Telegram Web Link
Forwarded from Water Online
📊وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور تا اول مردادماه سال آبي 1401-1400 (ميلياردمترمكعب)

🔗دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور- شركت مديريت منابع آب ايران

📊درصدپرشدگي مخازن كشور 47 درصد مي‌باشد كه نسبت به سال قبل 4 درصد كاهش داشته است.
join👉 @WaterOnline
🌽خودکفایی در ذرت با کشت فراسرزمینی در ونزوئلا و اوگاندا

🌽🌽علی رضوانی‌زاده، نایب‌رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ایران در گفت‌وگو با «ایران» درخصوص آخرین وضعیت کشت فراسرزمینی گفت: هم اکنون کشور اوگاندا اعلام آمادگی کرده که می‌‌تواند یک میلیون هکتار از اراضی زراعی خود را به سرمایه‌گذاران ایرانی اختصاص دهد.
وی افزود: از طرف دیگر چندی پیش ونزوئلا نیز اعلام آمادگی کرده که یک میلیون از اراضی زراعی خود را به کشاورزان ایرانی اختصاص دهد، به همین دلیل اگر سرمایه‌گذران کشورمان با همکاری دولت و وزارت جهاد کشاورزی به این دو کشور ورود کنند، به‌راحتی می‌‌توانیم در تولید ذرت خودکفا شویم تا دیگر ارز زیادی برای واردات این محصول از کشور خارج نشود و حتی می‌‌توانیم نیاز ذرت کل منطقه را نیز پوشش دهیم. نایب‌رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ایران تصریح کرد: دولت باید مشوق‌های عملیاتی زیادی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد تا انگیزه آنها برای توسعه کشت فراسرزمینی بیشتر شود.

🗞لينك گزارش روزنامه ايران

#كشت_فراسرازميني
#ذرت
#ونزوئلا
#اوگاندا

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
تغییر راهبرد در مدیریت منابع آب.pdf
1.6 MB
✍️💧تغییر راهبرد در مدیریت منابع آب: عبور از
مدیریت عرضه به مدیریت تقاضا

مركز پژوهش‌هاي مجلس

🖌تاکنون مسائل آب به طور سنتی داخل بخش و محدود به موضوعات فنی تفسیر و مدیریت شده اند. اما علاوه بر فعل و انفعالات درون بخش آب که حیطه کار مهندسان و متخصصان هیدرولوژی و هیدرولیک است، مؤلفه های دیـگـری نیز وجــود دارند کـه از حوزه فیزیک آب خــارج است و به انواع رفتارهای انسانی مربوط می شوند. این مؤلفه ها نسبت به مؤلفه های فنی، نقش تأثیرگذارتر بر و تأثیرپذیرتری از منابع آب دارند.
از این رو به جای تمرکز بر چرخه هیدرولوژی باید بر چرخه هیدرولوژی - اجتماعی متمرکز شد تا بتوان تأثیرگذاری/تأثیرپذیری عوامل انسانی را بر/از منابع آب درک کرد. به رغم اهمیت چرخه هیدرولوژی - اجتماعی، مؤلفه های انسانی آن در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های منابع آب مغفول مانده اند و به همین دلیل معضلاتی در بخش آب وجود دارد که ریشه آنها نه در فیزیک آب بلکه در مؤلفه های رفتاری انواع کنشگران و تصمیم گیران است......

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
کشت سازگار با اقلیم ایران چیست؟

🔴جغرافیای کشت آبی در ایران شاهد دیگری بر سوءمدیریت بحران آبی است. گزارش مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت کشاورزی نشان می‌دهد از کل زمین‌های زیر کشت کشور، بیش از ۹۲درصد مربوط به کشت آبی و مابقی مربوط به کشت دیمی است. نکته قابل توجه آنکه وزن کشت آبی در استان‌هایی سنگین‌تر است که اقلیم گرم و خشک دارند. به‌عبارتی محصولات آب‌بر در زمین‌های این استان‌ها بیش از سایر اقالیم کشور کشت می‌شود. این در حالی است که کارشناسان عنوان می‌کنند کشت برخی از محصولات در استان‌های گرم و خشک توجیه منطقی ندارد.

🗞روزنامه دنياي اقتصاد (لينك)

⚠️سازوکار اعمال تاراج آبی در کشور به چه شکل است؟ براساس گزارش مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی، تنها 63/ 7‌درصد از محصولات زراعی در بازه زمانی 1400-1399 از زمین‌های دیمی برداشت شده‌‌‌اند؛ یعنی 37/ 92‌درصد باقی‌مانده محصولات کشاورزی در زمین‌های آبی کشت شده‌‌‌اند. این در حالی است که گزارش خردادماه وزارت نیرو گواهی می‌دهد، کشور در شرایط بحران آبی به سر می‌‌‌برد و بیش از یک‌‌‌پنجم کل بارندگی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های خود را از دست داده است.

علی باقری، دانشیار دانشگاه تربیت‌‌‌مدرس و تحصیلکرده دانشگاه لوند سوئد در همین مورد توضیح می‌دهد: باید منابع آب را در حوضه آبریز خود تحلیل کرد. ما ظرفیت برد منابع آبی را داریم؛ یعنی از مقدار آب تجدیدشونده در هر حوضه، چقدر می‌‌‌توانیم استفاده کنیم. این مساله شبیه مساله میزان درآمد و خرج است؛ یعنی نمی‌‌‌توانیم بیش از درآمدهای آبی خود که همان آب تجدیدشونده است، مصرف کنیم. او می‌‌‌افزاید: در هر اقلیم هم به همین شکل است و باید میزان مصرف آب از میزان آب تجدیدشونده همان اقلیم کمتر باشد و حاشیه اطمینان را رعایت کنیم؛ زیرا همان‌گونه که در این سال‌ها دیدیم، ممکن است آب تجدیدپذیر کاهش یابد. بنابراین لازم است مصرف خود را کنترل کنیم. باقری توضیح می‌دهد: باید توجه کنیم که منظور از مصرف، میزان آبی است که با تبخیر و تعرق از دسترس خارج می‌شود؛ زیرا بخشی از آب به حوضه بازمی‌گردد. لازم است اولویت‌‌‌های خود را مشخص کنیم؛ زیرا در مصرف آب محدودیت داریم و نمی‌توانیم آن را سخاوتمندانه به هر محصولی که می‌‌‌خواهیم برسانیم.

آیا بارگذاری آبی در استان‌‌‌هایی با اقلیم گرم و خشک، توجیه‌‌‌پذیر است؟ باقری با تاکید بر سازوکار بارگذاری آبی توضیح می‌دهد: اگر بیش از ظرفیت آبی بارگذاری کنیم، قابل فهم نیست. در استان‌های مرکزی ما همین مشکل پیش آمده و میزان بارگذاری‌‌‌های آبی در این مناطق بیش از ظرفیت آبی است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
📊🌽كشت فراسرزميني

📘اينفوگرافي هفته‌نامه تجارت فردا

محمدمهدی میرزایی، رئیس هیات‌مدیره انجمن کشت فراسرزمینی معتقد است: هدف نهایی از کشت فراسرزمینی تامین نیازهای منطقه‌ای با نگاه به جایگاه استراتژیک کشورها و جایگاه منطقه‌ای آنها و یارگیری در صحنه بین‌الملل بوده و خواهد بود.(لينك گفتگو)

✍️ چرا کشاورزی فراسرزمینی اهمیت دارد؟ (لينك)

✍️ کشت فراسرزمینی تا چه حد جدی است و چه اثراتی دارد؟ (لينك)

#كشت_فراسرزميني

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥مصوبات مجمع برای امنیت غذایی و حکمرانی منابع آب

مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه فوق العاده امروز صبح (یکشنبه ۹مردادماه۱۴۰۱) که به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور رئیس قوه قضاییه، دبیر و اکثریت اعضای مجمع برگزار شد، به بحث و بررسی سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه پرداخت.
در این جلسه (که وزیر نیرو، رئیس و معاون سازمان برنامه و بودجه، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و رئیس مرکز پژوهش های مجلس حضور داشتند، ) اعضای مجمع، مقرر کردند: «تامین امنیت غذایی و خود اتکائی در تولید داخلی محصولات و کالا های اساسی کشاورزی همراه با حفظ و اتقاء ذخایر ژنتیکی و منابع آبی و نیل به الگوی مطلوب مصرف مواد غذایی و محصولات کشاورزی» در سال های برنامه هفتم محقق گردد.
در ادامه بند مربوط به مواجهه موثر با پدیده تغییر اقلیم، خشکسالی و کمبود آب، مورد بحث و بررسی اعضای مجمع قرار گرفت و دو ماده از آن: «استقرار نظام مدیریت یکپارچه و حکمرانی منابع آب کشور بر اساس حوضه های شش گانه آبریز» و «افزایش بهره وری متوسط پنج درصدی سالیانه آب کشاورزی در کشور» مورد تصویب قرار گرفت.

#پايشگري
#برنامه_هفتم
#امنيت_غذايي
#حكمراني_آب


join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
⚠️خشکسالی کم‌سابقه در فرانسه؛ دولت اتاق بحران تشکیل داد.

فرانسه همانند اغلب کشورهای اروپایی در حال عبور از یک دوره خشکسالی کم‌سابقه است که کارشناسان امور زیست محیطی آنرا بخشی از تبعات نگران کننده گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی می‌دانند.

دولت فرانسه پس از بررسی همه جوانب و بررسی نتیجه تحقیقات جاری روز جمعه اقدام جدی برای مدیریت بحران ناشی از خشکسالی را با تشکیل یک اتاق بحران آغاز کرد.

در همین راستا الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه با اعلام اجرایی و عملیاتی شدن اتاق بحرانی متشکل از نمایندگان وزارتخانه‌های مختلف از برپایی نخستین نشست این اتاق حوالی ساعت ۱۱ و نیم روز جمعه خبر داد.

دفتر نخست وزیری فرانسه نیز اعلام کرد که دولت مصمم به مقابله با شرایط و وضعیت تاریخیِ ناشی از خشکسالی جاری است که در حال حاضر بسیاری از سرزمین‌ها را فراگرفته و تصمیم به تشکیل اتاق بحران نیز به همین منظور اتخاذ شده است.

به گفته یک منبع دولتی این اتاق بحران با هدف متمرکز کردن اطلاعات تشکیل جلسه داد و انتظار نمی‌رود که طی آن هیچ تصمیم فوری اتخاذ شده باشد.

بستر بحران جاری از ماه‌ها پیش در برخی مناطق به دلیل بارش کم و یا فقدان بارش به تدریج شکل گرفت و خشکسالی کم‌سابقه در اغلب مناطق بحران خیز این کشور از بهار سال جاری به این سو به تشدید شد.

در حال حاضر از ۹۶ منطقه مختلف در تقسیم‌بندی اداری سرزمین اصلی کشور فرانسه دست کم ۹۳ منطقه با درجات مختلف در معرض کمبود و محدودیت‌های آب قرار گرفته و در ۶۲ بخش یا دو سوم مساحت این کشور نیز شرایط بحرانی اعلام شده است.

بر این اساس، به موجب سطح هشدار تعیین شده آبیاری چمن‌ها، شستشوی وسایل نقلیه، پر کردن حوضچه‌های مصنوعی و آبیاری محصولات کشاورزی ممنوع اعلام شده است.

اتاق بحران خشکسالی در دولت فرانسه قرار است ضمن دریافت آخرین اطلاعات از بخشداران مناطق بحران زده و تجزیه و تحلیل آن، در زمینه عملیاتی کردن زودرس طرح‌های ویژه برای این مناطق نیز تصمیم‌گیری کند.

اعضای اتاق بحران خشکسالی همچنین تاثیر تبعات خشکسالی بر زیرساخت‌های تولید انرژی و حمل و نقل و نیز متاثر شدن بخش‌های کشاروزی و دامداری از این بحران را برای اتخاذ تصمیم‌های لازم مورد بررسی و تحلیل قرار خواهند داد.

به گزارش فرانس‌پرس، ژوئیه ۲۰۲۲ پس از مارس ۱۹۶۱ دومین ماه تاریخ معاصر فرانسه د رمقایسه با دوره عادی سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ است که در آن بیشترین میزان خشکسالی همراه با کسری ۸۴ درصدی بارندگی ثبت شده است.

بخش‌های اساسی مانند کشاورزی، خواه مزارع کشت ذرت که خوراک دام را تامین می‌کند و نیاز به آب فراوان نیاز دارد و یا چراگاه‌های در نظرگرفته شده برای دام به شدت در فرانسه دستخوش تبعات خشکسالی قرار گرفته‌اند.

خشکسالی همچنین بخش تولید انرژی و منابع آب در مناطق توریستی را نیز تحت تاثیر قرار داده و علاوه بر این منشا آتش‌سوزی‌هایی در جنوب و شمال غرب فرانسه شده است.

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
🌾⚠️رونق کشت دوم برنج در مازندران فراتر از مرز خطر

🌾ساری - ایرنا - کشت دوم برنج در مازندران این روزها به دنبال بارندگی میانه ماه مرداد در حالی رونق گرفته است که کارشناسان و مسوولان نسبت به خطرپذیری بیش از حد به خاطر خشکسالی و فراتر رفتن دوره داشت و برداشت از فصل مناسب ، هشدار می‌دهند.

💧مشاهدات خبرنگار ایرنا از مناطق مختلف مازندران نشان می دهد کشاورزان به خاطر مناسب بودن قیمت برنج و مشاهده روان آب در رودخانه ها و نهرهای کشاورزی و افزایش میزان آب آببندان ها همچنان به رغم گذشت زمان مناسب ، سخت در حال شخم و شیار شالیزارها برای انجام کشت دوم هستند.

⚠️🌾کارشناسان کشاورزی تاکید دارند با توجه به دوره زمانی ۹۰ روزه ای که ارقام برنج کیفی مانند طارم محلی برای رسیدن به مرحله برداشت نیاز دارند ، خطر آفت نسل سوم و چهارم کرم ساقه خوار ، کمبود آب و سرمای پاییزی در کمین کشت دوم برنج است و کشاورزانی که به هشدارهای کارشناسی توجه نکنند ، متضرر خواهند شد.پیش از این هم جهاد کشاورزی مازندران به شالیکاران هشدار داده بود پس از دهم مرداد ماه کشت دوم برنج را به روش نشاء مجدد انجام ندهند چون در چنبره خطرات مختلف بویژه کم آبی و سرمای پاییزی گرفتار خواهند شد.

⚠️مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا هم نشان می دهد که بیش از ۹۰ درصد از شالیکاران حوزه دشت هراز که تاکنون محصول کشت نخست برنج را جمع آوری کرده اند به دنبال کشت دوم به روش نشاء مجدد و یا پرورش ساقه یا دونوچ هستند. میزان استقبال از کشت دوم در این منطقه نشان می دهد که امسال احتمالا سطح زیر کشت دوم برنج در مازندران از سال گذشته بیشتر شود در حالی که دستکم تاکنون میزان خشکسالی استان نسبت به پارسال بیشتر بوده است.طبق آمار جهاد کشاورزی مازندران پارسال ۸۵ هزار هکتار از شالیزارهای استان زیر کشت دوم برنج رفته بود که از این میزان ۲۵ هزار هکتار به روش نشاء مجدد و ۶۵ هزار هکتار به روش پرورش ساقه یا دونوچ (رتون) بود.

🌾مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران هم به خبرنگار ایرنا گفت: با وجود تاکیدهای مکرر در سال‌های اخیر درباره زیان‌های کشت دوم برنج برای وضعیت منابع آبی مازندران، بارندگی های اخیر سبب شد تا همچنان شاهد اقدام به کشت دوم در مازندران هستیم.

سید مهدی عمادی افزود : مازندران امسال در وضعیت استمرار خشکسالی قرار دارد و پرهیز از کشت دوم باید به طور جدی در دستور کار کشاورزان باشد ضمن این که موضوع را در جلسات مختلف با جهاد کشاورزی مطرح و تاکید کردیم که شرایط برای کشت دوم در مازندران فراهم نیست.
وی بیان داشت : موضوع ممنوعیت کشت دوم در سال جاری نیز به طور مکتوب به فرمانداری ها، بخشداری‌ها و مدیران مرتبط نیز اعلام شد و جهاد کشاورزی مازندران هم با ممنوعیت کشت دوم موافق است، اما متاسفانه کماکان شاهد بی‌توجهی جامعه به وضعیت منابع آبی استان هستیم.
مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران یکی از دلایل اصلی استقبال کشاورزان به کشت دوم به رغم هشدارهای کمبود آب و خطر آفات را وضعیت بازار و قیمت برنج دانست و هشدار داد : این وضعیت طبیعتا به منابع آب زیرزمینی استان آسیب زیادی وارد خواهد کرد.

join👉 @WaterOnline
با حمایت کارگروه تخصصی آب، خشک‌سالی، فرسایش و محیط‌زیست و با همکاری دانشگاه خلیج‌فارس، نخستین رویداد کارآفرینی ایده‌های نوآورانه سازگاری روستاها با کم‌آبی برگزار شد.

این رویداد به همت پژوهشکده آب و مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج‌فارس و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست ،و با مشارکت بنیاد نخبگان استان بوشهر، شرکت سهامی آب منطقه‌ای، شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر برگزار شد. مهتا بذرافکن دبیر اجرایی رویداد کارآفرینی ایده‌های نوآورانه سازگاری روستاها با کم‌آبی با بیان اینکه این رویداد با ۵ محور اجرا شد که تمامی محورها رویکرد اجتماعی داشتند، گفت: از میان ۴۰ ایده که از سراسر کشور دریافت شد تنها ۸ ایده در مرحله داوری پذیرفته شد و سه تیم برتر از این میان انتخاب شدند.

در این رویداد تیم رعد توانست رتبه اول در بین ایده‌های انتخاب شده را به دست آورد. محمدمهدی حاجتی سرگروه و احمدرضا نصری اعضای این گروه هستند. گروه رعد از استان گیلان، شهرستان فومن، ایده استفاده از مولتی کود ارگانیک در جهت بهینه‌سازی مصرف آب در تولید محصولات کشاورزی را داشتند.

تیم زیست آزما به سرگروهی عباس حاجی حسینی و محدثه رومنا به‌عنوان اعضا توانست رتبه دوم را کسب کند. این گروه از استان بوشهر، شهرستان خورموج ایده کشت زعفران به روش هوا کشت (آیروپونیک) را ارائه دادند.

اندیشه سبز خلیج‌فارس از استان بوشهر، شهرستان جم رتبه سوم را به دست آورد. علی موسایی سرگروه و جابر مظفری زاده، علی جمالی تنگستانی، حسین ناطقی و سبحان زارع زاده اعضای این گروه هستند که ایده استفاده از سطوح آب گیر پلیمری برای استحصال آب باران و توسعه درختکاری در زمین‌های بایر را ارائه دادند.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
پلیس لس‌آنجلس در آبیاری گیاهان و باغ‌ها بر شهروندان نظارت می‌کند .

يورونيوز فارسي

💧شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیای آمریکا در حال اتخاذ رویکرد جدیدی برای حفاظت از منابع آبی است. ساکنان این شهر پس از تحمل ماه‌ها خشکسالی اکنون تنها دو روز در هفته و به مدت هشت دقیقه می‌توانند باغ‌ها و گیاهان خود را آبیاری کنند. اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود. بلکه پلیس نیز بر این روند نظارت دارد.

💧آن‌ها در خیابان‌ها گشت زنی می‌کنند و کسانی که قوانین آبیاری را رعایت نمی‌کنند جریمه می‌شوند.

💧دیمون آیالا، مدیر اداره آب و برق لس‌آنجلس می‌گوید: «ابتدا پلیس تذکر می‌دهد. بعد از آن جریمه ۲۰۰ دلاری است. اگر تکرار شود رقم به ۴۰۰ دلار می‌رسد و سپس ۶۰۰ دلار.» وی با این حال تاکید می‌کند که این طرح برای درآمدزایی نیست.

💧وی اضافه می‌کند: «ما واقعا به‌دنبال پول نیستیم. این پول برای ما آب نمی‌شود. ما در حال تلاش برای تغییر رفتار هستیم.»

⚠️چرا آبیاری باغ‌ها در کالیفرنیا محدود شده است؟

💧میانگین مصرف آب در ایالت کالیفرنیا در حوزه کشاورزی ۴۰ درصد، در حوزه زیست محیطی ۵۰ درصد و تنها ۱۰ درصد آن شهری است.

💧آبیاری در فضای باز به‌طور خاص بزرگترین هدر رفت آب در مناطق شهری را شامل می‌شود و بنا به گفته مدیران اداره آب شهری کالیفرنیای جنوبی، محوطه سازی مقاوم به خشکی و «مناسب کالیفرنیا» می‌تواند تا ۸۵ درصد بیشتر از چمن‌کاری در مصرف آب صرفه‌جویی کند.

💧ماریان سایمون، برنده یک جایزه معتبر در حوزه طراحی منظر پایدار شهری، مردم را به ایجاد باغ‌های «دوستانه کالیفرنیا» تشویق می‌کند. به این معنی که باغ‌ها چمن‌کاری کمتری دارند و درخچه‌ها و گیاهان مقام‌تری در برابر خشکسالی در آن‌ها کاشته می‌شوند. اما همه چیز طبق این خواسته پیش نمی‌رود.

💧سایمون می‌گوید: «متاسفانه مردم علاقه‌مند به سنگ‌ریزه و قلوه سنگ [برای تزیین باغ] هستند اما با این کار به‌طور کامل چشم‌انداز را از بین می‌برد. آن‌ها به دنبال چمن مصنوعی هستند که کاملا کار اشتباهی است.»

آیا ساکنان لس‌آنجلس قوانین را رعایت می‌کنند؟

💧محدودیت‌ها جدید با اعلام اریک گارستی، شهردار لس‌آنجلس و پس از رای قاطع ۱۳ بر صفر اعضای شورای شهر اجرایی شده و از سخت‌ترین محدودیت‌های آبیاری در فضای باز شهری محسوب می‌شود.

💧دیمون آیالا، مدیر اداره آب و برق لس‌آنجلس معتقد است که همیشه ساکنان و شهروندان به طور عمد از قوانین سرپیچی نمی‌کنند.

💧او می‌گوید: «بسیاری از مواقع آن‌ها از این آیین‌نامه‌ها اطلاعی ندارند. این وظیفه ما است که به آن‌ها آموزش دهیم.»

💧وی اضافه می‌کند: «واقعیت این است که آبیاری در این زمان برای برخی از باغ‌ها کفایت می‌کند و حتی با آب کمتری هم می‌توان آن‌ها را آبیاری کرد اما این میزان آب برای چمن‌های سنتی کافی نیست و نمی‌توانند با آن دوام بیاورند.»

💧مقامات اداره آب و برق لس‌آنجلس اعلام کردند که تقاضا برای آب از سوی ساکنان لس‌آنجلس در ماه ژوئن ۹ درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش یافته است که کمترین میزان مصرف آب ثبت شده در این ماه در طول تاریخ شهر است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
🏆کسب دو جایزه از چهار جایزه بین‌المللی صرفه جویی آب کشاورزی توسط نمایندگان ایران

🏆جایزه بین‌المللی صرفه‌جویی آب کشاورزی کمیسیون بین‌المللی آبیاری و زهکشی در دو بخش کشاورز پیشرو و ایده‌های کارشناسان جوان برای سال 2022 میلادی، به ترتیب به:
آقای نادر زارعی، کشاورز پیشرو، برای طرح « پیاده‌سازی الگوی کشت سازگار با اقلیم خشک و نیمه خشک ایران در راستای افزایش بهره‌وری اقتصادی آب ( منطقه مورد مطالعه: آبادی بالاشهر، شهر مشکان، شهرستان نیریز، استان فارس)» و

آقایان رامتین نبی‌پور شیری، محمدرضا یزدانی، فرهاد میرزایی، حامد ابراهیمیان و خانم فاطمه علیپور مبارکی، در ایده‌های کارشناسان جوان، برای طرح «اثرات آبیاری قطره‌ای نواری بر روی خصوصیات عملکردی و بهره‌وری آب برنج در شرایط گلخراب شالیزاری (مورد مطالعه: شهر رشت)» تعلق گرفت.

🏆نمایندگان ایران در بخش‌ ایده‌های کارشناسان جوان این مسابقه بین‌المللی در سال‌های 2017، 2018، 2019 و 2020 میلادی، در بخش ایده‌های مدیریتی در سال 2020 و در بخش کشاورزان پیشرو در 2021 نیز موفق به دریافت جایزه 2000 دلاری مسابقه صرفه‌جویی آب کشاورزی شده بودند.


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊خلاصه وضعيت آمار بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور منتهي به 25 مرداد ماه (سال آبي 1401-1400)

📊درصد پرشدگي مخازن: 44 درصد
📈ميزان تجمعي حجم آب ورودي به مخازن سدها نسبت به سال گذشته 6 درصد افزايش است.
📉حجم تجمعي آب خروجي از سدها نيز نسبت به سال گذشته 19 درصد كاهش داشته است.

⚠️📉سد اكباتان همدان تنها با 2 ميليون مترمكعب موجودي مخزن (معادل پنج درصد پرشدگي) ، نسبت به سال گذشته 83 درصد كاهش حجم داشته است.

تهيه شده توسط دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور- شركت مديريت منابع آب ايران

join👉 @WaterOnline
💧يك بام و دوهواي كم‌آبي و توليد آب‌بر
🗞 دنياي اقتصاد (لينك)
اگرچه احداث واحدهای فرآوری در مجاورت معادن می‌تواند بسیاری از هزینه‌ها را کاهش دهد اما جانمایی مناسب واحدهای فرآوری به لحاظ تامین آب مصرفی نیز از مواردی است که قطعا باید به صورت تخصصی و در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی منطقه صورت گیرد.
💧در کشور ما از میزان مصرف آب کشاورزی کم نمی‌شود و به همین دلیل بخش صنعت برای تامین آب، مجبور به انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس با هزینه‌های هنگفت خواهد شد که در این صورت این محصول تولیدی، توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
در کنار این یک قدم خیلی مهم حرکت به سمت دستیابی به تکنولوژی‌های سازگار با اقلیم کشورمان است. فرآوری‌های آب‌بر را باید با سیستم فرآوری خشک جایگزین کنیم که البته نیازمند به سرمایه‌گذاری‎های سنگین، جذب سرمایه خارجی و نیز گشایش در روابط بین‌المللی ایران است. وی تصریح می‌کند: اکنون متاسفانه کشورهای رقیب از بحران آبی ایران اطلاع دارند و راه هرگونه دستیابی ما به فرآوری فولاد خشک را سد کرده‌اند و ما باید با هوشیاری و ابتکار از این سد عبور کنیم.

join👉 @WaterAdaptation
رئیس سازمان بوستان‏‌ها و فضای سبز تهران برنامه سازگاری با کم‏‌آبی را تشریح کرد .

🗞روزنامه دنياي اقتصاد (لينك)

🔹 علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها در مورد وضعیت آبیاری فضای سبز شهر تهران در دوران کم‌آبی پایتخت با اشاره به اینکه فضای سبز شهر تهران در حال حاضر اعم از فضای سبز درون شهری و کمربند سبز پیرامون شهر تهران جمعا ۵۹۶۱۷ هکتار است ،گفت: بر همین اساس میزان مصرف آب برای آبیاری فضای سبز شهر تهران اعم از درون شهری و برون شهری ۱۸۰‌میلیون مترمکعب در سال است که از منابع مختلف تامین می‌شود.

🔷در حال حاضر حدود ۷۰‌درصد از شبکه آبیاری فضای سبز شهر تهران به صورت مکانیزه و مابقی به صورت دستی است، افزود: به‌طور کلی منابع آبی جهت استفاده از آبیاری فضای سبز صرفا از منابع آب خام شامل چاه‌ها و قنوات و آب‌های سطحی و پساب است که میزان تامین آب از چاه‌ها ۱۲۳‌میلیون مترمکعب در سال، استفاده از آب قنوات ۱۷‌میلیون مترمکعب در سال، بهره‌گیری از آب‌های سطحی ۱۸‌میلیون مترمکعب در سال و استفاده از آب پساب ۱۲‌میلیون مترمکعب در سال برای آبیاری فضای سبز است.

🔸طبق آخرین بخشنامه ابلاغی به مناطق ۲۲ گانه در خرداد ماه امسال ضمن تاکید بر بخشنامه‌های پیشین، مقرر شده ترجیحا آبیاری در ساعات خنک روز ۱۸ تا ۶ صبح انجام شود اما در موارد استثنایی و خاص با توجه به تعیین سهمیه منابع مشترک همچون چاه برای ۲ منطقه همجوار، برخی مناطق ناچارند در برخی مواقع در ساعاتی از روز نیز عملیات آبیاری را انجام دهند تا سهمیه آبشان از چاه مشترک را از دست ندهند اما در کل غالب آبیاری‌ها بین ساعات ۱۸ تا ۶ صبح روز بعد انجام می‌شود.

🔺با توجه به کمبود منابع آبی و لزوم صرفه‌جویی ما نیز به مناطق اعلام کردیم که در این راستا از آبشویی مکرر معابر، تنظیم شیرهای برداشت، اسپرینگلرها، رعایت نیاز آبی گیاهان و جلوگیری از غرقاب شدن گیاهان اقدام کنند و در این خصوص به عوامل اجرایی مناطق تذکر دادیم.

🔹وی در پاسخ به این پرسش که برخی از منتقدان معتقدند که گونه‌های فضای سبز کاشته شده در تهران نیاز به آب فراوان دارند و برای اصلاح این موضوع چه کردید ادامه داد: با توجه به مساله کم‌آبی در برنامه‌های توسعه و بازپیرایی فضای سبز همچون خرید اقلام گیاهی و دیگر طرح‌های موضوعی همچون نهضت درختکاری، کلیه طرح‌ها و پروژه‌های مربوطه که از طرف مناطق ۲۲ گانه به سازمان بوستان‌ها و فضای سبز ارجاع می‌شود، در تلاشیم که اقلام گیاهی مورد نظر و خصوصا استفاده از گیاهان مقاوم به کم‌آبی و شرایط آب و هوایی تهران پایش و اصلاح شده و موکدا خرید اقلام آب دوست و با نیاز آبی بالا از طرح‌ها حذف می‌شود. مختاری ادامه داد: در این رابطه نیز طی آخرین بخشنامه که خرداد ماه امسال ابلاغ شد، نسبت به معرفی گیاهان مقاوم متناسب با شرایط تهران و همچنین توصیه‌های لازم به منظور بهبود روند خرید اقلام گیاهی اقدام شده است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
درس‌هایی که از استاد "آهنگ کوثر" نیاموختیم!

#خبرگزاري_ايسنا (لينك گزارش كامل ايسنا)

دکتر کوثر، دارای مدرک تحصیلی دکتری روابط آب و خاک و گیاه، با گرایش مهندسی آبیاری و آبشناسی جنگل از دانشگاه "اورگن" آمریکا است. با آنکه تقریباً تمام دوران تحصیلش را در آمریکا سپری کرده، اما عاشق ایران و ایرانی است و به قول خودش، بسیار کوشیده تا تب میز و قدرت و ریاست وسوسه‌اش نکند. دکتر کوثر دو سال از سال‌های حضور خود در ایران را در "جونگان" ممسنی با خانواده خود گذراند و سال‌ها در یک کانِکس در بیابان‌های "بیشه‌زرد" فسا به این امید زندگی کرد که قدر آب را بهتر و بیشتر بدانیم و درک کنیم که همیشه بهترین واکنش در مواجهه با کم آبی، احداث سازه‌های غول پیکر سیمان اندود به نام سدهای مخزنی نیست.

دکتر کوثر در منطقه "گربایگان" شهرستان فسا، ثابت کرد که می‌توان با هزینه‌ای به مراتب کمتر و با ماندگاری به مراتب بیشتر، آب را در زیر زمین حفظ کرد و به تدریج و بدون نگرانی از تبخیر، مورد استفاده قرار داد، شگردی که به عنوان "آبخوان‌داری" شناخته شد.

💧نتیجه کار سید آهنگ کوثر در استان فارس چه شد؟

پیامد آبکشی بی‌رویه از چاه‌های غیرمجاز، خشکیدن کاریزهایی بود که آب چهار روستا را در دشت گربایگان در جنوب ایران تأمین می‌کردند. این نابخردی سبب بحرانی شدن شرایط زیست و مهاجرت گروهی از روستاییان منطقه به شهرها شد. طراحی و ساخت ۲۰۳۴ هکتار شبکه‌های گسترش سیلاب برای آبیاری سیلابی و تغذیه‌ مصنوعی آبخوان‌ها از دی ۱۳۶۱ تا ۱۳۷۵، سبب مهار شدن ۱۹۳ میلیون مترمکعب سیلاب و نفوذ ۷۶ در صد آن به آبخوان شد.

نتیجه این کار، ایجاد انگیزه‌ بازگشت در بیشتر مهاجران به روستاهایشان بود. در نتیجه اجرای طرح پدر آبخوان‌داری ایران در سال زراعی ۱۳۸۹-۱۳۹۰، مساحت پهنه‌ی کشتزارهای فاریاب، به بیش از ۱۳ برابر سال ۱۳۶۱ رسید.

بنابر اعتقاد پدر آبخوان‌داری ایران، همان طور که سدسازی در خیلی از نقاط غلط است، آبخوان‌داری هم در همه جا مناسب نیست و در خاک نرمی که اصلا ریگ وجود ندارد، نمی‌شود آبخوان‌داری کرد، در چنین مناطقی باید زراعت سیلابی کرد؛ کاری را که مردم چندین هزار سال است انجام می‌دهند. به بیانی دیگر، هر جا آبرفت درشت‌دانه و سیلاب با کیفیت خوب داشته باشیم می‌توانیم آبخوان‌داری کنیم که در سطح ایران نزدیک به ۴۳ میلیون هکتار است. یعنی نزدیک به یک چهارم سطح کشور ما بالقوه می تواند روی آبخوان قرار داشته باشد. در همین مکان ها از قدیم قنات حفر شده. به روایتی، حدود ۵۰ هزار رشته قنات داریم که در همین آبرفت ها حفر شده اند.

بیش از چهار دهه از تجربه اجرای شگردهای نوین دانش آبخوان‌داری در کشور می‌گذرد. بیش از ۴۰ سال است که دکتر سید آهنگ کوثر فریاد می‌زند، در کشوری که میانگین تبخیر سالانه آن افزون بر ۲ متر است، بهترین تمهید مدیریتی برای انباشت مطمئن و پایدار آب، استفاده از مخازن زیرزمینی یا همان آبخوان‌های درشت‌دانه است، نه سدهای عظیم! آبخوان‌هایی که دست‌کم در وسعتی معادل ۱۴ میلیون هکتار از خاک ایران شناسایی شده و قابل دسترس هستند و قادرند به راحتی تا ۵ هزار میلیارد مترمکعب هرزآب کشور را به آبی ناب و گوارا تبدیل کنند، آبی که هیچ هم وطنی از نهیب سیل‌گونه آن نهراسد و در حقیقت نعمت باشد تا نقمت!

دکتر سید آهنگ کوثر معتقد است: "سیلاب یک برکت است. این نادانی ماست که سیل را دردسر و مصیبت می‌دانیم. اگر سیل نبود، در بیشتر مناطق جهان حیات نبود. سیلاب‌ها باید باشند تا سفره‌های آب زیرزمین سیراب شوند. فقط نکته مهم اینجاست که ما بتوانیم سیلاب‌های جاری را مهار و از برکت خدا به شکل مطلوب استفاده کنیم."


✍️آبرفت ژرف درشت‌دانه؛ ارزنده‌تر از نفت (صفحه اول و صفحه دوم): يادداشتي از سيد آهنگ كوثر در شماره پاييز 95 فصلنامه مطالعات راهبردي سياست‌گذاري عمومي (مركز بررسي‌هاي استراتژيك رياست‌جمهوري)

📘بهبود بلند مدت كشاورزي با گسترش سيلاب در دشت گربايگان فسا:آيا براي تامين امنيت انسانها، تغذيه‌ي مصنوعي آبخوان‌ها سودمندتر است يا فروش نفت؟ (لينك گزارش)

join👉 @WaterOnline
💧نجات آب به سبک زندگی در مریخ

🚿در طرحی که توسط این مهندس جوان ("مهرداد محجوبی" ) ارائه‌شده و به نام دوش عصر فضا" (space-age shower) هم شناخته می‌شود، آب تمیز از سردوش خارج شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مرحله بعدی، آب استفاده‌شده وارد محفظه زهکش فاضلاب می‌شود. حسگری در این قسمت تعبیه شده است که به صورت لحظه‌ای، کیفیت آب را ارزیابی می‌کند.

اگر حسگر هوشمند سیستم، آلودگی بیش از حد آب را تشخیص دهد، آب به صورت مستقیم وارد فاضلاب خواهد شد؛ در غیر اینصورت، برای تصفیه و استفاده مجدد، به بالای دوش پمپاژ می‌شود. آب (با حفظ دما) به وسیله نور فرابنفش (UV) و فیلترهای مخصوص، تصفیه می‌شود. در نهایت، پس از تصفیه کامل و اندکی گرم شدن، دوباره از سردوش خارج شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. گرم‌ماندن آب در طی فرآیند تصفیه، به کاهش چشمگیر مصرف انرژی منجر خواهد شد.

📉این سیستم هوشمند قادر است تا ۹۰ درصد در میزان آب مصرفی در هنگام حمام کردن، ۸۰ درصد در میزان انرژی مصرفی، صرفه‌جویی کرده و درعین حال فشار، جریان و دمای مناسب آب را به صورت کامل تنظیم کند.

📎لينك گزارش ايسنا


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
P-seasonal Forecast_Sep- 2022_L.KH-ib.pdf
2.6 MB
📘خبرنامه پيش‌بيني فصلي بارش و دماي هواي كشور- (تاريخ صدور 31 مرداد ماه 1401)

🖌سازمان هواشناسي كشور

⚠️بارش پاييزه با تاخير شروع شده و كمتر از نرمال خواهد بود.

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
💧⚠️مهاجرت آبی به حومه پایتخت

🗞گزارش روزنامه دنياي اقتصاد (لينك)

بازار مسکن حومه پایتخت در سال۱۴۰۱ به لحاظ نرخ رشد قیمت از تهران جلو زد. نتایج تحقیقات میدانی از وضعیت خرید و فروش آپارتمان در پرند و پردیس حاکی است، دو شهر جدید حاوی بیشترین «مسکن‌دولتی» که از ابتدای دهه۹۰ زیربار این نوع ساخت‌وسازها قرار گرفت، در حال حاضر هم پذیرای تقاضای سرمایه‌ای ملک است و هم سه گروه خریدار مصرفی در این مناطق معاملات خرید انجام می‌دهند.
⚠️ آنچه به‌عنوان اتفاق تقریبا تازه در حومه تهران خودنمایی می‌کند، «مهاجرت آبی از استان‌های خشک» به این مناطق است.

⚠️مهاجران از استان‌های جنوبی و درگیر با بحران‌‌های زیست‌‌محیطی یکی دیگر از گروه‌های متقاضی خرید مسکن در این مناطق هستند که بعد از مواجهه با بحران آب و سایر بحران‌‌های زیست‌‌محیطی، متقاضی خرید مسکن و سکونت در شهرهای حومه‌‌ای پایتخت شده‌‌اند.

#مهاجرت_آبي

join👉 @WaterOnline
💧حذف چمن از فضای شهری؛ طرح آمریکایی‌ها برای مقابله با خشکسالی

بررسی‌های کارشناسان آمریکا نشان می‌دهد با اجرای قانون جدید حذف چمن از سطح شهر لاس‌وگاس، می‌توان سالانه بالغ بر 9.5 میلیارد گالن آب (هر گالن 4.5 لیتر) را صرفه‌جویی کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، خشکسالی و پیامدهای ناشی از آن، بسیاری از کشورهای جهان را در بر گرفته و دورنمایی خطرناک از آینده را پیش روی جهانیان گشوده است؛ دورنمایی که در صورت عدم برنامه‌ریزی و تدابیر هوشمندانه می‌تواند خسارت‌های سنگینی را در ابعاد مختلف متوجه انسان‌ها و به طور کلی محیط‌زیست کند.

با توجه به اینکه خشکسالی و کاهش شدید منابع آب متوجه یک یا چند کشور محدود نیست، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در بسیاری از کشورهای جهان برای مقابله با این تهدید جهانی برنامه‌های متعدد و البته متفاوتی در پیش‌گرفته شده است.

بر اساس گزارشی که چندی پیش روزنامه نیویورک‌تایمز منتشر کرد، از جمله اقدامات قابل توجه در ایالت نوادا آمریکا، وضع قانونی به منظور حذف چمن‌ها از فضای سبز شهری در این ایالت و جایگزین کردن آن با گیاهان کم‌مصرف و نیز چمن‌های مصنوعی است.

اقدامی که موافق و البته مخالفانی دارد، اما به هر صورت شرایط طبیعی این ایالت و ایالت‌های مجاور، چنین برنامه‌هایی را برای مقابله با بحران آب اجتناب‌ناپذیر کرده است. طبق قانونی که در سال گذشته در این ایالت وضع شده است، باید تمامی چمن‌هایی که در امتداد خیابان‌ها، ساختمان‌های مسکونی و مکان‌های تجاری در شهر لاس‌وگاس وجود دارد، به نفع گیاهان بیابان پسندتر حذف و با این نوع گیاهان جایگزین شوند.

کارشناسان در این ایالت عقیده دارند که چمن‌های طبیعی، کاربرد چندانی در زندگی انسان‌ها ندارند و از آن‌سو بخش قابل‌توجهی از منابع آب شهرها را که به مرور زمان به طور فزاینده‌ای با ارزش می‌شوند، مصرف می‌کنند.

گفته می‌شود از غیرقانونی کردن کاشت چمن و نیز وضع قانون برای حذف چمن‌ها به عنوان چشمگیرترین قانون مقابله با بحران آب در جنوب غربی آمریکا یاد می‌شود؛ منطقه‌ای که در 20 سال گذشته با خشک‌سالی درگیر شده است و در این مدت، حجم ذخایر آب رود کلرادو که دو کشور مکزیک و آمریکا و نیز 6 ایالت آمریکا از آن استفاده می‌کنند، به شدت کاهش یافته است.

در این بین شرایط برای منطقه نوادای جنوبی که نزدیک 2 و نیم میلیون نفر در آن زندگی می‌کنند و نیز سالانه بیش از 40 میلیون گردشگر از آن بازدید می‌کنند، حادتر است منطقه‌ای که ساکنانش 90 درصد آب آشامیدنی خود را از طریق دریاچه مید به عنوان بزرگ‌ترین حوضچه دخیره آب کشور آمریکا تأمین می‌کنند.

کارشناسان بیان می‌کنند که از سال 2000 به این سو حجم ذخیره آب پشت دریاچه مید به مرور و با شدت در حال کاهش است و برای حفظ توان و ظرفیت آن، تنها در یک دهه گذشته چیزی حدود 1.5 میلیارد دلار هزینه شده است.

حالا و با وضع قانون جدید، ممنوعیت کاشت چمن و نیز حذف چمن‌های موجود که هر دو حزب مهم آمریکا از آن حمایت می‌کنند و در راستای سازگاری با تغییرات آب و هوایی اجرایی شده است، این انتظار وجود دارد که سایر ایالت‌ها نیز نسبت به اجرایی کردن آن پیش‌قدم شوند.

بر اساس این قانون که تا سال 2027 باید به صورت کامل عملیاتی شود، یک کمیته مشورتی تشکیل خواهد شد تا بر فرایند عملیاتی کردن این قانون نظارت کند؛ قانونی که البته در آن تنها بر چمن‌های غیر کاربردی تأکید شده و برخی چمن‌ها مثل زمین‌های ورزشی را شامل نمی‌شود.

کارشناسان حوزه آب ایالت نوادا تأکید دارند که با جایگزینی گیاهان، آب بری چون چمن‌های کنونی با گیاهان مقاوم در برابر خشک‌سالی می‌توان تا 70 درصد در این بخش صرفه‌جویی آب انجام داد و نیز اگر این فضاها با چمن‌های مصنوعی که مورد علاقه برخی شهروندان است، تعویض شوند نیز میزان صرفه‌جویی به مراتب بیشتر خواهد شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که به موجب این قانون تنها در شهر لاس‌وگاس باید چیزی حدود 3900 هکتار چمن حذف شود که این موضوع می‌تواند سالانه بالغ بر 9.5 میلیارد گالن آب (هر گالن 4.5 لیتر) صرفه‌جویی به همراه داشته باشد.

بنا بر این گزارش به موجب این قانون علاوه بر اینکه شهروندانی که چمن‌های فضاهای اختصاصی خود را تعویض کنند، مشمول تخفیف خواهند شد، همچنین شهروندانی که از این قانون سرپیچی کنند، جریمه می‌شوند.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺کشاورزان دره شهری با تغییر الگوی کشت در سطح هزار هکتار از اراضی کشاورزی موفق به کاهش چشمگیر هزینه‌های تولید محصولات خود شده اند.

حدود هزار هکتار از اراضی شهرستان دره شهر از جمله حبوبات، بامیه، کنجد و گیاهان دارویی محصولاتی هستند که زیر کشت محصولات کم آب بر رفته است.


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
2024/10/02 16:26:48
Back to Top
HTML Embed Code: