Telegram Web Link
چگونه گورخر راه‌راه شد؟

🦒 چرا زرافه گردنی به این درازی دارد و گورخر راه‌راه است؟ چرا جنس نر نیز پستان دارد؟ چرا گله‌ی بوفالوها کمابیش دموکراتیک است اما فیل‌ها دیکتاتوری را ترجیح می‌دهند؟ این‌ها از جمله پرسش‌هایی هستند که لئو گراسه، زیست‌شناس تکاملی در کتاب «چگونه گورخر راه‌راه شد؟» به آن‌ها پاسخ داده است.

🦓 گراسه در این کتاب، به انتخاب طبیعی و تکامل زیستی جانوران و مسائلی که درگذشته پاسخ داده‌شده، اما حال دوباره پرسش برانگیز شده‌اند، پرداخته‌ است. برای نمونه، مدت‌ها تصور‌ می‌شد که دراز بودن گردن زرافه، به‌دلیل خوردن برگ‌ها در ارتفاع بالا است، اما واقعیت این است که زرافه‌ها بیشتر برای جنگیدن به این گردن نیاز دارند.

📖 این کتاب از معدود آثار در زمینه نظریه تکامل است که براساس منابع جدید و بیانی مفرح نوشته و با ترجمه‌ی کاوه فیض‌اللهی و توسط نشر نو در ایران منتشر شده‌است. با هشتگ #کتاب_با_اتحاد همراه باشید تا هرهفته، سری به دنیای کتاب‌های علمی و زیستی بزنیم.

•آذین عتیقی•


🆔@UIBiologists🌱💡
biology students union.pdf
1.1 MB
Analysis of factors associated with depressive symptoms in stroke patients based on a national cross-sectional study


تجزیه و تحلیل عوامل مرتبط با علائم افسردگی در بیماران سکته مغزی

🖇 اطلاعات بیشتر


•فاطمه براری•


🆔@UIBiologists🌱💡
‌بیوتکنولوژی در فضا💫

از اونجایی که بیوتکنولوژی مرز بین رشته‌ها رو از بین برده و در تمامی حوزه‌ها حضور فعالی داره، در این پست به معرفی آستروبیوتکنولوژی و کاردبرد‌های اون پرداختیم💥

🪐چند نفر از شما بیوتکنولوژیست‌ها به مطالعات مربوط به فضا علاقه‌مند هستین؟

آخرین اخباری که در این حوزه شنیدین چی بوده؟

باهامون به اشتراک بذارین👇

─━⊱ آکادمی بیوتکنولوژی ایران
🪴@ir_biotech_academy
🩺 پزشکی فردمحور

🥼 در این پست، به تعریف دقیق پزشکی فردمحور و تفاوت‌های آن با پروتکل‌های درمانی کنونی پرداختیم. همچنین گرایش‌های مختلف آن، فرصت‌های شغلی و جایگاه زیست‌شناسان در این حوزه را بررسی کردیم.

در انتها نیز، به سواستفاده‌هایی که در حال حاضر در کشور، با عنوان پزشکی‌ فردمحور انجام می‌شود پرداخته‌ایم.


👥 پیش‌بینی شما برای روش‌های درمانی آینده چیست؟ به نظر شما روش‌های آنالیز ژنتیکی و ویراش ژنوم، می‌توانند به طور کلی جایگزین روش‌های درمانی کنونی شوند؟


🆔@UIBiologists🌱💡
🧠 میکروبیوم‌ها این‌بار در مغز

🦠 برخلاف باور‌های قبلی که به‌دلیل وجود سد خونی‌_مغزی، محیط مغز را ایزوله می‌دانستند و بر این باور بودند که هیچ میکروبی قادر به عبور از آن نیست، حال تحقیقات جدید نشان‌داده‌اند که مغز انسان دارای میکروبیوم بوده و این میکروبیوم زیرمجموعه‌ای حدوداً ۲۰ درصدی از میکروبیوم روده است. چگونگی ورود این میکرو‌ارگانیسم‌ها به مغز هم‌چنان سوال است.

🖇 رفرنس

نادیا جمالدار


🆔@UIBiologists🌱💡
دایناسور‌های تکامل‌یافته‌ی خون‌گرم نوادگان پرندگان امروزی


🦜 مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که توانایی تنظیم دمای بدن، ویژگی همه پستانداران و پرندگان امروزی، ممکن است در میان برخی از دایناسورها و در اوایل دوره ژوراسیک، یعنی حدود ۱۸۰ میلیون سال پیش، تکامل‌یافته باشد.

🦎 در اوایل قرن بیستم، دایناسورها به‌عنوان جانوران خون‌سرد مانند خزندگان امروزی در‌ نظر گرفته می‌شدند که برای تنظیم دمای خود به گرمای خورشید متکی بودند؛ اما اکتشافات جدیدتر نشان می‌دهند که برخی از انواع دایناسورها احتمالاً قادر به تولید گرمای بدن خود بودند.

🌋 تحلیل‌ها نشان می‌دهند که ترجیحات آب‌و‌هوایی مختلف در میان گروه‌های اصلی دایناسورها حدوداً هم‌زمان با رویداد جنکینز در ۱۸۳ میلیون سال پیش، زمانی که فعالیت‌های شدید آتشفشانی منجر‌به گرم شدن زمین و انقراض شد، پدید آمدند.

🦕 در این زمان، بسیاری از دایناسور‌های جدید ظهور کردند. پذیرش گرما، در‌نتیجه این بحران زیست‌محیطی، ممکن است آن‌ها را قادر به رشد در محیط‌های سردتر کرده باشد، و اجازه دهد تا فعالیت خود را در دوره‌های طولانی‌تری حفظ کنند، سریع‌تر رشد کنند و فرزندان بیشتری تولید کنند.

📑 نتیجه‌ی تحقیقات، ارتباط نزدیکی بین آب‌و‌هوا و چگونگی تکامل دایناسورها نشان می‌دهند. هم‌چنین روشن‌کننده‌ی احتمال نحوه‌ی به ارث بردن ویژگی‌های دایناسورها و روش‌های مختلف سازگاری آن‌ها با تغییرات پیچیده و طولانی‌مدت محیطی توسط پرندگان است.

🖇رفرنس

•ترنم نظیری•
•نادیا جمالدار•


🆔 @UIBiologists🌱💡
🔻تثبیت میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک، معمولا طی فرآیند ریزپوشانی انجام می‌شود. علت انجام این فرآیند، حفظ بقا و تاثیر مثبت میکروارگانیسم‌ها در شرایط سخت است.

🔹باکتری‌های ریزپوشانی شده در پزشکی، صنایع غذایی و کشاورزی مورد قرار می‌گیرند که امری بسیار مهم در فرمولاسیون این محصولات است.

🔸وبینار فرمولاسیون و ریزپوشانی پروبیوتیک‌ها، با هدف پرداختن به اهمیت ریزپوشانی، نحوه فرمولاسیون محصولات پروبیوتیک و حفظ بقای این میکروارگانیسم‌ها تا زمان رسیدن به محل اثربخشی، در روز ۳۰ام اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

⤵️برای دریافت کد تخفیف ۶۹ درصدی و استفاده از آخرین مهلت ثبت‌نام، به آیدی زیر پیام دهید.

🆔@ir_microacademy



🌱:{ @ir_micro_academy }
✅️ پاسخ سوال پست پزشکی فرد‌محور:

🩺 در پزشکی فرد‌محور: برآیند تعریف این نوع پزشکی تشخیص بیماری بر اساس ژنتیک هر فرد و تجویز داروی مختص به آن فرد است.

🥼 اما در پزشکی دقیق: بر اساس یک فنوتیپ بیماری یا جهش‌های مرتبط به بیماری یا نقص ژنتیکی، داروی مشخص تجویز می‌شود، در این روش گروهی از افراد با جهش‌های یکسان یک دارو می‌گیرند و گروه دیگر با جهش‌های دیگر داروی دیگری دریافت می‌کنند.مراد از پزشکی دقیق، دقت در تشخیص بر اساس جهش‌ها و تجویز داروی خاص برای همان جهش است.

🙏 با تشکر از جناب دکتر احمد موسوی برای پاسخ‌ به سوال مسابقه

🆔@UIBiologists🌱💡
Forwarded from NARA
صدای الکتریکی‌ای با فرکانس بالا که منجربه شب‌کوری می‌شود

🧬 دانشمندان دلیل ایجاد شب‌کوری را یک جهش در ژن پروتئین حساس به نور رودوپسین مشخص کردند. این بیماری از بدو تولد وجود دارد و باعث ضعف بینایی در محیط‌های کم نور می‌شود.

👀 جهش در ژن رودوپسین به‌نام G90D یک صدای غیرطبیعی ایجاد می‌کند. در نتیجه این صدا، سلول‌های استوانه‌ای موجود در شبکیه چشم که مسئول دید در شب و محیط های کم نور هستند حساس می‌شوند.

🌀 رودوپسین علاوه‌بر صدای الکتریکی غیرطبیعی‌، نوع دیگری از فعالیت الکتریکی به‌نام ایزومریزاسیون حرارتی خود به خودی را هم ایجاد می‌کند که در آن انرژی حرارتی درون مولکول رودوپسین باعث می‌شود تا رودوپسین به‌طور تصادفی فعال شود.

😵‍💫 بیماران مبتلا به شب کوری سلول‌های استوانه‌ای چشم قادر نیستند تغییرات نور را به‌خوبی تشخیص دهند. بنابراین برای دیدن در محیط های کم نور، به نور بیش‌تری نیاز دارند.

✏️ فاطمه پورحسن
🔍 نادیا جمالدار

منبع: medicalxpress


🌍@Donyae_zistcheh
🌍@Donyae_zistcheh_chat
نفس‌هایی که در محیط کاری گرفتار می‌شوند


🔍 یکی از چالش‌های مهمی که امروزه برخی از افراد با آن روبه‌رو هستند، انتخاب بین حفظ سلامتی و ادامه‌ی کار در محیطی است که احتمال دارد منجر‌به بیماری‌های مختلف شود.

👩‍🔬 آسم شغلی، بیماری تنفسی مرتبط با شغل است که در اثر مواجهه طولانی‌مدت با عواملی در محل کار مانند گرد‌و‌غبار غلیظ، مواد شیمیایی، رنگ‌ها، گازها، آلاینده‌ها و فلزات به‌ویژه پلاتین، کروم، نیکل و ... ایجاد می‌شود.

🫁 در آسم، راه‌های تنفسی باریک و متورم می‌شوند. هم‌چنین ممکن است مخاط اضافی ایجاد شود که تنفس را دشوار کرده و باعث سفتی قفسه سینه، خس‌خس سینه و تنگی نفس شود.

😷 مشاغلی مانند محققین آزمایشگاه، کارکنان سیلو، پلاستیک‌سازی، پارچه‌‌بافی، صنعت داروسازی و مواد شیمیایی، کارکنان چوب‌بری و حتی معلمان بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسم شغلی هستند و باید در مسیر پیشرفت، به سلامتی خود اهمیت دهند و کوچک‌ترین علائم را جدی بگیرند.

🤿 در آخر باید خاطر‌نشان کرد که تصمیم‌گیری برای انتخاب بین سلامتی و شغل نیازمند ارزیابی دقیق از شرایط کاری، وضعیت سلامتی فردی و هم‌چنین بررسی گزینه‌های موجود برای کاهش خطرات است. به‌عنوان مثال، استفاده از ماسک‌های تنفسی، سیستم‌های تهویه بهتر و هم‌چنین، افزایش استانداردهای ایمنی به حفظ سلامت کارکنان کمک می‌کند.


•زهرا رستمی•



🆔 @UIBiologists🌱💡
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📰 طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۵۰، نسبت افراد بالای ۶۰ سال به کل جمعیت دنیا تقریبا دو برابر خواهد شد. این یعنی در ایران هم باید خودمان را برای جمعیتی سالخورده‌تر آماده کنیم.

🔹 دکتر مسعود وثوق، دبیر علمی آکادمی پزشکی بازساختی ایران، به درستی اشاره می‌کند که:
«پزشکی بازساختی، دانش ضروری آینده‌ی پزشکی برای تمام جوامع و ملت هاست

🥼 پزشکی بازساختی به عنوان یک شاخه نوین از علم پزشکی، به دنبال ترمیم و بازسازی بافت‌ها و اندام‌های آسیب‌دیده یا فرسوده است. این علم نوین می‌تواند راه‌حلی برای چالش‌های سالمندی جمعیت ارائه دهد و به ما کمک کند تا:
🔺 طول عمر مفید انسان را با ترمیم و بازسازی اندام‌های حیاتی مانند قلب، کبد و کلیه افزایش دهیم.
🔺 کیفیت زندگی سالمندان را ارتقا دهیم.
🔺 با استفاده از روش‌های پیشگیرانه پزشکی بازساختیاز بروز بسیاری از بیماری‌های مرتبط با سن جلوگیری کنیم.
و
🔸 با هم می‌توانیم به دنیایی قدم بگذاریم که در آن سالمندی به معنای ناتوانی و بیماری نیست.

تهیه شده در کارگروه تولید محتوای آکادمی پزشکی بازساختی ایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
درمان بیماری با سلول!

📰 در پست قبلی، اطلاعات جامع و جالبی در خصوص سلول‌درمانی و امید به آینده‌ی درمان بیماری‌ها براتون به اشتراک گذاشتیم. اما حالا بیایید از زبان دکتر مسعود وثوق، ریاست محترم آکادمی پزشکی بازساختی ایران بشنویم: سلول‌درمانی چیست؟


~ با زیست‌شناسی از نو خواهیم ساخت!! 🧬

تهیه شده در کارگروه تولید محتوای آکادمی پزشکی بازساختی ایران
مرگ پایان زندگی نیست

🫀 اگر با دیدی خردمندانه به زندگی کوتاهمان نگاهی بیاندازیم، متوجه خواهیم شد که اعضای بدن ما نیازی ندارند تا با ما به دنیای دیگری بیایند؛ درواقع آن‌ها پس از ما هم می‌توانند زندگی کنند و زندگی بسازند.

👨‍🦽➡️ افراد زیادی در دنیای ما هستند که به‌دلایل مشکلات ژنتیکی مانند بیماری کلیه پلی‌کیستیک، نقص‌های مادرزادی، یا صدمات جسمی و آسیب‌های ناشی‌ از بیماری‌های مزمن مثل دیابت و...، در انتظار پیوند حیاتی‌ترین عضوهایشان به‌سر می‌برند.

📊 هم‌چنین آمارهای قابل توجهی وجود دارند که می‌گویند: هر فرد مرگ مغزی می‌تواند جان ۸ نفر را نجات دهد؛ هر ۱۰ دقیقه یک نفر به لیست انتظار پیوند اضافه می‌شود و هر ۲ ساعت، یک بیمار نیازمند پیوند عضو جان خود را از‌دست ‌می‌دهد.

💌 خوب است تا همه‌ی ما به این موضوع فکر کنیم که امضا کردن کارت اهدای عضو، چقدر می‌تواند در زندگی افراد نیازمند به پیوند تأثیرگذار باشد. به‌جریان انداختن زندگی در وجود چند نفر دیگر، روح و قلبی بزرگ می‌خواهد و تنها از انسان‌های بزرگ برمی‌آید، انسان‌هایی که مرگ پایان زندگی‌شان نیست.

روز جهانی اهدای عضو گرامی باد.

•الناز حسینی•

🆔 @UIBiologists🌱💡
🙏🌹 میزبان شما هستیم در بیستمین مرحله‌ی کافه‌ علم، یک هم‌نشینی صمیمانه‌ی علمی

👤 باحضور :
جناب استاد دکتر مسعود وثوق
جناب استاد دکتر رامین فاضل

🕙 زمان: ساعت ۱۱ الی ۱۵

🗺 مکان: نمایشگاه بین‌المللی تهران، سالن ۵، استیج اصلی سالن ۵


🆔@UIBiologists🌱💡
biology students union.pdf
8.4 MB
Proinflammatory polarization of engineered heat-inducible macrophages reprogram the tumor immune microenvironment during cancer immunotherapy


پلاریزاسیون پیش التهابی ماکروفاژهای القای حرارتی مهندسی شده، ریزمحیط ایمنی تومور را در طول ایمونوتراپی سرطان برنامه ریزی مجدد می کند.


•زینب زارع•


🆔@UIBiologists🌱💡
این ریلز رو نبین اگر.....👇🏻

📍دنبال بازار کار این دوتا رشته‌ی پرطرفدار نیستی
📍بین دوراهی انتخابشون گیر نیوفتادی

به نظرتون میکروبیولوژی بهتره یا بیوتکنولوژی🤔؟

برای مشاهده‌ی این ریلز روی لینک زیر کلیک کن👇🏻
🦠 مهندسی و کنترل ویروس‌ها توسط زنبور‌ها


🐝 زنبور "Microplitis Demolitor" یک زنبور انگلی بوده که تعداد زیادی ویروس درون تخمدان‌های آن یافت می‌شود. اما نکته جالب این‌ است که این زنبور در طی یک حرکت هوشمندانه با نیش خود این ویروس‌ها را وارد بدن کرم‌ابریشم می‌کند. سپس ویروس‌ها با استفاده از محتویات ژن‌های خود، سیستم ایمنی کرم‌ابریشم را سرکوب و رشد آن را کنترل می‌کنند. درنتیجه این عمل، بدن کرم‌ابریشم محیطی بی‌خطر برای بچه‌زنبورها خواهد شد.

زهرا صالح‌پور
نادیا جمالدار

🖇برای دریافت رفرنس کلیک کنید.

#اتحاد_زیست‌شناسان_ایران
#خبر

🆔@UIBiologists🌱💡
ژنتیک، امیدی تازه برای درمان PTSD


🔍 بیماری اختلال پس‌ از سانحه (Post-Traumatic Stress Disorder) یا همان "PTSD"، یکی از اختلال‌های نوروبیولوژیکی است که عموماً طی آن علائمی هم‌چون افکار‌ مزاحم و تغییرات خلق‌و‌خو در فرد مبتلا بروز کرده و در‌نهایت می‌تواند کیفیت زندگی بیمار را تغییر دهد.

📚 براساس مطالعه‌ای که به‌تازگی در مؤسسه تحقیقاتی "Karestan Koenen" صورت گرفته‌است، چهل‌و‌سه ژن یافت شدند که بر عمده‌ی فعالیت‌ها از عملکرد عصبی گرفته تا سیستم ایمنی، تأثیر می‌گذارند. این مطالعه موفق توانسته نورون‌های داخلی مؤثر در بروز این بیماری را هم شناسایی کند.

📌 از‌جمله ژن‌های دخیل در این بیماری می‌توان به "GRI1" و "GRM8" اشاره کرد، که در کانال‌های یونی مغز و تعدیل‌کننده‌های سیناپسی انتقال عصبی بیان می‌شوند؛ به‌علاوه ژن‌هایی مانند "EFNA5" و "FOXP2" هم در هدایت پیام در‌ طول آکسون و رو‌نویسی، نقش مهمی دارند.

💡 بدین‌ترتیب با تحقیق و بررسی اثر ژنتیک در بروز این بیماری و به‌علاوه تنظیم بیان این ژن‌ها با کمک ابزار‌های مهندسی ژنتیک، نه‌تنها می‌توانیم به درمان مؤثرتر این بیماری کمک کنیم، بلکه می‌توان از به ارث رسیدن آن به نسل‌های بعد نیز جلوگیری کرد.


•زهرا سعیدی حمزه‌خانلو•


🆔 @UIBiologists🌱💡
2024/10/01 16:27:31
Back to Top
HTML Embed Code: