Telegram Web Link
Forwarded from Water Online
💧🚰📊نگاهي به مديريت تنش آبي در شهرها و روستاها در دولت سيزدهم

افزايش توان ذخيره‌سازي آب به ظرفيت 1.5 ميليون مترمكعب
بازسازي و ارتقاي تاسيسات آبي به طول 14000 كيلومتر
كاهش هدررفت آب شهري به ميزان پنج درصد
🔴حفر و تجهيز يك هزار و 150 حلقه چاه
و...

#اينفوگرافي_ايرنا

join👉 @WaterOnline
⚠️💧غیبت گفت‌وگو درباره کم آبی

✍️سینا قنبرپور -دبير آنلاين روزنامه پيام ما (لينك يادداشت)

✍️تهران در حالی پاییزی به‌شدت کم‌آب را سپری می‌کند که آمار سدهای پنجگانه تامین‌کننده آب پایتخت نیز دیگر یارای پوشش این برگریزان خشک را ندارند. گرچه پیش‌بینی‌های مختلف از جمله پیش‌بینی خود وزارت‌نیرو نشان از پاییزی کم‌بارش را داشت اما این نهاد دولتی حاضر نشد شیوه مواجهه‌اش با موضوع را تغییر دهد. متاسفانه باید بر این نکته تاکید کنیم که نهادهایی با ماهیت کار فنی همچنان گمان می‌کنند با راهکارهای فنی و مهندسی می‌توان از پس مشکلات برآمد. به عبارت دیگر آنچه سبب شد در دولت دوازدهم مرکز امور اجتماعی آب و انرژی در وزارتخانه‌ای فنی مهندسی شکل بگیرد توجه به ابعاد یک موضوع چندوجهی و چندانضباطه بود که صرفا با فرمول‌های ریاضی نمی‌شد درباره آن گفت‌وگو کرد و تصمیم‌گرفت. اما به لطف تصمیم وزیر نیروی دولت سیزدهم مرکز امور اجتماعی آب برچیده شد تا نطفه تولد رویکردی متفاوت به انرژی جان نگیرد.

✍️در نتیجه در فاصله همین سه ماهه اخیر بارها شاهد آن بودیم که «فیروز قاسم‌زاده» سخنگوی صنعت آب در جمع خبرنگاران با بیان اعداد و ارقام مربوط به ظرفیت ذخیره‌سازی سدها و میزان موجودی مخازن به تشریح اوضاع پرداخت. این شیوه مواجهه چند آسیب جدی به همراه دارد به ویژه آنکه شاید اعداد در خود صراحتی داشته باشند که می‌توانند واقعیت‌هایی را ترسیم کنند اما به همان اندازه نیز می‌توانند برای ناظران عمومی گمراه‌کننده باشند. از سوی دیگر وزارت نیرو طبق گفته سخنگوی این صنعت در جلسه ۶ شهریور ۱۴۰۱ خود را موظف می‌داند که تحت هر شرایطی آب تامین کند. اما این وزارتخانه اصلا به موضوع نبود آب توجهی ندارد. این شیوه رویکرد سبب شد تا روزنامه «پیام ما» در گزارش «راه تهران از کیپ‌تاون جداست» این رویکرد را نقد کند. دیگر آسیبی که شیوه برخورد مهندسی با مسئله آب ایجاد می‌کند استفاده نکردن از ظرفیت‌های اجتماعی است. وقتی یک نهاد صرفا به ارائه اعداد و ارقام بپردازد و بخواهد از مدل‌های ریاضی با مردمی که خیلی با مدل ریاضی سر و کار ندارند مواجهه شود دیالوگ و گفت‌وگویی شکل نمی‌گیرد. به ویژه آنکه وزارت‌نیرو بنا به پرسشی که نگارنده این یادداشت از سخنگوی صنعت آب مطرح کرد قائل به برگزاری مانور یا اقدامات مشابه برای همراه کردن مردم با وضعیت بی‌آبی (کم‌بارشی) نداشت.

✍️در چنین شرایطی نخستین انتظار در مواجهه با پیش‌بینی‌های کم‌بارشی پاییز این بود که برخلاف تجارب گذشته، وزارت نیرو شیوه‌ای موثرتر و درعین حال متفاوت از عملکرد سابق خود را در پیش بگیرد. این انتظار به طور مشخص معنا و مفهومی به این صورت دارد که فارغ از هر عدد و رقمی با استفاده از کلمه‌ها و عبارات «شفافیت» ایجاد کرد. متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم که بسیاری از دولتمردان از کارشناسان تا مدیران میانی و ارشد با کمک گرفتن از بازی اعداد از بیان صریح واقعیت‌ها شانه خالی کرده‌اند. یکسال قبل درست در چنین روزهایی که مردم اصفهان در زاینده‌رود مشکل نبود آب را فریاد زدند سیدمحسن موسوی خوانساری در تحلیل چگونگی کنار هم قرار گرفتن اتفاقات تا رسیدن به حوادث اصفهان تاکید کرد نخستین اقدام حیاتی که وزارت نیرو باید بر انجام آن همت گمارد شفاف‌سازی است. هنوز اعداد و ارقام بسیاری در حوزه آب و مدیریت منابع آب هست که بین این اداره تا آن اداره در وزارت نیرو هم ممکن است محل بحث باشد چه برسد میان دو دستگاهی نظیر وزارت جهادکشاورزی که اصلا اعتقادی به تغییراقلیم و بی‌آبی ندارد یا وزارت صنعت معدن تجارت. بنابراین بیش از هر زمان دیگری وزارت نیرو باید بتواند با استفاده از الگوهای رفتارشناسانه که از متخصصان علوم انسانی و به طور مشخص جامعه‌شناسان ساخته است به شفاف‌سازی وضعیت منابع آب پرداخته و امکان گفت‌وگوی صریح و بی‌پرده درباره آب را با مردم فراهم کند. در غیر اینصورت و به ویژه با توسل به نگاه امنیتی که می‌گوید از تنش آبی نگویید مبادا شهری دچار تنش شود، نمی‌توان اصل ماجرا را فهمید و التهاب ناشی از آن را مدیریت کرد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
🗞انقلاب کشاورزی با مدل هلند

تکنولوژی پیشرفته چگونه یک کشور کوچک را به صادرکننده‏‌ بزرگ مواد غذایی تبدیل کرد.

بزرگ‏‌ترین صادرکننده تکنولوژی «کشاورزی سازگار با خشکسالی» به موفق‏‌ترین کشورجهان در «تولید غذا بدون تخریب محیط‏‌زیست» تبدیل شده است. هلند بعد از دو دهه تحقیق برای «انقلاب در کشاورزی»، به سطحی از نوآوری دست یافته که میزان مصرف آب برای تولید برخی محصولات تا ۹۶ درصد کاهش یافته است. «زراعت عمودی» و «گلخانه‏‌ شیشه‏‌ای» از جمله ابداعات هلند است.

📎🗞گزارش روزنامه دنياي اقتصاد (لينك)

#فناوري_كشاورزي
#هلند
#سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊💧خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور -از ابتداي سال آبي تا 26 آذرماه 1401

📊درصد پرشدگي مخازن:37 درصد- حجم آب ورودي به مخازن نسبت به دوره مشابه سال قبل 15 درصد افزايش داشته است. همچنين موجودي مخازن نيز 3 درصد افزايش داشته است.

⚠️حجم آب موجود مخازن سدهاي استان تهران با 15 درصد پرشدگي، نسبت به سال مشابه قبل 21 درصد كاهش داشته است.

📊⚠️موجودي مخزن سد زاينده‌رود هم 151 ميليون مترمكعب (با 12 درصد پرشدگي) مي‌باشد كه نسبت به سال قبل 7 درصد كاهش داشته است.

📊حجم آب موجود در مخازن حوضه آبريز درياچه اروميه 459 ميليون مترمكعب (با 27 درصد پرشدگي) مي‌باشد كه نسبت به سال قبل 19 درصد افزايش داشته است.

دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور-شركت مديريت منابع آب ايران

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊📉خلاصه وضعيت #بارش_تجمعي كشور از ابتداي سال آبي تا 30 آذرماه

📉ميزان بارش تجمعي كشور در پاييز 1401، 35.4 ميلي‌متر بوده است كه نسبت به ميانگين بلندمدت حدود 24 ميلي‌متر (بيش از 40 درصد) كاهش داشته است.

#پاييز_كم_بارش

سازمان هواشناسي كشور.

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊📉وضعيت بارش تجمعي استان‌هاي كشور از ابتداي سال آبي تا 30 آذرماه و مقايسه آن با سال آبي گذشته و ميانگين بلندمدت

استان #بوشهر تنها استاني است كه نسبت به سال گذشته و ميانگين بلندمدت افزايش بارش داشته است.

⚠️📉ميزان بارش استان #تهران ، فقط 21 ميلي‌متر بوده كه نسبت به سال گذشته حدود 64 درصد و نسبت به ميانگين بلندمدت 71 درصد كاهش داشته است.

📎وضعيت بارش تجمعي كل كشور (لينك)

سازمان هواشناسي كشور.

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊❄️📉وضعيت پوشش برف حوضه‌هاي آبريز اصلي و مشترك كشور در هفته چهارم آذرماه و مقايسه آن با سال گذشته و ميانگين 15 ساله

📉⚠️پوشش برف كشور نسبت به ميانگين 15 ساله كاهش قابل ملاحظه‌اي دارد.
📎وضعيت بارش تجمعي كل كشور (لينك)

📎وضعيت بارش تجمعي استان‌هاي كشور (لينك)

📎وضعيت بارش تجمعي حوضه‌هاي آبريز اصلي و درجه دوم كشور (لينك)

سازمان هواشناسي كشور.

#پوشش_برف
#آذر1401

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
پيش‌بيني فصلي.pdf
2.8 MB
📘🌡پيش‌بيني فصلي بارش و دماي كشور

🗓تاريخ صدور: 28 آذرماه 1401

🌨بارش فصل زمستان 1401تا فروردین 1402برای نیمه جنوبی‌ کشور و نیمه غربی سواحل خزر در محدوده نرمال تا بیش از آن، در غرب و شمال‌شرق کشور در محدوده کمتر ازنرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال پیش‌بینی میشود. انتظار می‌رود میانگین بارش کشور در اریبهشت 1402در محدوده نرمال باشد.

🌡طی این دوره میانگین دمای هوا در نیمه شمالی و غربی کشور از 1تا 2درجه بیش از نرمال و در سایر مناطق نرمال تا یک درجه بیش از نرمال خواهد بود.

سازمان هواشناسي كشور

📎وضعيت بارش تجمعي كل كشور از ابتداي سال آبي تا 30 آذرماه (لينك)

📎وضعيت بارش تجمعي استان‌هاي كشور از ابتداي سال آبي تا 30 آذرماه (لينك)

📎وضعيت بارش تجمعي حوضه‌هاي آبريز اصلي و درجه دوم كشور از ابتداي سال آبي تا 30 آذرماه (لينك)

❄️📎وضعيت پوشش برف (لينك)


#پيش‌بيني_فصلي
#بارش
#دما


join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
جای خالی «پیوست اجتماعی» در مدیریت آب

🖌چگونه می‌توان به مسئله پیچیده صرفه‌جویی در مصرف آب پرداخت؟ این سوالی است که مجمع جهانی اقتصاد در تازه ترین گزارش خود به آن پاسخ داده است. اکوسیستم‌های آب شیرین، مانند رودخانه‌ها و دریاچه‌ها، رگ حیاتی سیاره ما هستند که باید از این سیستم‌های پیچیده و شکننده در برابر تاثیرات تغییرات آب و هوایی محافظت کنیم. رویکرد تفکری سیستمی برای حفظ آب می‌تواند به ما در حفاظت از این منبع ارزشمند کمک کند. همچنین توجه به تاثیرات اجتماعی پروژه‌های مدیریت آب و بازخوردهای مرتبط به آن در کنار مداخله به موقع و نوآورانه می‌تواند وفاداری به مسئولیت اجتماعی، منابع آبی را به‌طور جدی نجات دهد.

🗞🔗لينك گزارش روزنامه پيام ما

join👉 @WaterOnline
💧 انتقال آب، راه آخر است

✍️کامران داوری؛ ‌عضو هیأت علمی و رئیس پژوهشکده آب و محیط‌زیست دانشگاه فردوسی

✍️انتقال آب برای تامین نیازهای محدوده‌ای خاص، امری است که به‌عنوان تیر آخر ترکش باید مورد استفاده قرار گیرد، نه راه اول. نخستین و بهترین راه‌حل، این است که ما با آنچه داریم، سازگار شویم تا در نهایت گرفتار مصیبت‌هایی از جنس آنچه در بسیاری از مناطق دنیا، ازجمله اصفهان خودمان به‌وقوع پیوسته، نشویم.

🔴 اگر قرار است انتقال آب به‌عنوان راه‌حلی بی‌جایگزین باشد، 2نکته باید مورد توجه قرار گیرد؛ تامین هزینه و رعایت مسائل زیست‌محیطی. در چنین طرح‌هایی تامین هزینه باید برعهده کسانی باشد که از آن سود می‌برند و همچنین اگر از منطقه‌ای در داخل کشور انجام می‌شود، باید در مبدأ با رضایت کامل اهالی و اگر از دریا انجام می‌شود، با رعایت کامل مسائل زیست‌محیطی صورت گیرد. به اعتقاد من، باید تا جایی که امکان دارد از طرح‌های انتقال آب پرهیز شود و اگر به دلایلی این کار واجب شد، باید بهره‌بردار، یعنی کشاورزان و صنایع، هزینه آن را بپردازند تا بدانند...
📎🗞لينك يادداشت در روزنامه همشهري


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊🌨وضعيت بارش حوضه‌هاي آبريز اصلي و درجه دو كشور از ابتداي سال آبي تا 20 دي‌ماه

سازمان هواشناسي كشور

📊📎لينك دسترسي به جدول خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مهم كشور به تفكيك استان‌هاي مختلف تا هفدهم دي‌ماه

join👉 @WaterOnline
🗞💧غیبت سازگاری با کم آبی در بودجه ۱۴۰۲

🖌لایحه بودجه دومین سال از سده جدید برای تصویب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی سپرده شد. با انتشار متن و جدول‌های پیوستی بودجه بیم آن می‌رود که دولت و نمایندگان بار دیگر چشم بر مشکلات محیط زیستی و آبی اقلیم ایران ببندند و بودجه‌ریزی کنند. فارغ از اینکه ماده‌ واحده لایحه بودجه باز هم با تبصره «نفت» و درآمدهای حاصل از آن شروع شد، هیچ اثری از خشکسالی‌های پیاپی و نیاز با سازگاری با کم‌آبی در بودجه دیده نمی‌شود و شاید دولت سیزدهم تلاشی برای افزایش آب‌بها کرده باشد اما پس از اینکه به صنعت، معدن و ارتباطات پرداخته به سراغ بخش «آب، محیط زیست و کشاورزی» آمده است.

📎🗞گزارش روزنامه پيام ما (لينك)

📘📎لينك دسترسي به لايحه بودجه 1402

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
📷مسابقه عكاسي با محوريت ابعاد بهره‌وري آب در بخش‌هاي مختلف كشاورزي

🗓مهلت ارسال آثار: دوم بهمن‌ماه 1401

https://aeric2022.areeo.ac.ir/

✳️ کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
Forwarded from Water Online
📊💧خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور -از ابتداي سال آبي تا 24 دي ‌ماه 1401

📊درصد پرشدگي مخازن، 39 درصد مي‌باش، كه نسبت به سال قبل 2 درصد كاهش داشته است.

📉مجموع حجم آب ورودي به مخازن 6.06ميليارد مترمكعب مي‌باشد كه نسبت به سال قبل، 9 درصد كاهش داشته است.

⚠️موجودي مخازن سدهاي استان تهران (257 ميليون مترمكعب) با 14 درصد پرشدگي، و كاهش 22 درصدي نسبت به سال قبل

📊⚠️موجودي مخزن سد زاينده‌رود هم 148 ميليون مترمكعب (با 12 درصد پرشدگي) و كاهش 10 درصدي نسبت به سال قبل

📊موجودي مخازن حوضه آبريز درياچه اروميه 463 ميليون مترمكعب (با 28 درصد پرشدگي) و افزايش 10 درصدي نسبت به سال قبل

📊 سد كرخه با 14 درصد پرشدگي نسبت به سال قبل 37 درصد كاهش نشان مي‌دهد

📊چاه‌نيمه‌ها در استان سيستان و بلوچستان با 136 ميليون مترمكعب موجودي مخزن (معادل 9 درصد پرشدگي) نسبت به سال قبل 55 درصد كاهش داشته‌اند.

📊موجودي مخزن سد سفيد رود در استان گيلان 152 ميليون مترمكعب ، معادل 14درصد پرشدگي و كاهش 39 درصدي نسبت به سال قبل و....

دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور-شركت مديريت منابع آب ايران

join👉 @WaterOnline
💧چهار رویکرد اساسی در اصلاح «الگوی كشت» سازگار با اقلیم و منابع آبی کشور

✍️مهرزاد احسانی- رئيس حوضه آبريز رودخانه زهره - جراحی و حوضه هاي جنوبی (لينك دسترسي به متن كامل يادداشت)

💧کم آبی، یک پدیده غیر مترقبه برای ایران محسوب نمی‌شود، ما هزاران سال است که در چنین شرایطی زندگی می‌کنیم. چالش ما عدم تطابق کامل و سازگاری با این اقلیم بعد از سالیان متمادی است.ما قادر به تغییر اقلیم ایران نیستیم، ولی با بکارگیری سازوکارهای علمی و منطقی قادر به همزیستی با چنین شرایطی هستیم.

💧 برای نيل به تأمين امنيت غذايي مي‌بايست از امكانات موجود، بدون تحميل خسارت زيست محيطي و يا نابودي منابع آب زيرزميني نسبت به طراحی الگوي كشت متناسب با حجم آب قابل برنامه‌ریزی منطقه، فرهنگ و دانش كشاورزان و نياز غذايي كشور برنامه‌ريزي شود. طراحی الگوی کشت مناسب یکی از ضروری‌ترین برنامه‌ریز ی‌هایی است که در راستای پایداری سیستم‌های کشاورزی و بهینه سازی مصرف نهاده‌ها مورد توجه قرار دارد.

💧در سال 1377، در اجراي بند یک آیين‌نامه مصرف بهينه آب كشاورزي، سند ملي آب كشاورزي كشور توسط وزارت جهادکشاورزی تهيه و پس از تصويب در هيات وزيران ابلاغ شد. نظر به اينكه يكي از مؤلفه‌هاي اصلي اين سند، الگوي كشت محصولات زراعی و باغی در كليه دشت‌هاي كشور است، لذا اصلاح و بروزرسانی سند مذکور متناسب با پارامترهای اقلیمی کشور یک ضرورت اولویت‌دار است و هماهنگ با آن، الگوي كشت محصولات كشاورزي و الگوي مصرف بهينه آب، در قالب يك برنامه جامع و منسجم با هماهنگي بخش‌هاي ذيربط در سطح کشور به مورد اجرا گذاشته شود.

🌾عليرغم اینکه کشت برنج به علت نیاز آبی بالای این محصول بجز در دو استان شمالی، در بقیه استان‌های کشور به استناد به مصوبه سال 1396 هیات دولت محدود شده است، اما در عمل کشاورزان با مصوبه فوق همراهی نکردند و تلاش دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط برای تمکین کشاورزان به رعایت بخشنامه ابلاغی، تا کنون اثربخش نبوده است، بنابراین استقرار و پذیرش الگوی کشت از سوي كشاورزان و جوامع محلي، شرط اولیه برای تضمین تحقق اهداف اصلاح الگوی کشت به شمار می‌رود.

💧بايد توجه داشت كه الگوي كشت يك بسته چند وجهي از جنبه فني، مديريتي، زراعي، اقتصادي و حتي سياسي است. وجه فني آن ايجاب مي‌یكند كه الگوی كشت به گونه‌ای طراحی شود تا متناسب با کمیت و کیفیت منابع آب در دسترس و آب قابل برنامه‌ریزی، با افزايش بهره‌وری آب كشاورزي همراه باشد. وجه مديريتي آن ایجاب مي‌كند كه الگوي تنظيم شده به درستي در مناطق مختلف كشور اجرايي شود. جنبه زراعي الگوي كشت تأكيد مي‌كند كه در طراحی اين الگو، باید مزیت محلی و دانش كشاورزان توجه شود. جنبه اقتصادي آن بايد متضمن درآمد پایدار كشاورزان باشد تا انگيزه كافي جهت اجراي الگو را داشته باشند، و بُعد سياسي آن ايجاب مي‌كند كه در راستاي امنيت غذايي كشور، مي‌بايد الگوي كشت به گونه‌اي تنظيم شود كه تأمين‌كننده امنيت غذاي كشورمان باشد. بنابراين براي اينكه الگوي كشت منسجم و جامعي داشته باشيم بايد از تخصص‌ها و رشته‌هاي درگير (رشته‌هاي فني، اجتماعي و اقتصادي) در بازبيني برنامه الگوي كشت بهره جست.

💧در گذشته‌هاي نه چندان دور در ايران، روستاييان و كشاورزان با دانش‌هاي محلي، روش‌هاي پايداري را در استفاده از آب‌هاي سبز، نه تنها در زراعت ديم، بلكه در دامپروري (مراتع) داشته‌اند كه با شروع توسعه فناوري در ايران، به جاي به خدمت گرفتن فناوري در بهره‌گيري از آب‌هاي سبز در اراضي ديم، بيشتر توجهات به آب‌هاي آبي كه مديريت آنها عمدتاً در اختيار دولت بوده معطوف شده، و در نهايت به واسطه مهجور ماندن اين بخش، پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي آب سبز به دست فراموشي سپرده شده است. (آبهاي زیرزمینی و آبهاي سطحی آب آبی را تشکیل می‌دهند، در حالیکه به رطوبت خاك در مناطق غیر اشباع آب سبز میگویند. آب باران بعد از نفوذ در خاك و قبل از اینکه به منطقه اشباع برسد آب سبز را تشکیل میدهد. کشاورزي دیم عمدتاً از آب سبز تغذیه می‌کند.) مديريت و به كارگيري آب‌هاي سبز در ايران مي‌تواند در تأمين امنيت غذايي و كاهش فشار بر منابع آب در دسترس براي مصارف كشاورزي بسيار مؤثر ‌باشد.......

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️ بزنگاه مهاجرت از پهنه‌‏‌های خشکیده

🗞🗓روزنامه دنياي اقتصاد (دوم بهمن‌ماه)

⚠️ به نظر می‌رسد مهاجرت اقلیمی اتفاق تازه‌‌‌ای نیست. اگرچه تغییرات اقلیمی به شکل فزاینده‌ای اکنون مورد توجه محققان، رسانه‌‌‌ها و مردم قرار دارد؛ اما نگاهی به تاریخ سرزمین سیستان و بلوچستان در ایران نشان می‌دهد، منطقه‌‌‌ای که در طول صدها سال یا اگر اغراق نباشد چند‌هزار سال کانون تولید غله و منطقه‌‌‌ای آباد و مولد بود، حالا منطقه‌‌‌ای کم‌آب با تمدنی فراموش شده است که بسیاری از مردم آن مهاجرت و به مناطق دیگری کوچ کرده‌‌‌اند. طی دهه‌‌‌های متاخر، البته مجموعه‌‌‌ای از مهاجرت مردم سیستان به مناطق شمال ایران از جمله استان گلستان مشاهده شده است.

⚠️💧رصدخانه مهاجرت ایران در گزارش سالانه خود نوشته است: «کمبود آب که تعدادی از کشورها از جمله ایران، عراق و یمن را در سال ۲۰۲۱ تحت‌تاثیر قرار داده، دسترسی به منابع موردنیاز برای تولید را محدود می‌کند. بنابراین با تشدید بحران تنش آبی و افزایش قیمت موادغذایی، ایران ممکن است ۷۰‌درصد از زمین‌‌‌های کشاورزی خود را از دست بدهد. در نتیجه این تنش آبی، میلیون‌‌‌ها نفر مجبور به مهاجرت خواهند شد؛ زیرا فلات ایران به دلیل خشک شدن رودخانه‌‌‌ها و کاهش آب‌‌‌های زیرزمینی عملا غیرقابل سکونت خواهد شد.»

⚠️⚠️حالا باید در مورد ایران نیز این واقعیت را به روشنی نشان داد که خشک‌شدن #دریاچه_ارومیه، خشک‌شدن #زایند‌‌‌ه‌‌‌_رود، خشک‌شدن تالاب‌‌‌هایی در #گلستان و #فارس و #خوزستان و بقیه شهرها و افزایش آلودگی ناشی از کانون‌‌‌های تولید گردوغبار و آلودگی‌‌‌های صنعتی و شهری در خوزستان و دیگر مناطق ایران، همه نشانگر علائم جغرافیایی و زنگ‌خطری است که طبیعت برای انسان و ساختارهای سیاستگذاری به صدا درآورده است.

✍️مهاجرت اقلیمی؛ جدی‌‏‌تر از همیشه (لينك)

✍️پیدا و پنهان مهاجرت‌‏‌های متاثر از تغییر اقلیم (
لينك)

✍️مهاجرت بزرگ در پیش است (
لينك)

#مهاجرت_اقليمي
#درياچه_اروميه
#آلودگي
#خشكسالي
#خوزستان
#سيستان

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
💧🧅🥔🍅🍉تعیین عوارض صادراتی ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی برای ۷ محصول آب‌بر در سال ۱۴۰۲

💧به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای به سازمان توسعه تجارت ایران، عوارض صادراتی برای محصولات جالیزی پیاز، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، هندوانه، خربزه، ملون و طالبی در سال 1402 را ابلاغ کرد.

join👉 @WaterOnline
2024/10/02 16:21:06
Back to Top
HTML Embed Code: