Telegram Web Link
اهانت، نقد، آزادی بیان و ارتداد از منظر اخلاقی
در 4 قسمت | #دکتر_ابوالقاسم_فنائی👆
دانلود تمام مقالات دکتر ابوالقاسم فنایی
فایل pdf مقالات | @abolghasemfanaei | #ابوالقاسم_فنایی

http://goo.gl/RVgHsc
معرفی کتاب اخلاق دین شناسی، اثر دکتر ابوالقاسم فنایی در سایت الف👇
گفتگوی مصطفی ملکیان و ابوالقاسم فنایی
متن کامل👇
http://goo.gl/Ux7usn
جناب آقای #دكتر_فنایی ، موضوعی كه این روزها صورت جدی‌تری برای من پیدا كرده است، بحث ازدواج و انتخاب همسر است. در بین معیارهای متعدد ازدواج، یك معیار هم توجه به سیستم فكری و اعتقادی و اندیشگی فرد مقابل است. چگونه می توان به عقاید اكنون فرد كه هیچگونه چارچوب مشخصی ندارد، اعتماد كرد؟ آیا صرف گفتن اینكه من تضمین میكنم در زندگی فردی اخلاقی خواهم بود، می تواند دلیل كافی باشد؟ ادعای مطلق بودن اخلاق تا چه حد قابل اعتماد است؟
@abolghasemfanaei @sedanet
http://goo.gl/J8gnsz
اگر دین شناسان در مقام فهم و تفسیر دین «ظرف» دین را از «مضمون» و «محتوای» دین جدا نکنند و آن را در قالب ظرف عصر خود نریزند ، دین به امری نافهمیدنی تبدیل میشود و نقش و کارکرد شایسته خود در زندگی دینداران را از دست خواهد داد و به صورت افیون درخواهد آمد. ظرف ظهور دین اسلام ، یعنی فرهنگ اعراب صدر اسلام ، در عین اینکه برای آنان شرط فهم دین و عمل به آن بوده است ، برای کسانیکه در دنیای جدید زندگی میکنند ، مانع فهم دین و عمل به آن است، اینان برای فهم درست دین یا باید دنیای خود را عوض کنند و به عقب بازگردند و جلو تغییر و تحول دنیا را بگیرند که کاری نشدنی و در صورت امکان نامطلوب است ، و یا باید دین را از دنیای قدیم جدا کنند تا بتوانند آن را به دنیای خود پیوند بزنند.

وقتی دین به امری نامفهوم بدل شد، دینداران به ناچار به قشر و ظاهر دین قناعت خواهند کرد و آن را به جای باطن و حقیقت دین خواهند نشاند، در حقیقت این نیز یک نوع جمع بین دین و مقتضیات دنیای جدید است . در این حالت زندگی دینداران به دو حوزه کاملا مجزا و مستقل تجزیه میشود ، یک حوزه که قلمرو دین است ، عبارت است از مجموعه ای از اعتقادات جزمی و کلیشه ای و رفتارهای خشک و بی روح و تصنعی و تقلیدی و بی اثر و بی خاصیت که نه به درد دنیا میخورد و نه به درد آخرت، چنین دینی صرفا نوعی سرگرمی و افیون است. اما حوزه دیگر که قلمرو زندگی است جایی است که در آن از دین هیچ خبری نیست. خودداری از ترجمه فرهنگی دین را به جسد بی روحی بدل میکند که جز ظاهر و پوسته خشنی از آن در حاشیه زندگی انسان چیزی باقی نمی ماند.
@abolghasemfanaei
دکتر ابوالقاسم فنایی | اخلاق دین شناسی 465
صفحه ی مربوط به دکتر ابوالقاسم فنایی در سایتِ خانه اخلاق پژوهان جوان
http://goo.gl/eIPsw8
دکتر #ابوالقاسم_فنایی :اصل نخستین و بنیادینِ اخلاق دشمنی ، اصل عدالت و انصاف و وجوب عدالت ورزیدن با دشمنان و به عدالت رفتار کردن با آنان است و سایر اصول این اخلاق به نوعی به همین اصل بر می‌گردند و از آن استنتاج می‌شوند. به بیان دیگر، ظلم کردن بد است، حتی به دشمن. یعنی در رابطه با تعیین اینکه رفتار خاصی عادلانه یا ظالمانه است، دوستی و دشمنی از پارامترهای اخلاقاً مربوط نیست و نباید در قضاوت و داوری اخلاقی ما تأثیر بگذارد و حکم اخلاقی عمل را عوض کند...

🌐@abolghasemfanaei
http://goo.gl/MIZw2v
Forwarded from آزاد | Azad
📢ظرفیت #دوره_حضوری «دین و اخلاق» تکمیل شد

🔴فقط امکان ثبت نام در #دوره_مجازی وجود دارد

🔶سایر برنامه ها نیز در آستانه #تکمیل_ظرفیت هستند

⚡️ثبت نام:
AzadfekriSchool.ir

@AzadfekriSchool
در حقیقت اگر کسی فرهنگ قوم پیامبر را که ظرف دین است با مظروف یکی بگیرد و احکام خود دین ، و ارزش و اهمیت و قداست آنرا به این ظرف سرایت دهد در دین بدعت گذارده است ، چرا که بدعت در دین چیزی نیست مگر «داخل کردن چیزی که جز دین نیست در دین» داخل کردن ظرف دین در خود دین و قلمداد کردن ظرف دین، به عنوان جزئی از دین و مقدس کردن امور نامقدس، بدترین بدعت در دین است. چه بدعتی بالاتر از این که انسان دین را به گونه ای ، تفسیر و به دیگران عرضه کند که فقط به درد موزه ها بخورد و مخاطبان خود را بر سر دوراهی انتخاب میان دین و عقل قرار دهد. برای انسانهایی که در عصر مدرنیته زندگی میکنند ، فرهنگ قوم پیامبر، گرد و غبار بشریت است که بر چهره وحی نشسته است و تا این گرد و غبار از چهره دین زدوده شود، دین آنچنان که هست جلوه گر نخواهد شد و از مردمی که درجهان مدرن زندگی میکنند و به گونه ای متفاوت می اندیشند و عمل میکنند دلربایی نخواهد کرد.

دکتر ابوالقاسم فنایی|اخلاق دین شناسی صفحه 461
@abolghasemfanaei
🌱مجموعه گفتگو های دین آنلاین با دکتر ابوالقاسم فنایی

اخلاق دینی و اخلاق فرادینی (بخش اول)
dinonline.com/doc/news/fa/3588
اخلاق دینی و اخلاق فرادینی (بخش دوم)
dinonline.com/doc/news/fa/3588
اخلاق دینی و اخلاق فرادینی (بخش سوم)
dinonline.com/doc/news/fa/3708
2024/09/27 07:26:39
Back to Top
HTML Embed Code: