Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🦌 وقتی جای شکار و شکارچی عوض می‌شود.....


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
دستور العمل هاری-1.pdf
290.4 KB
💉اقدامات لازم برای پیشگیری از ابتلا به هاری در مراکز درمانی

با توجه به ضرورت به‌روز رسانی دستورالعمل کشوری پیشگیری و کنترل حیوان‌گزیدگی و هاری در انسان، پس از انجام بررسی‌های لازم، ملاحظه تجارب و نظرات دانشگاه‌ها و با درنظرگرفتن آخرین توصیه‌های علمی سازمان جهانی بهداشت، به منظور وحدت رویه، ایجاد حداکثر اثربخشی و پیشگیری از اشتباهات احتمالی، دستورالعمل پیشین، توسط کمیته کشوری پیشگیری و کنترل هاری مورد بازنگری قرار گرفت و به شرح پیوست شده، جهت اطلاع و اجرا در مراکز درمانی پیشگیری از هاری ابلاغ گشت.

🩹توجه فرمایید که حتی در صورت ایجاد خراش کوچک و ساییدگی بدون خون‌ریزی، تزریق واکسن ضروری می‌باشد.


✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
پیش‌بینی نارسایی قلبی با از دست دادن حس بویایی


👃 تحقیقات اخیر نشان داده‌‌اند، از دست دادن حس بویایی، که نوعی نقص رایج است که با افزایش سن رخ می‌دهد، ممکن است به پیش‌بینی نارسایی قلبی کمک کند. پیش از این نیز ارتباط از‌دست دادن حس بویایی با بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون و زوال عقل مشخص شده بود و این ارتباط باعث شد که محققین نقش نقص بویایی بر سایر بیماری‌ها را نیز بررسی کنند.

🔍 با افزایش سن افراد، از‌دست دادن حس بویایی غیر معمول نیست. تحقیقات نشان می‌دهد که تقریباً از هر‌چهار نفر یک‌نفر در اوایل دهه ۵۰ زندگی خود و نیمی از افراد نیز پس از ۸۰ سالگی دچار اختلال بویایی می‌شوند.

🫀 در طی یک پژوهش، قدرت بویایی در گروهی از سالمندان مورد بررسی قرار گرفت. با‌توجه به این‌که تقریباً بیش از ۳۰ درصد شرکت‌کنندگانی که حس بویایی بهتری داشتند، در‌معرض خطر ابتلا به نارسایی قلبی بودند، می‌توان گفت هیچ ارتباطی بین کاهش بویایی و بیماری قلبی یا سکته وجود ندارد.

📚 تحقیقات انجام شده درباره این موضوع در‌حال حاضر در مرحله‌ی اولیه قرار دارد و به همین علت شواهد زیادی برای ارتباط حس بویایی به نارسایی قلبی وجود ندارد اما با تحقیقات گسترده‌تر می‌تواند در این‌باره اطلاعات بیشتری ارائه کند.

•حمیده صباغ•
•ملیکا بیرامی•

🖇 منبع


🆔@UIBiologists🌱💡
تکنیک جدید برای تشخیص جهش‌های ژنتیکی


🧬 به‌طور‌ کلی، DNA از توالی ۴ نوع باز (A,T,C,G) تشکیل می‌شود. ترتیب قرارگیری این باز‌ها در هر یک از رشته‌های DNA دارای اهمیت است. تغییر در ترتیب توالی این باز‌ها معمولاً با مکانیسم‌های ترمیمی برطرف می‌شوند اما اگر باقی بمانند و جهش ایجاد کنند، می‌توانند باعث بروز اختلالات مختلفی ازجمله سرطان شوند. بنابراین یافتن راهی برای تشخیص اولین نشانه‌های بروز جهش مهم است‌.

📌 در طی پژوهش‌های جدید، دانشمندان با استفاده از تکنیک "HiDEF-seq" توانستند نشانه‌های اولیه تغییرات باز‌های آلی را در DNA تک رشته‌ای مشاهده کنند و قبل از تثبیت شدن این تغییرات در DNA دو رشته‌ای، جهش‌های حاصل از آن را با دقت بسیار بالایی شناسایی کنند. این تکنیک توالی‌یابی با مطالعه‌ روی سلول‌های سالم افراد مبتلا به سندرم‌های ژنتیکی مرتبط با سرطان شکل گرفت.

نویسنده: یگانه سادات حسینی
گردآورنده: آیلار معماری



#خبر
#اتحاد_زیست‌شناسان_ایران
┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
قربونت برم، هم ضعیفی، هم به خواهر برادرات بی‌ادبی میکنی. هرچیم تنبیهت میکنم از رو نمیری. پس برو به سلامت :))


@UIBiologists
آیا درختان با‌هم صحبت می‌کنند؟!


👀 از سال ۱۹۷۰، محققان ماجراجویی جدیدی را در جنگل‌ها آغاز کردند، چرا‌که معتقد بودند، میان درختان چیزهایی وجود دارد که ما از آن‌ها بی‌خبریم؛ این کندوکاو‌ها تا همین امروز هم ادامه داشته و اکنون به نتایج جذابی رسیده‌اند.

🌴 موضوعی که در عین عجیب بودن، کاملاً واقعیت دارد، این است که دانشمندان کشف کردند درختان می‌توانند با یکدیگر حرف بزنند! در‌واقع درختان از طریق ریشه‌های خود در زیر زمین با یکدیگر در ارتباطند و دراین میان درخت کانونی به‌نام «هاب» وجود دارد که کهن‌تر و بزرگ‌تر از سایر درخت‌هاست و درنتیجه طی فتوسنتز، گلوکز بیشتری هم تولید می‌کند.

🍄🟫 هم‌چنین در لایه‌های زیرین خاک، قارچ‌هایی یافت می‌شود که ضمن دریافت گلوکز، می‌توانند نوعی شبکه‌ی ارتباطی میان ریشه‌های درخت اصلی با سایر درخت‌ها ایجاد کنند که از طریق آن‌ها مواد مغذی به دیگر درخت‌ها منتقل شده و حتی درختان از این راه می‌توانند وجود خطر را به یکدیگر هشدار دهند. این ارتباط هم‌زیستی میان قارچ و ریشه گیاه، «مایکوریزا» نام دارد.

🧬 علاوه‌بر موارد فوق، طی یک پژوهش، محققان کانادایی با بررسی DNA این درختان، دریافتند که هر درخت کانونی با ۴۷ درخت دیگر ارتباط دارد و درصورت قطع شدن یکی از آن‌ها، ۴۷ درخت دیگر به‌شدت آسیب دیده و تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

🪵 تاکنون اولین نقشه از این شبکه حیرت‌انگیز زیرزمینی به‌دست آمده و متخصصان براساس آن معتقدند که به‌احتمال زیاد، مهم‌ترین و باستانی‌ترین شبکه اجتماعی روی زمین، همین سیستم مایکوریزا بین درختان است!

•الناز حسینی•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
⭕️ تدوین بسته حمایتی برای توسعه زیرساخت‌ها در حوزه ژن‌درمانی


👤 دکتر محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری:

شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت خدمات به صندوق نوآوری مراجعه می‌کنند، اما برخی حوزه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برای کشور برخوردار هستند و ما باید به سراغ این حوزه‌ها برویم و از آنها حمایت کنیم.
درمان ناباروری و ژن‌درمانی از حوزه‌هایی هستند که در لبه دانش قرار داشته و جزو اولویت‌های مورد توجه کشور محسوب می‌شوند.
صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در حال حاضر آمادگی لازم را برای کمک به توسعه زیرساخت‌ها و خرید تجهیزات مورد نیاز و همچنین سرمایه‌گذاری و تدوین بسته حمایتی در حوزه ژن‌درمانی دارد.


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
🔬 امروزه یکی از مهم‌ترین ترندهای دنیای زیست‌شناسی و پزشکی، حوزه پزشکی بازساختی است که شاخه‌های مختلف آن مانند ژن‌درمانی، سلول‌درمانی، مهندسی بافت و... امیدهای زیادی برای درمان بیماری‌های لاعلاج ایجاد کرده‌اند.
پیش‌بینی می‌شود طی دهه‌های آینده، پزشکی بازساختی و حوزه‌های مختلف آن، حدود 20% از پروتکل‌های درمانی رایج را تشکیل دهند.

🩺 این مهم سبب شده که در کل جهان، مورد توجه ویژه قرار گرفته و سرمایه‌گذاری‌های بسیار کلانی در این حوزه انجام گیرد.

📖 علاوه‌بر آن، متقاضیان بسیار زیادی نیز برای رشته‌های مرتبط با این حوزه در دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور وجود دارد.

📲 در این پست با پزشکی بازساختی و رشته‌های مختلف آن بیشتر آشنا خواهیم شد.


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📍جواب هوشمندانه به سوالی قدیمی

💵 شرکت Rader در مراحل اولیهٔ جذب سرمایه بسیار مورد استقبال قرار گرفت و اعلام کرد توانسته‌است ۱۳/۴ میلیون دلار سرمایه جذب کند. این پول برای گسترش تیم تحقیقاتی، افزایش جذب محقق و ایجاد همکاری‌های بیشتر استفاده می‌شود اما راز موفقیت این شرکت در چیست؟

🎯 چیزی که این شرکت را از باقی شرکت‌های مشابه متمایز می‌کند، استفاده از سنسور‌های RNA برای رساندن مستقیم مادهٔ ژنتیکی به سلول‌های هدف است. با استخراج داده‌های مربوط به "transcriptomics"، می‌توان RNAهای مختص هر سلول را پیدا کرد و براساس آن، RNA طراحی کرد تا فقط همان سلول مورد هدف قرار گیرد.

😮‍💨 هدف‌گیری در باقی روش‌ها براساس پروتئین‌های سطحی است که از امنیت کافی برخوردار نیست و به‌طور معمول به‌صورت "ex-vivo" انجام می‌شود. این امنیت با رویکرد سنسور‌های RNA برقرار می‌شود؛ به‌ویژه برای بیماری‌های پیچیده که انتظار امنیت برای دارو‌ها بسیار بالاست.


📝 حسین مقصودی

─━⊱ آکادمی بیوتکنولوژی ایران
🪴@ir_biotech_academy
Forwarded from Biocan_magazine
📌مقالات اورجینال

📊مقالات پژوهشی اصلی معمولاً شامل سؤال، روش‌ها، نتایج، و نتیجه‌گیری‌های یک مطالعه یا آزمایش پژوهشی هستند. این مقالات داده‌های تحقیق یا یافته‌های اصلی را ارائه می‌دهند که از طریق دوره مطالعه نویسندگان و تجزیه و تحلیل آن داده‌ها یا اطلاعات ایجاد شده‌اند.

📰مقالات پژوهشی اصلی در مجلات علمی منتشر می‌شوند که به آنها مجلات علمی یا دانشگاهی نیز می‌گویند. این موارد را می‌توان به صورت چاپی و/یا آنلاین منتشر کرد. این مجلات به صورت مجله‌ها و شماره‌ها منتشر می‌شوند که به طور مداوم در طول زمان، شبیه به یک مجله عمل می‌کنند.

قبل از انتشار، مقالات پژوهشی اصلی تحت فرآیندی به نام بررسی همتایان قرار می‌گیرند تا اطمینان حاصل شود که این مقالات بر اساس تحقیقات معتبری انجام شده‌اند و استانداردهای تعیین شده در زمینه را رعایت می‌کنند. این فرآیند شامل بازخورد بی‌طرفانه از دانشمندان دیگری است که در زمینه موضوع مقاله متخصص هستند.

📝ساختار استاندارد یک مقاله تحقیقاتی اصلی معمولاً شامل بخش‌های Introduction (معرفی)، Methods (روش‌ها)، Results (نتایج)، و Discussion (بحث) است. این ساختار با نام اختصاری IMRD شناخته می‌شود.

نویسنده: اسما وفادار
ویراستار: نگار رحمتی

🔍منبع
.
.
.
🌱@biocan_magazine🌱
🧬زنده ماندن به‌ قیمت تکثیر نشدن
کشف مکانیسمی جدید در باکتری‌ها

⁉️ آیا این کشف اصل مرکزی زیست‌شناسی مولکولی را تغییر می‌دهد؟!

📱در اینستاگرام آکادمی بخوانید

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#سوال_شبانه
علت مقاومت و تاب آوری بیشتر حشرات در مقابل سقوط از ارتفاع
راهنمایی جواب تلفیقی از علم زیست شناسی و فیزیک
جایزه دوره مقاله نویسی
زمان پاسخگویی تا ساعت ۱۲

ارسال جواب در گروه اتحاد:
https://www.tg-me.com/+TP5Na2aRCs2u7eJN
👨🏻‍🍼تاثیر رژیم غذایی پدر بر اسپرم پسر او

👩🏻‍💻 یک مطالعه نشان داد که رژیم غذایی پرچرب پدر می تواند RNA اسپرم او را تغییر داده و بر سلامت پسرانش تاثیر بگذارد.
🐭 موش‌های نر و پدران با BMI بالا، فرزندانی با مشکلات متابولیک داشتند که احتمالا به دلیل تغییرات اپی‌ژنومیک اسپرم است.
🍛 رژیم غذایی پرچرب منجر به افزایش تولید RNA در میتوکندری‌ها می‌شود که به فرزندان فرد منتقل خواهد شد.
🧬 با این حال، توالی‌یابی ژنومی نمی‌تواند تایید کند که RNA تکه تکه شده منتقل شده است.
😷 فرزندان نر در موش مشکلات متابولیک را از پدر به ارث برده‌اند، که نشان می‌دهد رژیم غذایی پدر می‌تواند بر اطلاعات اسپرم و سلامت فرزند تاثیرگذار باشد؛ این موضوع بر اهمیت تغذیه سالم پدر تاکید دارد.

✍🏻 ترجمه: سحر غفاریان
📥منبع:
Nature.com

✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
کدوماشو شنیدین؟😂
.
از زمانی که تمام اصطلاحات به فارسی برگردونده شدن، زمانی که دانش آموزان وارد دانشگاه میشن یدور دیکه باید از اول با اصطلاحات آشنا شن🥲
.
🤔شماهم قربانی این اتفاق بودین؟ دیگه چه کلماتی رو شنیدین که این تو نبود؟

🌱بفرست برای دوستت که این کلمات باید بشناسه🤭

─━⊱ آکادمی بیوتکنولوژی ایران
🪴@ir_biotech_academy
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🎬حمایت جناب پرفسور علیرضا رنجبر از
پویش ملی “یک ساعت برای خانه مادری”


🔸باتوجه به تعداد بسیار زیاد نخبگان، اساتید و دانشجویانی که از کشور مهاجرت کرده‌اند و روند روبه‌افزایش آن، قصد داریم در یک طرح ملی، یک پل ارتباطی بین ایرانیان در داخل و خارج از کشور برقرار کنیم تا یک ساعت در ماه یا سال را به آموزش یا انتقال تجربه به دانشجویان وطن اختصاص دهند.

🔶برای به سرانجام رساندن این طرح بزرگ و موفقیت آن، نیاز به همدلی و کمک همه‌ی ایرانیانی داریم که دل در گرو وطن دارند. برای پیش‌برد این پویش ملی، از کلیه اساتید و دانشجویان داخل و خارج از کشور، دانشمندان و فعالین در حوزه علوم‌پایه و علی‌الخصوص علوم‌زیستی و همچنین کسانی که رسانه‌ای جهت یاری در اطلاع‌رسانی دارند، مشتاقانه و صمیمانه دعوت می‌کنیم تا در این پویش ملی شرکت کنند.

⚜️ویدئو سخنان استاد را در اینستاگرام ببینید...

🔹[آکادمی ایمونولوژی ایران]

♦️@Ir_Immunology🌐
2024/06/30 18:22:06
Back to Top
HTML Embed Code: