Telegram Web Link
✍🏻 ایران‌خواهی در عصر دژخیم بیگانه!
1⃣ نگاهی به آن‌چه محمدعلی فروغی انجام داد، در چهار قسمت | قسمت اول

«مملکت ما #ایران است. ما ایرانی هستیم و پدران ما هم ایرانی بوده‌اند»
این ٣ جمله‌ی کوتاه اما مالامال از عشق به هویت ایرانی و میهن‌پرستی، نخستین جمله‌ها از کتاب درسی تاریخ ایران در دوره‌ی رضاشاه، تالیف "محمد علی فروغی" است که به ذکاء الملک شهرت داشت. او یکی از بزرگ‌ترین مفاخر ایرانیان است؛ فیلسوف-دولت‌مردی برای تمام فصول و اعصار میهن، و لیبرالی صبور که در اوج هیجان‌ها و گرماگرم انقلاب مشروطیت، نوشتارش در باب تفکیک قوا و حکومت مشروطه، مشی، نگاه و نگرش والای او به سیاست و مملکت را نشان می‌دهد.

پدرش محمدحسین خان فروغی(ذکاء الملک اول)، ادیب، از پیش‌گامان جریان روشن‌فکری و از کارمندان عالی‌رتبه ناصرالدین شاه بود که "جامعه‌ی آدمیت" را تحت اندیشه‌های #ملکم_خان تاسیس کرد؛ جریانی پیشرو و خواهان مشروطه و تجدد. محمدحسین خان ترتیبی داد که پسرش، محمدعلی از ٨ سالگی، فرانسه و انگلیسی را از دوستش، مسیو ریشار (معلم دارلفنون) فرا بگیرد؛ تک ستاره‌های درخشانی مانند فروغی‌ها، آسان تربیت نشده‌اند، از اهتمام والدین به آموزش و تحصیلات عالیه است که نسل‌های تاریخ‌ساز یک کشور به وجود می‌آیند.

یوسف خان مودب‌الممالک (پسر مسیو ریشار) به واسطه‌ی کتاب‌های فرنگی، محمدعلی را با ادبا، حکما و شعرای اروپا آشنا کرد اما فروغیِ جوان هم‌زمان با حکمت غرب و سقراط و افلاطون، با رباعیات خیام و فردوسی و سعدی نیز انس و الفتی داشت. شاهنامه برای او نماینده‌ی احساس و خرد تعلق سرزمینی بود. چندی بعد و در عهد #رضاشاه که نسل نوی نخبگان ملی، نقشه دولت-ملت‌سازی را برای ایران پی‌ریزی می‌کردند، فروغی یکی از کسانی بود که با ادای دِین به فردوسی کوشید همبستگی ملی در ایرانیان را جایگزین هویت دینی کند؛ شاه‌کاری که شاه کلید ورود ایرانیان به دروازه تجدد و تمدن شد و روح اسیر سرکوب و تحقیر، و خفته‌ی ایرانیان زیر دژخیم بیگانه‌ی روس و انگلیس را بیدار کرد.

فروغی در عصری می‌زیست که هنوز زخم از دست رفتن قفقاز، روح ایرانیان را خراش می‌داد و در پی آن پتک‌های محکم ویرانی دیگری نیز بر ایران فرود آمد. صفحات خراسان چون خیوه، خوارزم و مرو(ترکمنستان) با عهدنامه آخال از کف رفت، روس‌ها کمر به نابودی ایران و رسیدن به خلیج فارس بسته بودند و در این سستی تاریخی مُلک، ناصرالدین شاه دست به دامان انگلستان شد اما انگلیسی‌ها، خود گرفتاری دیگری بودند تا ریسمان نجات. اگر نبود همیت فروغی‌ها در تالیف و تدوین دوباره‌ی هویت ملی، ایران هرگز برنمی‌خاست. اهتمام او به این جهد فرهنگی از همان جوانی آغاز شده بود و ریشه در سیاستی داشت که برای ایران می‌طلبید. هم‌زمان با انقلاب مشروطیت کتاب حقوق اساسی یا آداب مشروطیت دُول را منتشر ساخت و در ٢٩ سالگی قانون اساسی مشروطه را با برادران پیرنیا تدوین کردند. #فروغی مدافع حقوق ملت و تفکیک قوا بود و اساس تاسیس دولت را حق ملت می‌دانست، او نخستین بار از کلمه نمایندگی [representation] به جای وکیل استفاده کرد.

در میان همین تلاش‌ها، معلم احمدشاه قاجار هم بود اما با او کاری از پیش نبرد. عهد قاجاریِ سست و بی‌اراده باید به سر می‌رسید و فروغی این را بهتر از هر زمان دیگری در پاریس فهمید. بزرگ‌ترین تحول فکری در او، زمانی رخ داد که هم‌زمان با پایان جنگ بین‌الملل اول از طرف شاهِ بی‌مقدار ایران، نماینده‌ی کشور در کنفرانس صلح ١٩١٩ پاریس (پیمان ورسای) شد. فروغی در ۲ سالی که در فرنگ گذراند، بی‌اعتنایی بسیاری دید، با اجنبیِ مکار و متفرعن جنگید اما تلاشش چندان اثری نداشت، او نماینده‌ی کشوری بود که قدرت‌های جهانی آن عصر منهای #آمریکا (که هنوز سیاست انزواگرایانه داشت) اساسن آن را کشور نمی‌دانستند! کتاب خاطرات پاریس فروغی سرشار است از رنجی که کشید و نفرتی که از روزگار تیره‌ی میهن به دل گرفت، او با عمق بدبختی ایران در سپهر جهانی آشنا شد و همان جا بود که شراره‌ی اندیشه‌ی تشکیل دولت-ملتی مقتدر در ذهن او جرقه زد ...

⤵️ ادامه دارد ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ_نگاری #تاریخ #روشنفکران

🔻 برای مقدمه‌ای بر این متن و ادامه‌اش، خواندن این بخش از ستون لیبرتاس خوب است:
▶️ www.tg-me.com/SasanAghaei/843
✍🏻 شاید هیچ وقت دیگر!
⁉️ شانس موفقیت معامله‌ی قرن چه‌قدر است؟

«شانسی برای صلح وجود ندارد» و گویا معامله‌ی قرن ترامپ را با ملات این شعار ساخته‌اند. چهار ویژگی مثبت آن برای فلسطینیان، «تشکیل کشور مستقل، پایتختی بیت‌المقدس شرقی، دو برابر شدن اراضی تحت کنترل تشکیلات فلسطینی و مشوق‌های اقتصادی» مهمی‌ست که #آمریکا و احتمالن در ادامه متحدان آمریکا به فلسطین وعده می‌دهند اما در قبال خط‌های قرمزی که محمود عباس باید برای امضای توافق آن‌ها را زیرپا بگذارد، این ویژگی‌ها چیزی به نظر نمی‌رسد.

او در سال ۲۰۰۷ حاضر به گذشتن از ۳ درصد کرانه‌ی باختری نشد و روشن است که امروز هرگز ۳۰ درصد کرانه‌ی باختری را ضمیمه‌ی اسراییل نخواهد کرد. باقی ماندن شهرک‌های یهودی‌نشین در دل زمین‌های اشغالی، موضوع غیرقابل مذاکره‌ی دیگری‌ست که در عمل کشور آینده‌ی فلسطینی را تبدیل به مجمع‌الجزایری می‌کند که با دیوار حائل از یک‌دیگر جدا شده‌اند. دونالد #ترامپ اگر می‌خواست که طرح کنونی‌اش برای فلسطینی‌ها دست‌کم قابل مذاکره باشد، باید بنیامین نتانیاهو را برای جمع‌آوری شهرک‌ها مجاب می‌کرد اما شهرک‌ها که از اساس پیدایش و ساخت آن‌ها در داخل مرزهای ۱۹۶۷، غیرقانونی و بدون پشتوانه است،‌ امروز تبدیل شده‌اند به موضوعی حیثیتی و یکی از خطوط قرمز در سیاست داخلی #اسراییل و در جنگ سیاسی کنونی هیچ کدام از دو جناح راست اولترا مذهبی به رهبری نتانیاهو و راست سکولار به رهبری بنی گانتس حاضر به مذاکره بر سر جمع‌آوری آن نیستند.

در این اتمسفر و با این طرح پرسروصدا، روشن است که چیزی تغییر نخواهد کرد و هر روز که از بی‌پاسخ ماندن پرسش‌های بنیادی در مناقشه‌ی فلسطینی-اسراییلی می‌گذرد، امید به روزی که فلسطینیان و اسراییلی‌ها بتوانند در کنار هم زندگی مسالمت‌آمیز با چارچوب‌های روشن داشته باشند، کم‌رنگ‌تر و کار نسل‌های بعدی دشوارتر می‌شود. سرسختی فلسطینی‌ها روی اصول‌شان در این هفتاد سال تنها و تنها به آب رفتن مرزهای کشوری انجامیده که امید دارند بالاخره روزی تشکیل دهند و خلق خط‌قرمزهای جدید در اسراییل با شیبی چشمگیر آن‌ها را به آغوش بنیادگرایان مذهبی و چهره‌های غیرقابل سازشی رانده که پشت امنیت سبد رای ساخته‌اند و از نگاه داشتن اسراییل در یک آژیر قرمز دایمی سود سیاسی می‌برند. کافی‌ست به جغرافیای سیاسی اسراییل در دو دهه‌ی اخیر بنگرید که ائتلاف‌های چپ‌تر و میانه‌روتر با دیدگاهی مترقی‌تر نسبت به فرآیند صلح، چگونه محو شده‌اند و چیزی که حالا باقی‌ست رقابت یک جریان راست اولترا مذهبی پشت سر #نتانیاهو با ائتلاف راست لیبرال‌تر است که نگاه‌شان به صلح با فلسطینیان چه در حرف و چه در عمل، تفاوت چندانی ندارد و انگار اسراییل محکوم است که در وضعیت دایمی تخاصم و تنش باقی بماند.

در سوی مقابل برای فلسطینیان هم شاید هیچ وقت چیزی بیش‌تر از همین که دونالد ترامپ روی میز آورده به دست نیاید و حالا احتمالن با افسوس بیش‌تری به نقشه‌ی راه #بوش یا طرح صلح اولمرت می‌نگرند که طرح‌هایی قابل مذاکره‌تر با شانس بیش‌تری برای رسیدن به توافق بودند اما با وجود این‌که می‌دانند ده سال دیگر حتا معامله‌ی قرن و مرزهایش هم در دسترس نباشند، پای میز مذاکره نخواهند آمد.

شکست این طرح که منصفانه هم تدوین نشده، البته چیز خوش‌حال‌کننده‌ای برای عاقلان هر دو قوم نخواهد بود، هرچند تندروها در هر دو سو از آن بهره بگیرند. ۷۰ سال تخاصم دایمی، بدون برنده‌ی قطعی، تنها به ما می‌گوید که مردان بزرگ با دل و جرات زیاد و برداشتن گام‌های بلند ممکن است این مناقشه را به سرانجام نیکی برسانند و دست بر قضا چه در #فلسطین و چه در اسراییل، گویا ملخ نسل چنین آدم‌هایی را خورده است.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#یادداشت #روابط_بین‌الملل #خاورمیانه

🔻 هفت سال پیش و در آستانه‌ی انتخابات ۲۰۱۲ اسراییل، یادداشتی درباره‌ی سوق داده شدن اسراییل به دل جریان تند مذهبی نوشتم با نام "انتخابات در جعبه‌ی فوبیا". می‌توانید با خواندنش، به قیاسی از وضعیت جریان‌های داخلی اسراییل دست یابید با دقت در نتیجه‌گیری یادداشت که امروز، درست از آب درآمده
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸 در مذمت فانتزی های محیط زیستی چپ ها که اینک به یک ایدئولوژی سختگیرانه تبدیل شده است.
فیلم بالا ظاهرا بخشی از سریالی به نام utopia بوده است که می گویند در نهایت تولید نشده است. اما هر چه که هست این دو دقیقه فیلم بهره زیادی از واقعیت دارد.

🔻نجات بهرامی | @bahraminejat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 آن‌ها در خانه‌ها حبس شده‌اند تا از ویروس مرگ‌بار کرونا ایمن بمانند. شهری که مانند فیلم‌های آخرالزمانی، قرنطینه شده، ورود و خروج به آن ممنوع است و مردم حق عبور و مرور ندارند اما انسان حتا در دل تاریکی هم می‌تواند اسیر ترس نشود. این‌جا ووهان است که نامش با بیماری و مرگ درآمیخته اما آن‌ها هنوز زنده‌اند؛ شب‌ها پای پنجره می‌روند و با فریاد مبارزه، مبارزه به هم امید و روحیه می‌دهند. این روزها آخرش به سر می‌رسد و کرونا از هوش و سرمایه‌ و تکنولوژی انسانی شکست می‌خورد، آن وقت کسانی که این روزها در شهر بوده‌اند به بچه‌های‌شان خواهد گفت چگونه تسلیم نشدند و شب‌ها فریاد می‌زدند؛ ووهان مبارزه

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#فیلم #چین
🧮 #کمی_بورس ۲۹

در روزی هیجان‌آمیز در بازار مالی #آمریکا، میلیون‌ها نفر شاهد جهش شگفت‌انگیز سهام #تسلا هستند. تسلا که در معاملات امروز عصرگاهی بازار نزدک با ۵۸۰.۹۹ دلار باز شده بود، به قیمت ۶۵۶ دلار هم رسید و حدود ۱۲ درصد بازدهی را ثبت کرد که در بازار مالی آمریکا اتفاقی کم سابقه است.‌ این جهش فواره‌ای خیلی زود توجه آمریکایی‌ها را برانگیخته و در حال توییت نمودارها، چارت‌ها و پیش‌بینی‌های مختلفی درباره‌ی سهام تسلا هستند، برخی به شوخی با اشاره به این‌که تسلا خیلی زود به عدد ۶۶۶.۶۶ خواهد رسید، آن را سهم شیطانی نامیده‌اند. این سهم، دقیقن دو ماه پیش، در پایان نوامبر، ۳۲۹ دلار قیمت داشت و در تنها شصت روز، دو برابر شد، سهام تسلا هم چنین در یک سال بازده ۳۷۵ درصدی را ثبت کرده که رکوردی برای خودش به شمار می‌رود. رشد بازارهای مالی آمریکا در دو سال اخیر البته تاثیر به‌سزایی در این روند صعودی تسلا داشته و به نظر می‌رسد ۲۰۲۰ نیز هم‌چنان سال پر سودی برای سرمایه‌داران آمریکایی خواهد بود، البته آن‌ها هم در #انتخابات_آمریکا، سهم خود را به خوبی خواهند پرداخت!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_آزاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 دیروز پارلمان اروپا توافق‌نامه‌ی #برگزیت را تصویب کرد تا روز ۳۱ ژانویه،‌ بریتانیا در روی‌دادی تاریخی با اتحادیه‌ی اروپا وداع کند. نمایندگان پارلمان اروپا پس تصویب این توافق‌نامه، برخاستند و یک ترانه‌ی فولکلوریک بریتانیایی را زمزمه کردند. ترانه‌ی "auld lang syne" را به "برای روزهای گذشته"، "روزهای قدیم" و ... ترجمه کرده‌اند. اتحاد نمایندگان اروپا در بازخوانی این ترانه، خداحافظی نوستالژیک با بریتانیا و آغاز فصل تازه‌ی رابطه‌ی اتحادیه و پادشاهی متحد است

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#فیلم #روابط_بین‌الملل
✍🏻 ماموریت: تاسیس ایران
2⃣ نگاهی کوتاه به آن‌چه محمدعلی فروغی انجام داد، در چهار قسمت | قسمت دوم

⤴️ ادامه از بالا
📌 www.tg-me.com/SasanAghaei/1050

فروغی آن خاطره اندیشه‌ساز را این‌گونه شرح می‌دهد: «مرا از حامیان سلطنت #رضاشاه می‌دانند و درست است! کنفرانس پاریس ٢ سال پیش از سوم اسفند ١٢٩٩ تشکیل شد. نماینده روسیه با استهزا به ما می‌گفت: نه ماکیان جز پرندگان است و نه ایران جز دولت‌ها! برای چه این‌جا آمدید؟ می‌خواستم فریاد بکشم و گذشته درخشان ایران را فخر بفروشم و بگویم ایران مملکت داریوش و انوشیروان است و بوذرجمهر و نظام‌الملک اما مشکل ما این بود که ایران نه دولت داشت و نه ملت. ایران باید دوباره و از اول وجود پیدا می‌کرد تا بر وجودش اثری مترتب می‌شد».

شوربختی آن‌جا بود که وثوق‌الدوله در تهران قرارداد ١٩١٩ را محرمانه امضا می‌کند و زیر پای هیات ایرانی خالی می‌شود؛ در پایتخت مملکت به او که داشت برای حق مملکت می‌جنگید، از پشت خنجر زدند. کنفرانس پاریس دست‌آورد بین‌المللی نداشت اما شاید دست‌آوردش تحول محمدعلی فروغی بود که دانست تا ایرانستان، #ایران نشود، هیچ نخواهیم بود. او این را دانست و ناگهان در معجزه‌ای ققنوس‌وار، سه سال بعد آفتاب بر ایران از سوادکوه تابید.

در زمانه‌ای که فرامین احمدشاهِ جهان مطاع، تا پشت دروازه‌های تهران هم نفوذ نداشت، تهران در قرق قداره‌بندها و ایران در چنگ اشرار بود، شیخ خزعل در عمل خوزستان را از ایران جدا کرده و در خرمشهر، امارت محمره تشکیل داده بود، و هر‌ گوشه‌ی ایران، ایل و قومی به تاسیس یک کشور و خودمختارشدنش می‌اندیشید، تمامیت ارضی میهن و امنیت را سربازی مازندرانی از طبرستان به ایران بازگرداند. در آن عصر شوم پایان قاجار، حفظ یک‌پارچگی ایران برای هر ایرانیِ وطن‌پرستی چون فروغی مقدم بر هر چیز بود و ٣ اسفند رخ داد آن‌چه باید.

فروغی، داور، جم، متین‌دفتری و تیمورتاش گمشده‌ای را یافتند که به سردار سپه شهرت داشت. اولویت این اندیشه‌های تیزبین ملی و ایرانی، تنزه‌طلبی محتوایی در مشروطیت نبود، آن‌ها در عطش یک دولت مقتدر مرکزی و رهایی ایران از ادبار قاجارها پی یک ناجی می‌جستند چون می‌دانستند این سنگ‌بنای آینده است. همین را #داور در جلسه «تغییر سلطنت» مجلس شورای ملی و در پاسخ به #مصدق بر زبان آورد.

ایران دوباره ایران شد و نخبگان ملی گرداگرد رضاشاه را گرفتند تا بال‌های پرواز میهن شوند. محمدعلی #فروغی بود که پیشنهاد سفر ترکیه به پهلوی اول را داد تا با مشاهده‌ی اصلاحات در آن‌جا بر شتاب چرخش مدرن‌سازی و توسعه‌ی ایران بی‌افزاید. او در دهه‌ی نخست عصر رضاشاهی، مدارج مختلفی را پشت سر گذاشت اما دوره‌ی دوم نخست‌وزیر فروغی که از ۲۹ شهریور ۱۳۱۲ آغاز شد، آثاری مهم‌تر از دیگر سمت‌ها و عنوان‌هایش داشت. باقر عاقلی در توصیف این دوره‌ی ۲۷ ماهه می‌نویسد:

«فروغی در دوران دوم نخست‌وزیری خود دست به یک سلسله فعالیت‌های فرهنگی زد. تاسیس دانشگاه تهران، تاسیس فرهنگستان ایران، برگزاری جشن هزاره فردوسی با شرکت ده‌ها تن از مستشرقان و ایران‌شناسان در مشهد و تشکیل انجمن آثار ملی برای احیای فرهنگ ملی ایران به همت او جامه عمل پوشید. تجدید ساختمان آرامگاه حافظ و تعمیر بنای سعدی از دیگر اقدامات فرهنگی او است. ریاست فرهنگستان و انجمن آثار ملی در دوران نخست‌وزیری‌اش با خود او بود» ...

⤵️ ادامه دارد ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ_نگاری #تاریخ #روشنفکران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 یزد، روستای چم، «جشن سده»؛
شام‌گاه دهم بهمن، مردم یزد یکی از کهن‌ترین آیین‌های ایرانی را به جا آوردند. درباره‌ی ریشه‌های باستانی و سنت‌های تاریخی جشن سده، فرضیه‌های متفاوتی گفته شده اما بیش‌تر تاریخ‌دانان پارسی توافق دارند که این آیین، بازتاب باور قدیمی و سنتی ایرانیان به پیروزی بر اهریمن است. مهم‌ترین نماد آن هم آتشی‌ست که فریدون پس از برانداختن ضحاک برافروخت و دگرباره ایران‌زمین را روشن ساخت. یادکرد و پاس‌داشت این آیین‌های پرطنین ملی، نویدی‌ست که #ایران هرگز نمی‌میرد و امید به پر کشیدن این ققنوس بیهوده نخواهد بود!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#فیلم #تاریخ #یادمان
🔸 تطهیر روسیه متجاوز، چرا و با چه هدفی؟

🔻ابتدا که موضوع را در این کانال دیدم، باورش سخت بود اما با دانلود کتاب فارسی۲ چاپ ۹۶ و چاپ ۹۷ پایه یازدهم تجربی و مقایسه سطور این درس متوجه شدم کاملا حقیقت دارد.

چاپ ۹۶ : «تبریز، این شهر کهن، مرکز فرماندهی خطَ مقدَمِ دفاع در برابر دست‌درازی‌های همسایهُ شمالی ایران، یعنی روسیه بود»
سال ۹۷ این جمله حذف شده است.

چاپ ۹۶: «روسیه چشم طمع بر آذربایحان دوخته‌بود.»
چاپ ۹۷ : حذف!!!

چاپ ۹۶ : "روس‌ها" مثل مور و ملخ در شهر پراکنده شدند.
چاپ ۹۷: "سپاه روس" مثل مور و ملخ...

چاپ ۹۶ : دیری نگذشت پرچم روس‌ها در خاک آغشته به خون بی‌گناهان به اهتزاز درآمد.
چاپ سال بعد: دیری نگذشت که این منطقه به تصرف سپاه روس درآمد.

چاپ ۹۶ : نگاه فزون‌خواهانه و دهشتبار روس‌ها به فراتر از این‌ها دوخته‌شده‌بود.
چاپ ۹۷ : حذف

🔸با توجه به اینکه میزان جنایت روسها در حمله به ایران بسیار فراتر از محتوای این درس بوده، سوال این است که چرا و با چه هدفی در این کتاب دست به تلطیف چهره روسیه زده اند؟!

🔻نجات بهرامی | @bahraminejat
ساسان آقایی
🔸 تطهیر روسیه متجاوز، چرا و با چه هدفی؟ 🔻ابتدا که موضوع را در این کانال دیدم، باورش سخت بود اما با دانلود کتاب فارسی۲ چاپ ۹۶ و چاپ ۹۷ پایه یازدهم تجربی و مقایسه سطور این درس متوجه شدم کاملا حقیقت دارد. چاپ ۹۶ : «تبریز، این شهر کهن، مرکز فرماندهی خطَ مقدَمِ…
🔻 عملیات سفیدسازی در کتاب‌های درسی
🌀 #توییت‌باز

✍🏻 ساسان آقایی
‏از ذهن تاریخی فرانسلی ایرانیان که پاک نمی‌شود ‎#روسیه پلیدترین اشغال‌گر ‎#ایران است، چه ‎کتاب‌های درسی جعلِ تاریخ این را بگویند چه پاکش کنند اما چه فرآیندی در کار است که ماموران رسمی ‎#دشمن_نزدیک می‌توانند به آسانی در مغز استخوان کشور، آ.پ، ‎#عملیات_سفیدسازی سوابق پدر را انجام دهند؟

✍🏻 مهدی قدیمی
‏اینکه چین و روسیه در این چند دهه، با ایران چه کردند، یک سوی ماجراست. طرف دیگر ماجرا این است که چه کسانی به قیمت جان مردم، به قیمت نابودی اقتصاد کشور، به قیمت تحریف تاریخ کشور و به قیمت پایمال شدن حقوق مردم ایران، به این دو کشور خوش خدمتی کردند.
کاش روزی در دادگاه صالح، جواب دهند.

✍🏻 احسان رمضانیان
‌‏چهره ‎روسیه در تاریخ ایران کریه‌تر از آن است که عده‌ای بتوانند با تغییر کتاب‌های درسی، آن را زیبا کنند. شاید بتوانند محتوای کتاب‌ها را به نفع همسایه شمالی تغییر دهند، اما حافظه تاریخی یک ملت را نمی‌توانند. جنایت‌ها و خباثت‌های روسیه از یاد ایرانیان نمی‌رود.

✍🏼 سینا شکوهی
‏الان که عصر ارتباطاته. اگه دوره استبداد قجر بود هم نمی‌شد ‎روسیه‌ی ایران‌خوار را تطهیر کرد! شعار '‎مرگ بر روسیه' و 'سفارت روسیه، لانه‌ی جاسوسیه' شعار هوشمندانه‌ای بود که نشون داد مردم کشورهای خائن به وطن‌شون رو خوب می‌شناسن!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#تاریخ
✍🏻 از سوپربول آمریکایی‌ها تا دربیِ تهران ما ایرانی‌ها

برای بسیاری از مردم کشورهای مختلف، دیدنی‌ترین رقابت ورزشی جهان، فینال #جام‌جهانی فوتبال است اما در آمریکا همه چیز فرق دارد؛ برای آن‌ها #سوپربول، فینال قهرمانی لیگ فوتبال آمریکایی حتا از انتخابات ریاست‌جمهوری هم مهم‌تر است.

امسال برای نخستین بار در تاریخ رقابت‌های لیگ حرفه‌ای فوتبال آمریکا، تیم‌های 'سن‌فرانسیسکو فورتی‌ناینرز' و 'کانزاس سیتی چیفس' به سوپربول رسیده‌اند و دیگر خبری از نیوانگلند نیست که در یک دهه‌ی اخیر، حاکم بلامنازع فوتبال آمریکایی بوده است. در سوپربول امشب(ساعت ۳ صبح به وقت تهران)،‌ کانزاس برای تکرار قهرمانی پس از ۵۱ سال می‌جنگند و سان‌فرانسیسکو نیز به دنبال پنجمین قهرمانی‌ست، آن‌ها آخرین بار، سوپربول ۱۹۹۵ را برده‌اند‌.

سوپربول که بزرگ‌ترین رقابت ورزشی #آمریکا و پربیننده‌ترین روی‌داد تلویزیونی در این کشور است، هم‌چنین یک کارناوال بزرگ و فرصت اقتصادی بی‌نظیر نیز هست. برخی آمارها درباره‌ی آن، عظمت این "یک‌شنبه‌ی طلایی" را به خوبی نشان می‌دهد:

🏈 سوپربول به شکل زنده، بیش از ۱۰۰ میلیون بیننده‌ی تلویزیونی در آمریکا دارد و سوپر‌بول ۲۰۱۵ با ۱۱۵ میلیون بیننده، رکورد تماشای زنده‌ی یک روی‌داد تلویزیونی در آمریکا را شکست. NFL، نهاد برگزارکننده‌ی این بازی‌ها مدعی‌ست که فینال فوتبال آمریکایی در سراسر جهان یک میلیارد تن تماشاچی دارد. اگر این ادعا نزدیک به واقعیت باشد، بالاتر از رقم تماشاچی فینال جام‌جهانی فوتبال است

🏈 گران‌ترین باکس پخش آگهی تلویزیونی در سراسر جهان، مربوط است به آگهی‌ها در هنگام بازی سوپربول. قیمت این آگهی‌ها هر سال بالاتر رفته و در سال ۲۰۱۹ شرکت‌ها برای هر ۳۰‌ ثانیه آگهی در زمان‌ پخش سوپربول، ۵.۵ میلیون دلار پول پرداختند

🏈 صدها هزار نفر خواستار دیدن بازی در ورزشگاه هستند اما ورزشگاه 'هارد راک' در میامی ایالت فلوریدا، میزبان بازی امسال تنها ۶۵ هزار نفر گنجایش دارد.‌ میانگین قیمت بلیت ۱۱ هزار دلار و قیمت یک جای خوب در ورزشگاه ۴۶ هزار دلار است. تنها بلیت‌فروشی این بازی بیش از ۸۰۰ میلیون دلار ترنول مالی دارد

🏈 برنده‌ی اصلی سوپربول هیچ کدام از تیم‌ها نیستند، شهر میزبان بازی‌ست که به شکل گردشی از سه یا چهار سال پیش‌تر انتخاب شده. در ۲۰۱۷ که میزبانی سوپربول ۵۱ با شهر هیوستون بود، کمیته میزبانی شهر در آمار خود تایید کرد که میزبانی سوپربول، ۳۴۷ میلیون دلار پول به اقتصاد این شهر تزریق کرد. برآورد شده این رقم برای میامی بیش از این هم باشد و جالب است بدانید تاکنون هیچ تیمی در شهر خودش قهرمان سوپربول نشده!

🏈 صنعت غذا، روز سوپربول را روز خوش‌بختی نام‌گذاری کرده. بنا بر آمارها، میزان مصرف غذا در این روز، به‌تقریب دو برابر یک روز عادی در ایالت‌های متحد است و تنها در روز شکرگزاری، آمریکایی‌ها مواد غذایی بیش‌تری نسبت به سوپربول مصرف می‌کنند. برخی از آمارهای مصرف غذاهای محبوب آمریکایی‌ها در روز سوپربول:
🍗 ۱٫۳ میلیارد تکه بال مرغ 🥔 ۵ میلیون کیلوگرم چیپس 🥜 ۱٫۳۶ میلیون کیلوگرم مغز خشکبار 🍿 ۱٫۲۷ میلیون کیلوگرم پاپ کورن

⚽️ سوپربول ۵۴م تا زمانی که این یادداشت را بخوانید، با شناختن قهرمان این فصل فوتبال آمریکایی، پایان می‌گیرد. روز پنج‌شنبه اما در تهران، دربی سنتی تاج و پرسپولیس برگزار می‌شود؛ یک روی‌داد ۵۰ ساله، تقریبن هم قدمت با سوپربول آمریکا، با میلیون‌ها هوادار و چشمان دوخته شده به تلویزیون که توپ گرد را با دلهره تعقیب می‌کنند. آیا مانند سوپربول در کنار دربی تهران هم یک جشن اقتصادی شکوه‌مند و بانشاط برقرار است؟ یک فوتبال ورشکسته، دو باشگاه له‌شده زیر چنگال اقتصاد دولتی و سیاست حکومتی، ده‌ها پرونده‌ی شرم‌آور و رسوا در محافل بین‌اللملی، با ده‌هزار میلیارد زیان انباشته‌ی دو باشگاه و مدیریت تا بیخ جان فاسد، به خوبی جواب زشت این‌ پرسش را روشن می‌کند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روی‌دادهای_آمریکا #اقتصاد_آزاد #روزمرگی #یادداشت #فوتبال
ساسان آقایی
🧮 #کمی_بورس ۲۸ در روزی که بازار منفی آغازید اما فشار تقاضا، صف عرضه را شکست، عدد ۴۳۲ هزار را برای هفت روز آینده به خاطر بسپارید؛ پیش‌بینی! #شاخص_کل ✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA #اقتصاد_آزاد #اقتصاد_ایران
🧮 #کمی_بورس ۳۰

👌 ۲۸مین مطلب ستون 'کمی بورس' را دوباره بخوانید: یک پیش‌بینی خوب در روز بد بازار که حالا درست از آب درآمده؛ از صعود بازار لذت ببرید و در روزهای منفی،‌ تحلیل منطقی داشته باشید

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_آزاد
📝 ستون #عکس_روز

📷 تصویر سمت چپ، ۲۴ ژانویه (۱۱ روز پیش)
📸 تصویر سمت راست، دیروز (پس از ده روز)

#چین با وجود پیامدهای منفی کرونا بر اقتصادش، بیمارستان هزار تخت‌خوابی را با فرآهم آوردن مجهزترین تکنولوژی روز پزشکی در کم‌تر از دو هفته می‌سازد. در ایران هم برای مبارزه با کرونا، آن را تکذیب می‌کنند و امیدوارند خود بیماری رویش کم بشود و اگر آمد(خبر آمدنش که هست)، با پای خودش برود!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
👁 آیوا؛ ترسیم واقعیت

📝 ستون #انتخابات_آمریکا

♻️ آپدیت ۱: پس از ۲۴ ساعت تاخیر، نتیجه‌ی اولیه می‌گوید که براساس ۶۲ درصد گزارش‌های رسیده به دفتر مرکزی حزب دموکرات، کاندیدای کم نام و نشان، بودوجیج با ۲۶.۹ درصد در آیوا پیش‌تاز است، سندرز به دنبال اوست؛ WooooooooW، چه نتیجه‌ی شگفت‌انگیزی!

دیشب نخستین راند انتخابات مقدماتی درون‌حزبی در ایالت کلیدی آیوا برگزار شد. تکلیف جمهوری‌خواهان که روشن است، با ۹۷ درصد رای به رییس‌جمهور کنونی در آیوا، نشان دادند که پشت #ترامپ باقی خواهند ماند اما در جبهه‌ی دموکرات‌ها که رقابت اصلی آن‌جاست، یک افتضاح به بار آمده! آن‌ها با گذشت ساعت‌ها هنوز نتوانسته‌اند حتا نتیجه‌ی اولیه‌ی انتخابات درون‌حزبی‌شان را اعلام کنند و هم بایدن و هم سندرز می‌گویند که برنده‌ی آیوا شده‌اند، حتا یک کاندیدای کم نام و نشان‌تر مانند بوتجیج در یک نظرسنجی‌ پیشتاز است. سرگیجه تا جایی‌ست که آسوشیتدپرس و چند رسانه، نتیجه‌های اولیه‌ای که منتشر کرده بودند را از روی خط خبری خود برداشتند!

ناتوانی حزب دموکرات در اعلام‌ نتایج و اخلال در روند انتخابات منحصر به فرد آیوا که از سیستم مشهور به "کاکس" جای رای‌گیری پای صندوق استفاده می‌کند، همراه با اتهام‌های فراوان تقلب و تخلف از سوی هواداران کاندیداها، انتقادهای فراوانی را برانگیخته و سبب استهزای توان مدیریت دموکرات‌ها شده است.

آیوا در کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان ۳۴ دلیگیت و در کنوانسیون ملی دموکرات‌ها ۴۱ دلیگیت دارد و از سیستم رای‌گیری پای صندوق استفاده نمی‌کند. در سیستم کاکس، اعضای حزب در دسته‌های کوچک‌تر‌ محلی دور هم جمع می‌شوند و پس از بحث و تبادل‌نظر کاندیداهای‌شان را انتخاب می‌کنند. نتیجه‌ی این گردهم‌آیی‌ها به دفتر مرکزی حزب گزارش می‌شود و در نهایت برآورد حامیان هر نامزد، برنده‌ی آیوا را روشن می‌سازد. البته دموکرات‌ها که فعلن از تعیین این برنده، ناتوانند!

👈🏻 هشت روز دیگر، نوبت انتخابات نیوهپشایر است

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#آمریکا
ساسان آقایی
🧮 #کمی_بورس ۱۳ میان‌مدت: 🔸 سمگا: هدف بالای ۷۰۰ را آسان رد می‌کند. برای سمگا هدف‌های بسیار بالایی در نظر گرفته شده که برآورده شدن ان‌ها به شرایط بنیادی بازار نیز بستگی دارد. منطقه‌ی‌ ورود: ۶۳۰ تا ۶۴۰ 🔸 خفناور: در خردادماه وارد کانال جدیدی شد. در یک ماه اخیر…
🧮 ستون #کمی_بورس ۳۱

#بازتاب: خواستم تشکر کنم بابت مطالب بورسی، کاش بیش‌تر‌ بشه ... من با پیشنهاد کانال شما غگلستا خریدم هشتصد! درصد سود کردم😅 ازین بابت ممنونم ...

۱۲ مرداد در محدوده‌ی ۱۱۰۰، غگلستا را معرفی کردم (این‌جا)، شش ماه بعد به مرز ۱۰ هزار تومان رسید که می‌شود حدودن بازده ۹۰۰ درصدی 😳😳😳😳 قیمت امروزش: ۹۶۳۰ تومان!
هر وقت کسی مسیج می‌دهد که از یک سیگنال سود خوبی به دست آورده، خستگی از تنم درمی‌آید.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_آزاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📝 ستون #روی‌دادهای_آمریکا | #انتخابات_آمریکا

هنگامی که دونالد #ترامپ برای ادای سخنرانی سالانه‌ی خود در کنگره‌ی آمریکا حاضر شد و رونوشتی از نطقش را به پلوسی، رییس مجلس نمایندگان، و مایک پنس، رییس حقوقی سنا، تحویل داد، دست رهبر دموکرات‌ها را پس زد و با سردی تمام از‌ پلوسی رو برگرداند و با او دست نداد. ۸۰ دقیقه بعد که نطق ترامپ تمام شد، پلوسی این چنین تلافی کرد؛ او پیش چشم دوربین‌ها تک‌تک صفحه‌های نطق رییس‌جمهور آمریکا را پاره کرد؛ صحنه‌ای عریان از یک جنگ آتشین میان دو حزب!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#فیلم
🧮 ستون #کمی_بورس ۳۲

هر دو سهم در این دو روز، منفی خورده‌اند و برای بازده ۱۰ تا ۱۵ درصدی در کوتاه‌مدت و تایم‌فریم کوتاه مناسبند:

ونفت
محدوده‌ی ورود: زیر ۱۲۰۰

غویتا
محدوده‌ی ورود: زیر ۲۸۰۰

👈🏻 دو، سه سهم میان‌مدت با بازده بالا، به‌زودی معرفی می‌کنم

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_آزاد
2024/09/24 17:25:35
Back to Top
HTML Embed Code: