Telegram Web Link
Forwarded from فلاخن||سلمان کدیور (سلمان کدیور)
✳️ امروز رهبر انقلاب، از نمایندگان مجلس خواست از هرگونه جنجال و برهم زدن آرامش جامعه اجتناب کنند و بنایشان را بر وفاق و اتحاد ملی بگذارند.

این نکته از آن حیث مهم است که چندمین بار است که ایشان این تذکر را به نمایندگان مجلس انقلابی می دهند.
بنظرم ایشان به خوبی متوجه خطر جریان های #نزاع_طلب در میان نمایندگان مجلس هستند.
جریان هایی که قرار است انرژی و وقت مجلس را بجای آنکه صرف پیشرفت و اتحاد ملی کنند، صرف نزاع و درگیری با دولت منتخب نمایند.

#سلمان_کدیور
.
درباره نشستِ
رونمایی از کتاب شریعتی و تفکر معنوی در روزگار سیطرهٔ نیست‌انگاری و گفت‌وگو دربارۀ آن

📝میثم قهوه‌چیان
دبیر مدرسه مطالعات هویت باشگاه اندیشه

کتاب «شریعتی و تفکر معنوی در روزگار سیطره نیست انگاری» اثر دکتر محمدحسن علایی، ضمن بازخوانی انتقادی متون شریعتی به تحلیل گفتمان وی به‌عنوان گفتمانی فراسوی تفکر تئولوژیک و سکولار می‌پردازد، تا از آرای این متفکر ایرانی به نحوه دیگری از تفکر بیاندیشد، تفکری که به دام بنیادگرایی نمی‌افتد و به سکولاریسم و نیز عرفان های نوظهور تن در نمی‌دهد. امروزه ایمان به نظام‌های تئولوژیک حقیقت در قالب یک نظام فرقه‌ای، یک نظام حقیقت مثل کاتولیسیم، مثل تفکر تسنن یا شیعه، اینکه حقیقت فقط در یک نظام حقیقت دیده شود، متزلزل شده است. در سویی دیگر در واقع باور به عقل سکولار هم متزلزل شده است به نظر می‌آید ردپای یک نوعی دیگر از تفکر را می‌توان در اندیشه‌های شلینگ، فیخته، هگل، کانت، کی‌یرکگور، هولدرلین، نیچه و هایدگر نشان داد. «تفکر غیرتئولوژیک-غیرسکولار»، تفکری است که تفسیر معنوی از جهان را می‌پذیرد ولی به هیچ نظامی از نظام‌های حقیقت و به هیچ فرقه و فرقه بازی ای و به هیچ نظام حقیقتی از امر معنوی تن نمی‌دهد. آیین رونمایی این اثر در عین حال بحث از درونمایه‌ اثر نیز خواهد بود.

#مطالعات_هویت #شریعتی #تفکر_معنوی #علایی #عبدالکریمی #محدثی #میری #باشگاه_اندیشه

@howiatschool
@bashgahandishe
Forwarded from Dashti Abbas
مکتب آنال (تلفظ فرانسوی: ​[annal]) به مکتب گروهی از تاریخ‌نگاران گفته می‌شود که روش آنها همان شیوهٔ تاریخ‌نویسیِ تاریخ‌نویسان فرانسوی در سدهٔ بیستم است و بر تاریخ طولانی‌مدت اجتماعی تأکید دارد. نام این مکتب از نام یک مجلهٔ فرانسوی با نام «Annales d'histoire économique et sociale» گرفته شده‌است که توسط جمعی از تاریخ‌نویسان مکتب آنال منتشر می‌شد.[۱] این مکتب تأثیر بسیاری بر کارهای تاریخ‌نویسی در فرانسه و شماری از دیگر کشورها گذاشت، به‌ویژه در زمینه‌های استفاده از روش‌های علوم اجتماعی به‌وسیلهٔ پژوهشگران تاریخ، تأکید بیشتر بر جنبه‌های اجتماعی تا جنبه‌های سیاسی و دیپلماتیک در پژوهش‌های تاریخی و رویکردی متفاوت است با تحلیل طبقاتی تاریخ‌نگاری مارکسیستی.
تقریباً بعد از ۱۹۲۰ میلادی بود که مارک بلوخ و لوسین فور (بنیانگذاران تاریخ‌نگاری مکتب آنال) بر ضد تاریخ‌نگاری سنتی روایی اروپایی برخاسته، نوعی تاریخ‌نگاری مسئله‌محور را مطرح کرده بودند که به سؤالات بزرگ از طریق بررسی منظم تحولات ساختاری پاسخ دهند.[۲] از سال ۱۹۲۰ به بعد، تاریخ‌نگاران نسل نخست مکتب آنال (لوسین فور، مارک بلوخ و فرناند برودل) چند ویژگی را طی تکامل مکتب خود به عنوان صفات اصلی مکتب آنال مطرح ساختند:
رویگردانی از تمرکز صِرف بر تاریخ‌نگاریِ روایتگرانه و پوزیتیویستیِ منحصر به موضوعات سیاسی و درباری (مکتب رانکه) و تأکید بر تاریخ اقتصادی و اجتماعی یا به قولی «تاریخِ وسیع‌تر و انسانی‌تر» که تمام فعالیت‌های انسان را شامل شود و با نقل وقایع کمتر مرتبط باشد تا تحلیل «ساخت».[۳]
بهره‌گیری از پیشرفت‌های رشته‌های همسایه و هم‌پیوند (جغرافیا، جامعه‌شناسی، روان‌شناسی، زبان‌شناسی، انسان‌شناسی، قوم‌شناسی، متخصصان مطالعهٔ مذاهب) و ادبیات با تاریخ.[۴]
بررسی تفصیلی و همه‌جانبهٔ موضوع و پرهیز از تخصص‌گرایی افراطی و تکه‌تکه کردن تاریخ، حذف مرزهای اعتباری و مجازی میان آن‌ها.
ضرورت استفادهٔ نقادانه از منابع و گسترش مفهوم متداول منابع تاریخی، به‌نحوی که کلیهٔ آثار به‌جامانده از گذشته در هر شکل و با هرنوع و کیفیتی به‌عنوان منبع تاریخ‌نگاری به حساب آیند.
ضرورت توجه به تقدم تفکر خلّاق در جریان کار علمی و اهمیت تدوین چارچوب نظری انعطاف‌پذیر به‌عنوان نقطهٔ شروعِ «تولد شناخت تاریخی» و به‌عنوان راهنمای جمع‌آوری اطلاعات لازم و مناسب. این امر سبب می‌شود که رازهای سر به مُهر منابع تاریخی که از فرایندهای مهم‌تری حکایت می‌کنند برملا شوند و مسائلی مطرح گردد که به‌هیچ‌وجه از ظاهر وقایع و معنای ظاهری آن‌ها قابل استنباط نیستند.
ضرورت حفظ رابطهٔ متقابل بین نظریه و روش و تصحیح دائمی این دو با شروع و ادامهٔ فرایند پژوهش.
ضرورت حفظ عینیت در پژوهش‌های تاریخی و استفادهٔ بجا از اسناد و مدارک تاریخی، آن هم در حجمی خیره‌کننده؛ و لذا مقابله با دگماتیسم در هر شکل و قالب و لباسی و پرهیز از تعمیم‌های ناروا و بدون تجزیه و تحلیل دقیق شرایط جامعه‌های حاکم بر رخدادها. در عین حال آنالیست‌هایی چون بلوخ اهل تعمیم و استفادهٔ محتاطانه از واژه‌های کلی چون فئودالیسم بودند.[۵]
پرداختن به انبوه بی‌پایانی از جزئیات و ریختن آن‌ها در چارچوبی علمی با استفاده از تئوری‌های علوم و رشته‌های هم‌پیوند با تاریخ.[۶]
تفکر آنالیست‌ها در باب تولید اقتصادی و نقش آن در تاریخ، برآمده از رویارویی آنان با مورخان مارکسیست بود که هر دو تأکید بیش‌تری بر نقش تولید داشتند، در حالی که مورخان مارکسیست خواستار بررسی بینش اولیه و نسبتاً سختگیرانهٔ خود در باب تاریخ زمین و تداوم بلندمدت آن شده‌اند تا مفاهیم شیوه‌های تولید را مورد تجدید نظر قرار دهند.[۱۱]
آنالیست‌ها باور داشتند که معلومات متراکم‌شدهٔ ناشی از تحقیقات دسته‌جمعی پژوهندگان و جمع‌آوری اطلاعات توسط محققان دفترنشین، هر دو فاقد خصلت انسان‌دوستی هستند و هر دو مصالح عالیهٔ بشریت را به دست فراموشی می‌سپارند.[۱۲]
نسل نخست آنالیست‌ها نظریهٔ تفّوق حوزهٔ فرهنگی مدیترانه بر سایر نقاط جهان را مطرح کرده بودند.[۱۳]
اروپامحوری در آن زمان، هم در آثار آنالیست‌ها دیده می‌شد و هم در آثار مارکسیست‌ها که دعوی جهان‌وطنی داشتند. هر دو گروه اعتقاد داشتند که مراحل توسعه باید با تقلید از مراحلی طی شود که اروپا در تاریخ خود گذرانده‌است. جوامع مختلف «گزینش‌های مشخص تمدن‌گرایانه که کاملاً مجزا و متفاوت هستند و حتی اگر همزیستی مسالمت‌آمیز و پیوسته‌ای داشته باشند، شیوه‌های سازمان‌یافتگی و فرهنگی متفاوت دارند».[۱۴
Forwarded from Bijan Abdolkarimi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تقدیم به همه مهاجران سرزمین های مادری
Forwarded from sh khosravi
سلام و ارادت جناب عبدالکریمی
درخواستی برای عضویت در گروه تلگرامی شما فرستادم، خوشحال می‌شوم فرصت استفاده و تبادل نظر را در گروه شما داشته باشم.
شعیب خسروی، مدرس، دبیر و دکتری زبان و ادبیات فارسی
لینک کانال تازه ایجاد شده بنده👇
هجرت و هویت

سال‌ها پیش، دوستی تعریف می‌کرد که بعد از ازدواج وقتی بنا به ضرورتِ شغلی، ترک دیار کردم و از خانه‌ی پدری بیرون آمدم، کلید خانه را با خود بردم، ظاهرا با این هدف که ممکن است، ناگهان بخواهم برگردم و کسی در خانه نباشد، در عین حال می‌دانستم که این تنها دلیل نیست. اما به خوبی متوجه‌ی انگیزه‌‌ام نبودم.
پیدا می‌شوند افرادی که بعد از سال‌ها ترک وطن، موقت یا دایمی، هنوز کلید خانه‌ی پدری را با خود دارند، بی هیچ کارکرد عینی، بدون آنکه هرگز از آن استفاده کرده باشند، اما دوست دارند، باور داشته باشند که روزی به کارشان می‌آید. یک انگیزه درونی آنها را به این کار وا می‌دارد، یک نوع تعلق یا مامن روانی برای قوت قلب.
من آن موقع جزییات احساس آن دوست، در ذهنم تفسیر نشده بود، برای خود او هم چندان معنادار نبود.
بعدها مقاله‌ای را از احمد اخوت با عنوان" زبان اشغال" خواندم ‌که تفسیر گسترش یافته‌ی همین تجربه و حس در عالم ادبیات بود.
اخوت می‌گوید "داشتن کلید خانه در غیاب آن، معانی بسیار دارد، من هنوز کلید‌ خانه‌ام(خانه پدری) را دارم با وجودی که از آن سال‌هاست، اثری نیست و آن خانه به نُه خانه تبدیل شده است. این کلید یادآور خانه‌ی پر مهر گذشته است... مادرم بیست سال تمام است که به دنیای سایه‌ها رفته است. کلید خانه به من امید می‌دهد که هر وقت بخواهم می‌توانم به آن خانه بروم و مادرم به استقبالم بیاید."
بعد، این کنش را در دنیایی بزرگتر، دنیای اجتماعی آدم‌ها مرتبط با مقوله‌ی هویت تفسیر می‌کند، می‌گوید داشتن کلید، یعنی ما برمی‌گردیم و تلقین به خود که این هجرت موقت است، به مساله‌ی فلسطینی‌ها ارجاع می‌دهد که وقتی به جبر از خانه‌هاشان بیرون می‌شدند، بسیاری‌شان کلید خانه‌ را با خود می‌بردند با این امید که روزی باز خواهند گشت و همچنین به این منظور" که یادم نرود خانه‌ام را مصادره کرده‌اند". اخوت می‌نویسد" در ورودی بعضی از اردوگاه‌های فلسطینیان کلید بزرگی را به نیابت از جمع نصب کرده‌اند تا همه ببیند. این کلید آهنی عظیم دو تُن وزن دارد. مدل کوچکی از این نوع کلید بالای سردر خانه‌های فلسطینی‌ها دیده می‌شود" و این شعر را از محمود درویش می‌آورد، پسری از پدرش می‌پرسد:" یعنی کی بازمی‌گردیم پدر؟ و پدر جواب می‌دهد: فردا. شاید هم دو روز دیگر".
بعد از اینکه خوب این موضوع را می‌پرورد. از چند داستان با این رویکرد، تحلیل‌های دلنشینی ارائه می‌دهد، از جمله داستان‌ کوتاه "خانه‌های مردم دیگر" اثر لور سیگال و رمان "خزه" نوشته‌ی هربر لوپوریه.
با فراست و نکته‌سنجی از ریزترین جزییات به کلی‌ترین مفاهیم می‌رسد و یا برعکس با مفاهیم کلی به جزییاتی مهم و ظاهرا بی‌معنا برمی‌گردد. داستان‌‌های بازگشتن به خانه پدری یا در معنایی عام‌تر، بازگشت به وطن، به زادگاه، بعد از سال‌های‌سال و مواجهه با چیزی که دیگر نه ظاهرش همان است که بود و نه ساکنانش. تنها شِمای کلی آن باقی مانده است. شرح تصاویری از خانه‌ی پدری که به اشغال غریبه‌ها درآمده و تنها دیوارهایش پا برجاست.

شعیب خسروی
https://www.tg-me.com/sayeyematn/21
Forwarded from Elham Aghshahi
كانون فرهنگ و زندگي به همراه گروه صلح انجمن جامعه شناسي برگزار مي كند:

🔻ترسيم نقشه اي فرهنگي از ايران معاصر

دكتر بيژن عبدالكريمي
فيلسوف و دانشيار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامي

🕙سه شنبه، ٢ مردادماه
١٠:٣٠ الي ١٢:٣٠

📍بوستان قيطريه، فرهنگسراي ملل، تالار فرهنگ، كانون فرهنگ و زندگي

حضور براي همه علاقمندان آزاد و رايگان است.
Forwarded from دانش حیاتی
بخش‌هایی از نامه مهم انتقادی دکتر فرشاد مؤمنی و حسین راغفر دو اقتصاددان ضدلیبرال نهادگرای حامی آقای پزشکیان به ایشان

محتوای نامه بسیار عالمانه، دقیق و‌نقطه‌زن است! متن کامل نامه اینجا. بخش‌های مهم آن در زیر:

۲. جمع‌بندی موضع اعلامی دکتر پزشکیان و مشاوران اقتصادی در فضای مجازی نشر داده شده است - و مشخص نیست که آیا یک پیش نویس پیشنهادی است یا یک متن نهایی - آسیب‌پذیری‌ها وخطا‌های فاحش از نظر بینش و نگرش و غفلت از تجربه‌های تاریخی ایرانی و بین‌المللی، اولویت را نه در منافع مردم که در منافع باند‌های مافیایی و بخش‌های غیر مولد جستجو کردند. و بدیهی است که این شیوه نگاه به برنامه و تلاش برای تعیین اعضای دولت چهاردهم، هیچ نسبتی با وعده‌های جنابعالی در مناظره‌ها و گفتگو‌های انتخاباتی ندارد و این نگرانی را به وجود می‌آورد که دولت چهاردهم در دامی بیافتد که دولت‌های سی‌و‌پنج سال گذشته فرو افتادند و آن اینکه دولت‌های مختلف با شعار‌های متفاوت و وعده‌های بهبود وضعیت معیشت و ارتقاء رفاه مردم آمدند، اما همگی در تله برنامه‌های شکست خورده تعدیل ساختاری به ویژه تضعیف ارزش پول ملی، خصوصی‌سازی‌ها و آزادسازی‌های نابسامانی‌ساز و فساد‌آفرین سقوط کردند چرا که به ظرفیت‌های نهادی کشور توجه نداشتند.

۳. مهمترین تصمیم برای یک برنامه اقتصادی با کیفیت در شرایط کنونی کشور تعیین روند‌هایی است که باید متوقف شوند، اما مطالب مطروحه از سوی کسانی که با جنابعالی به تفاهم‌هایی رسیده‌اند و به نام شما سند منتشر می‌کنند یا اظهار نظر می‌نمایند، تداوم شوک‌درمانی‌های سی‌و‌پنج سال گذشته است که در تعارض مستقیم با وعده‌های مطروحه جنابعالی در پرهیز اکید از شوک درمانی و حمایت از عامه مردم و به ویژه طبقات محروم جامعه است. برای تحقق وعده‌های مردمیِ خود باید چنین صدا‌هایی را حذف کنید، چون آن‌ها نمایندگان منافع کسانی هستند که سود‌های نجومی به قیمت فلاکت مردم را جستجو می‌کنند.

۴. رکن کلیدی و تکمیل کننده هر برنامه موفق تعیین تکلیف درباره روند‌هایی است که باید ایجاد شوند. تمام گزارش‌های رسمی نشان‌دهنده این نکته هستند که مهلک‌ترین ضربه‌ها به بنیه تولید ملی وارد شده است و با توسعه سفته‌بازی و سوداگری نابرابری و فقر گسترش یافته امنیت اجتماعی و ملی به مخاطره افتاده و به همین دلیل فشار‌های بیرونی به ویژه تحریم‌ها جامعه را به شدت آسیب‌پذیر کرده‌اند. بار‌ها این نکته را یادآور سیاستگذاران عالی کشور شده‌ایم که چنانچه تولید ملی و به ویژه تولید صنایع داخلی محور فعالیت‌های اقتصادی کشور قرارگیرد اثربخشی فشار‌های خارجی تحریم‌کننده‌ها به حداقل می‌رسد و آن‌ها را وادار به تجدیدنظر در سیاست‌های ظالمانه خود خواهد کرد و چه بسا این بار حسب تجربه دوره پهلوی از درب دیگری وارد شوند و از سر دوستی بکوشند مانع از تلاش‌های صنعتی شدن کشور شوند. شواهد پرشماری از این موارد وجود دارد که تنها به عنوان شاهدی بر این مدعا به تولید بنزین در داخل اشاره می‌کنیم که وقتی این حرکت در داخل آغاز شد تحریم فروش بنزین به کشور را متوقف کردند. چنانچه اصالت به ظرفیت‌های داخلی و درونی جامعه داده نشود باطل شدن حکم اف. ای. تی. اف. تنها به رونق هرچه بیشتر مناسبات مشوق واردات و مصرف و نه تولید می‌انجامد، کما اینکه در دوران پسابرجام چنین شد.

... در دولت سیزدهم با حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی زندگی ده‌ها میلیون نفر از مردم را دچار مصیبت و از هم گسیختگی کردند، اما مسئولین گزافه‌گوی که بعضاً آگاه یا ناخودآگاه کارگزاران منافع انحصار‌ها هستند و از این طریق رانت‌های بزرگی از کیسه عموم مردم به جیب دوستان خود فرو کردند هزینه‌ای نپرداختند؛ باید هزینه پذیرفتن مسئولیت‌ها را بالا ببرید تا به ولنگاری‌ها خاتمه داده شود، وعده‌ای که جنابعالی در مناظره‌های انتخاباتی بر آن تاکید فرمودید.

@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این گفت‌وگو امروز دوشنبه ۱ مرداد در پادکست دغدغه ایران منتشر می‌شود.

لینک شنیدن در کستباکس

@dirancast_official
Forwarded from Elham Aghshahi
كانون فرهنگ و زندگي به همراه گروه صلح انجمن جامعه شناسي برگزار مي كند:

🔻ترسيم نقشه اي فرهنگي از ايران معاصر

دكتر بيژن عبدالكريمي
فيلسوف و دانشيار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامي

🕙سه شنبه، ٢ مردادماه
١٠:٣٠ الي ١٢:٣٠

📍بوستان قيطريه، فرهنگسراي ملل، تالار فرهنگ، كانون فرهنگ و زندگي

حضور براي همه علاقمندان آزاد و رايگان است.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پیامی برای رئیس‌جمهور منتخب
پلورالیسم دینی
گروه علم و الهیات مشکات
ویس چت

موضوع:پلورالیسم دینی (جلسه سوم)

با حضور جناب دکتر بیژن عبدالکریمی


سه شنبه ۲۶ تیرماه ۱۴۰۳

گروه علم و الهیات مشکات

لینک گروه علم و الهیات مشکات:
https://www.tg-me.com/elm_elahiat_meshkat
لینک کانال:
https://www.tg-me.com/elm_em

لینک پیج اینستاگرام بیژن عبدالکریمی :

www.instagram.com/bijan.abdolkarimi

لینک کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

@bijanabdolkarimi
Live stream started
🔴دوستان جلسه آغاز شد🔺️
Live stream finished (1 hour)
.
مدرسه مطالعات هویت باشگاه اندیشه برگزار می‌کند:

آیین رونمایی از کتابِ
شریعتی و تفکر معنوی در روزگار سیطرهٔ نیست‌انگاری
و گفت‌وگو دربارۀ آن

با حضورِ
دکتر بیژن عبدالکریمی
دکتر سیدجواد میری
دکتر حسن محدثی گیلوایی
دکتر محمدحسن علایی (دانش‌آموخته جامعه‌شناسی و نویسنده کتاب)

پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳
ساعت ۱۸

خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳، شبستان باشگاه اندیشه

حضور برای عموم آزاد و رایگان است
پخش از صفحه اینستاگرام لایو باشگاه اندیشه

درباره‌ی نشست را اینجا بخوانید.

#مطالعات_هویت #شریعتی #تفکر_معنوی #علایی #عبدالکریمی #محدثی #میری #باشگاه_اندیشه

@howiatschool
@bashgahandishe
⭕️دولت وفاق ملی
"مسعود پزشکیان" از سختی‌های چینش کابینه چهاردهم گفت و تاکید کرد که این روزها بار سنگینی بر دوش‌هایش دارد تا دولت وفاق ملی را تشکیل دهد

♦️معامله و مخاصمه
"هریس" و "ترامپ" چه برنامه‌هایی برای ایران دارند؟

♦️گل یا پوچ
درباره برنامه‌سازی‌های جدید "مهران مدیری"

♦️سنگ‌های بزرگ
بررسی چالش‌های اقتصادی "پزشکیان"

♦️سیمای روشنفکر در جوانی
درباره "حمید عنایت" به بهانه سالگرد درگذشت او

♦️یادداشت روز: کامالا هریس و دموکرات‎ها
جایگزین احتمالی "بایدن" چگونه می تواند "ترامپ" را به چالش بکشد؟
به قلم؛ فریدون مجلسی؛ پژوهشگر روابط بین‌الملل


🔺در شماره ۱۷۴٧ #سازندگی بخوانید


@Saazandeginews
Forwarded from ملی مذهبی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تصاویری از تحصن صدها نفر از حامیان فلسطین در داخل ساختمان کنگره در اعتراض به سفر نتانیاهو به آمریکا

melimazhabi.com
@mellimazzhabi
2024/11/20 00:32:54
Back to Top
HTML Embed Code: