Telegram Web Link
Forwarded from فضائل و معارف
#مهدویت

این دستورالعمل‌ها را رها کن

👈🏻 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله:

«یک زمانی من نزد مرحوم حاج آقای والد بودم، شخصی اهل تهران که در وادی عرفان بود و گاهی هم کشف‌ و شهود و مُغیباتی هم می‌گفت خدمت والد ما آمده بود و خیلی به ایشان اظهار ارادت می‌کرد. می‌خواست برود جمکران و مرشد و مرادش که نمی‌دانم که بود، یک دستورالعمل عبادی خیلی سخت از این چیزهای مَن در آوردی که مستند شرعی ندارد به او داده بود و گفته بود که از مرحوم حاج آقای ما باید کسب اجازه کند و او آمده بود اجازه بگیرد. حاج آقای ما به ایشان گفتند: شما به نماز جعفر طیار که در روایات به آن سفارش شده عمل کنید و آن دستورالعمل را رها کنید. گفت: شنیدم شما با امام زمان (علیه السلام) در ارتباط هستید؟ ایشان گفتند: مقصود از ارتباط چیست؟ بواسطه همین کتب احادیث و کتب فقهی و... که این جاست و این ها از علوم اهل بیت (علیهم السلام) است، طلبه ها ارتباط دارند، من هم ارتباط دارم. این ارتباط، ارتباط علمی و طلبگی است اما ارتباط دیگری را که شما به دنبالش هستی من نمی‌دانم!

مقصود این که برای طلبه‌ها به واسطه این کتب و علوم، یک ارتباطی با حضرات معصومین “علیهم السلام” وجود دارد به شرط آن که به آن عمل شود، و اگر طلبه عامل باشد واقعش این است که تالی‌تِلو انبیاء و ائمه علیهم السلام است و اگر پناه بر خدا منحرف شود، همان عذاب سخت که برای عالِم سوء گفته شده، در انتظار اوست.»

🌐 منبع

@fazaelvamaaref
⚫️ علّامه میر حامد حسین رحمه الله، و بحث از غضب حضرت زهرا سلام الله علیها بر ابوبکر

ایشان در موضعی بیان می‌دارند که اگر حدیث غدیر در صحیح مسلم و صحیح بخاری بود، باز هم متعصّبان از عامّه، آن را نمی‌پذیرفتند. سپس به این بهانه می‌نویسد:

✍🏻 اهل سنّت، حدیث حضرت فاطمه علیها السّلام و غضبش (بر ابابکر) را قدح می‌کنند، با اینکه در صحیحین مذکور است، و نیز حدیث ترک صحبتِ حضرت با أبی‌بکر را تا وفات، و عدم مکالمۀ با او که در صحیح بخاری و مسلم مذکور است، باطل پندارند، (تا) اثبات رضای آن حضرت از أبی‌بکر به اهتمامِ تمام نمایند، چنانکه از ملاحظۀ مرافض و مطالعۀ تسویلاتِ "شاه‌صاحب _ صاحب تحفه" در باب مطاعن واضح و ظاهر است. "شاه‌صاحب" در (تحفه) باب مطاعن به جواب طعن سیزدهم از مطاعن ابوبکر گفته‌اند:

«جواب دیگر، سلّمنا که حضرت زهراء علیها السّلام بر منع میراث، یا بنابر نشنیدن دعوی هبه، غضب فرمود، و ترک کلام با ابو بکر نمود، لیکن در روایات شیعه و سُنّی صحیح و ثابت است، که این امر خیلی بر ابوبکر شاقّ آمد، و خود را به درب سرای حضرت زهراء حاضر آورد، و امیرالمؤمنین علی را شفیع خود ساخت، تا آنکه حضرت زهراء از او خوشنود شد. امّا روایات اهل سنّت، پس در (مدارج النبوة) و کتاب (الوفاء) بیهقی و شروح (مشکاة) موجود است. بلکه در (شرح مشکاة) شیخ عبدالحق نوشته است: که ابوبکر صدیق بعد از این قصّه به خانۀ فاطمۀ زهراء رفت، و در گرمی آفتاب بر درب منزل بایستاد، و عذرخواهی کرد، و حضرت زهراء از او راضی شد. و در (ریاض النضرة) نیز این قصّه به تفصیل مذکور است. و در (فصل الخطاب) به روایت بیهقی از شعبی نیز همین قصّه مروی است.» انتهی. (تحفه شاهصاحب ص ۵۵۹)

ولی روایت بخاری، دلالت صریحه بر استمرار غضب حضرت فاطمه علیها السّلام و ترک صحبتِ آن حضرت أبی‌بکر را، و عدم رضا از او دارد:

(....فغضبت فاطمة بنت رسول اللّه صلی اللّه علیه و سلم، فهجرت أبا بکر فلم تزل مهاجرته حتی توفیت و عاشت بعد رسول اللّه صلی اللّه علیه و سلم ستة أشهر. صحیح البخاری ج ۲ ص ۱۵۱ کتاب الجهاد باب فرض الخمس.)

و بخاری عمدة الاعلام بنابر مزید مبالغه و اهتمام در تفضیح منکرین لئام، و تقبیح جاحدین اغشام، اکتفا بر ایراد این خبر به مقام واحد نکرده، بلکه در مواضع دیگر هم نقلِ آن نموده، داد احقاق و ازهاق باطل داده چنانکه در باب (قول النبی لا نوّرث ما ترکنا صدقة) از کتاب (الفرائض) گفته:

«حدثنی عبد اللّه بن محمد، قال: حدثنا هشام، قال: أخبرنا معمر عن الزهری، عن عروة، عن عائشة، أن فاطمة و العباس أتیا أبا بکر، یلتمسان میراثهما من رسول اللّه صلی اللّه علیه و سلم، و هما یومئذ یطلبان أرضیهما من فدک و سهمهما من خیبر، فقال لهما أبو بکر: سمعت رسول اللّه صلی اللّه علیه و سلم یقول: لا نورث ما ترکنا صدقة، انما یأکل آل محمد من هذا المال، قال أبو بکر: و اللّه لا أدع أمرا رأیت رسول اللّه صلی اللّه علیه و سلم یصنعه فیه الا صنعته، قالت: فهجرته فاطمة فلم تکلمه حتّی ماتت؛ صحیح البخاری ج ۴ ص ۱۳۴ کتاب الفرائض.»

و نیز بخاری این خبر را به بسط زائد از این، در باب غزوۀ خیبر از کتاب (المغازی) روایت کرده _ صحیح البخاری ج ۳ ص ۴۶ _ (کما ستطّلع علیه فیما بعد انشاء اللّه تعالي.)

و مُسلِم هم آن را در باب "حکم الفیء" از کتاب (الجهاد) وارد ساخته.

بس عجب است که روایت بخاری و مسلم را در استمرار غضب حضرت فاطمه علیها السّلام بر أبی‌بکر، و ادامه‌ ترکِ صحبتِ او، و عدم حصول رضا، که عايشه به آن از مزید انصاف اعتراف کرده، به مقابله اهل حقّ، از پایه اعتماد و اعتبار ساقط سازند، و بی‌محابا آماده اثبات رضای حضرت فاطمه علیها السّلام از أبی‌بکر بشوند، و دست بر روایات فلان و بهمان اندازند، و حدیث غدیر را به علّت عدم اخراج شیخین مقدوح سازند (ان هذا لشیء عجاب).

📚 عبقات الأنوار، ج ٢ ص ٣٢

(مرتبط با مباحث #فاطمیه)

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#آداب_مداحی

چند کلامی خطاب به جناب حدّادیان

⚠️ منکر این نیستیم که مدّاح اگر خوش‌صدا و خوش‌ذوق هم باشد بهتر است، امّا قبل از هرچیز، او نیاز به اخلاص و سواد مداحی و صداقت در نقل دارد، نه سوادِ موسیقی پاپ و سنتّی! همین‌هاست که اصل را به حاشیه برده و جامعه مدّاحی را با بحران جدّی مواجه کرده، زیرا اگر مادحین، اصل را تقویت کنند به حاشیه نمی‌روند، ولی از همان ابتدا عزمشان بر سبک‌خوانی و نوآوریِ غلط است. مادحینِ باتجربه و مشهور، باید خیلی مراقب نکاتی که می‌گویند باشند، زیرا به دلیل شهرتی که دارند، می‌توانند به راحتی یک روش غلط یا صحیح را بنیان‌گذاری یا ترویج کنند.

هنر یک مدّاح، در برقراری ارتباط صحیح بین مردم با اهل بیت علیهم السّلام است، با معرفت أفزایی و اشک‌محوری، با مناجات و بیان مصائب مستند! مدّاح اگر دستگاه موسیقی و نوآوری را هم بلد نباشد به جایی برنمی‌خورَد، امّا اگر موارد مذکور را نداشته باشد، اساس و بنیان کارش ویران و خراب است.

👈🏻 ضمنا مدّاح باید از #شاعران‌اهل‌بیت‌عصمت وام بگیرد، نه از شاعران صوفیِ سُنّی معلوم‌الحال.

با تمام این اوصاف، نوحه‌های محزون و بامحتوای جناب کریمی را هم منکر نیستیم.

@ashkvareh
Audio
#آداب_مداحی #صراف

🚫 وقتی جعلیّات یا بافته‌های جناب عبّاس صرّاف می‌شود منبعی برای مادحین!

ده‌ها مدّاح دیگر نیز مانند ایشان، منبع مطالبشان سخنان جناب #بندانی_نیشابوری و جناب صرّاف است، این یعنی فاجعه! این فقط یکی از علل نقد و بررسی مطالب منبری‌هاست که ضرورتش را همه تشخیص می‌دهند.

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#آداب_مداحی

⛔️ وقتی بخواهی کفر و غلو بخوانی، توجیه هم برایش دست و پا می‌شود!

👈🏻 می‌گوید: "اگر خدا لا شریک نبود". خب حالا که لا شریک است جلّ جلاله؛ آیا سراغ دارید که جایی اهل بیت علیهم السّلام فرموده باشند: "اگر خداوند متعال لاشريك نبود ما می‌شدیم خدای شما؟!" حتّی از این‌گونه سخنان، جسم مبارکشان می‌لرزید و گاهی بیمار می‌شدند. اصلا إجازه ورود به این خزعبلات را نمی‌دادند. اگر مدّاح هدفش رضایت اهل بیت علیهم السّلام است، باید بداند که این نوع سخنان، قلب مبارک آن انوار إلهی را به درد می‌آورَد. آخر این چه شعری است؟ چه مضمون و محتوایی دارد؟ چرا هربار خدای شعر شما تغییر می‌کند؟! این همه روایت و منبر و وعظ و درس فقهاء و أساتید کافی نیست تا دست از این مطالب بر دارید؟ چندین سال است که فقهاء و أساتید فریاد می‌زنند، دیگر کسی نیست که ندانسته و نشنیده باشد.

مکتب وحیانیِ تشیّع، از همان آغاز تا بحال، بخاطر همین مطالب احساسی و مسموم و کفرآلود، مورد طعن طوایفی واقع شده که صدر تا ذیل خودشان کفر و انحراف و بدعت است. احساس و اعتقادی که سبب توهین به اهل بیت علیهم السّلام و آزردن خاطر شریفشان باشد، تکلیفش واضح است.

@ashkvareh
حسینیه مجازی بُکاء
#آداب_مداحی ⛔️ وقتی بخواهی کفر و غلو بخوانی، توجیه هم برایش دست و پا می‌شود! 👈🏻 می‌گوید: "اگر خدا لا شریک نبود". خب حالا که لا شریک است جلّ جلاله؛ آیا سراغ دارید که جایی اهل بیت علیهم السّلام فرموده باشند: "اگر خداوند متعال لاشريك نبود ما می‌شدیم خدای شما؟!"…
⚠️ ترور اجتماعی اهل بیت علیهم السّلام با انتساب برخی مطالب به ایشان

👈🏻 بعضى از اصحاب بزرگوار ائمّه عليهم السّلام مانند: هشام بن حكم، هشام بن سالم، زرارة بن اعين، مفضّل جعفى، سدير صيرفى، مؤمن الطّاق، و... چنان ازنظر علمى و كلامى سرآمد شده بودند كه مى‌توانستند با احتجاجات برهانى و كلامى خود كه از ائمّه عليهم السّلام آموخته بودند، بسيارى از مخالفان خود را سركوب كنند. مخالفان مى‌دانستند كه اينها اصحاب ائمّه عليهم السّلام و مورد اعتماد آنان هستند، اما به دليل شناخته شده بودن ائمه عليهم السّلام كمتر متعرّض آنان مى‌شدند و به اين دليل چاره را در آن ديدند كه فرقه‌هايى به نام افراد ياد شده بسازند و عقايد باطل و كفرآميزى همچون غلو و تشبيه و تناسخ و حلول را به آنان نسبت دهند! تا هم اين افراد را ترور فرهنگى كرده باشند و هم غير مستقيم به ائمّه اطهار عليهم السّلام ضربه بزنند؛ چرا كه در اذهان مردم چنين جای مى‌افتاد كه صاحبان اين عقايد، چون با امامان ارتباط‍‌ دارند، پس عقايد خود را از آنان گرفته‌اند يا لااقل، عقايد آنها مورد تأييد امامان مى‌باشد!

📙 غالیان، ص ۶۷، به نقل از "تبصرة العوام"

@ashkvareh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 "حادثة الباب" مرثیه‌ای عربی که إشاره به واقعه تلخ و ننگین سقیفه و هجوم به بیت وحی دارد

🎙 عمّار الکنانی

این نوع مرثیه‌خوانی در واقع ریشه در سیره #شاعران‌اهل‌بیت‌عصمت دارد که در اشعار خود ابتدا به بيان ظلم‌های اصحاب سقیفه می‌پرداختند تا ریشه تمام ظلم‌ها مشخّص باشد.

( مرتبط با مطالب #فاطمیه _ #آداب_مداحی )

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 وصیّت پیامبر اکرم دستان مولا را بسته بود ...

▪️باسم کربلایی

‌( مرتبط با مطالب: #فاطمیه _ #شاعران‌اهل‌بیت‌عصمت _ #آداب_مداحی )

@ashkvareh
Doostat Daram Hossein
Various Artists
#صوت

🎙 حاج ذبیح الله ترابی

ای که خواندَت رحمة للعالمین فُلک نجات
شرمسار از هر گناهی دوستت دارم حسین.

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 جناب آقای مسعود #عالی نیز از علاقه‌مندان به نقل خواب و حکایت و خاطره است. مثلا این حکایت ایشان را دقّت کنید:

شیخ عبدالله پیاده معلوم نیست چه کسی بوده و در عین حال از اولیاء الله بوده! خب بر چه اساسی ایشان از اولیاءالله بوده؟! بعد آن شخص هم فقط در مجالس عزاداری _ که محلّ #اشک و #حزن و #جزع و کسب معرفت است _ چای می‌خورده! همین!

خب الان مردم چکار کنند؟ بروند فقط چای بخورند؟ حالا ممکن است أهل بیت علیهم السّلام از عوام شیعه به کمترین خدمت هم راضی شوند و دستگیری کنند، امّا این چه ربطی به همه دارد؟ چرا باید روی منبر سخنی گفته شود که مردم را به جای تلاش و کوشش بیشتر، به کمترین کار دعوت و تشویق کند؟ بلکه ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که مردم با حسرت و همّت بیشتری به مجالس اهل بیت علیهم السّلام بروند، دائم احساس کوتاهی و کم‌کاری داشته باشند، اشک و معرفت را طلب کنند، نه به کمترین کار راضی و طلبکار بشوند!

حاصل این نوع سخنان، چیزی جز تضعیف آداب مجالس عزاداری و زیارت و... نیست. واقعا خروجی این منبرها چیست؟!

@ashkvareh
#اشک #حزن #جزع #آداب_مداحی

⚫️ چرا برخی محبّین و عزادارانِ اهل بیت علیهم السّلام، در دوره‌ای سست یا منکِر می‌شوند؟

امام صادق علیه السّلام روایت کرده‌اند که امام باقر علیه السّلام فرمودند: ای پسرم! مقام شیعیان ما را به اندازه فهم و نقلِ روایات و شناخت آنها بشناس، زیرا معرفت، به شناخت کلام ما می‌باشد و با معرفت به کلام ما، مؤمن تا بلندترین درجه ایمان بالا می‌رود. من در کتاب علی علیه السّلام نگاه کردم و در آن کتاب چنین یافتم: "ارزش و اندازه هرکس به مقدار معرفت اوست، زیرا خدای تعالی مردمان را به اندازه عقلی که در دنیا به آنها داده حساب‌رسی می‌کند."

 📚 بحارالانوار، ١/١٠٦، به نقل از "معانی الأخبار" صدوق رحمه الله

💢 این روایت شریف، تنها یکی از ده‌ها روایاتی است که اهمیّت‌ معرفت به امام و معارف دین را نشان می‌دهد. حال مشخّص است چرا برخی افراد بعد از عمری هيأت‌رفتن و خدمت و عزاداری، سست شده یا منکر دستگاه اهل بیت علیهم السّلام می‌شوند. زیرا عمری روی منبر فقط داستان و حکایت و خاطره و خواب و کشف و شهود شنیده‌اند، و اینها فقط احساسات و هیجانات را تقویت می‌کند، نه معرفت و امام‌‌شناسی را؛ از طرفی اهل بیت علیهم السّلام فرموده‌اند که ایمان برخی افراد "عاریه‌ای" است نه دائمی، یعنی خداوند متعال ایمان را به آنان امانت سپرده، اگر قدر و منزلتش را از بین ببرند، ایمان از آنان سلب می‌شود. لذا فقط "صِرف هیأت رفتن" هیچ ضمانتی برای ایمان نمی‌آورَد، بلکه گاهی همین هیأت رفتن، انسان را منحرف نیز می‌کند، مانند جلساتی که اهل غلو کردن و دروغ‌بستن به اهل بیت علیهم السّلام هستند. حالا شخصی که پای منبر می‌رود، اگر از جهت اعتقادی و معرفتی، تقویت و غنی نشود، چگونه با شُبَهات و آزارهای شیطان ملعون روبرو گردد؟! با کدام‌ دانش و سلاح؟! با خواب و قصّه و حکایت؟! اگر برای مستمع تبیین شود که بیمه اهل بیت علیهم السّلام شدن، با فقر و بیماری و گرفتاری تنافی ندارد، بلکه اینها برای مؤمن خیر است و برکت، دیگر به محض گرفتاری مالی و جسمی اعتقادش به اهل بیت علیهم السّلام ضعیف نمی‌شود. امّا این بنده خدا از منبری‌ها مدام شنیده که با یک زیارت، و قدم برداشتن برای مجالس عزاداری، و چای خوردن، و کفش جفت کردن و....، دنیا و آخرتش تضمین است! لذا توقّع ابتلاء و گرفتاری ندارد، یا توقّع دارد یک‌روزه رفع مشکل شود. اگر منبری، امام‌‌شناسی و ولایت‌مداری و إعتقادات را برای مستمع بیان کند، و توقعّات او را در قالبی صحیح برایش تعریف و تبیین کند، به راحتی سست و منکِر نمی‌شود.

@ashkvareh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#آداب_مداحی

🎥 نکات مفیدِ جناب "شیخ علی خدادادی" درباره نفوذ شیطان به مجالس اهل بیت علیهم السّلام و تخریب جلسات مذهبی به وسیله فرهنگ صوفیانه و غالیانه

قابل توجّه هیآت مذهبی

@ashkvareh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#اشک #حزن

🎥 يا إلهي بحقّ حسين ( عليه السّلام )

🎙 حاج محمد علی قاسمی

@ashkvareh
#نفی_غلو #مشترکات_عرفانی #هیأت_خانقاه_نیست

اینکه جماعتی از سخنرانان و مادحین، برای درگذشت سیّد أحمد نجفی (#آقاجون) تسليّت گفتند و او را مدح و ستایش کردند و درباره‌اش غلو کردند، نشانه بیسوادیِ اعتقادیِ این جماعت است، و نشان از نفوذ چشم‌گیر مشرب تصوّف و عرفان‌ در میان این جماعت دارد، وگرنه انحراف او را حتّى برخی عوام مذهبی هم درک کرده بودند.

👈🏻 مستمسک آقایان هم این است: "او خیلی به روایات اشک برای امام حسین علیه السّلام و زیارت اهتمام داشته است." خب بنده تعدادی از سُنّیان را معرفی میکنم که در عزای امام حسین علیه السّلام اشعاری گفته‌اند که کم نظیر است، زیارت هم می‌رفتند. آیا حاضرید درباره آنان نیز مدح و ستایش به راه بیاندازید؟! اگر ملاک فقط اشک و زیارت است، بسم الله، ولی اگر صحّتِ عقاید نیز مهم‌ّ است، خب سخنان و عقاید جناب نجفی واضح است، هم در کتابش هم در سخنرانی‌ها؛ اگر خودتان بلد نیستید ( که نیستید ) بروید از علماء و أساتید و اهل فنّ بپرسید تا مشخّص شود که چه خبر است. آخر شما که سواد این مسائل را ندارید، چرا ورود میکنید؟

🤲🏻 به امید نجاتِ منابر و تریبون‌ها از دست اين جماعت، و جایگزینیِ أهلش.

@tazvir3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#فاطمیه

🎥 قطعه‌ای از قصیده: ضلعي ابصدري

🎙 باسم الكربلائي:

«می‌دانم که سینه زدن برای حضرت زهرا (سلام الله علیها) کافی نیست...»

@ashkvareh
#شاعران‌اهل‌بیت‌عصمت #فاطمیه

◼️ سیّد حمیری، از شُعَرای بزرگ شیعه و معاصر امام صادق عليه السّلام، در مصيبت حضرت زهرا سلام الله علیها، سروده:

ضُرِبَتْ وَ اهْتُضِمَتْ مِنْ حَقِّهَا
وَ أُذِيقَتْ بَعْدَهُ طَعْمَ السّلعِ
قَطَعَ اللهُ يَدَيْ ضَارِبِهَا
وَ يَدَ الرَّاضِي بِذَاكَ المتبعِ
لا عَفَى اللهُ لَهُ وَ لَا
كَفَّ عَنْهُ هَوْلَ يَوْمِ المُطَّلَعِ.

✍🏻 زهرا را زدند و حقّش را ربودند و پس از آن، طعم جراحت و زخم را به او چشاندند. بريده باد دست ضاربِ او و كسى كه راضى و پيرو او باشد.
خدای از او نگذرد و او را از هول روز قيامت باز ندارد.

📙 مأساة الزهرا، ج ٢ ص ١۶

@ashkvareh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#فاطمیه

🎥 قطعه‌ای از  قصیده: سامحني

🎙باسم الكربلائي

(با زیر نویس فارسی)

@ashkvareh
📢 چرا امیرالمؤمنین علیه السّلام با عمر و ابابکر و عثمان نجنگید؟!

👈🏻 با توجّه به روایات، علّت این مسئله سه مورد بود:

الف) ایشان يار و لشکری نداشت، به جز تعدادی انگشت‌شمار

ب) برخی ودائع مؤمنین، در صلب کفّار و منافقین بود، که اگر این افراد در جنگ‌ها کشته می‌شدند، ای ودایع إلهی از بین می‌رفت

ج) خوف امیرالمؤمنین علیه السّلام از إرتداد مردم، و بازگشت آنان‌ از اسلام ظاهری و قلبی.

📚 علّامه مجلسی رحمه الله، در کتاب شریف #بحارالانوار حدود ۶٠ روایت برای این بحث آورده: ج ٢٩ ص ۴١٧

لذا تحلیل‌های سلیقه‌ای و مَن درآوردی در این بحث، سست و بی إعتبار است.

( مرتبط با مطالب #فاطمیه )

@ashkvareh
2024/09/30 07:31:19
Back to Top
HTML Embed Code: