Telegram Web Link
حاج آقا در تلویزیون فره ایزدی را به فرعون ربط داد. فره ایزدی مبنا و شکل ‌و نظریه اش با فرعون و حکومت های استبدادی تفاوت دارد. انا ربکم الاعلی با فره ایزدی یکی نیست. اما ایران مظلوم است. تمام مفاهیم اش را می توان آلوده و تحریف کرد. فره ایزدی درخشان ترین نظریه سیاسی دوره سنتی است.
T.me/melliiran

🔴یک دولت معتبر، چگونه به کثرت‌های درونِ خود، نزدیک می‌شود؟

✍️ سالار سیف‌الدینی

مخالفتِ ما با طرحِ مفهومِ «اقوام و مذاهب»‌، موضعی فلسفی و مبتنی بر اصولِ حقوق بشر است که صرفاً «فرد» را موضوعِ حق و تکلیف قرار داده است.

اما اقوام و مذاهب، شخصیتِ حقوقی نیستند و اشخاصِ غیرحقوقی نامتعیّن نیز، نمی‌توانند موضوعِ حق و تکلیف باشند. اسنادِ حقوق بشری نیز در جایی که ناچار از موضوع کردنِ مشکل اقلیّت‌ها هستند با تخصیص و قید «افرادِ متعلّق به اقلیّت‌ها» به مسأله نزدیک شده‌اند. از این‌رو حکومتِ قانون‌، نمی‌تواند پدیده‌های غیرفردی یا غیرشخصی را که در عالمِ حقوق، اعتبار ندارند، موضوعِ حق و تکلیف قرار دهد. مثلاً نمی‌توان اقوام و مذاهب را برخلافِ اشخاص به دادگاه احضار یا برعکس تشویق کرد. زیرا شخص محسوب نمی‌شوند و هیچ حق و تکلیف در «واقعیتِ مؤثّر»، متوجّه آنها نیست. واحدِ تحلیلِ یک دولتِ معتبر در مسألۀ حقوق شهروندی‌ چیزی جز «فرد» نمی‌تواند باشد، اگر غیر از این شد، آن واحدِ سیاسی، دیگر دولت نیست.

از این رو در یک دولت، «حق» به افراد / شهروندان تعلّق می‌گیرد و فقط در «دولتِ ملّی» است که چنین اتفاقی می‌افتد. ( زیرا بیرون از دولت / شهر، انسان‌ها یا در جنگل و بیابان زندگی می‌کنند یا درونِ یک خلافت).

گذشته از این، یک دولتِ منضبط از آنجا که محلِّ وحدتِ کثرت‌های متعدّد است، باید بتواند از هر شهروندِ وطن‌پرست، بدون این‌که از ریشۀ مذهبی، دینی و زبانی او سؤال بکند، به شرط مهارت و تخصّص استفاده کند. بنابراین محمدجواد ظریف و دیگر آقایان، نباید موضوعاتی مثل بارم‌بندی مذهبی را مطرح می‌کردند، حتی با نیّتِ خیر‌. می‌دانیم که «راه جهنم با نیّت‌های خیر، فرش شده» و گاهی اوقات، نمی‌توان اثرِ سیاسی این نیّت‌های خیر را کنترل کرد. اما کافی است یک دولت «در عمل» نیروهای متخصّصِ مملکت را از هر دین یا مذهبی، انتخاب کنند و به مصدر امور بگُمارد. در این صورت اگر منطقِ عقلِ ملی در کار بوده باشد، چنین گزینش‌هایی سخت نیست.

در سیاست برخی رویه‌ها ضرورتاً باید اعمالی باشد، نه اعلامی. یعنی سیاست‌گذار لازم نیست در مورد جزئیاتِ برخی رویه‌ها سخن بگوید و یا روی کاغذ بیاورد، بلکه کافی است در عمل، سیاستی را دنبال کند، اما مفسران و تحلیل‌گران‌ خود می‌دانند چگونه آن عمل را بخوانند. زیرا برخی از سیاست‌ها وجود دارد که نوشته می‌شود؛ اما خوانده نمی‌شود؛ برخی دیگر از سیاست‌ها نیز نه نوشته می‌شوند نه خوانده می‌شوند، بلکه فقط اعمال می‌شوند. «امرِ ملّی» ایجاب می‌کند که دستۀ دوم در موضوعِ حقوق شهروندی (نه اقوام و مذاهب) مورد توجه قرار بگیرد. زیرا ارادۀ متّحد شدۀ مردم، یعنی «ملّت»، قابل تقسیم و افراض به گروه‌های فروملّی نیست و این حوزه نیز، میدانی نیست که یک دولتِ معتبر و منضبط، خود را به بازیگری در میدانِ جاذبۀ آن، تنزّل دهد. دولت‌های مقتدر، آن‌هایی هستند که جز به ضرورت، خود را در چنین موضوعاتی نشان نمی‌دهند و در حالتِ عادی با «دستِ پنهان» به تمشیّتِ امور می‌پردازند و سپس اجازه می‌دهند طبیعت امور، رابطۀ نیروهای ژرف را تنظیم کند.

البته اشارۀ محمدجواد ظریف به لزوم داشتنِ نگرشِ ملّی و پرهیز از قوم‌گرایی، به عنوان شرطِ لازمِ گزینه‌های پیشنهادی برای وزارت، دقیق بود، اما موضوع امتیازدهی و بارم‌بندی مذهبی، این سیاست را به سایه بُرد.

توصیۀ من به محمدجواد ظریف و سایر آقایان این است که با عقلِ ملّی، هر متخصّص و کاردانی را بدون توجه و سؤال از امور خصوصی (مذهب، دین و گویش) مورد استفاده قرار دهند، آنگاه خواهند دید که از چهار گوشۀ ایرانِ متّحد، یک کابینۀ عالی تشکیل شده که می‌تواند همه ملّتِ ایران را نمایندگی کند.


@IranDel_Channel

💢
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#تیمسار_رستمی یکی از بهترین خلبانان جنگنده F14 در دنیا میباشد که سابقه شکار سه فروند میراژ F1 ، یک فروند میگ بیست و یک و شاهکار ایشان شکار یک فروند میگ ۲۵ میباشد.

او از تفاوت های #استخدام نیروها در پیش و پس از انقلاب می گوید
صحبتهای دردناک او بسیار قابل تامل است

@bestdiplomacy
🔵🔴 وال‌استریت‌ژورنال:

🔹 هریس آمادگی خود را برای نامزدی دموکرات‌ها اعلام کرده است

🔹 یک نشریه آمریکایی گزارش داد که کامالا هریس به برخی از کمک کنندگان مالی به کارزار انتخاباتی دموکرات‌ها اعلام کرده که آماده تصدی نامزدی ریاست جمهوری حزب دموکرات‌هاست. در این گزارش به نقل از منابع مطلع آمده است که انتظار می‌رود اعضای ارشد دموکرات‌ها، از هریس حمایت کنند.

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003MmZ


@bestdiplomacy
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#بازنشرها در رابطه با انصراف بایدن از کاندیداتوری دوباره👇👇👇

نگاهی کوتاه به انتخابات 2020
مطالبی در زمان انتخابات 2020
Forwarded from سیاسیون ایران| siasiuniran@
🔻پیروزی جوبایدن
دربرابر دونالد ترامپ
پیروزی #ساختار
بر رییس جمهور #ضدساختار خواهد بود

پیروزی #نخبگان_سیستمی
بر #پوپولیسم_سیاسی
در آمریکا خواهد بود

و درنهایت پیروزی احتمالی
جوبایدن بر ترامپ
نشان دهنده #عبور ساختار از کاراکتر ضدساختار خواهد بود

اکبرمختاری
مدرس مدعو علوم سیاسی

#سیاسیون_ایران
🆘 @siasiuniran
🆘 @siasiuniran_News
🆘 @siasiuniran_Bot
🆘 @siasiuniran_gap
Forwarded from دیپلماسی
سناتور #کاملا_هریس
سناتور ایالت کالیفرنیا
سناتوری سیاهپوست
نسبتا میانسال
و نسبتا محبوب معاون جو بایدن شد
او را میتوان بهترین گزینه در میان گزینه های موجود برای معاونت بایدن دانست
با ویژگی هایی چون زن بودن
رنگین پوست بودن
و از نظر سنی مناسب بودن تا بتواند بهنگام مشکلات جدی برای بایدن کهنسال، جای او را پرکند...

دیپلماسی در یک نگاه
@bestdiplomacy
Forwarded from عصر ایران
کاملا هریس، پوشش دهنده ضعفهای بایدن

✍️اکبر مختاری
عصرایران

🔹سرانجام گمانه زنی‌ها برای انتخاب گزینه معاونت "جو بایدن" به پایان رسید و بایدن سناتور "کاملا هریس" را بعنوان معاون خویش برگزید.

🔹اهمیت معاون در نبرد سخت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اگرچه زیاد نیست اما کم هم نیست؛ طوریکه برای برخی کاندیداها می‌تواند بسیار پراهمیت نیز جلوه کند.

🔹مرور روندهای انتخاباتی ایالات متحده آمریکا در حداقل چهاردهه اخیر نشان میدهد که روسای جمهوری که توانسته‌اند موجهای خوبی در جامعه آمریکا ایجاد نمایند سرانجام برتری را از آن خویش ساخته‌اند.

🔹در این میان گاه کاریزما و قدرت کلامی و نفوذ در پایگاه رای کاندیداهای ریاست جمهوری چنان بوده است که معاون ،کاملا در زیر نام رییس جمهور از جایگاهش کاسته شده است.

🔹این مورد را در مورد روسای جمهوری چون رونالد ریگان و حتی دونالد ترامپ میتوان بوضوح مشاهده کرد.

🔹اما در برابر، برخی کاندیداهای ریاست جمهوری سعی داشته یا دارند که با انتخاب معاونی کارآمد، ضعف‌ها و خلاهای موجود خویش را پوشش دهند تا بتوانند با قدرت بیشتری در رقابت‌های انتخاباتی ظاهر گردند.

🔹انتخاب کاملا هریس توسط جو بایدن را می‌توان در این راستا ارزیابی کرد...


ادامه 👇👇

asriran.com/00372J
🔵🔴بیانیه‌ بایدن درباره‌ی تصمیم‌ش مبنی بر کناره‌گیری از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا


رئیس جمهور آمریکا:

🔹با وجود کناره گیری از رقابت های انتخاباتی سال جاری میلادی در کشورش، تا پایان دوره ریاست جمهوری خود باقی خواهم ماند.

🔹 اواخر این هفته (به وقت محلی) درباره تصمیم خود با مردم آمریکا صحبت خواهم کرد.

🔹معتقدم که به نفع حزب و کشورم است که از رقابت ها کناره گیری کنم و تنها بر انجام وظایف خود به عنوان رئیس جمهور برای باقی مانده دوره خود تمرکز کنم.

🔹خدمت به عنوان رئیس جمهور شما (مردم آمریکا) افتخار بزرگ زندگی من بوده است.

🔹 از «کامالا هریس» معاون رئیس جمهور به خاطر کمک های استثنایی تشکر می کنم./ایرنا

@bestdiplomacy
.
#تورم سالانه #ونزوئلا که در سال ۲۰۱۹ به بالای ۳۰۰هزار درصد رسیده بود، به ۵۱.۴درصد در ماه ژوئن کاهش یافته است.

🔹در دو سال اخیر، میزان تحریم‌های اقتصادی ونزوئلا کاهش یافته و این موضوع در بهبود فضای اقتصاد کلان اثر مثبتی داشته است.

👈 این کشور نفتی از یکسو تعاملات اقتصادی خود با شرق را تداوم داده و از سوی دیگر مذاکرات کاهش تنش‌ها با غرب را در دستور کار قرار داده است.

🔺روابط بین آمریکا و ونزوئلا از سال 2023 پس از سال‌ها تنش و تحریم‌های شدید به‌تدریج بهبود یافته است.

👈 دور شدن ریسک تحریم‌های آمریکا از اقتصاد ونزوئلا همراه با سیاست‌های انقباضی دولت و تزریق دلار به بازار موجب شد تورم ماهانه ژوئن در این کشور به یک‌درصد، یعنی کف 12ساله خود، برسد.

🔺در واقع مادورو با گسترش تعاملات خود با کشورهای دنیا هم تورم معروف ونزوئلا را کاهش داد و هم به دنبال رشد اقتصادی 8درصدی تا پایان سال است.

🔻در سال‌های گذشته برخی مخالفان رفع تحریم‌ها در ایران تاکیدات فراوانی بر گسترش تجارت با شرق داشته‌اند.

🔻تجربه ونزوئلا نشان می‌دهد که استفاده از همه ظرفیت‌ها می‌تواند مسیر ثبات اقتصادی را فراهم کند و تکیه بر یک راه‌حل کار‌ساز نیست.

T.me/bestdiplomacy
Forwarded from نواندیش
ظریف: باید سد FATF و برجام را بشکنیم

آنهایی که از مذاکره می ترسند خود را باور ندارند

از مردم بخاطر تحمل سختی ها پوزش بخواهیم



محمدجواد ظریف رئیس شورای راهبری :

🔸آنهایی که از مذاکره می‌ترسند خودشان را باور ندارد. نگاه تهدید محور ناشی از عدم خودباوری است. دولت آقای پزشکیان دولت صلح و دولت فرصت محور است نه دولت تهدید محور.

🔸آنهایی که از مذاکره می‌ترسند خودشان را باور ندارد. نگاه تهدید محور ناشی از عدم خودباوری است. دولت آقای پزشکیان دولت صلح و دولت فرصت محور است نه دولت تهدید محور. همه چیز باید برای ما فرصت باشد. برای اینکه مردم به فرصت تبدیل شوند باید همه جناح‌ها پای کار باشند. همه ما اشتباه کردیم و فقط یک جناح مقصر نبوده است. همه باید خودمان را اصلاح کنیم.


@Noandishnews
🔵🔴آنچه شد

پیش از این گفتیم که دیتای ویژه‌ای به #بایدن ارائه شد که او را قانع کرد که باید از رقابت #انتخابات_2024 کنار بکشد.

این جلسه... در واقع با دو نفر از نزدیکترین و مهمترین دوستان و مشاوران او برگزار شده و گزارش پولیتیکو حاکی از آن است که وضعیت شکل گرفته با خشم و روگردانی حامیان مالی و فشار نمایندگان دموکرات از یک سو و این دیتای ویژه از سوی دیگر، او را قانع کرده است.

مشاوران #بایدن او را با داده‌های در اختیارشان قانع کردند که راه برای پیروزی #هریس باز است.

@usgelections



T.me/bestdiplomacy
🔵🔴در راه جشن نامزدی

با حمایت رسمی دلیگیتهای ایالتهای متعدّد از #هریس در ساعات اخیر، او در راه قطعی کردن کاندیداتوری است و پیش از رأی‌گیری رسمی دلیگیتها... کار ممکن است تمام شود.

جلسه دموکراتهای ایالت #تنسی که پیشاپیش برنامه‌ریزی شده بود... با خبر کنار رفتن #بایدن... با شوک و ظاهراً شادمانی!!! برگزار شد و این ایالت، اوّلین ایالت بود که دموکراتهایش به طور رسمی از #هریس حمایت کردند.

چندین ایالت دیگر پس از #تنسی این مسیر را طی کردند و دموکراتها از #هریس حمایت کردند. 1986 دلیگیت برای نامزدی حزب کافی است و کار #هریس آسان است.

@usgelections


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴سرانجام او آمد!

از دور اول هم آماده بود که اگر #بایدن کهنسال دچار مشکل  شود جانشین بایدن شود.

حقوقدان زنی که از دوتیره هندی و جامائیکایی هست حالا می آید
زمان بسیار کم است
جامعه آمریکا سال ۲۰۱۶ به هیلاری در برابر ترامپ #نه گفت

آیا به زنی دیگر نه خواهد گفت؟!
اگر در این زمان یعنی جولای انتخابات برگزار شود ترامپ برنده خواهد بود!

اما سه ماه دیگه ممکن است فضا تغییر کند
اگر #چپ و #راست_میانه حزب دموکرات همبستگی پیدا کنند
و #جوانان آمریکایی سن ۱۸تا۲۵ سال آمریکا در انتخابات شرکت کنند ولاتین تبارها هم در حمایت از حزب دموکرات همچو چهارسال قبل باشند
#کاملا_هریس بدون شانس پیروزی نخواهد بود....
#اکبرمختاری

@bestdiplomacy
🔵🔴پیری که جنازه‌ای به میراث گذاشت...

مالک رضایی، کارشناس‌ارشد علوم‌سیاسی، در یادداشتی برای "راهبرد" نوشت:

پیش‌بینی (prediction) در تحلیل سیاسی، از مشکل‌ترین کارهاست که کمتر تحلیلگری بعد از تبیین موضوعی (explanation) به آن تن می‌دهد و زمانی که تحلیلش بعد از تبیین به پیش‌بینی در موضوعی می‌رسد، معمولا با احتیاط می‌گوید:

این را زمان پاسخ خواهد داد.
باید اندکی صبر کرد.
به احتمال بالای پنجاه درصد اینگونه خواهد بود.
بعید است که اینگونه شود و...


اما در مورد #جو_بایدن و احتمال کناره گیری او از صحنه رقابت انتخاباتی۲۰۲۴ آمریکا، کمتر تحلیلگری بود که احتمال کناره‌گیری وی را با درصدی بالاتر از ۹۰، از نظر دور بدارد. آن ۱۰درصد باقیمانده، هم از آن عزراییل بود. او اگر خود نیز نمی‌رفت، ملک‌الموت این ماموریت را انجام می‌داد.

این‌همه ماندنش با تیتر کاندیدای ریاست‌جمهوری پیش روی آمریکا و آویزان شدنش از هر رطب و یابسی هم جز به اضمحلال کشیدن حزب دموکرات و مفتضح کردن نام این حزب نبود.
او چنان افتضاحی برای حزب دمکرات آمریکا به بار آورد که اکنون آب آبشار نیاگارا هم قادر به شستشوی آن و از بین بردن گندی نیست که بایدن و خانم #کامالا_هریس بر شاکله آن زدند.

بایدن با لجبازی خود در ترک دیرهنگام صحنه رقابت و بدتر از آن، معرفی هریس به‌عنوان کاندیدای بعدی حزب دمکرات، آخرین میخ را بر تابوت بخت حزب دمکرات در رقابت پیش رو زد.

پیکر نیمه‌مرده‌ای که به زحمت، خود را تکان می‌داد و علائم حیاتی از خود نشان می‌داد؛ از شدت جاه‌طلبی، با ترک دیرهنگام‌ خود از صحنه رقابت، فردی کم‌بخت‌تر از خود را بر شاکله حزب دمکرات تحمیل کرد. تو گویی که: مرده خود را رها کرد او و مرده دیگری را جست او رفو...

بخت کامالا هریس برای رسیدن به ریاست‌جمهوری، به همان اندازه کم است که بخت خود بایدن کم بود. هریس، حرفی برای گفتن در این رقابت ندارد. و در متغیرهای انتخاباتی آمریکا، افق روشنی برای انتخاب او دیده نمی‌شود.

دست‌به‌عصا بودن #باراک_اوباما و دودلی وی برای حمایت از هریس هم از چنین متغیرهایی ناشی می‌شود. بایدن همراه با خود، کلیت حزب دمکرات را هم به جنازه‌ای تبدیل کرد و دست سردمداران آن حزب را در پوست گردو نهاد.

اگر #دونالد_ترامپ و آن معاون فاشیستش جی. دی ونس، که اگاهان سیاسی در امریکا و اروپا و... او را "موسولینی دوم" می‌دانند و می‌نامند، در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شوند؛ آنها را مکانیسم انتخابات پیروز نکرده است، بلکه حماقت بایدن و هریس پیروز کرده است.
#دیدگاهی_متفاوت
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴پیش‌بینی پولیتیکو از سیاست خارجی آمریکا در دولت احتمالی هریس

▫️ایرنا

#بخش_اول

تارنمای "پولیتیکو" با اشاره به تحولات آمریکا به دنبال کناره گیری جو بایدن از رقابت های انتخاباتی و حمایت او از کامالا هریس معاونش در انتخابات، پیش بینی کرد که در بیشتر حوزه های سیاست خارجی هریس احتمالا دنبال رو اهداف سیاست خارجی بایدن خواهد بود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این تارنمای آمریکایی نوشت: اگر هریس در انتخابات نوامبر (آبان) پیروز شود، با پیشینه ای از سیاست خارجی که در دوران سناتوری اش در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ و جایگاه او به عنوان نفر دوم در یکی از باتجربه ترین روسای جمهوری در عرصه مسائل بین المللی تاریخ آمریکا مشخص شده است، وارد کاخ سفید خواهد شد.این رسانه افزود: دولت هریس احتمالا قویا از تلاش های جنگی اوکراین حمایت خواهد کرد و به طرح های آمریکا برای تعمیق ائتلافات در منطقه آسیا اقیانوسیه در مواجهه با قدرت ژئوپلتیکی چین ادامه خواهد داد. همچنین وی همچنان احتمالا حمایتی قوی از(رژیم) اسرائیل و دیگر متحدانش در خاورمیانه به عمل خواهد آورد.اما در رابطه با جنگ رژیم اسرائیل با حماس در غزه، هریس ابراز همدردی عمیق تری با درد و رنج فلسطینی ها داشته است و این موضع او می تواند رضایت رای دهندگان آمریکایی عرب تبار و رای دهندگان دیگر ناراضی از حمایت بایدن از تلاش های جنگی تل آویو را جلب کند.

«لی لی گرینبرگ کال» دستیار ویژه رئیس ستاد کارکنان وزارت کشور که به دلیل مخالفتش با حمایت تزلزل ناپذیر بایدن از راهبرد جنگی رژیم صهیونیستی بعد از یکسال خدمت استعفا داد درباره هریس گفت تجربه شخصی اش در همکاری با وی نشان می دهد که ریاست جمهوری هریس می تواند امیدوارکننده باشد.وی گفت هریس ممکن است به نظر اکثریت رای دهندگان گوش دهد و از همه اهرم های دولت ازجمله توقف انتقال سلاح های تهاجمی برای کمک به آتش بس و تبادل اسرا استفاده کند.وی قبل از این که سناتور شود بیشتر دوران خود را به عنوان مقام مجری قانون خدمت می کرد و با تجربه کمی در حوزه سیاست خارجی به عنوان معاون بایدن انتخاب شد. این امر وی را به مشاورانش متکی کرد که به گفته جیم تاونسند مقام سابق پنتاگون و ناتو اکثریت سنت گرا بودند.با این وجود سابقه او به عنوان سناتور و معاون رئیس جمهوری که با کناره گیری بایدن در کانون توجهات قرار گرفته است، مواجهه او با چالش های ژئوپلتیکی ممکن است متفاوت باشد و تلاش محافل داخلی حزب دموکرات برای تکمیل کمبودهای او را نشان می دهد.

هریس در گردهمایی های جهانی در کنار بایدن حاضر شده است. وی در سال ۲۰۲۳ در اجلاس آسه آن به جای بایدن حضور یافت. مسئله ای که برای متحدان اروپایی آمریکا مهم است این است که وی درکنفرانس امنیتی سالانه مونیخ در سال ۲۰۲۲ از ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین حمایت کرد.آدام اسمیت دموکرات ارشد کمیته خدمات نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا که انتخاب هریس را تایید کرده است گفت حضور هریس در کنفرانس مونیخ به نمایندگی از بایدن، آمادگی او برای حضور درعرصه جهانی را نشان داد. او نقش ما دراوکراین و ناتو و عرصه جهانی را تشریح کرد و واقعا قوی حاضر شد.

▪️مشاوران ارشد هریس

فیلیپ گوردن مشاور امنیت ملی هریس به عنوان معاون رئیس جمهوری دردولت های اوباما و کلینتون خدمت می کرد. وی ابتدا معاون مشاور امنیت ملی هریس بود و جایگزین نانسی مک الدونی شد. گوردن کارشناس مسائل اروپا است و در زمینه خاورمیانه تجربیات گسترده ای دارد.ربکا لیسنر معاون مشاور امنیت ملی هریس از مقامات سابق برنامه ریزی در شورای امنیت ملی است و بر ایجاد راهبرد امنیت ملی دولت نظارت داشته است.بر خلاف ترامپ و معاون وی جی دی ونس، مشاوران ارشد هریس از افراد «سنت گرا» و «اینترناسیونالیست» (بین المللی گرا) هستند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴پیش‌بینی پولیتیکو از سیاست خارجی آمریکا در دولت احتمالی هریس

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

▪️نگاه ویژه هریس به مساله روسیه و اوکراین

هریس مانند بایدن، حامی قوی در دفاع از اوکراین در برابر روسیه بوده است و انتظار می‌رود که بیشتر سیاست‌های او را ادامه دهد. در ماه ژوئن، هریس در اجلاس سران برای صلح در اوکراین حضور یافت و در آنجا برای ششمین بار بازلنسکی دیدار کرد و حمایت قاطع خود را از همکاری ترانس آتلانتیک در حمایت از کی یف ابراز نمود.هریس امسال در مصاحبه ای با شبکه ان بی سی نیوز گفت که اوکراین می تواند همچنان روی حمایت واشنگتن حساب کند، زیرا جنگ ادامه دارد. هریس گفت: «اوکراین به حمایت ما نیاز دارد. «و ما باید چنین حمایتی را مبذول کنیم».در کنفرانس امنیتی مونیخ امسال نیز، هریس همچنین تعهد دولت بایدن مبنی بر حمایت از اوکراین را «تا زمانی که طول بکشد» تکرار کرد.او همچنین از منتقدان سرسخت ولادیمیر پوتین بوده و مدعیست پوتین مسئول مرگ الکسی ناوالنی، رهبر مخالفان روسیه در سال جاری است.

هریس بعلاوه از حملات روسیه به غیرنظامیان اوکراینی به عنوان «جنایت علیه بشریت» انتقاد کرده و متعهد شده است که مقامات مسکو را پاسخگو کند.وی به تازگی از ترامپ به دلیل ادعاهایش برای خارج کردن آمریکا از ناتو انتقاد کرد.

▪️رویکرد هریس در مسائل خاورمیانه

در رابطه با مسئله رژیم صهیونیستی، هریس به عنوان سناتور از راه حل تشکیل دو کشور مستقل و توافقات صلح آبراهام حمایت کرده و به عنوان معاون بایدن، درمحافل خصوصی گفته بود که دولت بایدن باید با توجه به افزایش تلفات در جنگ غزه، موضع سختگیرانه تری را در قبال بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بکار بندد.وی به عنوان یکی از مقامات عالی رتبه در دولت بایدن، اجرای آتش بس موقت فوری را در ماه مارس خواستار شده و قویا نحوه مدیریت کمک ها به غزه از سوی رژیم اسرائیل را محکوم و جنگ را «فاجعه انسانی» برای غیرنظامیان بی گناه توصیف کرده است.هریس از حامیان توافق اقدام جامع مشترک سال ۲۰۱۵ (توافق هسته ای) با ایران است و حمله ژانویه ۲۰۲۰ علیه سردار (شهید) قاسم سلیمانی را محکوم کرده و از حامیان قانون ناموفقی است که مانع اقدامات نظامی بیشتر علیه مقامات و اهداف ایرانی می شود.در رابطه با عربستان، وی به گروهی از نیروهای مترقی خواهی پیوست که خواستار قانونی برای محدود کردن فروش سلاح و حضور نظامی در ریاض بود که به دلیل نقش عربستان در جنگ داخلی یمن و نیز به قتل رساندن جمال خاشقجی نویسنده عرب منتقد حکومت عربستان بود.

▪️سیاست خارجی هریس در آسیا

پولیتیکو نوشت احتمالا هریس دنبال رو سیاست سختگیرانه دولت بایدن در خصوص چین در صورت پیروزی در انتخابات خواهد بود.هریس در دوران سناتوری اش از رویکرد ترامپ در قبال پکن انتقاد کرد و به مایک پنس معاون ترامپ در مناظره های معاونان رئیس جمهور در سال ۲۰۲۰ گفت ترامپ در جنگ تجاری با چین شکست خورده و تلاش هایش بدون این که توازنی در روابط بین واشنگتن و پکن ایجاد کند به اقتصاد آمریکا ضربه زده است.وی همچنین مانند دیگر مقامات دولتی آمریکا از سیاست تشویق برای کاهش وابستگی اقتصاد غرب به چین حمایت کرده است.

دولت هریس احتمالا به حمایت غیر رسمی از تایوان به ویژه به بهانه افزایش تهدیدهای نظامی چین ادامه خواهدداد. وی در سپتامبر ۲۰۲۲ گفت ما به حمایت از تایوان در حق دفاع از خود متناسب با سیاست بلندمدت خود ادامه خواهیم داد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

T.me/bestdiplomacy
2024/09/23 15:27:19
Back to Top
HTML Embed Code: