Telegram Web Link
Forwarded from Water Online
📊📉🌨وضعيت بارش تجمعي كشور و استان‌ها از ابتداي سال آبي تا 10 فروردين و مقايسه آن با ميانگين بلندمدت

⚠️🌨عليرغم افزايش ميزان بارش تجمعي كشور نسبت به سال گذشته، بسياري از استان‌ها به خصوص استان‌هاي شمالي (گيلان،‌مازندران و گلستان) نسبت به سال گذشته و ميانگين بلندمدت با كاهش قابل ملاحظه بارش مواجهه هستند.
⚠️بارش استان #تهران نيز نسبت به ميانگين بلندمدت بيش از 34 درصد (بيش از 64 ميلي‌متر) كاهش داشته است.

سازمان هواشناسي كشور

#بارش_تجمعي
#توزيع_جغرافيايي

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي كشور از ابتداي سال آبي تا 12 فروردين ماه 1402

📈حجم آب ورودي به مخازن سدها، با افزايش 16 درصدي نسبت به سال قبل به 21.48ميليارد مترمكعب رسيده است.

📈حجم آب موجود در مخازن با افزايش 11 درصدي نسبت به سال قبل، به 27.99 ميليارد مترمكعب (معادل 57 درصد پرشدگي) رسيده است.

⚠️💧مجموع ذخيره سدهاي پنج‌گانه استان #تهران با 17 درصد پرشدگي، 327 ميليون مترمكعب مي‌باشد كه نسبت به سال قبل 17 درصد كاهش داشته است.

حجم ذخيره سد زاينده رود به 412 ميليون مترمكعب معادل 33 درصد پرشدگي و افزايش 35 درصدي نسبت به سال قبل رسيده است.

⚠️📉سدهاي استان‌هاي شمالي كشور به خصوص گلستان و مازندران از وضعيت ذخيره مطلوبي برخوردار نمي‌باشند.

📊در استان #خوزستان ذخاير مخازن سدها نسبت به سال قبل افزايش داشته است.

⚠️حجم موجودي چاه‌نيمه‌ها در #سيستان 116 ميليون مترمكعب (پرشدگي 8 درصدي) مي‌باشد.

📊مجموع حجم آب ذخيره شده در سدهاي حوضه آبريز #درياچه_اروميه، 1010 ميليون مترمكعب معادل 60 درصد پرشدگي مي‌باشد كه نسبت به سال قبل 6 درصد كاهش داشته است.

دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور

join👉 @WaterOnline
📊💧مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد از محقق شدن 48درصد از اهداف سند سازگاری با کم آبی استان در بخش های کشاورزی، صنعت و معدن و شرب و بهداشت خبر داد.

💧برنامه مصوب سازگاری با کم آبی در استان یزد شامل دو فاز فاز اول (سال های 1399 – 1405) و فاز دوم (سال های 1406-1411) می باشد افزود:فاز اول برنامه‌ سازگاری با کم آبی استان یزد با صرفه‌جویی 223.816میلیون مترمکعبی از منابع آب زیرزمینی در افق 1405 در چارچوب اعتبارات موجود مورد تصویب کارگروه ملی سازگاری با کم آبی قرار گرفته است.

به گفته وی میزان صرفه‌جویی و اثربخشی برنامه‌های هریک از بخش‌ها در دستیابی به اهداف ذکر شده، تدوین شده که تا کنون درحدود 48 درصد این اهداف، محقق شده است. مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد گفت:همچنین به منظور جبران افت سالیانه مخازن آب زیرزمینی (معادل 231 میلیون متر مکعب) تا افق سال 1405 برنامه های آبخیزداری، آبخوانداری، تغذیه مصنوعی به میزان 30 میلیون متر مکعب در سال اجرا خواهد شد....

🔗لينك گزارش
#سازگاري_با_كم_آبي
#استان_يزد

📎📘لينك برنامه مصوب سازگاري يزد

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧⚠️مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران:سال دشواری برای تامین آب تهران پیش رو داریم/ نیازمند کاهش ۲۰ درصدی مصرف هستیم

🚰⚠️محسن اردکانی در گفت و گو با #ایسنا، با بیان اینکه در شریط فعلی وضعیت منابع آبی تهران چندان مناسب نیست، اظهار کرد: هرچند که بارش‌های خوبی در مدت اخیر صورت گرفته، اما بارش‌ها در استان تهران نسبت به میانگين بلندمدت ۲۰درصد کاهش داشته است.

🚰📉وی با تاکید بر اینکه میزان بارش ها برای حل بحران آب تهران کافی نبوده است، گفت: نیازمند کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب هستیم تا بتوانیم با خیال راحت تری تامین آب را انجام دهیم.

مدیرعامل آبفای استان تهران تصریح کرد: حجم مخازن سدها نسبت به سال گذشته همچنان کاهش دارد، اما با توجه به پیش‌بینی‌ها، امیدواریم طی ماه‌های آینده آینده کسری آب تهران جبران شود.

مدیرعامل آبفای استان تهران با بیان اینکه اقدامات شرکت در زمینه مدیریت بحران نباید ما را از اهداف و کارویژه‌های اصلی شرکت دور کند، اظهار کرد: تکمیل رینگ آبرسانی تهران، آغاز ساخت فاز دوم تصفیه‌خانه پنجم آب تهران، تسریع در اتمام فازهای ۷ و ۸ تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب تهران و افزایش تولید پساب از مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی این شرکت در سال ۱۴۰۲ است.

📉💧حجم آب سدهای تهران ۱۷ درصد کاهش یافت

📉به گزارش ایسنا، طبق اعلام دفتر اطلاعات و داده های آب کشور در خصوص وضعیت مخازن سدهای پنجگانه تهران، اکنون حجم آب موجود در سدهای تهران از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۲ فروردین به ۳۲۷ میلیون متر مکعب و درصد پر شدگی سدهای تهران به ۱۷ درصد رسیده است. (لينك جدول وضعيت بهره‌برداري از مخازن سدهاي كشور)

join👉 @WaterOnline
💧الزامات مربوط به مدیریت منابع آب با توجه به شرایط تغییر اقلیم

✍️محمدجواد زارعیان، مدیر پژوهشکده مطالعات و تحقیقات منابع آب موسسه تحقیقات آب

⚠️امروز تقریباً این اطمینان حاصل شده است که تغییر اقلیم، آینده آب و هوایی زمین را تحت تأثیر قرار خواهد داد. طبق تعریف، تغییر اقلیم عبارت است از تغییرات معنی‌دار در مؤلفه‌های آب و هواشناسی یک منطقه که در طول زمان رخ داده و به ثبات می‌رسد.

🔴به‌عبارت‌ دیگر، زمانی که از تغییر اقلیم صحبت به میان می‌آید، تغییرات دنباله‌دار آب و هواشناسی (بخصوص تغییر مقادیر و الگوهای زمانی دما و بارش) مدنظر است.کشور ما نیز از جمله نواحی دنیاست که مطابق برآوردهای صورت گرفته از پتانسیل تأثیرپذیری بالایی در خصوص تغییر اقلیم برخوردار است.

🌡مطابق برآوردهای صورت‌گرفته دمای کشور تا ۲۰ سال آتی ممکن است تا 0.6درجه سانتی‌گراد افزایش و بارش نیز در عمده نواحی پربارش تا ۱۵ درصد کاهش پیدا نماید.این شرایط موجب ایجاد عدم تعادل در منابع و مصارف آب خواهد شد. به‌علاوه تغییرات احتمالی ناشی از وقوع دوره‌های گرم و خشک و همچنین وقایع حدی (بخصوص سیلاب)، قابل پیش‌بینی خواهند بود.

در این شرایط باید راهبردهای خاصی در مدیریت منابع آب لحاظ نمود که می‌توان به مهم‌ترین آن‌ها به شرح ذیل اشاره نمود:

1️⃣تغییر در مدیریت کشت گیاهان: تغییر اقلیم نه‌تنها باعث افزایش تبخیر و تعرق می‌گردد، بلکه ممکن است به دلیل افزایش دما، دوره‌های رشد گیاهان را نیز کوتاه‌تر نماید. در این شرایط عملکرد گیاهان ممکن است دستخوش تغییراتی شود که می‌توان با استفاده از مدیریت زمان کشت، آبیاری و همچنین تغییر الگوی کشت، ضمن جلوگیری از کاهش عملکرد محصول، در برخی بهره‌وری رشد گیاه را نیز افزایش داد.

2️⃣ افزایش نیاز آبی بخش خانگی به دلیل احتمال افزایش دما، باید با به‌کارگیری تجهیزات کاهنده مصرف آب (بخصوص در بحث سرمایش منازل) مدیریت گردد. تغییر ساختارهای سنتی عایق‌بندی منازل و سیستم‌های برودتی به ساختارهای هوشمند و کم‌مصرف، علاوه بر کاهش مصرف آب منجر به کاهش اتلاف انرژی نیز خواهد شد که به‌نوبه خود بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و تشدید تغییر اقلیم نیز اثرگذارند.

3️⃣ به دلیل افزایش احتمال وقوع مخاطرات سیلابی در شرایط تغییر اقلیم، الزامات مربوط با ایجاد سیستم‌های هشدار سیل در نواحی پرخطر کشور باید به‌صورت جدی موردتوجه قرار گیرد. توسعه مدل‌های هیدرولوژیکی و هیدرولیکی مربوط به پیش‌بینی و هشدار سیل، منجر به کاهش قابل‌توجه حجم خسارات جانی و مالی در شرایط وقوع این رخدادها خواهد شد.

4️⃣ تغییرات الگوهای بارش که ممکن است به کاهش سطح پوشش برف و ذخایر یخچال‌های طبیعی منجر شود، تاب‌آوری سیستم مصرف آب را در فصول گرم سال با تهدید مواجه می‌کند. بدین لحاظ علاوه بر لزوم کاهش مصرف آب در فصول گرم، لازم است برنامه‌ریزی‌های لازم جهت تخصیص بهینه آب و همچنین بازچرخانی آب در شرایط وقوع تنش‌های آبی اندیشیده شود.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
كشت يك ميليارد درخت.pdf
1.1 MB
🌲🌳💧ارزیابی تغییرات مصرف آب در طرح «کشت یک میلیارد درخت» با مدل‌سازی «حسابداری آب سبز و آبی»

✍️سعید مرید-عضو هيئت تحريريه

📘آب و توسعه پايدار-سال نهم-شماره 4-1401

⚠️طی هفته‌های اخیرا طرح جدید «کشت یک میلیارد درخت» را شاهد هستیم. هرچند مستندات این برنامه در دست نیست و به این بسنده شده که کمیته علمی خاصی به مدت 8ماه بر روی آن کار کرده است .اما حتی برخی مسئولین
انجمن علمی جنگلداری کشور نیز در خصوص آن ابهاماتی را مطرح کردهاند .حضور مولف این نوشتار نیز در یکی از جلساتی که در خصوص توجیه این طرح با حضور مسئولین مربوط برگزار شد، کاملا موید این بود که این طرح با فرض استقلال آب سبز و آبی و عدم بارگذاری بر منابع آب آبی طراحی شده است.....

#_يك_ميليارد_درخت
#آب_سبز


join👉 @WaterOnline
⚠️💧🗞هشدار درباره بحران کمبود آب در مناطق پرجمعیت

🗞روزنامه اطلاعات 27 فروردين ماه 1402(لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
💧 "آب" محور اساسی برنامه هفتم توسعه/ بازتخصیص آب برای صنایع و فضای سبز شهری از پساب

💧به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، در حال حاضر سالانه 7 تا 8 میلیارد مترمکعب آب شرب و بهداشتی در کشور تولید و توزیع می‌شود که بخش قابل توجهی از آن می‌تواند به عنوان پساب به چرخه مجدد مصرف برگردد.

💧بر اساس نظر کارشناسان در شرایط محدودیت منابع آب و ضرورت تأمین آب شرب شهروندان، یکی از بهترین راهکار‌ها برای تأمین آب مورد نیاز فضای سبز در کلانشهرها، بازچرخانی آب و بهره‌گیری از پساب حاصل از تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری است.

💧به‌منظور تامین منبع آبی پایدار برای آبیاری فضای سبز و بوستان‌های شهر تهران و بازگرداندن منابع آب در اختیار شهرداری‌ها به چرخه آب شهری و کاستن از بهره‌برداری بیش از حد از منابع آب زیرزمینی شهر تهران و در راستای اجرای ماده 22 قانون هوای پاک، تفاهم نامه‌ای میان وزارت نیرو و شهرداری تهران به امضا رسید.

💧بر اساس این تفاهم‌نامه تا افق سال 1410 سالانه 145 میلیون متر مکعب پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهر تهران برای آبیاری عرصه‌ها و فضای سبز شهری به شهرداری تهران واگذار می‌شود که در حال حاضر با توجه به ظرفیت تصفیه خانه‌های فاضلاب، 45 میلیون متر مکعب از این میزان آماده واگذاری به شهرداری تهران است.

💧همچنین مطابق مصوبه جدید شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در 24 بهمن 1401 مقرر شد(به استناد ماده 22 قانون هوای پاک (مصوب 1396) و مطابق بند 1-2 مصوبه شماره 132357/ت 55929 ه مورخ 15/10/1398 هیئت وزیران) در صورتی که شهرداری‌ها متقاضی دریافت فاضلاب خام باشند به شرط ایجاد تاسیسات جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب توسط شهرداری‌ها، با رعایت ضوابط و مقررات وزارت نیرو و استاندارد‌های زیست‌محیطی نسبت به واگذاری فاضلاب خام به آنها اقدام می‌شود و این تخصیص به شرط جداسازی کامل آبیاری فضای سبز شهری از آب شرب امکان‌پذیر است.

💧بر اساس این بخشنامه و به منظور تسریع در روند جایگزینی منابع آب در اختیار صنایع آب بر با پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهر تهران و همچنین شفاف‌سازی فرآیندهای واگذاری پساب، موضوع عرضه پساب تولیدی تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در بورس انرژی ایران نیز شکل گرفته است.

💧مطابق بخشنامه مذکور مقرر شد به منظور تسریع روند جایگزینی منابع آب در اختیار صنایع آب بر پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب، حفظ ارزش آب و افزایش بهره‌وری و تسهیل سرمایه‌گذاری، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به طراحی و ایجاد سامانه اطلاع رسانی عمومی برای بازار پساب و آب حاصل از کاهش هدر رفت آب در تأسیسات آب شرب -که ذیل چتر بازار آب عمل م‌ کند – اقدام کند و در سامانه، اطلاعات طرح‌های در دست بهره‌برداری، در دست ساخت و طرح‌های جدید بارگذاری شود و درگاه ورود سرمایه گذاران برای درخواست آب حاصل از کاهش هدر رفت تأسیسات آب شرب / پساب، این سامانه خواهد بود.

💧بجز درگاه مذکور شرکت مهندسی مجاز است از طریق بورس و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه نسبت به واگذاری اقدام کند. بر این اساس مجوز عرضه بخشی از پساب و همچنین کل تولیدی تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در بورس انرژی در حال انجام است.
بدیهی است با توجه به کاهش چشمگیر منابع آبی کشورمان به‌ویژه در سال‌های اخیر، توجه جدی به مقوله بازچرخانی آب و به‌کارگیری پساب در حوزه‌های قابل استفاده، می‌تواند به یکی از راهکارهای اساسی مدیریت منابع آبی کشورمان بدل شود.

#پساب
#تخصيص
#وزارت_نيرو
#شهرداري
#بورس_انرژي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
⚠️📉کاهش شدید حجم آب در ۱۹ سد کشور

📊خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور تا 26 فروردين ماه (لينك)

تهران- خبرگزاري #ایرنا (لينك خبر)

💧 گرچه میزان پرشدگی سدهای کشور با وجود بارش‌های اخیر، تا ۲۶ فروردین ماه به ۶۱ درصد رسید، اما همچنان ۱۹ سد مهم تامین مصارف شرب و کشاورزی از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۱۴۰۱) نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ تا ۷۵ درصد کاهش را ثبت کرده‌اند.

⚠️سد شهید رجایی مازندران ۴۳ میلیون مترمکعب موجودی آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۶۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد و میزان پرشدگی آن ۲۶ درصد است.

⚠️چاه نیمه‌های سیستان و بلوچستان از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۶ فروردین ماه ۱۱۰ میلیون مترمکعب موجودی آب دارند که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۵۹ درصد کاهش دارد. میزان پرشدگی چاه نیمه‌ها به ۸ درصد کاهش یافت.

⚠️سد شمیل و نیان در استان هرمزگان با ۲۹ میلیون مترمکعب موجودی آب با کاهش ۵۹ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال روبه‌رو شده و درصد پرشدگی این سد به ۲۹ درصد رسید.

⚠️سد ساوه در استان مرکزی با ۵۲ میلیون مترمکعب حجم مخزن ۵۳ درصد کاهش نسبت به پارسال دارد و درصد پرشدگی آن نیز ۱۹ درصد است.

⚠️سد دوستی خراسان رضوی هم ۱۶۳ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۰ درصد کاهش دارد و درصد پرشدگی آن ۱۳ درصد شد.

⚠️موجودی آب در مخزن سد تنگوئیه سیرجان کرمان در حالی به رقم هشت میلیون مترمکعب رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۵ درصد کاهش دارد. درصد پرشدگی فعلی این سد هم ۲۰ درصد است.

⚠️سد سرنی در استان هرمزگان با داشتن ۲۲ میلیون مترمکعب موجودی آب نسبت به سال آبی پارسال ۴۵ درصد کاهش دارد و درصد پرشدگی فعلی آن هم ۳۵ درصد است.

⚠️سد ۱۵ خرداد در حوضه آبریز قم رود فقط ۴۷ میلیون مترمکعب موجودی آب دارد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۳ درصد کاهش یافته است. میزان پرشدگی فعلی این سد نیز ۲۵ درصد است.

⚠️سد نسا کرمان هم با داشتن ۷۴ میلیون مترمکعب موجودی آب کاهش ۴۳ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال دارد. میزان پرشدگی آن هم ۴۴ درصد است.

⚠️سد طرق در خراسان رضوی از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۶ فروردین ماه هفت میلیون مترمکعب موجودی آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳۹ درصد کاهش نشان می‌دهد و درصد پرشدگی آن نیز اکنون ۲۱ درصد است.

⚠️سد استقلال در استان هرمزگان هم در مدت یادشده با داشتن ۱۳۳ میلیون مترمکعب موجود آب نسبت به پارسال ۳۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد. درصد پرشدگی فعلی این سد هم ۵۵ درصد است.

⚠️سد شیرین دره در استان خراسان شمالی هم ۲۵ میلیون مترمکعب موجودی آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش ۳۸ درصدی را نشان‌ می‌دهد.

⚠️سد سبلان در استان اردبیل با ۳۳ میلیون متر مکعب موجودی آب نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۵ درصد کاهش دارد و درصد پرشدگی فعلی آن هم ۳۱ درصد است.

⚠️سد شهر بیجار گیلان نیز ۷۱ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۱ درصد کاهش یافته که درصد پرشدگی این سد هم به ۶۸ درصد رسیده است.

⚠️سد ستارخان در استان آذربایجان شرقی با داشتن ۲۹ میلیون مترمکعب موجودی آب از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۶ فروردین ماه با کاهش ۳۱ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال مواجه شده و درصد پرشدگی این سد ۲۳ درصد است.

⚠️سد نهرین در خراسان جنوبی از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۶ فروردین ماه یک میلیون مترمکعب حجم موجود آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۷ درصد کاهش یافته است. درصد پرشدگی فعلی این سد ۲۶ درصد است.

⚠️سدبارون در آذربایجان غربی از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۶ فروردین ماه ۱۸ میلیون مترمکعب حجم موجود آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۷ درصد کاهش یافته است. درصد پرشدگی فعلی این سد ۱۵ درصد است.

⚠️سد جیرفت ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال با کاهش ۲۶ درصدی همراه شده و میزان پرشدگی فعلی آن نیز ۳۴ درصد است.

⚠️موجودی آب در سد یامچی در استان اردبیل ۲۸ میلیون مترمکعب است اما در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۵ درصد کاهش داشته و میزان پرشدگی در حال حاضر این سد هم به ۳۵ درصد رسید.

⚠️سد وشمگیر، گلستان، بوستان در استان گلستان ۲ میلیون متر مکعب موجودی آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۹۲ درصد کاهش دارد و درصد پرشدگی فعلی آن نیز ۲ درصد است.

⚠️سد رودبال داراب در استان فارس با داشتن ۹ میلیون مترمکعب موجودی آب از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۶ فروردین ماه با کاهش ۷۶ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال مواجه شده و درصد پرشدگی این سد ۱۱ درصد است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from اقتصاد آب
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥طبق قانون بودجه 1402 وزارت نیرو موظف است تعرفه مشترکان پرمصرف و بدمصرف را به صورت پلکانی و غیریارانه ای محاسبه کند. تعرفه مشترکان تا الگوی مصرف طبق سال های گذشته یارانه ای خواهد بود.

#تعرفه_آب
#وزارت_نيرو
#بودجه_1402

✳️ کانال اطلاع‌رسانی کنفرانس دوسالانه و نشست‌های فصلی اقتصاد آب:
join 👉 🆔
T.me/WaterEconomics
طرح حذف کاشت گونه‌های گیاهی پرآب طلب در مشهد آغاز شد.

💧 مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این خصوص گفت: در سال آبی جاری (از مهر ماه ۱۴۰۱ تا مهر ماه امسال) با کاهش ۶۴ درصدی بارندگی در مشهد نسبت به متوسط بلند مدت مواجه هستیم و باید هرچه سریع تر نسبت به سازگاری با شرایط کم آبی آمادگی داشته باشیم.

⚠️حسین اسماعیلیان افزود: هم اینک تنها ۱۵ درصد از حجم ذخیره سدهای مشهد آب دارد و در وضعیت نگران کننده ای قرار داریم.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با بیان اینکه حذف گونه های پرآب در شرایط کم آبی ضروری است، گفت: از این رو حذف مصارف بی رویه آب شرب و آبیاری گیاهان پرآب طلب در سطح این شرکت به عنوان یک اقدام عملی و با هدف الگوسازی سازگاری با کم آبی طی یک ابلاغ رسمی آغاز شده است.

اسماعیلیان ادامه داد: ایجاد آمادگی ذهنی و تغییر در رویکرد مصارف آب شرب در سطح فضای سبز شهری و در ادارات و نهادهای شهر مشهد ضروری و شرکت آبفا مشهد در این زمینه پیشرو است، از این رو استفاده از شیوه های نوین آبیاری برای نگهداری درختان و تاسیسات شرکت با کمترین مصرف آب شرب در دستور است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺تلاش براي احياي گندم زارها درشمال سیستان وبلوچستان

محققان در شمال استان سیستان وبلوچستان،موفق به کاشت نوعي گندم شده اند که در مقابل شوري خاک وآب مقاوم است .این رقم علاوه بر شوری خاک و آب نسبت به گرما و طوفان های منطقه نیز مقاوم است و برخلاف ارقام دیگر گندم در کشور نیاز آبی بسیار کمی دارد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
#آینده_پژوهی
حفاظت و احیای
#دریاچه‌ها و #تالاب‌ها
#برنامه_هفتم_توسعه

📅 ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

🔗 لینک جلسه مجازی:
🌐
https://b2n.ir/n78846

⚛️ ثبت نام برای شرکت حضوری و کسب اطلاعات بیشتر از طریق ارسال ایمیل:
📩 [email protected]

✴️ شرکت در برنامه برای عموم علاقمندان آزاد است.


کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
Forwarded from Water Events
آینده پژوهی تالاب‌ها.pdf
145.5 KB
#سین_برنامه

#آینده_پژوهی
حفاظت و احیای
#دریاچه‌ها و #تالاب‌ها
#برنامه_هفتم_توسعه

📅 ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

🔗 لینک جلسه مجازی:
🌐
https://b2n.ir/n78846

⚛️ ثبت نام برای شرکت حضوری و کسب اطلاعات بیشتر از طریق ارسال ایمیل:
📩 [email protected]

✴️ شرکت در برنامه برای عموم علاقمندان آزاد است.

#فرهنگستان_علوم_ایران
اتاق فکر #تغییر_اقلیم و #محیط_زیست



کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
Forwarded from Water Online
📊📉روند تغييرات مجموع بارش زمستانه در پنجاه سال اخير منتهي به سال 1401

📉ميزان بارش زمستانه با آهنگ 0.73 ميلي‌متر در سال نزولي بوده است.به عبارت بهتر ميانگين تجمعي بارش زمستانه كشور در طي پنج دهه اخير، بيش از 36 ميلي‌متر كاهش داشته و نوساني بوده است.

📊روندتغييرات بارش پاييزه : لينك

سازمان هواشناسي كشور

#بارش_زمستانه


join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
🌡📊📈روند تغييرات دماي زمستانه كشور در طي پنجاه سال اخير

🌡🔥📈ميانگين دماي زمستانه كشور در طي پنجاه سال اخير از روند افزايشي برخوردار بوده و در هر دهه به‌طور ميانگين بيش از 0.5 درجه افزايش داشته است.

🔥🌡به عبارت بهتر ميزان دماي زمستانه كشور در طي پنج قرن اخير، بيش از 2.5 درجه افزايش داشته است.

📊روند تغييرات بارش زمستانه كشور: لينك

📊روندتغييرات دماي پاييزه : لينك

سازمان هواشناسي كشور

#دماي_زمستانه


join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
⚠️💧خشک ترین کلانشهر ایران تشنگی را تجربه می کند.

💧مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد : بنا داریم در شرایط سخت از تمامی چاه هایی که تحت اختیار سازمان های مختلف هستند، برای تأمین آب شرب مردم استفاده کنیم و همه منابع ممکن را برای تأمین آب شرب مردم بکار بگیریم. با این حال ناچار به اتخاذ رویه های سختگیرانه برای مقابله با اضافه برداشت آب از چاه های مشهد هستیم.

⚠️در سایر کشورها اگر فقط با ۱۵ درصد کاهش منابع آبی روبرو شوند، سخت ترین رویه های کنترلی برای هرگونه اضافه برداشت را اعمال خواهند کرد. آن وقت ما که با ۷۰ درصد کاهش بارندگی و بیش از ۳۷ درصد کسری منابع نسبت به پارسال روبرو شده ایم، هنوز با افرادی که اضافه برداشت دارند به شیوه تبلیغی و ترویجی برخورد می کنیم.

⚠️تمام مردم و مسئولان مشهد باید به این نکته توجه داشته باشند که ما ناچاریم ۵۰درصد کسری منابع امسال را از طریق پروژه‌های اضطراری و ۵۰درصد دیگر از طریق مدیریت مصرف تامین کنیم.

📊💧⚠️آمارنامه هفتگي آب (9 ارديبهشت 1402) استان #خراسان_رضوي و شهر #مشهد (لينك)

#مشهد
🗞روزنامه اطلاعات: لينك گزارش

join👉 @WaterOnline
2024/09/22 17:28:22
Back to Top
HTML Embed Code: