Telegram Web Link
سید موسی مهربان, از افغانستان
در آیه یی 246 سوره بقره آمده است که در دین جبر و اکره نیست ولی در سوره یی مایده آیه یی 5 گفته آنان که با خدا و پیامبرش در جنگ هستند باید کشته شوند، از یکسو در قرآن آمده که خداوند دین اسلام را پسندیده است و به تصور مسلمانان خداوند هم مسلمان است از همین خاطر این همه گروه های تروریستی به اسم اسلام ایجاد شده تا از دین خدا حفاظت کنند و آن را به تمام نقاط عالم رسانند، نظر شما چیست؟

بیژن عبدالکریمی:
سلام. اولا حقیقتا در دین نمی تواند جبر و اکراه باشد. سرشت دین با ازادی عجین است. دینداری از سنخ عشق است و هیچ کس به زور عاشق نمی شود. ثانیاً ایات قتال در قرآن در خصوص افراد زورگو و فاسد و ظالم است (همچون اسرائیل زمان ما) و آیات قتال هی ربطی به مباحث فلسفه دین ندارد (انجا که بحث از نفی جبر و اکراه در دین است بحثی است در خصوص فلسفه دین و نه بحث اجتماعی و سیاسی و تاریخی، اما آیات تال را باید سیاسی و اجتماعی فهمید و نه فلسفی و متافیزیکی). اینها دو سطح گوناگون بحث است. اگر گفته شود سرشت دین عشق انسانی است تعارضی با این ندارد که در جامعه برای حفظ حیات اجتماعی قاتل نفس بی گناه را باید قصای کرد. ثالثا اسلام در قرآن اسم مصدر است و نه اسم خاص. تنها دینی که از نظر خداوند قابل قبول است اسلام در معنای تسلیم و خاضع بودن در برابر خداوند است و نه دینی که محمد آورده است. به همین دلیل است که قرآن دین ابراهیم و انبیا پیشین را اسلام می نامد. حتی خود مسلمانان تا یکی دو قرن بعد از رحلت پیامبر نام دینشان را اسلام نمی دانستند. رابعا در خصوص صحت و سقم هر آنچه به نام خدا و پیامبر و اسلام و قرآن گفته می شود به وجدان خودتان رجوع کنید.

سید موسی مهربان,
تشکر از شما استاد جان:
ما چگونه به زندگی بعد از مرگ اعتقاد پیدا کنیم؟

عبدالکریمی:
سلام. پرسش از حیات بعد از مرگ یک پرسش معمولی نیست و مثل پرسش از معنای جهان، معنای زندگی، معنای انسان در این جهان و.... یک راز بزرگ است و نمی توان آن را مثل یک مسئله علمی حل و فصل کرد. ادیان و فرهنگ ها و فلسفه های گوناگون هریک به این پرسش پاسخ خاصی را داده اند و هر یک از ما باید خود پاسخ خویش را به این پرسش بدهیم.


با سپاس
✍️ باید به دکتر مقصود فراستخواه، دکتر جوادظریف، دکتر محمد فاضلی، محمدقوچانی، علی اصغر شفیعیان، محمدرضا جلایی پور، اکبر منتجبی، محمد ترکمان، شمس الواعظین، دکتر بیژن عبدالکریمی، دکتر شیرزاد، حسین سلاح ورزی، رضا نصری، آذری جهرمی، دکتر شیرزاد، مهدی مجاهدی. مهدی غنی و بقیه ۱۵۰ امضا کننده بیانیه روزنه گشایی و بعد هم بیانیه راهگشایی نیز تبریک گفت که در فضای سرد و سنگین ناامیدی که تصور پیروزی نبود طعنه ها و دشنام ها را به جان خریدند و نشان دادند آنکه مقهور جو کاذب اقتدارگرایان داخل و خارج نیست پیروز می شود.
البته هر عاقلی می داند اقتدارگرایان داخلی چه کسانی هستند و اقتدارگرایان خارج چه کسانی! و آنقدر بدیهی است که لازم نیست نام بسیاری از اشخاص  مخالف این بیانیه نویسان را از آنها مستثنی کنیم.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://www.tg-me.com/emadbaghi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دلنگرانی‌ها و انتظارات بیژن عبدالکریمی از دکتر مسعود پزشکیان
Forwarded from فکرت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#کلیپ|‌ #انتخابات

🎞ما راهی جز مقاومت نداریم!

بیژن عبدالکریمی

💢«من از آقای پزشکیان درخواست دارم که به مسئله مقاومت علیه آمریکا توجه داشته باشد. ما راهی دیگر جز مقاومت نداریم. یعنی اگر بخواهیم فکر کنیم که برویم با آمریکایی‌ها دست بدهیم و روبوسی کنیم در واقع کار تمامه، نه! همین که دست دراز کنیم پاشو دراز خواهد کرد و از ما انتظار داره که دراز بکشیم و تسلیم مطلق بشویم و این خب سرشت وضعیت کنونی ماست...!»

📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وب | ایتا | تلگرام | اینستاگرام
پویش درخواست آزادی دکتر محسن برهانی

لینک امضای پویش

ریاست محترم قوه قضائیه
جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای

با سلام و تحیات؛
خبر بازداشت آقای دکتر محسن برهانی، استاد مبرز حقوق کیفری و وکیل محترم دادگستری، جامعه حقوقی کشور را در بهت و حیرت فروبرد.
بی‌تردید ایشان یکی از سرمایه‌های اجتماعی و ذخایر علمی ایران اسلامی است که در طول ماه‌های گذشته، با تحلیل حقوقی وقایع و مسائل جاری کشور، مساعی خویش را... در راستای عمل به وظیفه اجتماعی خویش در جهت تحقق حکمرانی مطلوب به‌کار گرفته و از دایره نقد و نقادی خارج نشده است....

بر این مبنا، اینجانبان امضا کنندگان کارزار حاضر از جنابعالی به عنوان عالی‌ترین مقام قوه قضائیه استدعا داریم جهت جلوگیری از تداوم بازداشت این وکیل دادگستری، طلبه و استاد حقوق کیفری و از آن جهت که قوه قضائیه در فقره اخیر مصداق آیه شریفه «الّاتطغوا فی‌المیزان» نباشد، دستور فرمایید ضمن تجدیدنظر در رابطه با بازداشت ایشان، تمهیدات لازم برای آزادی ایشان اندیشیده شود.

لینک امضای پویش:
https://www.karzar.net/135032ا

#شریف_مثل_برهانی
♦️این مملکت صاحب دارد!

دکتر محمدحسن علایی
(جامعه‌شناس)


این مملکت صاحب دارد؛ مردم صاحب این مملکت هستند؛ همه هر آن ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت کردند و همه ی آن ۵۰ درصدی که رأی ندادند این میان من نمی دانم این به اصطلاح اهل نظر خودعلامه‌پندار چگونه به خود اجازه می دهد به حدود ۱۷ میلیون هوادار رئیس جمهور منتخب در نهایت منزلت‌نشناسی و پرده‌دری توهین کند، جناب مهدی جمشیدی که سوگلی برنامه های رسانه ی ملی هست!
ببینید در اظهار نظر اخیر خویش چه مواضع مشعشعی گرفته اند؛

مهدی جمشیدی:
🔹این ۱۷میلیون نفر(رای‌دهندگان به پزشکیان)، هزینه گزاف نادانی سیاسی خویش را بر بخش دیگر جامعه تحمیل کردند.
🔹فقط نادان می‌تواند به نادان دیگر، رای بدهد.
🔹این نوع مردم‌سالاری، شایسته‌کودک‌صفتان بی‌بهره از تعقل است.

اینجانب به عنوان یک جامعه‌شناس مستقل و دلسوز نسبت به خطری که نه از جانب این فرد که از جانب شبه‌تفکری که ایشان از آن تغذیه می شود به جهت مصیبت‌ها و هزینه هایی که روی دست ملت می گذارند هشدار می دهم؛ و امیدوارم در شرایطی که همه ی دلسوزان با خون دل برای شکل گیری وفاق ملی پیش‌قدم شده‌اند نگذاریم امثال این فرد با چنین اظهاراتی مردم خواهان تغییر را دلسرد کنند. انتخاباتی که با همه‌ی موانع تحقق دموکراسی در وضعیت توسعه نیافتگی با مشارکت مردم و تحت حراست حاکمیت از صندوق آرا در این شرایط خطیر با موفقیت و بی حادثه برگزار گردید نیازمند صیانت است. به امید روزهای خوب برای ایران...
https://www.instagram.com/p/C9J0YeTOFRJ/?igsh=a2xwYmJpZGZjd2hw
Forwarded from محسن
لینک گروه علم و الهیات مشکات:
https://www.tg-me.com/elm_elahiat_meshkat
لینک کانال:
https://www.tg-me.com/elm_em

لینک پیج اینستاگرام بیژن عبدالکریمی :

www.instagram.com/bijan.abdolkarimi

لینک کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

@bijanabdolkarimi
بیژن عبدالکریمی
18 تیرماه 1403

طرح یک پرسش و تذکاری به نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کشور!

باسلام خدمت همه آن دسته از نیروهای فهیم، فکور و صادق نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کشور که دلنگران سرنوشت مردم این سرزمین هستند. اینجانب، بیژن عبدالکریمی، در مقام یک معلم دانشگاهی خواهانم از فرزندان و برادران خود در نهادهای اطلاعانی و امنیتی بپرسم چرا درست در فضای التهابی کشور که نیازمند مواجهه ای آرامش بخش و با طمأنینه با مسائل سیاسی و اجتماعی کشور هستیم فرد یا جریانی با طرح تفکیک جنسیتی تاکسی ها یا کشاندن ون های گشت ارشاد به خیابانها یا با طرح بردن دختران خانواده های ایرانی و مسلمان به کانون های بازپروری آتش به روی آتش می ریزند یا بلافاصله بعد از کسب یک پیروزی ملی و اندکی بهبود در فضای ذهنی و احساسی کشور و گام نهادن در مسیر تجمیع سرمایه های ملی آسیب دیده مثل رویداد بزرگ «وعده صادق» و پاسخ دندان شکن و تاریخی فرزندان دلاور این سرزمین به اسرائیل غاصب و ظالم ناگهان حکم بی مبنای اعدام یک خواننده رپ صادر می شود یا درست همزمان با برپایی جشن بزرگ فرهنگی و برگزاری نمایشگاه کتاب حکم دستگیری دکتر صادق زیبا کلام به اجرا در می آید و در فردای انتخابات ریاست جمهوری سال 1403 با حکم دستگیری دکتر محسن برهانی، وکیل و حقوق دان برجسته کشور اجازه تغییر فضا و رستن جوانه امید در دل های مردم این سرزمین داده نمی شود؟ آیا من در مقام یک شهروند و یک معلم دانشگاهی عاشق این مردم و این سرزمین حق دارم که شائبه حضور نیروهای نفوذی و معاند در پس حوادثی اینچنینی را در ذهن و احساس خویش داشته باشم که خواهان ضربه زدن به احساسات و غرور ملی این جامعه هستند یا آنکه بدگمان به وجود جریانی در پشت این گونه حوادث باشم که سرنوشت ملی و آینده مردم پاک این سرزمین را قربانی لجاجت ها، گروه گرایی ها و جناح بندی های سیاسی و کودکانه خویش می کنند؟ ایا من حق ندارم دستگری دکتر برهانی عزیز را نخستین سیگنال به پیروز انتخابات ریاست جمهوری 1403 تلقی کنم؟ آیا همه این همزمانی ها را باید صرف یک تصادف و بدون وجود هر گونه تصمیمات ارادی و برنامه ریزی های اشخاص و جریانات تلقی کرد؟ چرا مسئولین بالای این نهادها، از جمله ریاست قوه قضائیه کشور صدور یک چنین احکام بی موقع و زمان ناشناسانه ای را اجازه می دهند و اگر آنان از صدور یک چنین احکامی آگاهی نداشته و بر آنها نظارتی ندارند یا اساسا از یک خودآگاهی ملی در مواجهه با مسائل اجتماعی برخوردار نیستند پس چگونه است که بر یک چنین مسئولیت ها و منصب های سنگینی تکیه زده اند؟
لذا از همه نیروهای اطلاعاتی و امنیتی خواهانم که یک چنین روند ویران سازی را که احساسات ملی و سرمایه اجتماعی جامعه ما را نشانه گرفته است مورد مداقه و مواجهه جدی قرار دهند.
با سپاس
بیژن عبدالکریمی
18 تیرماه 1403
Forwarded from محمدی
جناب آقای دکتر بیژن عبدالکریمی
با اهداء سلام و قدردانی
بیانیه و پرسش دردمندانه شما با عنوان"طرح یک پرسش و تذکاری به نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کشور!" را مشاهده و ملاحظه کردم. به سهم خودم از دردمندی و به هنگام بودن طرح پرسش اساسی شما تقدیر و با قاطعیت اعلام حمایت می کنم. چنانچه این پرسش ضروری و بلکه حیاتی امروز جامعه ما تبدیل به یک مطالبه ملی در قالب یک کارزار باشد، به عنوان یک موافق جدی آن را امضاء و در ادامه پی گیری ها همراه و همگام شما خواهم بود.
با احترام
محمدعلی محمدی قره قانی
۱۸ تیرماه ۱۴۰۳
سلام. متأسفانه به دلیل تداخل دو برنامه با یکدیگر از حضور در برنامه تلگرامی نشست سه شنبه شب معذورم لیکن به امید خداچهارشنبه شب 20 تیرماه از ساعت 21 الی 22 در خدمت عزیزان خواهم بود. یا سپاس
♦️در حمایت از پیام دکتر بیژن عبدالکریمی در خصوص ضرورت ارتقای سطح امنیت و حراست از وفاق ملی!

وقتی قرار است هم زمان در برابر معاندین قسم خورده ی خارجی، بنیادگرایان سکولار و دینی؛ فرصت‌طلبان چپ و راست، مرتجعین و تجددمآب ها، تحریمی های داخل و خارج، دو لبه ی قیچی تندوران قاطع طریق عقلانیت و امنیت، ... با همه‌ی توان سینه سپر کنی؛ و همزمان شأن معلمی و روشنگری داشته باشی و کار فرهنگی و نشر کتاب و جهاد تبیین دغدغه ات باشد وقتی هم نگران نان مردمت باشی و هم هراسناک از بدخواهی های نظام سلطه؛ آیا نباید مدافعان امنیت صدای هل من ناصرت را اجابت کنند؛ در این کشور چه بر ما رفته است که هر خدمت اهل درد بی مزد و منت باقی می ماند، نخواستیم که بر صدر نشینیم و قدر ببینیم؛ زخم زبان ها و بی مهری‌ها را از هر دو سو تحمل می‌کنیم تنها و تنها به دلنگرانی‌های ملی ما توجه کنند همین ما را کفایت می‌کند؛
اینجانب از پیام تذکار و استمداد دکتر بیژن عبدالکریمی از سرداران امنیت به جهت دلنگرانی‌های ایشان از مسائل خطیر کشور در خصوص ارتقای سطح امنیت و ضرورت حفظ انسجام ملی و در راستای بسط گفتمان وفاق؛ به سهم کوچک خویش حمایت کرده؛ امیدوارم تا بیش از این دیر نشده است در این موسم نسبتا صلح آمیزی که پس از رقابت های انتخاباتی بحمدالله عطر آشتی و رفاقت میان ملت و دولت در فضای کشور پیچیده است، منافذ توطئه چینی و اختلاف‌پراکنی اهل نفاق مسدود و راه صلاح و فلاح این ملک و ملت گشوده گردد؛

"رندان تشنه لب را آبی نمی دهد کس
گویی ولی شناسان رفتند از این ولایت"

محمدحسن علایی
جامعه‌شناس
۱۸ تیر ۱۴۰۳
Forwarded from Soo
با عرض سلام جناب دكتر، خسته نباشيد.
طرح پرسش و تذكار شما به نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي را خوانده و بر درست و به جا بودن آن صحه مي گذارم. به سهم خود سپاس گزار تلاش ها و زحمات شبانه روزي شما هستم و گاه بسيار متاسف مي شوم كه انديشه و دغدغه هاي شما حتي از جانب بهترين فرزندان ايران، نخبگان و انديشمندان ارزشمند كشورمان در مناظره ها به درستي درك و حمايت نمي شود.
در مورد اين يادداشت شما مايلم عرض كنم كه در درست بودن ظن و شك خود نسبت به سازمان يافته و توطئه گرانه بودن أن دست اقدامات ترديد نكنيد.
ايران ستيزان داخلي در اتحادي شوم با رقبا و دشمنان منطقه اي و كنگره/ كاخ سفيد و متحدان بين المللي آن ها از همه ي عناصر و عوامل براي پيش برد اهداف خائنانه و ايران ستيزانه بهره مي برند، از جمله افراد و شبكه هاي نفوذي!
پيروز و پاينده باشيد!
Forwarded from محسن
لینک گروه علم و الهیات مشکات:
https://www.tg-me.com/elm_elahiat_meshkat
لینک کانال:
https://www.tg-me.com/elm_em

لینک پیج اینستاگرام بیژن عبدالکریمی :

www.instagram.com/bijan.abdolkarimi

لینک کانال تلگرام بیژن عبدالکریمی :

@bijanabdolkarimi
Forwarded from سامیار رستمی
اکنون گمان قوی دارم که اکثریت مردم ناراضی از حکومت برای رسیدن به خواسته های حداقلی خود به دلایل ذیل نه به اپوزیسیون خارج نشین امیدی دارند و نه به کمک دولت های خارجی و در حال تمرین فشرده و سختی برای ایستادن روی پاهای خود هستند...
این در بطن فرهنگ و ارزشهای جامعه ماست که به شجاعت در هر زمینه و بخصوص مبارزات سیاسی شجاعانه و رودررو باور عمیقی دارد و از کسانی که کنار گود می ایستند و خواستار لنگ کردن حریف و دشمن خود هستند بیزاری می‌جویند....
طی هزاران سال این جزئی از خصایص اجتماعی و فرهنگی ما ایرانیان شده است به کسانی که خود را دایه مهربان تر از مادر برای مردم بدانند ارزش و اعتماد و اعتباری قائل نیستند به عبارت دیگر آنها اپوزیسیون خارج نشین مرفه و غرق در نعمت را دلسوز ایران و ایرانی نمیبینند...
ملت ما علیرغم آنکه از ترکش های نیهلیسم در امان نمانده است اما هنوز برخی از ارزشهای کهن را در بطن خود حفظ کرده است مثل داشتن غیرت و تعصب ناموسی با وجه ملی و وطنی چه در داخل در برخورد با اراذل جیره و مواجب بگیر وابسته به جناح های تندرو که نوامیس مردم را مورد هتک حرمت قرار دادند و چه در خارج از سوی مشتی مزدور وطن فروش که وقیحانه به نوامیس ایرانی هتاکی کردند...
ملت ایران به همان مقدار که مهمان نواز است بیگانه ستیز هم هست و ترجیح میدهد کمرش زیر بار تأمین معیشت خم شود اما اغیار و بیگانگان بر او حاکم نشوند...
به نظرم بخشهای زیادی از مردم ما دارای آن سطح از بلوغ سیاسی و اجتماعی شده اند که راه رسیدن به خواسته های خود را نه در انقلابی خانمان برانداز دیگر بلکه فعلا در مماشات و مدارا و چشم امید داشتن به تغییرات تدریجی و آرام ببینند.
در اعتراضات دو سال پیش مردم ما تندروی و افراطی گری پوزیسبون و برخی از عناصر مهم اپوزیسیون را با کنارکشیدن، صف خود را از تندروهای مخالف جدا کردند...
برداشت و نظر بنده این است که هفده میلیون رأی پزشکیان کسانی بودند که به این درک بزرگ رسیده اند و این اولین گام مهم و بزرگ بخش وسیعی از مردم ایران‌در مسیر وفاق ملی است.
Forwarded from نشر نقد فرهنگ
منتشر شد: 
📚 دلوز و کانت (خطوط گریز از ایدئالیسم استعلایی) | نویسنده: حامد موانیه‌ای| چاپ اول | نشر نقد فرهنگ | 1403 | 
♦️خرید آنلاین از فروشگاه اینترنتی انتشارات نقد فرهنگ
🛵 ارسال از طریق پست

🛒برای خرید این کتاب روی این لینک کلیک کنید🛒

🟠به اینستاگرام نقد فرهنگ بپیوندید🟠

@naqdefarhangpub
.
Forwarded from نشر نقد فرهنگ
منتشر شد: 
📚 دلوز و کانت (خطوط گریز از ایدئالیسم استعلایی) | نویسنده: حامد موانیه‌ای| چاپ اول | نشر نقد فرهنگ | 1403 | 

بی‌گمان دلوز را می‌توان یکی از اذهان درخشان قرن بیستم قلمداد کرد و بازگشت او به فلسفۀ اندیشمندان بزرگ عصر جدید به قدر کفایت می‌تواند جذاب باشد. با این‌حال رویکرد دلوز به تاریخ فلسفه واجد مؤلفه‌های منحصربه‌فردی است؛ او همان‌قدر که با فضای آکادمی هم‌دل است، به همان‌اندازه منتقد آن نیز هست، چراکه معتقد است نحوۀ مواجهۀ سنت دانشگاهی با تاریخ فلسفه، خواسته یا ناخواسته بیش از آن‌که آشکارکنندۀ امکانات مغفول‌مانده در فلسفه باشد، در حال مستور کردن آن است. از دید او تاریخ فلسفه حاوی گنجینه‌ای از امکان‌ها است که همچون «نامۀ ربوده‌شده» آلن‌پو، پیش چشمان ماست و با این‌حال از دید ما پنهان مانده است. بدین سیاق او به سراغ فیلسوفان اعصار گذشته می‌رود تا گشایندۀ امکانات موجود در فلسفۀ آنان باشد. یکی از این فیلسوفان بزرگ کانت است. او فلسفۀ کانت را ماشین هولناکی می‌نامد که همچون اکوسیستمِ جنگل‌های انبوه سردسیر به نظر می‌رسد، اما اگر بتوانید با ریتمش هماهنگ شوید، این بخت را خواهید داشت که زیبایی‌های منحصربه‌فردش را تجربه کنید. متن حاضر روایتی است از سفر دلوز به سرزمین‌ فلسفی کانت؛ شناسایی مفاهیم و امکاناتی چون «زمان»، «ساحتِ درون‌ماندگار قانون» و «تکوین» در سه کتاب سترگ کانت و در نهایت نشان دادن نقاطی که امکان گریز و برون‌رفت از این اکوسیستم فلسفی را ممکن می‌کند تا بتوان طرحی نو در انداخت و از نو عالمی…

🛒برای خرید این کتاب روی این لینک کلیک کنید🛒

🟠به اینستاگرام نقد فرهنگ بپیوندید🟠

@naqdefarhangpub
.
Forwarded from نشر نقد فرهنگ
منتشر شد: 
📚 آخرین وسوسۀ متافیزیک (الهیات سیاسی در افق فلسفۀ سیاسی) | نویسنده: اسماعیل نوشاد| چاپ اول | نشر نقد فرهنگ | 1403 | 
♦️خرید آنلاین از فروشگاه اینترنتی انتشارات نقد فرهنگ
🛵 ارسال از طریق پست

🛒برای خرید این کتاب روی این لینک کلیک کنید🛒

🟠به اینستاگرام نقد فرهنگ بپیوندید🟠

@naqdefarhangpub
.
Forwarded from نشر نقد فرهنگ
منتشر شد: 
📚 آخرین وسوسۀ متافیزیک (الهیات سیاسی در افق فلسفۀ سیاسی) | نویسنده: اسماعیل نوشاد| چاپ اول | نشر نقد فرهنگ | 1403 | 

داریوش مهرجویی در گفت‌وگویی مستند در مورد فیلم اجاره‌‌نشین‌‌ها، نکته‌ای می‌‌گفت که در نسبت مستقیم با دغدغۀ این کتاب است. فیلمنامۀ اولیۀ اجاره‌‌نشین‌‌ها، قبل از انقلاب نوشته شده بود و رویکردی مارکسیستی در باب مسئلۀ مالک و مستأجر داشت. بعد از انقلاب دیگر این مالک وجود نداشت و مستأجرها اکنون همه مالک بودند. دیگر پرداختن به حقوق مستضعفان موضوعیت نداشت. بنابراین فیلمنامه و شخصیت‌‌ها تغییر کردند و ژانر فیلم کمدی شد، درحالی‌که اصلاً «من قصد ساختن کمدی نداشتم». مسئله اکنون نه درگیری سرمایه‌‌دار و کارگر یا مالک و مستأجر، بل این بود که چرا این مستأجران سابق، در فقدان مالک نمی‌توانند کنار هم در این جهانِ استیجاری سهیم شوند؟ مسئلۀ مهرجویی دیگر نه روایتی به نفع یکی از دوگان‌های چپ و راست، بلکه در مورد مردمی بود که می‌‌خواهند در میانۀ میدان بایستند. در آنجا که نه کورانِ کلمات و ایدئولوژی‌‌ها، بل زندگی جریان دارد. فقدان زبان و دیالکتیک در این میانه، آنجایی که در نسبت با گفتارهای فلسفی یک ناجا به شمار می‌‌آید، بحرا‌‌ن‌زا و مسئله‌زاست. یک ابرمسئله در میانۀ میدانِ تازه دهان‌گشوده، اما برای پرداخت بدان، ابتدا باید تکلیف متافیزیک روشن شود

🛒برای خرید این کتاب روی این لینک کلیک کنید🛒

🟠به اینستاگرام نقد فرهنگ بپیوندید🟠

@naqdefarhangpub
.
Forwarded from نشر نقد فرهنگ
منتشر شد: 
📚 ایدئولوژی به روایت سینما (مطالعۀ نسبت ایدئولوژی و زیبایی‌شناسی در سینمای فاشیسم و لیبرالیسم) | نویسنده: سید مرتضی فاطمی | چاپ اول | نشر نقد فرهنگ | 1403 | 
♦️خرید آنلاین از فروشگاه اینترنتی انتشارات نقد فرهنگ
🛵 ارسال از طریق پست

🛒برای خرید این کتاب روی این لینک کلیک کنید🛒

🟠به اینستاگرام نقد فرهنگ بپیوندید🟠

@naqdefarhangpub
.
Forwarded from نشر نقد فرهنگ
منتشر شد: 
📚 ایدئولوژی به روایت سینما (مطالعۀ نسبت ایدئولوژی و زیبایی‌شناسی در سینمای فاشیسم و لیبرالیسم) | نویسنده: سید مرتضی فاطمی | چاپ اول | نشر نقد فرهنگ | 1403 | 

بیایید فرض کنیم ظالمان تاریخ می‌توانستند خود را جای مظلومان تاریخ بگذارند. آیا باز هم بمبی بر سر کودکان و زنان می‌افتاد؟ آیا باز هم کوره‌های انسان‌سوزی ساخته می‌شد؟ هر چقدر قوۀ تخیل قوی‌تر شود، انسان، انسانی‌تر و اخلاقی‌تر می‌شود و همین ابزار و چاقوی دولبه می‌تواند بر ضد خود عمل کند و با مهندسی پیام، انسان اخلاقی را با درام و داستان به سمت عادی‌سازی شر و بی‌اخلاقی رهنمون کند. در رژیم‌های توتالیتر مقاومتی آشکار یا پنهان در برابر هنر اعم از ادبیات و سینما وجود دارد. به خصوص زمانی که این ابزار در خدمت قدرت نباشد. چرا که هر چه ادبیات و سینما گسترش پیدا ‌کند، همبستگی انسان‌ها در برابر ظلم و تحقیر و استعمار بیشتر می‌شود. همبستگی عاطفی و روانی برای هر تفکر تمامیت‌خواهی مانند سم است. اصلاً در همین ناحیه است که سینما به ابزار قدرت و ایدئولوژی تبدیل می‌شود. در بستر درام و قصه است که می‌توان رنج مشترک را قابل درک کرد. آنهایی که قصه می‌خوانند، به واسطۀ همین رنج مشترک به هم پیوند می‌خورند.

🛒برای خرید این کتاب روی این لینک کلیک کنید🛒

🟠به اینستاگرام نقد فرهنگ بپیوندید🟠

@naqdefarhangpub
.
2024/09/29 03:24:52
Back to Top
HTML Embed Code: