Telegram Web Link
قسمت دوم:

🔸محققان از ژن کد کننده PDGF-B، فاکتور رشد مشتق از پلاکت، که سلول ها را به تکثیر و مهاجرت تشویق می کند، و ژن کد کننده BMP-2، پروتئین مورفوژنتیک استخوان، که بازسازی استخوان را بهبود می بخشد، استفاده کردند. آنها هر دو ژن را با استفاده از چاپ زیستی تحویل دادند.

🔹محققان در مجله Biomaterials اظهار داشتند: ما از یک آزادسازی همزمان کنترل شده پلاسمیدها از یک ماتریکس فعال شده با ژن برای ارتقای ترمیم استخوان استفاده کردیم.

🔸اوزبولات و تیمش DNA پروتئین را در پلاسمیدها جاسازی کردند - حلقه‌های حلقه‌ای از DNA که می‌توانند اطلاعات ژنتیکی را انتقال دهند. هنگامی که DNA وارد سلول پیش ساز می شود، شروع به تولید پروتئین های مناسب برای تقویت رشد استخوان می کند.

🔹محققان با استفاده از دستگاهی که شبیه یک چاپ گر جوهر افشان است این دو ژن در طی عمل جراحی بر روی سوراخی در جمجمه موش چاپ کردند. این مخلوط برای آزادسازی یک انفجار از ژن کد کننده PDGF-B در 10 روز و انتشار ادامه ژن رمزکننده BMP-2 به مدت پنج هفته ایجاد شد.

🔸موش‌هایی که ژن‌های چاپ‌شده زیستی را با آزادسازی کنترل‌شده ژن کدکننده BMP-2 دریافت کردند، حدود 40 درصد ایجاد بافت استخوانی و 90 درصد پوشش استخوانی را در 6 هفته در مقایسه با 10 درصد بافت استخوانی جدید و 25 درصد پوشش استخوانی برای موش‌های دارای نقص مشابه(که این شیوه درمانی را نداشتند) مشاهده کردند.

🔹اوزبولات گفت: «این روش بهتر از حذف عوامل رشد ساده است. "اگر این کار را انجام دهیم، مقدار پروتئین ها محدود است، اما اگر از ژن درمانی استفاده کنیم، سلول ها به تولید فاکتورهای رشد لازم ادامه می دهند.

مترجم: #مینا_یوسفی

🌐جهت مشاهده رفرنس این مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#Whats_Up_in_Science
----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆وبینار پیشرفت های علوم سلولی مولکولی در زمینه اختلالات عصبی🔆

📌مخاطبین: تمامی دانشجویان حوزه های مختلف علوم زیستی به خصوص علاقه‌مندان به نوروساینس

🎙سخنران: دکتر علی حسینی، دکتری تخصصی ژنتیک پزشکی

📚سرفصل ها:
🔸️آشنایی با تحقیقات و روش های بالینی به روز انجام شده
🔹️اختلالات مخرب سلولی های عصبی (Neurodegenerative Disorder)
🔸️اختلالات ماده سفید عصبی
🔹️ژنتیک عصبی (Neurogenetics)

🗓تاریخ برگزاری: چهارشنبه ۳۱ فروردین ساعت ۲۰:۰۰

📍شرکت برای عموم رایگان است📍

📜هزینه دریافت سرتیفیکیت: ده هزار تومان

📝جهت ثبت نام برای دریافت گواهی انگلیسی به آیدی تلگرامی @cmbadmin پیام دهید.

🌐در بستر ادوبی کانکت

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
--------------------------------------------
@cellandmolecularbiology
📌حجم ماده خاکستری حاصل از MRI مغز می تواند تصمیمات درمانی برای اختلالات سلامت روان را تعیین کند.

🔹ساختار مغز بیماران مبتلا به روان پریشی و‌ افسردگی اخیر می تواند بینش بیولوژیکی مهمی را در مورد این بیماری ها و چگونگی ایجاد آنها ارائه دهد.

🔸در مطالعه جدیدی که امروز (12 آپریل 2022) در روانپزشکی بیولوژیکی منتشر شد، محققان دانشگاه بیرمنگام نشان دادند که با بررسی اسکن‌های MRI ساختاری مغز، میتوان افراد بیماری که بیشتر مستعد نتایج ضعیف هستند را شناسایی کرد.

🔹با شناسایی این بیماران در مراحل اولیه بیماری، پزشکان قادر خواهند بود درمان های هدفمندتر و موثرتری را ارائه دهند.

🔸الکساندروس لالوسیس، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: «در حال حاضر، روشی که ما اکثر اختلالات سلامت روان را تشخیص می‌دهیم بر اساس تاریخچه، علائم و مشاهدات بالینی بیمار است، نه بر اساس اطلاعات بیولوژیکی.»...
قسمت دوم:

...این به ان معنی است که بیماران ممکن است مکانیسم‌های بیولوژیکی مشابهی در خود داشته باشند اما تشخیص‌های مختلفی برای ان ها وجود دارد .با درک کامل این مکانیسم‌ها، می‌توانیم ابزارهای بهتری را در اختیار پزشکان قرار دهیم تا در راه های درمان از آنها استفاده کنند.

🔹در این مطالعه، محققان از داده های حدود 300 بیمار مبتلا به روان پریشی با شروع اخیر و افسردگی با شروع اخیر که در مطالعه PRONIA شرکت داشتند، استفاده کردند. PRONIA یک مطالعه گروهی با بودجه اتحادیه اروپا است که به بررسی ابزارهای پیش آگهی برای روان پریشی می پردازد که در هفت مرکز تحقیقاتی اروپایی از جمله بیرمنگام در حال انجام است.

🔸محققان از یک الگوریتم یادگیری ماشینی برای ارزیابی داده‌های اسکن مغز بیماران و دسته‌بندی آن‌ها در گروه‌ها یا خوشه‌ها استفاده کردند. بر اساس اسکن ها دو خوشه شناسایی شد که هر کدام شامل بیماران روان پریشی و بیماران افسردگی بود. هر خوشه ویژگی های متفاوتی را نشان داد که به شدت با احتمال بهبودی آنها مرتبط بود.

🔹در اولین خوشه، حجم کمتری از ماده خاکستری (بافت تیره‌تر داخل مغز که در کنترل ماهیچه‌ها و عملکردهایی مانند حافظه، احساسات و تصمیم‌گیری دخالت دارد )با بیمارانی مرتبط بود که نتایج ضعیف‌تری داشتند. در مقابل در گروه دوم سطوح بالاتر ماده خاکستری نشانه بیمارانی بود که احتمال بهبودی بیشتری از بیماری خود داشتند.

🔸سپس از الگوریتم دوم برای پیش بینی وضعیت بیماران، نه ماه پس از تشخیص اولیه استفاده شد. محققان در مقایسه با سیستم‌های تشخیصی سنتی، دقت بالاتری در پیش‌بینی نتایج هنگام استفاده از خوشه‌های مبتنی بر بیولوژیکی پیدا کردند.

🔹همچنین شواهد نشان داد که بیمارانی در گروهی که حجم کمتری از ماده خاکستری در اسکن مغزشان دارند، ممکن است سطوح بالاتر التهاب، تمرکز ضعیف‌تر و سایر اختلالات شناختی را داشته باشند که قبلاً با افسردگی و اسکیزوفرنی مرتبط بودند.

🔸در نهایت، این تیم این خوشه ها را در سایر مطالعات گروهی بزرگ در آلمان و ایالات متحده آزمایش کردند و توانستند نشان دهند که از همان خوشه های شناسایی شده می توان برای پیش بینی نتایج بیمار استفاده کرد.

🔹لالوسیس توضیح می‌دهد: «در حالی که مطالعه PRONIA شامل افرادی بود که اخیراً بیماری آنها تشخیص داده شد، مجموعه داده‌های دیگری که ما استفاده کردیم شامل افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن بود. ما دریافتیم که هر چه مدت بیماری طولانی‌تر باشد، احتمال اینکه بیمار در اولین خوشه با حجم ماده خاکستری کمتر قرار بگیرد، بیشتر می‌شود. این واقعاً به یافته های ما این را اضافه کرد که اسکن های MRI ساختاری ممکن است بتوانند اطلاعات تشخیصی مفیدی را برای کمک به تصمیم گیری های درمانی هدفمند ارائه دهند.

🔸گام بعدی برای تیم این است که قبل از برنامه ریزی آزمایشات بالینی در مقیاس بزرگتر، شروع به اعتبارسنجی خوشه ها در کلینیک، جمع آوری داده های بیمار در زمان واقعی کند.

مترجم: #حسین_رزمی

🌐جهت مشاهده رفرنس این مقاله روی این جمله کلیک کنید‌.

#Whats_Up_in_Science
-----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆وبینار پیشرفت های علوم سلولی مولکولی در زمینه اختلالات عصبی🔆

📌مخاطبین: تمامی دانشجویان حوزه های مختلف علوم زیستی به خصوص علاقه‌مندان به نوروساینس

🎙سخنران: دکتر علی حسینی، دکتری تخصصی ژنتیک پزشکی

📚سرفصل ها:
🔸️آشنایی با تحقیقات و روش های بالینی به روز انجام شده
🔹️اختلالات مخرب سلولی های عصبی (Neurodegenerative Disorder)
🔸️اختلالات ماده سفید عصبی
🔹️ژنتیک عصبی (Neurogenetics)

🗓تاریخ برگزاری: چهارشنبه ۳۱ فروردین ساعت ۲۰:۰۰

📍شرکت برای عموم رایگان است📍

📜هزینه دریافت سرتیفیکیت: ده هزار تومان

📝جهت ثبت نام برای دریافت گواهی انگلیسی به آیدی تلگرامی @cmbadmin پیام دهید.

🌐در بستر ادوبی کانکت

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
--------------------------------------------
@cellandmolecularbiology
نقشه‌ی کلاس‌ها و آزمایشگاه‌های دانشکده‌ی علوم زیستی دانشگاه خوارزمی

تهیه شده در انجمن علمی زیست‌شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه خوارزمی

✏️ ثبت نقشه: نیما گودرزی
🎨 طراحی و تکمیل: آرشام میکائیلی

---------------------------------------------
@cellandmolecularbiology
📌اشکال مختلف زندگی ممکن است زودتر از آنچه قبلا تصور می شد تکامل یافته باشند.

🔹یک مطالعه جدید به رهبری محققان دانشگاه کالج لندن (UCL) نشان می دهد که حیات میکروبی متنوعی حداقل 3.75 میلیارد سال پیش روی زمین وجود داشته است که دیدگاه مرسوم در مورد زمان شروع حیات را به چالش می کشد.

🔸یک مطالعه جدید به رهبری محققان UCL نشان می دهد که حیات میکروبی متنوعی حداقل 3.75 میلیارد سال پیش روی زمین وجود داشته است که دیدگاه مرسوم در مورد زمان اغاز حیات را به چالش می کشد.

🔹برای این مطالعه که در Science Advances منتشر شده است، تیم تحقیقاتی سنگی به اندازه یک مشت از کبک، کانادا را تجزیه و تحلیل کردند که تخمین زده می‌شود بین 3.75 تا 4.28 میلیارد سال سن داشته باشد. در مقاله قبلی نیچر، این تیم رشته‌ها، دستگیره‌ها و لوله‌های کوچکی را در سنگ پیدا کردند که به نظر می‌رسید توسط باکتری‌ها ساخته شده‌باشد.
قسمت دوم:

🔸با این وجود٫همه دانشمندان موافق نیستند که این ساختارها ب قدمت حدود 300 میلیون سال زودتر از آنچه که به طور معمول به عنوان اولین نشانه حیات باستانی پذیرفته می شود منشأ بیولوژیکی دارند.

🔹اکنون، پس از تجزیه و تحلیل بیشتر روی سنگ، این تیم ساختار بسیار بزرگ‌تر و پیچیده‌تری را کشف کرده است.ساقه‌ای با شاخه‌های موازی در یک طرف که تقریباً یک سانتی‌متر طول دارد و همچنین صدها کره یا بیضوی منحرف شده در کنار این سنگ،لوله ها و رشته ها.

🔸در حالی که برخی از ساختارها می توان تصور کرد که از طریق واکنش های شیمیایی تصادفی ایجاد شده باشند با این حال محققان میگویند که ساقه درخت مانند با شاخه های موازی به احتمال زیاد منشأ بیولوژیکی داشته است،زیرا هیچ ساختاری که به تنهایی از طریق شیمی ایجاد شده است مانند آن یافت نشده است.

🔹این تیم همچنین شواهدی از نحوه دریافت انرژی باکتری ها از راه های مختلف ارائه می دهد. آنها محصولات فرعی شیمیایی معدنی را در سنگ پیدا کردند که با میکروب های باستانی که از آهن، گوگرد، و احتمالاً دی اکسید کربن و نور از طریق نوعی فتوسنتز بدون اکسیژن زندگی می کردند، سازگار است.

🔸به گفته محققان، این یافته‌های جدید نشان می‌دهد که حیات میکروبی گوناگونی ممکن است در زمین اولیه وجود داشته باشد، به طور بالقوه ۳۰۰ میلیون سال پس از شکل‌گیری این سیاره.

🔹نویسنده اصلی ،دکتر دومینیک پاپینو (UCL Earth Sciences، UCL London Center for Nanotechnology، مرکز علوم سیاره ای و دانشگاه علوم زمین چین) گفت: "با استفاده از شواهد مختلف مطالعه ما به طور قوی نشان می دهد که در زمین بین 3.75 تا 4.28 میلیارد سال پیش،تعدادی از انواع مختلف باکتری وجود داشته است.

🔸این بدان معناست که حیات می‌توانست 300 میلیون سال پس از تشکیل زمین آغاز شده باشد.

🔹«این یافته‌ها پیامدهایی برای احتمال وجود حیات فرازمینی دارند. اگر حیات نسبتاً سریع پدیدار شود، با توجه به شرایط مناسب، این احتمال وجود حیات در سیارات دیگر را افزایش می‌دهد.»

🔸برای این مطالعه، محققان سنگ‌های کمربند روی پوسته‌ای نووآگیتوک (Nuvvuagittuq) یا به اختصار “NSB” را که دکتر پاپینو (Papineau) در سال 2008 جمع‌آوری کرده بود، مورد بررسی قرار دادند. NSB که زمانی تکه‌ای از کف دریا بوده‌است، حاوی برخی از قدیمی ترین سنگ های رسوبی شناخته شده روی زمین است، که در نزدیکی مجاری گرمابی قرار دارند، جایی که از شکاف‌های کف دریا آب‌های غنی از آهنِ گرم شده توسط ماگما عبور می‌کنند.

🔹تیم تحقیقاتی، سنگ‌ها را به تکه‌هایی به ضخامت یک کاغذ (100 میکرون) برش داد تا از نزدیک، ساختارهای ریزِ فسیل‌مانندی را که از هماتیت، نوعی اکسید آهن، ساخته شده و توسط کوارتز محصور شده اند، مشاهده کند. ضخامت این تکه‌ سنگ‌ها که با اره‌‌های تیغ الماسه بریده شده بودند، بیش از دو برابر ضخامت تکه‌های قبلی‌ای بود که محققان قادر به برش آن ‌بودند که این مسئله اجازه مشاهده ساختار‌های بزرگ‌تری از هماتیت را به محققان می‌داد.

🔸آنها ساختارها و ترکیبات مشاهده شده را با فسیل‌های قبلی به‌دست آمده و همچنین با باکتری های اکسید کننده آهن که در نزدیکی مجاری گرمابیِ امروزی قرار دارند، مقایسه کردند و توانستند معادل‌های امروزی رشته‌های پیچ‌خورده، ساختارهای انشعاب موازی، و بیضی‌های نامنظم را به‌عنوان مثال، در نزدیکی آتشفشان زیردریایی لویلی (Loihi) در نزدیکی هاوایی، و همچنین سایر مجاری در اقیانوس‌های قطبی و هند، بیابند.
قسمت سوم:

🔹تیم تحقیقاتی علاوه بر تجزیه و تحلیل نمونه‌های سنگ در زیر میکروسکوپ‌های مختلف نوری و رامان (که پراکندگی نور را اندازه‌گیری می‌کند)، بخش‌هایی از سنگ را به‌صورت دیجیتالی با استفاده از یک ابَر کامپیوتر که هزاران تصویر را با استفاده از دو تکنیک تصویربرداری با وضوح بالا پردازش می‌کند، بازسازی کردند.

🔸اولین تکنیک میکرو سی تی (micro-CT) یا میکروتوموگرافی است که از اشعه ایکس برای مشاهده هماتیت‌ درون سنگ‌ها استفاده می‌شود.
دومین تکنیک شامل یک پرتو یون متمرکز است که برش‌های کوچک سنگی به ضخامت 200 نانومتر را می‌زند و با یک میکروسکوپ الکترونی یکپارچه در فاصله بین هر‌دو برش از نمونه تصویربرداری صورت می‌گیرد.

🔹هر دو تکنیک مجموعه هایی از تصاویر را تولید می‌کنند که برای ایجاد مدل های سه بعدی از نمونه‌ها استفاده می شوند. محققان با کمک این مدل‌های سه‌بعدی به این اطمینان رسیدند که رشته‌های هماتیت، مواج، پیچ خورده و حاوی کربن آلی هستند که از ویژگی‌های مشترک با میکروب‌های آهن‌خوار امروزی است.

🔸تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که ساختارهای هماتیت نمی توانند از طریق فشرده‌شدن و گرم شدن سنگ (دگرگونی) در طول میلیاردها سال ایجاد شده باشند، و به نظر می رسد که این ساختارهای در کوارتزهای ریزتر (که تحت تأثیر دگرگونی کمتری قرار می گیرند) نسبت به کوارتز‌های درشت تر (که دگرگونی بیشتری داشته اند) بهتر حفظ شده‌باشند.

🔹محققان همچنین میزان وجود عناصر کمیاب خاکی را در سنگ‌های مملو از فسیل بررسی کردند و دریافتند که درصد وجود عناصر کمیاب خاکی در آنها با سایر نمونه های سنگی باستانی برابر بوده‌است. این امر تأیید می‌کند که نهشته‌های کف دریا به اندازه سنگ‌های آتشفشانی اطراف قدمت دارند.

🔸قبل از این اکتشاف، قدیمی‌ترین فسیل‌ها در غرب استرالیا به قدمت 3.46 میلیارد سال گزارش شده بودند، گرچه برخی از دانشمندان به فسیل بودن آن‌ها شک داشته و گمان می‌کردند که منشا آنها غیربیولوژیکی باشد.

مترجمین: #یاسمین_الوندی #سحر_رضائی

🌐جهت مشاهده رفرنس این مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#Whats_Up_in_Science
-----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
📌 صاحبان اختراع با دریافت گواهی ثبت اختراع از سازمان اسناد و املاک کشور (مرکز مالکیت معنوی) در زمینه های مختلف حائز امتیازات بسیاری میشوند!

در ادامه به مرور برخی از آن ها میپردازیم.

🔸️ ثبت و انحصار ایده، امکان ارائه برای تولید و ارائه ایده به کارخانه های بزرگ داخلی و خارجی

🔹️ درآمدزایی از طریق تاسیس شرکت دانش بنیان و تولید اختراعات

🔸️ یکی از قویترین رزومه های دانشجویی در تمام مقاطع گواهی ثبت اختراع است که میتواند منجر به تسهیل سازی کسب امتیاز در گروه استعداد های درخشان، ارتقا رتبه به هیئت علمی، پذیرش هیئت علمی، پذیرش دوره دکتری در داخل و خارج از کشور شود.

🔹️ شرکت در فراخوان های بنیاد ملی نخبگان و کسب امتیازات مالی، حمایتی و حتی قابل ارائه در گروه های استخدامی

⚠️ ثبت اختراع و حتی تولید آن کار سختی نیست!
نیاز به هوش یا ژن برتر یا استعداد خاصی ندارد، تنها کافی است موتور خلاقیت ذهن خود را روشن کنیم. سپس مقدمات و اصول کار را یاد گرفته و ایده های خود را ثبت کنیم.

🔆 خبر خوب برای شما عزیزان؛ ما صفر تا صد این مراحل را در کارگاه پیشرو خود با جزئیات کامل ارائه خواهیم کرد!
--------------
@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین آموزش صفر تا صد ایده تا ثبت اختراع🔆

📌مخاطبین: تمامی اشخاص علاقه مند به ایده پردازی، ثبت اختراع و برخورداری از مزایای فراوان آن

🎙مدرس: سرکار خانم سیده فهیمه رضوی، مخترع و مدرس کارگاه های تخصصی ثبت اختراع

📚سرفصل ها:
🔸️پردازش ایده تا ثبت نهایی اختراعات حیطه علوم پایه و پزشکی و ...
🔹️خلق و پردازش ایده های قابل ثبت
🔸️معرفی سازمان مالکیت معنوی
🔹️آشنایی با موتورهای جست و جوی داخلی و خارجی پتنت
🔸️آموزش نحوه تحریر اسناد اختراع: اظهارنامه، خلاصه، توصیف، ادعانامه و نقشه

🗓تاریخ برگزاری: چهارشنبه ۷ اردیبهشت ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳هزینه ثبت نام: ۳۵ هزار تومان

📝جهت ثبت نام به آیدی تلگرامی @cmbadmin پیام دهید.

🌹همراه با پشتیبانی یک ماهه مدرس🌹
--------------------------------------------
@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین آموزش EndNote و نحوه جست و جو در پایگاه های اطلاعاتی🔆


📌مخاطبین: تمامی افراد علاقه‌مند به پژوهش

🎙مدرس: جناب آقای احمد شریف زاده
ویراستار بین المللی مقالات انگلیسی
سابقه تدریس در دانشگاه های تراز اول کشور
مولف چندین جلد کتاب انگلیسی و مقاله نویسی منتشر شده در آمازون

📚سرفصل ها:

🔸️آشنایی با نرم افزار و جست و جو در پایگاه های اطلاعاتی
🔹️وارد کردن منابع به صورت دستی، ارجاع به آن ها در متون علمی و استفاده از پایگاه های اطلاعاتی
🔸️سبک های نگارشی (styles)
🔹️ارائه مثال هایی کاربردی از سبک های ژورنال های معتبر داخلی و خارجی

🗓تاریخ برگزاری: طی دو روز، چهارشنبه و پنجشنبه، ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ساعت ۲۰ الی ۲۲

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳هزینه ثبت نام: ۶۰ هزار تومان
💸برای دانشجویان دانشگاه خوارزمی تنها ۳۵ هزار تومان

📝جهت ثبت نام به آیدی تلگرامی @cmbadmin پیام دهید.

💯کد تخفیف ۵۰ درصد برای ۱۰ نفر! برای اطلاع از شرایط دریافت تخفیف به ادمین مراجعه کنید.

🌐در بستر ادوبی کانکت

🌹با پشتیبانی مدرس پس از کارگاه🌹

-----------
@cellandmolecularbiology
📌بر اساس یک مطالعه جدید، بتا هیدروکسی بوتیرات، یک مولکول انرژی جایگزین تولید شده توسط بدن در پاسخ به گرسنگی یا رژیم های با کربوهیدرات کم، رشد تومورهای روده بزرگ را در مطالعات آزمایشگاهی به شدت سرکوب می کند.

🔸در این مطالعه که در Nature منتشر شد، محققان در ابتدا دریافتند که موش‌هایی که از رژیم‌های کتوژنیک کم کربوهیدرات و پرچرب استفاده می‌کنند، مقاومت چشمگیری در برابر رشد و پیشرفت تومور کولورکتال دارند. سپس دانشمندان این اثر را در بتا هیدروکسی بوتیرات (BHB)، یک مولکول آلی کوچک که در پاسخ به رژیم های کتو یا گرسنگی در کبد تولید می شود، ردیابی کردند.

🔹مایان لوی(Maayan Levy)، استادیار میکروبیولوژی در Penn Medicine، نویسنده ارشد این مطالعه گفت:" یافته های ما نشان می دهد که این مولکول طبیعی، BHB، می تواند روزی به بخشی استاندارد از مراقبت و پیشگیری از سرطان روده بزرگ تبدیل شود.
قسمت دوم:

🔸سرطان کولورکتال یکی از شایع ترین انواع سرطان است و سالانه بیش از 50000 آمریکایی را می کشد و سومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در این کشور است. مصرف الکل، چاقی، گوشت قرمز و رژیم های غذایی کم فیبر و قند بالا همگی با خطر بیشتر سرطان روده بزرگ مرتبط هستند.

🔹در این مطالعه، لوی( Levy)، تایس (Thaiss) و تیم‌هایشان تصمیم گرفتند تا با آزمایش‌هایی روی موش‌ها، تعیین کنند که آیا انواع مختلف رژیم غذایی می‌تواند از رشد و پیشرفت سرطان کولورکتال جلوگیری کند یا خیر. آنها شش گروه از موش ها را تحت رژیم های غذایی قرار دادند که نسبت چربی به کربوهیدرات متفاوتی داشتند و سپس از یک تکنیک شیمیایی استاندارد استفاده کردند که به طور معمول باعث ایجاد تومورهای روده بزرگ می شود.

🔸آنها دریافتند که دو رژیم غذایی کتوژنیک با 90 درصد نسبت چربی به کربوهیدرات - یکی از گوشت خوک (چربی خوک) و دیگری کریسکو (بیشتر روغن سویا) - از رشد تومور روده بزرگ در اکثر حیواناتی که در آن رژیم‌ها استفاده می‌کردند، جلوگیری کرد. در مقابل، تمام حیواناتی که در رژیم‌های غذایی دیگر از جمله رژیم‌های کم‌چرب و پر کربوهیدرات بودند، تومور ایجاد کردند. حتی زمانی که محققان پس از شروع رشد تومورهای روده بزرگ، موش‌ها را تحت این رژیم ها قرار دادند، رژیم‌های غذایی با کاهش قابل توجه رشد و تکثیر تومور، "اثر درمانی" را نشان دادند.

🔹در آزمایش‌های بعدی، دانشمندان دریافتند که این سرکوب تومور با تولید کندتر سلول‌های اپیتلیال جدید پوشاننده روده بزرگ توسط سلول‌های بنیادی مرتبط است. در نهایت، آنها این کندی رشد سلول های روده را به BHB مرتبط کردند - که معمولاً توسط کبد به عنوان بخشی از "پاسخ گرسنگی" تولید می شود و در این مورد توسط رژیم های غذایی کتو کم کربوهیدرات ایجاد می شود.

🔸مولکول BHB به عنوان یک منبع سوخت جایگزین برای اندام های کلیدی در شرایط کم کربوهیدرات شناخته شده است. با این حال، محققان نشان دادند که این نه تنها یک منبع سوخت است، بلکه یک سیگنال قوی کند کننده رشد است، حداقل برای سلول های روده. آنها توانستند اثرات سرکوب کننده تومور رژیم های کتو را به سادگی با دادن BHB به موش ها، یا در آب آنها یا از طریق تزریقی که ترشح طبیعی مولکول از کبد را تقلید می کند، بازتولید کنند.

🔹این تیم نشان داد که BHB با فعال کردن یک گیرنده سطحی به نام Hcar2، اثر کند کردن رشد سلول‌های روده را اعمال می‌کند. این به نوبه خود بیان یک ژن کند کننده رشد به نام Hopx را تحریک می کند.

🔸آزمایش‌ها با سلول‌های روده از انسان شواهدی را ارائه کرد که نشان می‌دهد BHB از طریق نسخه‌های انسانی Hcar2 و Hopx، همان اثر کندکننده رشد را روی این سلول‌ها دارد. سلول‌های تومور کولورکتال که این دو ژن را بیان نمی‌کنند، به درمان BHB پاسخ نمی‌دهند، که نشان‌دهنده کاربرد آنها به عنوان پیش‌بینی‌کننده‌های احتمالی کارایی درمان است.

🔹تایس (Thaiss) گفت: "آزمایش های بالینی مکمل BHB قبل از ارائه هرگونه توصیه ای در مورد استفاده از آن در پیشگیری یا درمان، مورد نیاز است." محققان اکنون در حال راه اندازی چنین آزمایش بالینی BHB - که به طور گسترده به عنوان یک مکمل رژیم غذایی در دسترس است - در بیماران سرطان روده بزرگ هستند. آنها همچنین به مطالعه اثرات ضد سرطانی بالقوه BHB در سایر قسمت های بدن ادامه می دهند و در حال بررسی اثرات مولکول های دیگر تولید شده در شرایط کتوژنیک هستند.

✍️مترجم: #آیدا_حامدی

🌐جهت مشاهده اصل این مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#Whats_Up_in_Science
-----------------------------------------
@cellandmolecularbiology
سری اول نشریه لودیش-بهار1401.pdf
74.9 MB
انجمن ‌‌زیست‌شناسی‌سلولی‌و مولکولی‌لودیش‌به‌مناسبت عیدسعیدفطر🌙، با افتخار تقدیم می‌کند

1️⃣سری اول مجله لودیش منتشر شد. 🥳


📌نگاهی کوتاه به عناوین سری یک مجله لودیش:
⭕️چرا برخی افراد مبتلا به کووید نمی‌شوند؟
⭕️درمان ناباروری با استفاده از خون قاعدگی
⭕️میکروب های روده می‌توانند بر شخصیت اثرگذار باشند
⭕️نگاهی به اخرین تکنولوژی های پزشکی و زیستی ۲۰۲۱
و…
👨🏻‍⚕️استاد مشاور: دکتر شمس الدین احمدی
🧑🏼‍💻سردبیر: فرشاد دولتیاری
👩🏻‍💻مدیرمسئول و گرافیست: سوگل سالک
👩🏻‍🎓هیت تحریریه: هستی حسینی- سیما آزادی- زهرا آزادی پور- سارا عزیزی- سارامولاپور- نگین بهرامیان- ساناز مجیدیان- فاطمه جباری- علی مرادپور
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
انجمن زیست شناسی سلولی و مولکولی-لودیش
📣 با ما در تلگرام و اینستاگرام همراه باشید
______
@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین آموزش EndNote و نحوه جست و جو در پایگاه های اطلاعاتی🔆


📌مخاطبین: تمامی افراد علاقه‌مند به پژوهش

🎙مدرس: جناب آقای احمد شریف زاده
ویراستار بین المللی مقالات انگلیسی
سابقه تدریس در دانشگاه های تراز اول کشور
مولف چندین جلد کتاب انگلیسی و مقاله نویسی منتشر شده در آمازون

📚سرفصل ها:

🔸️آشنایی با نرم افزار و جست و جو در پایگاه های اطلاعاتی
🔹️وارد کردن منابع به صورت دستی، ارجاع به آن ها در متون علمی و استفاده از پایگاه های اطلاعاتی
🔸️سبک های نگارشی (styles)
🔹️ارائه مثال هایی کاربردی از سبک های ژورنال های معتبر داخلی و خارجی

🗓تاریخ برگزاری: طی دو روز، چهارشنبه و پنجشنبه، ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ساعت ۲۰ الی ۲۲

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳هزینه ثبت نام: ۶۰ هزار تومان
💸برای دانشجویان دانشگاه خوارزمی تنها ۳۵ هزار تومان

📝جهت ثبت نام به آیدی تلگرامی @cmbadmin پیام دهید.

💯کد تخفیف ۵۰ درصد برای ۱۰ نفر! برای اطلاع از شرایط دریافت تخفیف به ادمین مراجعه کنید.

🌐در بستر ادوبی کانکت

🌹با پشتیبانی مدرس پس از کارگاه🌹

-----------
@cellandmolecularbiology
2024/10/03 09:11:05
Back to Top
HTML Embed Code: