Telegram Web Link
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سیستم‌ایمنی علیه خودی (پارت ۱)


📌 ما تا‌به‌حال با چندین بیماری خودایمنی آشنا شده‌ایم و ممکن است حتی خیلی از ما به برخی از این‌نوع بیماری‌ها مبتلا هم باشیم. اما جالب است بدانید، این سلول‌های ایمنی که اکثر اوقات محافظ ما هستند، می‌توانند علیه ما برخیزند و حتی به غده‌ی تیروئید ما مظنون شده و به آن حمله کنند.

📍 بیماری هاشیموتو یک بیماری خودایمنی است که در آن سلول‌های ایمنی به تیروئید فرد حمله کرده و به آن آسیب می‌زنند و منجر‌به ابتلای فرد به نوعی کم‌کاری تیروئید می‌شوند. هورمون‌ها و فاکتور‌های مختلفی ازجمله "Anti TPO" در این بیماری نقش دارند.

🦠 هورمون "TPO" به تولید هورمون‌های تیروئیدی کمک می‌کند. تست "Anti TPO" به‌عنوان روش تشخیص آنتی‌بادی‌های مربوط به این هورمون را در خون اندازه‌گیری می‌کند و برای تشخیص بیماری‌های تیروئیدی بسیار مؤثر است. این آنتی‌بادی در ۷۰ تا ۹۰ درصد بیماران تیروئیدیت هاشیموتو دیده می‌شود.

📑 علائم بیماری هاشیموتو همانند کم‌کاری تیروئید خیلی دیر بروز می‌کند، مبتلایان به هاشیموتو نیز در مراحل نخست علائم جدی در خود مشاهده نمی‌کنند. از بزرگ‌ترین و اولین علامت‌های بیماری هاشیموتو می‌توان‌ به افزایش سایز تیروئید اشاره کرد، که به آن گواتر نیز گفته می‌شود.

🔗 هنوز علت دقیق ابتلای افراد به این بیماری یافت نشده‌است؛ اما متخصصین معتقدند که عوامل متعددی در بروز این اختلال خودایمنی نقش دارند. چند دلیل مهم در بروز این بیماری به شرح زیر است:
• قرار گرفتن در معرض تشعشع
• وجود ید بیش‌ازحد
• هورمون‌ها
• ژن‌ها

🖇 برای افراد مبتلا، استرس و هرآن‌چه که بیماری‌های خودایمنی را تشدید می‌کند، سم محسوب شده و این افراد باید از این عوامل دوری کنند‌‌ و برای درمان هم می‌توانند با تجویز پزشک از قرص لووتیروکسین استفاده کنند.

•زینب زارع•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Forwarded from Biocan_magazine
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
«شیمی‌درمانی: سلاحی قدرتمند در جنگ با سرطان»

سرطان، بیماری پیچیده‌ای است که به دلیل رشد و تکثیر غیرقابل‌کنترل سلول‌های غیرطبیعی در بدن به وجود می‌آید. این سلول‌ها می‌توانند به بافت‌های اطراف حمله کرده و به سایر نقاط بدن نیز سرایت کنند!
شیمی‌درمانی یکی از روش‌های اصلی درمان سرطان است که در آن از داروهای قدرتمندی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.
لینک پست
چگونه دوره‌های آموزشی یوتیوب را پیدا کنیم؟


📺 همه ما می‌دانیم که یوتیوب یک شبکه اجتماعی بزرگ است که می‌توان همه‌نوع ویدیویی را در آن پیدا کرد. از ویدیو‌های سرگرمی گرفته تا ویدیوهای آموزشی. اما این برنامه شما را با یک چالش روبه‌رو می‌کند. این‌که در میان حجم زیاد ویدیو‌های آموزشی، چگونه ویدیوی مدنظرتان را پیدا کنید؟

🔮 اتحاد زیست‌شناسان برای شما یک پیشنهاد جادویی داره:
هوش مصنوعی "Ytclass.co" یک هوش مصنوعی کاربردی بوده که به‌راحتی می‌توانید با جست‌و‌جو، دوره دل‌خواهتان را پیدا کنید. هم‌چنین شما زیست‌شناسان می‌توانید برای پیدا‌کردن بهترین دوره‌های آموزش مباحث زیست در یوتیوب از این هوش مصنوعی کمک بگیرید. علاوه‌بر آن می‌توانید برای آموزش زبان و پیدا‌کردن دوره‌های مکالمه، گرامر و ... هم از این ابزار استفاده کنید.

● زهرا صالح‌پور ●


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
تاریخ جدید برگزاری ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران

۱۷ تا ۱۹ تیرماه ۱۴۰۳
🔺یک‌شنبه تا سه‌شنبه
🏛️ مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهیدبهشتی، تهران

🧬 منتظر دیدار شما در غرفه‌ی اتحاد زیست‌شناسان ایران هستیم.🌱

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
سیستم‌ایمنی علیه خودی (پارت ۲)


بار دیگر به سراغ بیماری‌هایی می‌رویم که با حمله سیستم‌ ایمنی علیه سلول‌های خودی به‌وجود آمده‌اند. اختلالات گوناگونی وجود دارند که نتیجه‌ی حمله سیستم‌ ایمنی به غده‌ی تیروئید هستند، یکی‌از این بیماری‌ها گریوز "Graves-Basedow disease" نام دارد. از شایع‌ترین دلایل پرکاری تیروئید همین بیماری‌ است که معمولاً با اگزوفتالمی (بیرون‌زدن چشم از حدقه) همراه است.

🩸 گریوز موجب افزایش ترشح هورمون‌ها از تیروئید شده و با بیش‌رویش "Hyperplasia" سلول‌های این غده؛ که همان افزایش تکثیر، شمار سلول‌‌ها و بزرگ‌شدن آشکار تیروئید همراه است. این بیماری بیشتر در بانوان زیر ۴۰ سال دیده می‌شود و اولین‌بار توسط پزشک ایرلندی، رابرت گریوز در دهه ۱۸۰۰ تشخیص داده‌شد.

💥 همان‌طور که مدنظر دارید، هورمون‌های تیروئیدی روی متابولیسم بدن تأثیر دارند، از این‌رو تغییر و اختلال در عملکرد آن‌ها و عدم درمان، می‌تواند باعث ایجاد عوارض بسیاری در سایر قسمت‌ها‌ی بدن شود. ازجمله علائم این بیماری کاهش وزن، تعریق زیاد، اختلالات خواب، ریزش و شکنندگی مو، اضطراب و تحریک‌پذیری، افزایش خطر پوکی استخوان، ادم محیطی و... هستند.

📌 هورمون "TSH" که از هیپوفیز پیشین ترشح می‌شود، نقش اساسی را در کنترل تیروئید دارد و دست‌کاری آن اختلالاتی را به‌وجود می‌آورد که اتفاقاً گریوز، حاصل اثر تقلیدی آنتی‌بادی "IgG" بر روی گیرنده محرک تیروئید"TSH" است. برای تشخیص آن همانند هاشیموتو از تست "Anti TPO" استفاده می‌کنند، به‌طوری‌که اگر در خون بیمار آنتی‌بادی "TPO" وجود داشته باشد، بدین معناست که علت بیماری حمله سیستم‌ ایمنی به غده تیروئید است.

•زینب زارع•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👩🏻‍🔬 راه‌اندازی واکسن سرطان شخصی سازی شده

🏥 سازمان سلامت همگانی انگلستان با استفاده از فناوری mRNA، واکسن شخصی‌سازی‌ شده را تولید کرده‌است.
💉 این فناوری، DNA تومور را تشخیص می‌دهد و قصد دارد بیماران مبتلا به انواع سرطان را بر اساس جهش‌های تومور‌هایشان درمان کند. هدف این فناوری گسترش درمان به انواع مختلفی از سرطان‌هاست.
👩🏻‍💻 شرکت Elliot Pfebve در اولین کارآزمایی سرطان روده موفق بود و پیشرفت قابل‌توجهی را در درمان شخصی سرطان با پیامدهای قابل توجهی برای درمان و تحقیقات نشان می‌دهد.

✍🏻 ترجمه: سحر غفاریان
✍🏻 ویراستار: فرشته حلمی
📥منبع: england.nhs.uk


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😰بعد از ۲۰۰ سال....

🧬اکنون حدود ۲۰۰ سال از اولین واکسن ساخته شده به‌دست بشر می‌گذرد. واکسن‌ها پیش از این، تنها در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها کاربرد داشتند اما
اکنون واکسن‌ها وارد حوزه درمان شده‌اند.

🔬واکسن مربوط به سرطان پوست، محصول شرکت‌های بزرگ دارویی جهان، یعنی مدرنا و مرک است که نتایج بسیار خوبی را نشان داده است.
در آینده باید منتظر، واکسن‌های بسیار بیشتری از این نوع بود.

دوست داری برای چه بیماریی واکسن درمانی تولید بشه؟ یا اگه خودت بودی برای چه بیماریی واکسن درمانی تولید می‌کردی؟

─━⊱ آکادمی بیوتکنولوژی ایران
🪴@ir_biotech_academy
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
نفس‌هایی که در محیط کاری گرفتار می‌شوند


🔍 یکی از چالش‌های مهمی که امروزه برخی از افراد با آن روبه‌رو هستند، انتخاب بین حفظ سلامتی و ادامه‌ی کار در محیطی است که احتمال دارد منجر‌به بیماری‌های مختلف شود.

👩‍🔬 آسم شغلی، بیماری تنفسی مرتبط با شغل است که در اثر مواجهه طولانی‌مدت با عواملی در محل کار مانند گرد‌و‌غبار غلیظ، مواد شیمیایی، رنگ‌ها، گازها، آلاینده‌ها و فلزات به‌ویژه پلاتین، کروم، نیکل و ... ایجاد می‌شود.

🫁 در آسم، راه‌های تنفسی باریک و متورم می‌شوند. هم‌چنین ممکن است مخاط اضافی ایجاد شود که تنفس را دشوار کرده و باعث سفتی قفسه سینه، خس‌خس سینه و تنگی نفس شود.

😷 مشاغلی مانند محققین آزمایشگاه، کارکنان سیلو، پلاستیک‌سازی، پارچه‌‌بافی، صنعت داروسازی و مواد شیمیایی، کارکنان چوب‌بری و حتی معلمان بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسم شغلی هستند و باید در مسیر پیشرفت، به سلامتی خود اهمیت دهند و کوچک‌ترین علائم را جدی بگیرند.

🤿 در آخر باید خاطر‌نشان کرد که تصمیم‌گیری برای انتخاب بین سلامتی و شغل نیازمند ارزیابی دقیق از شرایط کاری، وضعیت سلامتی فردی و هم‌چنین بررسی گزینه‌های موجود برای کاهش خطرات است. به‌عنوان مثال، استفاده از ماسک‌های تنفسی، سیستم‌های تهویه بهتر و هم‌چنین، افزایش استانداردهای ایمنی به حفظ سلامت کارکنان کمک می‌کند.


•زهرا رستمی•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🩸تاثیرگذاری انسولین استنشاقی به اندازه‌ی انسولین تزریقی

اغلب افرادی که دیابت دارند، برای اینکه قند خونشان را کنترل کنند، روزانه انسولین تزریق می‌کنند یا سراغ پمپ انسولین می‌روند، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که گزینه سومی هم وجود دارد که به همان میزان بی‌خطر است.
در مطالعه‌ای که در دانشگاه واشینگتن انجام شد، نوعی انسولین استنشاقی که می‌تواند دیابت نوع ۱ را به اندازه تزریق یا پمپ انسولین کنترل کند، بررسی شد.
این انسولین استنشاقی به نام آفرزا (Afrezza)، ساخت شرکت داروسازی من‌کایند (MannKind Corporation) در کالیفرنیا است.

مزایای انسولین استنشاقی

انسولین برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ حیاتی است، اما همه‌ی افراد با استفاده از تزریق یا پمپ انسولین به نتیجه نمی‌رسند و در هر شیوه درمانی فواید و معایبی وجود دارد.
با استنشاق آفرزا، انسولین قبل از صرف غذا وارد ریه‌ها می‌شود و بالا رفتن سطح گلوکز خون را که اغلب پس از خوردن غذا شروع می‌شود، به‌سرعت به حداقل می‌رساند.

در گروه کارآزمایی انسولین استنشاقی، ۳۰ درصد شرکت‌کنندگان به سطح قند خون هدف یعنی کمتر از ۷ درصد رسیدند، در حالی‌ که این میزان در افرادی که از تزریق و پمپ انسولین استفاده می‌کردند، ۱۷ درصد بود.

🔺مطالعه‌ی جزئیات

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
نویسنده‌ای طرفدار و شیفته‌ی داروین


📚 ریچارد داوکینز، دانشمند، نویسنده‌ و زیست‌شناس تکامل‌گرای بریتانیایی است که آثارش شهرتی جهانی دارند. او در کتاب‌های متعددی که تاکنون نوشته، به تحلیل و آموزش تئوری داروین به زبانی ساده پرداخته‌است.

🧬 علاقه‌ی داوکینز به این حوزه، از زمان نوجوانی و هنگامی شکل گرفت که او برای اولین‌بار با آثار چارلز داروین آشنا شد. او گمان می‌کرد از طریق مسیری که داروین به بشر نشان داده‌است، می‌توان به پاسخ پرسش‌های بزرگی دست یافت؛ به همین دلیل در هجده سالگی رشته‌ی جانورشناسی را برای ادامه‌ی تحصیل انتخاب کرد.

🖋 از آثار داوکینز، می‌توان به کتاب (ساعت‌ساز نابینا) و (میل به شگفتی) اشاره کرد. اما اولین و هم‌چنین مشهورترین کتاب او، در سال ۱۹۷۶ و با عنوان (ژن خودخواه) منتشر شد و او را در مجامع علمی مطرح کرد. هفته‌ی آینده و در #کتاب_با_اتحاد به معرفی این کتاب پرفروش خواهیم پرداخت.


•آذین عتیقی•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
2024/06/28 06:05:44
Back to Top
HTML Embed Code: