Telegram Web Link
✍🏼 این را می‌دانستیم که تروریست‌ها فداییِ فراری پس از جنایت سیاهکل را مردم روستاهای اطراف به دام انداختند اما نمی‌دانستیم که این دو تن، بلور و عزیز اسدنیا، ساکن روستای "چهل‌ستون" لاهیجان، طراح زنده‌گیری جانیان فدایی بودند.

به این مناسبت، ۱۹ بهمن، سال‌روز جنایت تروریستی سیاهکل را باید از این پس "حماسه‌ی عزیز و بلور" بنامیم؛ به یاد روشن آن دو میهن‌پرست و روشن‌بین راستین

✔️ @SasanAghaei
📜 #تاریخ_نگاری
ساسان آقایی
👁 ماموریت ایران: نسخه‌ی روسی ◽️ نقش شوروی در براندازی نظام شاه چه بود؟ 📜 #تاریخ_نگاری پس از سال‌ها، این را برای نخستین بار علنی می‌نویسم: آن‌چه که در ۵۷ روی داد، یک نقشه‌ی روسی (با در نظر گرفتن تمامی دست‌های دیگر غربی) بی‌نقص بود که برای سال‌ها روی تک‌تک…
👁 راز بیماری پادشاه
◽️ چرا روس‌ها مهم‌ترین "راز ایران" در ۵۷ را می‌دانستند؟

📜 #تاریخ_نگاری

در سال ۵۷، در تمام ایران، ۵ نفر هم نمی‌دانستند که #شاه بیمار است از جمله هیچ کدام از امرای ارتش، رییس سنا یا نخست‌وزیرها. به حدی محرمانه بود که جلد قرص‌های شاه را تغییر می‌دادند تا کسی نفهمد بیمار است و نوع بیماری چیست.

اکنون پرویز ثابتی فاش کرده، که باجناقش که با روس‌ها کار می‌کرده❗️و با افراد میان‌رده‌ی روسی (و احتمالن افرادی در کاگ‌ب) ارتباطاتی داشته، همان اوایل ۵۷ از روس‌ها شنیده که شاه بیمار است و سرطان دارد و این را همان زمان با ثابتی در میان می‌گذارد، آن قدر موضوع عجیب بوده که ثابتی می‌گوید: "من فکر کردم دیس‌اینفورمیشن روس‌هاست".

این یک تاییدیه‌ی مهم دیگر از سوی یک منبع مهم امنیتی‌ست بر ریشه‌های روسی ۵۷ که به تازگی در یادداشت‌هایی به آن پرداخته‌ام و پس از سال‌ها، عمومی درباره‌اش نوشته‌ام. آگاهی روس‌ها از بیماری شاه، دو خروجی مهم داشته است:

1⃣ روس‌ها می‌دانستند که شاه دچار بیماری حادی‌ست و چه داروهایی استفاده می‌کند. می‌دانستند داروها، او را در وضعیت بغرنجی از نظر روحی و توان تصمیم‌گیری قرار می‌دهد، بنابراین وقت ضربه‌ی نهایی رسیده است

2⃣ اطلاع روس‌ها از بیماری فوق‌محرمانه‌ی شاه که حتا آمریکایی‌ها نیز مستقیمن در جریانش نبودند، بیان‌گر سطح نفوذ و گستره‌ی چتر اطلاعاتی آنان بر ایران بوده است. بی‌جهت نیست که برنامه‌ریزی چگونگی از کار انداختن سیستم و اجرای برنامه‌ی روز فروپاشی (لینک یادداشت قبلی)، دقیق بود و درست اجرا شد؛ به جز زمان دقیقِ ضربه، به خوبی می‌دانستند باید با چه نیرویی و در چه ناحیه‌ای ضربه را وارد کنند تا سیستم فرو بپاشد!

✔️ @SasanAghaei
#یادداشت #روسیه

📌 پی‌نوشت
این ادامه‌ای‌ست بر دو یادداشت قبلی من در همین زمینه. یادداشت دوم را درباره‌ی "چرایی خروج شاه از کشور" هنوز در کانالم منتشر نکرده‌ام
⚠️ راه بردگی
◽️ هشدار❗️ تله‌ی چینی به کار افتاده

⛔️ #ترکمنچین

آژیر هشدار "از دست رفتن ایران" بلندتر می‌شود و آن قدر، سروصدا تولید می‌کنند تا موضوع اساسی، بیرون از توجه بماند.

دو خبر ساختن "فاز دوم فرودگاه بین‌المللی" و "ورزشگاه جدید تهران" به دست "چینی‌ها"، خبرهایی هولناک و خانمان‌سوز است. چرا؟ چون #تله_چینی به کار افتاده است!

۲.۵ سال پیش به هنگام بستن شدن قرارداد شوم "ترکمنچای چینی"، در مقاله‌ای بلند (لینک)، توضیح دادم که تله‌ی چینی چیست، چگونه کار می‌کند و چرا ایران برای چین، شهد شیرین بکری‌ست که تا آخرین قطره‌اش را خواهد نوشید و جز تفاله‌ای باقی نخواهد گذاشت.

مختصر و مفید، تله‌ی چینی گردابی از پروژه‌های فاقد توجیه علمی/عملی/اقتصادی‌ست که چین با وام خودش به خودش، در کشورهای ورشکسته به اجرا درمی‌آورند و از آن‌جا که این کشورها قادر به بازپرداخت بدهی‌ها نیستند، در گردابی تصاعدی از نرخ بهره، وثیقه‌گذاری و در نهایت مستعمره شدن، غرق می‌شوند(لینک).

دو طرح اخیر چین که نتیجه‌ی قرارداد ننگین ۲۵ ساله یا بهتر، ترکمنچای چینی است، اگر اجرایی شود، نمونه‌های بارز تله‌ی چینی‌اند؛ طرح‌هایی فاقد هر توجیه اقتصادی که آن قدر مطالعات آن سطحی و ابلهانه است که می‌خواهند ورزشگاه را روی گسل بسازند؛ همین قدر پوچ و بی‌مصرف!

چرا بی‌مصرفند و فاز دوم فرودگاهی یا ورزشگاه جدید، فاقد توجیه اقتصادی‌ست؟ چون مطلقن در هزار اولویت اقتصادی امروز ایران هم نیستند! کشوری منزوی که ایرلاین‌های جهانی، حاضرند با صرف هزینه‌ی گران‌تر و مصرف سوخت بالاتر، شرق و غرب و شمال و جنوب آن را دور بزنند تا در حریم فضایی‌اش قرار نگیرند و حجم مسافر خارجی‌اش به اندازه‌ی یک جزیره‌ی ترکیه نمی‌رسد، فاز دوم فرودگاه در کجای اولویت اقتصادی‌اش قرار دارد؟ کشوری با یک فوتبال مرده، بدون تماشاگر، ممنوع برای زنان و بدون مقام بین‌المللی که از نگه‌داری درست ورزشگاه آريامهر(آزادی) ناتوان است، ورزشگاه جدید به چه کارش می‌آید، آن هم وقتی که دو ورزشگاه فرح‌آباد(تختی) و امجدیه، بی‌مصرف و ویران‌شده، رها شده‌اند؟

این طرح‌های مالیخولیایی اقتصادی که بیش از هر چیزی، یادآور پروژه‌ی چینی"بندر هامانتونا" در سریلانکاست(لینک)، قرار است به کدام درد امروز ایران پاسخ دهند؟ اما مهم‌تر؛ پول این طرح‌های بی‌مصرف، قرار است از کجا تامین شود؟

مسلم است ج.ا که برای اداره‌ی خودش، مدت‌هاست به زدن جیب مردم با مالیات و تورم و انواع عواید و عوارض دولتی روی آورده و حتا با تمام این‌ها، باز در تامین مستمری بازنشستگان درمانده، یک سنت هم در بساط ندارد که بخواهد خرج طرح‌های بی‌مصرف چینی‌ساخت کند، تازه اگر هم داشت کما‌فی‌السابق، به جای خرج شدن در عمران کشور، سر از کانادا درمی‌آورد!

بودجه‌ی این طرح‌ها از چین می‌آید، چگونه؟ براساس مدل هزار بار آزموده‌شده‌ی تله چینی!
اجرای این طرح‌ها را شرکت‌های چینی با چند برابر قیمت واقعی پروژه بر عهده می‌گیرند و سرمایه‌ی لازم طرح را هم بانک‌های چینی تامین می‌کنند، در حقیقت از جیب خودشان به خودشان، وام می‌دهند و صورت‌حسابش را به پای ما می‌نویسند؛ یک میهمانی اشرافی بی‌پایان که مردم ایران حمال سفره‌اش هستند!

و در نهایت چه خواهد ماند؟ پروژه‌هایی بدون بازده که بارها جدول بودجه‌ای و زمانی‌اش تغییر کرده و بر قیمت‌های ابتدایی چند برابری آن، چند برابر دیگر هم افزوده‌اند، به همراه لیستی بی‌پایان از بدهی برای ایران که ناتوان از بازپرداختش، ناچار می‌شود هر جایی که چینی‌ها می‌خواهند و روی هر چیزی که انگشت می‌گذارند را به مالکیت آن‌ها درآورد، دارایی‌هایی که مستقیمن با شمول "حاکمیت ملی" ما سروکار دارند، مانند؛ تصدی فرودگاه، در اختیار گرفتن جزیره‌ها، ایجاد پایگاه‌های تجاری اسمی و نظامی واقعی و ...

من ۲.۵ سال پیش، ترکمنچای چینی را "پایان ایران" دانستم و متاسفانه ما در این مدت نتوانستیم روند فروشِ ارزان ایران به چین و روسیه را متوقف کنیم، امری که عامدانه است و به جز رشوه‌های کلان، نگاه امنیتی در حفظ وضع موجود هم در آن وجود دارد. پروژه‌های اخیر، اگر به مرحله‌ی اجرا برسند، به جز خود ما، سرنوشت تک‌تک فرزندانی را که امروز در این مملکت به دنیا می‌آیند، دست‌خوش بحران، فقر و تباهی خواهد کرد و من چیزی خطرناک‌تر از روند روسی‌سازی و چینی‌سازی برای کشورم نمی‌بینم. اعتراض و ایستادن در برابر این روند، "وظیفه ملی" ماست!

✔️ @SasanAghaei

📌 لینک‌های مفید
✍🏼 این پایان ایران است! (تلگرام | اپک‌تایمز)
✍🏼 تله‌ی چینی چیست و چطور کار می‌کند؟ (لینک)
📹 توضیح دیگری بر گرداب بدهی و تله‌ی چینی (لینک)

اگر اهل شنیدن هستید، این دو از اپیزود #مدبویز، راهنمای خوبی‌ست
📻 اژدها حریصانه می‌بلعد! (کست‌باکس | تلگرام)
📻 آقای رییس‌جمهور! کشورتان فروخته شده (کست‌باکس | تلگرام)
♻️ هفته نجات ایران
◽️ ۱۴ آذر و ۲۱ آذر، نماد چیست؟

📜 #تاریخ_نگاری

پاییز ۱۳۰۳ است، تجزیه‌طلبان در شمال، شرق و غرب کشور تار و مار شده‌اند اما هنوز بخش بزرگی از جنوب ایران، از سرزمین مادری جدا افتاده، سردار سپه تصمیم می‌گیرد با وجود تمام مخاطره‌ها کار را یکسره کند.

در راه اهواز، کنسول روس با شتاب و اضطراب خود را به گروه چند نفره‌ی سردار سپه می‌رساند تا او را نسبت به جانش بیم دهد و از ورود بدون جهاز نظامی به اهواز بازدارد. امید روس و انگلیس این است که توقف سردار سپه پشت دروازه‌های اهواز، مجالی فراهم کند تا با فشار بر احمدشاه و مجلس، بتوانند غائله‌ای برای بازگرداندن سردارسپه و ناتمام ماندن کار خزعل برپا کنند.

وقتی کنسول روس به #رضاشاه می‌رسد، قشون ایران چند فرسخ و چند منزل با او فاصله دارد اما سردارسپه عزم کرده وقت را فوت نکند و به تنهایی، همراه با چند تن از یارانش وارد پایتختِ تا بن دندان مسلح خزعل شود!

خبر کنسول روس درباره‌ی این‌که قصد جان سردارسپه و چند نفر همراهش را دارند، پای همراهان کارآزموده و جان‌فشان او را سست می‌کند و درخواست می‌دهند که تا رسیدن لشگر، متوقف شوند. لحظه‌ای خطیر برای سردارسپه فرا رسیده که خودش می‌نویسد؛ "توقف یا مراجعت، بدترین شکست و نشانه‌ی نهایت ترس است"، پس مصمم رو به یاران وفادارش می‌گوید:

"جان شريف است اما در ميدان جنگ نبايد آن را تا اين اندازه قيمت نهاد. با وجود تمام اين خطرها، مسلح بودن هواداران خزعل در اهواز، سوقصد و تجهيزات شيخ، نبودن قشون و غيره، چون عزم کرده‌ام، بايد به اهواز بروم و هيچ چيز حتی گلوله توپ هم مرا برنمی‌گرداند. می‌گوييد: بی‌احتياطی‌ست و تهور است؟ باشد! اشخاص کم‌دل، شجاعت را تهور می‌خوانند و شهامت را بی‌احتياطی! من تنها وارد اين شهر پردشمن می‌شوم و خود با تمام قوای خزعل روبه‌رو می‌شوم".

سپس بی‌توجه به دیگران، سوار ماشین می‌شود و با راننده‌اش به سمت اهواز می‌رود. شب ۱۳ آذر ۱۳۰۳، سردار سپه به تنهایی وارد شهری می‌شود که تمام مزدوران خزعل برای کشتنش در آن گردهم آمده‌اند. ورود او به تنهایی، لحظه‌ی سقوط نهایی شیخ خزعل است، هیمنه‌اش در هم می‌شکند و روز ۱۴ آذر، پس از دیدار با نماینده‌ی سردارسپه، گه‌خوردم‌نامه‌ای رسمی و ذلت‌بار را خطاب به مجلس ایران می‌نویسد و این پایان فتنه‌ی تجزیه‌ی ایران با دسیسه‌ی انگلیسی‌ و قطع دست آن‌ها از این مملکت است: رضاشاه در این روز، آخرین تکه‌ی جامانده از خاک ایران را به مام میهن بازمی‌گردد که #روز_نجات_خوزستان نامیده می‌شود.

۲۲ سال بعد، باز ایران در زمان پادشاهی پسرش، در آزمونی دشوار قرار می‌گیرد؛ این بار دسیسه‌ی روسی و استالینی در شمال ایران، قصد جداسازی آذربایجان و مهاباد را کرده و صحنه، بسیار شبیه است به سال ۱۳۰۳. شاه، قوام و رزم‌آرا با وجود تهدیدهای بی‌پایان خارجی، به قصد پایان این فتنه‌ی خارجی برمی‌آیند و ارتش شاهنشاهی، روز ۲۱ آذر ۱۳۲۵ با ورود قهرمانه به تبریز، مردمان آذربایگان را از یوغ ستم مزدوران شوروی آزاد می‌کند.

فاصله‌ی ۱۴ آذر، روز نجات خوزستان تا ۲۱ آذر، #روز_نجات_آذربایجان را باید #هفته_نجات_ایران نامید: یاد و خاطره‌ی تک‌تک مرزبانان این خانه‌ی آریایی، گرامی باد!

✔️ @SasanAghaei
#یادداشت #تاریخ

📌 مرتبط با موضوع
🏷 مردم تبریز و مهاباد با گماشتگان استالین چه کردند؟
🖇 لینک ۱: بخش نخست اسناد و توضیحات آن
🖇 لینک ۲: بخش دوم اسناد و توضیحات آن
✍🏻 لینک ۳: بخش نخست یادداشت مرتبط
✍🏻 لینک ۴: بخش پایانی یادداشت مرتبط

🌀 مجموعه توییت: ارتش آمد، روس در رفت (لینک)
ساسان آقایی
👁 راز بیماری پادشاه ◽️ چرا روس‌ها مهم‌ترین "راز ایران" در ۵۷ را می‌دانستند؟ 📜 #تاریخ_نگاری در سال ۵۷، در تمام ایران، ۵ نفر هم نمی‌دانستند که #شاه بیمار است از جمله هیچ کدام از امرای ارتش، رییس سنا یا نخست‌وزیرها. به حدی محرمانه بود که جلد قرص‌های شاه را…
👁 چرا شاه رفت؟

📜 #تاریخ_نگاری

۲۶ دی ۵۷ از نظر بسیاری، لحظه‌ی قطعی شدن شکست است. #شاه در صحنه‌ای مخاطره‌آمیز، تصمیم گرفت، کشورش را ترک کند و بدون او، روشن بود که هیچ رهبری برای مهار بحران با توسل به ارتش و به حرکت درآوردن اکثریت خاموش نمانده. خروج شاه از کشور، شکست سیستم را قطعی کرد و فرآیند آن را تسریع.

بسیاری از این جهت، بر شاه خرده می‌گیرند که او نباید می‌رفت، باید می‌ماند و مبارزه می‌کرد، اما شاه، دیدی فراتر داشت. او، تصویرِ بزرگی را می‌دید که در آن، چرخ‌های اراده‌ی قدرت روسی/انگلیسی برای بر در هم شکستن نظامش در فقدان هر پشتیبانی در غرب و آمریکا، به حرکت درآمده و او مانند پدرش، یا باید به بهای نابود شدن هر آن‌چه برای کشور ساخته، بجنگد و احتمالن آخر ببازد، یا برود تا دست‌کم سرمایه‌ی اقتصادی و انسانی ایران تلف نشود.

از این دید، انتخاب شاه برای رفتن یا ماندن، قماری بر سر نابودی سنت چند هزار ساله‌ی پادشاهی یا حفظ آن جهت آینده‌ای نامعلوم بود. آن‌چه از دهان کثیف غلامحسین ساعدی در گفت‌وگو با تاریخ شفاهی هاروارد درباره‌ی "تکرار سرنوشت رومانف‌ها برای دودمان پهلوی" در قالب آرزو بیان شد، نه لغلغه‌ی زبانی که دقیقن برنامه‌ی جایگزین بهمن ۵۷ بود، اگر که شاه می‌ماند.

پیاده‌نظام روس‌ها دقیقن ۲۰ سال قبل، سرنوشت تراژیک خانواده‌ی آخرین تزار روسیه را در عراق تکرار کرد و به عهد پادشاهی در عراق برای همیشه پایان داد. در کودتای ۱۴ ژوئیه ۱۹۵۸ عراق، گروهی از افسران کمونیست که رسمن مزدور #شوروی بودند (نظیر سازمان افسران حزب توده در ایران) به کاخ پادشاه ۲۳ ساله، جوان، تحصیل‌کرده و توسعه‌گرای عراق حمله کردند و تمامی خاندان سلطنتی قتل‌عام شدند. وحشی‌گری مزدوران شوروی علیه خاندان پادشاهی تا آن پایه از رذیلت رسید که جنازه مثله‌شده‌ی شاه و ولیعهد کودکش را از تراس کاخ آویزان کردند! ↙️ لینک مرتبط در پی‌نوشت

محمدرضاشاه این سرنوشت را به چشم دیده بود و می‌دانست اگر در این قمار، ماندن در ایران و جنگیدن برای تاج و تختش را انتخاب کند، اگر ببازد، سرنوشتی دردناک به سان خانواده‌ی فیصل دوم در انتظار او، ملکه و ولیعهدش خواهد بود که سوای نابودی کشور در پی مقاومت او در برابر عزم روسی/انگلیسی، به انقطاع تاریخی دودمان پادشاهی ایران خواهد انجامید، و این می‌تواند برای همیشه، نقطه‌ی پایان این سنت ایرانی باشد.

ساعدی از روی پلشتی و حماقتش، نقشه‌ی کشتار خاندان سلطنتی را در قالب یک آرزو بیان کرد اما بی‌شک، این بخشی از پلن روسی بود و نیز بزرگ‌ترین آرزوی پیاده‌نظام‌شان؛ رقیصدن بر جنازه‌ی مثله‌شده‌ی دودمان پادشاهی. اگر از این زاویه به انتخاب شاه بنگریم و به عزمِ جزم اراده‌ی خارجی برای توقف‌ناپذیری چرخ به حرکت درآمده‌ی ۵۷، آن وقت انتخاب شاه و اهمیت آن، قابل درک می‌شود.

سوای این، باید به یاد داشت، شاه به شدت تقدیرگرا بود و این تقدیرگرایی در نهاد او جاری بود؛ در پاییز و زمستان ۵۷ هم به نظر می‌رسید او، این تاوان را تقدیر و مشیت مقدر خودش و کشورش می‌داند.

✔️ @SasanAghaei
#تاریخ #یادداشت

📌 این یادداشتی‌ست به دنباله‌ی دو یادداشت پیشین من درباره‌ی ریشه‌های روسی ۵۷
✍🏼 ماموریت ایران؛ نسخه‌ی روسی (لینک)
✍🏼 راز بیماری شاه (لینک)

📻 ماجرای کودتای ۱۴ ژوئیه عراق و قتل‌عام خاندان سلطنتی این کشور را در اپیزود ۳۸م #مدبویز توضیح داده‌ام (کست‌باکس | تلگرام)
ساسان آقایی
👁 چرا شاه رفت؟ 📜 #تاریخ_نگاری ۲۶ دی ۵۷ از نظر بسیاری، لحظه‌ی قطعی شدن شکست است. #شاه در صحنه‌ای مخاطره‌آمیز، تصمیم گرفت، کشورش را ترک کند و بدون او، روشن بود که هیچ رهبری برای مهار بحران با توسل به ارتش و به حرکت درآوردن اکثریت خاموش نمانده. خروج شاه از…
👁 فردوست؛ خائن یا جاسوس؟
◽️ تصویری تازه از یک ماموریت سرنوشت‌ساز

📜 #تاریخ_نگاری

سال‌هاست مثلت فردوست، مقدم، قره‌باغی روی بُرد میز کارم نقش بسته و فکت روی فکت درباره‌ی خیانت‌شان تلمبار شده. فردوست، کلیدی‌ترین چهره در روی‌دادهای ۵۷ است، از اندک کسانی که شاه متاسفانه چشم‌بسته به او اعتماد داشت و وقتی نقشه‌ی روسی برای براندازی پادشاهی ایران در توافقی با غرب به کار افتاد، شاه در فقدان علم، محمد خاتم و بسیاری از پراگماتیک‌ترین‌های دوران پادشاهی‌اش، ناچار شد بیش‌تر و بیش‌تر به فردوست، این رفیق شفیق ۵۰ ساله‌اش تکیه کند.

بسیاری از انتصاب‌های اشتباه و خانمان‌برانداز شاه در ماه‌های آخر، نتیجه‌ی این اعتماد بود. به گفته‌ی علوی‌کیا(قائم‌مقام ساواک در عصر پاکروان) و بسیاری دیگر، مقدم و قره‌باغی، پرورش‌یافته و مهره‌ی او بودند که فردوست آن‌ها را در حساس‌ترین برهه، بر مدیریت دو بازوی مهم پاسداری از نظام سیاسی وقت گمارد و به وسیله‌ی آن‌ها، #ساواک و ارتش را از کار انداخت. از دیگر نقش‌های بسیار کلیدی او، ایفای رُل اصلی در نشست سرنوشت‌ساز ستاد ارتشتاران در بامداد ۲۲ بهمن و اعلام بی‌طرفی ارتش بود. حتا در صورت‌جلسه‌ی تحریف‌شده و ناقص آن نشست هم آشکار است که فردوست و دو عاملش، مهم‌ترین نقش را در تسلیم ارتش داشته‌اند.

فردوست هم‌چنین احتمالن در تحلیل خطر مثلث وفادار بدره‌ای، ربیعی و رحیمی، نقش اساسی را داشته و می‌دانسته که آن‌ها کسانی‌اند که از اعلام بی‌طرفی ارتش پیروی نمی‌کنند و برنامه‌ی دیگری دارند. مسلم است که زدن بدره‌ای در ستاد فرماندهی نیروی زمینی در لویزان، به شامگاه ۲۲ بهمن، یک کار دقیق و فکرشده بود تا جلوی حرکت او و هم‌رزمانش گرفته شود ↙️ لینک، در کشتن بدره‌ای، البته احتمالن هایزر هم نقش تعیین‌کننده‌ای داشته است.

افزون بر این‌ها، فردوست به دلیل جایگاه ۴۰ ساله‌اش در کلیدی‌ترین سمت‌های نظامی و امنیتی و اشراف کامل بر ریز درشت ارتش و سازمان امنیت، می‌تواند مهم‌ترین متهم فروش جزییات ساختار این دو نهاد، سازمان عملیاتی آن‌ها و محرمانه‌ترین برنامه‌های کشور مانند برنامه‌ی جاسوسی مشترک ایران و آمریکا، از جمله آیبکس، به برندگان اصلی ۵۷، روس‌ها باشد که از این اطلاعات برای مثله کردن مهم‌ترین رقیب نظامی و اطلاعاتی خود در خاورمیانه بهره جستند. آن‌ها هم‌چنین از اطلاعات و شناخت شخصی فردوست درباره‌ی چهره‌های بانفوذ در ارتش که می‌توانستند دردسرساز شوند، برای شناسایی و حذف کسانی چون شهریار شفیق استفاده کردند.

بخش بسیار زیادی از آن‌چه فردوست در ۵۷ و پس از آن انجام داد، هم‌چنان رازی سر به مهر است مانند هویت واقعی او و ماهیت ماموریتش، که باید از سال‌ها پیش از ۵۷، دوباره بازخوانی شود تا بتوان سرنخ‌ها درباره‌ی آن‌چه فردوست واقعن بود را بهم پیوند داد. #شاه درباره‌ی او، سوگ‌مندانه گفت که نمی‌خواهد باور کند، رفیق خانه‌زاد ۵۰ ساله‌اش، خیانت کرده چون این تراژدی‌ای‌ست که هومر و شکسپیر هم نمی‌توانند آن را توصیف کنند.

برای مردی مانند شاه که اخلاقیات بخش مهمی از جهان‌بینی‌اش را شکل می‌داد و تقریبن تمام عمرش را با فردوست گذرانده بود، باور این‌که در شناخت نزدیک‌ترین دوستش، تا این پایه اشتباه کرده و انسان ممکن است تا این اندازه‌ی نامتناهی، پست و دور از شرافت باشد، دشوار بود، آن هم در آخرین ماه‌های زندگی رو به زوالش. برای شاه در آن وضعیت بهتر این بود که خیانت رفیق دوران کودکی تا آخرین روز بودنش در ایران را نپذیرد اما شاید حقیقت درباره‌ی فردوست همین باشد که او خائن نبود؛ دست‌کم از نظر روان‌شناسی شخصیتی، خیانتی تا این پایه هولناک و شرورانه، نیازمند انگیزه‌ی بسیار بزرگی‌ست که فردوست فاقد آن بود چون با یکی از ممتازترین جایگاه‌ها در نظام شاهنشاهی به خوبی می‌دانست که پس از آن، بیش‌ترین شانسی که خواهد داشت، همین است که تحت نظر، برای چند سال بیش‌تر زنده بماند!

فقدان انگیزه و مجموع دلیل‌های دیگری چون ارتباط تنگاتنگ او با انگلیسی‌ها می‌تواند نخستین پازل‌های شناسایی تصویر تازه‌ای از فردوست باشد که در آن، مورداعتمادترین نیروی شاه در سال ۵۷، نه در حال خیانت که در حال انجام "ماموریت آخر" خود بود!

از نظر من، دشوار است که تمام آن‌چه فردوست در ۵۷ به انجام رساند را با "خیانت" توضیح داد، او جاسوسی بود که برای بیش از ۳۰ سال در کلیدی‌ترین نقطه‌ی تشکیلات پادشاهی گنجانده شد تا در نهایت بتواند ضربه‌ی کاری را وارد کند! و بسیار تاسف‌برانگیز این‌که بعید است ما هرگز حقیقت را درباره‌ی او بفهمیم و این را که جاسوس روس‌ها بود یا انگلیسی‌ها؛ معمایی که احتمالن تا همیشه نهفته باقی می‌ماند!

✔️ @SasanAghaei
#تاریخ #بهمن۵۷ #روسیه

📌 این چهارمین یادداشت با نگاهی تازه به نقش روسیه و دیگر کشورها در روی‌دادهای ۵۷ است
✍🏼 ماموریت ایران؛ نسخه‌ی روسی (لینک)
چرا شاه رفت؟ (لینک)
✍🏽 راز بیماری پادشاه (لینک)
ایران مست و ایران اصل
◽️ در سیرک دلقک‌دلقک‌ها چه گذشت؟

👑 #گزارش_این_روزها

واقعیت این است که جهان همین تصویر فقیر، زشت و سخیف را از ایران می‌خواهد، ایرانی گردن‌شکسته، تخفیف خورده و لوده که به دست مرحمتی و دو پیک آب شنگولی اصل، بتوان بد مستش کرد و دستش انداخت.

ایران شکوهمندی که بوده‌ایم و امروز هم نمایندگی‌اش می‌کنیم، آن‌ها را به وحشت و منافع‌شان را به خطر می‌اندازد. شرق و غرب هم ندارد! خوانده‌اند که ایران مغرور رضاشاهی و دهه‌ی ۵۰ چه بلایی سرشان آورد و اگر بر زمینش نمی‌کوفتند، چگونه بر دهان قدرت‌ها افسار می‌بست. چنین ایرانی، جز ما مردمش، مطلوب هیچ کس نیست، پس در شرق و غرب می‌کوشند یک ایرانِ کاریکاتوری بسازند.

شرق با سیستمی می‌بندد که به قیمت فقر و رنج ایرانیان، گماشتگی چین و روسیه پیشه کرده تا منابع ایران را تاراج کنند و غرب با عروسک‌های کوکی بازی می‌کند تا پس‌انداز روز مبادایش باشند! تا آن روز هم با این تصویر حقیر و سراپا مبتذل، سرگرم می‌شوند و از تحقیر این جماعت به سان دلقک‌های سیرک لذت می‌برند.

در این دوگانه‌ی وحشت، ما ایرانیان، تنها باید به خود و تاریخ‌مان تکیه کنیم: تاریخی که به ما می‌گوید این سرزمین، سزاوار همه‌ی برتری‌هاست و می‌تواند همان ایران قدرتمندی شود که دردرآمد سرانه‌ی هر شهروندش، در زمره‌ی ۵ درآمد برتر دنیا بود، میزبانی مهم‌ترین روی‌دادهای جهانی را بر عهده داشت، اقتصاد جهان را بر سر انگشت شاهش اداره می‌کرد و با بازسازی شکوه ۲۵۰۰ ساله‌اش در بَر بیابان، چشم‌ها را می‌زد!

بین ما ملت این تمدن بزرگ تا آن لوده‌های بی‌پرنسیبِ بدمست و بدلباسِ دوسنتی، فاصله‌ای‌ست از بهشت تا جهنم؛ ایران کاریکاتوری آن‌ها یک بار ۵۷ را آفرید و امروز در تدارک ۵۷ی دیگرند، ایران ما اما، دقیقن همان چیزی‌ست که آن‌ها نیستند و دشمن آنند!

✔️ @SasanAghaei
✍🏼 جشن #یلدا، آفريننده‌ی امید، سراینده پیروزی و پیام‌بر این پژواک تاریخ است که "ایران نمی‌‌میرد، ایران نمی‌بازد".

ما هزار شب سخت‌تر از این را دیده‌ایم و دوام آورده‌ایم. ما اَرشَکیم،‌ پس از غروب تخت جمشید، ما بهزادان پور ونداد و رادمان پور ماهکیم پس از یلدای تازی، ما همانیم که فردای مغول را دیده‌ایم و بر گورش رقصیده‌ایم، ما نادرشاهیم پس از انحطاط صفوی، ما رضاشاهیم برخاسته از فترت قاجاری. راز جشن ایرانیان بر شام یلدا همین است که هزار شب گذشته و ما مانده‌ایم، آن‌ها، همه در خاک شده‌اند، هیچ شده‌اند، ناکام شده‌اند!

یلدا گرامی باد که بی‌تردید نسل نیکا و یلدا، مهرشاد و مجیدرضا، شفقش را خواهد دید!

✔️ @SasanAghaei
👑 #گزارش_این_روزها 🖤 #یادمان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 #فیلم

مارگارت تاچر فقید، زنی رسوخ‌ناپذیر و نخست‌وزیری قدرتمند برای بریتانیا بود که در شکست #کمونیسم در پایان قرن بیستم نقش مهمی ایفا کرد. او سیاست را می‌شناخت اما از آن بهتر، اقتصاد را، و باز در پله‌ای بالاتر، کمونیسم و سرمایه‌داری را به دقت می‌شناخت و می‌فهمید. این‌جا در این ویدیو به سادگی توضیح می‌دهد که روندهای اقتصادی ناکارآمد سوسیالیستی چگونه منابع طبیعی کشورها را غارت می‌کند و تنها نتیجه‌ای که برای آن‌ها برجا می‌گذارد، نه رفاه که فقر، تباهی و ریه‌های رو به مرگ مردم است؛ ممکن است که دروغ، همه چیز را بپوشاند اما دود، مازوت و سمی که در آسمان ایران تنفس می‌کنیم، پوشیدنی نیست و هر روز فرو رفتن بیش‌تر کشور در گرداب مهیب فقر و فلاکت را برملا می‌سازد!

✔️ @SasanAghaei
#اجتماع #لیبرالیسم_محافظه‌کار
📸 #عکس_روز

🇯🇵 ژاپن پس از ۲ بمب اتم
🇨🇺 کوبا پس از ۶۵ سال سوسیالیسم

⚠️ دو روز پیش، ۶۵مین سالگرد پیروزی کمونیست‌ها و پا گذاشتن دو خون‌خوار قرن بیستم، فیدل کاسترو و ارنست چه‌گوارا به هاوانا بود؛ روزی که باید از آن به عنوان روز نکبت کوبا یاد کرد، نکبتی بی‌انتها که ۶۵ سال به درازا کشیده و زندگی میلیون‌ها انسان را به تباهی کشانده: هر وقت جایی با تبلیغ سوسیالیسم برخورد کردید، #کوبا را دوباره به یاد بیاورید!

✔️ @SasanAghaei

📌 درباره‌ی کوبا بدانید:
👁 شاهد عینی: یک روز در "بهشت کمونیستی" (لینک)
✍🏼 "خدمات رایگان" در جزیره‌ی آدم‌خواران (لینک)

یک تفاوت مهم ژاپن و کوبا را این متن کوتاه توضیح می‌دهد: بیمارم، کنار می‌روم! (لینک)

#روابط_بین‌الملل
#لیبرالیسم_محافظه‌کار
#کمونیسم
#توییت‌باز
⚫️ ما برای توصیف وضعیت کشور به واژه‌ای بیش‌تر از "فاجعه" نیاز داریم؛ فاجعه این تباهی را توضیح نمی‌دهد!

آن‌چه می‌بینید، جدول معدل کل نمرات نهایی دانش‌آموزان کشور در خرداد ۱۴۰۲/۲۵۸۲ است؛ براساس آن دانش‌‌آموزان بیش از نیمی از کشور "رفوزه" به شمار می‌روند و میانگین معدل دانش‌آموزان عقب نگه داشته شده‌ترین استان کشور، #سیستان_و_بلوچستان، حتا به ۸ نمی‌رسد!

میانگین معدل کل دانش‌آموزان کشور، در رشته‌های مختلف بین ۱۱.۵ تا ۱۲.۵ است؛ این جدول به خوبی و روشنی نشان می‌دهد، پدیده‌ای که ۱.۵ سال پیش در اپیزود پایانی سه‌گانه‌ی آموزشی #مدبویز نوشتم، در حال ‌رخ‌نمایی از هیبت ترسناک و مهیب خود است: "لشگر بی‌سوادان در راه است"!

↙️ یادداشت مرتبط را در پایین بخوانید:
✍🏼 چشمان کور آینده! (لینک)

✔️ @SasanAghaei
#آموزش #ایران
ساسان آقایی
⚫️ ما برای توصیف وضعیت کشور به واژه‌ای بیش‌تر از "فاجعه" نیاز داریم؛ فاجعه این تباهی را توضیح نمی‌دهد! آن‌چه می‌بینید، جدول معدل کل نمرات نهایی دانش‌آموزان کشور در خرداد ۱۴۰۲/۲۵۸۲ است؛ براساس آن دانش‌‌آموزان بیش از نیمی از کشور "رفوزه" به شمار می‌روند و…
📈 چشمان کور آینده!
◽️ جنبش بی‌سوادان و روزگار تیره‌ی ایران

#یادداشت

۱.۵ سال پیش اپیزود پایانی سه‌گانه‌ی آموزش پادکست #مدبویز این بود؛ "لشگر بی‌سوادان در راه است؟" پایان‌بندی آن سه گانه به نظرم به خوبی فاجعه‌ی نقشه‌ی بالا (لینک) را توضیح می‌دهد:

در سال‌های اخیر بسیار تلاش شده تا از بار علمی و ساعت‌های تدریس ریاضیات در مدرسه‌ها کاسته بشود و جا برای سرفصل‌های درس‌های ایدئولوژیک در چارت آموزشی باز گردد. امروز اگر به برنامه‌ی آموزشی فرزند خود بنگرید، می‌بینید تقریبن یک‌سوم تا نیمی از ساعت‌های آموزشی وی به درس‌هایی می‌گذرد که در تبلیغ ایدئولوژی‌ست نه دانش آموزی. این به مفهوم سوختن هزینه‌فرصت فرزند شماست! مدرسه، به جای آموختن مهارت‌های زندگی، ریاضیات و شناساندن تاریخ مملکت و توانمندی‌هایش به دانش‌آموز، بخش زیادی از ساعت‌های درسی وی را برای آموزش اجباری ایدئولوژی تلف می‌کند. خروجی چنین آموزشی چه می‌تواند باشد؟
نسلی که امروز به مدرسه می‌رود، شاید به ظاهر خوش‌بخت‌تر از دهه‌ی ۶۰ی‌هایی به نظر برسد که روی نیمکت‌های ۳ تا ۴ نفره می‌چپیدند و مجبور بودند برای رسیدن به هر چیزی بدوند و بدوند و در آخرش، تنها گروه محدودی از آن موج جمعیتی به آخر خط می‌رسیدند، اما نسل امروز از جهت‌های دیگری با بحران روبه‌روست؛ بحران سواد و فقر فرهنگی، بحران جمعیت نادیده‌ای که از تحصیل بازمانده‌اند، بحران فقدان سرمایه‌گذاری بر نیروی انسانی و آموزش و بحران بی‌سوادان که آینده‌ی این مملکت را به قهقرایی بیش از این خواهد کشاند؛ سومالی شدن ایران، بسیار به ما نزدیک است!

✔️ @SasanAghaei

📌 سه‌گانه‌ی آموزشی مدبویز
📻 از جندی‌شاپور تا دارالفنون (کست‌باکس | تلگرام)
📻 جهش بزرگ (کست‌باکس | تلگرام)
📻 لشگر بی‌سوادان در راه است؟ (کست‌باکس | تلگرام)

📌 درباره‌ی بحران آموزش در کانال من
✍️🏻 نهضت بی‌سوادی (لینک)
👁 گرداب آموزش دولتی (لینک)
✍️🏻 آیا آموزش دولتی باید تعطیل شود؟ (لینک)
ساسان آقایی
🏴 #تاملات_و_تالمات ۳۰ تنها زمانی که می‌شود از خود راضی شد، لحظه‌ی ایستادن بر قله است نه حتا چند متر پایین‌ترش! قله‌ی احوالات شخصی آدمی نیز، آن‌ گاهِ افسون‌برانگیزِ رسیدن به مرزِ فراموشی مطلق است؛ خاک کردن هر شکستی و از یاد بردنش، گویی که هرگز نبوده، هرگز…
🏴 #تاملات_و_تالمات ۳۱

آی کیان حسینی؛
آی محمدمهدی کرمی؛
آی، آی ۱۷۶ مسافر پرواز بی‌فرود ۷۵۲؛

این دو روز، خودم را غرق کارهایی کردم که به شما فکر نکنم، از تله‌ی اندوه بگذرم و موقت هم که شده به یاد نیاورم! تعمدی در این بود، تعمدی در این‌که ببینیم می‌شود بی‌یاد و خاطره‌ی مهیب شما زیست و یکی بود به سانِ آن دیگری که انگار از بارِ "ما" بودن‌مان فارغ است و آسوده ...

همه چیز خوب پیش رفت، همه چیز را می‌دیدم و می‌خواندم اما انگار چون شبحی نامریی، هر چیز از من رد می‌شد، بی‌آن‌که بدانم همه‌ی عکس‌ها، مرثیه‌ها، همه‌ی یادها، در حال انباشتن در جایی پنهان از وجودم است. عصرگاه پس از خواب ناغافلی، حین بیداری دیدم هرگز توان برخاستنم از جای نیست، همه چیز تمیز و دست‌نخورده بازگشته بود: آن اندوه بی‌پایان، آن مرگ دمادم، آن بامداد لعنتی که فریاد "جانم فدای ایران" کیان و محمدمهدی، زندان کرج را لرزاند و آخرین صدای‌شان شد.

ما را هرگز نتوان فراموشی، که با شما زیسته‌ایم، با رنج شما، زخم خورده‌ایم و با یادتان تا دم مرگ، رنجوریم؛ جای جنایت، خوب نمی‌شود!

✔️ @SasanAghaei
👑 #گزارش_این_روزها #مهسا_امینی


📌 یادآوری: سربازان پروپاگاندا در "آن سه روز" با ما و مردم چه کردند؟ (بخش نخست، بخش دوم | لینک در توییت)
◽️ شب حمله به حوثی‌ها؛
🔥 حمله آغاز شد و تمام شد!

🌐 #لایو

7⃣1⃣ گزارش زنده در این جا پایان می‌گیرد

6⃣1⃣ آتش زیر خاکستر؟
با گذشت حدود ۱۲ ساعت از عملیات آمریکا و متحدانش، حوثی‌ها و دیگر هم‌پیمانان‌شان به جز تهدید، هیچ واکنش جدی‌ای نداشته‌اند. آمریکا می‌گوید که مواضع حوثی‌ها به شکلی موثری هدف گرفته شده و آن‌ها از توان انجام حمله‌های دیگری برخوردار نیستند.

5⃣1⃣ نخستین واکنش جمهوری‌خواهان از سوی میچ مک‌کانل: برای پاسخ به نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی دیر اقدام کردیم

4⃣1⃣ فرمانده نیروی هوایی آمریکا در خاورمیانه: نیروهای هوایی ما به ۶۰ هدف در ۱۶ سایت حوثی حمله کردند. بیش از 100 موشک هدایت شونده استفاده کردیم. این حملات مراکز فرماندهی، انبارهای مهمات و سیستم های پرتاب را هدف قرار دادند.

3⃣1⃣ خبرهای فیک
از لحطه‌های نخست حمله آمریکا و متحدانش به حوثی‌ها، خبرهایی سریالی و ساختگی زیادی درباره‌ی حمله به نیروهای آمریکایی منتشر شده که هیچ کدام واقعیت ندارد. یک مقام آمریکایی به خبرنگاری گفته است: امشب نه جنگنده‌های اف-۲۲ آمریکایی سرنگون شده، نه کشتی جنگی آمریکا هدف قرار گرفته و نه سفارت آمریکا در بغداد هدف قرار گرفته است. گفتم که همه شایعات را یک دفعه از بین ببرم.»

2⃣1⃣ سیگنالی از سوی بایدن: در صدور تدابیر بیش‌تر جهت حفاظت از نیروهای‌مان و جریان آزاد تجارت جهانی، مکث نخواهم کرد

1⃣1⃣ برخی منابع محلی وابسته به حوثی می‌گویند با توجه به احتمال حمله‌ی قریب‌الوقوع آمریکا، حوثی‌ها توانسته‌اند برخی محل‌های هدف‌گیری‌شده را پیش از حمله خالی از مهمات کنند

0⃣1⃣ "خیلی سخت، خیلی خوب"؛ این توصیف یک مقام آمریکایی از حمله‌ی امشب است

9⃣ بیانیه‌ی بایدن و سوناک
کسانی که دستور حمله را صادر کرده‌اند، تقریبن هم‌زمان درباره‌اش توضیح داده‌اند. بایدن: این حملات پیام روشنی‌ست مبنی بر این که ما و هم‌پیمانان‌مان هیچ حمله‌ای به کشتی ها را تحمل نخواهیم کرد | نخست‌وزیر انگلیس: اقداماتی محدود، ضروری و متناسب برای دفاع از خود انجام دادیم

8⃣ پایان حمله، البته فعلن
آمریکا: حمله به هدف‌های تعیین شده علیه حوثی‌ها انجام شده و عملیات پایان یافته است اما آماده‌ی پاسخ به هر اقدامی هستیم

7⃣ با وجودی که خبری درباره‌ی حمله‌ی راکتی خب حشدشعبی به سمت "اهداف آمریکایی" منتشر شده بود، این خبر تکذیب شده است

6⃣ وزارت دفاع آمریکا با تایید رسمی عملیات امشب گفته است که آمریکا و انگلیس با شتیبانی استرالیا، بحرین، کانادا و هلند، حملات موشکی و هوایی امشب را انجام داده‌اند. سنتکام می‌گوید که آماده‌ی هر عملیاتی هست

5⃣ همکاری عربی؟
پیش از آغاز حمله، خبرهایی از پرواز جنگنده‌های آمریکایی از فراز آسمان امارات، قطر و عربستان منتشر شد. کشورهای عربی در ائتلاف دریایی آمریکا شرکت نکردند اما حریم هوایی خود را برای عملیات امشب به روی جنگنده‌های ارتش آمریکا گشودند. حوثی‌ها تهدید کرده‌اند که به این "همکاری" پاسخ سنگین خواهند داد

4⃣ حوثی‌ها به سرعت واکنش نشان دادند. می‌گویند که "خیلی زود" منافع آمریکایی و انگلیسی در منطقه هدف قرار خواهد گرفت. باید ببینیم که دوستان‌شان در عراق هم آیا واکنشی جدی خواهند داشت با نه؟

3⃣ دست‌کم ۲۰ نقطه‌ هدف موشک‌های توماهاک و جت‌های جنگنده‌ی مهاجمان قرار گرفته‌اند. العربیه به نقل از شاهدان عینی می‌گوید که حملات علیه حوثی‌ها شامل مراکز لجستیکی و سامانه‌های پدافند هوایی آن‌ها بوده است

آپدیت 2⃣ یک مقام آمریکایی: حملات به حوثی‌ها با هواپیما، کشتی و زیردریایی انجام می‌شود

آپدیت 1⃣ چند رسانه‌ی منطقه‌ای مانند حدث (لینک): سایت‌های حوثی در صنعا، صعده، حدیده و ذمار هدف قرار گرفته‌اند: آمریکا رسمن دست به نخستین عملیات نظامی مهم خود پس از هفتم اکتبر زد

با گذشت یک ماه از تشکیل ائتلاف دریایی آمریکا برای مقابله با پرتاب‌های موشکی و پهپادی حوثی‌ها از یمن، به نظر می‌رسد که ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا و با مشارکت کامل کشورهای اروپایی، امشب آماده‌ی حمله‌ای هوایی به حوثی‌ها در یمن است. احتمالن این حمله تا ساعتی دیگر آغاز می‌شود.

آمریکا تاکنون اخطارها و تهدیدهای پی‌در‌پی‌ای را برای توقف این حمله‌ها به حوثی‌ها داده بود اما عملیات حوثی‌ها در روزهای اخیر شدت یافت، از جمله در جریان تلاش برای گرفتن یک کشتی باری در دریای سرخ که به مقابله‌ی مستقیم نظامی آمریکا منجر شد و در آن بیش از ۱۰ تن از حوثی‌ها کشته شده‌اند.

جمهوری اسلامی هشدار داده که ورود مستقیم آمریکا به مناقشه‌ی منطقه‌ای جاری، شرایط را وخیم‌تر می‌کند و نیروهای حشدشعبی در عراق هم برای حمله به هدف‌های آمریکایی در این کشور آماده شده‌اند اما به نظر می‌رسد که تا ساعتی دیگر با نطق جو بایدن، مردم آمریکا از آغاز یک عملیات نظامی در یمن باخبر شوند.

👈 در ساعت‌های آینده، جزییات بیش‌تری را در کانال خواهم نوشت!

✔️ @SasanAghaei
#گزارش_زنده
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🇩🇰 شاه نو

با کناره‌گیری ملکه مارگرت در شب سال نوی میلادی، دانمارک منتظر دیدن لحظه‌ی تاریخی نشستن یک شاه نو بر اورنگ پادشاهی بود. ملکه مارگریت ظهر امروز، سند رسمی کناره‌گیری خود را امضا و به این ترتیب پادشاهی را به پسرش فردریک واگذار کرد. فردریک که با لقب فردریک دهم تاج‌گذاری کرده، پس از خروج رسمی ملکه مارگرت از کاخ کریستینزبورگ، محل استقرار پادشاه دانمارک، وارد اين کاخ شد تا با برگزاری مراسم اعلان سلطنتی رسمن قدرت را در دست بگیرد. در مراسم اعلان سلطنتی، فردریک دهم روی بالکن کاخ حاضر شد و نخست‌وزیر بیانیه‌ی آغاز پادشاهی او را در بین جمعیت مشتاق خواند، به این ترتیب فردریک دهم رسمن به پادشاهی دانمارک رسید. او وقتی روی بالکن آمد و در برابر جمعیت قرار گرفت، بسیار احساساتی شد و تحت تاثیر علاقه‌ی مردم به ملکه مارگریت و خودش قرار گرفت. درس امروز برای او، سنگینی مسوولیت پادشاه در قبال مردمش بود و این را هرگز فراموش نمی‌کند

👈 فیلم تکه‌هایی از مراسم جذاب اعلان سلطنتی را نشان می‌دهد

✔️ @SasanAghaei

📌 در همین باره
📹 سنت تعقل (لینک)
✍🏼 سقوط جمهوری و سنت تاریخی (لینک)
🌀 #توییت‌باز

حالا ممکن است بالاخره یک زن در آمريکا به ریاست‌جمهوری برسد (چرا که نه، همین خانم هیلی)، آن وقت ببینید چند میلیون واژه‌ی مزخرف و اباطیل درباره‌ی جمهوری خرج کنند! یکی هم نمی‌گوید که ۳ قرن پیش کاترین کبیر در روسیه یا ۲ قرن پیش ملکه ویکتوریا در بریتانیا را داشتیم که قدرتمندترین‌های عصر خود بودند!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل
◽️ آغاز نبرد درون‌حزبی از آیوا؛
خانم‌ها، آقایان! به انتخابات آمریکا خوش آمدید

🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴ (۱)

پس از ۵ راند مناظره خیلی‌ها حذف شده‌اند؛ از کریس کریستی اصول‌گرا و پایبند به ارزش‌های ذاتی جمهوری‌خواهی تا مایک پنس و البته آن دلقک هندی‌تبار، ویوک راماسوامی! تنها ۳ تن مانده‌اند: دونالد ترامپ، نیکی #هیلی و ران دی‌سانتیس.

امشب آن‌ها از ایالت آیوا، رقابت رسمی خود را برای کسب عنوان نامزد نهایی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آغاز می‌کنند و این یک گشایش رسمی هم خواهد بود برای کارزار ۱۱ ماهه‌ی انتخابات در آمريکا.

↙️ ۴ سال پیش؛ انتخابات درون‌حزبی آیوا با تمرکز بر کاندیدای دموکرات‌ها

روی کاغذ، دونالد #ترامپ با اختلاف زیاد از دو رقیبش پیش است و خیالی آسوده برای کسب کاندیداتوری نهایی حزب دارد. او باید بیش‌تر نگران موجی از اقدام‌های حقوقی و قانونی باشد که تلاش دارند ترامپ را از حضور در انتخابات محروم کنند.

ترامپ به بهانه‌ی این‌که رایی بسیار بالاتر از رقیبانش دارد، از شرکت در مناظره‌های درون حزبی سرباز زد و در غیاب او، برنده‌ی مناظره‌ها بی‌تردید نیکی هیلی بود. نتیجه‌ی مناظره‌ها این شد که ران دی‌سانتیس که بسیاری فکر می‌کردند رقیب اصلی ترامپ باشد، جای خود را به نیکی هیلی داد و اکنون به نظر می‌رسد امید برخی از "عقلای جمهوری‌خواه" به این بسته شده که خیلی زودتر از فرا رسیدن سوپرتیوزدی (لینک) از بین هیلی و دی‌ساندیس یکی کنار برود تا مخالفان ترامپ هر چه زودتر بر سر یک گزینه متحد و یک‌پارچه شوند، تا شاید بتوانند جلوی این لودر تخریب را بگیرند! شانسش بسیار اندک است اما تاریخ رقابت‌های درون‌حزبی به ما می‌گوید که همیشه احتمالی برای خلق شگفتی باقی بگذارید، یک شگفتی مانند پیروزی ترامپ بر یکی، دو جین جمهوری‌خواه گردن کلفت در انتخابات درون‌حزبی ۲۰۱۶!

✔️ @SasanAghaei


📌 به مانند انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ و انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲، دوباره با گزارش زنده‌ی شب‌های مهم انتخابات و روی‌دادهای مهم ۱۱ ماه آتی، در کانال در خدمت شما خواهد بود: این‌بار هشتگ را از #انتخابات_آمریکا به #انتخابات_۲۰۲۴ تغییر دادم
ساسان آقایی
◽️ آغاز نبرد درون‌حزبی از آیوا؛ خانم‌ها، آقایان! به انتخابات آمریکا خوش آمدید 🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴ (۱) پس از ۵ راند مناظره خیلی‌ها حذف شده‌اند؛ از کریس کریستی اصول‌گرا و پایبند به ارزش‌های ذاتی جمهوری‌خواهی تا مایک پنس و البته آن دلقک هندی‌تبار، ویوک راماسوامی!…
🧮 نخستین پیروزی "نه خیلی بزرگ" ترامپ
◽️
پرسش کلیدی آیوا؛ نفر دوم کیست؟

🌐 #گزارش_زنده
🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴ (۲)

7⃣🔴 آشکار شدن "منطقه‌ی خطر"
بررسی نتیجه‌ی ایالت آیوا نشان می‌دهد که تحلیل "عقلای حزب" پربیراه نیست و اگر از بین هیلی و دی‌سانتیس یکی کنار برود، باقی‌مانده‌ی مخالفان ترامپ می‌توانند متحد شوند و یک رالی نفس‌گیر را شاهد باشیم. هیلی و دی‌سانتیس، در مقابل هم، هیچ شانسی برای پیروزی بر ترامپ ندارند اما یکی از آن‌ها در صورت کناره‌گیری نفر دوم، از این شانس برخوردار است که آرایی هم‌پای ترامپ به دست بیاورد و هر چه انتخابات پیش برود، کار را بر او سخت‌‌تر کند، به ویژه که در آیوا شاهد تردید لحظه‌ی آخری آرای جمهوری‌خواه نسبت به ترامپ بودیم! برای نمونه ان‌بی‌سی با تایید این‌که گروهی از اعضای مجمع انتخاباتی آیوا در لحظه‌ی آخر رای خود را تغییر داده‌اند، به نقل از یکی از این اعضا گزارش کرده؛ "زمانی از ترامپ حمایت می‌کردیم اما اکنون آماده‌ایم تا به راه خود ادامه دهیم و نیکی هیلی یا ران دی‌سانتیس می‌توانند گزینه‌های اصلی ما باشند"
البته تمام این‌ها مشروط به این است که دی‌سانتیس و هیلی، با هم وارد "سه‌شنبه‌ی بزرگ" نشوند و پیش از آن، تکلیف این اتحاد روشن شده باشد. امیدوارم نتیجه این اتحاد هم نیکی #هیلی شود!

6⃣ نطق ترامپ
برخلاف رویه‌ی همیشگی‌اش، نطق پیروزی #ترامپ در آیوا به شکل غیرمعمولی آرام بود که بازتابی از واقعیت "پیروزی اما نه به اندازه‌ی‌ کافی بزرگ" او در آیو است. برای نخستین بار نسبت به رقیبانش فروتنی نشان داد: من به نیکی هیلی، ران دسانتیس، راماسوامی برای اجرای این مسابقه تبریک می گویم، این‌ها افراد بسیار باهوشی هستند، افرادی با توانایی‌های عالی

5⃣ نکته‌های بی‌اهمیت امشب؛
🔸 هم‌زمان با جمهوری‌خواهان، دموکرات‌های آیوا نیز نشست انتخاباتی خود را برگزار کرده‌اند اما درست برخلاف چهار سال پیش، مجمع‌های انتخاباتی آن‌ها بی‌اهمیت است چون کاندیدای نهایی دموکرات‌ها معلوم است: جو بایدن
🔸 امشب با وجودی که دلقک الدنگ هندی‌تبار، ویوک راماسوامی در عمل از صحنه‌ی انتخابات بیرون بود، نامش در ردیف نامزدهای جمهوری‌خواه در آیوا قرار داشت و ۷ درصد آرا و ۲ دلیگیت را از آن خود کرد، پس از انتخابات هم به سود دلقک بزرگ، ترامپ کنار کشید: شرش کم!

4⃣ توزیع دلیگیت‌ها
ایالت آیوا در کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان ۴۰ دلیگیت یا رای نمایندگی دارد. ترامپ، ۲۰، دی‌سانتیس ۸ و هلی ۷ دلیگیت را از آن خود کردند. کسی برنده‌ی نهایی انتخابات درونی‌حزبی می‌شود که دست‌کم ۱۲۱۵ برگه نمایندگی از ایالت‌های مختلف جمع‌آوری کند، بنابراین راهی طولانی در پیش است

3⃣ با شمردن ۹۰ درصد آرا، دیگر‌ مسجل شده که ترامپ با حدود ۵۱ تا ۵۲ درصد آرا، نفر نخست آیوا خواهد بود، و ران دی‌سانتیس با ۲۱ درصد و نیکی هیلی با ۱۹ درصد، رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند. اختلاف رای این دو نفر ۱۳۰۰ رای بود و برای دی‌سانتیس که در آیوا وضعیت بهتری داشت، برتری شکننده‌ای‌ست

2⃣ انتخاباتی برای نفر دوم!
ران دی‌سانتیس در این لحظه‌ها کمی از هیلی پیش افتاده است و تا صبح جایگاه نفر دوم بین این دو، احتمالن چندباری دست به دست می‌شود. انتخابات در واقع درباره‌ی نفر اول نیست، درباره‌ی نفر دوم است و این که کدام یکی از این دو نفر باید کنار بروند تا کار برای اتحاد علیه #ترامپ هموار شود

1⃣ هنوز تازه اعلام‌نظر کانتی‌های(بخشی‌های) آیوا درباره‌ی کاندیدای نهایی جمهوری‌خواهان آغاز شده که رسانه‌ها این ایالت را برای ترامپ های‌جکت کرده‌اند. رسانه‌های درصد آرای او را بین ۵۴ تا ۵۶ تخمین زده‌اند که اختلاف قابل‌توجهی نسبت به دیگران است. انتظار می‌رفت که ران دی‌دی‌سانتیس در آیوا بهتر از هیلی عمل کند اما نتیجه‌ی بسیار اولیه نشان می‌دهد که هیلی با حدود ۲۰ درصد آرا می‌تواند نفر دوم انتخابات شود، هرچند رقابت او با دی‌ساندیس نزدیک است.

✔️ @SasanAghaei
#لایو
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 مبارزه علیه فراموشی

👈 کامل این سخنرانی را در یوتیوب مدبویز ببینید (لینک)

🎙 www.tg-me.com/MadBoysPodcast
💡 مدبویز درباره مسایلی که ایران بهش مبتلاست، حرف می‌زنه
ساسان آقایی
🧮 نخستین پیروزی "نه خیلی بزرگ" ترامپ ◽️ پرسش کلیدی آیوا؛ نفر دوم کیست؟ 🌐 #گزارش_زنده 🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴ (۲) 7⃣🔴 آشکار شدن "منطقه‌ی خطر" بررسی نتیجه‌ی ایالت آیوا نشان می‌دهد که تحلیل "عقلای حزب" پربیراه نیست و اگر از بین هیلی و دی‌سانتیس یکی کنار برود، باقی‌مانده‌ی…
🧮 شب "قیامت" نیکی
◽️ نیوهمشایر: آغاز یا پایان؟

🌐 #گزارش_زنده
🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴ (۳)

1⃣1⃣ نبرد بعدی، ۲۴ فوریه در کارولینای‌جنوبی زادگاه نیکی هیلی و جایی‌ست که او فرماندار بوده. نبرد انتخاباتی در ایالت نوادا انجام نمی‌شود چون ترامپ تمام ۲۶ دلیگیت‌ آن را از آن خود کرده و نیکی هیلی تصمیم گرفت آن‌جا مبارزه نکند. اگر هیلی در این دو هفته نتواند کاری کند که رقابت را در کارولینای جنوبی ببرد، در عمل شانسی برای ادامه دادن نخواهد داشت.

0⃣1⃣ توییت امروزم:
تلاش می‌کنم درک کنم که در عصر تیک‌تاک چینی و فیک‌نیوز روسی، ملت آمریکا به قدری احمق شده‌اند که بگویند چرا مالیات ما باید در اوکراین خرج شود! چیزی که هیچ جوره نمی‌فهمم، این است که ایرانی‌های مخالف ج.ا، دقیقن همین را بلغور کنند، برایش هورا بکشند و هوادار "انزواگرایی" آمریکا باشند!

9⃣ شمارش آرا به مرز ۸۰ درصد رسیده و ترامپ ۵۴ درصد و هیلی ۴۴ درصد آرا را کسب کرده. هیلی نمی‌تواند این را نتیجه‌ی بدی بداند.

8⃣ نیکی هیلی: ما تازه شروع کرده‌ایم ... (و یک دعوت به مناظره) ترامپ نباید مشکلی با مناظره با من داشته باشد

7⃣ توزیع نزدیک دلیگیت‌ها
از ۲۲ امتیاز نیوهمشایر در کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان، تاکنون ترامپ ۱۱ دلیگیت و هیلی ۸ دلیگیت را بر خود نهایی کرده‌اند، هنوز ۳ امتیاز توزیع‌نشده باقی‌ست و انتظار می‌رود، نتیجه‌ی نهایی ۱۳ به ۹ باشد که برای نیکی هیلی نتیجه‌ی قائل قبول خواهد یود

6⃣ ترامپ، نیوهمشایر را برد
ان،بی‌،سی و برخی دیگر از شبکه‌های تلویزیونی آمریکا، نیوهمشایر را برای ترامپ پروجکت کردند، البته این دور از انتظار نیست. مهم‌تر، درصد رای نیکی هیلی و میزان اختلاف دو رقیب است

5⃣ وضعیت با شمارش ۱۵ درصد آرا از این قرار است: ۵۳ درصد به ۴۶ درصد به سود #ترامپ. هیلی امیدوار است در طول شب، اجازه‌ی افزایش اختلاف بیش‌تری را به ترامپ ندهد

4⃣ ترامپ پیش افتاده
با شمارش ۱۲ درصد آرا، دونالد ترامپ ۵۲.۵ درصد رای به دست آورده و نیکی هیلی ۴۶.۵ درصد، حدود ۲۹۰ هزار برگه رای باقی‌ست. بسیار سخت است که کسی پیش‌بینی کند آرای باقی‌مانده جای نفر ترامپ و هیلی را عوض می‌کند اما هیلی حتا اگر بتواند با همین نتیجه کار را تمام کند، یک پیروزی به دست آورده!

3⃣ با شمارش ۲ درصد از آرای ۳۲۶ هزارتایی نیوهمشایر، نیکی هیلی از ترامپ پیش افتاده، البته هنوز این یک نتیجه‌ی بسیار اولیه است اما می‌توان آن را یک "شروع خوب" برای هیلی توصیف کرد

2⃣ چرا شب مهمی‌ست؟
چند ساعت آینده، رای‌گیری در نیوهمشایر ادامه خواهد داشت، بنابراین خبر خیلی خاصی نمی‌شود. این ایالت شاهد نخستین رویارویی دو نفره‌ی هیلی و ترامپ است. وقتی هیلی وارد انتخابات شد، کسی شانسی برایش قائل نبود و بسیاری دی‌سانتیس را رقیب ترامپ می‌پنداشتند اما هر چه قدر نیکی #هیلی به مرور بهتر و بهتر شد و کمپینش خوب پیش رفت، همه چی برای دی‌سانتیس بدتر و بدتر شد. یک دلیل آشکار این تفاوت این بود که دی‌سانتیس تلاش می‌کرد یک "ترامپ دوم" باشد و خب وقتی ترامپ در صحنه حاضر بود، کسی سراغ بدلش را نمی‌گرفت اما نیکی هیلی هوشمندانه با #ترامپ فاصله‌گذاری کرد و به مرور تبدیل به نیرویی در حزب جمهوری‌خواه شد که تمام مخالفان ترامپ،‌ پشتش بسیج شوند. امشب در نخستین رالی دو نفره ترامپ و هیلی، نیکی هیلی اگر می‌خواهد که به جمهوری‌خواهان ثابت کند، شانس پیروزی بر ترامپ را دارد، "باید" فاصله‌ی آرایش با نفر نخست را به حداقل ممکن برساند. امشب برای هیلی یک هدف مطلوب می‌تواند به دست آوردن بیش از ۴۰ درصد آرا باشد، به شرطی که ترامپ بیش از ۵۰ درصد آرا را کسب نکند و اختلاف دو طرف بیش از ۱۰ درصد نشود. این را می‌شود کورسوی امیدی برای کمپینش دانست که به جمهوری‌خواهان کلاسیک پیام بدهد، اگر متحد شوید، می‌شود از پس ترامپ برآمد.

1⃣ ۶ رای برای تغییر نظر؛
با قلبی سنگین و فسرده از خبر شوم اعدام محمد قبادلو، نمی‌خواستم امشب را با گزارش زنده‌ی انتخابات درون‌حزبی جمهوری‌خواهان در نیوهمشایر با شما باشم اما "۶ رای" شهر کوچک دیکسویل در شمال نیوهمشایر را شمرده‌اند و چه نتیجه‌ی جالبی: هیلی ۶ بر صفر ترامپ را شکست داده! هرچند این ۶ دانه رای، معیار امشب نیست اما من را برای گزارش زنده‌ی امشب سر ذوق آورد!

✔️ @SasanAghaei
#لایو
2024/09/20 23:02:19
Back to Top
HTML Embed Code: