Telegram Web Link
Forwarded from [مطالعات‌کودک‌و‌طبیعت] (Mohammad Azimi)
🔅چگونه راهنمای حسِ شگفتی کودکانمان باشیم | راشل کارشون👇

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت
Forwarded from [مطالعات‌کودک‌و‌طبیعت] (Mohammad Azimi)
🔆 چگونه راهنمای حس‌ٍشگفتی کودکانمان باشیم

〽️ اگر قرار باشد حس شگفتی فطری کودک زنده نگاه‌داشته شود، بدون هیچ هدیه‌ای از طرف هیچ فرشته‌ای- به همراهی و مصاحبت دست‌کم یک بزرگسال نیاز دارد تا بتواند حس شگفتی‌اش را با او به اشتراک بگذارد. لذت، شور و هیجان و راز جهانی را که در آن زندگی می‌کنیم، با او باز کشف کند. والدین وقتی ازیک‌طرف مشتاقانه با ذهن حساس کودک و از طرف دیگر با جهانی از ماهیت‌های فیزیکی پیچیده و با حیات در اشکالی متنوع و ناشناخته روبه‌رو می‌شوند که از فروکاستنش درجهت نظم و شناخت آن ناامید به‌نظر می‌رسند، اغلب در خود احساس نابسندگی می‌کنند و با حالتی خودباخته می‌گویند که «چگونه می‌توانم چیزی درباره‌ی طبیعت به کودکم بیاموزم؛ من که حتی نمی‌توانم یک پرنده را از پرنده‌ای دیگر تشخیص دهم!»
من صادقانه بر این باورم که برای کودک و برای والدینی که به‌دنبال راهنمایی فرزندشان هستند، آن‌قدر که جنبه حس مهم است، وجهه دانش اهمیت ندارد. اگر حقایق بذرهایی باشند که در آینده دانایی و خرد ثمر دهند، بنابراین هیجانات و دریافت‌های حسی، زمین حاصلخیزی هستند که بذر باید در آن رشد کند. سال‌های کودکی، زمان آماده‌سازی زمین‌اند. یک‌بار که هیجانات برانگیخته شوند- حسی از زیبایی، شوق روبه‌رو شدن با چیزهای جدید و ناشناخته، حس هم‌دردی، تأثر، تحسین، عشق- آنگاه می‌توانیم آرزوی کسب دانش به هدف پاسخ‌های هیجانی‌مان را داشته باشیم. یک‌بار فهم آن، معنایی پایا خواهد داشت. هموار کردن راه کودک برای میل به دانستن، مهمتر است از قرار دادن او در انباشتی از حقایق که توانایی هضم و جذب آن‌ها را ندارد.

◻️حس شگفتی | راشل کارسون | مترجمان:عباس فقهی، نگار گودرزی‌ | انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد؛۱۴۰۲
@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت
Forwarded from [مطالعات‌کودک‌و‌طبیعت] (Mohammad Azimi)
تجربهٔ طبیعت در کودکی را می‌باید یک حق مسلم مادرزاد دانست، همچون حق برخورداری از والدین، سرپناه، آب و غذای سالم، چراکه عیناً مانند آنها تأثیر بود و نبودش بر زندگی دیرپاست و کمبودش را در بزرگسالی به‌دشواری، آن هم ناقص، شاید بتوان جبران کرد. اما در کمال حیرت باید گفت که به این یکی، همچون دیگر حقوق مادرزاد، توجه نشده و در قوانین و رویه‌های تربیتی و پرورشی مغفول مانده است. کنوانسیون بین‌المللی حقوق کودک حتی به‌اشاره هم بدان نپرداخته است؛ غفلتی که موجب حیرت می‌شود. شاید بتوان چنین توجیه کرد که تا همین چندی پیش و نیم‌قرن اخیر برخورداری از این موهبت بدیهی بوده و بدون نیاز به توجهی ویژه تأمین می‌شده است، همچون هوا که برخورداری از آن بدیهی است.

حق مادرزاد | استیون کلرت | ترجمۀ عبدالحسین وهاب‌زاده، سیدمصطفی چشمی، روشنک شهریاری | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۱، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۸۴ صفحه مصور| سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com
@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت
▪️  آخرین‌کودک‌جنگل؛ بررسی‌‌ راهکارهای‌‌ رهایی از اختلال فقر طبیعت| نوشته: ریچارد لو |  ترجمه: آرش حسینیان با همکاری رها تیموری |  نشر تلنگر: ۱۳۹۵؛ ۱۸۸ صفحه
سفارش: @monirkamyab
افراد خلاق،
کنجکاو، منعطف، مستقل و با پشتکار هستند،
روحیه بالایی برای جستجوگری دارند و
عاشق بازی هستند.

Henri Matisse
@kodakbazitabiatKIT
زمانی که کودکان در ارتباط با طبیعت باشند،
توانایی آنها آشکار می‌شود.

Maria Montessori
@kodakbazitabiatKIT
ما باید به کودکانمان
بوییدن زمین،
چشیدن باران،
لمس باد،
تماشای رشد،
شنیدن طلوع و سکوت شب
را
بیاموزیم.
بیاموزیم تا
مراقب باشند.

John Cleal
@kodakbazitabiatKIT
ما عزت نفس را
با غلبه بر چالش‌هایی که با آن رو به رو می‌شویم
به دست می‌آوریم
نه با شنیدن تعریف‌هایی که از ما می‌شود!
💭
گل و لای شسته خواهند شد
اما خاطرات برای همیشه باقی خواهند ماند.
💭
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌ما نمی‌توانیم فرزندانمان را طراحی کنیم! زیرا طبیعت چنین اجازه‌ای را به ما نداده است. فرایند تکامل اجازه نمی‌دهد که نسلی از یک گونه در این حد تحت تاثیر نسل قبلش قرار بگیرد. فرزندان ما لوح سپید نیستند که بخواهیم روی آنها نگارش کنیم! کودکان ما ترکیبی منحصر به فرد از خصائصی‌اند که در تبار ما رواج داشته است.
📍[دکتر راسل بارکلی؛ روانشناس بالینی برجسته‌ای که تخصص خود را وقف مطالعه اختلال نقص توجه کرده است.تلاش‌های علمی دکتر بارکلی تاثیری عمیق بر درک و مدیریت این اختلال داشته است.]
#آیاوالدین‌مهم‌اند

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت
کودکان
از طریق انجام دادن یاد می‌گیرند،
بازی چگونگی اکتشاف دنیا را به آنها می‌آموزد،
به آنها یاد می‌دهد که خطر را ارزیابی کنند، چیزهای جدید را امتحان کنند و خود را بشناسند.

Bethe Almeras
@kodakbazitabiatKIT
Forwarded from کوچار
🏵 دورهٔ مقدماتی تسهیلگری در عمل 🏵

🔎 آشنایی با تسهیلگری کودک و طبیعت

🗓 دوره اردیبهشت ماه
- یکشنبه‌ها و چهارشنبه‌ها، از ۲۹ فروردین
- مهلت ثبت‌نام تا ۲۱ فروردین

🔖 برای ثبت‌نام می‌توانید به @Koochar_Contact در تلگرام پیام دهید.

. www.tg-me.com/KoocharNatureschool
. instagr.am/KoocharNatureSchool

کوچار
📌معرفی کتاب«لوح سپید؛ انکار مدرن ذات بشر»
نظریات درباره چیستی انسان، امروزه از زبان فرهنگ‌پژوهان، انسان‌شناسان، روانشناسان و روانکاوان، پزشکان، محققان حوزه‌های مختلف علوم انسانی و جامعه‌شناسان -و نه صرفا و فقط فلاسفه- بیان می‌شود. و شاید بتوان مخرج مشترک بسیاری از این گفتما‌ن‌های تقریبا متفاوت و سرشار از بدایع و نکات گوناگون را در یک جمله خلاصه کرد؛ این که اکثریت آن‌ها معتقدند: «بشر ذات ندارد.» به بیانی دیگر، بیشتر آنها سخن جان لاک را بازگو می‌کنند که می‌گفت: "انسان لوح سپید است."‌
{ادامه👇}
▫️لوح سپید

موضوعات مطرح شده در کتاب «لوح سپید» از سنخ روانشناسی تکاملی است و روانشناسی تکاملی ترکیبی از دو علم زیست‌شناسی تکاملی و روانشناسی شناختی است که مکمل همدیگر برای شناخت رفتار انسان هستند تا به زعم خود به توصیفی علمی و کاملی از ماهیت انسان و نحوه رفتارش دست یابند. روانشناسان تکاملی مغز را به مثابه ماشینی فیزیکی تلقی میکنند که برنامه‌ای به نام ذهن را اجرا می‌کند.
نظریه «لوح سپید» از معروف‌ترین نظریه‌های علوم روان‌شناسی کلاسیک است که درحوزه‌هایی نظیر آموزش و پرورش، تربیت کودکان، سیاست عمومی، زبان‌شناسی و... تاثیر زیادی داشته است. استیون پینکر دراین کتاب به نقد و البته بیش از آن به رد این نظریه مهم می‌پردازد. او هم رای با دیگر دانشمندان علوم شناختی معتقد است که ذهن همانند یک ماشین کار می‌کند و کارکرد آن بر اساس یک نظریه‌ی محاسباتی پیچیده است که از قوانین مشخصی پیروی می‌کند. اما پینکر معتقد نیست که انسان از خلا برآمده و در ارتباط با جهان بیرون و محیط پیرامونش شکل می‌پذیرد. بر خلاف او تا سالیان بسیار رفتارگرایانی همانند اسکینر و همکارانش، نقش ذهن و استعداد را به بهانه‌هایی از قبیل این که این‌ها را نمی‌توان اندازه گرفت و علمی نیستند، نادیده می‌گرفتند و معتقد بودند با تغییر محیط می‌توان در انسان‌ها توجه به ساختار ژنتیکی را بررسی کرد. اما، پینکر عقیده دارد هم محیط و هم توارث ژنتیکی در شکل‌گیری آنچه انسان می‌نامیم نقشی دارند.
در این کتاب پینکر سه نظریه مهم در مورد ذات بشر را که صدها سال است مطرح شده به چالش می‌کشد. نخست، نظریه‌ی معروف جان لاک در باب «لوح سپید»؛ دوم، نظریه ژان ژاک روسو در مورد «وحشی نجیب» و سوم، دیدگاه رنه دکارت که آن را طعنه‌وار به نقل از گیلبرت رایلی، «شبح در ماشین» می‌نامد. جان لاک مدعی بود که آگاهی از تجربه می‌آید و با این نظریه به جنگ اشرافیتی رفت که مدعی بود لیاقتش برای اشرافی بودن ذاتی و موروثی است. لاک با این استدلال معتقد بود که انسان‌ها شبیه به هم هستند و حق و حقوقی برابر دارند. به همین دلیل او فرضیه لوح سپید را مبنای استدلالش قرار داد. در همان دوران ژان ژاک روسو معتقد بود که انسا‌ن‌های اولیه در وضعیتی آرام و در صلح و آشتی به سرمی‌بردند و گسترش تمدن غربی و هجوم اروپاییان به مناطق دیگر این تعادلی و وضعیت اولیه را برهم زده و انسان‌ها را آزمند و حریص بدخو بارآورده است. رنه‌دکارت هم انسان را ماشینی بامکانیسم و سازوکاری مشخص و تدوین یافته تصور می‌کرد که روحی غیرمادی در جسم او حلول کرده و ذهن را اساسا به دو بخشی مادی و غیرمادی تقسیم می‌کرد. پینکر این سه نظریه تجربه‌گرایی، رمانتیسیسم و دوگانه‌انگاری را شالوده‌های اصلی عقایدی که درباب ذات بشر و فهم برآمده از آن که مدعی است بشر فاقد ذات است، می‌داند.
در نقد این نظریه‌ها، استیون پینکر حرف‌ها و مثال‌ها و شواهد تجربی زیادی دارد. پینکر می‌نویسد که براساس نظریات بیشتر جامعه‌شناسان کلاسیک، سنت‌ها و مناسبات و رفتارهای اجتماعی جوامع گوناگون از قبیل جنسیت، نابرابری و حتا بیماری، «برساخته»ی همان جوامع هستند و چیزی طبیعی نیستند، اما آن‌ها غریزه و توارث ژنتیکی و استعداد را نادیده می‌گیرند و می‌خواهند با تکیه برهمین ادعا رؤیای کمال‌پذیری انسان را با «مهندسی اجتماعی» عملی کنند. برخلاف آن‌ها پینکر بر این باور است که ذات بشر برخاسته از برهمکنش پیچیده و تودرتویی از توارث ژنتیکی و اثرات محیطی است.
لوح سپید شامل فصولی متعددی است و در مقدمه آن پینکر اشاره می‌کند که در فصول ابتدایی کتاب به تشریح نگرانی‌های برخاسته از شیوه نقد خود و نظریه‌های خود و همفکرانش پرداخته و در فصولی میانی به راهکارهای فرونشاندن این نگرانی‌ها اشاره می‌کند و درفصول پایانی به قول خود این وعده را می‌دهد که مفهوم ذات بشر از دیدگاه او چگونه می‌تواند به درک ما از زبان، اندیشیدن، حیات اجتماعی و اخلاقیات غنا ببخشد و چراغ راه تعارضات موجود بر سر مفاهیمی همچون سیاست، خشونت، و تربیت فرزند باشد. با این اشارات، لوح سپید در زمره پرمحتواترین کتاب‌هایی است که تا به امروز در این زمینه به فارسی ترجمه شده است. به علاوه، استیون پینکر از آن دست دانشمندانی است که قدرت قلم بسیار خوبی دارند و گواه آن جایزه پولیتزری است که این نویسنده دریافت کرده است.
📍 سفارش کتاب

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت
با سلام
دومین 《دوره CPRT》 (با تخفیف ویژه برای اعضای محترم کانال کیت) در اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

دوره《بهبود رابطه والد و کودک》، رویکردی بازی محور دارد.
شرکت در این دوره برای والدین کودکان بین ۳ تا ۸ سال،
که کودکشان افت خلق دارد یا از اضطراب (اضطراب جدایی) رنج می‌برد، یا مشکلاتی در تغذیه مستقل و/یا دستشویی رفتن دارد
مناسب است.

اگر مایل بودین در این دوره شرکت کنید
به ادمین کانال کیت! پیام بدهید
تا اطلاعات تکمیلی در مورد دوره خدمتتان ارسال شود.

این دوره آنلاین است و در گوگل میت برگزار خواهد شد.

تسهیلگر دوره:
نیلوفر
زینب زعفرانچی،
مترجم و پژوهشگر حوزه بازی و کودکی
و بازی درمانگر

ظرفیت دوره دوم، ۵ نفر است،
و بر اساس اولویت ثبت نام خواهد بود.


با مهر و احترام
نیلوفر
Admin: @niloofarzaynab 💭
با بازی کردن و تنها با بازی کردن است که
کودک یا فرد بزرگسال می‌تواند خلاق باشد
و همه ابعاد شخصیتی خود را بروز دهد،
تنها با خلاق بودن است که افراد
خودِ واقعی
را کشف می‌کنند.

Donald Winnicott
@kodakbazitabiatKIT
نوبانگ اندیشه برگزار می‌کند:
کارگاه آنلاین تسهیلگری ارتباط کودک با طبیعت
لطفا جهت ثبت نام به شماره ۰۹۹۰۴۷۷۶۱۵۰ در تلگرام یا پیامک، پیام دهید.
https://www.tg-me.com/NobangAndisheh
Forwarded from محمد درویش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💚 آزادی فعالان محیط‌زیستی دربند، امیدبخش‌ترین خبر سال! 💚

📚
@darvishnameh

1️⃣ بیش از ۸۰۰ سال پیش مولانا به همه انسان‌ها نوید داده بود:

در اگر بر تو ببندد مرو و صبر کن آن جا
ز پس صبر، تو را او به سر صدر نشاند
و اگر بر تو ببندد همه ره‌ها و گذرها
ره پنهان بنماید که کس آن راه نداند
...

2️⃣ خواستم بگویم امروز، ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ با شنیدن خبر آزادی هومن جوکار و یارانش پس از تحمل حدود ۶ سال حبس، عمیقاً درک کردم که مولانا چه می‌گوید و از کدام امید و صبوری سخن می‌گوید ...

3️⃣ چقدر به شنیدن این خبرهای خوش نیاز داریم ... چقدر ...

#امید_برای_طبیعت_ایران
#محمد_درویش
2024/06/29 10:46:31
Back to Top
HTML Embed Code: