Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 نابودی مرز جعل و واقعیت!

📝 ستون #رسانه

چیزی وحشتناک از آینده را در این #فیلم می‌بینید. تکنولوژی "دیپ فیک" یا جعل عمیق، دارد مرز میان جعل یک تصویر و واقعیت را نابود می‌کند. در این فیلم، زنی در حال صحبت، چهره‌اش به شکل زنده با افراد مشهور جایگزین می‌شود و آن‌قدر واقعی‌ست که هر فردی را می‌‌تواند به اشتباه بی‌اندازد، دقت کنید که چنین این تازه نسخه‌ی ساده و دم‌دستی یک نرم‌افزار عمومی‌شده است.
اکانت توییتری شهروندان دیجیتال درباره‌ی فیلم نوشته: . نگرانی این است دیپ‌فیک‌ها به‌ناروا آبروی افراد را نشانه بروند، انتخابات را دست‌کاری کنند، قیمت سهام را بالا ببرند و حتی ناآرامی ایجاد کنند. همچنین ممکن است افراد قربانی انتقام‌جویی از طریق پورن شوند ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روزنامه‌نگاری
ساسان آقایی
✍🏻 ماموریت: تاسیس ایران 2⃣ نگاهی کوتاه به آن‌چه محمدعلی فروغی انجام داد، در چهار قسمت | قسمت دوم ⤴️ ادامه از بالا 📌 www.tg-me.com/SasanAghaei/1050 فروغی آن خاطره اندیشه‌ساز را این‌گونه شرح می‌دهد: «مرا از حامیان سلطنت #رضاشاه می‌دانند و درست است! کنفرانس پاریس ٢…
✍🏻 فردوسی معاصر در عزلت فرهنگی
3⃣ نگاهی کوتاه به آن‌چه محمدعلی فروغی انجام داد، در چهار قسمت | قسمت سوم

⤴️ ادامه از بالا
🔺 قسمت اول 🔺 قسمت دوم

... اما قضیه‌ی گوهرشاد، به پایان کار ذکاء الملک انجامید تا او گوشه‌نشین شود و برای ماموریت تاریخی دیگری در شش سال بعد آماده. #فروغی به جهد فرهنگی خود بازگشت و تصحیحات آثار کهن چون فردوسی، پورسینا و سعدی را ادامه داد، او کتاب مرجعی چون "سیر حکمت در اروپا" را در دوره‌ی عزلت و خانه‌نشینی تمام کرد، و در زمانه‌ای که همه مقهور مظاهر فناوری غرب و ساخت پل و کارخانه بودند، ذکاءالملک در پی شناساندن هسته‌ی فکر و فلسفه‌ی غربی می‌کوشید. فروغی باور داشت که هم‌گام با نوسازی باید در مبادی معرفت‌شناسی و نظری رفورم هم اهتمام کرد، می‌گفت ایرانی‌ها بااستعدادترین دانشجویان خود را به دانشکده‌های فنی و نظامی فرستادند اما #ایران هم‌زمان به علوم انسانی غرب نیز برای درک ماهیت غرب نیاز دارد.

به جز تمام این پویش‌ها، تاثیر فروغی در فرهنگستان بر اصلاح زبان فارسی و پیراستن واژگان بیگانه نیازی به توضیح ندارد،‌ بدون او، زبان فارسی به شکلی که امروز با آن حرف می‌زنیم، وجود نداشت. او را برای ساخت واژه‌ی هواپیما به جای طیاره استهزا می‌کردند اما رواج این واژه‌ها نشان از عمق کار و درستی سره‌سازی فروغی دارد. او در زندگی دنبال ٣ چیز بود: درک حقیقت، نیکوکاری و بهره‌مندی از زیبایی معنوی، با وجود این شرکتِ دولت‌مرد-فیلسوف را در قدرت به‌تر از غیبت آن‌ها می‌دانست؛ «نتیجه غیاب آن‌ها این می‌شود که کار دولت یکسره به دست کوته‌اندیشان و ابلهان و افراطیون قوم خواهد افتاد».

فروغی با همین دیدگاه، دو بار نخست‌وزیر شده بود، چند دوره نماینده‌ی مجلس و با کوله‌باری از تجربه‌ی سیاسی، آثار کهولت و احتضار را در خود می‌دید اما هنوز یک‌ برگ از زندگیش مانده بود؛ مهم‌ترین نقشی که باید برای کشورش انجام می‌داد ...

⤵️ ادامه دارد ...

👈🏻 متن را از رشته‌توییت @libera_viro وام گرفتم و با اصلاح و ادیت و افزودن بخش‌هایی بر آن، کاملش کردم

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ_نگاری #تاریخ #روشنفکران #یادمان
✍🏼 چرا با خط روند باشید؟
👈🏼 و تازه‌واردان بورس چگونه به سود می‌رسند؟

🔸 ساسان آقایی 🔸 خاطره وطن‌خواه

🔻 در یک سال گذشته، پربازده‌ترین بازار ایران، بورس تهران بوده است. تنها کافی‌ست به یاد آورید که در ابتدای سال ۹۸، شاخص بورس در محمدوده‌ی ۲۲۰ هزار نوسان داشت و اکنون به ۴۴۰ هزار رسیده است؛ یک بازده صددرصدی! برخی سهم‌ها هزار برابر هم شده‌اند. این بازار خوب، سبب شده تا انبوه مشتاقان بدون آموختن اصول اولیه‌ی بورس به این بازار وارد شوند. رفتار "پسران واکسی" به دلیل فقدان تحلیل و از روی هیجان، عمومن مخرب در بازار است و در نهایت هم بیش‌تری زیان را به تازه‌واردانی می‌رساند که با سودای سود، دست به معامله‌گری ناشیانه می‌زنند.

🔻 آموزش، صبر و تداوم، سه اصل بنیادین برای حل معماهای جذاب بازار‌ مالی و سود بردت از بالا و پایین رفتن شاخص‌هاست. ما از امروز با تحلیل روندهای روزانه، هفتگی و ماهانه، کنار‌ شما خواهیم بود و سهام‌های ارزنده را معرفی‌ خواهیم کرد. خط روند را دو روزنامه‌نگار باسابقه و فعال در بورس مدیریت می‌کنند و برخی از مطالب گذشته‌ی ما در حوزه‌ی بورس را باز نشر کرده‌ایم که برخی از آن‌ها توصیه‌هایی دایمی برای تازه‌واردان بورس است.
ما تلاش خواهیم‌ کرد، ساده و همه فهم،‌ بورس را برای شما گزارش کنیم!

👌 آی‌دی ادمین: @WhatTVhelp

🧮 www.tg-me.com/joinchat-AAAAAFQWTUk5TEiXxc9iGQ
ساسان آقایی
✍🏼 چرا با خط روند باشید؟ 👈🏼 و تازه‌واردان بورس چگونه به سود می‌رسند؟ 🔸 ساسان آقایی 🔸 خاطره وطن‌خواه 🔻 در یک سال گذشته، پربازده‌ترین بازار ایران، بورس تهران بوده است. تنها کافی‌ست به یاد آورید که در ابتدای سال ۹۸، شاخص بورس در محمدوده‌ی ۲۲۰ هزار نوسان داشت…
🔺 خط روند؛ روش‌های سودآوری در بورس

در ماه‌های اخیر،‌ پیام‌های زیادی داشتم که نیازمند راهنمایی درباره‌ی بورس و خرید و فروش و آموزش بودند. به ابتکار دوست خوبم، خاطره وطن‌خواه، همکار قدیمی کانال "خط روند" را برای همین کار تاسیس کرده‌ایم. از این پس تحلیل‌های بورسی من در این کانال منتشر می‌شود و کانال شخصیم متمرکز بر فعالیت‌های روزنامه‌نگاریم خواهد بود؛ دوستانی که این‌‌جا برای مطالب ستون #کمی_بورس دنبال می‌کنند، می‌توانند به کانال خط روند بپیوندند:

👈🏻 آدرس کانال: @TehExchange

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#بورس #اقتصاد_آزاد
ساسان آقایی
👁 آیوا؛ ترسیم واقعیت 📝 ستون #انتخابات_آمریکا ♻️ آپدیت ۱: پس از ۲۴ ساعت تاخیر، نتیجه‌ی اولیه می‌گوید که براساس ۶۲ درصد گزارش‌های رسیده به دفتر مرکزی حزب دموکرات، کاندیدای کم نام و نشان، بودوجیج با ۲۶.۹ درصد در آیوا پیش‌تاز است، سندرز به دنبال اوست؛ WooooooooW،…
📝 ستون #انتخابات_آمریکا

پیت بودوجیج یا بته‌جج یا بوتجیج که بر سر تلفظ نامش در فارسی مشکل داریم، سرانجام با ۲۶.۲ درصد آرا برنده‌ی ایالت آیووا شد. از سال ۲۰۰۰، هر دموکراتی در آیووا که نخستین ایستگاه انتخابات درون‌حزبی‌ست، برنده شده، کاندیدای نهایی دموکرات‌ها بوده است. بودوجیج، کاندیدایی گم‌نام است که سابقه‌ی سیاسی قابل ذکرش، شهرداری یک شهر صد هزار نفری مانند «ساوت‌بند» در ایندیاناست و همجنس‌گرا بودنش بیش‌تر از شهرداری برایش شهرت به ارمغان آورده. پیروزی چنین شخص کم نام و نشانی در انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها و افتضاح به بار آمده بر سر شناختن کاندیدای برتر در آیووا، نشان می‌دهد که #برنی_دیوونه، وارن احمق و بایدن خرفت تا چه اندازه نامزدهایی ضعیف، فاقد استراتژی و بدون برتری محسوسی نسبت به هم هستند و شاید بتوان گفت دارودسته‌ی ویروس چپ‌زده‌ی دموکرات‌ها، هرگز تا این اندازه خوار و شکست‌خورده نبوده. روزی که جلوی چپ کردن احمق‌ها را در حزب‌شان نگرفتند و یک پوپولیست فاقد بینش مانند #اوباما را برگزیدند و سرمست پیروزی او شدند، باید فکر امروزشان را می‌کردند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#آمریکا
🧮 #کمی_بورس ۳۳

بورس تهران در واکنش به شایعه‌ی یک استعفا، روزی منفی و پر التهاب را پشت سر گذاشت، در روزی که باید مثبت بود. در نهایت که استعفایی به نتیجه نمی‌رسد، بازندگان، فروشندگان هیجانی بازارند که با پول خود روی بلوف پوکری، قمار می‌کنند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#توییت‌باز #اقتصاد
ساسان آقایی
✍🏻 فردوسی معاصر در عزلت فرهنگی 3⃣ نگاهی کوتاه به آن‌چه محمدعلی فروغی انجام داد، در چهار قسمت | قسمت سوم ⤴️ ادامه از بالا 🔺 قسمت اول 🔺 قسمت دوم ... اما قضیه‌ی گوهرشاد، به پایان کار ذکاء الملک انجامید تا او گوشه‌نشین شود و برای ماموریت تاریخی دیگری در شش سال…
✍🏽 شاه می‌رود، ایران می‌ماند
نگاهی کوتاه به آن‌چه محمدعلی فروغی انجام داد، در چهار قسمت | قسمت پایانی

⤴️ ادامه از بالا
🔺 قسمت اول 🔺 قسمت دوم 🔺 قسمت سوم

شهریور ١٣٢٠،‌ هواپیماهای متفقین پیغام توفان #جنگ‌جهانی دوم را به آسمان تهران آوردند. ٣ شهریور متفقین به ایران (پل پیروزی) حمله کردند و در دشوارترین لحظه‌های عصر رضاشاهی، نصرالله انتظام او را به دربار فرا خواند. پیرمرد پس از ٦ سال دوری، به سختی از پله‌های کاخ سعدآباد بالا می‌رفت:
[چو شه، مر ورا دید بر پای خاست
بسی پوزش او از گذشته بخواست
که تندی مرا گوهر است و سرشت
چنان رست باید که یزدان بکشت]

رضاشاه لبخندی زد: «خیلی هم پیر نشدی!» اما با شنیدن خبر شهادت دریادار بایندر،‌ فرمانده‌ی نیروی دریایی جنوب ایران اندوه در او نشست. شاه با چشمانی اشک‌بار و سیگاری بر لب، فروغی را مامور تشکیل کابینه کرد، برای سومین بار و آخرین بار. سرنوشت ایران باز به دست پیرمرد افتاده بود. با متفقین پیمان ترک مخاصمه را امضا می‌کند اما زمانه، زمان گرفتن انتقام تاریخی روس و انگلیس بود که از برخاستن ایران به دست رضاشاه کینه به دل داشتند. سفرای دو کشورِ اشغال‌گر به ترک مخاصمه رضایت ندادند و اصرار می‌کردند که #رضاشاه باید برکنار و از ایران تبعید شود و نظام سیاسی هم به جمهوری تغییر یابد! ریدر بولارد سفیر انگلیس به او نخست‌‌وزیر می‌گوید؛ «دولت من ریاست جمهوری شما را خواهد پذیرفت» اما با تندی فروغی روبه‌رو می‌شود که به پرخاش گفت: «از کی دلسوز ایران شده‌اید؟»

متفقین اولتیماتومی ٢٤ ساعته تعیین می‌کنند تا رضاشاه کنار برود. پدر باید قربانی پسر می‌شد. فروغی متن استعفای رضاشاه را می‌نویسد و شاه می‌گوید: «تقدیر من اینست. ولیعهد را به شما می‌سپارم». فروغی می‌نویسد: «شاه می‌رود. من پیرمرد هم می‌روم اما ایران باید بماند». سفیر انگلیس که از ماجرا باخبر می‌شود با فروغی تماس می‌گیرد؛ «والاحضرت ولیعهد قرار است برای سوگند سلطنت به مجلس بروند. بریتانیا او را به رسمیت نخواهد شناخت» و پاسخ نخست‌وزیر ایران قاطع است: «ما به نظر دولت‌های شما اهمیت نمی‌دهیم، ولیعهد به مجلس خواهد رفت». چند ساعت پیش از رسیدن قوای روسیه به تهران، فروغی ولیعهد را به تخت سلطنت می‌نشاند و نقشه‌ی ویرانی ایران به دست دو لشگر اشغال‌گر روس و انگلیس را برهم می‌زند.

کار #فروغی اما تازه آغاز شده بود، کشور در اشغال قرار داشت و میهن‌پرستی چون او نمی‌توانست آسوده بخوابد. گفت‌وگوها را آغاز کرد و سرانجام در مذاکراتی فشرده، متفقین ناچار به تضمین خروج از ایران شدند. انگلیسی‌ها که نقشه‌شان بر باد رفته بود، با رادیوی کذاب بی‌بی‌سی، هر روز به نخست‌وزیر حمله می‌کنند، او را صوفی، بهایی، یهودی و فراماسونر می‌خوانند ... و پیری و بیماری، دست آخر امان پیرمرد را می‌بُرد؛
«ذکاء الملک آیا مرگی که به آن می‌اندیشیدی به سراغت آمده؟ سقراط را می‌بینم. اگر باز به این دنیا بیایم همین راه را طی می‌کنم. جهانی که من در آن زیستم بهترین جهان ممکن نبود اما من هیچگاه به راه اسفندیار نمی‌روم».

و مرگ در شبانگاه ۵ آذر ۱۳۲۱ به سراغش آمد. خاموش شدن فروغی را شاید باید پایان عصری دانست که ذهن درخشانِ روشن‌فکران ایرانی در برهوت تاریک قرن بیستم، #لیبرالیسم را می‌جست و هنوز درگیر منجلاب روسی کمونیسم و تفکر منحط رمانتیستی فرانسه نشده بود. فروغی یک معمار چیره‌دست در ایران نوین و احیاگرِ دولت بااساس و دولت ملی در ایران به شمار می‌رود. بنیاد حکومت ملی را بر شرافت و میهن‌پرستی ملت می‌دانست و بنیاد بی‌اساسِ استبداد را بر ترس و بیم، هرچند اولویت بی‌مرز کسانی چون او، داور و تیمورتاش، تقی‌زاده و ... برای احیای ایران در ساخت بن‌مایه‌ی سلطنت غیرمشروطه‌ی رضاشاه اثر‌ گذاشت اما هرگز نباید احتضار کشور در پایان عصر قاجاری را از یاد برد، آنان تصمیم گرفتند ایران را بر خویش ترجیح دهند.

پایان

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ_نگاری #تاریخ #یادمان #روشنفکران
📻 #شبانه ۱۸۰؛ در شب جوان‌مرگی فروغ

دیدمت، وای چه دیداری وای
این چه دیدار دل‌آزاری بود

بی‌گمان برده‌ای از یاد آن عهد
که مرا با تو سر و کاری بود

دیدمت، وای چه دیداری وای
نه نگاهی، نه لبِ پر نوشی

نه شرار نفس پر هوسی
نه فشار بدن و آغوشی ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#شعر #فروغ_فرخزاد
ساسان آقایی
#تاملات_و_تالمات ۲۳ چیزی که ما آن را #عشق نامیده‌ایم، در حقیقت تصاحب رایگان و مفت دیگری‌ست، یک بهره‌کشی بی‌رحمانه و تمامیت‌خواهی بیمارگونه. دژخیم وابستگی و مرگ خویشتن و استقلال، همه تاوان عشق است، آیا مصیبتی بیش از این سراغ دارید؟ ✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAA…
🏴 ستون #تاملات_و_تالمات ۲۴

تنها وقتی که با خودِ حقیقی روبه‌رو می‌شوید، به گاه شکست است؛ به یک‌باره می‌فهمید همه چیز چه اندازه فیک و دروغ بوده، شبی بزرگ و قماری تکرارنشدنی را می‌بازید، جرعه‌جرعه پیمان‌شکنی را بالا می‌روید و یا آخرش درمی‌یابید #عشق چه افسانه‌ی موهوم و پلیدانه‌ای بوده که تاریخ حماقت هزاران ساله‌ی بشر در آن آمیخته و شما را فریفته. زهرِ شکست اما وقتی به شرنگ کینه و انتقام و نفرت آغشت، در چکاچک شریان توفنده‌اش،‌ تازه خودِ حقیقی را می‌بینید که دارد جان می‌گیرد؛ راسخ، بی‌رحم و مقتدر، هیرویی برخاسته که می‌خواهد زمین و زمان را به هم بدوزد و روزگار بدلی و آدم‌هایش را همه با هم به سوگ‌ بنشاند.

در آتش خشم‌تان، تر و خشک با هم می‌سوزند، کمی از حقیقت هم با لشگر دروغ به سرازیری گور می‌افتد و تاوان‌ها همه یکی می‌شود بی‌تناسب جرم و مجازات، اما چه باک که جز این راه پر از بیم و خطر، هرگز عدالتی در کار نیست؛ #عدالت را خودتان با دستان‌تان می‌سازید، و دقیقن همان چیزی‌ست که اسب سرکش خشم شما را تهی می‌کند.

آن‌هایی که از این برتافتن شخصی عدالت می‌گریزند، تسلیم قانونی هستند که اهریمنِ دروغ و نیرنگ با فریب احمق‌ها، نوشته و جاری می‌کند تا در قلعه‌ی مرموز احساسات پناه گیرد و از چشیدن طعم تیغ تیز و قدرتمند کین و انتقام بگریزد. و این تنها ضعفایند که فریب رمنتیسم مهوع و بیمارگونه‌ی حقنه شده به بشر را می‌خورند و نوش‌داروی خود را رها می‌کنند، نوش‌دارویی درمان‌گر و طبیب درد. چشم بگشایید! به گاه درد جان‌کُش، با شمشیر سراغ‌شان بروید نه بخشش.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
معرفی سهم؛ ثاخت، سیگنال شارپی
✍🏻 رضا دلبری | کارشناس ارشد بازار سرمایه

۲۷ بهمن
💰 قیمت کنونی: ۳۱۵ تومان
💸 هدف اول: ۶۲۰ تومان

🔦 تحلیل سهم
شرکت توسعه بین‌المللی توسعه‌ی ساخت با نماد #ثاخت الگوی مهم #کاپ را ساخته است. قیمت سهم ۳۲۵ تومان در سقف سال ۹۲ بود و پس از نزول فرسایشی در ۵ سال به کف ۶۹ تومان رسید. سهم در رشد اخیر بورس، دسته فنجان را در قیمت ۲۹۳ تومان ساخت و پس از آن تا سقف قیمت سال ۹۲ و حتا کمی بالاتر رشد کرده.

هم اکنون ثاخت با مقاومت لبه‌ی فنجان در محدوده‌ی ۳۲۵ تومان درگیر است و به محض عبور از این سقف، الگوی فنجان تکمیل خواهد شد و به سرعت به هدف ۶۲۰ تومانی می‌رسد که با فشار خرید به سمت هدف‌های بالاتر هم حرکت می‌کند.

برای تخمین هدف‌های بالاتر سهم، می‌توان آن را با شاخص کل و شاخص گروه انبوه‌سازی سنجید. ثاخت به نسبت قیمت شاخص کل باید هم‌اکنون در محدوده‌ی ۲۱۰۰ تومان و نسبت به شاخص گروه خود می‌بایست در سه برابر قیمت فعلی خود و با قیمت ۱۰۰۰ تومان معامله می‌شد.

🧮 www.tg-me.com/joinchat-AAAAAFQWTUk5TEiXxc9iGQ
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸 یک داستان آشنا

📹 ستون #فیلم

#سوسیالیسم همه‌ی کشورها را ویران می‌کند اما هیچ‌وقت تنها نمی‌ماند. همیشه سلبریتی‌های احمق و چهره‌های مشهور گاواندیشی هستند که آن را یاری کنند. در این فیلم ببینید چه کسانی با بدبختی و بیچارگی و سرکوب مردم ونزوئلا همکاری کردند

👈🏻 زیرنویس از بورژوا

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
📰 ستون #روزنامه‌نگاری

در روزی که تمام توجه مردم #ایران متوجه مساله‌ی #کرونا، چگونگی برخورد با آن و ده‌ها پرسش بی‌پاسخ در این باره است، روسپی‌نامه‌های کشوری را ببینید که در بحران یک نگرانی عمومی چگونه جلدهای‌شان با تهوع آذین بسته‌اند! صفحه‌ی یک‌ خوب روزنامه‌ی شهروند را هم گذاشتم تا ببینند که می‌شد از مساله‌ی اصلی مردم نوشت و فردا به دروغ نگویند نذاشتند بنویسیم. من شما را خوب می‌شناسم؛ با کیف‌کشی به مطبوعات آمدید و با ماله‌کشی هم دفن می‌شوید!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#رسانه #روزنامه
بازگشت به بلک‌لیست FATF؛
✍🏻 کنار کره شمالی می‌مانیم!

‏وال‌استریت ژورنال خبر داده که کشورهای اروپایی توافق کرده‌اند ایران‌ به بلک‌لیست گروه ویژه‌ی اقدام‌ مالی بازگردد. گروه ویژه‌ی اقدام مالی یا همان FATF از روز چهارشنبه نشست فصلی خود را آغاز کرده و یکی از دستورکارهای این نشست بررسی وضعیت ایران بود. ایران از سال ۲۰۱۶ از بلک‌لیست این‌ گروه به شکل موقت خارج شد و وعده داد که شرایط اقتصاد ایران و سیاست‌های بانکی و پولی و مالی خود را با بسته‌ی شفاف‌سازی این گروه هماهنگ ‌سازد.

پس از بارها تمدید تعلیق حضور ایران در لیست سیاه FATF، در نهایت دو لایحه از مجموع چهار بسته‌ی قوانین این گروه به درِ بسته مجمع تشخیص خورد که مایل به تصویب قوانین ضدحمایت پولی از‌تروریسم و شفاف‌سازی نقل‌وانتقال مالی ایران نبود و پیش‌بینی می‌شد پس از یک سال بردباری گروه ویژه‌ی مالی، با اعلام رسمی عدم پایبندی ایران به سیاسیت‌های FATF، در نشست اخیر، بازگشت ایران به لیست سیاه تصویب شود.

در این فهرست سیاه تنها کشور موجود جهان کره‌ی شمالی‌ست و دیگر کشورهای نزدیک و دور به ایران به سرعت در حال تطبیق خود با بسته‌های سیاستی FATF هستند تا از قافله‌ی اقتصاد جهانی جا نمانند و در ارتباط پولی و بانکی خود با جهان دچار سکته و مشکل نشوند. یک نمونه‌ی این‌ کشورها عربستان سعودی‌ست که در چند سال اخیر، همکاری گسترده‌ای با گروه ویژه‌ی مالی داشته و با اجرای مو به موی سیاست‌های شفاف‌سازی مرتب در حال بهبود شاخص خود در فهرست گروه ویژه‌ی مالی‌ست.

با ورود به فهرست سیاه FATF، نقل و انتقالات مالی برای ایران بسیار دشوار شد و احتمالن بسیاری از ایرانیان خارج کشور و یا نیازمند مبادله‌ی پولی در خارج از کشور هم دچار مشکل شوند. هرچند در نهایت ایران مدت‌هاست تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا، امکان هرگونه همکاری با مجموعه‌های مالی و بانکی دنیا را از دست داده اما بازگشت به بلک‌لیست اندک درگاه‌های مبادله‌ی مالی و بانکی ایران در چین، روسیه و ترکیه را هم به خطر خواهد انداخت.

در هفته‌های آتی و در پی اعلام رسمی خبر بازگشت به فهرست سیاه، انتظار جهش بهای طلا و ارز در بازار ایران و شکست کانال صعودی بورس تهران را باید داشت هرچند به نظر می‌آید کارتل‌های بزرگ اقتصادی، ماموریت دارند که با تنفس مصنوعی و مانورهای پولی این پیامدها را کنترل کنند اما تاثیر مانورها، ابدی نخواهد بود.

👈🏻 گزارش وال‌استریت ژورنال

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#گزارش #اقتصاد_ایران
روند بازار؛ ایران امروز به بلک‌لیست بازمی‌گردد
بورس چه‌قدر باید نگران FATF باشد؟

پس از چهار سال کشمکش و سرگردانی، سرانجام امروز ایران دوباره به بلک‌لیست گروه اقدام ویژه‌ی مالی یا همان FATF باز خواهد گشت. تصمیم این گروه پس از آن گرفته می‌شود که دو لایحه از مجموعه‌‌ی ۴ گانه بسته‌ی سیاست‌های توصیه‌ای FATF با وجود تایید از سوی مجلس، در مجمع تشخیص مصلحت رد شد.

با بازگشت ایران به فهرست سیاه گروه اقدام ویژه‌ی مالی، ریسک سرمایه‌گذاری در ایران به شدت بالا می‌رود و هرگونه ارتباط بانکی ایران با سیستم جهانی مختل خواهد شد. بورس از مدت‌ها پیش نسبت به این اتفاق حساس بود و واکنش‌های مقطعی منفی نیز داشت اما اکنون با بازگشت ایران به بلک‌لیست FATF، چه اتفاقی در بورس خواهد افتاد؟

این‌که انتظار می‌رود، فردا با یک جو منفی بورس کار خود را آغاز کند، طبیعی‌ست. با انتشار خبر رسمی بازگشت ایران به لیست سیاه گروه ویژه‌ی اقدام مالی، در کنار شیوع کرونا و انتخابات سرد مجلس، بورس تهران احتمالن روز شنبه را در جوی منفی و با فشار عرضه آغاز می‌کند. رفتار حقوقی‌ها در این روز بسیار مهم است از آن جهت که نشان خواهد داد مجموعه‌ی بازی‌گردانان بزرگ بازار و نهادهای حاکمیتی آیا علاقه به حفظ بازار بورس دارند و از آن حمایت خواهند کرد یا خیر؟

چنین حمایتی از سوی حقوقی‌ها در زمان سقوط سنگین بازار در پی فقدان سردار سلیمانی، یکی از نشانه‌هایی بود که به معامله‌گران این پالس را داد که رشد بورس ادامه‌دار است و نقدینگی خود را از بازار بورس به سمت مقصدهایی چون دلار و طلا خارج نکنند. احتمالن هفته‌ی آینده، نهادهای تصمیم‌گیر برای بورس با پول‌های درشتی تلاش می‌کنند در صف‌های منفی،‌ خریدهای ارزنده کنند‌ که اگر اتفاق بی‌افتد می‌تواند یک جهت‌گیری برای کنش‌گران بورسی باشد.

به جز جو روانی آسیب‌زننده‌ی خبرِ فهرست سیاه که تنها در تایم‌فریم کوتاه می‌تواند روی بورس اثر بگذارد اما از دیگر جهت‌ها، اقدام جدید FATF نباید تاثیر میان‌مدتی بر بورس داشته باشد. از نظر تحلیلی، اقتصاد ایران مدت‌هاست به دلیل تحریم‌های سنگین ِآمریکا، فاقد هرگونه ارتباطی با مجموعه‌های بانکی و مالی جهانی‌ست، تجارت آن نیز با دیگر کشورها به حداقل رسیده و شرکت‌های خارجی همه یکی پس از دیگری از ایران رفته‌اند و سرمایه‌گذاری در دنیا پیدا نخواهد شد که در پی ورود به بازار ما باشد.

در چنین وضعیتی، بازگشت ایران به فهرست سیاه گروه ویژه‌ی اقدام مالی، در عمل تاثیر چندان جدی‌ بر اقتصاد تحریم‌شده‌ی ایران ندارد تنها روش‌های دور زدن تحریم‌ها را سخت‌تر و بازگشت کشور به چرخه‌ی اقتصاد جهانی را در زمانی که مساله‌ی تحریم‌ها حل شده باشد، دشوار‌تر خواهد کرد. بنابراین خبر امروز، نمی‌تواند تاثیر آنی بر اقتصاد ما بگذارد که بورس نگران آن باشد.

از نقطه‌نظر فاندامنتالی هم رشد بورس از قواعد اقتصادی منظمی پیروی نکرده و بیش‌تر از هر چیز، مرهون ورود سنگین نقدینگی به این بازار است. بازگشت ایران به فهرست سیاه FATF نه جریان نقدینگی داخلی را تغییر می‌دهد و نه تاثیر چندانی در هر عامل داخلی دیگری دارد که سبب رشد ۵۰۰ درصدی بورس در ۲۰ ماه گذشته شده است. به بیان دیگری، هر عامل بنیادی و فرااقتصادی که تا امروز سبب این جهش شده، هم‌چنان برقرار خواهد بود و تا تغییر این عامل‌ها، بورس به رشد خود ادامه خواهد داد‌.

برای روزهای احتمالن منفی پیش رو، تمرکز بیش‌تری روی شکار سهم‌هایی داشته باشید که مدتی‌ست در انتظار فرصت خرید آن‌ها هستید و در پیوستن هیجانی به صف‌های فروش، تامل بیش‌تری به خرج دهید. این توصیه‌ی رایگان #خط_روند به شماست.

🧮 www.tg-me.com/joinchat-AAAAAFQWTUk5TEiXxc9iGQ
📸 بازی اعداد را رها کنید، تنها دانستنی ما یک چیز است؛ ‎#پیروزی_مردم. دیروز تمام جریان‌های خودی‌ساخته‌ از اصول‌گرا تا اصلاح‌طلب، از جامعتین تا خاتمی همه با هم‌ باختند حتا آن‌ها که با درصد اندکی از آرای ملت به مجلس می‌روند. مردم؛ چه شهری چه روستایی، چه مذهبی چه سکولار، و با هر‌ گرایش سیاسی و جزو هر طبقه‌ی اقتصادی، دیروز متحد به ‎#ایران اندیشیدند و نجات میهن؛ این آینده‌ای‌ست که نیازش داریم برای همه، همه.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#عکس_روز
"برنی خله" پیش افتاد
👁 پیش به سوی سه‌شنبه‌ی بزرگ

🇺🇸 ستون #انتخابات_آمریکا ۱۳

همان جوری که پیش‌بینی می‌شد عمده دلیگیت‌های ایالت نوادا هم ساعتی پیش به برنی سندرز رسید تا با پیروزی در دومین ایالت از ۳ ایالت برگزارکننده‌ی انتخابات درونی‌حزبی، در صدر نامزدهای دموکرات بایستد. #سندرز در نوادا، ۴۶ درصد آرا را به دست آورد که با توجه به تنوع نژادی در این ایالت و رای بالای هیسپنیک‌ها(لاتینی‌تبارها) به او چندان غیرمنتظره نبود.

اتفاق مهم نوادا اما بازگشت جو #بایدن از قعر جهنم به صحنه‌ی رقابت است. معاون رییس‌جمهور در عصر تیره‌وتار #آمریکا به رهبری باراک اوباما، در آیوا و نیوهپشایر نتیجه‌های فاجعه‌باری داشت اما در نوادا با کسب ۲۲ درصد آرا رتبه‌ی دوم را از آن خود کرد تا اعتماد به نفس تیمش در آستانه‌ی بزرگ‌ترین دور انتخابات درون‌حزبی در سوم مارس، بالاتر برود‌. رای گسترده‌ی رنگین‌پوستان به بایدن، مهم‌ترین دلیل بالا رفتن آرایش بود.

پت بودجج هم‌ که نامزد شگفت‌انگیز دموکرات‌هاست، باز هم نتیجه‌ی بدی نگرفت و با ۱۵ درصد آرا به جایگاه سوم ایالتی رسید که همجنس‌گرایان در آن اقلیتی قدرتمند نیستند. انتخابات نوادا هم‌چنین روند سقوط دو نامزد زن دموکرات، وارن و کلوبوچر را تقویت کرد و شاید آن‌ها، دو هفته‌ی دیگر نخستین نامزدهایی باشند که از جریان‌ رقابت کنار خواهند کشید.

با پایان یافتن سومین دور انتخابات درون‌حزبی، همه آماده‌ی ورود به #سه‌شنبه_بزرگ انتخابات درون‌حزبی می‌شوند که طی آن، ۱۴ ایالت آمریکا (+ جزیره‌ی‌خودمختار ساموآ) تکلیف یک‌سوم از مجموع دلیگیت‌ها کنوانسیون ملی دموکرات‌ها را روشن خواهند کرد. در متن سه‌شنبه‌ی بزرگ که دو هفته‌ی دیگر از راه می‌رسد، ایالت کلیدی کالیفرنیا برای دموکرات‌ها قرار دارد که برنده‌ی آن وزن بالایی در رقابت درون‌حزبی به دست خواهد آورد.

البته برای رسیدن به سه‌شنبه‌ی بزرگ باید یک پیش‌نمایش را هفته‌ی آینده پشت سر بگذاریم؛ انتخابات درون حزبی در چهارمین ایالت، کارولینای جنوبی.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

👈🏻 هفته‌ی آینده بیش‌تر درباره‌ی سه‌شنبه‌ی بزرگ حرف می‌زنیم و روز سوم‌ مارس با #گزارش_زنده آن در کانال همراه شوید
✍🏻 وقتی ماسک خیلی گران می‌شود
درس کمیابی؛ مساله‌‌ی ماسک ۲۵‌هزارتومانی

#رشته‌توییت

حتا در بسته‌ترین اقتصاد دنیا هم در نهایت #بازار است که قیمت را تعیین می‌کند. کالایی که کم‌یاب بشود، گران خواهد شد و در اقتصاد نه می‌توان امید به شق‌القمر داشت و نه ۵ شدن جواب ۲+۲. این روزها هم در کشور ماسک و ژل ضدعفونی با فشار شدید تقاضا، کمیاب شده‌اند و قیمت‌هایش چند برابر. و در پی این ماجرا، می‌بینم که این ور و آن ور، فحش و ناسزاست که به فروشندگان عمومن بی‌تقصیر می‌دهید.

سودجویی‌های شخصی شریر البته در این برهه‌ها، همیشه وجود دارد اما در بحرانِ کم‌یابی و تورم قیمت، این سودجویی‌های موردی یک معلول است نه علت و اساسن تاثیری هم بر فرآیند کلی #اقتصاد ندارد، هر چند پروپاگاندای اقتصاد دولتی و #فیک_نیوز رانتی بخواهد با پروموشن چند مورد کوچک، به افکار عمومی جهت بدهد و دست پلید خود در تیره‌روزی مردم را پنهان کند؛ همان نسخه‌ی سنتی #همه_چیز_تقصیر_مردم_است!

نخیر؛ چیز زیادی تقصیر مردم یا آن فروشنده‌ی طمع‌کار نیست. اگر امروز لوازم حیاتی حفاظت شخصی از خود در برابر کروناویروس را پیدا نمی‌کنید یا مجبورید ماسک ۲ هزارتومانی را ده برابر گران‌تر بخرید تازه اگر بیابیدَش، اتفاقن تنها یک مقصر دارد؛ اقتصاد دولتی و رانتی و اقتصاد بسته. در این کشور همه‌ی منابع و امکانات تولید، فرآیندها و مجوزهای تولید، و توزیع، و حتا نرخ‌گذاری، در دست حاکمیت و جریان‌های وابسته به آن است و اساسن چیزی جز اقتصاد دولتی یا اقتصاد رانتی یا #اقتصاد_طبقه‌ی_حاکمیت وجود ندارد.

در یک بازار بسته و انحصاری همیشه و همیشه دو اتفاق می‌افتد:
1⃣ توان تولیدکننده‌ی دولتی و رانتی، نامتناهی نیست و به دلیل محدودیت امکانات تولید، در نهایت با کمبود عرضه و آخرهایش قحطی روبه‌رو می‌شوید
2⃣ به دلیل این‌که تولیدکننده و‌ توزیع‌کننده و قیمت‌گذار(که باید عنصر رقابت در بازار می‌بود) همه یکی‌ست، قیمت‌ها دایمن سر به فلک می‌گذارند و در بحران هم بیش‌تر‌ از همیشه

این روزها که یا از #کرونا می‌میرید یا از شدت نگرانی و استرس و دربه‌دری برای یافتن‌ ماسک و مواد ضدعفونی مریض می‌شوید و چند سال از عمرتان می‌کاهد، جای فحش دادن به فروشندگان خرد بی‌تقصیر، فرصت خوبی‌ست تا یاد بگیریم #اقتصاد_دولتی هیچ‌وقت و هیچ زمانی و در هیچ شرایطی، مطلقن جواب هیچ مشکلی نیست و همیشه خود مشکل یا بخشی از مشکل است.

به جایش اگر امروز با یک #بازار_آزاد واقعی با مشارکت بی‌نهایت تولیدکننده‌ی کوچک و بزرگ و توزیع‌کننده‌های خصوصی روبه‌رو بودیم، و هزاران سرمایه‌دار و سرمایه‌گذار آماده‌ی استفاده از فرصت و مهیای ورود به بازار، امکان وجود و ابرازش را داشتند، اگر‌ جزیی از چرخه‌ی #جهانی‌سازی و تجارت آزاد جهانی بودیم که ورود و خروج آزادانه‌ی کالا و #سرمایه را برای کنسرسیوم‌های بزرگ بین‌المللی و سرمایه‌داران از هر کجای جهان را تضمین می‌کرد و و و، در یک کلام اگر تنها #دست_نامریی_بازار تعیین‌کننده‌ی چرخه‌ی اقتصادی بود، آن‌وقت نه با کم‌یابی که با فراوانی ماسک و دیگر کالاهای ضروری روبه‌رو بودیم چه، از هفته‌ها پیش با شناسایی سیل تقاضای پیش رو، چرخ‌های تولید بخش خصوصی سه شیفت می‌چرخید تا با انباشت کالا، آماده‌ی پاسخ به نیاز بازار باشد.

و خب دیگر لازم نبود یک‌ ماسک احتمالن فاقد استاندارهای تولید را ۲۵ هزار تومان بخرید البته اگر همین را هم بیابید!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_ایران #یادداشت
🌀 ستون #توییت‌باز

#کرونا که کمابیش همه پیش از مسوولان می‌دانستیم به ایران هم می‌آید، یکی از فاجعه‌بارترین روی‌دادهای جهانی‌ست که در ناکارآمدی شناخته‌شده‌ی این سیستم ووبلبشوی دایمی می‌تواند حقیقتن هولناک باشد. و در روزهایی که امر خبررسانی بسیار مهم است. باز شاهد سنت قدیمی #اختفای_خبر هستیم؛ پیش‌زمینه‌ی هر فاجعه‌ای، سرکوب حقیقت است!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اجتماعی
2024/09/24 15:27:26
Back to Top
HTML Embed Code: