Telegram Web Link
فرشاد مومنی: به مسابقه دولت و مجلس برای کشاندن مملکت به ورطه نابودی پایان دهید

▫️وجه شباهت حیرت‌انگیزی بین مصوبه کمیسیون تلفیق و سند لایحه برنامه هفتم وجود دارد و آن این است که سند جدید نیز همچنان نه برنامه است و نه ربطی به توسعه دارد.از دل سند اینگونه برمی‌آید که بدون دست زدن به وضعیت بحرانی کشور در حیطه‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی، می‌توان موفقیت اقتصادی داشت. این یک بدیهی اولیه عقلی است که متاسفانه نه در لایحه و نه در مصوبه کمیسیون تلفیق مطلقاً مورد توجه قرار نگرفته است و چنین ساختار اجتماعی و فرهنگی را از کج‌کارکردی اقتصادی می‌توان انتظار داشت بنابراین کانون‌های اصلی اصلاح در حیطه‌های غیراقتصادی است.

▫️یکی از بدیهیات اولیه عقلی در امر برنامه‌ریزی توسعه، این است که درباره روندهای پیشین گزارشی ارائه می‌شود و در مقام توجیه ضرورت برنامه داشتن کشور توضیح می‌دهند که اگر آن روندها تداوم داشته باشد، چه چشم‌انداز نگران‌کننده و شکننده‌ای برای جامعه پدید خواهد آمد.

لینک متن کامل

#دولت
#برنامه_هفتم

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
سهراب دل‌‏‌انگیزان: رشد اقتصاد و ابهام آماری

🔹 در محاسبات تولید ناخالص داخلی کشور برای سال ۱۴۰۱ نیز میزان رشد بخش نفتی حدود ۷‌درصد و برای سه‌ماه اول ۱۴۰۲ حدود ۱۹.۸‌درصد تعیین شده است. این ارقام درآمدی با وجود تحریم‌های جدی بخش نفت است که هزینه‌های بالاسری حدود ۲۰ تا ۳۰درصدی مازاد را نسبت به قیمت فروش دربر دارد. بنابراین اگر این ارقام درآمد تحقق یافته باشد و هرچند ممکن است به کشور و حساب‌‌‌های مربوطه بانک‌مرکزی واریز نشده باشد، ولی دولت و بانک مرکزی این درآمدها را تحقق‌یافته دانسته و معادل ریالی آن را در داخل کشور هزینه می‌کنند. باید گفت که میزان تولید و فروش نفت و موفقیت دولت برای تحقق این درآمدها باید بسیار جدی‌تر قلمداد شود؛ یعنی هم میزان تولید نفت باید بیشتر از برآوردهای ۴میلیون بشکه باشد و هم قیمت فروش احتمالا از ۶۵دلار بیشتر و نیز میزان هزینه‌های تحمیل‌شده به‌‌واسطه تحریم‌ها کمتر بوده باشد.

لینک متن کامل

#رشد_اقتصادی

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
سید مرتضه افقه: تحلیلی بر دلایل ناکامی‌های اقتصادی کشور

یکی از عبارات پرتکرار من در نوشته‌های گذشته این است: «در حوزه پزشکی، تشخیص اشتباه ریشه بیماری، عامل تجویز اشتباه نسخه و در نتیجه وخیم‌تر شدن یا مرگ بیمار است.» در حوزه علوم اجتماعی، به‌خصوص در اقتصاد نیز تشخیص اشتباه ریشه مشکل، تجویز اشتباه نسخه سیاستی به اتلاف وسیع منابع (انسانی، طبیعی، و مالی) و فرصت‌سوزی‌های جبران‌ناپذیر منجر می‌شود (شده است). در طول چهار دهه گذشته تشخیص ریشه بسیاری از بیماری‌های اقتصادی غلط بوده و در نتیجه نسخه‌های اشتباه تجویز شده که حاصلی جز اتلاف وسیع منابع و از دست رفتن فرصت ۴۰سال طلایی نداشته است.

لینک متن کامل

#بیماری_اقتصادی

دارایان: داشته های اقتصادایران
@daraian
با نهایت تاسف و تاثر درگذشت استاد ارجمند دکتر باقر قدیری اصلی  از بنیانگذاران و روسای سابق انجمن اقتصاددانان ایران را به جامعه علمی، دوستان و خانواده آن مرحوم تسلیت عرض می‌کنیم.
دکتر قدیری  از سال ۱۳۴۴ به عنوان استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی و اقتصادی دانشگاه تهران رسماً شروع به کار کرد و فروردین ۱۳۴۶ به درجه دانشیار و در سال ۱۳۵۴ به مقام استادی رسید.
ایشان از بنیانگذاران دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و نخستین استادان این دانشکده محسوب می‌شود.
از جمله مهمترین کتب ایشان، اقتصاد خرد، کلیات علم اقتصاد و سیر اندیشه‌های اقتصادی است که تا مدتی رفرنس تدریس در دانشگاهها  بوده است.
انجمن اقتصاد ایران (انجمن اقتصاددانان ایران سابق)

مصاحبه با دکتر قدیری اصلی در سال ۱۳۸۶ (لینک)

دارایان داشته های اقتصاد ایران
@daraian
عبدالناصر همتی: می‌گویند آنهایی که هشدار می‌دهند، دغدغه اقتصاد ایران را ندارند!

رئیس اسبق بانک مرکزی در صفحه توئیتر خود نوشت: می گویند؛ آنهایی که در مورد رشد ‌ پایه پولی ⁩ و ‌ تورم ⁩ هشدار می دهند دغدغه اقتصاد ایران را ندارند ! ‏رشد تند پایه پولی علامت کسری بودجه بالای دولت و بدتر شدن ترازنامه بانک ها و لذا، نشانه مهم ریسک بالای تورم است. ‏انتشار آمارهای جامع پولی امکان قضاوت بهتر در مورد ادعاها را خواهد داد.»

لینک

#تورم

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@daraian
کامران ندری: تا سیاست‌ها این باشد، اوضاع بهتر نخواهد شد

🟣 اقتصاد ما در سالی که از نیمه آن عبور کرده ایم و در مجموع در دهه گذشته، به شدت آسیب دیده؛ هر چند هنوز هم برای افزایش درآمدهای دولت، اتکا روی دغدغه های مالیاتی می تواند آثار و تبعات منفی داشته باشد؛ مگر اینکه دولت بتواند از کسانی که فرار مالیاتی دارند به خصوص در بخش تجاری، مالیات اخذ کند.

اگر امکان اصلاح روابط خارجی وجود داشته باشد تا حدی میتوان روی عبور از دغدغه های نفتی تکیه کرد؛ در غیر اینصورت راه دیگری برای اینکه دولت بتواند درآمدش را افزایش دهد، فعلا وجود ندارد.

لینک متن کامل

#سیاست

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@daraian
▫️ سید احسان خاندوزی: دومین گام در اجرای «پروژه‌های توافق ۲۵ ساله ایران و چین» برداشته شد

🔸وزیر اقتصاد برگزاری کمیسیون مشترک ایران و چین در پکن را نخستین گام در اجرای پروژه‌های توافق ۲۵ ساله ایران و چین برشمرد و گفت: در دومین گام مجموعه دیگری از توافقات بر روی پروژه های مشخص در بین بخش های دولتی وزارتخانه های متناظر ایران و چین برقرار شد و روی جزئیات اجرای پروژه ها هم توافق صورت گرفت.

🔸در رابطه با بخش خصوص هم شرکت هایی از ایران که در چین فعالیت داشتند و برخی از شرکت های بزرگ چینی که در ایران مشغول بودند با موانعی مواجه بودند که موانع پیش روی آنها هم با دستور مساعد مقامات ذیربط برطرف شد و ما آماده ایم که در ماه های آینده هم در جهت هدف گذاری های تجاری و هم در جهت هدف گذاری های سرمایه گذاری های بلندمدت بین دو کشور شاهد به ثمر نشستن پروژه های بسیار خوبی با ارقام بسیار قابل توجه در حوزه سرمایه گذاری های خارجی باشیم.

لینک متن کامل

#سرمایه_گذاری

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@daraian
محیط کسب‌وکار نامساعدتر شد

🔹 بر اساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب‌وکار ایران در تابستان امسال، 6.11 (نمره بدترین ارزیابی 10 است) محاسبه شده که از وضعیت این شاخص نسبت به ارزیابی فصل گذشته (بهار 1402 با میانگین 6.05) نامساعدتر است.
در تابستان 1402 استان‌های قم، سمنان و زنجان به ترتیب دارای مساعدترین وضعیت محیط کسب‌وکار نسبت به سایر استان‌ها ارزیابی شده‌اند.

🔹 بر اساس نتایج این پایش در تابستان 1402، وضعیت محیط کسب‌وکار در بخش خدمات (6.14) در مقایسه با بخش‌های صنعت (5.92) و کشاورزی (6.02) نامناسب‌تر ارزیابی شده است.

لینک متن کامل

#کسب_کار

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@daraian
فرشاد مومنی: دستمزدها هیچ تناسبی با تورم ندارد، در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی مسئولانه‌ تر برخورد کنید

▫️تورم در دو سال اخیر با رکوردهای بی‌سابقه و کم سابقه‌‌ای هم همراه بوده و موضوعیت بیشتری هم پیدا کرده است و اگر امروز قدرت خرید مردم کمتر از قبل شده و برخی توان خرید برخی کالاها را هم ندارند به صورت مساله‌ای ساختاری و بسیار جدی شده است.

▫️در جامعه‌ای که گستره و عمق فقر از حدود متعارف آن فراتر می‌رود، نابرابری‌های درآمدی هم با ابعاد کم سابقه‌ای روبه‌رو می‌شوند و این مساله را از سرآغاز اجرای تغییرات ساختاری در ایران تا به امروز به صورت مستمر شاهدیم.

لینک متن کامل

#دستمزد
#تورم

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@daraian
حسین عبده تبریزی: دولت پولی برای ساخت مسکن ندارد

🟣 مدتی است که بازار مسکن در دوره رکود قرار گرفته و ممکن است که این دوره بیش از 6 ماه و تا یک سال طول بکشد تا بازار مسکن بتواند پیش‌خوری که در تورم داشته را پوشش دهد اما باز هم با تورم حرکت می‌کند هر چند که قیمت‌ها در این بازار بیش از تورم بالا رفته‌است.

در حال حاضر شاهد یک رکود عمیق در بازار مسکن هستیم و مردم قدرت خرید برای انجام معاملات مسکن را ندارند و اغلب به دنبال این هستند که با تهاتر بتوانند معامله‌ای را در بازار مسکن انجام دهند. امروز هیچ کسی توان این را ندارد که معامله نقدی را انجام دهد.

لینک متن کامل

#مسکن

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@daraian
سیداحسان خاندوزی: پیشنهاد «بنزین برای همه» در ستاد هماهنگی اقتصادی متوقف شد

🟡 ما در زمینه سیاست گذاری اصلاح نرخ حامل های انرژی، هزینه زیاد داده ایم اما درس کمتر گرفته ایم.

🟡 ما متأسفانه به دلیل تحریم های ظالمانه، همچون سالهای وفور درآمد های نفتی نیمه دوم دهه هشتاد شمسی، اعتبارات لازم به منظور جبران افزایش نرخ حامل های انرژی برای مردم را نداریم و گرنه دست مان خیلی برای انجام اقدامات اصلاحی اعم از اصلاح قیمتی یا توسعه انرژی ها تجدید پذیر، بازتر از امروز بود.

لینک متن کامل

#بنزین
#تحریم

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
  @daraian
هجمه علیه اقتصاددانان

🔸در همه این سال‌ها اقتصاددانان درباره اهمیت اصلاحات اقتصادی صحبت می‌کردند تا شاید سیاستمداران را متقاعد به تغییر کنند. برخی دیگر هم درباره اصلاحات سیاسی و فرهنگی صحبت می‌کردند و آنها هم در تلاش بودند که سیاستمداران و تصمیم‌گیرندگان را به اصلاحات سیاسی و فرهنگی ترغیب کنند. اما این تلاش‌ها به نتیجه نرسید.  اقتصاددانان در عرصه اقتصاد به این نتیجه رسیدند که نفع سیاستمدار در این نیست که به توصیه اقتصاددان گوش کند. در نتیجه اقتصاددانان رفته‌رفته از ساختار تصمیم‌گیری دور شدند. به این ترتیب حمله به اقتصاددانان به رفتاری عادی برای مدیران دولتی و همکاران رسانه‌ای آنها تبدیل شده است.

لینک متن کامل

#اقتصاددانان

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
  @daraian
دکتر جعفر خیرخواهان:نقاط اتصال ما؛ بزرگ‌ترین دارایی ما

🟣راه باریک آزادی یعنی راهی که ما را به توسعه سیاسی-اقتصادی و رفاه اجتماعی رهنمون می‌شود. در واقعیت امر همان جایی است که شاهد مسابقه و درست‌تر بگوییم نزاع و مبارزه دائمی بین جامعه و حکومت هستیم. در چنین راهی، هیچ دستورالعمل و نقشه‌راه روشن و حتی طرحی کلی وجود ندارد. راه فلاح و رستگاری حرکت در فضایی، ولو باریک و پرکشاکش، بین منطقه قدرت مطلقه و بی‌رحمانه دولت و منطقه تسلط جامعه و بخش خصوصی بر امور و مقدرات کشور است. جایی که بستر مناسب برای ظهور و تکامل ایده‌های جدید، پویایی‌های جدید و نظارت‌ها و توازن‌های جدید فراهم است.

لینک متن کامل

#آزادی
#توسعه

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
  @daraian
حسین راغفر:فشار مالیاتی بودجه ١۴٠٣ منجر به افزایش قیمت کالا و خدمات خواهد شد


▫️باید به سمت بودجه غیر نفتی پیش برویم اما این اقدام باید نسبت به اینکه درآمدهای مالیاتی از چه محلی تامین می‌شود، آگاهانه باشد. چراکه اگر فشار مالیاتی بر عرضه‌کننده تحمیل شود در نهایت منجر به افزایش قیمت کالا و خدمات خواهد شد و مصرف‌کننده و مردم این افزایش قیمت را می‌پردازند. بنابراین در این شرایط اقتصادی موجب بدتر شدن وضعیت معیشت مردم خواهد شد. این در حالی است که همواره میزان افزایش دستمزد کمتر از نرخ تورم بوده‌ است.

▫️برای جبران کسری بودجه مسیر کم هزینه و کم آسیب‌تر استقراض از بانک مرکزی است. بانک مرکزی پول چاپ می‌کند و در اختیار دولت قرار می‌دهد و حداقل دولت در این مسیر قرار نیست ٢٧ درصد نرخ بهره بر روی این عدد استقراض بگذارد و بپردازد .

لینک متن کامل

#بودجه
#تورم

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
  @daraian
مهدی پازوکی:کوچک‌ترین افزایش نرخ مالیاتی اشتباه است

🔸واقعیت این است که بسیاری‌ها در ایران مالیات نمی‌دهند که شامل همه دلالان، بخشی از پزشکان و ... می‌شود. اینکه این جمعیت مالیات بدهند، دولت سیستم مالیاتی را کارا کند و معافیت مالیاتی را کاهش دهد به نفع اقتصاد است.

🔸 بالا بودن ظرفیت مالیاتی نه به این معناست که دولت نرخ مالیاتی را افزایش دهد که به شدت با افزایش نرخ مالیاتی مخالف هستیم چراکه به طور مستقیم منجر به تشدید رکود و کاهش تولید ملی می‌شود. بنابراین معتقدم گستره مالیاتی در اقتصاد ایران می‌تواند افزایش پیدا کند، چرا نباید افراد محق و دارای درآمد قابل توجه مالیات ندهند؟

لینک متن کامل

#مالیات

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
  @daraian
داشبوردهای تخصصی بازار مسکن دارایان به صورت آنلاین در اختیار علاقمندان قرار گرفت

🏘 در این داشبوردها می‌توانید نمودار آخرین آمار و روند چند ساله قیمت، حجم معاملات، اجاره و قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران را ببینید.

🏡 ارتباط بین قیمت مسکن با متغیرهایی مانند نرخ ارز، تورم، پول و نرخ بهره را بررسی کنید و از پیش‌بینی دارایان از قیمت مسکن طبق این متغیرها مطلع شوید.

🏢 مقدار ساخت، قیمت مصالح ساختمانی و دستمزد در بخش مسکن را طی سال‌های اخیر بررسی کنید.

🏣 بازار مسکن در مراکز استان‌های ایران را با هم مقایسه کنید.

🏠 بازدهی بازار مسکن را با بازارهای طلا، ارز، سهام و خودرو مقایسه کنید.

🏙 از نمودارهای روند قیمت خانه‌های موجود و نوساز در شهرهای مختلف ترکیه استفاده کنید.

⬅️ خرید از طریق لینک زیر:

🌐 https://daraian.ir/house/

👈جهت مشاهده جزئیات داشبوردهای تخصصی دارایان کلیک کنید👉
#مسکن

🔹تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان:
@daraian
🟠 سهراب دل انگیزان: فناوری و نابرابری‌های ساختاری

▫️از مهم‌ترین موضوعاتی که باید در حوزه داشتن فناوری به آن اشاره کرد این است که همواره انحراف فناوری‌ها به جای تاثیر بر رفاه و امنیت شهروندان، به سمت ثروت‌سازی برای گروهی خاص و نیز هدایت و استفاده از آن برای امور نظامی بوده است. این مساله عاملی است که نتیجه به‌کارگیری فناوری را در دوره بلندمدت معنادار می‌کند. در این مسیر، همواره این‌گونه است که فناوری‌هایی که سرریز آنها روی تولید محصولات و خدمات رفاهی برای جامعه بوده باشد و افراد درگیر در چرخه و زنجیره فناوری بیشتر باشند و اثرات سرریز اجتماعی بالاتری داشته باشند، به‌واسطه جذب توسط گروه‌های اجتماعی عاملی برای رفاه، اشتغال و حتی ثروت‌زایی گروه‌های بیشتری از جامعه خواهند بود.

▫️اما برخی فناوری‌ها به علت پیچیدگی بالا، هزینه‌های زیاد راه‌اندازی، اخذ انحصار قانونی، ایجاد محدوده‌های انحصاری و رانتی در اختیار گروه‌های خاص و حتی نفوذ در سیستم‌های قدرت، مسیر خود را از جامعه دور کرده و اثرات سرریز بسیار اندکی در جامعه به صورت مستقیم ایجاد می‌کنند. به‌عنوان مثال، کشور ما با بیش از ۱۳۰سال آشنا بودن با صنعت نفت، به علت انحصاری و رانتی بودن این صنعت و... نتوانسته است حتی در دانشگاه‌های خود کشور صنعت نفت را به فرآیندی درون‌زا تبدیل کند و شکاف تکنولوژیک بسیار بالایی با فناوری روز دنیا دارد. این در حالی است که به صورت غیرمستقیم درآمد حاصل از نفت در همه کوچه‌های کشور جاری است، ولی به صورت مستقیم متخصصان، دانشمندان، شرکت‌های بنام و فناوران درون‌زایی در این مسیر نداریم

لینک متن کامل

#فناوری
#توسعه

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
  @daraian
🔹 طبق بررسی‌های انجام گرفته در داشبورد تخصصی مسکن دارایان، تا زمانی که نرخ رشد ماهانه قیمت مسکن کمتر از نرخ تورم باشد، به طور موقت در دوره رکود قیمتی مسکن هستیم.

🔹وقتی این رکود پایدار خواهد شد که نرخ رشد سالانه قیمت مسکن کمتر از نرخ تورم سالانه باشد.

دسترسی به داشبوردهای تخصصی مسکن دارایان

#مسکن

🔹تحلیل داده های اقتصادی دارایان
@daraian
قیمت دلاری مسکن یکی از نماگرهای مهم برای پیش‌بینی قیمت این بازار است.

🔹قیمت دلاری مسکن در خرداد 1402 به بالاترین رقم خود طی 10 سال اخیر رسیده است.

🔹به نظر می رسد اگر نرخ ارز همچنان در حدود 50 هزار تومان پایدار بماند ماه‌های آینده نیز شاهد رکود قیمت مسکن خواهیم‌بود.


دسترسی به داشبوردهای تخصصی مسکن دارایان

#مسکن #دلار

🔹تحلیل داده های اقتصادی دارایان
@daraian
حجت میرزایی:دولت و نظام بازنشستگی؛ اصلاحگر یا مخرب؟

🔹یکی از مسائل نگران‌کننده امروز ایران برای سیاستگذاران توسعه، فقدان پوشش فراگیر چتر امنیت‌‌‌بخش بیمه‌‌‌های اجتماعی و نابرخورداری گروه بزرگی از شهروندان از بیمه‌‌‌های اجتماعی یعنی فقدان فراگیری و کارآمدی نظام تامین‌اجتماعی است. اما آنچه به نگرانی مهم و اصلی تبدیل شده، وضعیت نگران‌کننده‌‌‌تر و چشم‌انداز تیره کسانی است که زیر پوشش یا عضو صندوق‌های بازنشستگی‌اند.

🔹در نیم‌ قرن گذشته اما دولت‌ها به‌طور مستقیم و غیرمستقیم حامل یا عامل شوک‌های سیاستی و اقتصادی ویرانگری برای صندوق‌های بازنشستگی بوده‌ و زمینه و فضای نظارت همگانی را به‌شدت تضعیف کرده‌اند. سیاستگذاری و مدیریت اقتصاد کلان به بی‌ثباتی‌های مستمر دامن زده است و از انجام تعهدات مالی و قانونی خود به این صندوق‌ها شانه خالی کرده‌اند و صندوق‌های بازنشستگی به‌‌‌مثابه سازمان‌های بی‌‌‌بدیل بین نسلی توسعه پایدار ملی را در مخاطره‌ای بزرگ افکنده‌اند.


لینک متن کامل

#دولت
#نابرابری_اقتصادی

دارایان: داشته های اقتصاد ایران
  @daraian
2024/09/25 12:28:17
Back to Top
HTML Embed Code: