Telegram Web Link
🔻 قیمت جدید خودروهای ایران خودرو و سایپا

اختلاف قیمت‌های جدید خودرو با بازار آزاد تا 230%
#خودرو

@daraian
رئیس کل بانک مرکزی: هدف‌گذاری ۲۵ درصدی برای رشد نقدینگی ۱۴۰۲


🔻 متاسفانه می بینیم که تورم ۵۰ سال است که مهمان سفره مردم ایران است و در دهه ۷۰ تورم ۲۵ درصدی داشته ایم، در دهه ۸۰ به طور متوسط تورم ۱۵ درصدی، در دهه ۹۰ نیز متوسط تورم افزایشی بود و متاسفانه در چهار سال اخیر متوسط نرخ تورم به ۴۲.۵ درصد رسیده است، به عبارت دیگر در ۴ سال اخیر تورم به طور متوسط ۲۰ درصد افزایش یافته است و تورم به بیماری مزمن در اقتصاد کشور تبدیل شده است.

در سال ۱۴۰۰ تورم ۴۶.۲ درصد بود و در سال ۱۴۰۱ تورم به ۴۶.۵ درصد رسیده است که به این معنی است که تورم به حد بالایی رسیده و متاسفانه رفتار تورم با دهه های گذشته متفاوت شده است.

🔻 در سال گذشته ۶۵ میلیارد دلار ارز در مرکز مبادله و در سامانه نیما، تخصیص دادیم؛ به عبارت دیگر ۱۰ میلیارد دلار بیش از سال ۱۴۰۰ و ۲۱ میلیارد بیش از سال ۱۳۹۹ تخصیص دادیم. یعنی در سال گذشته تقریبا تمام نیاز های ارزی به صورت اسکناس و حواله را پاسخ دادیم و تامین کردیم.

🔻 بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی، حجم نقدینگی تقریبا ۶۴۰۰ همت است. در سال گذشته تا یازده اسفندماه، نرخ رشد نقدینگی ۲۷.۸ درصد بوده است. در حالی که نرخ تورم ۴۶.۵ درصد بود. به عبارت دیگر پول حقیقی کشور، ۱۸.۷ درصد کاهش پیدا کرده است.

🔻 سه چهار سال است که نرخ رشد نقدینگی حقیقی منفی است؛ یعنی نقدینگی خیلی رشد نمی کند و منشا تورم بیشتر از سمت ارز و نااطمینانی است. اما به هر حال باید نقدینگی را کنترل کنیم و برای امسال نیز هدف ما نرخ رشد نقدینگی ۲۵ درصد است و ماهانه این روند را کنترل خواهیم کرد و نتایج آن را نیز به طور مستمر منتشر می کنیم.

لینک متن کامل
#تورم
#نقدینگی

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
تورم آمریکا کمتر از پیش‌بینی‌ها

🔹 تورم ماهانه آمریکا که دقایقی پیش منتشر شد، معادل ۰.۱ درصد بوده، این درحالی است که پیش‌بینی میشد تورم ماه مارس ۰.۲ درصد باشد.

🔹تورم سالانه نیز ۵ درصد گزارش شد و این رقم نیز کمتر از پیش‌بینی‌ها(۵.۲ درصد) است.

🔹 تورم هسته، هم در بُعد ماهانه (معادل ۰.۴ درصد) و هم سالانه (۵.۶ درصد) مطابق پیش‌بینی‌ها گزارش شد. سیگنال
#تورم
@daraian
متن مناظره موسی غنی‌نژاد و مسعود درخشان

لینک متن کامل

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
چرا علیرغم كاهش رشد نقدینگی در اواخر سال ۱۴۰۱، نرخ تورم افزايش يافت؟

✍️ عبدالناصر همتی

🔻آخرین گزارش بانک مرکزی حاکی از تشديد رشد «پول» در مقابل کاهش رشد جزء دیگر نقدینگی یعنی «شبه پول» می باشد.بنابراین،با اینکه در کل، رشد نقدینگی كاهش يافته است، اما، عمدتاً به خاطر کاهش ضريب فزاينده خلق نقدينگى هم به دليل اعمال محدوديت رشد ترازنامه بانكها و هم به دليل كاهش رشد «شبه پول» بوده است.

افزایش سهم «پول »در ترکیب نقدینگی یعنی فائق آمدن انتظارات تورمی و سیالیت بالای نقدينگى و افزايش سرعت دست به دست شدن آن است كه بيانگر افزايش تقاضاى دارايى ها نسبت به نقدينگى است و آثار تورمی بر جا می گذارد . سهم پول از نقدینگی به بالای ۲۵ درصد رسیده است که حاكى از تداوم افزايش سهم آن در پنج سال گذشته است.

البته رشد ۴۰ درصدی پایه پولی در یکساله ۱۴۰۱ هم بسیار نگران کننده است . به خاطرتغییر روش از استقراض مستقیم از بانک مرکزی برای تامین مالی دولت ، به روش غیرمستقیم از طریق بانکها ، درکنار تسهیلات تکلیفی و کژمنشی برخی بانکهای غیر دولتی موجب برداشت غیر قابل قبول بانک ها از بانک مرکزی ‌ در قالب اضافه برداشت و عملیات ریپو شده است . این رشد بالای پایه پولی ضمن فعال نگه داشتن انتظارات تورمی ، میتواند روند كاهشى رشد نقدینگی را وارونه كند که بایستی برای آن چاره جویی شود.

لینک متن کامل
#تورم

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
بریدن بند ناف دلار، کار دست بازار داد

ابراهیم رئیسی مدعی شده می‌تواند اقتصاد ایران را از بند ناف دلار رها کند و حتی برای این مقصود دبیرخانه‌ای هم در دولت تشکیل داده که قرار است روابط ارزی ایران با دنیا را تغییر دهد. این دومین جراحی دولت رئیسی پس از جراحی اقتصادی سال گذشته است.

با وجودی که زخم نخستین جراحی هنوز التیام نیافته، جایگزینی یوآن به جای دلار می‌تواند آینده ارزی کشور را با چالش‌های جدی‌تری مواجه کند.

این در حالی است که هر بار دولت‌ها در برابر تحرکات بازار ارز و افزایش قیمت دلار کم آورده‌‍اند، واژه «دلارزدایی» بر سر زبان‌ها افتاده است. به ویژه اگر روابط با کشورهای شرق جهان تقویت شده باشد، این ایده نیز بیشتر پر و بال گرفته است.
امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ قیمت دلار در بازار آزاد به مرز 55 هزار تومان هم رسید اما کمی عقب نشست. معامله‌گران می‌گفتند برخلاف روزها و دفعات قبل، فعلا ارزپاشی از سوی نهاد پولی کشور مشاهد نمی‌شود و خریدار نیز در بازار زیاد است.

لینک متن کامل
#ارز

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
آمار افراد زیر خط فقر در سال ۱۴۰۰، ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر
محمد بحرینیان

🔻 در سال ۱۳۹۸ مرحوم عادل آذر براساس آمار مرکز ایران به‌صراحت و شجاعانه اعلام کرد، ۱۰ میلیون نفر فقیر مطلق داریم و ۳۳ میلیون نفر در فقر نسبی هستند.

🔻 در سال ۱۳۹۵ براساس آمار مرکز پژوهش‌های مجلس بیش از ۱۳ میلیون نفر زیر خط فقر زندگی می‌کردند و در سال ۱۴۰۰ بنا به آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افراد زیر خط فقر به ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر رسیده است. آیا این آمار خجالت‌آور نیست؟

🔻 تعداد فقرای روستایی چین براساس آمار بانک جهانی از حدود ۲۰۰ میلیون نفر به حدود ۲۵ میلیون نفر کاهش پیدا کرده است.

لینک متن کامل سخنرانی محمد بحرینیان در نشست «علل فقر و بازی‌خوردگی ایران»
#فقر
#توسعه


دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
نتایج شمارش ۹۷/۶۷ درصد آرای ریاست جمهوری #ترکیه

◽️اردوغان: ۴۹/۳۵ درصد

◽️قلیچدار اوغلو: ۴۴/۹۸ درصد

◽️سنان اوغان: ۵/۲۴ درصد

◽️محرم اینچه: ۰/۴۳ درصد

@daraian
daraian.com
مناظره موسی غنی‌نژاد و علی علیزاده امشب برگزار می‌شود

◻️ساعت ۲۲:۳۰ امشب مناظره موسی غنی‌نژاد و علی‌ علیزاده درباره «لیبرالیسم اقتصادی» برگزار و به صورت زنده از شبکه چهار تلویزیون پخش خواهد شد.

◻️علی علیزاده به دنبال مناظره موسی غنی‌نژاد با مسعود درخشان از وی دعوت به مناظره کرد که با پذیرش موسی غنی‌نژاد مواجه شد. علیزاده از فعالان توییتری و مدیر تلویزیون اینترنتی جدال است که از دیدگاه‌های اقتصادی یاسر جبراییلی (مداخله حداکثری دولت) و حامیان این دیدگاه طرفداری می‌کند. در مقابل، موسی غنی‌نژاد معتقد است که همین دیدگاه‌ها باعث وضعیت اقتصادی نامطلوب فعلی شده است که بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی تحت تأثیر جو چپ‌زده و سوسیالیستی اوائل انقلاب پایه‌ریزی شد.

◻️به عبارت دقیق‌تر، موسی غنی‌نژاد معتقد است که حضور حداکثری دولت در اقتصاد و ناکارآمدی شرکت‌های دولتی باعث خروجی ضعیف اقتصاد ایران شده است که در تورم بالا، رشد اقتصادی بسیار پایین و بیکاری بالا نمود یافته است. اما علیزاده و دوستانش معتقدند که عدم مداخله دولت در ساز و کار اقتصاد باعث ضعف عملکرد شده است. همچنین غنی‌نژاد ریشه شوک‌ها را در قیمت‌گذاری می‌داند که در همه دنبا کنار گذاشته شده اما علیزاده و دوستان ریشه شوک‌ها را در عدم قیمت‌گذاری می‌دانند. فردای اقتصاد

صفحه موسی غنی‌نژاد در دارایان

@daraian
daraian.com
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 لیبراسیم ثروت و رفاه می‌آورد

⬜️ موسی غنی نژاد در مناظره با علی علیزاده با موضوع «لیبرالیسم اقتصادی»:

▫️لیبرالیسم را عده ای به ناسزای سیاسی تبدیل کردند؛ من گفتم لیبرالم که فضای گفت و گو باز شود.

▫️همه بدی های عالم را خلاصه کردند در لیبرالیسم.

▫️برای توضیح اینکه لیبرالیسم باید به ریشه ها بازگردیم. شکل گیری اندیشه مدرن مصادف است با همان لیبرالیسم و لیبرالیسم ضد دین نیست.

▫️نقطه اول لیبرالیسم ویلیام اکام است؛ او معتقد است انسان عقل دارد و کسی قرار نیست دستور بدهد.

▫️جان لاک نقطه عطف بعدی است. او در ادامه تفکر فردگرایی می گوید انسان با جمع تعریف نمی شود بلکه با فرد تعریف می شود. جان لاک این اندیشه را از جهت سیاسی و اقتصادی بسط می دهد.

▫️نقطه عطف دیگر، آدام اسمیت این است که می گوید در یک مبادله آزادانه شما وقتی می توانید ثروتتان را زیاد کنید که به نیازهای دیگران پاسخ درست بدهید. با آزاد گذاشتن انسان ها، ثروت و رفاه بیشتر ایجاد می شود. اکوایران

@daraian
daraian.com
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM

‌علم اقتصاد به جهان ما شکل می‌دهد. این رشته به مطالعهٔ تولید کالاها و انتقال ثروت می‌پردازد. این‌که چرا قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کنند و چرا همیشه شکافی میان فقیر و غنی وجود دارد. و همچنین به مطالعهٔ رفتار انسانی به عنوان ارتباطی میان اهداف و وسایل کمیابی که کاربردهای متفاوتی دارند می‌پردازد. بنابراین تعجبی ندارد که اقتصاددانان بسیار تأثیرگذارند و اقتصاد در میان علوم اجتماعی بیشترین تأثیر را بر چگونگی اندیشه و عمل دولت‌ها دارد. برخی از قدرت‌مندترین سیاست‌مداران جهان در رشتهٔ اقتصاد تحصیل کرده‌اند. و برخی از مهم‌ترین نویسندگان در تاریخ، مسائل اقتصادی را مورد مطالعه قرار داده‌اند. فهم ما از چیستیِ اقتصاد طی سده‌ها تکامل پیدا کرده است. برای گزنفون، که در سدهٔ چهارم پیش از میلاد مسیح می‌نوشت، اقتصاد به معنای تدبیر منزل بوده است. اما در سدهٔ هفدهم به اقتصاد سیاسی توجه شد. یعنی علم اقتصاد در بافتار قانون، سیاست و سیاست‌گزاری عمومی. تقریباِ سال‌های آغازین سدهٔ ۱۸۰۰ بود که اقتصاد به عنوان یک رشتهٔ مستقل به رسمیت شناخته شد.

ویدئو از وب‌سایت مکت
ترجمه از معصومه موسوی
تهیه و تنظیم: نشر نی

daraian.com
@daraian
محسن رنانی: صبر شادمانه  

🔻 یادمان نرود که ایرانِ امروز بیش از خون به اندیشه نیاز دارد و بیش از قدرت نظامی به آب نیاز دارد و بیش از ایدئولوژی به اخلاق نیاز دارد و بیش از هوش به عقلانیت و فهم بدیهیات نیاز دارد و بیش از مرگ به زندگی نیاز دارد و بیش از گریه به شادی نیاز دارد و بیش از شعارهای آسمانی به شعورهای زمینی نیاز دارد، و بیش از نفرت به همدلی نیاز دارد. جوامع تحول می‌یابند و دیکتاتورها دیر یا زود، با خون یا بی‌خون، می‌روند، اما اگر در فرایند این رفتن‌، خشونت و نفرتی تولید شود، آن خشونت و نفرت می‌ماند و دامان نسل‌‌های بعدی را می‌گیرد. همان‌گونه که ما هنوز داریم تاوان نهضت ملی شدن نفت و کودتای ۲۸ مرداد را می‌دهیم.

امروز ماموریت روشنفکری، کارِ فکری و تولید اندیشه نیست، بلکه شادمان نگهداشتن جامعه و امیدوار نگهداشتن جوانان است. جوانان، سرمایه‌های اصلی کشورند، اگر شادمانه و امیدوار بمانند، هیچ نگرانی نیست، دوباره کشور را می‌سازند.

🔻 حکومت، گرفتار بیماریهای پیرانه‌سری است،‌ یعنی هم ناتوان‌تر از آن است که خودش را بازسازی کند و هم ناتوان‌تر آن است که بتواند مانع تحولاتی شود که این جوان‌ها خواستار آن هستند. مرحله ورود حکومت به رفتارهای کاریکاتوری به شدت دارد در همه عرصه‌های حکمرانی بروز پیدا می‌کند و این خبر خوشی است. ما فقط باید مراقب جوان‌ها باشیم که از دست نروند، که شادمان بمانند، که در خشم و نفرت فرو نروند که از ایران نگریزند، که ناامید نشوند.


🔻 از یک سو اقتصاد وارد فاز خودمختاری شده است یعنی دیگر با سیاست‌گذاری اقتصادی نمی‌توان آن را مدیریت کرد؛ معنی‌اش این است که حکومت دست به هر کاری در حوزه اقتصاد بزند اوضاع را بدتر خواهد کرد. ازسوی‌دیگر جنبش مهسا اکنون جامعه ایران را وارد عمیق‌ترین انقلاب مدنی تاریخ ایران کرده است. ای کاش مردان مداخله نکنند و انقلاب فرهنگی زنان را به خشونت نکشانند. مردان بهتر است فقط از نظر روحی و اجتماعی، زنان را تقویت کنند و از آنان حمایت کنند. سعی نکنند جانشین زنان شوند یا رهبری آنان را به دست گیرند. مردان در ایران معاصر سه بار انقلاب کرده اند و هر سه بار گند زده‌اند. مراقب باشیم این بار انقلاب زنان را گند نزنیم. حکومت در نقطه بن‌بستی آچمزگون است و هر کاری بکند انقلاب مدنی و فرهنگی زنان را تعمیق و تشدید می‌کند: همین جا بماند می‌بازد، عقب‌نشینی کند می‌بازد، حمله کند می‌بازد، سکوت کند می‌بازد، خشمگین شود می‌بازد، زندانی کند می‌بازد، زندانی نکند می‌بازد. فقط نادان‌ترین حکومت‌ها خود را به چنین بن‌بستی گرفتار می‌کنند.


لینک متن کامل
#توسعه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
بازار ۴۵۰۰ میلیارد تومانی فیلترشکن‌ در ایران
🔴 نان خودی‌ها در روغن فیلترینگ است؟

🔹 براساس آمارهای رسمی مرکز آمار، حدود ۶۵ درصد از جمعیت ایران حداقل یک شبکه اجتماعی دارند، بنابراین حدود ۶۰ میلیون ایرانی از فیلترشکن استفاده می‌کنند. براساس گزارش پایگاه خبری اکسیوس (Axios) محدودیت‌های اینترنت در ایران باعث رشد ۳۰۰۰ درصدی استفاده از فیلترشکن شده است.

🔹 با احتساب فروش ماهانه ۱۵۰ هزار تومانی هر نسخه فیلترشکن و در نظر گرفتن یک جمعیت ۳۰ میلیون نفری، این رقم طی یک ماه به بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد. این امر نشان می‌دهد که گردش مال هنگفتی در فروش فیلترشکن‌ها وجود دارد.

🔹 در حالی که فیلترینگ شدید و محدودیت‌های گسترده اینترنت در ایران، باعث رشد تصاعدی استفاده کاربران از ابزارهای فیلترشکن شده است، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات در مهرماه سال گذشته گفته بود فروش فیلترشکن باید جرم تلقی شود. البته آن حرف زارع‌پور را باید گذاشت کنار اظهار نظر چند روز پیش او در خصوص کندی اینترنت که به مردم تاکید کرد از فیلترشکن رایگان خارجی استفاده نکنید!| تجارت‌نیوز

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
مسعود نیلی: تاوان سنگین تورم

🔹 تورم مزمن عمدتاً ناشی از کسری بودجۀ ساختاری است که اقتصاد ایران از سال ۱۳۴۵ با آن مواجه است. اما از سال ۹۷ به بعد علائم تورم در اقتصاد ما تغییر کرده و نرخ تورم به سطح حدود ۵۰ درصد میل کرده است. من نمی‌توانم تورم در این محدوده را دیگر تورم مزمن بنامم، چون اگر اسم آن را تورم مزمن بگذاریم، یعنی کشور می‌تواند سال‌های سال با این نرخ کنار بیاید و با وجود فشار تورم، فعالیت کند. اما چنین چیزی تقریباً ناممکن است که یک اقتصاد بتواند سال‌های زیادی تورم ۵۰ درصدی را به‌صورت پایدار تحمل کند. این تورم مزمن نیست بلکه تورم در حال گذار است؛ یعنی یا به سمت محدوده‌های بالاتر می‌رود یا باید به محدودۀ‌ پایین‌تر بر‌گردد. خوشبختانه سیاست‌گذار هنوز حق انتخاب دارد. اگر این گزارۀ من درست باشد، دربارۀ هزینۀ اشتباه در این مقطع باید بسیار حساس‌تر از گذشته بود چون ممکن است تصمیم‌هایی که حتی با نیت خیر گرفته می‌شود، تورم را به محدوده‌های به‌مراتب بالاتر از ۵۰ درصد برساند.

🔹 تورم ۵۰ درصد، یعنی به فاصلۀ کمتر از یک ‌سال و نیم قیمت‌ها دو برابر می‌شود. متأسفانه در این شرایط کالاهایی که نیازهای ضروری و معاش مردم محسوب می‌شود، تورم بالاتری دارد و شرایط برای تصمیم‌های اشتباه هم فراهم‌تر می‌شود. در نتیجۀ رفتار مردم برای پوشش ریسک تورم، قیمت دارایی‌هایی مانند خودرو، لوازم خانگی و مسکن افزایش می‌یابد. ازطرف دیگر نرخ اجاره هم بالا می‌رود و فشار سیاسی به تصمیم‌گیرنده برای کاهش اجاره افزایش پیدا می‌کند.


لینک متن کامل

#تورم
#نقدینگی
دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
احمد توكلي درباره «مولدسازي» در برنامه هفتم : قانون مي‌نويسند تا بي‌قانوني مجاز شود

چند سالي، عده‌اي با تاكيد بر حرف درست ضرورت تامين مالي دولت براي انجام وظايف قانوني، بر مفهوم سابقه‌دار «مشاركت عمومي و خصوصي» اصرار داشتند. خلاصه حرف آنان، اين بود كه: بگذاريد عده قليلي براي ثروت عظيمي تصميم بگيرند و غصه فساد را هم نخوريد. حالا موضوع «مولدسازي» را پيش كشيده‌اند. اينجا هم كار با نقض قانون اساسي آغاز مي‌شود، ولي شديدتر از بار قبل به فساد منجر مي‌گردد و البته فسادي عميق‌تر.



لینک متن کامل

#خصوصی‌سازی
#فساد
دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
عبدالناصر همتی: مگر قرار نبود #بورس اولویت اول شما باشد و حتی سه روزه مشکل آن را رفع کنید؟!

@daraian
مهدی پازوکی: اگر ادعای سرمایه‌گذاری ۲۰۰ هزار میلیاردی عبدالملکی درست باشد، بیکاری باید به زیر ۵ درصد برسد

🔻 اگر این ادعا درست باشد که کلا باید بیکاری حل شود و زیر ۵ درصد برسد. در حالیکه اینگونه نیست. من بعید می‌دانم این حرف‌ها درست باشد. ایشان یک بار هم گفته بود با یک میلیون شغل ایجاد می‌شود. ایشان یک آدم صفر کیلومتر است و یک روز هم کارشناس نبوده است بلکه با اتکا به مسائل سیاسی و گروه امام صادق به اینجا رسیده است.

لینک متن کامل
#سرمایه‌گذاری
#بیکاری
 
دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
فرشاد مومنی: کانون اصلی رقابت در دنیا بر سر استعدادهاست/ آن وقت ما آنها را فراری می‌دهیم

🔹 منازعه هژمونیک چین و آمریکا، منازعه دولات بی منطق و نفهم نیست! اینها باهم هماهنگ هستند و این هماوردجویی و زورآزمایی است برای این که هر کسی حد خود را بفهمد و بیشتر از سهم خود طلب نکند. یعنی این طور نیست که یکی حذف شود.

در طول 200 سال گذشته هر بار که منازعه هژمونیک در دنیا موضوعیت داشته، ایران جزو قربانیان بزرگش بوده و دلیش هم ندانم کاری، جهل، فساد و دست نشاندگی هیات های حاکمه در سطوح مختلف بوده است.

در سال 1906 انقلاب مشروطیت پیروز می شود و در سال 1907 روسیه و انگلیس که آن همه درگیری در همه جا باهم دارند، روی ایران و تقسیم آن تفاهم کرده اند که ایران را تضعیف کنند و دو منطقه ی نفوذ درست کردند.

لینک متن کامل

#مهاجرت

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
محسن رنانی: خروج، برسد به دست وزیر اقتصاد و یارانش در شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی


🔻 آقایان وزرا!

شنیده‌ام دوشنبه ۹ مرداد قرار است در «شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی» درباره انتخابات هیات رئیسه اتاق ایران تصمیم بگیرید. شنیده‌ام تحت فشار هستید تا انتخابات را باطل کنید. برای اولین بار در تاریخ ۱۵۰ ساله اتاق، دارد چنین واقعه‌ای رخ می‌دهد و این برای بخش خصوصی یک نشانه است.

اتاق بازرگانی آخرین امید و ملجأ بخش خصوصی است. آخرین جایی است که می توانند کنار هم بنشینند و برای دردهایشان راهکاری بیابند. این نقطه همدلی و همزیستی را از بخش خصوصی نگیرید. بخش خصوصی به اندازه کافی خسته و دلشکسته است، آخرین نقطه اعتماد و اتکایش را به آخرین نقطه فشار و زمینه‌ای برای تصمیم به خروج از بازی تبدیل نکنید.

احزاب را زمین‌گیر کرده‌اید؛ فعالیت نهادهای مدنی و سمن‌ها را امنیتی کرده‌اید؛ نهادهای دینی و سنتی و تاریخی را بی‌هویت کرده‌اید؛ نهادهای مدنیِ دیگر، مثل سازمان‌های نظام مهندسی و نظام پزشکی، را زیر کنترل حکومتی بردید؛ دوجا مانده است که هنوز رمقی دارد که مستقل از حکومت فعالیت کند: دانشگاه و بخش خصوصی. این روزها برای هر دو نقشه کشیده‌اند. نمی دانم از این یکدست‌سازی چه خیری دیدند که دست بر‌نمی‌دارند؟ آیا دولت یکدست و مجلس مطیع، مشکلات کشور را حل کرد؟ چرا هنوز متوجه نشده‌اند که مشکلات کشور را باید با مشارکت و همت همه جامعه و همه نهادهای مدنی حل کنند و نظام و دولت دیگر به تنهایی توان حل بحران‌ها را ندارند؟

اگر هیات رئیسه انتخاب شده در اتاق ایران را خوش نمی‌دارید اشکالی ندارد تحمل شان کنید، اما با ابطال انتخابات به بهانه‌هایی که همه می‌دانند بهانه است و محمل قانونی و مستند محکمه‌پسندی ندارد، نگذارید اکثریت فعالان اقتصادی، که نمایندگانشان با رأیی بسیار قاطع این هیات رئیسه را انتخاب کرده‌اند، رای‌شان بی حرمت شود.

ابطال انتخابات اتاق ایران، برای بخش خصوصی نشانه‌ای خواهد بود از آغاز حرکت حکومت برای شکستن و کنترل کردن آخرین و بزرگترین و قانونی‌ترین و فراگیرترین و تاریخی‌ترین نهاد اقتصادی کشور یعنی اتاق بازرگانی. چنین ابطالی به همراه دیگر مداخلات اخیر حکومتی در سایر نهادهای بخش خصوصی (مانند اتاق اصناف ایران) این پیام را دارد که دیگر راهی برای اعتراض هم باقی نخواهند ماند و لاجرم بخشی از فعالین اقتصادی را در مسیر خروج قرار خواهد داد و زمینه را برای «تصمیم به خروج از بازی به هر قیمتی» در بخش بزرگی از بخش خصوصی، آماده می‌کند.

لینک متن کامل

#بخش_خصوصی
#اتاق_بازرگانی

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
سید احسان خاندوزی: دستور رئیس جمهور برای حمایت از صنایع بورسی

🔹 وزیر اقتصاد ضمن اشاره به دستور رئیس جمهور برای احیای اعتماد در بازار سرمایه از پیش‌بینی کارشناسان برای تحقق سود خالص ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی صنایع تولیدی بورسی در پایان سال ۱۴۰۲ خبر داد.

سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد با اشاره به نگرانی فعالان بازار سرمایه پیرامون سیاست‌های قانون بودجه ۱۴۰۲ که منجر به افزایش قیمت سوخت و قیمت خوارک و سایر نهاده‌های تولیدی می‌شد، گفت: این موضوعات با آقای رئیس جمهور در یک جلسه به طور تفصیلی مطرح شد و با توجه به تأکیدی که رئیس جمهور بر لزوم احیای اعتماد نسبت به سرمایه‌گذاری در کشور داشتند، دستورات لازم در این خصوص صادر شد.

لینک متن کامل

#بورس


دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@daraian
2024/09/25 18:12:07
Back to Top
HTML Embed Code: