Telegram Web Link
🔵انجمن علمی زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار می‌کند🔵

🧬ژورنال‌های کلاب دانشجویی هفتگی ژنتیک🧬
جلسه‌ی یازدهم

🔴 چکیده مطالب مورد ارائه:
استرس طولانی مدت منجر به افسردگی می شود.بررسی مبتلایان به افسردگی تغییراتی در ناحیه mPFC را نشان داده است، ناحیه ای که نقش بسزایی در بروز رفتارها و احساسات ما دارد. استرس مزمن به تدریج سبب از بین رفتن پروتئین p11 و ظهور علائم افسردگی می شود.
پروتئین p11 چیست و با چه مکانیسمی بر مغز اثر گذاشته و سبب افسردگی می شود؟
___________________________________


🗣 ارائه دهنده: نیلوفر اسدی, فاطمه بیرانوند

📅 تاریخ: دوشنبه 18 اسفند

ساعت: 19:00

🔗 لینک جلسه:
http://vc2.khu.ac.ir/rww4ei9agc46

@cellandmolecularbiology
Cellular and molecular basis for stress-induced depression.pdf
3.2 MB
مقاله این هفته:

📄 Cellular and molecular basis for stress-induced depression

✍️ J-S Seo, J Wei, L Qin, Y Kim, Z Yan and P Greengard

📓 Molecular Psychiatry

💯 Impact Factor: 12.384

📅 2017

@cellandmolecularbiology
🎤سلسله وبینارهای موفقیت به سبک رتبه برترها

🌀مخاطبین :
✔️دانشجویان مقطع کارشناسی
✔️داوطلبان آزمون ارشد
✔️المپیادی ها
✔️دوستان علاقه مند به اخذ بورس تحصیلی

💠میهمان جلسه ی دوم:
🏆جناب آقای حسن ساعی
🏅رتبه ۹ ژنتیک،آزمون ارشد وزارت علوم سال ۹۶
🏅رتبه ۱۷ ژنتیک انسانی،آزمون ارشد وزارت بهداشت سال ۹۶ (دانشگاه علوم پزشکی ایران )
🥈مدال نقره ی المپیاد،زیست شناسی سلولی مولکولی سال ۹۶
🎖دکتری بورسیه بنیاد نخبگان دانشگاه تهران
🎖فول فاند رشته ی ژنتیک پزشکی از انستیتوپاستور فرانسه

💠مصاحبه کننده؛
سرکارخانم طناز قاسمیان

🌀محورهای گفتگو:
_معرفی منابع برتر و جامع(آزمون وزارت علوم ،وزارت بهداشت و المیپاد)
_نحوه ی مطالعه و مرور
_آینده شغلی
_شرایط اخذ بورس تحصیلی

🌀برگزارکننده: انجمنهای علمی دانشجویی علوم زیستی دانشگاه های:
تبریز-آزاد زنجان-شهیدبهشتی-یزد-رازی-خوارزمی-شیراز-فردوسی مشهد-اصفهان
🌀افتخارهمکاری با جمعی از انجمن های محترم علمی دانشجویی علوم زیستی کشور

🕒پنجشنبه ۲۱ اسفندماه ساعت ۱۷:۰۰

🌐جهت شرکت ،ثبت نام الزامی ست لینک ثبت نام:
https://b2n.ir/w68658
لینک ورود به جلسه خدمتتان ایمیل خواهد شد.
@cellandmolecularbiology
🔴 چکیده مطالب مورد ارائه:

در سال‌های اخیر سرطان ریه به یکی از مواردی تبدیل شده است که منجر به مرگ‌های بسیاری در اثر سرطان شده است. نزدیک به 80٪ از سرطان‌های ریه از نوع NSCLC است که نرخ بقا در ان از 5 سال به پایین است و نرخ بازگشت بیماری بسیار بالاست. با توجه به اینکه اکثر درمان‌های حاضر برای این بیماری از قبیل شیمی درمانی و پرتو درمانی به دلایلی ناکارامد هستند بنابراین فهمیدن مکانیسم تومورزایی در این از سرطان برای اهداف تشخیصی درمانی ضروری است. یکی از این اهداف شناسایی و استفاده از مارکر‌های مولکولی است. یکی از این مارکر‌های مولکولی micRNAs هستند که می‌توانند به طور گسترده‌ای بر سرطان تاثیر بگذارند یکی از این micRNAs ،micRNA-183-P5 می‌باشد که مطالعات نشان داده‌اند میزان این micRNAs در بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان ریه بسیار بالاست. علاوه بر این نشان داده شده که در بسیاری از سرطان‌ها ژن‌های سرکوب‌گر تومور مثل PTEN,P53 یا سرکوب می‌شوند یا تغییر می‌کنند و همین‌طور نشان داده شده که در بسیاری از سرطان‌ها micRNA مستقیما PTEN را هدف قرار می‌دهند اما مکانیسم آن مشخص نیست. این مقاله تاثیر micRNA-183-P5 بر روی PTEN و نقش آن را بر روی NSCLC بررسی می‌کند تا بتوان از آن برای اهداف تشخیصی و درمانی استفاده کرد.
🔵انجمن علمی زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار می‌کند🔵

🧬ژورنال‌های کلاب دانشجویی هفتگی ژنتیک🧬
جلسه‌ی دوازدهم

🗣 ارائه دهنده: لیلا علی‌پور مطلق

📅 تاریخ: چهارشنبه ۲۰ اسفند

ساعت: 19:00

🔗 لینک جلسه:
http://vc2.khu.ac.ir/rww4ei9agc46

@cellandmolecularbiology
MiR_183_5p_is_required_for_non_small_cell_lung_cancer_progression.pdf
3.3 MB
مقاله این هفته:

📄 MiR-183-5p is required for non-small cell lung cancer progression by repressing PTEN

✍️ Huimin Wanga, Zhongliang Maa, Xiaomin Liu

📓 Biomedicine & Pharmacotherapy

💯 Impact Factor: 4.545

📅 2019

@cellandmolecularbiology
وبینار موفقیت به سبک رتبه برترها، جلسه دوم
درحال برگزاری...
@success_rotbeBartar
@cellandmolecularbiology
#Whats_Up_in_Science

🧬 استفاده از دوربین تلفن همراه برای تشخیص RNA ویروس، در تست #CRISPR #کووید-۱۹ 🧬

قسمت
اول:
شناسایی و جداسازی افرادی که ممکن است مبتلا به ویروس کرونا باشند، نقش اساسی در کاهش شیوع بیماری دارد. اما حتی با گذشت چند ماه از همه‌گیری، بسیاری از بیماران هنوز منتظر دریافت نتایج تست کووید-۱۹ هستند.
دانشمندان دانشگاه برکلی کالیفرنیا(UC Berkeley) و موسسات گلدستون(Gladstone) آزمایش تشخیصی جدید کووید-۱۹، مبتنی بر پروتئین CRISPR را توسعه داده‌اند که با کمک دوربین گوشی هوشمند، می تواند نتیجه مثبت یا منفی را در مدت ۱۵ یا ۳۰ دقیقه ارائه دهد. برخلاف سایر تست‌های در دسترس، این آزمایش همچنین تخمینی از بار ویروسی یا تعداد ذرات ویروس موجود در یک نمونه را نشان می‌دهد، که می‌تواند به پزشکان در کنترل روند پیشرفت عفونت ناشی از کووید-۱۹ و نیز تخمین میزان مسری بودن بیماری، کمک کند.
در آزمایش تشخیصی، یک نمونه ی بیمار با پروتئین CRISPR-Cas13 و کاوشگرهای مولکولی مخلوط می شود؛ که هنگام برش، فلورسنس می شود یا روشن می شود. وقتی RNA ویروس کرونا در نمونه وجود داشته باشد، پروتئین های CRISPR را وادار می کند تا کاوشگرهای مولکولی را از بین ببرند و باعث می شود که کل نمونه نور فلورسنت ساطع کند. این نور را می توان با دوربین تلفن همراه تشخیص داد.
"نظارت بر روند پیشرفت عفونت بیمار، می تواند به متخصصان مراقبت های بهداشتی کمک کند تا مرحله عفونت را تخمین زده و، در زمان حال، پیش بینی کنند که چه مدت برای بهبودی و چه مدت برای قرنطینه ی فرد بیمار لازم است"، گفته دانیل فلتچر(Daniel Fletcher)، استاد مهندسی پزشکی در دانشگاه برکلی و یکی از رهبران این مطالعه. این آزمایش تشخیصی، به یک دوربین تلفن همراه و یک دستگاه کوچک دستی نیاز دارد.
این تکنیک با همکاری دکتر ملانی اوت(Melanie Ott)، مدیر موسسه ویروس شناسی گلدستون و همچنین پروفسور دانشگاه برکلی، جنیفر دونا(Jennifer Doudna)، که محقق ارشد در گلدستون و رئیس موسسه ابتکاری ژنوم می باشد، طراحی شده است. دکتر دودنا اخیراً برنده ی جایزه نوبل شیمی سال ۲۰۲۰ برای مشارکت در کشف ویرایش جدید ژنوم CRISPR-Cas شده است؛ که فناوری زیر بنای این آزمایش نیز می باشد.
بیشتر آزمایشات کووید-۱۹ متکی به روشی به نام PCR، واکنش زنجیره ای پلیمراز، است که به دنبال قطعات RNA ویروسی SARS-COV-2، در یک نمونه می گردد. این آزمایشات PCR ابتدا با جداسازی RNA ویروسی، سپس تبدیل RNA به DNA و سپس افزایش قطعات DNA- ساخت تعداد زیادی کپی یکسان- کار می کنی، تا قطعات به راحتی شناسایی شوند.
آزمایش تشخیصی جدید، از پروتئین CRISPR CAS13 بهره می برد، که مستقیماً به قطعات RNA متصل و آنها را برش می دهد. این آزمایش مراحل تبدیل و افزایش DNA را حذف کرده و زمان مورد نیاز برای تکمیل آنالیز را تا حد زیادی کاهش می دهد.
دکتر دودنا(Dr.Doudna) گفته است:" یکی از دلایل هیجان زدگی ما از تست تشخیص مبتنی بر پروتئین CRISPR، امکان دستیابی سریع به نتایج دقیق در زمان نیاز است". " این امر به ویژه در مکان هایی که دسترسی محدودی به آزمایش دارند، یا در مواردی که به تست های پیاپی و سریع نیاز است، مفید می باشد. این شیوه می تواند بسیاری از تنگناهایی که به دلیل کووید-۱۹ با آنها مواجه شده ایم را از بین ببرد."
در این آزمایش، پروتئین های CRISPR-CAS13 برای شناسایی قطعاتی از RNA ویروسی SARS-COV-2 برنامه ریزی شده اند؛ و سپس با یک کاوشگر ترکیب می شوند که هنگام جدا شدن تبدیل به ذرات فلورسنت می شود. هنگامی که پروتئین های CRISPR-CAS13 توسط RNA ویروسی فعال می شوند، شروع به تجزیه ی کاوشگر فلورسنت می کنند. با کمک یک دستگاه دستی، می توان فلورسنس حاصل را، توسط دوربین گوشی هوشمند اندازه گیری کرد. سرعت روشن شدن فلورسنس، به تعداد ذرات ویروس در نمونه بستگی دارد. لوویس ولنتین- آلوارادو(Luice Valentine-Alvarado)، دانشجوی دکتری در دانشگاه برکلی کالیفرنیا، توضیح میدهد که چگونه می توان از فناوری ویرایش ژن CRISPR برای ایجاد آزمایش های تشخیصی ویروس کووید-۱۹ و سایر ویروس ها استفاده کرد.
دکتر اوت گفته است:" مدل های اخیر SARS-COV-2 نشان می دهد که آزمایش های مکرر با زمان جواب دهی سریع، همان چیزی است که برای غلبه بر این همه گیری فعلی، نیازمندیم"." ما امیدواریم که با افزایش آزمایشات، بتوانیم بازگشایی اقتصاد و محافظت از آسیب پذیرترین جمعیت ها را آغاز کنیم."
قسمت دوم:
اکنون که روش مبتنی بر پروتئین CRISPR برای SARS-COV-2 ساخته شده است، می توان آن را برای شناسایی قطعات RNA سایر بیماری های ویروسی، مانند سرماخوردگی، آنفولانزا یا حتی ویروس نقص ایمنی انسانی(HIV)، تغییر داد. این تیم در حال حاضر برای بسته بندی آزمایش در دستگاهی که می تواند در کلینیک ها و سایر مراکز مراقبت، در دسترس باشد و حتی یک روز در خانه استفاده شود، کار می کند.

دکتر فلتچر(Dr.Fletcher) گفته است:" هدف نهایی این است که شما یک دستگاه شخصی، مانند تلفن همراه داشته باشید که بتواند طیف وسیعی از عفونت های ویروسی را تشخیص دهد و به سرعت نشان دهد که آیا شما سرماخوردگی دارید یا SARS-COV-2 یا آنفولانزا"." این امکان در حال حاضر وجود دارد، و تحقق این امر نیازمند همکاری بیشتر بین مهندسان، زیست شناسان و پزشکان است."

لینک منبع گزارش:
https://news.berkeley.edu/story_jump/new-crispr-based-covid-19-test-uses-smartphone-cameras-to-spot-virus-rna/

منبع اصلی:
Amplification-free detection of SARS-CoV-2 with CRISPR-Cas13a and mobile phone microscopy. Cell. 2021 Jan 21;184(2):323-333.e9. doi: 10.1016/j.cell.2020.12.001. Epub 2020 Dec 4

✍️ ترجمه: #آیدا_حامدی
💎سلسله وبینارهای موفقیت به سبک رتبه برترها

🌀مخاطبین جلسه؛
✔️دانشجویان عزیز مقطع کارشناسی
✔️داوطلبان آزمون ارشد

🏆 سرکارخانم ریحانه راثی‌زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی تبریز
🏅رتبه ۵ ویروس‌شناسی پزشکی کنکور ارشد ۹۹ وزارت بهداشت
🏅رتبه ۱۸ میکروبیولوژی پزشکی کنکورارشد وزارت بهداشت
🏅رتبه ۲۴ میکروبیولوژی کنکورارشد وزارت علوم

💠مصاحبه کننده؛
سرکارخانم مهدیه عظیمی

🌀محورهای گفتگو:
_معرفی منابع برتر و جامع(آزمون وزارت علوم و وزارت بهداشت)
_نحوه مطالعه و مرور
_آینده شغلی

🌀برگزارکننده؛انجمنهای علمی دانشجویی علوم زیستی دانشگاه های:
تبریز-آزاد زنجان-شهیدبهشتی-یزد-رازی-خوارزمی-شیراز-فردوسی مشهد-اصفهان-شهاب دانش قم
🌀افتخارهمکاری با جمعی از انجمن های علمی دانشجویی علوم زیستی کشور

🕒دوشنبه ۲۵ اسفندماه ساعت ۱۸:۰۰

🌐جهت شرکت در وبینار،ثبت نام الزامیست، لینک ثبت نام:
https://b2n.ir/y45768


لینک ورود به جلسه خدمتتان ایمیل خواهد شد.
@cellandmolecularbiology
@Success_rotbebartar
🔵انجمن علمی زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار می‌کند🔵

🧬ژورنال‌های کلاب دانشجویی هفتگی ژنتیک🧬
جلسه‌ی سیزدهم

🗣 ارائه دهنده: صبا معافی، محمدفرید محمدی

📅 تاریخ: دوشنبه ۲۵ اسفند

ساعت: 19:30

🔗 لینک جلسه:
http://vc2.khu.ac.ir/rww4ei9agc46

@cellandmolecularbiology
🔴 چکیده مطالب مورد ارائه:

سرطان تخمدان پنجمین سرطان شایع و مرگ آفرین در زنان است. در میان تمام سرطان های دستگاه تناسلی در سرطان تخمدان بیشترین خطر مرگ را دارد.این سرطان به معنی رشد توده سرطانی در تخمدان ها می باشد.
سرطان تخمدان به دلیل میزان عود بالا یکی از کشنده ترین بدخیمی ها در زنان است و میزان بقای 5 ساله آن کمتر از 50 درصد است.داروهای شیمی درمانی معمولاً برای درمان سرطان تخمدان استفاده می شوند.با این وجود ، بیشتر سرطان ها از جمله سرطان تخمدان مقاومت ذاتی یا اکتسابی دارند.بنابراین ، باید برخی از استراتژی های درمانی جدید برای بهبود نتایج درمان تدوین شود. فناوری RNA تداخل کوتاه (siRNA) یکی از موثرترین گزینه ها برای درمان سرطان است.
تحویل RNA تداخل کوچک درمانی (siRNA) از طریق نانوذرات عملکردی نویدبخش خوبی برای درمان سرطان است. با این حال ، توسعه یک حامل زایمان ایمن و کارآمد siRNA یک مسئله چالش برانگیز است.
Silencing_of_MEF2D_by_siRNA_Loaded_Selenium_Nanoparticles_for_Ovarian.pdf
7.3 MB
مقاله این هفته:

📄 Silencing of MEF2D by siRNA Loaded Selenium Nanoparticles for Ovarian Cancer Therapy

✍️ Changbing Wang, Yu Xia, Shaochuan Huo,Diwen Shou, Qing Mei, Wenjuan Tang,
Yinghua Li, Hongsheng Liu, Yongjian Zhou, Bing Zhu

📓 International Journal of Nanomedicine

💯 Impact Factor: 5.115

📅 Dec 4th 2020

@cellandmolecularbiology
📬دوستان عزیز شرکت کننده در برنامه‌ی "موفقیت به سبک رتبه برترها" جلسه گذشته (مهمان: جناب آقای ساعی)، لینک نظرسنجی خدمتتان ایمیل شد.
📊لطفاً با تکمیل فرم نظرسنجی، ما را در بهبود برنامه یاری نمایید.
@success_rotbeBartar
@cellandmolecularbiology
#Whats_Up_in_Science

🧬درمان #کریسپر استنشاقی، عفونت های آنفلوانزا و #کرونا_ویروس را هدف قرار می‌د‌هد🧬

قسمت اول:
اگر فکر می کنید تنفس آنزیم‌های ویرایشگر ژن برای درمان بیماری‌های عفونی، همچون آنفلوانزا یا کووید-19، یک فناوری دور از ذهن است یا راه درازی پیش رو دارد، باید تجدید نظر کنید. تیمی از محققان موسسه فناوری جورجیا (Georgia Institute of Technology) و دانشگاه ایموری (Emory University)، درمانی مبتنی بر کریسپر (#CRISPR)، که برای متوقف کردن تکثیر ویروس آنفلوانزا و ویروسی که عامل #کووید-۱۹ در موش می باشد، ایجاد کرده اند. علاوه بر این، درمان جدید، از طریق یک نبولایزر* به ریه‌ ها تحویل داده می‌شود، که می تواند اجرای آن توسط خود بیمار، در منزل را، آسان کند. یافته‌های مطالعه جدید، اخیراً در Nature Biotechnology،به واسطه مقاله ای تحت عنوان "درمان عفونت های آنفلوانزا و کرونا ویروس جدید ( SARS-CoV-2)، از طریق Cas13a رمز‌ گذاری شده با mRNA در جوندگان" (Treatment of influenza and SARS-CoV-2 infections via mRNA-encoded Cas13a in rodents) منتشر شده است.
جالب اینجاست که محققان از فناوری mRNA برای رمزگذاری Cas13a استفاده کردند که بخش هایی از کد ژنتیکی RNA، که ویروس‌ با استفاده از آن، در سلول های ریه تکثیر می شود را، از بین می برد. با استفاده از یک رشته راهنما، محققان می‌توانند نقشه‌ای را فراهم کنند که اساساً به پروتئین Cas13a می‌گوید که به کدام قسمت RNA ویروس‌متصل شده و شروع به تخریب آن نماید.
محقق ارشد، فیلیپ سانتنجلو (Phillip Santangelo )، دکتری و استاد دپارتمان مهندسی پزشکی ( Wallace H. Coulter )، دانشگاه ایموری:"در داروی ما، تنها چیزی که باید تغییر دهید تا از ویروسی به ویروس دیگر بروید رشته راهنما است - باید فقط یک توالی از RNA را تغییر دهیم؛ ما از آنفلوانزا به کروناویروس جدید، ویروسی که عامل کووید- 19 است، رسیدیم. این دو، ویروس‌های بسیار متفاوتی هستند که توانستیم تنها با تغییر یک راهنما، این کار را بسیار به سرعت، انجام دهیم. "
تیم سانتنجلو، رویکرد خود در برابر آنفلوانزا را در موش‌ها و کرونا ویروس جدید را در همستر‌ها، آزمایش کرد. در هر دو مورد، حیوانات بیمار بهبود یافتند. این اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد mRNA می تواند برای بیان پروتئین #Cas13a مورد استفاده قرار گیرد و می توان آن را مستقیماً در بافت ریه و نه در سلول‌های ظرف، به کار گرفت؛ و نیز اولین بار است که موثر بودن پروتئین #Cas13a در متوقف نمودن تکثیر کرونا ویروس جدید نشان داده شده است.
به طور شگفت‌انگیزی، رویکرد این تیم، پتانسیل عمل کردن علیه 99٪ از سویه‌های آنفلوانزا که طی قرن گذشته انتشار یافته اند را، دارد. همچنین به نظر می‌رسد در برابر سویه های جدید بسیار واگیر دار ویروس کرونا که شروع به انتشار یافته‌اند نیز، موثر است. کلید این اثربخشی گسترده، توالی ژن‌های هدف محقق است.
سانتنجلو اشاره کرد: "در آنفلوانزا، ما به ژن‌های پلیمراز حمله می‌کنیم؛ آنزیم‌هایی که به ویروس اجازه می‌دهند RNA بیشتری تولید کرده و تکثیر شود. ما به دنبال این ژن ها رفته ایم؛ زیرا بسیار بهتر حفظ شده اند. به زیست‌شناسی اجازه می‌دهیم اهداف مان را تعیین کند. "
به همین ترتیب، در SARS-CoV-2 ، توالی‌هایی که محققان تاکنون مورد هدف قرار داده‌اند، در آخرین نسخه‌ها بدون تغییر باقی مانده‌اند. استفاده از این روش، بدین معناست که درمان، انعطاف‌پذیر و قابل انطباق با ظهور ویروس‌های جدید است.
نویسنده همکار، داریل ونوور ( Daryll Vanover)، دکتری و دانشمند محقق در آزمایشگاه سانتنجلو، اظهار داشت:"توالی ژنتیکی، یکی از اولین چیزهایی است که جامعه و CDC می‌خواهند در هنگام بروز همه گیری به دست آورند؛ این، یکی از اولین ابزاری است که CDC و تیم‌های مراقبت برای شناسایی نوع ویروس و ردیابی آن، استفاده خواهند کرد. بلافاصله بعد از انتشار توالی ها توسط CDC، یعنی تنها چیزی که به آن نیاز داریم، می‌توانیم به سرعت، مناطقی که به آن ها علاقه مندیم را، غربال‌گری کنیم تا آن ها را مورد هدف قرار داده و ویروس را از بین ببریم. "

ونور خاطرنشان کرد، این امر می‌تواند منجر به حضور نامزدهای اصلی برای آزمایشات بالینی، طی چند هفته شود - مدت زمانی که طول می‌کشد تا توالی‌ها را اسکن، رشته‌های راهنمای آنها را طراحی و برای آزمایش در این مطالعه، آماده شوند.
سانتنجلو اضافه کرد:"این روش، به سرعت قابل راه اندازی و استفاده است؛ اگر از تغییرات کوچک در مقابل تغییرات بزرگ صحبت می‌کنید، این روش، از نظر زمانی یک امتیاز بزرگ است. در شرایط همه‌گیری – تصور کنید اگر در طول یک یا دو ماه پس از شروع همه گیری، واکسن یا درمانی داشتیم، شرایط کنونی به چه شکل می بود- این موضوع می تواند با اثر بر اقتصاد و مردم، تفاوت بزرگی ایجاد کند."
@cellandmolecularbiology
قسمت دوم:

رویکرد این تیم همراه با کار قبلی آنها در زمینه رساندن mRNA به سطوح مخاطی مانند سطح موجود در ریه‌ها، تسریع شد. آنها می‌دانستند که با استفاده از این روش، شانس خوبی برای مقابله با عفونت های تنفسی دارند. اعضای این تیم، تصمیم گرفتند از mRNA برای کدگذاری پروتئین Cas13a استفاده کنند؛ زیرا این روش، ذاتا تکنیکی ایمن می باشد.
سانتنجلو گفت:"mRNA گذراست، وارد هسته نمی‌شود، DNA را تحت تاثیر قرار نمی دهد و برای این پروتئین‌های CRISPR ، نیازی نیست برای مدت زمان طولانی بیان شود. "
محققان از یافته‌های خود، هیجان زده بودند اما گفتند کارهای بیشتری باقی مانده است - به ویژه درک بیشتر مکانیسم‌های مشخصی که درمان را موثر می سازند. این روش، در مدل‌های حیوانی، هیچ گونه عارضه جانبی ایجاد نکرده؛ اما محققان می‌خواهند نگاه عمیق تری به ایمنی داشته باشند، زیرا گمان می‌کنند به درمانی برای بیماران انسانی، نزدیک تر شده اند.
کیارا زورلا (Chiara Zurla)، دکتری، مدیر پروژه تیم و نویسنده همکار این مقاله، نتیجه‌گیری کرد: "این پروژه واقعاً به ما این فرصت را داد تا محدودیت های آزمایشگاهی در رابطه با تکنیک ها و استراتژی های جدید را، کاهش دهیم. به خصوص در دوران همه گیری، ما احساس وظیفه می کنیم تا آنجا که می توانیم، به خوبی کار کنیم. این مقاله اول، یک مثال عالی است؛ اما مقالات دیگری نیز در ادامه خواهند بود. ما کارهای زیادی انجام داده ایم و نتایج امید بخش بسیاری داریم."
* دستگاه نبولایزر، برای رساندن داروهای قابل استنشاق به دستگاه تنفسی به کار می رود. به کمک نبولایزر، دارو به سرعت و مستقیما به ریه ها رسیده و اثر می کند.

گزارش از منبع:
https://www.genengnews.com/news/inhaled-crispr-treatment-targets-influenza-and-sars-cov-2-infections/

گزارش اصلی:
Blanchard, E.L., Vanover, D., Bawage, S.S. et al. Treatment of influenza and SARS-CoV-2 infections via mRNA-encoded Cas13a in rodents. Nat Biotechnol (2021). https://doi.org/10.1038/s41587-021-00822-w

✍️ ترجمه: #آیدا_بهرامی
@cellandmolecularbiology
2024/10/04 07:30:23
Back to Top
HTML Embed Code: