که بیش از کل ظرفیت بزرگ‌ترین سد ایران، کرخه است؛ می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری در قلمرو سه استان آذربایجان غربی، شرقی تا اردبیل ایجاد کرده و تبعات اجتماعی، اقتصادی و امنیتی خطرناکی بیافریند. آیا سکوت در برابر تداوم ساخت این سدهای مخزنی، مشابه انفعال از شلیک چند موشک بالستیک به خاک ایران نیست؟

♦️ اینکه چه باید کرد را در مشروح این گفتگو با عنوان: سلطانیسم؛ زندانبان ارس ارایه کرده‌ام که در نشانی زیر می‌توانید بخوانید:

http://fdn.ir/page/250364/

#فاجعه_در_ارس
#داپ
#محمد_درویش
Forwarded from فرهیختگان
⚠️۲۰۰ متر یا ۸۰۰ متر؛ چمران تجاهل می‌کند

محمد درویش فعال محیط زیست

🔺شما فکر می‌کنید مهدی چمران نمی‌داند سطح اشغال مسجدی که قرار است در ‎پارک قیطریه بسازند، ۴ برابر آن چیزی است که امروز اعلام کرده؟

🔺اگر این فرض درست باشد، احیاناً فردا که فهمید، از مردم عذرخواهی خواهد کرد؟

@mostaghelnewspaper
🔴 پشت‌صحنه ایده جاه‌طلبانه ترکیه درباره حبس ۸۳ درصد آب ارس چیست؟

▪️فرهیختگان: آن‌گونه که در خبرها منتشر شده، ترکیه درتلاش است سیاست‌های خصمانه خود در حوضه آبخیز ارس را تشدید ببخشد و از مهار 83 درصد از کل منابع حوضه آبخیز ارس را به‌عنوان یک ابزار قدرت برای اعمال سیاست‌های خود استفاده کند. پیش از این نیز اثر سدسازی‌های پروژه گاپ در خشکسالی‌های اخیر عراق، سوریه و ایران مشخص شده بود و اکنون همه کارشناسان در رابطه با زیاده‌خواهی‌های این کشور در حوضه آبریز رودخانه ارس هشدار می‌دهند. 

محمد درویش، فعال محیط‌زیست در گفت‌وگو با فرهیختگان:
🔻اگر این سدهای جدیدی که ترکیه می‌خواهد در قالب پروژه گاپ بسازد، اجرا شود؛ معادله به‌هم می‌‌خورد. الان کل آورد رودخانه ارس چیزی حدود چهارمیلیارد و 473 میلیون متر مکعب است. اکنون ترکیه می‌خواهد سه‌میلیارد و 743میلیون متر مکعب مخزن روی ارس بسازند، یعنی 83 درصد کل رودخانه ارس است و تنها 17 درصد از آورد رودخانه برای کشورهای ایران، آذربایجان و ارمنستان باقی می‌ماند.

🔻اگر این اتفاق بیفتد، کل معادلات را به‌هم می‌ریزد، یعنی کل کشت و صنعت‌هایی که ایران، آذربایجان و ارمنستان دارد تحت‌تاثیر این تصمیم و سدسازی‌ها قرار می‌گیرند. به‌خصوص کشت و صنعت مغان به‌شدت آسیب خواهد دید. بحرانی که به‌وجود می‌آید فقط محیط‌زیستی نیست، یعنی به‌جز اینکه چشمه‌‌های تولید گردوخاک افزایش پیدا می‌کند، بلکه بحران اجتماعی و امنیتی هم ایجاد خواهد شد.

🔻همین الان است که ایران باید وارد گفت‌وگو و مذاکره شود. هرچند الان هم دیر شده است. متاسفانه همین تنش‌های سیاسی باعث شده نتوانیم با یکدیگر بر سر یک موضوع مشترک به توافق برسیم. ایران یکی از بزرگ‌ترین شرکای تجاری ترکیه است و به‌هرحال ترکیه دوست ندارد این متحد و این شریک تجاری را برنجاند. من فکر می‌کنم مذاکرات می‌تواند سودمند باشد و ما به یک حقابه برای هر چهارکشور برسیم.

متن کامل مصاحبه زینب مرزوقی با محمد درویش را در سایت بخوانید

@FarhikhteganOnline
Forwarded from شهرما
💠 درخواست تجمع علیه زمین‌خواری و ویژه‌خواری در پارک قیطریه


🔹مجمع دانشجویان و دانش آموختگان در نامه‌ای به وزیر کشور خواهان برگزاری تجمع مردمی ضد زمین خواری و ویژه خواری شد. در نامه دبیرکل این مجمع آمده:


🔹با توجه اینکه روسیه ، عربستان  تایلند ، ترکیه ، امارات و چین در حال بیابان زدایی و جنگل کاری بیشماری نموده اند در ترکیه وسعت جنگل ها دو برابر در چین بیست برابر و روسیه رشد صد درصدی داشته است و عجیب است ایران در حال کاهش اراضی جنگل  و زمین های حاصل خیز می باشد. طبق امار اعلامی توسط دولت رییسی جنگل های ایران نسبت به ۴۰ سال پیش نصف و کمتر شده است.

🔹 بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی یکی از پایه های حقوق  ملت   اجرای اصل ۸  قانون اساسی  همان  امر به معروف و نهی از منکر است  که امکان مواخذه زمامداران توسط مردم فراهم می گردد.

🔹 در اعتراض های سال ۱۴۰۱ مهسا امینی شرکت های ثبت شده ایرانی  در امارات و  دبی از ۴۰ هزار شرکت  در سال ۱۴۰۰ به ۳۵۰ هزار شرکت در ۱۴۰۲ ثبت شده رشد داشته است یعنی صد ها میلیارد دلار از ایران خارج شد و در بانک های امارات سپرده شد و امارات با این پولها با چین قرارداد چند صد میلیاردی دلاری انعقاد نموده است و مهاجرت گسترده ایرانی به دنیا به ارمغان داشت.

🔹 با توجه به سوابق  جنابعالی در خصوص لغو احداث پتروشیمی در میانکاله  که علی رغم فشار مافیای زمین خواری در شمال کشور  زحمت فراوانی در حقوق ملت ایران در حفظ محیط زیست  منطقه شمال کشور کشیده اید و از این لحاظ قدردانی می نمایم کمک مجدد جنابعالی را با شرح نکات ذیل خواستاریم؛

۱- با توجه قدرت بالای لابی مافیای بزرگ زمین خواری و شریک کردن صاحبان قدرت که اخیرا در انتقال زمین ازگل به کاظم صدیقی بروز نموده است و باعث افزایش قیمت اجاره بالای خانه های مسکونی در منطقه ازگل شده است و نیز راههای پول شویی از طریق زمین خواری بروز نمود.

۲- اعتراض شهروندان تهران در محله قیطریه جهت احداث مسجد در پارک قدیمی قیطریه که قطع درخت باعث تقابل دین و طبیعت و محیط زیست را دنبال دارد و باعث کاهش ارزش خانه های محله قیطریه خواهد شد . و فرار سرمایه ها تا صد میلیارد دلار از کشور تا اخر خرداد فراهم می گردد.

۳- قطع درختان چند هزار ساله تاریخی و دیوار چینی در جنگل عباس اباد شهرستان بهشهر توسط اردوگاه راهیان نور بسیج بهشهر باعث تخریب جنگل و ضایع شدن حقوق حیوانات و مردم منطقه شده است .

۴- قطع درختان چند هزار ساله جنگل الیمالات نور و امل استان مازندران

🔹 درخواست تجمع مردمی در خصوص توجه به حاکمیت نسبت به نقص حقوق محیط زیست ملت ایران را داریم. لطفا مساعدت کنید بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسی و ماده یازده قانون احزاب مراتب در کمیسیون ماده ده قانون احزاب و تشکل های کشور  مطرح و مورد موافقت قرار گیرد.

🔹 مکان تجمع:  پارک قیطریه. زمان تجمع:  ۲۰ اردبیهشت ساعت ۱۰ صبح

🆔 @shahremaa
Forwarded from اخبار منتخب
عفو فعالان محیط زیستی زندانی به مناسبت عید فطر

🔺بر اساس اخبار رسیده به امتداد، فعالین محیط زیست محبوس در زندان اوین مشمول عفو عید فطر شده‌اند.
🔺نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، طاهر قدیریان و هومن جوکار چهار فعال محیط‌زیستی هستند، که مورد عفو قرار گرفته اند.
🔺در تماس امتداد با حجت کرمانی وکیل این زندانیان، او ضمن تایید این خبر گفت که موضوع عفو به موکلین او اطلاع داده شده و پس از اعلام به اجرای احکام آنها ازاد خواهند شد.عفو فعالان محیط زیستی زندانی به مناسبت عید فطر است.
@Akhbar_montakhab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💚 مگه داریم از این خبر بهتر، دلپذیرتر و عشق‌تر؟💚

📚
@darvishnameh

1️⃣ بر اساس اخبار رسیده به پایگاه خبری امتداد، فعالین محیط زیست محبوس در زندان اوین مشمول عفو عید فطر قرار گرفته و به زودی آزادی را لمس و امید را بیش از پیش به اردوگاه محیط‌زیستی‌ها بازمی‌گردانند.

2️⃣ نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، طاهر قدیریان و هومن جوکار چهار فعال محیط‌زیستی هستند، که مورد عفو قرار گرفته اند. سام رجبی و امیرحسین خالقی هم پیش‌تر آزاد شده بودند.

3️⃣ یادمان باشد: اگر از این خبر شادیم به معنی فراموش‌‌کردن درد و رنج سال‌های انتظار آزادی نیست. شاد بودن به این معناست که تصمیم گرفته‌ایم فراتر از هر آنچه کامل نیست را ببینیم.

4️⃣ از همه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی که در طول این ۶ سال برای آزادی فعالان محیط‌زیست تلاش کردند، قدردانی می‌کنیم.

#امید_برای_طبیعت_ایران
#محمد_درویش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💚 آزادی فعالان محیط‌زیستی دربند، امیدبخش‌ترین خبر سال! 💚

📚
@darvishnameh

1️⃣ بیش از ۸۰۰ سال پیش مولانا به همه انسان‌ها نوید داده بود:

در اگر بر تو ببندد مرو و صبر کن آن جا
ز پس صبر، تو را او به سر صدر نشاند
و اگر بر تو ببندد همه ره‌ها و گذرها
ره پنهان بنماید که کس آن راه نداند
...

2️⃣ خواستم بگویم امروز، ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ با شنیدن خبر آزادی هومن جوکار و یارانش پس از تحمل حدود ۶ سال حبس، عمیقاً درک کردم که مولانا چه می‌گوید و از کدام امید و صبوری سخن می‌گوید ...

3️⃣ چقدر به شنیدن این خبرهای خوش نیاز داریم ... چقدر ...

#امید_برای_طبیعت_ایران
#محمد_درویش

https://youtu.be/FYDLaVTYO_8?si=T5ignbIJAHSZWgnI
▪️ماجرای قطع درختان هیرکانی برای ساخت یک پارکینگ چه بود؟

🔴 از بریدن درختان دست بردارید!

زینب مرزوقی، خبرنگار فرهیختگان:
🔻در آخرین روزهای بهمن‌ماه 1402 خبر آمد که دو دستگاه لودر و بولدوزر متعلق به پیمانکار یک طرح گردشگری و با همراهی و چراغ سبز مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نور و البته بدون داشتن مجوزهای قانونی اقدام به تخریب و تسطیح مسیر سیم‌کشی و تیر برق‌های فشار قوی کرده و جنگل را در مساحتی به طول 500 متر و عرض 40 متر شخم و شیار زده‌اند.

🔻در گزارش‌های رسمی منتشرشده از سوی منابع طبیعی مازندران گفته شده که سه هزار اصله نهال و 30 اصله درخت قطع شده است. اما فعالان محیط‌زیستی مازندران این عدد را قبول ندارند و زیربار آن نرفته‌اند؛ چراکه خود منابع طبیعی اعلام کرده است که یک و دو دهم هکتار از جنگل تخریب شده است. این عدد یعنی 12 هزار مترمربع. اگر در هر یک مترمربع تنها یک نهال داشته باشیم که به مراتب هم بیشتر است، می‌شود 12 هزار اصله نهال برای ساخت یک پارکینگ قطع شده است.

🔻ماجرای پاک‌تراشی و تغییر کاربری از اواخر سال گذشته رخ داده بود. ماموران سرجنگل‌‌داری این قضیه را به اداره کل استان گزارش داده بودند اما اداره کل منابع طبیعی، هیچ اقدام بازدارنده‌ای انجام نداده بود. از این حیث هم اداره کل منابع طبیعی استان باید پاسخگو باشد که چرا نسبت به گزارش‌های نیروهای خود بی‌تفاوت بود؟

🔻ظاهرا و براساس واکنش‌ها، سازمان منابع طبیعی کشور هنوز به‌طور دقیق از ماجرا اطلاع ندارند و تناقضات آشکاری در اطلاعیه اولیه منتشرشده با سخن یکی از مدیران این سازمان قابل‌رویت است. صاحبان جنگل‌های این کشور یعنی مردم انتظار دارند پس از فهم و اطلاع دقیق از ماجرا، با متخلفان امر برخورد شود، حتی اگر این متخلفان، مسئولان متولی امر حفاظت از این جنگل‌ها باشند.

متن کامل این گزارش را در سایت بخوانید

@FarhikhteganOnline
🟢 در ماجرای پارک قیطریه قدم بعدی چیست؟ 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ جنبش پارک قیطریه تا این لحظه به بزرگ‌ترین پویش مدنی ایران در سایت کارزار بدل شده و شمار امضاهایش از مرز ۱۴۰هزار هم گذشته است. این افتخاری بزرگ برای طرفداران محیط‌زیست و میراث فرهنگی است، چرا که هسته این کارزار را شکل داده‌اند.

2️⃣ از همین رو، بیست و نهمین جلسه اتاق فکر گروه محیط زیست (حقوق و مسئولیت های اجتماعی)، در ساعت ۲۱ چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ در پلتفرم اسکایپ برگزار خواهد شد. در این جلسه به میزبانی شبنم تقی‌پور، رضا شیرازیان، مسعود امیرزاده و محمد درویش به موضوع پارک قیطریه، تصمیم متولیان و مسئولیت اجتماعی متخصصان خواهند پرداخت.

3️⃣ لینک شرکت در جلسه در پلتفرم اسکایپ:
https://join.skype.com/qPu32A9qsXSY


♦️ لینک امضای کارزار:

https://www.karzar.net/106414
🟢 دروغگوهای کم‌حافظه! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ در حالیکه روز گذشته مهدی چمران گفته بود، مساحت مسجد در پارک قیطریه فقط ۲۰۰ متر خواهد بود، حالا دستیار زاکانی می‌گوید: نقشه ساخت مسجد احتمالاً! تغییر خواهد یافت و به ۶۰۰ متر مربع یعنی سه برابر ادعای چمران تقلیل می‌یابد!
واقعاً که عجب مملکتی داریم! نداریم؟

لینک امضای کارزار:

https://www.karzar.net/106414

#پارک_قیطریه
#محمد_درویش
🟢 یک گزارش تصویری از واقعیت احداث مسجد در پارک قیطریه! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ لطفاً با دقت این گزارش تصویری خبرنگار اکوایران را که امروز منتشر شده، تماشا کنید و آنگاه به سه پرسش پاسخ دهید:

1️⃣ پرسش اول: آیا واقعاً در چنین محلی که برای ساخت مسجد درنظر گرفته شده، با سطح اشغال ۸۰۰متر، ۲۰ متر گودبرداری، ۲۸متر ارتفاع و زیربنایی معادل ۳۳۰۰ متر، ممکن است هیچ درختی قطع یا جابجا نشود؟ نکند مثلت چمران، زاکانی و نقره‌کار عصایی جادویی دارند!

2️⃣ پرسش دوم: آیا اگر هدف ارایه تسهیلات برای خواندن نماز است، بهتر نیست همان نمازخانه پارک تجهیز شود؟

3️⃣ پرسش سوم: آیا اگر در پی ساخت یک مکان مقدس و قابل احترام هستند، چرا آن فرد خیر که ظاهراً داماد مرحوم محتشمی‌پور است، همین مسجد مفتخر که سه دقیقه پیاده با پارک قیطریه فاصله دارد و نیمه‌ساخته مانده، تجهیز نمی‌کند که دعای خیر دست‌کم صد و چهل و یک هزار امضاکننده کارزار پارک قیطریه هم به شادی روح آن مرحوم کمک کند؟

4️⃣ لطفا این چهار دقیقه را با دقت تماشا کرده و به اشتراک نهید و همچنان از کارزار پارک قیطریه سزاوارانه حمایت کنید. هنوز خیلی‌ها خبر ندارند و خیلی‌ها نمی‌دانند چگونه باید از کارزار قیطریه حمایت کرده و آن را امضا کنند.

♦️ لینک کارزار پارک قیطریه برای امضا:

https://www.karzar.net/106414

#پارک_قیطریه
#محمد_درویش
🟢 تناقض‌هایی که از فرط شگفتی، دیگر نه گریه‌دار است، نه خنده‌دار؛ بلکه حرص‌دربیار! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ در حالی نایب‌رییس کمیسیون قضایی مجلس قطع درخت برای ساخت نمازخانه را بدون اشکال می‌داند که خود را ذوب در ولایتی معرفی می‌کند که در دی ماه ۱۳۹۳ با صراحت اعلام کردند: هیچکس حق ندارد یک درخت را قطع کند حتی به بهانه ساخت حوزه علمیه!

2️⃣ در ضمن ایشان بدون هماهنگی با نظر دستیار زاکانی که گفت: مساحت مسجد را به ۶۰۰ متر مربع کاهش خواهیم داد، دوباره از مسجدی سخن گفت که قرار است فقط ۲۰۰ متر باشد و البته بطور ضمنی پذیرفت که برای همین مسجد کوچک هم اشکالی ندارد که درختی قطع شود! در حالیکه مهدی چمران دیروز گفت: هر کسی بخواهد در پارک قیطریه درختی قطع کند، من پایش را قطع خواهم کرد!

3️⃣ خداییش دیوانه‌خانه هم اینگونه نیست! هست؟

4️⃣ لینک شرکت در کارزار را فراموش نکنید و برای دوستان‌تان بفرستید:

https://www.karzar.net/106414

#پارک_قیطریه
#محمد_درویش
Forwarded from میراث‌ باشی
🔺دو پروژه‌ عمرانی دیوار ساسانی «بند و بست» ارسنجان را تخریب می‌کنند

‼️از لوله‌کشی آب خلیج فارس به استان فارس تا عبور جاده

📍کارشناسان خبر می‌دهند عبور لوله‌های آب خلیج فارس و یک جاده از دل  یک دیوار ساسانی منتج به تخریب بخشی از این دیواره خواهد شد.


🔸به گزارش میراث‌باشی؛ پیرو این خبر مشخص شده برای عبور لوله آب خلیج فارس ظاهرا تفاهم‌نامه در دوره مدیریت محسن‌نژاد در استان فارس با مسئولان این پروژه بسته شده و حتی این لوله از شهر پاسارگاد هم عبور کرده است!!

🔸طرح تامین و انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، شامل تعدادی پروژه برای تامین و انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان در چند مسیر به وسیله سیستمی از تأسیسات آب شیرین کن، خطوط لوله انتقال آب، ایستگاه‌های پمپاژ و نیروگاه‌های برق به ۱۷ استان دارای کمبود آب برای توسعه اقتصادی در فلات مرکزی ایران است.

🔸و مهم‌ترین پرسش اینجاست برای چنین طرح بزرگ و گسترده‌ای باید استان‌ها تصمیم بگیرند یا پژوهشگاه میراث‌فرهنگی؟! چرا داستان سدها دوباره تکرار می‌شود؟!

🔸پژوهشگاه میراث فرهنگی رسما و قانونا باید وارد عمل شود و با وزارت نیرو و مسئولان این طرح وارد گفت و گو شود و نخست مشخص شود در هر شهر، روستا یا استانی مسیر عبور این کانال‌ها کجاست و آیا در طول این مسیرها محوطه‌های باستانی و تاریخی و بناهای تاریخی موجود است یا نه؟ اگر هست تا چند درصد امکان تغییر مسیر وجود دارد؟ و اگر احیانا تحت هیچ شرایطی امکان تغییر مسیر نیست. کاوش‌های نجات بخشی کاملی انجام شود و حتی وزات نیرو یا هر ارگان مسئول این پروژه متعهد شود که امکان‌ نجات، جابه‌جایی آثار  یا موزه آن را فراهم کند.

🔸اکنون چگونه این اتفاق رخ داده که این طرح تا این دیواره رسیده و سپس متوقف شده است؟ کدام شورای فنی در استان بدون کسب مجوز از پژوهشگاه یا طرح موضوع در بخش حفظ بناها، محوطه‌ها و بافت‌ها دست به صدور مجوز عبور لوله از دیواره را داده است؟ این در حالی است که فقط خدا می‌داند عبور لوله تا کنون از هرمزگان به فارس و سپس اصفهان به آثار دیگری هم برخورد کرده یا نه.
 
🔸و اما در خصوص جاده ارسنجان:
عملیات اجرایی بخشی از محور خرامه - ارسنجان - سعادت‌شهر به طول ۱۸ کیلومتر در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۲ آغاز شده است.

🔸این جاده از سمت جنوب‌شرق شهر ارسنجان شروع و سپس به سمت شمال امتداد یافته، در ادامه هم از شمال کوه عایشه عبور می‌کند.

🔸در انتهای این جاده کمربندی اثری فاخر به نام «بند و بست» وجود دارد که با توجه به شواهد باستان‌شناسی متعلق به دوره ساسانی است.

🔸بند و بست، ویرانه‌های دیواری است که دور تا دور ارسنجان را احاطه کرده  و در چند قسمت، گذرگاه‌ها را بسته و به مناطق صعب العبور وصل شده که دیوار در سطح دشت به صورت خاکریز و در ارتفاعات به صورت سنگچین است.

🔸قسمت اصلی این دیوار در۵ کیلومتری جاده ارسنجان- سعادتشهر در غرب شهر ارسنجان قابل مشاهده است. این دیوار دارای طولی حدود ۴ کیلومتر به عرض بیش از ۵ متر که دو رشته کوه شمالی و جنوبی ارسنجان را به هم متصل می‌کرده است.

🔸این دیوار پس از گذشتن از کوه سیاه در جنوب ارسنجان نیز ادامه می‌یابد و به ویرانه‌های تل خندقی و قلعه و قصر منوچهر که در آنسوی دشت بر روی ارتفاعات قرار دارد، منتهی شود.

🔸ارتفاع دیوار در قسمتهای مختلف متفاوت و به حدود ۲ تا ۶ متر می‌رسد. آثار به جای مانده نشان می‌دهد که در طول این دیوار، برجهایی نیز وجود داشته که اکنون به صورت تلی از خاک به نظر می‌رسد.

🔸عبور جاده آسفالته ارسنجان- سعادتشهر همچنین رودخانه فصلی و جاده خاکی احداثی توسط شرکت گاز در قسمتهای مختلف، دیوار را قطع کرده است.

🔸دیوار بند و بست در تاریخ ۱۷ خرداد ماه ۱۳۸۵ به شماره ۱۵۵۵۷با نام «بقایای بند بست» در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

🔸علاوه بر این با ساخت این جاده کمربندی و ساخت مسکن ملی در سمت شمال‌غرب شهر ارسنجان آثار و شواهدباستانشناسی بسیاری از بین خواهد رفت کما اینکه در حال حاضر شهرداری این شهر با ساخت مخزن آب موجب تخریب محوطهای ثبت نشده در فهرست آثار ملی  شده است.

▫️با این توضیحات به نظر نمی رسد که هیچ استعلامی اداره کل راه و شهرسازی استان فارس، فرمانداری و شهرداری شهر ارسنجان از میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان یا استان گرفته باشند.
https://is.gd/duK8Wz

instagram.com/miras_bashi
@mirasbashi
🟢 بازگشت امید به طبیعت ایران! 🟢

📚
@darvishnameh
محمد درویش

این یادداشت در صفحه نخست روزنامه اعتماد امروز، ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ منتشر شده است.

✍️ در اوایل دولت دوم حسن روحانی، رییس وقت قوه قضاییه که اینک رییس‌جمهور هستند، ملاقاتی عمومی با گروهی از متخصصان و فعالان محیط‌زیستی برگزار کردند. در آن ملاقات از ابراهیم رییسی پرسیدم: چرا وقتی هنوز اتهام فعالان محیط‌زیستی بازداشت‌شده، اثبات نشده و دادگاهی برای بررسی اتهام‌ها برگزار نشده، به رسانه‌ ملی کشور اجازه می‌دهید تا با عنوان جاسوسان محیط‌زیستی از آنها یاد شود و مهم‌تر آنکه چرا دقیقاً اتهام‌های این فعالان محیط‌زیستی اعلام نمی‌شود تا ناخواسته دیگر فعالان هم چنین اشتباهی را تکرار نکنند؟ ایشان تذکر اول مرا وارد دانسته و فرمودند باید به آنها متهمین به جاسوسی اطلاق کرد و البته پس از پایان محاکمه، همه چیز آشکار خواهد شد. از آن گفتگو بیش از ۵ سال گذشته و اینک در آستانه عید فطر قرار است هومن جوکار و یارانش پس از تحمل بیش از ۶ سال زندان، طعم آزادی را بچشند. اما هنوز هم هیچیک از ایرانیان درنیافتند که دقیقاً جرم این افراد چه بود و کجا راه خطا رفتند تا ناخواسته دیگر پژوهشگران میدانی حوزه محیط‌زیست و منابع‌طبیعی آن اشتباه را تکرار نکنند.
به هرحال، محمد درویش هم مانند همه هموطنان و به‌ویژه فعالان محیط‌زیست از خبر آزادی آنها خوشحال است. بازداشت و زندانی‌شدن پرابهام آنها ضربه‌ای بزرگ و انکارناپذیر به روحیه کنشگران اغلب جوان حوزه محیط‌زیست زد و سبب شد تا عملاً بسیاری از تشکل‌های محیط‌زیستی یا کاملاً تعطیل شوند، یا از کیفیت فعالیت‌های خود کاسته و یا اقدامی برای تجدید پروانه فعالیت انجمن خود نکنند. شک ندارم که سرانجام روزی پرده‌ها کنار خواهد رفت و درخواهیم یافت که پسِ پشتِ این ماجرا چه واقعیت‌هایی نهفته بوده. اما تا آن زمان، باید تمرکز خود را برای بازگشت روحیه و ترمیم آلام روانی آزادشدگان اختصاص دهیم. آنها بی‌شک در حوزه تخصصی خود در شمار سرمایه‌های ارزشمند شاخه تنوع‌زیستی و حیات‌وحش با تمرکز بر یوز ایرانی محسوب می‌شوند. در طول این شش سال، دست‌کم نیمی از جمعیت باقیمانده یوز را هم از دست دادیم. امیدوارم این سرمایه‌ها را از دست نداده و بتوانند با ترمیم روحیه خود، دوباره امید را به طبیعت وطن برگردانده و مجال یابند تا شاگردانی کاربلدتر تربیت کنند.

#امید_برای_طبیعت_ایران
#محمد_درویش
♦️پسِ پشتِ برگشتِ میوه‌های صادراتی به کشور!♦️

📚
@darvishnameh

1️⃣ ایران با بدترین بدهکاری و ناترازی آبی خود در تاریخش روبروست. مطابق گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، اینک این ناترازی از مرز ۱۵۰میلیارد مترمکعب - معادل حدود ۵۰ سد به اندازه کرخه، بزرگ‌ترین سد ایران - گذر کرده و سالانه ۴.۴میلیارد متر مکعب بر آن افزوده می‌شود.

2️⃣ در چنین شرایطی یکی از افتخارات دولت ایران، افزایش صادرات کشاورزی به میزان ۱۲برابر است! یعنی در حالی که ایران خود با کمبود خون روبروست و شتابان به سوی فروپاشی و ورشکستگی آبی پیش می‌رود، ما با اهدای خون به کشورهای همسایه تولید پول می‌کنیم! چه عبارتی جز #کسوف_خرد در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن می‌تواند شرح‌دهنده رفتار وزارت جهاد کشاورزی ایران باشد؟

3️⃣ البته برای چنین تولیدی، وزارت نیرو برق لازم برای مکیدن خون زمین را از طریق چاه‌ها تامین می‌کند و چون خود با کمبود سوخت برای تامین نیازهای نیروگاه‌های حرارتی‌اش مواجه است، دولت اجازه استفاده از مازوت را می‌دهد تا نرخ مرده‌زایی جنین در کشور به ۸درصد به دلیل مستقیم آلودگی هوا برسد! اگر قبلی را کسوف خرد تعبیر کردیم، برای این رفتار چه بگوییم؟

4️⃣ شرم‌آورتر آنکه با این همه هزینه و خسارت، میوه‌ها و محصولات کشاورزی را صادر می‌کنیم تا همان‌طور که در این گزارش تصویری ملاحظه می‌شود، با چنین افتضاحی از سوی ازبکستان، ترکمنستان، عراق، عمان، روسیه و هند به دلیل عدم رعایت استانداردهای بهداشتی و سلامت مرجوع شود!

5️⃣ اگر وضعیت بهترین و مرغوب‌ترین محصولات صادراتی ما چنین است، تصور کنید کیفیت میوه و تره‌بار مصرف داخلی چگونه است؟ آیا هنوز هم در حیرتیم که چرا هزینه‌های درمانی هر سال به شکلی سرسام‌آور در کشور روبه افزایش است و بخش قابل‌توجهی از بلعیده‌شدن ارز مملکت در حوزه دارو و درمان است؟

6️⃣ دقت کنید که در این ارزیابی کوتاه به بار روانی ارجاع این محصولات و سرشکستگی ایرانیان در مقابل کشورهای همسایه پرداخته نشده که خود خسارتی غیرقابل ارزشگذاری است.

7️⃣ سخن آخر خطاب به ابراهیم رییسی! شما در اردیبهشت سال گذشته، سند امنیت غذایی را امضا و در تیرماه ابلاغ کردید. به زودی به نخستین سالگرد می‌رسیم. قرار بوده مطابق این سند، سالانه دست‌کم سه میلیارد متر مکعب در مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش رخ دهد و پنج‌میلیارد متر مکعب از ناترازی آبخوان‌ها کاسته شود. لطفاً دستور دهید به دو وزارت جهاد کشاورزی و نیرو تا آمارهای خود را برای حسابرسی به روز کنند تا معلوم شود چه کسی به قانون پایبند نیست؟

#صادرات_کشاورزی_گل_به_خودی
#سند_امنیت_غذایی
#محمد_درویش
🟢 نامه سرگشاده هشت حزب و تشکل سیاسی کشور خطاب به زاکانی و چمران!🟢

📚
@darvishnameh

✍️ اینکه چند حزب، سازمان و تشکل سیاسی در یک اتحاد کم‌سابقه از مطالبه‌ حامیان کارزار پارک قیطریه، حمایت کرده‌اند، اتفاق فرخنده و امیدبخشی است که نشان می‌دهد، نه‌تنها امید به جامعه کنشگران محیط‌زیستی بازگشته، بلکه گرد نخوت، بی‌عملی و سکوت هم از احزاب سیاسی کشور به تدریج کنار رفته و دست‌کم در حد صدور یک بیانیه یا نامه سرگشاده در طرف درست تاریخ و همراه با ۱۴۲هزار نفری ایستاده‌اند که می‌گویند: فضای سبز اندکِ کلان‌شهر آلوده تهران را قربانی ساخت هیچ سازه‌ای، حتی مسجد نکرده و بکوشید به وظایف اصلی‌تان، یعنی مراقبت از شهری امن، سبز با ترافیک روان، هوای پاک و بدون اصوات آزاردهنده و زباله برسید.
اسامی احزاب امضاکننده این نامه عبارتند از:
حزب مهستان ایران،
حزب اتحاد ملی،
حزب اقتدار مردم،
حزب اراده‌ی ملت ایران (حاما)،
حزب ترقی ایران،
حزب فرزندان ایران،
سازمان رهروان فردا
و مجمع هماهنگی اصلاح‌طلبان کرمانشاه
.

♦️ برای آنها که هنوز کارزار پارک قیطریه را امضا نکرده و یا به دوستان‌شان معرفی نکرده‌اند:

https://www.karzar.net/106414

#پارک_قیطریه
#محمد_درویش
2024/09/23 20:15:08
Back to Top
HTML Embed Code: