Telegram Web Link
🔵🔴چرا توجیه افزایش قیمت بنزین در ایران، با توسل به قیاس قیمت بنزین در ایران، با کشورهای خارجی نظیر ترکیه و کانادا قیاس اشتباهی است؟

🗣مصطفی ملکیان

🔹پاسخ: این قیاس‌کردن که آقایان در رادیو و تلویزیون دائما تکرارمی‌کنند، عیب اساسی دارد.

1️⃣ شما ببینید این کشورها به اندازه کشور ما مخازن زیرزمینی و منابع زیرزمینی نفت و گاز دارند که قیمت بنزین‌شان با ما یکی باشد؟

2️⃣ نکته دوم این است که در کانادا مثلا اگر یک شهروند ١٠ برابر ما برای بنزین هزینه می‌کند، حقوقش چندین برابر حقوق مردم ما است. گفته می‌شود کانادایی‌ها بنزین را لیتری ١٦‌هزار تومان می‌خرند، می‌گویم قبول، اما ١٦‌هزار تومان پول بنزین می‌دهند در جایی که یک کارگر ساده‌شان در ازای یک ساعت کار، ٣٥ دلار پول می‌گیرد.آن‌وقت کارگر شما در ازای هر یک ساعت کار چند دلار می‌گیرد؟ یعنی کارگری را که به‌ازای هر یک ساعت بیش از ٤٠٠‌هزار تومان می‌گیرد، با کارگر ایرانی مقایسه نکنید که به‌ازای ١٠ ساعت کار در شبانه‌روز هم ٤٠٠‌هزار تومان نمی‌گیرد.

3️⃣ اما نکته سوم، آن کانادایی اگر برای بنزین این میزان پول می‌دهد، دست‌کم از بقیه امور جامعه‌اش راضی است، نهایتا فقط با پول بنزین مشکل دارد. اما یک شهروند ایرانی از همه چیز راضی است؟
بنابراین اینکه شما یک چیز را با چیز دیگری مقایسه ‌کنید که هیچ شباهتی با هم ندارند، ایراد اساسی دارد. آن کانادایی اگر ٨‌ یا ١٢‌درصد مالیات می‌دهد، اما در عوض هر روز می‌بیند که مالیاتش در کجا صرف می‌شود، نه مثل ما که هر از گاهی ببینیم یک دزد جدید با چند‌هزار‌میلیارد از مرزها عبورکرد!

مصاحبه استاد ملکیان با روزنامه شهروند با عنوان «ریشه اعتراضات»، سال ۱۳۹۸

🔦فرهیختگان

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تقی‌آزاد ارمکی، جامعه‌شناس در برنامه‌ای در تلویزیون گفت: «شما نمی‌توانید جایی در کشور پیدا کنید که در آن روحانی و آخوند نباشد.»

آقای ارمکی در مناظره‌ای با علی انتظاری، استاد دانشگاه، در برنامه «شیوه» که ۲۹ مردادماه از شبکه آموزش صدا و سیما پخش شد، با اشاره به افرادی که در مراسم اربعین شرکت می‌کنند گفت: «این مردمانی که کربلا می‌روند را ول کنید اینها دین دارند.»

او با انتقاد از فعالیت‌های صدا و سیما برای آموزش مسائل دینی افزود: «آخر چرا آنقدر روحانی تولید می‌کنید؟»

این جامعه‌شناس همچنین به برنامه‌های مذهبی که از تلویزیون پخش می‌شود اشاره کرد و گفت: «صداوسیما ۵۰۰ کانال دارد و ۴۹۷ تا از آن در حال آموزش دین هستند؛ بابا ول کنید و سرمایه‌ها را بگذارید برای جاده سازی.»

آقای ارمکی با بیان اینکه جمهوری اسلامی با نگاه «ایدئولوژیک» تلاش می‌کند «جامعه را درست کند» گفت: «این همه دستگاه عریض و طویل جمهوری اسلامی می‌خواهد به ما آموزش دهد که چگونه نماز بخوانیم و غذا بخوریم.»

@bestdiplomacy
🔵🔴 ایرانی کیست؟
بخش نخست؛

ایرانی یک بارِ سنگینِ فرهنگ بر پشت دارد که به آسانی نمی‌تواند خود را از آن جدا کند. این فرهنگ تنها کتاب‌ها و بناها و ظرف‌هایی که از زیر خاک بیرون می‌آیند و قالی‌ها و الحانِ موسیقی نیست، بلکه فرهنگِ بسیار غنیِ عامّه نیز هست که عبارت باشد از قصّه‌ها و ترانه‌ها و آداب و رسوم و مَثَل‌ها تا برسد به نوع تفکّر و شیوه‌ی زندگی.
زمانی که سعدِ وقّاص اسلام را به ایران آورد، به صورتی نبود که امروز هست. در طیّ این هزار و چند صد سال، هزاران تن از بهترین استعدادها، از بهترین ایرانیان، کسانی چون محمّد جُریر طبری و سنایی و مولوی و شیخ بهایی و رضا عبّاسی و آنها که مساجد اصفهان را ساختند و کسانی که آن همه کتاب‌ها را به خطّ نغز نوشتند و تذهیب کردند و خلاصه فرزندانِ برگزیده‌ی ایران، که همگی مسلمان و معتقد بودند و در عین حال به ایرانی بودن و زبان و فرهنگِ خود می‌نازیدند، این بنای بزرگِ تمدّن ایرانِ اسلامی را گذارده‌اند که در دنیا به آن تمدّن شاخص باشد و همه او را به این تاریخ و این کتاب‌ها و این هنرها و دستاوردها بشناسند. و اگر این تمدّن‌ها و فرهنگ نبود، ایران هم می‌شد کشوری مانند کویت*، منتهی قدری پهناورتر و آبادتر. همین شاخصیّتِ فرهنگی بوده است که مانع شده است تا ایران در قلمرو بزرگ خلافت بنی‌امیّه و بنی‌عبّاس و بعد عثمانی‌ها، مستهلک گردد و باز هم خیال می‌کنم همین شاخصیّتِ فرهنگی کمک کرد تا ایران دورانِ پُر تلاطمِ قرنِ نوزدهم را که «قرنِ گسترش استعمار» است، پشت سر بگذارد و یک سرزمینِ مستعمره نشود. در حالی که کشورهای همسایه‌ی او و کشورهای مشابه او به استعمار درآمدند، ایران یک استقلال ظاهری نگه داشت هرچند به حکمِ "ضعفِ شرقیِ" خود از استثمار در امان نماند. اگر روزی مطالعه‌ی عمیق برای کشفِ علل صورت گیرد، خواهند دید که فرهنگ و تمدّن ایران در این میان خالی از نقش نبوده است.
«ایــران» که با کشورهای دیگرِ اسلامی به کلّی متفاوت است، می‌تواند با آنان همدردی، همراهی و دوستی داشته باشد، ولی نمی‌تواند شبیه به آنها بشود. با آنان دین مشترک و میراثِ آئینیِ مشترک دارد امّا در کنار آن یک تمدّن ایرانی هم دارد که هویّتِ خاص و سیمای خاص به او می‌بخشد.

              #ایران_و_تنهایی‌اش
..............................
* خوانندگان گرامی در نظر داشته باشید که استاد اسلامی ندوشن این مقاله را در سال ۱۳۵۸ نوشته‌اند.
..............................

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴میخ آخر بر تابوت ناتو روسی؛ پشت پرده سکوت متحدان پوتین در برابر تهاجم اوکراین به قلمرو کرملین

▫️جهان در 6 آگوست با تهاجم جسورانه و خطرناک اوکراین به منطقه کورسک روسیه غافلگیر شد. حمله غافلگیرکننده یک کشور کوچکتر علیه یک قدرت هسته‌ای، روایت ولادیمیر پوتین را که به دقت تنظیم شده بود، از عظمت و شکست ناپذیری مسکو در هم شکست.

▫️در حالی که ناظران غربی عمدتاً بر پیشرفت‌های تاکتیکی نیروهای اوکراینی متمرکز شده‌اند، این حمله همچنین آسیب‌پذیری‌های استراتژیک عمیق‌تری را در جایگاه روسیه به عنوان یک قدرت بزرگ فرضی آشکار کرده است.

▫️قابل توجه است که حتی نزدیکترین متحدان روسیه در سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) - ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان - نه حمایت نظامی و نه سیاسی ارائه نکرده‌اند، چیزی که مسکو را در این درگیری منزوی کرده است.

▫️به نوشته پایگاه ژئوپلیتیکال مانیتور، سازمان پیمان امنیت جمعی که در سال 2002 تأسیس شد، در ابتدا هدفش مقابله با تجاوز خارجی علیه اعضای خود و هماهنگ کردن مواضع سیاست خارجی بود. مانند ماده پنج پیمان آتلانتیک شمالی، اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی به اصول دفاع جمعی ملزم هستند.

▫️این اولین بار نیست که ناتوانی سازمان پیمان امنیت جمعی به منصه ظهور می‌رسد. پیش از این، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، از ائتلاف به دلیل نادیده گرفتن درخواست کمک قرقیزستان در جریان درگیری‌های قومی سال 2010 انتقاد کرد و پرسید: «اگر در یکی از کشورهای عضو ما خونریزی شود... و این سازمان سکوت کند، این چه سازمانی است؟»

📌 گزارش کامل در وبسایت اکوایران

T.me/bestdiplomacy
در ایران، #قومیت (Ethinc) نداریم.
در ایران، قومیتِ فارس نداریم؛ در ایران، قومیتِ تُرک نداریم. در ایران، قومیتِ ... نداریم.
ایران کشوری تاریخی و #ملت_ایران نیز یک #ملت_تاریخی است و نباید آن را با برساخته‌های گفتمان ارتجاعیِ چپ توصیف کرد.
🗣استاد احسان هوشمند/جامعه شناس و ایران شناس برجسته


@bestdiplomacy
دیپلماسی
در ایران، #قومیت (Ethinc) نداریم. در ایران، قومیتِ فارس نداریم؛ در ایران، قومیتِ تُرک نداریم. در ایران، قومیتِ ... نداریم. ایران کشوری تاریخی و #ملت_ایران نیز یک #ملت_تاریخی است و نباید آن را با برساخته‌های گفتمان ارتجاعیِ چپ توصیف کرد. 🗣استاد احسان هوشمند/جامعه…

‌‌🔵🔴 گفت‌وگوی مفصل انصاف‌نیوز با احسان هوشمند، جامعه‌شناس و ایران‌شناس برجسته


● احسان هوشمند در گفت‌وگویی با انصاف‌نیوز دربارۀ قوم‌گرایی و بی‌ریشه بودن آن در ایران می‌گوید. او در توضیح این موضوع به مهاجرت‌های پی‌درپی ایرانیان از شرقی‌ترین نقاط ایران به غربی‌ترین نقاط آن و در نتیجه درهم آمیختگی زبانی و فرهنگی مردم کشور ما طی تاریخ اشاره کرد و مثال‌هایی در این مورد زد. هوشمند از دلایلِ رواج قوم‌گرایی در کشور نیز گفت و از جمله به رواج گفتمانی ایدئولوژیک اشاره کرد.

بخش نخست گفت‌وگو را از اینجا بخوانید.



● در بخش دوم گفت‌وگوی مفصل احسان هوشمند، با انصاف‌نیوز، او از پیشینۀ قوم‌گرایی در ایران و تاریخ آغاز آن در کشور گفت:
«قبل از ظهور کمونیسم، مارکسیست‌های ایرانی، تأسیس "جمهوری آذربایجان"، دولت عراق و ترکیه نوین در ایران شخصیت‌های قومگرا نداشته‌ایم! شما یک نفر پان‌کُرد یا پان‌تُرک قبل از این مقاطع زمانی پیدا نمی‌کنید!».

او به موارد تاریخی تقویتِ قوم‌گرایی توسط دولت‌های آمریکا، انگلیس و حتی ایران در کشورهای دیگر اشاره کرد و در بخش پایانی مصاحبه دربارۀ مسئلۀ زبان مادری و "آموزش به زبان مادری" حرف زد. آقای هوشمند در این موضوع مشکل تحصیلی کودکان را در توسعه می‌بیند، نه آموزش به زبان مادری.

بخش دوم گفت‌وگو را از اینجا بخوانید.



ویدئوی نخست از گفت‌وگو

ویدئوی دوم از گفت‌وگو


@IranDel_Channel

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سخنان #شنیدنی #هویدا در مورد کسانی که در ایران برایشان هزینه شده ولی وظیفه ملیشون را در قبال کشور ادا نمیکنند

در میان سخنان هویدا تصاویری دیده میشود که قابل تامل است
البته سخنان هویدا همه اقشار را شامل میشود
و کاش از نخبگان علمی مهاجرت کرده نیز در تصاویر وجود داشت.....

@bestdiplomacy
🔵🔴آبروریزی آموزشی/ معدل کل ۱۰.۸۹ نشان می دهد، وضعیت آموزشی بسامان نیست

خراسان نوشت:
🔻با اعلام معدل امتحانات نهایی متوسطه دوم توسط وزارت آموزش وپرورش، مجموعه ای از نمرات عجیب پیش رویمان قرار گرفت. معدل هایی همچون ۹.۳، ۱۰.۸۹ و ۱۱.۸۲ نشان می دهد، وضعیت آموزشی به ویژه در مدارس دولتی چندان بسامان نیست
🔻در این زمینه، رئیس مرکز سنجش و ارزیابی کیفیت آموزش و پرورش می گوید که معدل میانگین در مجموع سه رشته، از ۱۰.۲۳ به ۱۰.۸۹ صدم رسیده و ۵۵ صدم در مجموع سه رشته ارتقای نمره صورت گرفته است.

🔦ظاهرا این معدل ها و نمرات در مدارس غیردولتی شرایط بهتری ندارند
و زاعی رئیس مرکز سنجش و ارزیابی کیفیت آموزش و پرورش اعلام کرده است که مدارس غیردولتی نتایج ضعیف‌تری نسبت به مدارس دولتی داشته‌اند.


@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴شادوران سید عبدالله انوار، ادیب و مترجم ایرانی:

🔦فرهنگ اسلامی اگر وجود دارد، فرهنگ ایرانی‌ست...

@bestdiplomacy
🔵🔴جناب مهندس عبدی و چند پرسش بنیادین

عباس آخوندی، ۹ شهریور ۱۴۰۳

🔻جناب مهندس عبدی در یادداشتی که تحت عنوان سخنی با جناب خاتمی انتشار دادند بر این باورند که انتخابات عامل تغییر نیست. گشایش نسبی در انتخابات 1403 نتیجه تغییر است. و ایران وارد وضعیت تازه‌ای شده‌است. با مبنا قراردادن فرضیه آقای مهندس عبدی، پرسش این است که اگر پذیرفته شود که تحولی در رویکرد به نظام حکمروایی در درون قدرت رخ داده‌است، باید فهم درستی از این تحول داشت. پرسش این است که جنس این تحول، دلائل وقوع آن، ابعاد و ژرفای تحول و امکان پایایی آن و بازگشت‌ناپذیری به وضع پیشین چیست؟

🔻آیا مجموعه‌ی رفتار دولت و تندروها در انتخابات مجلس و ایجاد اختلاف درون مجموعه، موجب نگرانی نظام شده‌است؟ آیا بحران‌ها و شرایط پس از اعتراضات ۱۴۰۱ در تغییر رویکرد حکومت به نظام حکمروایی موثر بوده‌است؟ آیا حکومت احساس کرده است که خشونت حاصل از سیاست یک‌دست‌سازی موجب سوق‌دادن بخش عمده‌ای از جامعه، از جمله اصلاح‌طلبان به سمت براندازی شده‌است و باید متوقف گردد؟

🔻پرسش بعدی این است که آیا آقای عبدی هیچ نشانه‌ای جز تایید صلاحیت آقای پزشکیان و مراقبت از عدم حذف مهندسی‌شده ایشان بر اثبات مدعای خود می‌توانند ارائه کنند؟ آیا این نشانه برای اعلام یک تغییر استراتژیک ‌کافی است؟ چه تضمینی برای عدم‌بازگشت به وضعیتی سخت‌تر از گذشته وجود دارد؟

🔻واقعیت این است که تقریبا در حوزه امنیتی هیچ تغییری رخ نداده و در حوزه‌ی اجتماعی و فرهنگی بسیار سطحی با حفظ اهرم‌های کنترل تغییراتی جزیی را شاهدیم. در حوزه‌ی سیاست خارجی هم تغییرات بسیار سطحی و در حد تغییر ادبیات است. و هیچ نشانه‌ای بر تغییر سیاست وجود ندارد.

🔻اگر بپذیریم تغییراتی در وضع فعلی رخ داده‌است، هدف این تغییر چیست؟
یک هدف می‌تواند کسب فرصت، تسلط بر اوضاع برای سرکوب سخت‌تر باشد.
هدف دیگر میتواند حرکت به میانه برای توافق برای یک شرایط پایدار برای تحول آتی در قدرت باشد.
هدف نخست ناپایدار و دومی پایدار خواهد بود.
هدف طراحان و تصمیم‌گیران این تحول کدام یک است؟

👇متن یادداشت جناب عبدی(گروگانگیر پیشین سفارت آمریکا) را اینجا بخوانید

@abdiabbas/7008


T.me/bestdiplomacy
۴۶ سال پیش در چنین روزی، بیکباره از صحنه سیاست منطقه ناپدید شد؛ در منطقه‌ای که ائتلافی برای حذفش شکل گرفته بود. گو اینکه ‎#علی_کنی خبر قتلش به دستور قذافی را به ‎#شاه گفته و شاه در سکوتی پر رمز و راز بر صندلی میخکوب شده بود، اما واپسین سند ساواک ادعا کرد: «موسی #صدر هنوز زنده است!»

https://x.com/arashreisi/status/1829554050637119573?t=msUqjP_9fuHRcGxhBhFATQ&s=19

@bestdiplomacy
🔵🔴بریم سه سال پیش
۱ کیلو گوشت میخریدی ۱۱۰ هزار تومان
پژو پارس TU5میخریدی ۲۶۰ میلیون
خونه میخریدی متری ۲۹ میلیون

برگردیم الان
۱ کیلو گوشت میخری ۸۰۰ تومن
پارسTU5میخری ۸۰۰ میلیون تومان
خونه میخری متری ۸۵ میلیون

شبکه خبر :
دولت رئیسی در حوزه معیشت، کارنامه درخشانی دارد.

مُجتبا

@Noandishnews



T.me/bestdiplomacy
🔵🔴ترور شخصیت، میراث شوم چپ ایرانی....؛

شروع اندیشهٔ ترور شخصیت مخالفان به‌طور سیستماتیک را باید از شهریور ۲۰ و تشکیل حزب تودهٔ ایران دانست. حزب توده که توسط بقایای گروه ۵۳ نفر تشکیل شده بود را می‌توان منسجم‌ترین و بزرگ‌ترین حزب کمونیستی خاورمیانه دانست. اصول سازمانی و تشکیلات بوروکراتیک در این حزب به‌شدت قوی و قدرت بسیج توده‌ها را به‌طور زیادی دارا بود. این حزب برای تبلیغ و نشر اندیشه‌های خویش چندین و چند روزنامه تٲسیس نمود. از جمله روزنامهٔ مردم و دنیا. نشریهٔ دنیا بیشتر به مسائل تئوریک حزب می‌پرداخت و روزنامهٔ مردم راهی برای ارتباط با توده‌ها بود از همان بدو شکل‌گیری حزب و شروع به کار، فحاشی‌ها و ناسزاهای آن نثار تمام شخصیت‌های ملّی و غیرملّی شد از قوام و مصدق و محمدرضاشاه گرفته تا سیدضیا و جمال امامی و مسعودی و .... تقریباً شخصیتی نبود که از حمله‌های این حزب در امان مانده باشد تنها استثنا اعضا و سمپات‌های حزب بودند آن هم تا زمانی که در موضع‌گیری‌هایشان زاویه‌ای با نظر شورای مرکزی حزب پیدا نکرده باشند.

به دنبال غائلهٔ آذربایجان و دستور مستقیم شوروی به اعضای حزب مبنی برحمایت از فرقهٔ جدایی‌طلب پیشه‌وری ( جهانشاه‌لو، ۱۰۸:۱۳۸۸) بعضی از اعضای اصلی از حزب بنا بر علایق میهن‌پرستی خویش جدا شده و از این عمل آن‌ها اعلام برائت نمودند. مهم‌ترینشان خلیل ملکی بود تا پیش از آن ملکی از دید توده‌ای‌ها رفیق و هم‌سنگر و مبارز راه آزادی بود ولی به یکباره تبدیل به عامل امپریالیست و دشمن شد و حزب در بیانیه‌ای وی را جاسوس انگلیس خواند طبری دربارهٔ ملکی چنین گفت:
«ملکی جاسوس و خائنی است که سرانجام به زباله‌دان تاریخ افتاد». در همین باره و حملهٔ بی‌امان توده‌ای‌ها به ملکی، وی بیان می‌دارد رنج و شکنجهٔ روحی‌ای که هم‌رزمان سابق من (توده‌ای‌ها) بر من تحمیل کرده‌اند خیلی کشنده‌تر از شکنجه‌های جسمانی‌ای است که در زندان به من داده‌اند و یا می‌توانند بدهند. (پیشداد و کاتوزیان ۵۰۸-۵۰۹) حزب با دیگر انشعاب‌کنندگان هم همین رویه را در پیش گرفت و شخصیت آن‌ها را لجن‌مال نمود. البته یادآوری این نکته لازم است که ایدئولوژی رسمی حزب توده ماركسیم-لننيسم بود و بر اساس آموزه‌های لنین، ترور سیاسی مخالفین نه‌تنها درست بلکه لازم است.

لنین دربارهٔ نقد و شیوهٔ آن می‌گوید زبان بخش‌های نقدشده می‌باید در خواننده نسبت به کسانی که به اینگونه اقدامات دست می‌زنند نفرت، دل‌زدگی و خشم برانگیزاند این زبان برای متقاعد کردن نیست، می‌خواهد صف دشمن را از هم بپاشاند نمی‌خواهد خطای مخالفان را اصلاح کند، می‌خواهد آنان را نابود و زمین را از لوث وجودشان پاک کند. سرشت این زبان چنان است که بدترین اندیشه‌ها و بدترین شک و تردیدها نسبت به مخالفان را در خواننده برمی‌انگیزاند.
(لنین مجموعه آثار جلد ۱۲، صص ۴۲۴-۴۲۵)

برشی از مقالهٔ ترور شخصیت، میراث شوم چپ ایرانی....
✍️ بهروز حسینی-از کتاب

🔦کانال لیبراسیون

T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی
‍ ‍ 🔵🔴 ایرانی کیست؟ بخش نخست؛ ایرانی یک بارِ سنگینِ فرهنگ بر پشت دارد که به آسانی نمی‌تواند خود را از آن جدا کند. این فرهنگ تنها کتاب‌ها و بناها و ظرف‌هایی که از زیر خاک بیرون می‌آیند و قالی‌ها و الحانِ موسیقی نیست، بلکه فرهنگِ بسیار غنیِ عامّه نیز هست که…
🔵🔴ایرانی کیست؟
بخش دوّم؛

هر مذهبِ بزرگ، دینی است به اضافه‌ی تمدّن. نمی‌توان آن دین را گرفت و آن تمدّن را نادیده انگاشت. مسیحیّت ابتدا یک دین ساده بود و اکنون میراث فرهنگی آن حیرت‌آور است: کلیساها و نقش‌ها و مجسّمه‌ها و کتابخانه‌ها و موسیقی و غیره... و این فرهنگ پیوند خورده است به فرهنگِ یونان و روم که مربوط به دورانِ اربابِ انواع است. اکنون تصوّر مسیحیّتی بکنیم که امثالِ میکل آنجلو و دانته و باخ و داستایفسکی و ماتیس در آن نبوده باشند، باقی می‌ماند آیینِ تـرسـاییِ دِیر نشینی.
اسلام نیز در ایران با میراث هنگفتی از فرهنگ همراه است. بعضی از تفسیرهای قرآن با زیباترین انشای فارسی نوشته شده است. قرآن‌های مُذَهَّب را اگر جمع کنند، گنجینه‌ی بی‌نظیری خواهد شد. آیا حساب شده است که چقدر نقدِ عمر و نورِ چشم بر سر این کارها گذارده شده است؟ از عرفان ایران و نیز از معماری مساجد و بقعه‌ها و سایر مظاهر هنر مذهبی، دنیای بهشت آسایی برای ایرانی ساخته شده است که بی‌وجودِ آنها هرگز به عمقِ ایمانی‌ای که رسیده است، نمی‌رسید.
اگر قرآن را که کتاب دینی ایرانیان است استثنا کنیم، چه کتاب‌هایی را می‌توانیم نام ببریم که در ده قرن اخیر همواره در زندگی مردم ایران حضور داشته‌اند؟ شاهنامه است و مثنوی مولوی و سعدی و حافظ، و پس از آنها نظامی و سنایی و عطّار و ناصرخسرو و خواجه عبداللّه انصاری، و چند تفسیر و چند کتاب تاریخ و چند کتاب نثر (آثار فکری و فلسفی‌ای که مخصوص خواص بوده است چون ابن‌سینا و رازی و بیرونی را کنار گذاردیم). کتاب‌های شعر و نثری که مجموع آنها از بیست تجاوز نمی‌کند، عصاره و چکیده‌ی فرهنگ ایران بعد از اسلام هستند، و در واقع می‌توان گفت که همه‌ی اندیشیده‌ها و دریافت‌های قوم ایرانی در آنها جای گرفته است. این کتاب‌ها مضامین آنها هرچه باشد آیینه‌ی تاریخ و تفکّرِ ایران‌اَند، و گرایش‌های مردمِ این آب و خاک در آنها منعکس شده است، و به همراه آن حُسن‌ها و عیب‌هایش.
اگر در نظر بیاوریم که ده‌ها هزار کتاب، راجع به موضوعات مختلف در زبان فارسی نوشته شده است، ولی تنها همین چند کتاب در پیوندِ مستمر با مردم برقرار مانده‌اند، به این نتیجه می‌رسیم که باید جوهر و جاذبه‌ی فتورناپذیری در آنها باشد.
اکنون این سؤال پیش می‌آید که آنچه در این کتاب‌ها آمده است آیا بَدآموزانه است یا حاوی اندیشه‌های بلند؟ آنچه مسلّم است در طیّ این زمان دراز همه‌ی آنها کتاب‌های ارزنده‌ی اخلاقی شناخته شده بودند ولی امروز تلقّیِ ما نسبت به آنها چیست؟ این بستگی دارد به قابلیّتِ جذبِ ما. بستگی به آن دارد که ما تا چه اندازه از سِیرهای مختلفِ اندیشه نترسیم. نخواسته باشیم فقط دنیا را از یک بُعد و یک زاویه ببینیم، و مردم را عوام و محجور انگاریم که بگوییم نباید در بیش از یک خطّ فکری به جلو روند؛ و از این گذشته، بستگی به تواناییِ ما دارد در جُستنِ ریشه‌ی اندیشه‌ها و به قدرتِ تحلیل و روشن‌بینیِ ما.

             #ایران_و_تنهایی‌اش

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴 دکتر فیاض زاهد مدرس تاریخ و فعال سیاسی:

بین خواندن #تاریخ و #توسعه_یافتگی رابطه مستقیمی وجود دارد
جامعه بی هویت به توسعه یافتگی نمیرسد

@bestdiplomacy
🔵🔴نیویورک‌تایمز افشا کرد: پشت پرده تلاش آمریکا برای منصرف کردن ایران از عملیات انتقامی

🔺هنگامی که وزیر امور خارجه آمریکا در تاریخ ۳۱ ژوئیه به مغولستان پرواز کرد، فکر و ذهن او به رویدادهای بسیار دور در خاورمیانه مشغول بود.

🔺ساعاتی قبل از آن، اسرائیل یکی از رهبران ارشد حماس را در تهران ترور کرده بود و مقامات ایرانی قول تلافی ترور یکی از متحدان نزدیک در خاک خود را می‌‌‌دادند.

🔺بلینکن با استفاده از یک تلفن امن در کابین خصوصی خود در هواپیما، ساعاتی پس از ترور با چند مقام خارجی صحبت کرد و از آنها خواست تا از ایران بخواهند که از انجام هرگونه اقدامی که می‌تواند منجر به جنگ همه‌جانبه با اسرائیل شود، خودداری کند.

🔺چند روز بعد، یکی از مقامات منطقه‌‌‌ای یعنی ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، به تهران آمد و خواستار «صلح، ثبات و امنیت» شد.

🔺جو بایدن همچنین به سرعت رهبران مصر و قطر را متقاعد کرد که دور جدیدی از مذاکرات را با هدف تضمین آتش‌بس در غزه برنامه‌‌‌ریزی کنند. آن نشست‌‌‌ها یک هدف اعلام‌‌‌نشده نیز داشت: منصرف کردن ایران از انجام حمله‌‌‌ای که می‌تواند مذاکرات را از مسیر خارج کند.

🔺طی یک ماه پس از ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس توسط اسرائیل، مقامات آمریکایی تقریبا بدون وقفه تلاش کرده‌‌‌اند تا هرگونه عملیات انتقامی را از یکسو در طرف اسرائیلی و از سوی دیگر در طرف ایران و حزب‌‌‌الله لبنان مهار کنند.

🔗متن کامل

@bestdiplomacy
2024/09/22 11:29:46
Back to Top
HTML Embed Code: