Telegram Web Link
Forwarded from Water Online
📉📊میزان ذخایر سدهای پنجگانه استان تهران به 239 میلیون مترمکعب رسید.

📉مدیر دفتر بهره برداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران، گفت: در حال حاضر میزان ذخایر سدهای پنجگانه تامین کننده آب استان تهران، 239 میلیون مترمکعب است که این رقم در روز مشابه سال گذشته بیش از320 میلیون مترمکعب بوده و بر این اساس، حجم آب سدهای استان تهران 25 درصد نسبت به روز مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

📉به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "علیرضا ارسطویی" با اعلام این مطلب، اظهار داشت: از مجموع ظرفیت 1888 میلیون متر مکعبی پنج سد تامین کننده آب شرب استان تهران 239 میلیون متر مکعب آب پشت سدها ذخیره شده که بیانگر این است تنها حدود 12.66 درصد از ظرفیت کلی سدهای پنجگانه تامین کننده آب استان تهران پر است.

ارسطویی حجم آب موجود در مخزن سد امیرکبیر را حدود 24 میلیون مترمکعب اعلام و تصریح کرد: این میزان در روز مشابه سال گذشته 40 میلیون مترمکعب بوده است؛ همچنین حجم ذخیره آب سد طالقان از 178 میلیون مترمکعب سال گذشته به 146 میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است.
مدیر دفتر بهره برداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران، افزود: حجم ذخیره آب سد لار سال گذشته 13 میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با موجودی 12 میلیون مترمکعبی فعلی، 1 میلیون مترمکعب کاهش را نشان می دهد و حجم آب سد ماملو نیز از 70 میلیون مترمکعب سال گذشته، به 44 میلیون مترمکعب رسیده است این درحالیست که حجم ذخیره آب سد لتیان در مقایسه با روز مشابه سال گذشته با 5 میلیون متر مکعب کاهش به 13 میلیون مترمکعب رسیده است.

وی در خصوص میزان بارش‌ها نیز گفت: میزان بارش‌ها از ابتدای سال آبی تاکنون 62.3 میلی‌متر ثبت شده که این میزان در سال گذشته 92.9 میلی‌متر بوده است؛ بر این اساس میزان بارش‌ها نسبت به سال آبی قبل آن 33 درصد و نسبت به بلندمدت 47.5 درصد کاهش یافته است.

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📘پيشنهاد حذف اعتبار مربوط به طرح‌هاي آبياري تحت فشار و نوين و اعتبارات مربوطه توسط مركز پژوهش‌هاي مجلس
در بين سال‌هاي 1390 تا 1401، بالغ بر 15800 ميليارد تومان اعتبار عمدتا به صورت بلاعوض جهت توسعه سيستم‌هاي آبياري نوين پرداخت شده است.......

#آبياري_تحت_فشار
#بودجه_1402
#اثربخشي
#آب_زيرزميني

🔗لينك دسترسي به متن كامل گزارش

🔗📘گزارش بررسی نقش سامانه های نوین آبیاری در جبران کسری آبخوان های کشور طی دهه اخیر: انتظارات، اعتبارات، اثربخشی- مركز پژوهش‌هاي مجلس (لينك دسترسي)

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧تداوم بحران آب، به نابودی فلات ایران می‌انجامد.

⚠️بنفشه زهرائی، دبیر کارگروه سازگازی با کم‌آبی می‌گوید: پیش‌بینی‌ می‌شود تا سال 1435 حداقل 20 درصد آبخوان‌های کشور از بین برود و در صورت عدم چاره اندیشی، منبع تامین آب شرب 18 میلیون نفر و ۱.۳میلیون شغل از بین خواهد رفت.

🎥اتاق ايران آنلاين (لينك)

join👉 @WaterOnline
Water Saving.pdf
2.4 MB
📘مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران ترجمه کتاب «راهنمای درک صرفه‌جویی واقعی در مصرف آب از طریق اقدامات مؤثر در ارتقای بهره‌وری محصول» را منتشر کرد.

💧این کتاب می‌تواند ضمن رفع برخی ابهامات نظیر صرفه‌جویی ظاهری و واقعی آب در کشاورزی و توجه به مقیاس‌های مزرعه و حوضه آبریز با معرفی اقدامات مؤثر در صرفه‌جویی آب در سه دسته‌بندی مدیریت آب، مدیریت خاک و مدیریت زراعی در آگاهی‌رسانی برای به‌کارگیری هر یک از راهکارهایی که به منظور افزایش بهره‌وری، صرفه‌جویی واقعی و پایداری آب مورد استفاده قرار گیرد، مؤثر باشد.

#صرفه‌جويي_واقعي
#بهره_وري
#كتاب
#فائو
#اتاق_ايران


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
نشست_های_تخصصی_کنگره_فنی_و_مهندسی_کشاورزی.pdf
2.1 MB
برنامه نشست‌هاي تخصصي اولین کنگرة فنی و مهندسی کشاورزی را با محوریت "ابعاد بهره وری آب در بخش های مختلف کشاورزی"

🗓25 و 26 بهمن ماه 1401

📎لينك وب‌سايت جهت كسب اطلاعات بيشتر:
https://aeric2022.areeo.ac.ir/

https://aeric2022.areeo.ac.ir/page_238.html

✳️ کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺بررسی طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی کشور

🔴استاد حوزه مطالعات اقیانوس‌شناسی دانشگاه شیراز هم در این گردهمایی به خبرنگار صداوسیما گفت: از نگاه من طرح انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران بهینه نیست و با این کار ظرفیت انتقال رطوبت از خلیج فارس به داخل کشور کاهش می‌یابد.
سید محمدجعفر ناظم‌السادات اضافه کرد: باید توجه داشت که شاید ده‌ها برابر از آبی که در این طرح انتقال می‌یابد جریان اتمسفری به درون کشور کاهش را می‌دهد که در آینده می‌تواند زیان‌بار باشد و محیط‌زیست و زندگی آبزیان خلیج فارس و زندگی صیادان را به خطر می‌اندازد.

دبیر کارگروه آب و خشکسالی بنیاد نخبگان استان بوشهر هم به خبرنگار ما گفت: طرح انتقال آب خلیج فارس به مرکز ایران به‌عنوان یکی از راه‌حل‌های بحران آب آن مناطق مطرح شده، اما یکی از مواردی که باید به آن توجه کرد این است که میزان بهره‌وری آب در کشور چه‌قدر است و این طرح چند درصد مشکل آب آن مناطق را حل می‌کند؛ همچنین باید دید که این طرح چه هزینه‌های اقتصادی و محیط‌زیستی در پی دارد.

join👉 @WaterOnline
💧کشف ژن مقاوم گندم در برابر خشکسالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، از پایگاه اطلاع‌رسانی فیز (phys)، گندم‌هایی که بر اثر کشف این یافته بعدا کشت داده و تولید شدند، زیست‌توده بیشتری دارند و عملکرد دانه آن‌ها بهتر است. «گیلاد گابای» (Gilad Gabay)، محقق پسادکتری در گروه علوم گیاهی در دانشگاه کالیفرنیا و «دیویس» محقق ارشد این طرح، در این مورد می‌گویند: این یافته محققان ابزاری مهم برای تعدیل و تغییر ریشه‌های گندم به منظور مقاومت در برابر شرایط آبی متفاوت فراهم می‌آورد.

به گفته آنان، ریشه‌ها نقش مهمی در گیاهان دارند، آن‌ها آب و مواد مغذی خاک را جذب می‌کنند و به این شکل موجب رشد گیاه می‌شوند. این یافته ابزاری مهم برای مهندسی ساختار ریشه‌های گیاهان است تا بازده کشت و زرع گندم در شرایط خشکسالی بهبود یابد.

این گروه از محققان برای رسیدن به ریشه‌های طولانی‌تر در گندم با استفاده از فناوری ویرایش ژنی کریسپر به منظور حذف برخی از ژن‌های او. پی. آر. آی. آی. آی اقدام کردند. این ژن‌ها در برخی نمونه‌های گندم با ریشه‌های کوتاه‌تر وجود داشت. اما برعکس، افزایش نسخه‌های این ژن‌ها موجب ریشه‌های کوتاه‌تر و شاخه‌شاخه شد. اما افزودن یک کروموزوم گندم چاودار که به کاهش ژن‌های قبلی منجر شد، ریشه‌ها را طولانی‌تر کرد.

گابای گفت: میزان مشخصی از ژن‌های او. پی. آر. آی. آی. آی باعث می‌شود ساختار ریشه‌های گندم را به شکلی مهندسی کنیم که با خشکسالی، شرایط عادی و سناریو‌های متفاوت هماهنگ شوند.دانستن ترکیب درستی از ژن‌ها به این معنی است که محققان می‌توانند به دنبال گندم‌های متفاوتی بگردند که تنوع‌های طبیعی را دارند و برای کشاورزان در محیط‌های کم‌آب قابل کشت هستند.

📘گزارش کاملی از این یافته در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) ارائه شده است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from اقتصاد آب
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥محمد فاضلی، پژوهشگر توسعه در حاشیه همایش اقتصاد آب، گفت: بازتخصیص منابع آب، یک راهکار مقابله با بحران آب است که البته اجرای آن نیازمند تغییر رویکرد فعلی، همکاری حکومت و مردم و اجرای تدابیر سیاسی اجتماعی است.

#بازتخصيص_آب

#اتاق_ايران_آنلاين

✳️ کانال اطلاع‌رسانی کنفرانس دوسالانه و نشست‌های فصلی اقتصاد آب:
join 👉 🆔
T.me/WaterEconomics
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧احمد آل یاسین، پژوهشگر توسعه معتقد است: بدون مشارکت نخبگان و تغییر رویکرد، امکان غلبه بر مساله بحران آب وجود ندارد و ورشکستگی آبی توسعه و پایداری در ایران را به بن بست می‌رساند.

#اتاق_ايران_آنلاين

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧🌎انيميشن كمپين روز جهاني آب، با نماد "مرغ مگس‌خوار"

🖌"یک روز در جنگل، آتش سوزی رخ داد و همه حيوانات براي نجات جان خود شروع به فرار كردند. آنها بدون انجام هيچ‌كاري و با وحشت و اندوه به شعله های آتش نگاه می کردند. بالای سرشان، مرغ مگس‌خوار بارها و بارها به سمت آتش به سمت آتش پرواز می کرد. حیوانات از مرغ مگس خوار پرسیدند که او چه کار می کند؟
من برای کمک به خاموش کردن آتش به سمت دریاچه پرواز می کنم تا آب بیاورم.
حیوانات به او خندیدند و گفتند: "تو نمی توانی این آتش را خاموش کنی!"

مرغ مگس خوار پاسخ داد: "من هر کاری از دستم بر می آید انجام می دهم."

💧مرغ مگس خوار به حل این مشکل کمک می کند، هر بار یک قطره.

او همان تغییری است که می خواهد در دنیا ببیند.شما هم می توانید مرغ مگس خوار باشید.

💧اقداماتی که انجام می دهید، هر چقدر هم که کوچک باشند، به حل بحران آب کمک خواهند کرد.

#كمپين_روز_جهاني_آب
#شتاب_در_تغيير
#اقدامات_كوچك
www.worldwaterday.org

www.unwater.org/bethechange/

🔗هشتمين بزرگداشت روز ملي آب (1401):
https://waterday.awnrc.com/fa/
" ریاضت آبی؛ مشارکت همگانی، شتاب در تغییر"
join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊📉روند تغييرات بارش فصل پاييز در نيم قرن اخير؛ مجموع بارش فصل پاييز كل كشور با آهنگ كاهشي 0.02 ميلي‌متر در سال مواجه بوده است.

📊📈🌡روند تغييرات دماي فصل پاييز در نيم قرن اخير؛ ميانگين دماي فصل پاييز كل كشور با آهنگ افزايشي 0.33 درجه سلسيوس در هر دهه مواجه بوده است.

🌡🔥⚠️پاييز 1401 با ميانگين دماي 16 درجه، گرم‌ترين پاييز كشور در نيم قرن اخير بوده است.

مرجع: فصلنامه پاييز 1401 مركز ملي اقليم و مديريت بحران خشكسالي-سازمان هواشناسي كشور

#پاييز_گرم_و_كم_بارش

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Events
🗓برنامه هشتمین بزرگداشت روز ملی آب

🗓سيزدهم اسفندماه 1401

مركز ملي مطالعات راهبردي كشاورزي و آب اتاق ايران

🎥📎لینک پخش آنلاین مراسم هشتمین بزرگداشت روز ملی آب:
https://webinar.iccima.ir/waterday1213

🎥چرا سيزدهم اسفندماه به‌عنوان روز ملي آب انتخاب شده است؟ (لينك ويديو )
#نوروز_آب‌_ها
#روز_ملي_آب
#مركز_ملي_مطالعات_راهبردي_كشاورزي_و_آب
#اتاق_ايران

🔗هشتمين بزرگداشت روز ملي آب (1401):
http://waterday.awnrc.com/fa/

"" ریاضت آبی؛ مشارکت همگانی، شتاب در تغییر""

کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
💧⚠️بهایی که آب می‌پردازد؛لابی بازی!

🗞گفت‌وگوی روزنامه «جوان» با دو‌مسئول در کارگروه ملی سازگاري با کم‌آبی و مدير پژوهشكده مطالعات منابع آب مؤسسه تحقیقات آب (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
💧هفت راهکار پيشنهادي دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی براي خروج از بحران آب در كشور

1️⃣اول، استقرار نظام شایسته‌سالاری در بخش‌های مرتبط با آب در دولت و به‌کارگیری مدیرانی است که با آگاهی از تجارب ملی و بین‌المللی در حوزه‌های مختلف حکمرانی آب بتوانند ضمن ایجاد انسجام در سیاستگذاری‌ها، فعالیت‌های مهمی که سال‌هاست اجرای آن‌ها به تعویق افتاده نظیر ساماندهی پروانه‌های بهره‌برداری از آب سطحی را به نتیجه برسانند.

2️⃣دوم، استفاده از همه مشوق‌های مختلف قابل ارائه در بخش‌های مختلف دولت برای خارج کردن جمعیت و فعالیت‌های اقتصادی آب‌بر از حوضه آبریز فلات مرکزی ایران متناسب با استفاده از ظرفیت‌های سند ملی آمایش سرزمینی مصوب ۱۱ اسفند ۱۳۹۹، از جمله بند ۱۱ و جلوگیری از استقرار صنایع آب‌بر نظیر صنایع فولاد و پتروشیمی و هرگونه توسعه کشاورزی اعم از آبی یا دیم یا درختکاری در حوضه آبریز فلات مرکزی ایران و دشت‌های ممنوعه و ممنوعه بحرانی.

3️⃣سوم، توسعه شبکه تجارت محصولات کشاورزی با سایر کشور‌ها و دست برداشتن از هدف‌گذاری‌های غیرقابل حصول در خودکفایی محصولات کشاورزی از طریق تولید داخلی و استفاده از ظرفیت‌هایی نظیر کشت فراسرزمینی برای تأمین امنیت غذایی.

4️⃣چهارم، استقرار مدیریت مشارکتی منابع آب زیرزمینی و استفاده از ظرفیت‌های بهره‌برداران برای حفاظت و مدیریت بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی و پرهیز از تغییرات شتاب‌زده در ساختار سازمانی نهاد‌های متولی یا مرتبط با مدیریت منابع آب که منجر به از دست رفتن فرصت‌های اندک باقیمانده برای تعادل‌بخشی و احیای آبخوان‌ها می‌شود.

5️⃣پنجم، ایجاد ظرفیت‌های نهادی برای مدیریت مصرف آب در کشور و ایجاد شبکه پایش برداشت‌ها و مصارف آب که ظرفیت ارزیابی اثربخشی سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه مدیریت مصرف آب را هم فراهم کند و پرهیز از واگذاری تأمین منابع مالی برای اجرای طرح‌های مدیریت مصرف آب و بازچرخانی آب به بخش خصوصی به نحوی که منجر به افزایش مصرف آب شود.

6️⃣ششم، پیگیری تحقق 12/2میلیارد مترمکعب کاهش برداشت از منابع آب سطحی و زیرزمینی در اثر اجرای برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی استان‌ها و خرید چاه‌های کم‌بازده کشاورزی و فراهم کردن فرصت تغییر معیشت و کاربری اراضی کشاورزی مشروب از این چاه‌ها به مواردی که مصرف آب ندارند، مثل تولید انرژی‌های پاک؛

7️⃣و مورد آخر، لغو ممنوعیت‌های تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تبادل آب بین بخش‌های مصرف‌کننده آب به خصوص بخش‌های کشاورزی و صنعت و راه‌اندازی بازار‌های آب برای ارتقای بهره‌وری استفاده از آب ضمن ایجاد ظرفیت‌های لازم برای اطمینان از عدم‌ایجاد بارگذاری جدید بر منابع آب.

🗞برگرفته از متن گفت‌وگوی روزنامه «جوان» با دو‌مسئول در کارگروه ملی سازگاري با کم‌آبی و مدير پژوهشكده مطالعات منابع آب مؤسسه تحقیقات آب (لينك)
✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
منتخبين_هشتمين_بزرگداشت_روز_ملي_آب.pdf
1.5 MB
📘💧 منتخبین چهره های اثرگذار در بخش آب کشور- هشتمین بزرگداشت روز ملی آب

مهندس حميد چيت‌چيان
مهندس سيد احمد علوي
زنده‌ياد دكتر حسن رحيمي
دكتر محمود جوان
خانم دكتر بنفشه زهرايي
و.......

برگزاركننده: مركز ملي مطالعات راهبردي كشاورزي و آب اتاق ايران- 13 اسفندماه 1401

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧مکزیکو سیتی پایتخت مکزیک یکی از ده شهر مهم جهان است که با بحران بی آبی مواجه شده اند. این شهر در سال ۱۶۰۷ با خشکاندن یک دریاچه وسعت گرفت و اکنون از پرجمعیت‌ترین و بزرگترین شهر‌های دنیاست. شهروندان این شهر برای مقابله با بی آبی راهکار جالبی یافته اند. آب باران را جمع می‌کنند و آن را برای فصل گرما تصفیه کرده و استفاده می‌کنند.

زيرنويس توسط پايگاه خبري تحليلي انتخاب

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي كشور از ابتداي سال آبي تا پنجم فروردين ماه 1402

📈حجم آب ورودي به مخازن سدها، با افزايش 11 درصدي نسبت به سال قبل به 19.46 ميليارد مترمكعب رسيده است.

📈حجم آب موجود در مخازن با افزايش 7 درصدي نسبت به سال قبل، به 26.61 ميليارد مترمكعب (معادل 54 درصد پرشدگي) رسيده است.

⚠️💧مجموع ذخيره سدهاي پنج‌گانه استان تهران با 16 درصد پرشدگي، 301 ميليون مترمكعب مي‌باشد كه نسبت به سال قبل 21 درصد كاهش داشته است.

حجم ذخيره سد زاينده رود به 389 ميليون مترمكعب معادل 31 درصد پرشدگي و افزايش 30 درصدي نسبت به سال قبل رسيده است.

⚠️📉سدهاي استان‌هاي شمالي كشور (گيلان، مازندران و گلستان) از وضعيت مطلوبي برخوردار نمي‌باشند.

📊در استان #خوزستان ذخاير مخازن سدها نسبت به سال قبل افزايش داشته است.

⚠️حجم موجودي چاه‌نيمه‌ها در #سيستان 118 ميليون مترمكعب (پرشدگي 8 درصدي) مي‌باشد.

📊مجموع حجم آب ذخيره شده در سدهاي حوضه آبريز #درياچه_اروميه، 943 ميليون مترمكعب معادل 56 درصد پرشدگي مي‌باشد كه نسبت به سال قبل 7 درصد كاهش داشته است.

دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥بارورسازی ابرها و استفاده از انرژی خورشید در تصفیهٔ آب دریا در امارات

گزارشي از يورونيوزفارسي (لينك)

💧سفیان فرح دربارهٔ تصفیه‌خانه‌ای که با صفحات آبی و خورشیدی آب آشامیدنی فراهم می‌کند می‌گوید: «ما هوای محیط را به درون می‌کشیم و بعد این هوا در تماس با نوعی نم‌گیرِ ویژه قرار می‌گیرد که فقط مولکول‌های H2O خالص را جذب می‌کند و ما با انرژی گرمایی که از تابش خورشید می‌گیریم این مولکول‌ها را از حالت گاز به حالت مایع در می‌آوریم و بعد برای طبیعی‌شدن آب مقداری املاح به آن اضافه می‌کنیم.»

پژوهشگران همچنین در طرحی آزمایشی آب تبخیرشدهٔ روی سطح دریا و دریاچه‌ را جذب می‌کنند و از آن برای آبیاری و دیگر مصارف بهره می‌برند. این شیوه همچنین مصرف انرژی را در فرآیند تصفیه آب کاهش می‌دهد.

سعید الحسن، مبدع این طرح دربارهٔ آن می‌گوید: «این فناوری نه فقط در مناطق خشک بلکه هرجا که تبخیر شدید روی بدهد، مثل موج گرمایی که سال گذشته رطوبت نقاطی از اروپا را گرفت، مفید است.»

join👉 @WaterOnline
2024/09/22 15:30:16
Back to Top
HTML Embed Code: