Telegram Web Link
استاندار مرکزی گفت: صنایع شهرستان زرندیه ملزم به بازچرخانی پساب برای رفع کمبود منابع آبی در حوزه صنعت و تولید هستند.

مخلص الائمه در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص برنامه دولت برای تامین کمبود آب شرب زرندیه گفت: بازچرخانی پساب جزو سیاست‌های اصلی وزارت نیرو در نقاط با تنش آبی است که در شهرستان زرندیه به لحاظ موقعیت صنعتی و تنش آبی، این موضوع در دستور کار است و صنایع شهرستان برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کردند.

وی بیان کرد: با توجه به کمبود بارش از این پس آب سطحی مرغوب را به صنایع نمی‌دهیم و واحدهای صنعتی باید از محل بازچرخانی پساب، آب مورد نیاز خود تامین کنند و ملزم به تامین منابع آبی از طریق بازچرخانی پساب هستند.

مخلص الائمه بیان کرد: شهرستان ساوه در زمینه آب شرب نیز تنش دارد که بر این اساس امسال ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر دولت به پروژه انتقال آب از سد کوچری اختصاص یافته است.

وی بیان کرد: شهرستان زرندیه به دلیل تنش جدی آبی حتی در مصارف شرب نیز مشکل دارد که مشکل آب شرب در زرندیه با حفر چاه در سال‌ جاری برطرف شد.

مخلص الائمه بیان کرد: براساس آمارها سال گذشته ۱۵۶ روستا در استان تنش آبی داشتند که امسال به ۹۶ روستا در حال حاضر کاهش یافته است و تا پایان سال مشکل زیر ساختی و آبی ۵۰ درصد از این روستاها با وجود کاهش نزولات آسمانی، با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی علیه السلام و بسیج سازندگی برطرف خواهد شد.

وی بیان کرد: تلاش خواهیم کرد تا تنش و کمبود آب شرب در استان بویژه روستاهای بالای ۲۰ خانوار را تا سال آینده برطرف کنیم.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
💧اظهار نظر سخنگوی صنعت آب درباره استفاده نکردن از تجارب جهانی در بی‌آبی همدان؛
راه تهران از «کیپ‌تاون» جداست.

📎لينك گزارش روزنامه پيام ما

به نظر می‌رسد وزارت نیرو با وجود به‌کارگیری کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی و سیاست‌های مربوط به آن هنوز خود را مقید به پاسخ به تقاضا در مورد آب می‌داند و به مدیریت تقاضا در آب نمی‌پردازد. نشانه‌های تایید این نوع نگاه در پاسخ‌های اخیر سخنگوی صنعت آب نمود داشت.

🔴فیروز قاسم‌زاده‌: وزارت نیرو نگاهش متفاوت از تجربه کیپ‌تاون و روز صفر در آفریقای جنوبی است. وزارت نیرو تعهدات و وظایفی در قبال مردم دارد که باید آن را اجرایی کند.


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
الزامات رويكرد سازگاري.pdf
206.7 KB
📘الزامات رویکرد مطلوب در سیاست های سازگاری با تغییر اقلیم در بخش آب و کشاورزی

🖌دفتر مطالعات زيربنايي- مركز پژوهش‌هاي مجلس

نکته حائز اهمیت در حوزه تغییر اقلیم و تدوین برنامه های سازگاری با آن، توجه به دو اصل کلیدی شامل عدم قطعیت عمیق حاکم بر آثار این پدیده و همچنین توجه به جنبه های اجتماعی سازگاری سیستم های منابع آب و کشاورزی (که بیشترین آسیب پذیری را به این پدیده دارند) است. تحلیل آثار تغییر اقلیم به دلیل عدم قطعیت های عمیق حاکم بر آن، مسئله ای پیچیده است. بنابراین، لازم است برنامه ریزان و تصمیم گیران تحت این شرایط عدم قطعیت عمیق تصمیم گیری کنند تا ضمن افزایش انعطاف پذیری برنامه های سازگاری، ریسک شکست آنها را کاهش دهند. از طرفی توجه به جنبه های اجتماعی و لحاظ دیدگاه «پایین به بالا» جهت ارزیابی مناسب راهکارهای سازگاری و جلب مشارکت مردمی در حل مسائل و بحران های آبی کنونی و پیش رو در شرایط تغییر اقلیم ضروری به نظر می رسد...

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
بهبود_مديريت_آبياري_در_شرايط_كمبود_آب.pdf
1.2 MB
📘بهبود مديريت آبياري در شرايط کمبود آب؛ افسانه در برابر حقيقت

🖌کميته ملي آبياري و زهکشي ايران

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
⚠️💧هدررفت آب چقدر است؟

💧بر اساس آمارهای وزارت نیرو، تا پایان خردادماه سال جاری از مجموع آب شرب تولیدی در مناطق شهری کشور، ۲۷ درصد آب بدون درآمد بوده است. آب بدون درآمد شامل هدررفت آب در لوله‌های فرسوده، مصارف دستگاه‌های دولتی در معابر شهری، مصارف غیرمجاز مردم و سایر مواردی است که بابت آن، پولی به وزارت نیرو پرداخت نمی‌شود.

#اعتماد_آنلاين

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
معاون استاندار اردبیل: سند سازگاری با شرایط کم‌آبی نقشه راه مدیریت صحیح منابع آب است.

اردبیل-ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل با اشاره به تدوین سند سازگاری با شرایط کم آبی استان گفت: این سند نقشه راه مدیریت صحیح منابع آب و حفاظت از منابع طبیعی استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا کمال الدین میرجعفریان در دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند که با هدف انتقال تجربیات و تبادل نظر کارشناسان و متخصصان در دانشگاه محقق اردبیلی آغاز شد، گفت: وضعیت ناگوار دریاچه ارومیه، تداوم بیابان‌زایی و فرونشست زمین در برخی مناطق ضرورت تعریف برنامه‌های اثربخش را ایجاب می‌کند و خوشبختانه سند سازگاری با شرایط کم آبی و الگوی کشت در استان اردبیل تدوین شده است.

وی با بیان اینکه این سند در سال ۹۸ در کشور در دستور کار قرار گرفته و سال گذشته در استان تدوین شد، افزود: این سند در واقع نقشه راه مدیریت صحیح منابع آب و حفاظت از منابع آب و محیط زیست است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اردبیل افزود: انتظار می‌رود سیاست‌گذاری‌ها در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست از دل اینگونه کنفرانس‌ها به دست آید و تلفیقی از علم و عمل برای مدیریت پسماند در کشور و استان اردبیل را از این کنفرانس به دست آوریم.

میرجعفریان ادامه داد: سیاست‌گذاری‌ها و انسان‌ها دو مولفه مهم مدیریت پسماند هستند و پایبندی انسان‌ها به مصوبات، برنامه‌ها و سیاست‌ها بی‌شک در تحقق هدف‌ها موثر خواهد بود.

وی با بیان اینکه تا زمانی که آسیب‌ها را درست نشناسیم، نسخه علاج بخشی برای منابع طبیعی و محیط زیست ارائه نخواهد شد، گفت: مشکلاتی نظیر در حال تبدیل بودن مناطقی از استان اردبیل به بیایان و ضرورت در خانه ماندن در برخی کلانشهرها نظیر تهران و اصفهان به خاطر آلایندگی هوا در برخی ایام، ناشی از پایبند نبودن انسان‌ها به سلامت محیط زیست است.

معاون استاندار اردبیل با یادآوری خطرات مصرف بی رویه منابع آب در استان و احتمال فرونشست دشت و شکل گیری گرد و غبار در این مناطق گفت: نتیجه عدم رعایت مصرف بهینه آب درمنطقه آق بلاغ شاهد هستیم که با وزش کوچکترین باد طوفان گرد و غبار در منطقه رخ می‌دهد و نتیجه برداشت ۳۵۰ لیتر بر ثانیه آب در این منطقه افت سطح آب‌های زیرزمینی، کاهش رطوبت سطحی خاک، و تخریب محیط زیست می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل گفت: باید با دانش بنیان کردن فعالیت‌ها، دخالت انسان‌ها در طبیعت را کم کنیم و دانشگاه‌ها در این راستا با ارائه رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها بیش از گذشته نقش آفرین باشند.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺اجرای نخستین طرح ژنتیک فضای سبز کم آب بر کشور در شهرکرد

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊بر اساس گزارش سال 2021، سازمان فائو، ميانگين جهاني شاخص تنش آبي 18 درصد گزارش شده است.

⚠️بر طبق شاخص فوق‌،ايران جزء كشورهاي با تنش آبي بالا (تنش آبي بين 75 تا 100)در سطح جهاني مي‌باشد.

💧به بيان ساده ايران جزء كشورهاي با بيشترين برداشت از منابع آب شيرين تجديدپذير خود مي‌باشد.

join👉 @WaterOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥🚰💧مديريت كم‌آبي در شهر كيپ‌تاون آفريقاي جنوبي

#روز_صفر
#كيپ‌_تاون

پايگاه خبري تحليلي انتخاب (لينك ويديو در وب‌سايت)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧بیانیه سیاستی کنسرسیوم و شبکه مراکز پژوهشی راهبردی در موضوع حکمرانی آب منتشر شد/ ضرورت مدیریت عرضه و تقاضای آب

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، بیانیه سیاستی کنسرسیوم و شبکه مراکز پژوهشی راهبردی در موضوع حکمرانی آب در 9 بند منتشر شد.


در این بیانیه که به امضای روسای مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، پژوهشگاه قوه قضاییه، موسسه عالی آموزش و پژوهشی مدیریت و برنامه‌ریزی نهادی ریاست جمهوری رسیده است، رسیده، تصریح شده است که سیاستگذاری در مدیریت منابع آب باید با توجه به سرمنشأهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و سایر پیشران‌های آن تنظیم شود.

شایان ذکر است در بندهای 9 گانه این بیانیه بر مواردی چون ضرورت نقش دولت و مجلس در حوزه نظارت و تنظیم‌گری در حوزه آب، جلوگیری از اقدامات عرضه‌محور در راستای تحریک تقاضا و ایجاد توهم پرآبی، توجه به جلوگیری از آسیب به تأمین آب کافی برای نیازهای حیاتی انسان، تأمین آب برای فعالیتهای اقتصادی و تولید غذا، تأمین آب برای زیست‌بوم‌های طبیعی و کاهش آسیب‌پذیری در برابر بلایای با منشأ آبی به عنوان چهار مؤلفه امنیت آبی، طراحی و پیاده‌سازی هرگونه مقیاس‌گذاری در حوزه آب بسته به ماهیت مسائل، ذی‌نفعان و ذی‌مدخلان، افزایش آگاهی نسبت به بسترهای فرابخشی مؤثر بر آثار جانبی و اثرات برگشتی سیاستها در مواجهه با مسائل پیچیده و بدخیم آبی، راه پایدار مدیریت منابع آبی از طریق مشارکت مؤثر و مسئولیت اجتماعی همه ذینفعان مبتنی بر تسهیم عادلانه و متعادل قدرت و ظرفیت‌سازی‌ها و تعاملات لازم دولت و مجلس به دور از هرگونه تعارض منافع در مسأله آب، تاکید شده است.

گفتنی است بیانیه سیاستی کنسرسیوم و شبکه مراکز پژوهشی راهبردی در موضوع حکمرانی آب، به روسای قوا و مسئولان ارشد کشور، ارسال شده است./

#حكمراني_آب

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺💧تاکید بر رعایت الگوی کشت و بهره وری مصرف آب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با تاکید بر اینکه شروع سال زراعی در سراسر استان باید بر اساس برنامه‌ریزی‌ها انجام شود، افزود: در راستای تامین نیاز مصرفی محصولات کشاورزی بایستی بر اساس اولویت‌های مرتبط با امنیت غذایی کشت‌ها انجام بپذیرد.

مدیرکل جهاد کشاورزی همدان بابیان اینکه قوت غالب محصول استراتژیکی، چون سیب زمینی است گفت: ۲۰ هزارهکتار ازاراضی استان همدان به کاشت سیب زمینی اختصاص دارد و چون امنیت غذایی مردم در میان است ملزم به کاشت هستیم، اما افزایش تولیدی نخواهیم داشت و محصولی مثل هندوانه هم دیگر اجازه کاشت ندارد.

🔗لينك خبر

#همدان

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺در سال زراعی پیش رو کشاورزان شهرستان کبودراهنگ بیش از ۵۰۰ هکتار از اراضی خود را به کشت کلزا اختصاص داده اند کلزا با تولید دانه روغنی برای کشاورز صرفه اقتصادی دارد و در مصرف اب هم صرفه جویی میکند بطوری که مصرف آب در کلزا نصف مصرف آب در سیب زمینی است .

#كلزا
#كبودرآهنگ
#همدان

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
💧۱۸ درصد آب مصرفی فضای سبز البرز قابل شرب است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ صالحی با اشاره به این که ۱۸ درصد از آب مصرفی فضای سبز استان از طریق انشعاب آب شرب شهری تامین می‌شود، گفت: ۸۲درصد مابقی سهم آب چاه، قنات و آب‌های سطحی و تصفیه خانه‌ای که به منابع آبی اضافه شده است.

او گفت: اقداماتی که صورت گرفته طبق طرح ملی سازگاری با کم آبی در راستای کاهش مصرف آب در دستور کار قرارگرفته است.

صالحی افزود: استفاده از گونه‌های کم مصرف کاشت درخت و درختچه از نوع کم مصرف کاش می‌شود.

مسئول امور آب سازمان سیما و منظر البرز گفت: اتفاق دیگری که ما به ناچار از آن استفاده می‌کردیم مصرف آب شرب بیشتر بوده که رفته رفته در حال کاهش است به این جهت بوده که ما یک جا‌هایی شبکه‌های انتقال آب خام نداریم یا منابع آبی نداریم.

او افزود: در حال حاضر اتفاقی که درحال افتادن است این است که هرسال براساس بودجه‌ای که صادر می‌شود این انتقال‌ها داره صورت می‌گیرد و از مناطقی که آب بیشتری دارد به مناطقی که آب کمتری دارد این انتقال‌ها انجام می‌شود این هم یکی دیگر از اقداماتی است که هرسال یک بودجه‌ای به آن اختصاص داده می‌شود.

او گفت: اما واقعیت این است که روی ۱۸ درصد خیلی ما نمیتونیم کار خاصی بکنیم و در طرح ملی سازگاری با کم آبی راه چاره برای این موضوع دیده شده این است که آب شرب حذف شود ودر قبالش آب خام تصفیه شده از فاضلاب (پساب) برای آبیاری فضای سبز استفاده شود که فضای سبز با آب تصفیه شده از فاضلاب آبیاری شود و در قبال شهرداری تمامی انشعابات فضای سبز که با آب شرب شهری آبیاری می‌شود را حذ ف کند، اما دو سال از این طرح می‌گذرد، اما هنوز در البرز اتفاقی نیفتاده است.

صالحی گفت: نزدیک ۴ هزار هکتار فضای سبز پیرامونی و درون شهری داریم وبرای آبیاری این فضا که در حال توسعه هم است نیاز به منابع آبی بیشتری داریم و متاسفانه از این لحاظ تامین نشده و برای ۱۸درصد نمی‌توانیم کاری کنیم.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚠️📺کشت دوم محصولات کشاورزی بلای جان منابع آب!

#همدان

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
تغییر الگوی کشت در حوضه آبریز دریاچه؛ کشت پسته در ۶۷۰ هکتار از اراضی حاشیه دریاچه

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت : پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۲۰ تن پسته از سطح ۲۴۰ هکتار از باغات بارور استان برداشت شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، جعفر وحدت گفت: کاشت پسته در سطح ۶۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی واقع در کشت پسته در ۶۷۰ هکتار از اراضی حاشیه دریاچهحوضه آبریز دریاچه ارومیه انجام شده است و ۲۴۰ هکتار از این باغ‌ها بارور هستند.

وی افزود: جهادکشاورزی با توجه به تغییرات اقلیمی و در صورت تامین اعتبار از محل طرح اصلاح، احیا و جایگزینی باغات و تغییر الگوی کشت به منظور احیای دریاچه ارومیه از توسعه محصولات کم آب‌بر مانند پسته به جای سایر محصولات باغی حمایت می کند.

وحدت سابقه کشت پسته در استان را 10 سال عنوان و تصریح کرد: پایه بادامی زرند کرمانی و ارقام احمد آقایی و اکبری با آب و هوای استان سازگارترند و با توجه به مقرون به صرفه بودن کاشت آن روز به روز رغبت کشاورزان برای جایگزین کردن آن با محصولات پر آب بر مانند سیب درختی افزایش می یابد.

وی اظهار کرد: پسته محصولی مقاوم به شوری آب‌های زیر زمینی است و توسعه کشت این محصول کم آب بر و جایگزینی آن به‌جای محصولات پرآب بر از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای کاهش مصرف آب در حوضه ابریز دریاچه ارومیه است.


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊📉خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور در پايان سال آبي 1401-1400

دفتر داده‌ها و اطلاعات آب كشور- شركت مديريت منابع آب ايران

📈مجموع تجمعي حجم آب ورودي به مخازن در طي سال آبي 1401-1400، 30.73 ميليارد مترمكعب بوده كه نسبت به سال آبي قبل پنج درصد افزايش داشته است.

📉مجموع تجمعي حجم آب خروجي از مخازن در طي سال آبي 1401-1400، 30.67ميليارد مترمكعب بوده كه نسبت به سال آبي قبل 18 درصد كاهش داشته است.

درصد پرشدگي مخازن، 39 درصد مي‌باشد،‌كه نسبت به سال آبي قبل كاهش يك درصدي داشته است.

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
جزئیات برنامه الگوی کشت محصولات کشاورزی منتشر شد .

خبرگزاري تسنيم (لينك خبر)

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم برنامه الگوی کشت محصولات کشاورزی برای سال زراعی 1401- 1402 منتشر شد.

از مهم ترین رویکردها و ویژگی های الگوی کشت فوق می توان به صرفه جویی آب3 میلیارد متر مکعب، تولید غذای بیشتر با آب کمتر، صرفه جویی ارزی 2/2 میلیارد دلاری در سال اول اجرا، تولید غذای 5 میلیون نفر( افزایش تولید)، توصیه های فنی محصولات مختلف در الگوی کشت، طبقه بندی استانهای کشور در تولید گروه های مختلف محصولی برای الگوی کشت، توسعه کشت در دیم زارهای کم بازده و اصلاح کشت سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانه می توان اشاره کرد.

*برای مشاهده الگوی کشت محصولات کشاورزی سال زراعی 1401- 1402 اینجا کلیک کنید.

بنابراین گزارش در تدوین و اجرای نظام کشت محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) بر شرایط اقلیمی، بهره ‏برداری بهینه از آب، خاک و گیاه متناسب با ظرفیت ها و مزیت اقتصادی کشور با رعایت کلیه مسائل علمی، فنی و مدیریتی و ملاحظات زیست محیطی در راستای دستیابی به تامین امنیت غذایی پایدار و اقتدار غذایی توجه شده است.

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني از ابتداي سال آبي (1402-1401) تا پايان مهرماه

📎دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور- شركت مديريت منابع آب ايران

📊درصد پرشدگي سدهاي كشور 37 درصد معادل 18.12 ميليارد مترمكعب مي‌باشد.

📉حجم آب ورودي طي مهرماه امسال نسبت به سال گذشته 14 درصد كاهش داشته است. كل حجم آب وردي به مخازن سدهاي اصلي كشور طي مهرماه، تنها 830 ميليون مترمكعب بوده است.

📊📈سدهاي حوضه آبريز #درياچه_اروميه (13 سد) با 29 درصد پرشدگي و افزايش 16 درصدي نسبت به سال قبل

📊📉سد #زاينده_رود با 11 درصد پرشدگي و كاهش 25 درصدي نسبت به سال گذشته

📊📉مجموع سدهاي استان #تهران (پنج سد) با 19 درصد پرشدگي و كاهش 18 درصدي نسبت به سال قبل


📊📉سد دوستي در استان #خراسان_رضوي با 18 درصد پرشدگي و كاهش 32 درصدي نسبت به سال قبل

📊📉سد كرخه در استان #خوزستان با 14 درصد پرشدگي و كاهش 46 درصدي نسبت به سال قبل

📊📉سد اكباتان در استان #همدان با 1 درصد پرشدگي و كاهش 90 درصدي نسبت به سال قبل

⚠️#تدام_خشكسالي و ضرورت #مصرف_بهينه

و......

join👉 @WaterOnline
⚠️💧🏘اجرای توسعه مسکن به شکل فعلی چالش‌های جدی برای تأمین آب ایجاد می‌کند

دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی با تأکید بر ضرورت به رسمیت شناخته‌شدن چالش کم‌آبی از سوی نظام حکمرانی کشور، گفت: شکی در این نیست که توسعه مسکن از نیازهای مهم کشور است، اما به شکلی که در حال اجراست، چالش‌های جدی در تامین آب شهرهای مختلف ایجاد خواهد کرد.

💧دکتر بنفشه زهرایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اظهار تأسف از این‌که شاهد هستیم، در شهرهایی از فلات مرکزی ایران که هم‌اکنون در تأمین آب شرب با چالش‌های جدی مواجه هستند، طرح‌های توسعه مسکن با گستردگی قابل توجه در حال برنامه‌ریزی و اجراست، در ادامه اظهار کرد: این تنها یک مثال است از این‌که مسئولان کشور هنوز چالش کم‌آبی در جای جای ایران را به رسمیت نشناخته‌اند. اجرای طرح‌های توسعه مسکن قطعاً به جذب جمعیت بیشتر به مناطقی منجر می‌شود که هم‌اکنون هم در تأمین آب با چالش‌های جدی مواجه هستند.

💧به‌عنوان مثال در شهر همدان که امسال حتی با قطع گسترده و جیره‌بندی طولانی آب مواجه شد، مساحت زمین‌های اختصاص داده شده به طرح نهضت ملی مسکن بیشتر از ۱۰ درصد مساحت فعلی شهر همدان است. مثال دیگر استان تهران است که در حال حاضر نیز بارگذاری جمعیتی آن به مراتب فراتر از توان منابع آب استان است. شهر تهران که بهره مند از طرح های متعدد انتقال آب اجرا شده از سدهای لیتان، لار، طالقان، امیرکبیر و ماملو نیز هست، هنوز وابسته به منابع آب زیرزمینی ناپایدار آبخوان تهران – کرج است و اخباری که اخیرا در مورد کاهش کم سابقه ی ذخیره آب سدهای تامین کننده نیاز شهر تهران منتشر شده است نشان از این دارد که سامانه تامین آب پایتخت نیز آسیب پذیر از کم آبی است. علیرغم این شرایط، طرح مسکن ملی در استان تهران نیز با جدیت در حال پیگیری است که قطعا منجر به بارگذاری جمعیتی جدید در استان خواهد شد......

💧آخرین جلسه شورای‌عالی آب در ۱۹ مهر ماه، «طرح اصلاح الگوی کشت» مصوب شد. برنامه الگوی کشت ملی که در شهریور ماه سال جاری توسط وزارت جهاد کشاورزی منتشر شده است، نشان از ناهماهنگی قابل توجه بخش‌های آب و کشاورزی دولت دارد. به طور مثال، لازم است به مواردی توجه شود....

💧📉در برنامه الگوی کشت ملی نیاز آبی ناخالص بخش کشاورزی در سال پایه (کل برداشت آب بخش کشاورزی) ۴/۴۸ میلیارد متر مکعب ذکر شده است که نزدیک نصف عددی است که به عنوان برداشت آب بخش کشاورزی توسط وزارت نیرو منتشر می شود. این بدین معنی است که بین دو وزارت خانه نیرو و جهاد کشاورزی، چیزی حدود ۴۰ درصد کل منابع آب تجدید پذیر ایران سرگردان است.

💧در برنامه های سازگاری با کم آبی که در سال ۱۳۹۹ به تصویب رسیدند و به تایید همه دستگاه های عضو کارگروه ملی سازگاری با کم آبی از جمله وزارت جهاد کشاورزی نیز رسیده است، هدف گذاری کاهش بیش از ۱۲ میلیارد متر مکعب از برداشت آب بخش کشاورزی تا پایان برنامه هفتم توسعه صورت گرفت و برای آن برنامه ریزی انجام شد. در برنامه الگوی کشت ملی وزارت جهاد کشاورزی، کاهش برداشت آب تنها در حد ۳ میلیارد متر مکعب در نظر گرفته شده است.

💧⚠️تا دولت‌ها با اجرای طرح‌های فانتزی و غیر موثری نظیر انتقال آب، استخراج آب ژرف و شیرین‌سازی آب شور مشغول هستند، فرونشست به سرعت در حال بلعیدن آبخوان‌های ایران است. این در حالی است که براساس ماده ۲۷ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۹، دولت مکلف شده تا سال ۱۴۰۴ کسری آبخوان‌های کشور را به صفر برساند. البته جای تعجب نیست که در نظام ناکارآمد حکمرانی آب که پر از انواع تعارض منافع است، مصوبات مجلس شورای اسلامی هم کاری از پیش نمی‌برند....

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
#ابتکار_جالب_تلگرام

متخصصان و علاقمندان به آب، محیط زیست و توسعه پایدار سلام 🌹

✳️ همه ما در گروه‌های متعدد تلگرامی عضو هستیم و بخاطر تنوع مطالب داخل‌شان، نمی‌توانیم موضوع مورد نظرمان را براحتی دنبال کنیم.

🌀 تلگرام در نسخه جدیدش، این مشکل را حل کرده و به گروه‌های بزرگ اجازه گروه‌بندی موضوعی می‌دهد.

✴️ تصمیم گرفتیم با همراهی شما یک گروه موضوعی درست کنیم و به هر موضوع کلیدی مرتبط با آب و محیط زیست یک تاپیک اختصاص دهیم. هر تاپیک به تنهایی مثل یک گروه تلگرام عمل کرده و برای خود امکانات اختصاصی مثل رأی‌گیری و پین کردن مطالب را دارد.

🔗 لینک گروه تلگرام جامع آب:
🆔
@WaterHouseChat

✳️ مزیت مهم گروه‌های موضوعی، این است که هر مطلب فقط ذیل موضوع مرتبط با خودش نوشته می‌شود و برای پیدا کردن مطالب مرتبط با یک موضوع مشخص، کارمان بسیار ساده خواهد بود.

⚛️ در این گروه‌ها، مطالب را به دو شکل می‌توان دید:
- مثل گذشته (همگی در یک صفحه)
- دسته‌بندی شده و موضوعی


🙏 متخصصان و علاقمندان به آب، محیط زیست و توسعه پایدار را به این گروه دعوت می‌فرمایید؟

💠 با تواضع و احترام 🌱
✳️ دوستان شما در خانه آب ایران 🌹
.
2024/10/02 14:27:06
Back to Top
HTML Embed Code: