Telegram Web Link
اقدامی برای تضمین حق بر آموزش شهروندان

اصل سی ام قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، برخورداری از آموزش و پرورش رایگان را از حق های اساسی ملت برشمرده است.

سزاوارتر آن بود که #دادرس_اساسی در قانون اساسی پیش بینی و تأسیس می شد تا فرآیند تضمین حق های اساسی ملت حاصل گردد. ولی در غیاب #دادگاه_قانون_اساسی، دادستان های محترم کشور می توانند در راستای تضمین حقوق عمومی گام های ارزشمندی بردارند.

نامه دادستان محترم شهرستان فارسان خطاب به اداره آموزش و پرورش، مبنی بر رایگان بودن آموزش و پرورش را می توان اقدامی در این راستا ارزیابی نمود و از دیگر قضات دانا، دغدغه مند و آزادی طلب، انتظار اقدام های مشابه را برای تضمین حقوق اساسی شهروندان داشت.

بی تردید، قوه قضاییه می تواند، با تضمین اجرای حقوق شهروندان ایرانی و پهن کردن بستر اجرایی فصل سوم قانون اساسی «حقوق ملت»، نقشی بی بدیل در تحقق عدالت ایفا نماید.

علیرضا محمدنژاد داریانی
۲۹ فروردین ۱۳۹۸

#آموزه_های_حقوق_عمومی
@mohamadnezhad
عمر ناهنجاری به درازای تاریخ و عمر ناهنجاری سیاسی به درازای تاریخ حکومت¬هاست.
پیشگیری از اعمال ناهنجار در سطح اجتماع وظیفه حکومت هاست. عناصر، مبانی و مختصات حکومت در جهت رفتار با افراد اجتماع می¬تواند میزان رضایت¬مندی فرد را مشخص نماید. ارزش¬ها و مبانی مشترک باعث انسجام و همبستگی بین افراد جامعه است.
نقش حقوق در اجتماع تبدیل ارزش¬ها به قاعده است. شرط لازم اسقرار حقوق، نهاد است. هر نظام حقوقی با ساخت نهاد مختص خود به قاعده معنا می¬بخشد. شیوه و روش حکومت قانون، دموکراسی است چراکه افراد خود واضع و تابع آن هستند. تفاوت دیدگاه¬ها بین اقتدارگرایان، سلطه اکثریت بر اقلیت و ایجاد ریشه¬های تنفری در اقلیت، جنگ بین فقیر و غنی و ریشه¬های اقتصادی و فرهنگی عامل اصلی گرایش افراد به ناهنجاري و رفتارهای خشونت¬آمیز است.

https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
Forwarded from بابل روز
#قاضی_بابلی برنده تندیس رای حقوق شهروندی شد

🔹️ #حشمت_رستمی_درونکلا، قاضی دادگستری که به صدور آراء قضایی مستند به اعلامیه‌های جهانی حقوق بشر شهرت دارد، #تندیس برترین رای قضایی در زمینه #حقوق_شهروندی را کسب کرد.

چهار‌شنبه، ١١ اردیبهشت ٩٨.

🆔 @babolrooz
🎞 گزارش تصویری خبرگزاری پانا از «مراسم اهدای اولین دوره جایزه حقوق شهروندی دانشگاه علامه طباطبائی»
عکس: مهدی ماهری - پانا
عکس‌ها را از لینک زیر مشاهده نمایید:
http://www.pana.ir/photo/911583

@jayezeyehoghoghshahrvandi
برگزیدگان جایزه حقوق شهروندی دانشگاه علامه طباطبائی مشخص شدند

منتخبان نخستین جایزه حقوق شهروندی دانشگاه علامه طباطبایی که به‌منظور ترویج گفتمان حقوق شهروندی با حضور معاون حقوقی رئیس جمهور، دستیار سابق رئیس جمهور در حقوق شهروندی، حقوقدانان، وکلا و قضات دادگستری، جمعی از نمایندگان مجلس و مقامات سیاسی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، مشخص شدند.

به گزارش روابط عمومی نخستین جایزه حقوق شهروندی دانشگاه علامه طباطبایی، برگزیدگان بخش‌های مختلف این جایزه به شرح زیر می‌باشند.

تندیس برترین اثر علمی به‌طور مشترک به دکتر حسین شریفی طرازکوهی و دکتر غلامرضا کامیار تعلق گرفت.

تندیس برتر بخش برترین تلاش قانون‌گذاری در بخش برترین لایحه به لایحه جامع انتخابات تعلق گرفت. لایحه الحاق یک تبصره به ماده ۵ قانون سنجش و پذیرش در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی نیز به‌عنوان لایحه شایسته تقدیر برگزیده شد.

همچنین تندیس برترین تلاش قانون‌گذاری در قسمت طرح قانونی برای طرح جامع مدیریت خدمات شهری و روستایی به مجلس شورای اسلامی تعلق گرفت.

طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران ( تداوم حضور اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی در شوراهای اسلامی شهر و روستا) و طرح مدیریت تعارض منافع نیز به‌عنوان دو طرح شایسته تقدیر این بخش انتخاب شدند که دکتر حسین میرمحمد صادقی معاون قوانین مجلس شورای اسلامی جوایز این بخش را به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی دریافت کرد.

در ادامه وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات به‌عنوان دستگاه اجرایی برتر در زمینه حقوق شهروندی انتخاب شد که مهندس حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و دکتر اکبری نوری دستیار ویژه وزیر در امور حقوق شهروندی تندیس این بخش را به‌نمایندگی از این وزارت‌خانه دریافت کردند.

سازمان مردم‌نهاد انجمن میثاق فجر انتصار اهواز که در زمینه تشویق مردم به دادخواهی نسبت به حقوق خویش از طریق مجاری قانونی فعالیت می‌کند به‌عنوان برترین سازمان مردم نهاد تندیس این جایزه را دریافت نمود.


تندیس بخش برترین تصمیم قضایی به‌طور مشترک به حشمت‌الله رستمی درون کلا قاضی دادگاه تجدیدنظر استان مازندران و علی عزیزی، قاضی شعبه ۱۱۴۱ دادگاه کیفری ۲ تهران تعلق گرفت.

در انتهای این مراسم تندیس برترین فعال اجتماعی به سعیده قدس، بنیانگذار موسسه خیریه کودکان سرطانی محک به پاس یک عمر فعالیت در زمینه حقوق کودکان دارای سرطان و امور خیریه تعلق گرفت.
همچنین در این بخش سازمان میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به‌عنوان دستگاه اجرایی شایسته تقدیر انتخاب شد که لوح این بخش توسط اقایان طالبیان و رئوف، دوتن از معاونان رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دریافت شد.

پایان بخش این برنامه نیز اجرای قطعاتی موسیقی توس گروه موسیقی سالار عقیلی و خوانندگی این هنرمند کشور بود که با استقبال گرم حضار روبرو شد.

گفتنی است در این نشست دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی و دکتر لعیا جنیدی به سخنرانی پرداختند و شماری از نمایندگان مجلس، معاونان وزرا و جمع کثیری از استادان و دانشجویان حقوق حضور داشتند.

🔸 @jayezeyehoghoghshahrvandi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔸 سخنرانی سعیده قدس، بنیانگذار موسسه خیریه کمک به کودکان سرطانی (محک) و تندیس برترین فعال اجتماعی نخستین جایزه حقوق شهروندی دانشگاه علامه طباطبائی پس از دریافت این جایزه

@jayezeyehoghoghshahrvandi
Forwarded from هنر مدیریت
ما خودمان حوصله نداریم پیشرفت کنیم

نزدیک به 130 سال پیش در سال 1875 میلادی ، ژاپنی‌ها یکبار به این نتیجه رسیدند که توسعه‌یافتگی در بخش خصوصی حاصل میشود و این را یک بار روی کاغذ نوشتند و امروز هم در حال اجرای آن هستند ولی ما از مشروطه تا امروز مرتب سمینار و همایش برگزار میکنیم تا مشخص کنیم توسعه‌یافتگی خوب است یا بد ...
دلیلش هم این است که با جهان ارتباط نداریم
در نتیجه نمی‌توانیم از دیگر کشورها بیاموزیم .

اگر قرار باشد فردی را چند سال به کلاس ببرند و درباره شنا کردن با او صحبت کنند اما هیچگاه به استخر نرود و شنا نکند هرگز نمی‌تواند شنا را یاد بگیرد

ژاپن از ایران یک بشکه نفت میخرد به قیمت 60 دلار و آن را تبدیل به 600 دلار می‌کند و به دنیا می‌فروشد

اما ما در ایران راحت‌تر می‌توانیم همین کار را انجام دهیم چون ما هم خودمان تا یک قرن سوخت فسیلی در اختیار داریم هم به آب‌های بین‌المللی دسترسی مستقیم داریم بنابراین اگر توسعه‌ هدفمان باشد این همه سمینار و برنامه نیاز نداریم چون همۀ مسائل تقریبا مشخص هستند

ولی سوال اصلی این است آیا ما ایرانی‌ها واقعا می‌خواهیم پیشرفت کنیم ؟؟

پیشرفت یعنی تغییر .
ما چقدر علاقه‌مندیم تغییر کنیم ؟
همه میدانیم که کره جنوبی 40 سال پیش چه وضعی داشت ولی وضع امروزش به این خاطر است که هم مردمش و هم حکومتش خواستند تغییر کنند

در نتیجه این کشور 40 میلیونی امروز 800 میلیون دلار تولید ناخالص ملی دارد و ایران 80 میلیونی 400 میلیون تولید ناخالص دارد
که اگر نفت نبود به 100 میلیون دلار می رسید

باور کنید نمی‌توان گفت که ما می‌خواهیم پیشرفت کنیم ولی نرخ مطالعه در افغانستان از ایران بیشتر باشد .دموکراسی در کشوری به وجود می‌آید که طبقه متوسط آن به آگاهی رسیده باشند ، مشروطه شکست خورد چون از ده میلیون نفر مردم ایران در آن زمان فقط 10 هزار نفر سواد داشتند

اما جمهوری چک به این دلیل شش ماه بعد از فروپاشی شوروی به دموکراسی رسید که جامعه آمادگی پذیرش آن را داشت و وقتی واسلاو هاول از دموکراسی حرف زد مردم همه میدانستند یعنی چه و آنرا پذیرفتند .

تا این آگاهی به خصوص در قشر متوسط ما وجود نداشته باشد هیچ حرکت رو به جلویی انجام نخواهد شد .

دکتر محمود سریع‌القلم





@honaremodiriat
Forwarded from هنر مدیریت
ده مهارت کلیدی لازم در سال ٢٠٢٠ میلادی

مجمع جهانی اقتصاد در گزارش خود فهرست ده مهارت کلیدی لازم برای موفقیت در سال ٢٠٢٠ را منتشر کرده است:

۱. "مهارت حل مسائل پيچيده" در سال ٢٠٢٠ مانند سال ٢٠١٥ همچنان در رتبه اول باقی خواهد ماند و کماکان مهمترين مهارت يک فرد در دنيای پيچيده امروز محسوب مي شود.

۲. "تفکر نقادانه" از رتبه ٤ به رتبه ٢ صعود مي کند. اين بدان معني است که دنيای جديد در ارتباط با وضع موجود نياز بيشتری به تحليل نقادانه خواهد داشت.

۳. "خلاقيت" از رتبه ١٠ به رتبه ٣ صعود مي کند.
این آیتم بالاترين رتبه صعود را در جدول دارد و البته اين صعود کاملاً طبيعی به نظر مي رسد. با پيچيدگی های روزافزون در دنيای امروز، توانایی حل مسئله، نياز روزافزونی به خلاقيت خواهد داشت.

۴. "مهارت مديريت انسان ها" علی رغم سقوط از رتبه ٣ به رتبه ٤ اما همچنان در بین مهارت های برتر قرار خواهد داشت. این نشان می دهد که این مهارت، در دنیای آینده نیز از اهميت بالايي برخوردار خواهد بود.

۵. " هماهنگی و سازگاری اجتماعی" از رتبه ٢ به ٥ منتقل شده است. اما باز هم جزء پنج مهارت برتر قرار دارد.

۶. "هوش احساسی/عاطفی" يک مهارت کاملاً جديد در ١٠ مهارت برتر است! که با توجه به مفهوم آن طبیعی است که در بین ١٠ مهارت قرار گرفته باشد.
هوش عاطفی، شیوه برخورد فرد با مسائل و فراز نشیب‌های زندگی را نشان می‌دهد و می تواند موجب شود که ارتباط بهتری با اطرافیان برقرار کند و در نتیجه قدرت سازش بیشتری با مشکلات عاطفی و هیجانی داشته باشد. این افراد مسئولیت پذیری بیشتری دارند و در مورد خود برداشت و نگرش مثبتی دارند.

۷ و ۸. "قضاوت" و "تصمیم گیری" با وجود ورود خلاقيت و هوش عاطفی به مکان های بالاتر جدول, با کمی جابجایی در رتبه ٧ و ٨ قرار خواهند داشت. زیرا مهارت قضاوت کردن مسائل و اتفاقات پیرامون و مهارت تصميم گيری، برای ساختن دنيای جديد نقشی حياتی دارد.

۹. مهارت "مذاکره" در رتبه نهم قرار خواهد داشت.

۱۰. "انعطاف پذيری ادراکی" نیز يک مهارت جديد است و حکایت از آن دارد که بايد در شيوه و رويکرد ادراکی خود انعطاف پذيرتر باشيم.

تحلیل راهبردی:

نگاهی عمیق به این فهرست سه پیام کلیدی برای ما دارد:
مهارت های مرتبط با "اندیشیدن" در این لیست غوغا می کند. از حل مسایل پیچیده تا انعطاف پذیری ادراکی.






@honaremodiriat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دکتر فریدون جعفری، عضو هیئت علمی دانشگاه همدان و دستیار ویژه وزیر علوم در امور حقوق شهروندی در مراسم اهداء جوایزه اولین جایزه حقوق شهروندی:
صحبت از حقوق شهروندی به دو اعتبار است، اول اینکه ما افتخار می‌کنیم به گذشته و تاریخ‌مان و منشور حقوق شهروندی که در زمانی که در دنیا خون و خونریزی حرف اول را میزد، گذشتگان ما دست به تدوین حقوق شهروندی زدند.

بُعد دیگر بعد ملی و مذهبی است؛ ۱۴۰۰ سال پیش پیامبری پا به صحنه جهان هستی گذاشت که از حرف‌هایش در قرن ۱۷ و ۱۸ به عنوان اصول بنیادین حقوق بشری نام برده شد.
نباید نادیده بگیریم که حقوق شهروندی برای کشور ما است و ما باید در این‌باره مطالبه‌گر باشیم.

دو واحد درس آشنایی با کلیات حقوق شهروندی در وزارت علوم تدوین شد و دی‌ماه گذشته به دانشگاه‌ها ابلاغ گردید.

سیاست وزارت علوم اعتماد و احترام به استقلال دانشگاه‌ها است.

کدام دانشجو به ما مراجعه کرد که حقوقش نقض شده است؟
اگر موردی باشد و ما رسیدگی نکرده باشیم من استعفا می‌دهم. در دوران تصدی اینجانب در وزارت، ۱۳نفر به ما مراجعه کردند و ما پیگیری کرده و مشکلات پیش‌آمده برای ایشان در گزینش را حل کردیم.

@jayezeyehoghoghshahrvani
دادگاه نخستین با اینکه زوج نسبت به زوجه با خشونت رفتار نموده ! و با بی اهمیت تلقی نمودن ایراد ضرب و جرح عمدی ، زن را الزام به تمکین نموده است! اما دادگاه تجدیدنظر استان مازندران ، با یادآوری اینکه وظیفه قوه قضاییه پیشگیری از وقوع جرم هستش نه ترویج خشونت در جامعه مدنی، با نقض دادنامه دادگاه نخستین، به استتاد اسناد داخلی و بین المللی حقوق بشر،حکم به رد دعوی تجدیدنظر خوانده ( مرد ) صادر نموده است
https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
علی اصفهانی، دادستان عمومی و انقلاب اصفهان:
🔺بر طبق فتوای علما و همچنین براساس قانون، دوچرخه سواری بانوان در فضای عمومی فعل حرام است/ایرنا

نمی دانم در برابر این اظهار نظر جناب دادستان چه واکنشی داشته باشم بگریم یا بخندم !!!در برهه ای از زمان که حتی عربستان که کشوری معروف به داشتن مواضع سختگیرانه نسبت به زنان است اندک اندک تصمیم به فاصله گرفتن از آن مواضع دارد ،بانوان سرزمین من باید از برخی حقوق مسلمشان محروم شوند. ما به کجا می رویم .... جناب دادستان ما نیازمندیم تا مردم و زنانمان را با همدلی بیشتر دلگرم کنیم تا این روزهای دشوار و سخت جنگ اقتصادی را با آرامش پشت سر بگذارند نه دلسردتر.... زنان ریشه های جامعه هستند و برای داشتن جامعه ای سالم نیازمند ریشه هایی قوی شاد و مستحکم هستیم.
@successfulwomen1
Forwarded from فراسوی سیاست (Abbas Khalaji)
«دلبری سیاسی از عوام»!

مهدی تدینی

پوپولیسم نوعی منش و روش سیاسی برای کسب قدرت است. بی‌تردید قدرت در «داشتن هوادار» نهفته است، پس کسی که می‌خواهد قدرتمند شود، باید هوادار جمع کند؛ هوادارانی که شعار دهند، اسمش را فریاد زنند، پرچمش را تکان دهند، دنبال ماشینش بدوند، در سخنرانی‌هایش هیاهو کنند ... بدون این جماعت هلهله‌گر که زود برافروخته می‌شوند و رگ گردنشان بیرون می‌زند، نمی‌توان به جایی رسید. پس هدف روشن است: «جذب مردم». راستی، «مردم» به زبان لاتین می‌شود «پوپولوس» (populus) و در فرانسه نیز واژۀ «پوپولاس» (populace) به معنای «عوام» است؛ ریشۀ واژۀ «پوپولیسم» نیز همین «پوپولوس» است. ما در مورد پوپولیسمی سخن می‌گوییم که به معنای «عوام‌گرایی» است. در این نوشتار می‌خواهیم برخی ویژگی‌های «سیاستمداران پوپولیست» را برشماریم.

تا همین‌جا پیداست که «پوپولیسم» روشی فرصت‌طلبانه و از عوارض جانبی دموکراسی است. مردم هلهله‌گری که بالا وصفشان آمد، شناسنامه‌ای دارند که در انتخابات به کار می‌آید. پس هدف روشن است: جذب مردم. اما جذب مردم کار بس دشواری است. درون مردم هزار گروه متفاوت و متضاد، هزار دسته و جنبش و جریان وجود دارد که منافع خاص خود را دارند و به سادگی فریب نمی‌خورند. بنابراین، بهتر است به جای «کل» مردم، به سراغ «بخشی» از مردم رفت که فریب‌پذیرتر، سرایت‌پذیرتر، خوش‌خیال‌تر و ساده‌انگارترند: «عوام». پس هدف اصلی دولتمرد پوپولیست دلربایی از «عوام» است.

پوپولیست سیاستمداری است که اظهارنظرهایی عامه‌پسند انجام می‌دهد که جذابند، اما غیرواقع‌بینانه یا آسیب‌زا هستند. برای مثال سیاستمدار پوپولیست می‌گوید: می‌توان به هر ایرانی یک میلیون یارانه داد! می‌توان فلان دشمن را لای دندان خُرد کرد! در موردی نادر، دولتمردی ادعا می‌کرد نوجوانی ایرانی در زیرزمین خانه‌اش انرژی هسته‌ای ساخته است!

سیاستمدار پوپولیست می‌کوشد پیچیدگی‌های دنیای اقتصاد، سیاست، مدیریت و حقوق را انکار کند یا نادیده بگیرد و از این طریق مسائل را بیش از حد ساده‌ جلوه دهد. فایدۀ این ساده‌سازی افراطی این است که عوام حرفش را می‌‌فهمند و ذوق می‌کنند. عوام چیزی را قبول می‌کنند که بفهمند، با ایده‌های پیچیده میانه‌ای ندارند.

سیاستمدار پوپولیست تضادی آشتی‌ناپذیر میان «مردم» و «نخبگان» تعریف می‌کند و اصرار دارد نخبگان کمتر از مردم عادی می‌فهمند و هر چه نخبگان می‌گویند به ضرر مردم است. به همین دلیل با نهادهایی که نخبگان در آن نقشی تعیین‌کننده دارند، می‌ستیزد و دائم علیه آن‌ها سخن می‌گویند. برای مثال، دائم به احزاب می‌تازد و نفس وجود احزاب را بی‌دلیل می‌داند، و مدعی می‌شود می‌تواند از منافع متضاد تمام مردم دفاع کند!

به همین دلیل، پوپولیست‌ها دائم زیر گوش مردم می‌خوانند که نهادها و تشکل‌های سیاسی همه فاسدند و تنها راه مردم این است که دست از احزاب و تشکل‌ها بکشند، و هیچ کاری را به نمایندگان حزبی واگذار نکنند، بلکه امور خود را به طور مستقیم به یک مرد عمل (یعنی همان سیاستمدار پوپولیست ما و تیمش) واگذار کنند. اینجاست که «دیدار چهره‌به‌چهره» اهمیت می‌یابد. سیاستمدار پوپولیست دائم باید بین مردم باشد. البته بین مردم بودن فضیلت هر سیاستمداری است، برای همین هم کسی حق ندارد به او شک ‌کند! و اگر کسی این حضور بین مردم را نمایشی بداند، حسابش با همان مردمی است که از دیدن آن سیاستمدار مردمی در شهر و روستای خود ذوق‌ کرده‌اند.

پوپولیست‌های رادیکال، تعمداً گسل‌های اجتماعی را فعال می‌کنند تا از شکاف‌های اجتماعی سود برند. آن‌ها کینه‌های خاموش یا روشن اجتماعی را تحریک و ملتهب می‌کنند و مردم را علیه هم می‌شورانند: روستایی را در برابر شهری، کارگر را در برابر کارفرما، فقیر را در برابر توانگر، دیندار را در برابر سکولار ... و اتفاقاً یکی از بهترین اسلحه‌های اجتماعی را در اختیار دارند: «توپخانۀ عوام» هر لحظه آماده است به نفع آن‌ها مواضع احزاب و جریان‌های دیگر را گلوله‌باران کند.

نکتۀ آخر هم اینکه «پوپولیسم» پدیده‌ای خاص چپ یا راست نیست! این تصور غلطی است که پوپولیسم پدیده‌ای راست‌گرایانه است. پوپولیسم گونه‌های متفاوتی دارد، راست و چپ و لیبرال (میانه).

پی‌نوشت:

اما مشکلی بسیار بزرگ‌تر نیز پدید آمده است. «پوپولیست» نامیدن رقیب سیاسی یکی از انواع لگد در مبارزات سیاسی است. یعنی برای ضربه زدن به سر و گردن حریف سیاسی، یکی از بهترین کارها «پوپولیست» نامیدن اوست. و اگر این لگد فایده نکرد، لگد کاراتر این است که او را «فاشیست» بنامید! به همین دلیل، گاهی اتهام پوپولیست بودن، در جاهای نادرستی به کار می‌رود و تشخیص در اینجا دشواری است که واقعاً پوپولیست کیست؟ او که «اتهام می‌زند» یا «او که اتهام می‌بیند»؟

@tarikhandishi

#پوپولیسم #پوپولیست #عوام #عوام‌گرایی #سیاستمداران_پوپولیست

@akhalaji
💢سریع بخوانید...

"دوچرخه سواری دختران، تقابل فقه و حقوق شهروندی"

✍️ یادداشتی کوتاه از روح اله خلجی

هرچند شهرداری اصفهان از تحویل دوچرخه به بانوان خودداری می کند اما در متون قانونی صراحتا هیچ منعی برای دوچرخه سواری بانوان وجود ندارد.
@vekalattejarat
دوچرخه سواری دختران از مسائلی است که مورد پذیرش حقوق شهروندی است اما در حقوق اسلام امری قطعا حرام است.
در فقه اسلامی، نمایش اندام زن، ممنوع است. حتی در برخی از روایات آمده است که اگر یک مرد، اندام زن نامحرم را توصیف کند فعل حرامی مرتکب شده است. دوچرخه سواری موضوع هیچ حکم فقهی نیست اما آنچه موضوع احکام فقهی و روایات اسلامی است عدم نمایش بدن زن در انظار عمومی است. نمایش آشکار درشتی و برجستگی پا و نیم تنه پایین زن و حرکت موزون پاهای او و رفتار جنسیت گرایانه در حین دوچرخه سواری از نظر مبانی روایات و فتاوای فقهی ، قطعا امری حرام است.
@vekalattejarat
من نمی خواهم بگویم دختران حق شهروندی دوچرخه سواری ندارند بلکه برعکس، دوچرخه سواری زنان از حقوق اجتماعی قطعی ایشان است که البته و صد البته حقوق اسلامی آن را نمی پذیرد. فقه کلاسیک بسیار سختگیرانه تر از روابط رایج بین مسلمانان امروز است.
اکنون باید به این نتیجه برسیم که لزوما اسلام تمام قواعد حقوقی جدید را پوشش نمی دهد و دانش حقوق نیز هیچ ملازمه عقلی با قواعد تشریعی، دستوری و خدا محور اسلام ندارد.
به همین دلیل است که تعدادی از فقهاء مانند امین استرآبادی دلیل عقلی را از شمار ادله احکام خارج دانسته اند.
#دوچرخه_سواری_بانوان #فقه #حقوق_شهروندی #اسلام

🌐 www.rkz.ir

📲 @vekalattejarat
فروارد
Forwarded from موسسه حقوقی بین المللی پایاداد
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞تحلیل حقوقی فیلم رستگاری در شاوشنگ
برپایه این فیلم مروری داشتیم بر حقوق زندانی در نظام حقوقی ایران، ایالات متحده و اسناد حقوق بین الملل
تهیه شده توسط تیم پژوهشی موسسه حقوقی پایاداد
@payadaadlawfirm
کمک عائله‌مندی چیست؟

کمک عائله‌مندی حمایتی است که علیرغم مشروط بودن به پرداخت سنوات مشخصی حق بیمه، برخلاف سایر کمک‌های شمارش‌شده، تادیه آن برعهده کارفرما است. کمک عائله‌مندی منحصراً تا دو فرزند کارگر پرداخت می‌شود و چنانچه فرزند کارگر که موجبات پرداخت کمک مزبور به کارگر را فراهم کرده است، شرایط لازم را از دست بدهد و کارگر فرزند دیگری نیز داشته باشد جایگزین آن خواهد شد. میزان کمک هزینه عائله‌مندی معادل سه برابر حداقل مزد روزانه کارگر ساده برای هر فرزند در هر ماه است و همانگونه که ذکر شد صرفاً تا دو فرزند پرداخت می‌شود.
#بیمه #حقوق_کار
🌐 www.rkz.ir

📲 @vekalattejarat
فروارد
کتاب کلیات حقوق شهروندی که توسط دو نفر از دانشجویان فعال و پژوهشگر دکتری با نظارت اجماعی بنده در انتشارات تخصصی حقوق شهروندی به زیور طبع اراسته شده از جمله آثاری است که در مسیر آموزش تخصصی حقوق شهروندی که از وظایف ساختاری وزارت علوم است می تواند بسیار اثرگذار باشد بالاخص که از دیماه سال 1397 تدریس دو واحد آشنایی با کلیات حقوق شهروندی به صورت بخشنامه وزارتی به همه دانشگاهها ابلاغ شده است و بسیاری از دانشگاهها این درس را در زمره دروس عمومی خود البته فعلا به صورت اختیاری قرار داده اند.
امیدوارم جوانان برومند این سرزمین در راه ارتقای حقوق شهروندی در کشوری که از لحاظ تاریخی از دوران باستان طلایه دار رعایت حقوق بشر و شهروندی بوده هیچگاه از تلاش نایستند.
#کتاب
#کتاب_کلیات_حقوق_شهروندی
#درس_حقوق_شهروندی
#تاریخ_درخشان_ایران
#نظارت
#دانشگاه #وزارت_علوم
#دستیار_وزیر_علوم_در_حقوق_شهروندی
https://www.instagram.com/p/Bx9gOSFj_u7/?igshid=t0xfflwdlcfv
عدالت کیفری، اصطلاحی است که با مفهوم عدالت قرین شده و بدین جهت مفهومی چند وجهی به خود گرفته است. از این رو، عدالت کیفری را به یک تعبیر می توان آرمان حقوق کیفری نامید.
عدالت کیفـری، نظام مدیریت اعمال و وقایع مجـرمانه است. اصول و مقررات این نظام از سوی هیـأت حـاکمه، تدوین و اجرا می شود. یکی از مصادیق بارز عدالت کیفری، حقوق شهروندی است و مهم ترین رکن در رعایت حقوق شهروندی، آزادی است. تضمین حقوق شهروندان و اجرای عدالت در تمامی مراحل دادرسی اعم از کشف جرم، تعقیب، تحقیق، محاکمه، اعمال مجازات یا اقدامات تأمینی و تربیتی از وظایف بنیادین عدالت کیفری است.
بسياري را عقیده بر این است که سازمانی می تواند طلایه دار حفظ حقوق آحاد جامعه باشد که خود در پاسداشت تلاش نیروی انسانی شاغل در آن سازمان، همتی مضاعف داشته و سعی خود را معطوف ترمیم و ارزش بخشی به آنان کرده باشد.
@Social_Rights_Citizenship_rights

https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
@Social_Rights_Citizenship_rights

مقاله: تحليل گفتمان حقوق شهروندي در گستره انديشه پسانوين حكومت مداري
آرين پتفت
پروين دهقاني
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

http://ijmedicallaw.ir/article-1-898-fa.pdf


https://www.tg-me.com/Social_Rights_Citizenship_rights
2024/09/28 09:28:37
Back to Top
HTML Embed Code: