Telegram Web Link
بانوان در دوران قاعدگی عملکرد بهتری دارند


🔎 پژوهش‌های جدیدی که برروی زنان ورزشکار انجام شد، نشان‌ می‌دهند که عملکرد شناختی زنان در دوران قاعدگی (درصورت داشتن قاعدگی منظم) افزایش میابد و این برخلاف باور‌ عموم مردم است. در واقع در این زمان بانوان عملکرد بهتری داشته و کم‌تر دچار اشتباه در انجام کارهای خود می‌شوند.

👤 با آن‌که دلایل این موضوع می‌تواند متفاوت باشد اما یکی از این دلایل را می‌توان هورمون‌های مرتبط با دوره قاعدگی (مانند استروژن و پروژسترون) دانست. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که این هورمون‌ها می‌توانند برعملکرد شناختی تأثیرگذار بوده و حتی به بهبود آن‌ کمک کنند.

💪 از دیگر دلایل می‌توان دلایل روانشناختی را نام برد. برخی از زنان ممکن‌است در دوره قاعدگی احساس قدرتمندی و اعتماد به‌نفس بیش‌تری را تجربه کنند که ممکن‌است برروی عملکرد شناختی آن‌ها تاثیرگذار باشد. البته صدق کردن این قاعده بسته به شرایط هر فرد ممکن‌است متفاوت باشد.


عرشیا کاظمان
نادیا جمالدار


#اتحاد_زیست‌شناسان_ایران
#خبر
┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
پویش ملی
#یک_ساعت_برای_خانه_مادری

🟩 در اولین برنامه این پویش ملی، میزبان جناب دکتر آرین رحیمی، دانشجوی دکتری زیست‌شناسی ساختاری در دانشگاه علم و صنعت چین هستیم.

📌 موضوع برنامه:

🔺️آشنایی با رشته زیست‌شناسی ساختاری

🔺️آشنایی با پتانسیل‌ها و فرصت‌های تحصیلی در چین در حوزه علوم زیستی و بیوتکنولوژی

🕘 زمان برگزاری: شنبه ۱۹ خردادماه ساعت ۲‍۱

🖇 جهت ثبت‌نام بر روی لینک کلیک کنید.


┏━━━━━━
     🆔@UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
سندرم پای بی‌قرار


🦶🏻سندرم پای بی‌قرار معمولاً در سنین بالا اتفاق می‌افتد و افراد میل شدیدی به حرکت دادن پاهای خود پیدا می‌کنند. این بی‌قراری در حرکت معمولا‌ً در شب‌ها بدتر می‌شود و در صورت شدت داشتن می‌تواند خواب را مختل کند. البته افراد مبتلا ممکن‌است هرروزه این حالت را تجربه نکنند.

👨🏻‍🦳 آمار‌ها حاکی از آن هستند که در بین هر ۱۰ فرد مسن یک نفر به این سندرم دچار است و تنها ۲ تا ۳٪ افراد مبتلا حالت شدید این سندرم را تجربه خواهند کرد. با آن‌که این سندرم بسیار شایع است اما محققان در تلاش برای یافتن علت آن هستند‌.

🔬 درطی پژوهش‌های انجام شده با تکنیک تصادفی‌سازی مندلی، محققان این بیماری را از نظر ژنتیکی مورد بررسی قرار داده و توانستند بیش‌از ۱۴۰ جایگاه ژنتیکی که می‌تواند عامل خطر این سندرم باشد را شناسایی کنند.

📈 هم‌چنین درطی این پژوهش نشان داده‌شد با آن‌که بانوان و آقایان از نظر ژنتیکی تفاوت چندانی با هم در رابطه با این بیماری ندارند اما بانوان ۲ برابر آقایان به این سندرم مبتلا می‌شوند که علت آن را می‌توان تأثیر عوامل محیطی و هورمون‌ها برروی ژنتیک افراد دانست.

🧬 علاوه‌بر آن درطی این پژوهش با مقایسه DNA افراد سالم و افراد بیمار، دو تفاوت ژنتیکی را شناسایی کرده‌اند که شامل ژن‌هایی بود که به ترتیب به‌عنوان گیرنده‌های گلوتامات ۱ و ۴ شناخته می‌شدند و برای عملکرد عصبی و مغز مهم هستند.

درنهایت می‌توان گفت تجزیه و تحلیل آمار به‌دست آماده از مسیرهای سلولی و رفتار سلول‌ها در این سندرم، با استفاده از ماشین لرنینگ و تکنیک تصادفی‌سازی مندلی، امکان پیش‌بینی خطر‌ ابتلا به سندرم پای بی‌قرار را تا حدودی فراهم کرده‌است.

نادیا جمالدار
یگانه سادات حسینی
فاطمه خودکاوندی


#اتحاد_زیست‌شناسان_ایران
#خبر
┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
📌کشف مکانیسم دفاعی جدیدی در باکتری‌ها، اصل مرکزی زیست‌شناسی مولکولی را توسعه می‌دهد!

🧬 جیمز واتسون در اولین نسخه از کتاب ژنتیک مولکولی خود یادآور شده‌بود که جریان اطلاعات ژنتیکی همواره از DNA به RNA و از RNA به پروتئین است. کشف آنزیم RT رتروویروسی در سال 1970، نشان داد که جریان اطلاعات ژنتیکی می‌تواند از RNA به DNA نیز منتقل شود. بااین‌حال، در مکانیسم‌ عمل آنزیم‌های RT ویروسی، هیچ ژن جدیدی ساخته نمی‌شود.

👨‍🔬 اخیراً، تیمی تحقیقاتی از دانشگاه کلمبیا به سرپرستی Samuel H. Sternberg مکانسیم دفاعی جدیدی را در باکتری‌ها نشان داده‌است که در آن آنزیم‌های RT باکتریایی با فرایند حلقه دوار (rolling-circle)، ژن‌های جدید ضدفاژی را می‌سازند.

با کشف این مکانیسم در باکتری‌ها، اصل مرکزی (central dogma) زیست‌شناسی مولکولی گسترش می‌یابد. همچنین، انتظار می‌رود که این سیستم دفاعی باکتریایی به‌زودی وارد حوزه‌‌ی بیوتکنولوژی شود.


#ژنتیک_مولکولی
✍🏻 گردآوری و ترجمه: سامان قاجار

📥 منبع:
nature


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
لامپ‌های گیاهی!


🧐 تا‌به‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که می‌توان از لامپ گیاهی به‌جای لامپ مهتابی استفاده کرد؟ اولین‌بار شرکت "light bio"، در سال ۱۹۸۰ شروع‌ به مطالعه در مورد واکنش «بیولومینسانس» و انتقال آن به گیاهان نمود. واکنش بیولومینسانس واکنشی است که محصول آن، تولید نور حاصل از انجام یک فرآیند کاتالیز‌ آنزیمی باشد.

🧬 دانشمندان این مجموعه در سال ۱۹۸۶، موفق‌ به شناسایی آنزیم لوسیفراز که در بدن کرم شب‌تاب نور تولید می‌کند، شدند و با به‌‌کارگیری تکنیک‌های مهندسی ‌ژنتیک، امکان انتقال ژن مذکور به گیاه تنباکو را فراهم کردند.

🌿 اما تنباکو دست‌کاری ژنتیکی شده، برای حفظ خاصیت درخشندگی‌ خود، نیازمند بهره‌گیری از تغذیه‌ای خاص بود. محققان برای رفع این مشکل از ژن‌های بیولومینسانس قارچ "Neonothopanus nambi" کمک‌ گرفته و توانستند بروز خاصیت درخشندگی را علی‌رغم تغذیه‌ خاص، حفظ کنند.

🌺 امروزه این شرکت موفق به تولید گل‌های اطلسی نورانی شده‌است که از‌طریق روش‌هایی همانند قلمه‌زنی به‌راحتی می‌توان این گیاهان را تکثیر کرد. جالب این‌جاست که این شرکت علاوه‌بر این‌که مخالفتی با این رفتار تهاجمی ندارد، بلکه ارائه و تولید محصولات جدید را هدف خود قرار داد‌ه‌‌است.


•زهرا سعیدی حمزه‌خانلو•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
biology students union.pdf
1.1 MB
Tumor immunology and tumor cell escape mechanisms from immune response


ایمونولوژی تومور و مکانیسم‌های فرار سلول‌های تومور از پاسخ ایمنی


🖇اطلاعات بیشتر

•زینب زارع•


🆔@UIBiologists🌱💡
🔬فلوسایتومتری
تکنیکی است که امکان آنالیز سلول‌ها با جزئیات بالا را فراهم می‌کند. از مزایای آن می‌توان به

شناسایی سریع و دقیق انواع سلول‌ها

امکان آنالیز همزمان چندین ویژگی سلول

قابلیت آنالیز تعداد بالای نمونه‌ها در مدت زمان کوتاه
اشاره کرد.

🤔این تکنیک در زمینه‌های مختلفی مانند ایمونولوژی، بیولوژی سرطان و بیماری‌های خونی و... کاربرد گسترده‌ای دارد.
.
💡تاحالا از این تکنیک‌ استفاده کردید؟

─━⊱ آکادمی بیوتکنولوژی ایران
🪴@ir_biotech_academy
انسان‌ها تنها معمار‌ان روی زمین نیستند!


🐝 زنبور کوزه‌گر یا همان معمار، با نام علمی "Potter wasps" نیز شناخته می‌شود.

🔸 این زنبور طولی در حدود ۴/۵ تا ۲۹ میلی‌متر دارد که در رنگ‌آمیزی متنوع، اغلب به رنگ سیاه و زرد، دیده می‌شود. در جنس نر، سیزده شاخک حلقه‌ای با انحنایی در انتهای شاخک و در جنس ماده، دوازده شاخک حلقه‌ای وجود دارد؛ این ارگان‌ها وسیله تشخیص عواملی مانند بو، فرومون یا هورمون خارجی و شناسایی دشمن هستند.

زنبور کوزه‌گر با ترکیب صمغ درختان، الیاف گل و گیاهان و اضافه کردن آب، گِل لازم برای ساخت لانه‌ی خود را مهیا کرده و با مهندسی و دقت هرچه تمام‌تر، آن را بر روی شاخه انواع درختان و در لا‌به‌لای دیوارها، شبیه به یک کوزه می‌سازد؛ درنتیجه اگر یک روز اتفاقی زنبوری را در حال معماری و ساختن لانه دیدید تعجب نکنید!

🔹️ این‌گونه از زنبور‌ها برخلاف گونه‌های دیگر، زندگی اجتماعی نداشته و به‌صورت انفرادی زندگی می‌کنند. زنبور‌های کوزه‌گر شکارچی هستند و غذای خود را از لارو سوسک، کرم و عنکبوت‌ها به‌دست می‌آورند.

•کیانا نوری•


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
#سوال_شبانه

با مقاومت باکتری ها نسبت به انواع آنتی بیوتیک ها،روز به روز بشر بیشتر در مقابل باکتری ها بی دفاع می‌شود ،یکی از راه های پیشنهادی جایگزین استفاده از فاژها برای از بین بردن باکتری هاست،ولی بخاطر یک سری مشکلات این روش هنوز به عنوان یک پروتوکل درمانی برای از بین بردن باکتری ها استفاده نمی‌گردد
دو مورد از این مشکلات را بیان کنید؟
جایزه یک دوره اتحاد به انتخاب شما
زمان پاسخگویی تا ۱۲ امشب
"بیوالکترونیک زنده"، التیام بخشی برای پوست.

•بیوالکترونیک زنده، دستاوردی از آزمایشگاه پروفسور بوژی تیان بوده و ترکیبی از سلول‌های زنده، ژل و وسایل الکترونیکی است که توانایی ادغام با بافت زنده را دارند.

•این دستگاه‌ها می‌توانند علائم پسوریازیس را بدون تحریک پوست بهبود ببخشند. وقتی دستگاه روی پوست قرار می‌گیرد، باکتری‌ها ترکیباتی ترشح می‌کنند که التهاب را کاهش می‌دهد.

•این باکتری‌ها میکروب‌هایی هستند که به‌طور طبیعی در سطح پوست انسان زندگی می‌کنند و التهاب را کاهش می‌دهند.

•علاوه‌بر درمان پسوریازیس، دانشمندان می‌توانند کاربرد‌هایی مانند چسب‌ برای تسریع بهبود زخم در بیماران دیابتی را در‌نظر بگیرند.


✍🏻مترجم: محدثه کوچی
📥منبع: SD


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
نسل جدید آنتی‌بیوتیک‌ها با عملکرد انتخابی


💊 آنتی‌بیوتیک‌ها با کنترل میکروب‌های بیماری‌زا تحول بزرگی را در بقای بشر ایجاد کرده‌‌اند، اما همراه با از‌ بین‌ بردن میکروب‌های بیماری‌زا، میکروبیوم طبیعی و مفید بدن را نیز از‌‌‌ بین می‌برند که بر سیستم‌ ایمنی بدن تأثیر گذاشته و زمینه را برای ابتلا به سایر باکتری‌های مضر و قارچ‌ها فراهم می‌کند. به‌تازگی محققان آمریکایی آنتی‌بیوتیک لولامایسین را کشف کرده‌اند که تنها باکتری‌های گرم منفی را از بین می‌برد.

🧫 باکتری‌های گرم منفی عموماً روده‌ها، ریه‌ها، مثانه و خون را مورد حمله قرار می‌دهند و مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارند. هنگامی‌که ۱۳۰ گونه‌ باکتری گرم منفی مقاوم به درمان در موش، مانند “K.pneumoniae” ،“E.cloacae" و “E.coli“ تحت درمان با لولامایسین قرار گرفتند، همگی از بین رفتند. محققان با استفاده از این آنتی‌بیوتیک، موفق به درمان ذات‌الریه و عفونت‌های خونی در جوندگان نیز شده‌اند؛ درحالی‌که، هیچ تأثیر منفی بر میکروبیوم روده مشاهده نکردند‌.

🦠 مشاهدات حاکی از تأثیرات مثبت این آنتی‌بیوتیک بر باکتری “C. difficile” است؛ این باکتری سالانه ۵۰۰۰ نفر را تنها در ایالات متحده بیمار می‌کند که در بیش از نیمی از موارد، مرگبار بوده‌است‌. درحال حاضر، محققان در تلاش برای بهبود بیشتر این آنتی‌بیوتیک جهت جلوگیری از بروز مقاومت‌ آنتی‌بیوتیکی هستند‌. اثبات کارآمدی این آنتی‌بیوتیک در انسان زمان‌بر است اما این تحقیقات می‌تواند نقشه‌ی راه میکروبیولوژیست‌ها در بهبود و توسعه‌ی آنتی‌بیوتیک‌های جدید باشد.

•بهار اسدی‌مقدم•
•فاطمه مدرسی•

🖇 منبع


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
ژنتیک یا سبک زندگی
کدام یک در درمان آلزایمر تأثیرگذارتر هستند؟

🧠 با وجود دارو‌های فراوان، بیماری آلزایمر در سطح جهان رو به افزایش است. به‌طور کلی این بیماری را می‌توان به دو گروه ارثی (۵٪) و پراکنده (۹۵٪) تقسیم کرد.

🔬 در طی یک کارآزمایی بالینی دو فرد مبتلا به آلزایمر ادعا کردند که با ایجاد یک‌سری تغییرات ساده در سبک زندگی خود مانند تنظیم خواب، ورزش و مدیتیشن، حذف الکل، تغییر رژیم غذایی و... توانسته‌اند علائم آلزایمر خود را بهبود ببخشند.

🧬 یکی از این بیماران به‌نام نیکولز‌، دارای ۲ نسخه از ژن مرتبط با آلزایمر بود. ژن ApoE4 بزرگ‌ترین خطر ژنتیکی برای بیماری آلزایمر است و خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد. نکته قابل توجه این است که نیکولز توانسته‌است با تغییر سبک زندگی بر این بیماری غلبه کند و بهبود پیدا کند.

🧑‍🔬 با جود نتایج امیدوارکننده این کارآزمایی، به‌دلیل کم بودن افراد مورد آزمایش، نمی‌توان به‌طور کامل به این کارآزمایی استناد کرد. اما می‌توان گفت کارآزمایی‌های مشابه صورت گرفته، مانند کارآزمایی ۶۰۰۰۰ نفری انگلیس که کاهش ۲۴٪ خطر ابتلا به آلزایمر با پیروی از رژیم مدیترانه‌ای را نشان می‌دهد، می‌تواند مهر تأییدی بر این کارآزمایی باشد.

آیناز برجی
ملیکا بیرامی


#خبر
#اتحاد_زیست‌شناسان_ایران

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
ژل ضد بارداری مردانه، روشی سریع‌تر جهت جلوگیری از بارداری


🧔🏻‍♂ بر‌اساس مطالعه‌ای جدید، یک ژل ضد بارداری مردانه که شامل ترکیبی از دو هورمون سژسترون استات (به‌نام نستورون) و تستوسترون می‌شود، تولید اسپرم را سریع‌تر از روش‌های مشابه آزمایشی مبتنی بر هورمون، برای کنترل بارداری در مردان سرکوب می‌کند.

🧪 در این مطالعه ۲۲۲ مرد به مدت سه هفته، به‌طور روزانه از این ژل استفاده کردند. این ژل حاوی ۸ میلی‌گرم سژسترون استات و ۷۴ میلی‌گرم تستوسترون بود که به صورت مصرف موضعی بر روی استخوان کتف استفاده می‌شد.

🔬 محققان با انجام آزمایش در فواصل ۴ هفته‌‌ای، سرکوب تولید اسپرم را اندازه‌گیری کردند. آستانه‌ای که برای پیشگیری از بارداری مؤثر تلقی می‌شد، ۱ میلیون یا کمتر اسپرم در هر میلی‌لیتر مایع منی بود، که ۸۶ درصد شرکت کنندگان تا هفته ۱۵ به این تعداد رسیده بودند. تولید اسپرم در این مردان به‌طور متوسط، در زمان کمتر از ۸ هفته سرکوب شده بود.

📚 با‌توجه به این‌که درمان‌های دیگر پیشگیری در مردان، که به صورت تزریق هورمون‌ها انجام می‌شود، به مدت ۹ تا ۱۵ هفته طول می‌کشد، سرعت عملکرد این ژل جذابیت و مقبولیت این دارو را برای مصرف کنندگان بالقوه افزایش داد.


•حمیده صباغ•
•ملیکا بیرامی•

🖇 منبع


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
ماهی باستانی، قاتل کوسه‌ها

📍 هاگ ماهی، حیوانی باستانی، با رنگی خاکستری مایل به صورتی است که باله و فلس ندارد و بیش‌تر شبیه به کرم‌های خاکی غول‌پیکر به‌نظر می‌رسد. هاگ ماهی معمولاً در عمق ۹۰متری (۳۰۰فوت) در آب‌های اقیانوس آرام زندگی می‌کند. اما نکته عجیب این است که این ماهی، معمولاً ماه‌ها غذا نمی‌خورد و به‌منظور تغذیه، از بی‌مهرگان کوچک و حیوانات مرده در کف دریاها استفاده می‌کند.

📌 هنگامی‌که یک شکارچی به این ماهی نزدیک می‌شود، هاگ ماهی یک لجن چسبناک را به سمت آن پرتاب کرده تا آبشش‌های مهاجم را مسدود کند و او را بکشد. این حیوان باستانی بیش از ۵۰۰ میلیون سال است که در این سیاره زندگی می‌کند و می‌تواند تا ۶۴ سانتی‌متر (۲۵ اینچ) رشد کند.

•زینب زارع•
•فاطمه خودکاوندی•


#خبر
#اتحاد_زیست‌شناسان_ایران
┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
⁉️ ریشه‌ای ترین دلیل خودکشی از دید شما؟

(امشب ساعت ۱۹ منتظر پست ما در این خصوص باشید)
Anonymous Poll
54%
🔺️ اختلالات روحی و روانی
13%
🔺️ مشکلات مالی
13%
🔺️ مشکلات عاطفی
20%
🔺️ ژنتیک
هر 40 ثانیه...
یک نفر بر اثر خودکشی جان خود را از دست می‌دهد!

💀 برای خودکشی دلایل مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی و مالی، اختلالات روانی، اعتیاد به الکل، سوگ و از دست دادن عزیزان، سوء مصرف مواد یا داروها و ... ذکر شده است ولی طبق تحقیقات جدید، ژن‌های ما نیز در این رفتار نقش دارند.

📲 در این پست با این موضوع و ژن‌های مرتبط با آن بیشتر آشنا خواهیم شد و اینکه
شاید بتوان با آشنایی بیشتر با این ژن‌ها، از خودکشی افراد مستعد، جلوگیری کرد.


┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#سوال_شبانه
همانگونه که میدانیم افراد مبتلا به سندروم داون به علت وجود یک کروموزوم اضافه،ویژگی های ظاهری  و خلق و خو بسیار شبیه بهم دارند،ولی افراد عادی با وجود تعداد کروموزوم یکسان ،به اندازه این افراد شباهت ندارند
دلیل این میزان شباهت در این افراد از دید شما

مدت زمان پاسخگویی ۱۲ امشب
جایزه یک دوره اتحاد به انتخاب شما
به بهترین جواب ممکن

جوابدهی در داخل گروه اتحاد زیست‌شناسان ایران👇
https://www.tg-me.com/+rlWNCH6MjJlhNDM0
پیوند استخوان از جسد به بیمار برای نخستین بار

🩻به گزارش دانیال حسین‌زاده عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل: پزشکان می‌توانند از استخوان جسد برای پیوند استخوان و مفصل افراد آسیب‌دیده در حوادث ترافیکی یا بیمار، استفاده کنند.

🩺فلوشیپ جراحی دست افزود: جنسیت در فرد گیرنده و دهنده استخوان مطرح نیست؛ در عمل پیوند از استخوان، غضروف و یا مفصل فرد متوفی قطعه‌ای برداشته‌شده و در صورتی که سایز آن به فرد گیرنده بخورد، آن را پیوند می‌زنند.

•حسین‌زاده با اشاره به اینکه آسیب در قسمتی از انتهای بالایی استخوان بازو، بسیار شایع و جدی است، بیان کرد: پیوند استخوان در این ناحیه در مراکز پیشرفته در کشور انجام می‌گیرد و خوشبختانه موفق شدیم برای نخستین بار در مازندران این پیوند را روی یک بیمار خانم ۵۴ ساله در بیمارستان شهید بهشتی انجام دهیم.

✍🏻گردآورنده: بیتا سلیمانی
🖋ویراستار: نرگس سادات میرصفایی
📥منبع: snn

✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
دارورسانی با میکروربات‌های جلبکی
در سرطان ریه


🫁 سرطان ریه یا تومورهایی که به ریه متاستاز می‌دهند، روند درمانی سختی دارند چراکه رساندن غلظت‌های مناسب از داروها به این ارگان، کار بسیار دشواری است به‌نحوی که شیمی‌درمانی نیز در این مورد، ناکارآمد است.

💡 دانشمندان برای رفع مشکل ذکر شده از یک روش نوآورانه استفاده کردند. استفاده از میکروربات‌های بیوهیبریدی به‌‌عنوان وسیله‌ای برای رساندن داروها به تومورهای ریه، امکان پردازش دقیق‌تر و هدفمندتر داروها را فراهم می‌کند.

💉 این ربات‌ها توانایی تشخیص و هدف قرار دادن تومورها را دارند و می‌توانند دارو را به‌طور دقیق به سلول موردنظر تحویل دهند. این کار  می‌تواند به کاهش عوارض جانبی و افزایش اثربخشی درمان منجر شود.

🔎 با این‌حال، برای استفاده گسترده از این روش در درمان سرطان ریه، نیاز به تحقیقات بیش‌تر و آزمایش‌های بالینی است. اثبات ایمنی و اثربخشی کامل این روش در مقایسه با روش‌های درمان معمول، گام مهمی در جهت تأیید و اعتباربخشی آن خواهد بود.

نویسنده:عرشیا کاظمان
گردآورنده: فاطمه مدرسی




#خبر
#اتحاد_زیست‌شناسان_ایران
┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
2024/10/01 05:56:18
Back to Top
HTML Embed Code: