Telegram Web Link
⁣کودک را وارد مسائل اقتصادی نکنید!
نـداريم، نيست!
از پس مخارج برنمیایم!
گرون ميشه، پولا رو دزدیدن، اختلاس شد، سال بعد میخواد قحطی بیاد!

صحبت از نداری كودک را ناامن می‌كند.
شاید باور نکنید امروزه دغدغه خيلی از بچه‌ها همينه كه بالاخره بابام پول داره يا نه؟ پول بابام تموم شده؟ اگه تموم شه، چـه اتفاقی برامون می‌افته؟
پدر و مادر بايد تفكر فراوانی را در خانه حاكم كنند.
کودک نباید درگیر مسائل اقتصادی ما، بی‌پولی و تحریم و... شود.
اولين نا‌امنی اقتصادی در خانواده،‌ ترويج تفكر نداری است. تفكر فراوانی، به معنی خوش‌خيالی و گول زدن خودمان و فرزندمان نيست.
بلكه برای کودک ايجاد امنيت روانی است.
کودک توان حل مشکلات مالی ما و کشور ما را ندارد.
خودش را ضعیف و ناتوان می‌بیند و گاه حتی فکر می‌کند خودش عامل این بدبختی و شرایط است.

👶 @childrentherapy
چرا کودکمان لوس شده است؟!

وقتی یک روش تربيتی نداريد و هر بار به يک روش با فرزندتان رفتار می‌كنيد؛ وقتی به همسرتان مقابل فرزندتان احترام نمی‌گذاريد؛ وقتی روش تربيتی شما با همسرتان متفاوت است. يادمان باشد باج دادن به كودک يعنی پاداش در مقابل كاری اشتباه كه باعث لوس شدن كودک می‌شود.

محبت و در آغوش گرفتن و پاداش در مقابل كار خوب و دادن آزادی به كودک به او پر پرواز خواهد داد. به بهانه لوس شدن، فرزندمان را از آغوش خود و جايزه گرفتن محروم نكنيم!

👶 @childrentherapy
یکی از علل اختلاف و بداخلاقی در خانواده این است که برای هیچ یک از افراد آن حق تنها ماندن و با خود خلوت کردن را محترم نمی‌دانیم.اگر ما به هر یک از افراد خانواده حق بدهیم که در بیست و چهار ساعت لااقل یک ساعت با خود باشند و تنها هرچه می‌خواهند بکنند، اصولا این کار خود تمهیدی برای تسویه امور و حل مشکلاتی خواهد بود که غالبا باعث بداخلاقی و کدورت افراد خانواده است.
دیل کارنگی
از کتاب آیین کامیابی

👶 @childrentherapy
تهدید کردن كودک ممنوع

آیا شما به ‌دنبال راهی مطمئن و قطعی می‌گردید تا کودکتان به حرف شما گوش کند؟ مسلما ترساندن كودک راهش نیست نه تنها تاثیری ندارد بلکه بچه‌ها را برای انجام اشتباهشان لجوج‌تر می‌کند.

راه بهتر، به جای آنکه برای مهار کردن فرزندمان او را بترسانیم کاری کنیم که او متوجه پیامد اشتباه رفتاری خود شود، مثلا به جای این که از پارک رفتن محرومش کنیم، آن را به تعویق بیندازیم.

انتظار کشیدن نتیجه کار خطای اوست که شاید بهتر او را متوجه رفتارش کند.

👶 @childrentherapy
زمانی که با صدای بلند میگيد دااد نزننن،ساااكتتت

پیامی که فرزند شما دریافت می‌کند، این است، داد زدن كار بديه تو نبايد داد بزنی، اما من می‌تونم چون زورم از تو بيشتره
اما در حقیقت کودک نقش الگویی‌تان را فراموش نخواهد کرد که اگر او هم زور داشته باشد می‌تواند صدایش را بلند کند.

👶 @childrentherapy
ما سال اول زندگى كودكانمان به آنها ياد می‌دهيم راه بروند و حرف بزنند و اولين قدم و اولين كلامشان ما را بسيار هيجان زده می‌كند. اما بقيه عمرشان از آنها می‌خواهيم ساكت باشند يا آرام بنشينند و اين بسيار غم‌انگيز است.

از سر راه كودكانمان كنار برويم و اجازه بدهيم دنيا را كشف كنند، با نكن، دست نزن، بشين، ساكت باش، گريه نكن، نميشه، نميتونى، خراب ميشه، تنها سدى در برابر خوبی‌هاى پنهان در وجود بچه‌ها خواهيم گذاشت.

كافيست براى پرورش كودكانمان تنها كنارشان باشيم و از آنها مراقبت كنيم نه آنكه روبرويشان قرار بگيريم و تبديل به سدى شويم و راه شكوفايى آنها را ببنديم.

👶 @childrentherapy
فرزندمان را به خاطر هوش بالاش تحسین نکنیم در عوض از تلاش او تعریف کنیم

اگر از هوش او گفتیم،‌ دیر یا زود با هر شکست یا اشتباه، اعتماد خود را به هوش بالا و به حرف‌های ما از دست خواهد داد. چون شکست و اشتباه در زندگی اجتناب‌ناپذیر است، پس وقتی شکست خورد یا اشتباه کرد، باورش را به خودش از دست نمی‌دهد بلکه تصمیم
می‌گیرد که بهتر و بیشتر تلاش کند. ضمن اینکه یاد می‌گیرد که چیزی باعث افتخار است که برای آن زحمت کشیده نه چیزی که با آن، به دنیا آمده است.

👶 @childrentherapy
بدزبانی كودک را ناديده بگيريد
اگر به طور اتفاقی،‌ كودكتان واژه ناشايستی را به كار برد، سعی كنيد به بدزبانی او، بی‌توجهی نشان دهيد. وانمود كنيد كه آن را هرگز نشنيده‌ايد، بنابراين هرگونه تاثیر آن را بر خودتان از بين برده و بازی او را به یک بازی یک نفره تبديل كنيد، چيزی كه اصلا برای كودكان جالب نيست.

خودتان هم بدزبانی نكنید
از آنجا كه می‌دانید بدزبانی شیوه‌ای است كه كودک برای اعمال كنترل بر شما به كار می‌گیرد، پس خودتان بدزبانی نكنید. او ممكن است به دنبال راه‌هایی باشد تا عمدا شما را عصبانی كند و با بدزبانی، توجه شما را به خود جلب كند. پس از شركت در این بازی خودداری كنید.

👶 @childrentherapy
اگر مرتب دست روی اشتباهات يا اشكالات فرزندتان بگذاريد:

فرزندتان يا خجالتی خواهد شد.
يا باعث لجبازی و بدرفتاری فرزندتان خواهيد شد.

اگر كار فرزندتان بد اما بی‌خطر و بی‌ضرر است از روش بی‌اعتنايی فعال استفاده كنيد. يعنی آگاهانه به آن بی‌اعتنايی كنيد.

زمانی كه فرزندتان ببيند كارش باعث جلب توجه شما نمی‌شود، بعد از مدت كوتاهی دست از آن برخواهد داشت.

👶 @childrentherapy
وقتی کودک غذا می‌خورد او را تشویق نکنید!

وقتی کودک خوب غذا می‌خورد، نباید او را تشویق کنید، نباید پاداش و جایزه بدهید یا حتی به نوعی نشان بدهید که از این قضیه خیلی خوشحالید! چون در این صورت کودک یاد می‌گیرد با خوردن یا نخوردن غذا رفتار شما را کنترل کند، غذا خوردن کار خارق‌العاده یا کاری که مستوجب تشویق و پاداش باشد نیست! کودک باید بداند که ما غذا می‌خوریم برای اینکه نیاز به غذا داریم و نه برای خوشایند پدر و مادر یا در ازای جایزه و تشویق!

👶 @childrentherapy
كودكان تو سری خور و مظلوم در جامعه بچه هايی هستند كه هرگز اجازه دفاع از خود در خانه را نداشتند. اگر نميخواهيد فرزندتان در مدرسه و جامعه كتك بخورد مورد ظلم قرار بگيرد و ساكت گوشه ای گريه كند كار را از منزل شروع كنيد.
هر گاه از كار اشتباه فرزندتان عصبانی يا ناراحت شديد، قبل از هر اقدام و حرفی به او اجازه دهيد از خود دفاع كند.
اين اقدام شما هم به شما فرصتی ميدهد از روي عصبانيت اقدامی اشتباه نكنيد هم فرزندتان می آموزد ميتواند از خود دفاع كند و در محيط بيرون مظلوم نباشد.
با عصبانيت فرياد نزنيد چرا اين كار رو كردی! دليل كارش رو بپرسيد و تا پايان حرفش گوش كنيد، به او بياموزيد با تمام اشتباهاتش هنوز ارزشمند است.

👶 @childrentherapy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دوران کودکی قسمت بسیار مهمی از زندگی هر انسانی‌ست. این دوران بخش زیادی از شخصیت، رفتار و باورهای ما را می‌سازد. این انیمیشن بیانگر ۸ رفتار نادرست والدین با کودکان‌شان است که به آن‌ها آسیب وارد می‌کند.

👶 @childrentherapy
آموزش صبر به کودکان

🔸به کودک باید صبر کردن رو آموخت اما قبل از آن باید اعتماد به نفس و پشتکارش رو تقویت کرد و برای این کار:

🔹تا قبل از چهارده ماهگی تمام جهان باید به میل کودک باشه، به محض آنکه صورتش رو برگردوند غذا دادن رو متوقف کنید.
🔹اگر اتاق دیگری هستید با شنیدن صدای گریه‌اش شروع به حرف زدن کنید تا بدونه در راهید، این به کودک مثبت بودن امنیت و آرامش رو یاد میده.

🔹اما از دو سالگی موضوع بر عکسه، اگر فرزندتون از شما خواسته‌ای داشت چند ثانیه تا چند لحظه درنگ کنید. مثلا بگید بذار یه لیوان آب بخورم بعد کاری که خواستی رو انجام میدم اینجاست که کودک با صبر آشنا میشه.

👶 @childrentherapy
اين جمله که اگر زد تو هم بزن آسيب زیادی به كودک ما خواهد زد.

تمام آموخته‌های فرزندتان را زير سوال خواهد رفت و اين سوال پيش می‌آيد پس اگر كسی كار بدی كرد من هم می‌توانم آنرا تكرار كنم. كودكی كه ميزند درونش لبريز از حس بد به خود و ديگران است. در حقيقت كودكی كه كتک می‌زند از كودكی كه كتک می‌خورد بيشتر آسيب می‌خورد و احساسات منفی بيشتری را درون خود احساس می‌كند. به علاوه او را در خطر آسيب فيزيكی بعضا جبران‌ناپذير قرار ميدهيد و به كودكان خشم، مجازات و كينه‌ورزی را آموزش خواهد داد.

آموزش خشونت به كودكمان تنها به او آسيب می‌زند. بجای اینکه بگیم تو هم بزن، بگیم نذار بزنتت! دستتش رو بگير متوقفش كنيد بگو تو حق نداری منو بزنی!

👶 @childrentherapy
غم و ناخوشی والدین میتواند باعث شود در برخورد با فرزند خود و واکنش هایی که نسبت به او دارند، به شکلی نادرست رفتار کنند. از این رو والدین باید به در وهله ی اول به سلامت روان خود اهمیت دهند تا از آسیب رسیدن به سلامت روان کودک خود و رابطه ای که با او دارند جلوگیری کنند.

اولین و مهمترین رویکرد برای اینکه بتوانیم با کودک خود درست رفتار کنیم رابطه ای سالم بسازیم و از سلامت روانش مراقبت کنیم این است که در ابتدا به سراغ درمان مشکلات روانشناختی خود برویم.

گاهی تداعی پیشامدها و خاطرات تلخ گذشته و یا فکر کردن به مشکلات زمان حال ما را به عنوان پدر و مادر غمگین و ناخوش میسازد.

احساسات ناخوشایندی که در وجود ما ساکن می مانند به فرزندمان انتقال می یابد. چرا که او میتواند به راحتی متوجه آشفتگی روحی و خلقی والدین خود شود و در نتیجه تبدیل به کودکی ناراحت و بدخلق شود.

ممکن است از تأثیر خاطرات ناخوشایند گذشته بی خبر باشیم و در رفتار نادرست با کودک خود زیاده روی کنیم. در این مواقع کمک گرفتن از یک درمانگر به ما کمک میکند تا ریشه احساسات رنج آور خود را پیدا کنیم و سلامت روان خود را بهبود ببخشیم. سپس میتوانیم رابطه ای سالم و باکیفیت با کودک خود بسازیم و مسئولیت خود در قبال سلامت روان او را به درستی انجام دهیم.

👶 @childrentherapy
کلید طلایی اعتماد به نفس کودک

هیچ چیز به اندازه مسئولیت دادن به کودکان اعتماد به نفس آنها را افزایش نمی‌دهد، پس سعی کنید به فرزند خود مسئولیت‌های متناسب با سنش را منتقل کنید. خواهید دید که هرگاه او مسئولیتش را انجام می‌دهد چه رضایت خاطری پیدا می‌کند و احساس می کند که چقدر در خانواده اش فرد مهمی است.

مثلا از کودک ۳ یا ۴ ساله خود بخواهید جعبه دستمال کاغذی را روی میز ناهارخوری بگذارد و یا از کودک ۷ ساله خود بخواهید لباس ها را پس از خشک شدن تا کند و در قفسه‌های مربوط به خود قرار دهد. سعی کنید این احساس درونی را در آنها به وجود آورید که خودشان باید مشکلاتشان را حل کنند.

👶 @childrentherapy
هرگز تحت تاثير كنايه‌ها گلايه‌ها طعنه ها يا دخالت ديگران قرار نگيريد و بر پایه آن عمل نكنيد.

به عنوان مثال فرزندتان خسته، گرسنه و يا كلافه است و بسيار طبيعی است كه كلافگى خود را با اعمالش نشان دهد.
كم كم زمزمه اطرافيان بلند می‌شود كه شما نتوانستيد فرزندتان را خوب تربيت كنيد و در آخر شما براى ساكت كردن بقيه سر فرزندتان فرياد می‌زنيد يا پشت دستش می‌زنيد و به طور عجيبی بقيه ساكت می‌شوند.

فراموش نكنيم مهم نيست بقيه چه می‌گويند، زمانى كه اقدام به كارى كرديم تنها ما مسئوليم.

👶 @childrentherapy
💫 *"اگر نوازش نشوی، مخت می ُپکد".* 💫

بدتر از گرسنگی یا تشنگی، بدتر از بی‌کار شدن، بدتر از بدبختی یا شکست در عشق و نومیدی، به‌مراتب بدتر از هریک از این‌ها یا تمام این‌ها این احساس است که هیچ‌کس، مطلقاً هیچ‌کس به‌ ما اهمیتی نمی‌دهد.

📚چون رودخانه روان
✍🏻 "پائولو‌کوئیلو"

پائولوکوئیلو در این مقال نیاز به مهم‌بودن و دیده‌شدن را مطرح می‌کند،

"اریک برن" نظریه پرداز و مبدع تحلیل رفتار متقابل این نیاز را "نوازش" نامیده و آن را شامل هر حرکتی می‌داند که حضور دیگری را تایید می‌کند.

جمله‌ی معروف: "نخاع بی‌نوازش خشک می‌شود" و هشدار "اگر نوازش نشوی، مخت می ُپکد". از ایشان است.

وی نوازش‌‌ها را طیفی از تماس‌های بدنی، تحسین، و تمجید یا بجا آوردن‌های خوشایند و ناخوشایندی (دردناکی) چون لبخند و تکان‌دادن سر و گوش‌دادن، گرفتن دست‌ها (( کرک‌های گرم)) و یا ابراز رفتارهایی چون تحقیر و توهین و نیش و کنایه و زخم‌زبان و اخم ، تا مشاجره و کتک (( خارهای سرد)) و هر بازخورد و توجه‌ کلامی و غیرکلامی مثبت و منفی می‌داند که در طرف مقابل احساس بودن و مهم بودن را تقویت می‌کنند.

تبادل بی قید و شرط نوازش‌ در کودکان
👶 @childrentherapy
2024/09/30 11:31:27
Back to Top
HTML Embed Code: