Telegram Web Link
تجهیزات-کاهنده-مصرف-آب.pdf
4.4 MB
📘🚰📉تجهيزات كاهنده مصرف آب

🖌روابط عمومي شركت آب و فاضلاب استان اصفهان

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
سازگاری با كم آبی pinned «آيا شما در منزل خود از شيرآلات استاندارد و تجهيزات كاهنده مصرف آب، استفاده مي‌كنيد؟»
کشت گیاهان کم آب‌بر با هدف کاهش هزینه تولید دامداری ها در استان قزوین

به گزارش خبرنگار ایانا در استان قزوین، یوسف جلوخانی توضیح داد: یکی از اهداف جهادکشاورزی کاهش هزینه‌های تولید در واحدهای صنعتی و سنتی دامداری‌ها است که در همین راستا برنامه‌ریزی برای کشت گیاهان کم آب‌بر در سطح شهرستان‌های این استان انجام شده است.

بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های تولید در بخش دامپروی مربوط به خوراک دام است. با اجرای این طرح می‌توان باعث کاهش هزینه‌های تولید در بخش دامپروری و استفاده کمتر از ذخایر آب‌های زیر زمینی شد.

اعتبار این طرح در سال گذشته در بین شهرستان‌ها توزیع شده که در حال حاضر بذور مورد نیاز مربوطه خریداری شده است.کشاورزانی که دامداری‌های بزرگ در استان دارند، در اولویت اجرای توزیع بذر و کاشت این گیاهان در این طرح هستند .

این گیاهان شامل سورگوم، خلر و ماشک است. با توجه به استقبال خوب کشاورزان بیشتر در سطح شهرستان‌ها سورگوم کاشت شده است.

پراکنش کشت گیاهان کم آب‌بر را در سطح شهرستان‌های بوئین زهرا، قزوین و تاکستان ذکر کرد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي كشور از ابتداي سال آبي تا 16 ارديبهشت‌ماه 1402

📈حجم آب ورودي به مخازن سدها، با افزايش 28 درصدي نسبت به سال قبل به 30.17ميليارد مترمكعب رسيده است.

📈حجم آب موجود در مخازن با افزايش 18 درصدي نسبت به سال قبل، به 31.93ميليارد مترمكعب (معادل 65 درصد پرشدگي) رسيده است.

⚠️💧مجموع ذخيره سدهاي پنج‌گانه استان #تهران با 27 درصد پرشدگي، 509 ميليون مترمكعب مي‌باشد كه نسبت به سال قبل 10 درصد كاهش داشته است.
حجم ذخيره سد زاينده رود به 556 ميليون مترمكعب معادل 45 درصد پرشدگي و افزايش 40 درصدي نسبت به سال قبل رسيده است.

⚠️📉سدهاي استان‌هاي شمالي كشور به خصوص گلستان و مازندران از وضعيت ذخيره مطلوبي برخوردار نمي‌باشند.
سدهاي استان خوزستان به خصوص زنجيره كارون و دز از ميزان ذخيره مطلوبي برخوردار مي‌باشند كه به ويژه از لحاظ توليد انرژي برقابي در ماه‌هاي آينده مي‌توانند بسيار موثر باشند.
⚠️بر خلاف سدهاي خوزستان حجم ذخاير در مخازن سدهاي مهمي مانند سد دوستي، چاه‌نيمه‌ها، ساوه، پانزده‌خرداد، سبلان، ستارخان، شيرين دره و...چندان مطلوب نمي‌باشد.
دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور

join👉 @WaterOnline
اعلام محدودیت‌های آبی کم‌سابقه در فرانسه

به دلیل وضعیت خشکسالی، منطقه پیرنه اُریانتال فرانسه در واکنش به رسیدن سطح آب منابع زیرزمینی به پایین‌ترین رکورد همه زمان‌ها، محدودیت‌های آبی جدیدی را اجرا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، این منطقه از ژوئن سال ۲۰۲۲، بارندگی اندک و دمای بالا را تجربه کرده و مقامات منطقه‌ای تصمیم گرفته اند محدودیتهای آبی را نه تنها ادامه دهند بلکه آنها را تشدید کنند.

کریستوف بِچو، وزیر محیط زیست فرانسه اعلام کرد منطقه پیرنه اُریانتال که با منطقه کاتالونیای اسپانیا هم مرز است، از ۱۰ مه، به طور رسمی، سطح "بحران" خشکسالی را اعلام خواهد کرد.

⚠️ممنوعیت شست‌وشوی خودرو، آبیاری باغ و پر کردن استخر از همان تاریخ آغاز خواهد شد و کارواش‌ها برای صرفه جویی در مصرف آب، مجبورند تعطیل کنند.

این وزیر فرانسوی گفت: ما باید از فرهنگ فراوانی خود خارج شویم.

کریستوف بِچو در توضیح این که چرا مسئولان تصمیم گرفتند برای ممنوعیت فروش استخرهای باغ اقدام کنند، اظهار کرد: این اقدام مانع از آن می‌شود که مردم برای انجام کاری که در واقع اجازه ندارند انجام دهند (یعنی پر کردن استخرها)، وسوسه شوند.

شهرستان پیرنه اُریانتال بیش از یک سال است که یک روز بارانی به خود ندیده است. وزیر محیط زیست فرانسه گفت: وقتی در بحرانی نظیر این بحران قرار می‌گیرید، موضوع کاملا ساده است: فقط آب آشامیدنی است و چیز دیگری نیست. تغییرات اقلیمی از راه رسیده است. ما باید از فرهنگ فراوانی خود خارج شویم. باید در نحوه استفاده از منابعی که داریم، خویشتن داری بیشتری نشان دهیم.

زنگ خطر در فرانسه پس از یک زمستان خشک که کم آبی در سال ۲۰۲۲ را تشدید کرد، به صدا درآمد. بارندگی در مارس، با مرطوب کردن خاک پیش از فصل کاشت، تا حدودی مایه آسودگی خاطر کشاورزان شد اما سطح آب زیرزمینی به خصوص در پیرامون مدیترانه، به شکل خطرناکی پایین مانده است و تنها بریتانی و آکیتن در منطقه جنوب غربی فرانسه، در وضعیت امنی قرار دارند.

پیرنه اُریانتال چهارمین منطقه‌ای است که خشکسالی در آن، رسما در سطح "بحرانی" قرار دارد. بیش از ۴۰ منطقه دیگر که تقریبا نیمی از فرانسه را تشکیل می‌دهند، در وضعیت هشدار یا احتیاط قرار گرفته اند و کمبودی شدیدتر از سال گذشته را پیش بینی می‌کنند.

در بخش‌هایی از این منطقه، سطح سفره‌های زیرزمینی به قدری پایین است که کارشناسان از نشت نمک از دریا می‌ترسند که باعث خواهد شد آب لوله‌کشی، غیرقابل آشامیدن باشد. سطح پایین آبخوان، به معنای غلظت بالاتر آلاینده‌ها است که می‌تواند به کیفیت به شدت آب آسیب بزند.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه ماه گذشته یک برنامه ملی آب را با وعده سرمایه گذاری برای مقابله با نشت و افزایش بازیافت آب اعلام کرد. او همچنین «تعرفه تصاعدی آب» را تشریح کرد که بر اساس آن، مصرف بالاتر آب از یک مقدار مشخص به عنوان مثال، برای استخرهای شنا، با نرخ بالاتری محاسبه می‌شود.

به گفته وزیر محیط زیست فرانسه، حدود ۲۰۰۰ روستا و شهر در سال جاری در خطر از دست دادن منابع آب خود هستند. سال گذشته هزار شهرداری با مشکلات جدی مواجه بودند که از میان آنها، حدود ۴۰۰ شهرداری ناچار شدند بطری یا مخازن سیار تهیه کنند.

بر اساس گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، وزیر محیط زیست فرانسه گفت جنگ بر سر آب که ناشی از کاهش ذخایر است، یک تهدید واقعی برای همبستگی ملی ما است.

#خبرگزاري_ايسنا

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from اقتصاد آب
The Economics of Water Scarcity- Institutional Solutions.pdf
7.1 MB
📘اقتصاد كميابي آب در منطقه خاورميانه و شمال خاورميانه؛ راهكارهاي نهادي

📘The Economics of Water Scarcity in the Middle East and North Africa: Institutional Solutions

گزارشي از بانك جهاني (سال 2023)

در اين گزارش جديد، اشاره شده است كه عليرغم سرمايه‌گذاري‌هاي عظيم زيرساختي در منطقه خاورميانه و شمال آفريفا، همچنان به دليل تغييرات آب و هوايي، رشد جمعيت و توسعه اقتصادي-اجتماعي اين منطقه با كميابي شديد آب مواجهه مي‌باشد.
بررسي‌هاي صورت گرفته در اين گزارش تاكيد مي‌كند كه بدون انجام اصلاحات نهادي، عليرغم تداوم سرمايه‌گذاري‌ها و تامين مالي بيشتر براي توسعه زيرساخت‌هاي بخش آب، منطقه همچنان در شرايط تنش و مضيقه آبي باقي خواهد ماند.

✳️ کانال اطلاع‌رسانی کنفرانس دوسالانه و نشست‌های فصلی اقتصاد آب:
join 👉 🆔
T.me/WaterEconomics
💧قانون اجرا نمی‌شود، آب تلف می‌شود

بنفشه زهرایی، استاد استاد دانشگاه تهران و دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی: عملیاتی‌کردن مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان در زمینه مدیریت مصرف آب می‌تواند تا ۳۰ درصد میزان مصرف آب شهرها را کاهش دهد اما این کار تاکنون محقق نشده است....

🗞گزارش روزنامه پيام ما (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺🌾📉رئیس جهادکشاورزی گلستان از برنامه ریزی برای کاهش دست کم ۱۰ درصدی کشت شالی در این استان خبر داد.

🌾🌾به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ محمد برزعلی گفت: البته مطلوب ما آن است که فقط در ۱۵ هزار هکتار اراضی نسق استان شالی کشت شود.

#گلستان

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
ويژه‌نامه مديريت تقاضا.pdf
4.3 MB
📘💧دفتر توسعه پایدار شرکت آب و فاضلاب استان تهران در ویژه‌نامه مدیریت تقاضا، نگاهی به مقاله مدیریت تقاضا و ارزیابی مصارف خانگی آب کرده است و در آن به عوامل و ابزارهای موثر بر مدیریت تقاضای آب در برخی نقاط جهان انداخته است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
💧 اسپانیا به الگوی جهانی «مقابله با خشکسالی» تبدیل می‌شود؟

دولت اسپانیا برای محافظت از «موتور اقتصادش» چه برنامه‌‌‌ای دارد؟

🗞دنياي اقتصاد

🔹گردشگری در اسپانیا بعد از بخش‌‌‌های صنعتی و تجاری- بانکی سومین رکن اقتصادی است و در برخی از سال‌ها حدود ۱۵درصد از تولید ناخالص داخلی اسپانیا را تشکیل می‌دهد. با توجه به اهمیت توریسم در اقتصاد اسپانیا، شاهد تلاش بیش از پیش مقامات این کشور برای جذب هرچه بیشتر گردشگران از سراسر جهان به این کشور در فصل توریست‌‌‌پذیر تابستان در سال‌جاری هستیم، آن هم در زمانی که اسپانیا با جدی‌‌‌ترین بحران آبی خود مواجه شده است. کاتالونیا که یکی از محبوب‌‌‌ترین مقاصد توریست‌‌‌ها به‌‌‌شمار می‌رود، اینک با مخازن خالی از آب، زمین‌‌‌های خشک و چالش آتش‌‌‌سوزی جنگل‌‌‌ها به‌‌‌دلیل بالا رفتن دمای هوا مواجه شده است.

🔶باتوجه به اینکه گردشگری ساحلی بیشترین درآمد را در اقتصاد اسپانیا ایجاد می‌کند و محبوب‌‌‌ترین سواحل اسپانیا در سمت مدیترانه قرار دارد؛ اکنون، مقامات این کشور با تنشی جدی در مدیریت آب و جذب گردشگر مواجه شده‌‌‌اند. زیرا تفریحات آبی بیشترین طرفدار را در میان گردشگران دارد و بحران آبی اسپانیا می‌تواند این کشور را با چالش اساسی در مدیریت بحران آب در کنار رضایت گردشگران و شهروندان محلی مواجه کند. حتی این بحران آبی می‌تواند منجر به درگیری گردشگران با مردم بومی بر سر مصرف آب شود.

🔹پس از اینکه بسیاری از رودخانه‌‌‌های کاتالونیا با خشکسالی مواجه شدند که این امر، منجر به رکود منطقه شد، از سال گذشته محدود کردن مصرف آب کشاورزی و صنایع در دستور کار قرار گرفت، زیرا میزان آب به پایین‌‌‌ترین سطح تاریخی خود رسیده است. از پارک‌‌‌ها و تالارها خواسته شده از پرکردن فواره‌‌‌های عمومی خودداری کنند و محدودیت‌هایی برای سایر کاربری‌‌‌ها اعمال شده است. حتی برخی از کارشناسان معتقدند که شاید بهتر باشد در تابستان استخرهای شنا خالی از آب باقی بمانند. باتوجه به بالا رفتن دمای هوا که در تابستان ۲۰۲۲، رکورد گرما زده شد، احتمال بالا ماندن آن در ۲۰۲۳ نیز وجود دارد که در صورت بارش کم، جنگل‌‌‌ها بیشتر در معرض آتش‌‌‌سوزی قرار می‌‌‌گیرند و کم‌‌‌آبی مخازن، اسپانیا را با بحرانی جدی مواجه خواهد کرد.

🟢طبق قوانین جدید، استخرها را نمی‌توان دوباره پر کرد، دوش‌‌‌ها به ۵دقیقه محدود می‌‌‌شوند، بسیاری از آبنماهای شهرداری خاموش شده‌‌‌اند، ماشین‌‌‌ها را نمی‌توان تمیز کرد و باغ‌‌‌ها را فقط دو روز در هفته می‌توان آب داد. اگر خانوارها بیش از حد آب مصرف کنند، شرکت‌های خصوصی آب به مقامات هشدار می‌دهند. تاکنون، آب آشامیدنی قطع نشده است، اما ممکن است مقامات مجبور شوند محدودیت‌های بیشتری را در بارسلونا و بیش از ۵۰۰شهر در این منطقه شمال شرقی اعمال کنند. از همین رو، مقامات بارسلونا و شهرهای کاتالونیا، محدودیت‌های جدی برای مصرف آب روزانه شهروندان خود اعمال کرده و از آنها خواسته‌اند میزان مصرف آب روزانه هر فرد تا ۱۰۰ لیتر برای مصارف خانگی و ۲۰۰ لیتر برای مصارف عمومی برسد. دولت کاتالونیا قوانین منطقه‌‌‌ای را پیشنهاد کرده که به آن اجازه می‌دهد شهرهایی را که بیش از حد آب مصرف می‌کنند، جریمه کند. از دیگر اقدامات اسپانیا، کاهش مصرف آب آشامیدنی، ترویج استفاده از منابع آب جایگزین همچون آب باران، مقاوم‌سازی شهر در برابر سیل و حفاظت از خط ساحلی و رودخانه‌‌‌ها بوده است.

🟢مشارکت شهروندان و تشویق به حفظ آب یکی دیگر از تاکتیک‌‌‌های مهم برای حفظ ذخایر آب است. در اوایل سال‌جاری، این شهر یک‌پروتکل خشکسالی برای کمک به مبارزه موثرتر با کمبود آب ایجاد کرد. این پروتکل شامل چهار سطح خشکسالی - قبل از هشدار، هشدار، استثنایی و اضطراری - و جزئیات «اقدامات صرفه‌جویی در مصرف آب» در سطح شهر است که در هر سناریو توصیه می‌شود. هدف حفظ سطوح اولیه خدمات آب حتی در خشکسالی‌‌‌های شدید است.....

🟢با شروع خشکسالی، شکل گردشگری در اسپانیا و جاذبه‌‌‌های توریستی نیز تغییر یافت. برخی از شهرهای زیرآب رفته، اینک سر از آب‌ها برآوردند و به جاذبه جدید تبدیل شدند. کلیسای سان پائو متعلق به قرن دهم که در سال ۱۹۶۲ به دستور دیکتاتور اسپانیایی ژنرال فرانسیسکو فرانکو زیر آب رفت، از اعماق بیرون آمده و به یک جاذبه بزرگ تبدیل شده است. تا پیش از این، کایاک‌سواری و قایقرانی عمدتا جمعیت را به خود جذب می‌‌‌کرد، اکنون بازدیدکنندگان آخر هفته از بارسلونا برای گرفتن سلفی در خارج از کلیسا که کاملا قابل مشاهده است می‌‌‌آیند. این جاذبه جدید منجر به تعطیلی کایاک‌سواری به‌‌‌دلیل کمبود آب و گل و لای زیاد شد. همچنین، در جبران حذف برخی از تفریحات آبی، فعالیت‌‌‌هایی همچون دوچرخه‌سواری الکتریکی را افزودند. مقامات کاتالونیا اولین اقدامات صرفه‌‌‌جویی در مصرف آب را چند ماه پیش انجام دادند.....


join👉 @WaterAdaptation
💧📘زراعت كم آب در ايران؛ راهبردها و كاربردها

🖌 ناشر: جهاد دانشگاهی واحد مشهد

🗓سال انتشار: 1395

🖌هر فصل از کتاب توسط یک یا چند فرد نگارش شده و در جمع 16 فصل آن در 599 صفحه توسط 21 نفر از استادان دانشگاه و پژوهشگران مراکز پژوهشی کشور به رشته تحریر درآمده است. هدف ویراستاران کتاب بر چند اصل مهم زیر استوار بوده است:

(1) دیدگاه­ های جامع و فراگیر در مدیریت آب در زنجیره­ای طولانی از محل شکل­ گیری آن به شکل باران با تجزیه و تحلیل­ های اقلیمی تا محل مصرف آن در قالب آب مجازی در سفره­ها و میزهای غذا

(2) تأکید هرچه بیشتر بر یافته­ ها و نتایج پژوهش­ های ملی و محلی

(3) تأکید بر مدیریت آب در مقیاس­ های خرد و کلان از حوضه­ های آبخیز تا مزرعه

(4) تأکید ویژه بر مدیریت آب در مقیاس بوم­ نظام­ های زراعی با نگاهی خاص به افزایش کارآبی و بهره­ وری آب

(5) ارائه روش ­ها و الگوهای نوین موجود در مدیریت آب برای انواع قابل استفاده آن شامل سبز، آبی و خاکستری.

🔗لينك خريد كتاب از نمايشگاه كتاب تهران

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥📘💧معرفی اطلس ملي آب

🖌 تهیه شده در سازمان نقشه‌برداری کشور (نگارش اول،‌چاپ اول:1401)

فصل اول: تاريخچه آب در ايران
فصل دوم: اقليم
فصل سوم: منابع آب
فصل چهارم: سازه‌هاي آبي
فصل پنجم:مصارف و اقتصاد آب
فصل ششم: آب و فاضلاب

📎📘لينك دانلود كتاب اطلس ملي آب از وب‌سايت سازمان نقشه‌برداري كشور

#اطلس_آب

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
⚠️💧تلاش‌‌‌های ناکام برای صیانت از منابع آبی به روايت عباس كشاورز (سرپرست و معاون سابق وزارت جهاد کشاورزی)

🗞روزنامه دنياي اقتصاد -شماره 5728- 24 ارديبهشت 1402(لينك)

⚠️واقعیت این است که برای صیانت از منابع آبی کشور به مردم مشارکت نداده‌ایم تا امروز بتوانیم آن را مطالبه کنیم. کشاورزی از بخش‌‌‌هایی است که دولت‌‌‌ها سهم قابل‌توجهی از بار اشتغال را بر دوش آن نهاده‌اند، در حالی که بر اساس ظرفیت‌‌‌های آب و خاک کشور، سهم ۵/ ۱ میلیون اشتغال هم برای بخش کشاورزی زیاد است، ۲/ ۴ میلیون شغل را بار آن کرده‌‌‌ایم.

⚠️ در حالی که ارزش کل تولید سالانه محصولات کشاورزی حوضه آبریز #درياچه_اروميه از ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار فراتر نمی‌رود، هزاران میلیارد تومان منابع کشور و توان و انرژی دولت‌ها صرف حل بحران این دریاچه شده است. وی ادامه داد: این در حالی است که مساله احیای دریاچه ارومیه را باید بر اساس اصل پایداری آب حوضه و از درون خودش حل کرد و انتقال آب نمی‌تواند موثر واقع شود، در واقع باید مصرف آب بخش کشاورزی در این حوضه ۴۰‌درصد کاهش یابد. این کارشناس ارشد بخش کشاورزی افزود: اگر مردم با معضلات کمبود آب به خوبی آشنا و آگاه شوند و به آنها اختیارات داده شود، این نگرانی‌ها کاهش می‌‌‌یابد.

طی ۱۰ سال درآمد ناخالص کشاورزی آمریکا از ۵۵ میلیارد دلار به ۹۲ میلیارد رسیده است؛ به عبارت دیگر آنها یک پکیج تکنولوژی، مشارکت و واگذاری مسوولیت را به طور همزمان عملیاتی کرده‌‌‌اند.

اگر درصدد هستیم که مشکل آب را حل کنیم باید برای ۱۰ سال جامعه را اعم از مجلس، دولت و مصرف‌کننده آماده ریاضت آبی کنیم. به عبارتی ظرف ۱۰ سال آینده حداکثر آبی که باید به بخش کشاورزی بدهیم ۵۰ میلیارد مترمکعب است و این مستلزم آن است که سیاستمداران در رویکردهایی چون خودکفایی ۹۵ درصدی تولید محصولات کشاورزی تجدید نظر کنند.

⚠️💧پیشبرد برنامه‌‌‌ هفتم توسعه نیازمند تزریق ۴۸‌درصد آب بیشتر معادل ۳۸ میلیارد مترمکعب است، زیرا در نظر است مطابق سیاست‌‌‌های این برنامه حداقل ۹۰‌درصد کالاهای اساسی و اقلام غذایی در داخل تولید شود. این در حالی است که لازم و ضروری است که از مصارف آب موجود در این بخش کاسته شود. به گفته کشاورز مشکلی که اکنون بخش آب کشور با آن روبه‌روست این است که چگونه باید بازتخصیص آب بر مبنای پایداری سرزمین و در نظر گرفتن حق‌آبه‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی و تعادل‌‌‌بخشی آب‌‌‌های زیرزمینی اصلاح شود و در شرایط کنونی ضرورت اتخاذ تدابیر جدید برای مصارف آب در کشور وجود دارد.

ما با تلاش‌‌‌ بسیار، موفق شدیم برای صیانت از منابع آبی کشور ماده ۳۵ را وارد قانون ششم توسعه کشور کنیم، اما توجهی به اجرای این تکلیف نشد، بخش کشاورزی بر این اساس ملزم به کاهش ۱۱ میلیارد مترمکعب از آب مصرفی خود به منظور تعادل‌‌‌بخشی شد، با تحقق این مهم فاجعه فرونشست زمین بسیار ملایم و کندتر رخ می‌‌‌داد و حتی امکان توقف آن وجود داشت.

⚠️⚠️بر اساس اطلاعات منتشر شده، ۷۵‌هزار میلیارد تومان طی دو برنامه صرف توسعه #آبیاری_تحت_فشار شد اما تاثیری بر کاهش مصرف نداشته و حتی مصرف منابع آبی را در بخش کشاورزی تشدید کرد. بر اساس تبصره بودجه ۱۴۰۲ که به ابلاغ رسیده است، تلاش‌‌‌های مستقیم و غیرمستقیم صورت گرفت تا آبیاری تحت فشار موکول به بهینه‌‌‌سازی برداشت و تثبیت آن شود.

🌾🌾در دولت دوازدهم با تلاش‌‌‌های صورت گرفته مصوبه‌‌‌ای را گذراندیم تا از برداشت برنج فقط در گیلان و مازندران حمایت شود، برنج ذاتا یک محصول با تبخیر بسیار بالای آب به شمار می‌رود و بهره‌‌‌وری ندارد. برای مثال در خوزستان از یک مترمکعب آب ۲۰ گرم برنج برداشت نمی‌شود، در صورتی که با همین میزان آب می‌توان ۸۰۰ گرم ذرت برداشت کرد.

⚠️از سویی بخش کشاورزی اعلام ‌‌‌می‌‌‌کند در تولید گوشت قرمز درصدد رسیدن به خودکفایی است، در حالی که تولید یک کیلو گوشت قرمز در کشور نیازمند مصرف ۸ تا ۱۵ تن آب است، در صورتی که یک کیلو لوبیا همان میزان پروتئین گوشت را داراست. تولید نخود، لوبیا و عدس هم که با ۵/ ۱ تا ۲ تن آب امکان‌پذیراست.

ابرچالش جدی آب «جلب مشارکت‌‌‌های اجتماعی» است که با به خدمت درآوردن وسایل ارتباط جمعی، آشناسازی جامعه با مسوولیت‌‌‌ها و توانایی‌‌‌هایش و دادن اجازه رای مساوی به نهادهای غیردولتی برای اظهارنظر محقق می‌شود.

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥مصرف بهينه آب در كولر آبي

شركت آب و فاضلاب استان تهران

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
15 نكته براي بهينه‌سازي #كولرهاي آبي
اينفوگرافي از ايرنا

#آگاهي ببخشيم.

خانه آب ايران
join👉 @WaterOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی با کشت نشایی

💧به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان، در این روش علاوه بر افزایش تولید و کیفیت محصول صرفه جویی در مصرف آب هم صرفه جویی می‌شود.
یکی از مزیت‌های مهم کشت نشایی کاهش مصرف بذر و کاهش تعداد آبیاری به تعداد ۲ یا ۳ نوبت است.صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی با کشت نشایی
به همین منظور از سال ۹۶ سازمان جهاد کشاورزی اقدام به ترویج و توسعه کشت نشائی به صورت رایگان و یارانه دار کرده است.
در همین راستا مسئولان گلخانه‌ای در قروه به این نوع کشت روی آورده اند که ۱۴ میلیون انواع نشا در آن تولید می‌شود.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
پيش‌نويس_لايحه_برنامه_هفتم_توسعه.pdf
2.3 MB
📘جرئیات لایحه برنامه هفتم توسعه/ رشد ۸ درصدی و تورم تک رقمی در ۱۴۰۶

📘به گزارش ایرنا، لایحه برنامه پنج ساله هفتم توسعه روز گذشته در همایش معرفی این برنامه رونمایی شد. لایحه برنامه پنج ساله هفتم توسعه برای سال‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۶ تدوین شد که شامل ۲۲ فصل و ۷ بخش است که بخش‌های اقتصادی، زیربنایی، فرهنگی و اجتماعی، علمی، فناوری و آموزشی، سیاست خارجی، دفاعی و امنیتی و اداری، حقوقی و قضایی است.

📘یادآور می‌شود متن منتشر شده، پیش‌نویس لایحه برنامه هفتم توسعه است که باید در جلسات هیات دولت تصویب و پس از آن به مجلس برای تصویب و تبدیل به قانون، ارسال شود.

🔗خبرگزاري #ايرنا (لينك خبر و دريافت سند)

📘فصل نهم: حكمراني منابع آب
📘فصل دهم: امنيت غذايي

#برنامه_هفتم_توسعه

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
p-seasonal forecast_June 2023_L.KH-ib-AV.pdf
2.8 MB
📘🌨🌡پيش‌بيني فصلي بارش و دماي كشور (منتشر شده در تاريخ 30 ارديبهشت 1401)

سازمان هواشناسي كشور

🌡📈تابستان گرم‌تري پيش‌رو است. به ويژه در مناطق مركزي و نيمه جنوبي

⚠️💧تشديد تنش آبي در نيمه شمالي و نيمه شرقي كشور

📉🌨كاهش بارش موسمي در فصل گرم نسبت به شرايط نرمال و سال گذشته در جنوب و جنوب‌شرق كشور

📈🌨توسعه ال‌نينو از حدود شهريورماه و بارش فراتر از نرمال پاييزه به ويژه در غرب و جنوب-جنوب‌غرب ايران

join👉 @WaterOnline
بيانيه_مركز_ملي_مطالعات_راهبردي_كشاورزي_و_آب_اتاق_ايران.pdf
120.7 KB
✍️بيانيه مركز ملي مطالعات راهبردي كشاورزي و آب اتاق ايران در خصوص وضعيت منابع آب در سال آبي 02-1401

✍️در این بیانیه مشکلات حوزه شهری و کشاورزی در مصرف آب بررسی شده و پیشنهادهایی برای بهبود حکمرانی آب ارائه شده است.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧اهمیت مدیریت خردمندانه‌ی استفاده از پساب

مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب گفت: برای استفاده از پساب و اختصاص آن به بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی و ... بایستی خروجی‌ها و دستاورد‌های آن بخش در نظر گرفته شوند. در حال حاضر به لحاظ تولید ارزش، بخش صنعت بیشترین ارزش‌افزوده را تولید می‌کند، اولویت دادن به تامین آب موردنیاز صنعت از پساب، یکی از مصادیق بارز استفاده خردمندانه از آب است چرا که بیشترین ارزش‌افزوده را تولید می‌کند.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، دکتر عباس اکبرزاده، مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب موسسه تحقیقات آب در گفتگو با روابط عمومی شرکت فاضلاب تهران به سؤالات مختلفی که در مورد منابع آب غیرمتعارف و مصارف آن در ایران و سایر کشورها وجود دارد، پاسخ گفت. مشروح این گفتگو از اين لينك در دسترس مي‌باشد.

🔴در حال حاضر استفاده از پساب برای مصارف شرب در کشور ما مطرح نیست ولی در کشور آمریکا در ایالت کالیفرنیا و در کشور سنگاپور این کار انجام می‌شود. هر دو کشور فاضلاب را تا حدی که قابلیت شرب داشته باشد تصفیه می‌کنند. در کشور سنگاپور بعد از تصفیه فاضلاب، پسابی که در حد آب شرب تصفیه شده در بالادست رودخانه به جریان رودخانه اضافه شده و دوباره در پایین‌دست با تاثیر خودپالایی رودخانه بر روی آن، مجدد تصفیه می‌شود، هر چند اگر این کار هم انجام نشود مراحل تصفیه در این کشورها به گونه‌ایی است که تمامی استانداردهای لازم برای شرب را دارد.

🔴آب‌های بطری شده در سنگاپور تحت عنوان new water وجود دارد همان فاضلابی است که در حد شرب تصفیه شده و در دسترس است. در کشور آمریکا قدری متفاوت است فاضلاب بعد از تصفیه به چاه تزریق می‌شود و با ورود به لایه‌های خاک در چاه پایین‌دست برداشت می‌کنند. این‌ها کشورهایی هستند که از فاضلاب به عنوان منابع تامین‌کننده برای آب شرب استفاده می‌کنند.

🚰ما نیاز داریم همانند بقیه ضوابط ساخت مسکن موضوع بازچرخانی آب در منازل را در اسنادی بگنجانیم. اگر یک انبوه‌ساز و یا سازندگان شهرهای جدید در ابتدای امر به این موضوع بی‌توجه باشد بعد از ساخت مسکن دیگر نمی‌توان این زیرساخت‌ها را اضافه کنیم. موضوع بازچرخانی آب هم باید مانند سایر موضوعات جز مباحث الزامی ساخت مسکن قرار گیرد. حتی در کشورهایی که مشکل کم‌بارشی ندارند مثل ژاپن که بسیار پربارش است و منابع آب شیرین بسیار باکیفیتی دارد، استاندارد بازچرخانی آب برای ساختمان‌هایی با متراژ ۳۰ هزارمتر به بالا سیستم بازچرخانی در نظر گرفته شده است. اولویت ما در کشور هم برای سازندگان انبوه‌ساز مسکن است.

اما ما الان این استاندارد را نداریم. در اینجا نظام مهندسی نقش کلیدی دارد برای اینکه این استاندارد و ضابطه را به عنوان یک مبحث الزامی به بخش‌هایی که در ساخت مسکن دست‌اندرکار هستند، ابلاغ کند.

اگر فقط بازچرخانی را به‌طور استاندارد در خانه‌ها داشته باشیم بین ۵۰ تا ۷۰ درصد میزان مصرف آب مصرفی منازل را کاهش می‌دهد. اگر برای هر نفر ۲۰۰ لیتر در خانه مصرف داشته باشیم آنگاه تبدیل می‌شود به ۱۰۰ لیتر که رقم بسیار بزرگی است. در حالیکه در شهرهای بزرگ اگر تنها ۲۰ درصد صرفه‌جویی کنیم مشکل کم‌آبی در بخش خانگی نخواهیم داشت.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
2024/09/22 15:23:22
Back to Top
HTML Embed Code: