Telegram Web Link
🔴 نظرات مهم اقتصاددانان در مورد سال 1403 / وضعیت مردم امسال سخت‌‌‌تر خواهد شد؟

🔺نظرسنجی جامع از برترین کارشناسان اقتصادی کشور نشان می‌دهد که وقت اصلاحات ساختاری فرارسیده و بدون اینها، وضعیت مردم در سال 1403 و پس از آن سخت و سخت‌‌‌تر خواهد شد.

🔺مرور پاسخ‌‌‌های اقتصاددانان نشان می‌دهد ترس از ظهور ترامپ نه فقط در خارج از کشور که در ایران نیز جدی است و بازگشت این سیاستمدار جنجالی به کاخ سفید، از منظر اقتصاددانان ایرانی تهدیدی جدی برای کشور است.

🔺«تلاش برای رفع تحریم‌‌‌های اقتصادی»، «ثبات‌‌‌بخشی به اقتصاد کلان» در کنار «آزادسازی اقتصادی و رونق تجارت» سه‌گام کلیدی برای رفع گیر از اقتصاد ایران در سال 1403 هستند.

🔺 75اقتصاددان و پژوهشگر اقتصادی معتقدند در صورت ادامه مسیر قبلی در سیاستگذاری اقتصادی، سال‌جاری احتمالا سالی توام با نااطمینانی بالاتر از قبل خواهد بود.

🔺از آنجا که سه‌ریسک مهم اعم از انتخابات آمریکا، تنش‌‌‌های منطقه‌‌‌ای و جهانی و نیز تحولات زنجیره جهانی تامین می‌‌‌تواند اوضاع را در بازارهای دارایی اعم از سکه و طلا، ارز و مسکن به هم بریزد، ضروری است اقداماتی پیش‌‌‌دستانه اتخاذ شود.

🔺بر این مبنا بهبود کیفیت سیاستگذاری در سه‌مسیر سیاست‌‌‌های خارجی، سیاست‌‌‌های اقتصادی و سیاست‌‌‌های صنعتی-تجاری راه «ساختن یک سال خوب» در 1403 است.

🔺اقتصاددانان ایرانی حاضر در این نظرسنجی پیشنهاد کرده‌‌‌اند که بهبود مناسبات با جهان، کاهش سطح فساد در داخل، اهمیت دادن به احیای اعتماد عمومی در کنار تقویت بنیه حکمرانی در زمره اقدامات غیراقتصادی مهمی است که اگر سیاستگذار به آنها توجه کند، راه را برای تحول اقتصادی کشور بازتر می‌کند...👇

🔗متن کامل را اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد
@bestdiplomacy
🔵🔴چرا اردوغان شکست خورد؟/ پشت‌صحنه نتیجه انتخابات شهرداری‌ها در ترکیه

✍️منصور بیطرف، خبرنگار روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در ترکیه

🔺روز یکشنبه ۳۱ ماه مارس انتخابات شهرداری های شهر، منطقه و محلات ترکیه برگزار شد.

🔺در این انتخابات که روزنامه‌هایی نظیر «فاینانشیال تایمز» آن را یک نظرسنجی دانستند، حزب عدالت و توسعه که اردوغان، رییس جمهوری فعلی ترکیه، آن را پایه گذاری کرد ، شکست سنگینی از حزب رقیب خود ، حزب جمهوری خلق ترکیه ، خورد.

🔺در این انتخابات جدا از دو شهر بزرگ استانبول ، پایتخت اقتصادی و آنکارا ، پایتخت سیاسی ترکیه ، که حزب جمهوری خلق ترکیه آن را نگه داشت ، بیش از 15 شهر دیگر هم نامزدان این حزب برنده شدند.

🔺تحلیلگران رسانه‌هایی مانند حریت و یا دنیا هرکدام به طور جداگانه دلایل شکست حزب اردوغان را این گونه بررسی کردند:

1- اقتصاد: گرانی و مشکل  بازنشستگان از عمده ترین دلایلی بود که حزب رقیب با انگشت گذاشتن بر آن توانست افکار عمومی را به سمت خود بکشاند.

2-  تغییر:
به گفته تحلیلگران در حزب عدالت و توسعه باید تغییراتی صورت گیرد. افرادی هستند که مردم با آنها غریبه هستند و هیچ گونه ارتباطی نمیتوانند برقرار کنند.

3-  تربیت سیاستمدار:
مشکل حزب عدالت و توسعه این است که سیاستمدار تربیت نکرده بلکه بوروکرات تربیت کرده که به درد مواقعی مانند انتخابات نمی خورند.

4- زبان و روش:
زبان برقراری حزب و روش آن باید تغییر کند. حزب تاکنون حاکم و زبان حاکمانه دارد که این را مردم نمی‌پسندند.

5-نظرسنجی:
باید به طور متناوب از مردم نظرسنجی شود تا نقطه نظرات آنها بدست آید. این کار را پیش از این اردوغان می کرد اما اکنون تعطیل شده است.

6- قدرت :
تاکنون حزب بر قدرت دولت متکی بوده است. از حالا به بعد باید بر قدرت مردم متکی شود.
T.me/bestdiplomacy
با حمله خاص اسراییل به کنسولگری ایران در سوریه بار دیگر نشان داده شد که تا چه حد بازدارندگی ج.ا. ایران تضعیف شده است.

اگر ایران بخواهد پاسخی در این سطح دهد احتمال حمله رودرروی هوایی و موشکی طرفین دور از دسترس نیست.
اگر پاسخی داده نشود بازدارندگی ایران هرچه بیشتر تضعیف خواهد شد در چنین شرایطی هر دولتی به خود اجازه می دهد به قلمرو ایران دست درازی کند.

ج.ا همیشه روی گروه های نیابتی خود حساب ویژه باز کرده است این درحالیست که اسراییل از نبردی کلاسیک که برتری هوایی در آن دارد استقبال میکند.

یکی از دلایلی که در یکسال اخیر حملات به نیروهای نیابتی و داخلی ایران در بیرون از ایران زیادشده است کاهش #مشروعیت ساختار در داخل است.

ساختارحاکم چه مشارکت مردم هفتاد درصد باشد چه کمتر از چهل درصد باز از آن بعنوان حماسه باشکوه یاد میکند و تحلیل درستی از آرا مردم نمی کند.
در همین چند روز اخیر سخنان اردوغان پس از شکست حزبش در انتخابات شوراهای محلی را مشاهده کردیم که اعلام کرد پیام مردم را شنیده است!
بزرگترین مبارزه با حملات بیرونی به نیروهای ایران، #آشتی_حکومت با ملت است.

با این اقتصاد آشفته که هر روز ایران را به فروپاشی اقتصادی نزدیکتر میکند نمی توان با دشمن بیرونی نبرد کرد و موفق شد.

حکومتی در نبرد با بیگانه پیروز است که از پشتوانه درونی و ملی برخوردار باشد
نمیشود دختران و زنان را با جرایم سنگین مادی و معنوی روبرو ساخت بعد مردم را راضی نگاه داشت نمیشود از دولتی حمایت کرد که ضعیف ترین کابینه اقتصادی از زمان قاجار تاکنون را دارد و نمیشود از مشروعیت سیاسی برخوردار بود درحالیکه قیمت اقلام خوراکی و ارز و مسکن و طلا و ماشین و.... روز بروز افزایش می یابد.
دیگر حاکمیت باید این را بپذیرد که عمق استراتژیک واقعی ایران ملت ایران است
اگر حکومتی پشتوانه مردمی ضعیف داشته باشد در هیچ نبردی موفق نخواهد شد!.....
دیپلماسی در یک نگاه

T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی pinned «با حمله خاص اسراییل به کنسولگری ایران در سوریه بار دیگر نشان داده شد که تا چه حد بازدارندگی ج.ا. ایران تضعیف شده است. اگر ایران بخواهد پاسخی در این سطح دهد احتمال حمله رودرروی هوایی و موشکی طرفین دور از دسترس نیست. اگر پاسخی داده نشود بازدارندگی ایران هرچه…»
Forwarded from نواندیش
دکتر مهدی ذاکریان: حمله به کنسولگری دمشق، پیام واضح به ایران بود

تل‌آویو به صورت شفاف به جامعه بین‌المللی اعلام کرده بود که امنیت ملی اسرائیل در اولویت است

جریانی ضدایرانی از زمان شهادت سردار سلیمانی شکل پیدا کرده است. از آن زمان به طور مکرر امیران و سرداران ایرانی یکی پس از دیگری از بین می‌روند

یک استاد دانشگاه:
🔹آنارشی، خودمحوری، قدرت‌محوری و خودحق‌پنداری، آداب رئالیسم اسرائیل در خاورمیانه است و پیام این حمله واضح و روشن است. تل‌آویو به صورت شفاف به جامعه بین‌المللی اعلام کرده بود که امنیت ملی اسرائیل در اولویت است و حماس این امنیت را مخدوش کرده، بنابراین تا نابودی کامل حماس، اسرائیل فعالیت و حملات خود را متوقف نمی‌کند.

🔹نظام بین‌الملل دو چهره دارد، یک چهره آن اخلاقی - حقوقی و رعایت قوانین است که دولت‌ها به آن عمل نمی‌کنند ولی به لحاظ شکلی سعی می‌کنند آداب آن را رعایت کنند. اسرائیل تلاش می‌کند تا در قاعده‌سازی و تفسیر قواعد، نقش‌آفرینی کند. لذا چه بسا آداب و قواعد این حمله را نیز تعریف و تفسیر کند.

🔹روی دوم نظام بین‌الملل قدرت است. کشورهای متحد اسرائیل و آمریکا این مورد حمله اخیر را محکوم یا تایید هم نمی‌کنند و به جای آن سکوت می‌کنند. سکوتی که ابزاری در دست قدرت سخت است تا عملیات خود را ادامه دهد. این کشورها در ماجرای نسل‌کشی چه اقدامی انجام دادند؟ آمریکا و سایر متحدان اسرائیل سعی کردند به‌گونه‌ای عملیات ادامه پیدا کند تا اسرائیل به نقطه مطلوب خود دست یابد. در تمام موضوعات سعی می‌کنند دست اسرائیل را باز بگذارند.

🔹به شدت نگران امنیت ایران هستم. معتقدم جریانی ضدایرانی از زمان شهادت سردار سلیمانی شکل پیدا کرده است. از آن زمان به طور مکرر امیران و سرداران ایرانی یکی پس از دیگری از بین می‌روند. این خطر جدی برای ایران است. نیروی دفاعی ایران را این آدم‌ها تامین می‌کنند. همانطور که برای از دست رفتن و مهاجرت پزشک، مهندس و افراد متخصص نگران هستیم، به همان اندازه باید برای نیروهای دفاعی ایران نگران باشیم.

🔹این نیروها باید برای جغرافیا و مرز ایران آماده باشند اما این افراد را در سوریه، عراق و... از دست می‌دهیم. این حذف فیزیکی به صورت وسیع و دامنه‌دار جریانی نیست که در روابط بین‌الملل به آن ساده نگاه شود. هر کشور دیگری این موضوع را به‌عنوان خطر و تهدید امنیت ملی تلقی می‌کند. آقایان نگران امنیت ملی بشار اسد و عراق و افغانستان هستند درحالی‌که برخی تحولات می‌تواند دیوارهای خانه خودشان (که مرزهاست) را آسیب‌پذیر کند.

🔹هشدار جدی و نگرانی درباره مرزهای ایران است و متولیان سیاسی و امنیتی کشور باید این موضوع را جدی بگیرند. یک‌بار در جریان جنگ تحمیلی این موضوع را تجربه کردیم که اگر نیروهای دفاعی ایران آسیب‌پذیر باشند چه اتفاقی می‌افتد. امروز هم باید نگران باشیم. نیروهای دفاعی ما که وظیفه حراست از مرزهای ایران را دارند، نباید چنین آسیب‌هایی ببینند. این اتفاقات دامنه‌دار، علامت‌های نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد که باید مورد توجه قرار گیرد.

🔹متن کامل:

https://noandish.com/fa/news/176755

@Noandishnews
🔵🔴جلو حماقت را بگیرید!

کسانی ظاهراً به بهانۀ اظهار تنفر و انزجار نسبت به اسرائیل به سمت بقاع استر و مردخای در شهر همدان کوکتل مولوتف پرتاب کرده‌اند.
دولت موظف به شناسایی، معرفی و مجازات عاملان این حادثه است. آثار باستانی اهل کتاب چه ربطی به دولت اسرائیل دارد؟
با روندی که این قبیل متعصبان در پیش گرفته‌اند، چه بسا بعد از این خواهان حذف سوره‌ها و آیه‌های مربوط به بنی‌اسرائیل از قرآن شوند و حتی قرآن‌سوزی راه بیاندازند!
مثل آن احمقی که در اروپا با ادعای مسلمانی، کتب عهد قدیم و جدید را آتش زد به خیال اینکه دل مسیحیان و یهودیان را بسوزاند! حال آنکه نام‌های مقدس در عهدین و قرآن مشابه است و سوزاندن یکی مثل سوزاندن دیگری است!

#احمد_زیدآبادی
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 " حملەی دمشقیە " و هنر نجنگیدن!

ابوایاد مرد دوم ساف در کتاب فلسطینی آواره می گوید: "هنگام آغاز جنگ شش روزەی 1967 همراه عرفات و برخی رهبران فلسطینی با اتومبیل از کویت عازم عراق بودیم.
با یک رادیوی ترانزیستوری کوچک تلاش می کردیم از اخبار جنگ مطلع شویم. لحن فاتحانەی رادیو قاهره و لحن معتدل رادیو تل آویو نگرانم کرد.
روشن بود که مصری ها در حال رجزخوانی بودند و اسرائیلی ها با اعتماد به نفس و تواضع پیروزی های خود را گزارش می کردند."
حق با ابوایاد بود. رادیو قاهره در حالی از سقوط قریب الوقوع تل آویو سخن می گفت که نیروی هوایی مصر و سوریه و اردن در همان روز اول روی زمین نابود شده بود.
اسرائیل هم در سه جبهه به پایتخت های عربی نزدیک می شد.
در روزهای قبل از جنگ هم جمال عبدالناصر با اخراج ناظران سازمان ملل و بستن تنگەهای تیران دست به محاصرەی دریایی اسرائیل زد و صراحنا گفت یهودیان را به دریا می ریزد.
در آن طرف قضیه، اسرائیلی های هوشمند در انتظار شکار لحظه، فرصت را قاپیدند.
تبلیغات گستردەای در جهان با محوریت " نابودی قریب الوقوع کشور کوچک یهود " به راه افتاد و موجی از همدردی با اسرائیل را در سطح بین الملل برانگیخت.
موشه دایان و ژنرال هایش به خوبی می دانستند که چنین نیست و هیاهوی اعراب از سر ضعف است و مصرف داخلی دارد.
آنها از توانایی های خود و ناتوانی دشمن مطلع بودند و سرانجام دشمن را به زمینی کشاندند که خود آن را تعریف کرده بودند.
از فردای جنگ ژوئن خاورمیانه دیگر خاورمیانەی سابق نبود و منطقەای با مختصات و بحران های مزمن امروزی خلق شد.
سان تزو استراتژیست جنگی چینی بود که 2500 سال قبل می زیست. کتاب هنر جنگ او که قرن ها راهنمای عملی زمامداران چین بود، امروز در جهان غربی هم مورد توجه قرار گرفته است.

بخشی از هنر جنگ تزو چنین است:
به ضعف و کوچکی تظاهر کنید تا دشمن دچار کبر و غرور شود.
هنر واقعی در پیروزی بدون جنگ است.
جنگ یک میدان بزرگ روان شناختی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است که رزم در میدان یکی از صحنه های آنست
اگر توانایی های رقیب و ظرفیت های خود را خوب نشناسید، حتما شکست می خورید.
جلوگیری از شکست در اختیار خودت است. برای دشمن هم همینطور است
مقایسەی استراتژی و تاکتیک های جنگی اعراب و اسرائیل در جنگ 67 نشان می دهد که یهودیان مو به مو به آموزەهای تزو عمل کردند و عرب ها هم کاملا آن را نادیده گرفتند
معروف است که چینی ها قبل از تحقیر شدن بدست امپریالسسم اروپایی در قرن نوزده، در مقام یک قدرت بزرگ دریایی و زمینی، " تزوئیست هایی" تمام عیار بودند
آنها ضمن پرهیز از جنگ و بکارگیری مستقیم قدرت نظامی از طریق ارعاب و اقناع، رقبای کوچک تر خود را به انقیاد در می آوردند.
چین امروز هم با پیروی از هنر جنگ خود را از درگیری های مستقیم دور نگه می دارد
این تعبیراز روی ضعف و نه قدرت، تا حدی دربارەی ایران پس از آخرین جنگ های روس و محاصرەی هرات هم صادق است،
دولت های قاجار، پهلوی و جمهوری اسلامی به استثنای جنگ هشت ساله با عراق که حاصل انقلاب و بی تجربگی در یک لحظەی تاریخی خاص بود، هیچ وقت وارد جنگ نشدند
ایران در جنگ های جهانی اول، دوم وجنگ های متعدد خاورمیانه و غرب آسیا همیشه رل بی طرف را بازی کرد
گرچه چند بار بی طرفی اش نقض شد، اما در نهایت توانست مرزهایش را حفظ کند.
در حقیقت ایرانی ها هنر جنگ سان تزو را به صورت معکوس بکار گرفتند و توانستند از دوران ضعف در قرون نوزده و بیست جان سالم بدر برند
با آغاز هزارەی جدید و تحولات شگرف و ناگهانی در موازنەی قوا در منطقه، از رهگذر سقوط صدام وتحولات بهار عربی، ایران احساس کرد قرن تحقیر را پشت سر نهاده و به قرون هفده و هجده برگشته است.
در این هنگامه، هنر جنگ سان تزو بیش از هر زمانی به کار می آید
حضور بی پروا درمنطقه و نقش آفرینی به عنوان قدرت اصلی خاورمیانه چقدر با ظرفیت های نظامی، اقتصادی و سیاسی ایران همخوانی دارد؟
ظاهرا راهبرد تهران برای عبور از چالش ها و محدودیت هایش، ابتکارهایی چون نبرد نامتقارن و کاربست نیروهای نیابتی است.
از قضا دستور کار و یا تعریف استراتژیست چین باستان از جنگ و هنر آن هم اذعان به عدم تقارن آنست
اما وقتی رقیب با درک ضعف های موجود، دستور کار را تغییر ونبرد نیابتی را به جنگ مستقیم تبدیل می کند چه؟
وقتی حساب تمام عوامل نیابتی را به پای فرمانده می نویسد، یعنی قاعده و زمین بازی را عوض می کند و شما را به میدانی می کشاند که در آن دست برتر دارد
معادله ی لفاظی و حمله به معنای زوال سریع و بازگشت ناپذیر توان بازدارندگی است.
آنچه دیروز در دمشق اتفاق افتاد و چند سال است که مرتبا داردتکرار می شود، نشانەی آنست که ابتکار عمل نه دست تهران بلکه بدست رقباست
این جاست که هنر نجنگیدن سان تزو بیش از هر زمان بکار می آید. حتی اگر مانند ادوار قبل به صورت معکوس بکار رود.
صلاح الدین خدیو/کانال شارنامه

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴علی قلهکی (فعال اصولگرا)

ایران به عنوان پشتیبانِ اصلیِ جریان مقاومت، برای ادامه مسیر نیاز به پشتیبانیِ افکار عمومی خود در داخل دارد؛ اینکه بلافاصله پس از هر درگیری در منطقه، دلار و طلا در تهران جَهش کرده و بورس می‌ریزد، یعنی ضلعِ افکار عمومیِ جنگ را واگذار کردیم./نواندیش

@bestdiplomacy
🔵🔴نیویورک تایمز: حمله به سفارت ایران در دمشق، نسخه اسرائیلی حمله آمریکا به سردار سلیمانی بود / آیا تهران از نردبان تنش زایی بالا خواهد رفت؟

▫️انتخاب

"اریک اسمیت" طی گزارشی در روزنامه "نیویورک تایمز" نوشت: مقام‌های فعلی و سابق آمریکایی می‌گویند حمله هوایی به مجموعه سفارت ایران در دمشق یک ضربه جدی به تهران وارد کرده است.روز سه شنبه مقام‌های فعلی و سابق آمریکایی ابراز نگرانی کردند که حمله اسرائیل به ساختمان متعلق به سفارت ایران در سوریه می‌تواند موجب افزایش مخاصمات در منطقه شود و حملات تلافی جویانه‌ای را علیه اسرائیل و متحدش ایالات متحده رقم بزند.این مقام‌ها گفتند، حمله مذکور که منجر به جان باختن ۳ نفر از ژنرال‌های نیروی قدس سپاه و چند نظامی دیگر شد، ضربه‌ای جدی به این نیرو که بازوی نظامی و اطلاعاتی خارجی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است به شمار می‌رود.رالف گاف یک مقام سابق سی آی‌ای که در خاورمیانه خدمت کرده، حمله اسرائیل را "فوق العاده بی پروا" خوانده است.

گاف افزود: «این اقدام تنها منجر به افزایش تنش از سوی ایران و گروه‌های نیابتی اش خواهد شد» که برای نیرو‌های امریکایی در منطقه که ممکن است در حملات تلافی جویانه نیرو‌های نیابتی تهران مورد هدف قرار بگیرند بسیار خطرناک است.یک مقام وزارت دفاع آمریکا گفت: پس از حمله دمشق، نیرو‌های آمریکایی مستقر در جنوب شرق سوریه یک حمله پهپادی را خنثی کردند. این مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود افزود، مشخص نیست که آیا هدف این پهپاد نیرو‌های آمریکایی بوده اند یا نه. اگر هدف امریکایی‌ها بوده باشند، این اولین حمله نیرو‌های شبه نظامی تحت حمایت تهران به نیرو‌های آمریکایی در عراق یا سوریه در طی حدود ۲ ماه گذشته بوده است. این حمله هیچ گونه تلفات جانی و مالی در پی نداشته است.

این مقام وزارت دفاع آمریکا افزود، حمله دیگری پس از آن گزارش نشده، اما مقام‌های پنتاگون از نزدیک در حال رصد وضعیت منطقه هستند.گاف در ادامه گفت، این حمله با "استراتژی بلندمدت اسرائیل مبنی بر تضعیف" سپاه پاسداران و نیروی قدس انطباق دارد.در طی جنگ در سایه یک سال اخیر بین ایران و اسرائیل، سوریه یک میدان عمل مهم و کلیدی برای اقدامات اسرائیل بوده است.

دانا استرول، مقام سابق ارشد پنتاگون در امور خاورمیانه که اکنون در انستیتوی واشنگتن برای سیاست شرق نزدیک فعالیت دارد اظهار داشت: «حمله دمشق یک افزایش تنش قابل توجه بود و ریسک وارد کردن یک منطقه شکننده و بی ثبات به جنگی تمام عیار را به همراه دارد.» وی افزود، «این نسخه اسرائیلی حمله آمریکا به قاسم سلیمانی بود.استرول در ادامه گفت، ارزیابی دوران بعد از ترور قاسم سلیمانی در این زمینه می‌تواند آموزنده باشد. وی با اشاره به دوره فرماندهی ژنرال اسماعیل قاآنی، فرمانده فعلی نیروی قدس سپاه اظهار داشت: «این (ترور) منجر به گستردگی بیشتر، اما در عین حال کاهش میزان توانمندی فعالیت‌های شبکه نیروی قدس در خارج از کشور شده است. اما استراتژی محوری ایران هرگز تغییری نکرده است. تهران به سرمایه گذاری در شبکه خود در خارج از مرز‌ها ادامه خواهد داد تا نبرد را از مرز‌های خود دور نگه دارد.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه افزود: «حمله دمشق بر نحوه عملیات‌های برون مرزی نیروی قدس تاثیرات راهبردی خواهد گذاشت.»
کنت مکنزی، ژنرال چهار ستاره بازنشسته و رهبر سابق فرماندهی مرکزی پنتاگون که بر عملیات‌های نظامی امریکا در خاورمیانه نظارت دارد گفت،ترور این مقام‌های عالی رتبه نیروی قدس "یک ضربه" تلقی می‌شود. وی افزود: «روابطی که آن‌ها به شکل دیرینه ایجاد کرده و به شکلی محتاطانه توسعه داده بودند از بین خواهد رفت.». به گفته استرول، این حمله موجب خشمگین‌تر شدن تهران خواهد شد. «سوال این است که آیا ایران به نحوی به این حمله واکنش نشان خواهد داد که موجب کاهش تنش شود یا از نردبان تنش زایی بالا خواهد رفت.»

سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه گفت، ایالات محتده هیچ مداخله‌ای در این حمله نداشته و پیش از انجام حمله از آن مطلع نبوده است. سینگ در یک کنفرانس خبری با بیان اینکه واشنگتن این پیام را مستقیما به ایران منتقل کرده افزود: «با توجه به بالا بودن تنش‌ها در منطقه، ما می‌خواستیم از کانال‌های خصوصی این موضوع را روشن کنیم که ایالات متحده هیچ مداخله‌ای در حمله دمشق نداشته است.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴حکایت مشارکت ۷۷ درصدی ترکیه با مشارکت ۲۰ درصدی ما!

نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی:
اردوغان بعد از شکست تاریخی در انتخابات اخیر ترکیه علیرغم مشارکت ۷۷ درصدی گفت پیام مردم را شنیدم!
ولی متأسفانه در کشور ما پس از کمترین نرخ مشارکت از ابتدای انقلاب تا کنون (انتخابات مجلس دوازدهم)، احدی از مسئولین نه تنها حاضر نشد تبعات آن را گردن بگیرد بلکه به این مشارکت افتخار هم کردند


@bestdiplomacy
🔵🔴سخنگوی ارتش اسرائیل: جنگنده های را آماده کرده ایم تا در صورت هر حمله ایران پاسخ دهیم.

🔹سخنگوی ارتش اسرائیل:
🔹 تاکنون هیچ تغییری در دستورالعمل ها در جبهه داخلی ایجاد نشده است.
🔹توان دفاعی خود را تقویت کرده و جنگنده های را آماده کرده ایم تا در صورت بروز هرگونه تحولی حملاتی را انجام دهیم.
🔹نیم سال است که در جنگ چند جبهه ای هستیم و تهدیدات هر دشمنی را دنبال می کنیم.
🔹 نیروهای ارتش برای هر تحولی آماده هستند
🔹 سیستم GPS را برای مقابله با هر گونه تهدیدی مسدود کردیم
🔹ما همه دشمنان خود را زیر نظر داریم نه فقط حماس
🔹ما برای هر سناریویی آماده هستیم و هرگونه تحول جدید را با شفافیت کامل به اطلاع عموم خواهیم رساند.
🔹ما جنگنده‌های آماده برای هرگونه تهدید احتمالی داریم
🔹 نیروهای ما در همه جبهه ها مستقر هستند و هر گونه تهدیدی را با جدیت دنبال می کنیم.
@Jahan_Fouri

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴مصاحبه با #برتراندراسل

پذیرش هر فلسفه و باوری باید همراه اندکی #شک باشد.
هر فلسفه زندگی برای خوشبختی باید شامل شفقت و
#مهرورزی باشد.

@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴#رابرت_کاپلان نظریه پرداز آمریکایی:

👈#ایران یک کشور ریشه دار و واقعیست

در حالیکه کشورهایی چون لیبی،سوریه،عراق و الجزایر ساختگیند

ده سال آینده خاورمیانه متفاوتی را شاهد خواهیم بود

بهبود روابط ایران و آمریکا کابوس عربستان سعودیست.....

*این سخنرانی در زمان وجود برجام و عدم رابطه سعودی و ایران انجام شده است
هنوز هم قابل تامل است و‌مهم و شنیدنی

@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴مطهرنیا ‎: ایران اگر جواب اسرائیل را ندهد مشروعیتش را  در نیروهای طرفدار خودش در داخل از دست خواهد داد.اگر جواب  بدهد باید هزینه‌های زیادی را بپردازد

🔦مهدی مطهرنیا، ‌استاد دانشگاه و آینده‌پژوه سیاسی و استاد مدعو در دانشگاه‌های عالی دفاع ملی و صیاد شیرازی در گفتگو با عبدالله عبدی درباره سناریوهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی تحلیل میکند

▪️▪️جمعه ، ۱۷ فروردین ۱۴۰۳

@bestdiplomacy
رسول خادم خطاب به رییسی:
شما جفت پوچید...!
شما درد مردم و فشار گرانی روی مردم را بهیچ وجه درک نمیکنید

@bestdiplomacy
🔵🔴 به گزارش CBS، اسرائیل و آمریکا اعتقاد دارند که ایران با استفاده از پهپاد انتحاری شاهد و موشک های کروز به اهداف اسرائیلی حمله خواهد کرد؛ زمان وقوع حمله از الان تا پایان ماه رمضان تخمین زده می‌شود

@bestdiplomacy
🔵🔴روزنامه جمهوری اسلامی، خرداد ۱۳۵۸

"نیروگاههای هسته ای: خیانت آشکار به خلق ما" !!

در شرح این تیتر آمده: نیروگاه های هسته ای برای وابسته سازی و  تاراج هرچه بیشتر درآمد های نفتی
است!

@bestdiplomacy
🔵🔴 کسانی که مهارت خواندن ندارند، مهارت اندیشیدن هم ندارند.

کانال تلگرامی «ترجمان» خلاصه‌ای از یادداشت سایمون کوپر در فایننشال‌تایمز با عنوان *«نگاه انداختن، اسکن کردن، اسکرول کردن: دوران خواندن عمیق به پایان رسیده است»* را به اشتراک گذاشت.

در این مطلب می‌خوانیم: کاتبی را تصور کنید که بعد از اختراع ماشین چاپ، مشغول نوشتن متنی بود که تا به حال بار‌ها و بار‌ها آن را نوشته بود. چه احساسی داشت؟ احتمالاً با خودش فکر می‌کرد «مشغول چه کار بیهوده‌ای هستم!»
امروزه خیلی از آدم‌ها وقتی مجبور می‌شوند متنی بنویسند که طولانی‌تر از ۳۰ کلمه است، چنین حسی پیدا می‌کنند. به خودشان می‌گویند: *چه کسی متنی چنین طولانی را خواهد خواند؟*
نکته تلخ ماجرا این است که چندان اشتباه فکر نمی‌کنند. *انسان‌ها در خواندن متن‌های طولانی به مشکل خورده‌اند.*
مجموعه‌ای از ناشران، محققان، کتابداران و نویسندگان سراسر جهان، ماه پیش با انتشار *«مانیفست خواندن لیوبلینا»* اعلام کردند:
*خواندن دیجیتال در حال تخریب عادت «خواندن عمیق» در میان ماست.*
*دستگاه‌های دیجیتال باعث شده‌اند انسان‌های امروزی، «بیشتر» از هر دوره دیگری در تاریخ بشریت بخوانند، اما آن‌ها دیگر مثل قبل نمی‌خوانند.*
*خواندن دیجیتال، به شکلی روزافزون، به تجربه‌ای تکه‌تکه، کوتاه‌مدت، سطحی و گذرا تبدیل شده است،* بنابراین:
*شاید تعداد کلمات خیلی زیادی در روز بخوانیم، ولی همه آن‌ها در قالب متن‌های چندکلمه‌ای یا نهایتاً چندخطی است.*
حال،
*اگر بخواهیم همان تعداد کلمه را در قالب یک متن واحد بخوانیم، با دشواری بسیاری مواجه می‌شویم،* زیرا:
*درک متنی طولانی نیازمند مهارت‌های «خواندن عمیق» است.*

*خواندن عمیق* نقشی حیاتی در تمدن بشری داشته است.
استیون پینگر، روان‌شناس و نویسنده امریکایی می‌گوید: با رواج خواندن متن‌های طولانی در بین عموم مردم از اواخر قرن هفدهم، توانایی «همدردی» کردن با دیگران در میان انسان‌ها افزایش یافت. مردم با خواندن متن‌های مفصل درباره زندگی دیگر انسان‌ها، توانستند دنیا را از چشم آن‌ها ببینند و این توانایی تأثیر بسیار مهمی در نگرش آن‌ها درباره موضوعاتی مثل برده‌داری، شکنجه، ساحره‌سوزی، استبداد و دیگر چیز‌ها گذاشت.
👈از نظر استیون پینکر، خواندن عمیق باعث «انقلاب نوع‌دوستانه»‌ای شد که بعدتر به رویداد‌های دوران‌سازی مثل انقلاب امریکا و انقلاب فرانسه منتهی شد.

آنچه خواندن متن‌های تکه‌پاره و کوتاه دیجیتال ما را از آن محروم می‌کند، دقیقاً همین توانایی دیدن دنیا از چشم دیگران است.
ماریان وولف، محقق امریکایی می‌نویسد:
*ما در دنیای آنلاین دائماً در حال اسکرول‌کردن، نصفه‌نیمه خواندن یا ذخیره‌کردن متن‌ها هستیم تا در آینده‌ای نامعلوم آن‌ها را بخوانیم،* چون این رسانه برای خواندن عمیق طراحی نشده است.

*خواندن دیجیتال از دلایل* مهم رواج *«ساده‌گرایی»* در دنیای امروز است؛ *ساده‌گرایی یعنی:*
*تمایل به ساده‌کردن هر چیز پیچیده،*
*اظهار‌نظر‌ها و موضع‌گیری‌های یک‌خطی، شفاف، سرراست و قاطع،*
*و فرارکردن از درک عمیق و چندوجهی مسائل.*
🔦پینکر می‌گوید: «هر وقت سیاستمداران شروع می‌کنند به ساده حرف زدن، منتظر جنگ باشید.»

منبع: ترجمان علوم انسانی
T.me/bestdiplomacy
2024/09/27 04:27:53
Back to Top
HTML Embed Code: