Telegram Web Link
🗞 ادامه‌ی تازه‌ها

گلدشتاین افزود: «در مجموع، این یافته‌ها نشان می‌دهد که مشکلات میکروواسکولار ممکن است تا حدی خطر اضافی بیماری قلبی را فراتر از عوامل خطر سنتی در BD توضیح دهد.»

این مطالعه توسط یک فلوشیپ ارشد تحقیقات بالینی Wellcome Trust و توسط مرکز تحقیقات بیومدیکال بهداشت آکسفورد تامین مالی شد. دکتر Paljärvi و دکتر Goldstein هیچ رابطه‌ی مالی مرتبطی را گزارش نکردند.
نسخه ای از این مقاله در سایت
Medscape.com موجود است. مقاله در آگوست ۲۰۲۳ منتشر شده است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
معرفی برنامه‌های علمی
چهارمین کنگره‌ی روانکاوی و روان‌درمانی پویای ایران

#چهارمین_کنگره_روانکاوی
🗞 تجربه‌ی بالینی

#دکتر_افشین_احمدوند. روان‌‌پزشک

روان‌پزشکان گذری!

دیروز مراجعی داشتم که قبلاً هم به من مراجعه کرده بود ولی اخیرا به توصیه یکی از بستگانش نزد یک روان‌پزشک در تهران رفته بود که نتایج ناخوشایندی داشت، زیرا روانپزشک جدید که اطلاع چندانی از سابقه‌ی طولانی بیمار نداشت، تقریباً کلیه‌ی داروهای بیمار را تغییر داده بود و همین باعث منقلب شدن بیمار گشته بود.
واقعیت این است که در این سالها بارها و بارها با این داستان روبرو شده‌ام:
 بیمار روان‌پزشک خود را که سالها تحت نظرش بوده  (بنا به توصیه بستگان یا …) ترک و به نزد پزشک دیگری که می‌تواند حتی یک نورولوژیست باشد می‌رود و در این تغییر تحول نه تنها بهتر نشده،  بلکه شرایط به مراتب بدتر و حتی خطرناک هم شده و دوباره با حال خراب نزد پزشک پیشین بازگشته است!
همین جا این نکته هم قابل ذکر است که خیلی از این« روان‌پزشکان گذری » با تجربه و با مسئولیت هستند و چنین مداخلات پر ریسک، نابجا  و پر هزینه‌ای نمی‌کنند یا اگر هم در جهت منافع بیمار مداخله‌ای کنند ، بسیار حساب شده خواهد بود.
البته باید اعتراف کنم که این اتفاق ( تغییر دادن داروهای بیمار) برای خود من هم زمانی که کم‌تجربه‌تر بودم رخ داده است ولی پس از اینکه با نتایج ناگوار این مداخلات بی‌موقع و بی‌جا روبرو شدم، اکنون دیگر بسیار حواس خود را جمع کرده‌ام که حتی زیر انواع فشارها هیچ‌گاه نقش یک چ« روان‌پزشک گذری  بی‌احتیاط »  را ایفا نکنم! 
و کلام آخر اینکه  این موضوع فقط به حیطه‌ی پزشکی محدود نیست و هر متخصصی در هر رشته‌ای ( مهندسی، حقوق و …) ممکن است ناخواسته و یا از روی غرور به  این جایگاه حساس و پر ریسک جلوس کند  و ردای « متخصص گذری! » را بر تنش کند! 


#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
معرفی برنامه‌های علمی
چهارمین کنگره‌ی روانکاوی و روان‌درمانی پویای ایران

#چهارمین_کنگره_روانکاوی
🗞 تبریک

همکاران محترم
آقایان دکتر شریعت، همتی ، شالبافان
و سرکار خانم دکتر فهیمه سعید

انتخاب شما را به عنوان رئیس، نایب رئیس، دبیر و خزانه‌دار جدید انجمن علمی روان‌پزشکان ایران تبریک می‌گوییم.‌

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
برنامه‌ی علمی کنگره‌ی چهارم.pdf
1.8 MB
برنامه‌ی علمی چهارمین کنگره‌ی روانکاوی و روان‌درمانی پویای ایران

شامل

کارگاه‌ها
برنامه‌ی روزانه‌ی سخنرانی‌ها، و ارایه پوستر

۸ تا ۱۰ شهریور ۱۴۰۲
تهران

#چهارمین_کنگره_روانکاوی
🗞 بازتاب

#دکتر_سید_احمد_جلیلی. رییس اسبق انجمن علمی روان‌پزشکان ایران

ما را به سخت جانی خود…
یادی از گذشته و شادباش انتخابات هیات مدیره

منبع: اینستاگرام نویسنده.

انجمن روان‌پزشکی ایران درتاریخ ۱۳۴۵/۱۲/۸ به ثبت رسید و شروع به کار کرد. در آن هنگام شمار روان‌پزشکان به بیست تن نمی‌رسید. پیشنهاد دهنده برپایی آن زنده‌یاد استاد دکتر عبدالحسین
میرسپاسی و اولین رییس انجمن جاودان‌نام استاد دکترحسین رضایی بودند.
بخت یار بود که در مرداد امسال شاهد بیست و دومین انتخابات هیات مدیره انجمن بودیم که با اندوه باید گفت که به روش نامانوس آنلاین و به دور از گرمای جلسه‌ی مجمع عمومی حضوری و دیدار شادی‌بخش همکاران و آشنایی با‌‌ نسل جوان عزیز ورنج دیده برگزار شد.

گرچه از اين لطف بی‌بهره مانديم اماحضور پر شور‌ و آموزنده‌ی همكاران و نسل‌های جوان‌تر در گروه‌های تلگرامی چون «پیوند» و سایر
فضاهای مجازی و بحث‌های با ادب و ادیبانه و کارشناسانه غنیمتی بود که به دست آمد.
قبل از هر چيز بايد ياد بزرگان و‌ آغازگران و همه‌ی كسانی را كه در روزگار رفته با انجمن بوده‌اند و امروز سايه‌ی آنها بر سر ما نيست گرامی داشته و برايشان آرامش آرزو كنيم.
جای آن است كه از زحمات هيات مديره‌ی قبل كه در روزگاری دشوار هدايت انجمن را به خوبی به پایان رسانیدند سپاسگزاری کنیم.

امسال گروهی از بهترين‌های انجمن با آگاهی از دشواری‌های پیش رو نامزد کار و فداکاری شدند که باید به آنها سپاس گفت.
شرکت پر شور رای‌دهندگان نوید دهنده‌ی آینده‌ای امید بخش است.
لازم است به انتخاب‌شدگان که در شرایطی نه چندان دلخواه بلکه پر دردسر، قدم در راه گذاشته‌اند شادباش گفت و روزهای بهتری برای انجمن، روان‌پزشکان، خاصه جوانان وسلامت روان مردم عزیز در سایه تلاش‌های آنان آرزو کنیم.
برای من كه از چهارمين سال تاسيس انجمن از نزديك شاهد زحمات گذشتگان بوده‌ام روشن است که پای نهادن‌‌ در این راه، -اقبال صرف وقت و انرژی، در راستای شایسته‌ترین هدف، و البته به دست آوردن آبرو، و لذت تداوم راه بنیانگزاران. -که خود دست‌آوردی خجسته است را به انتخاب‌شدگان ارزانی خواهد داشت.

هیات مدیره منتخب در شرایطی دشوار که‌ می‌دانید، در راه خدمت به اعضای انجمن و خاصه جوانان برخی دلزده و برای پاسداری از سلامت روانی ايرانيان به كار شروع می‌كند.
موفقيت آنها جز با همدلی و همراهی تمامی همكاران به دست نخواهد آمد.


انجمن در بين انجمن‌ها از آبرو و اعتبار خاصی برخوردار است و در حال حاضر ٢٢ كميته و‌ ۱۲ شاخه فعال دارد. انتخاب شدگان ادوار گذشته به برکت لطف رای‌دهندگان موقعیتی مناسب در صحنه بین‌المللی و‌ فرهنگستان و‌ نظام پزشکی و مجمع انجمن‌ها داشت و دارند و به لطف رای شما و آیندگان شرایط بهتری در پیش است.
انجمن می‌رود تا سی و نهمین همایش و بیست دومین همایش پیاپی خود را برگزار کند شمار همکاران به سه هزار تن نزدیک شده است و خوشبختانه ساختار دلخواه و خانه و مامنی درخور دارد.
با آنکه انجمن یک تعطیلی دوساله و یک انحلال نا مهربانه‌ی ده ساله را در سابقه خود دارد استوار و‌با آبرو بر جای مانده است و این همه آسان به دست نیامده وحاصل فداکاری و تلاش نسل‌های پیاپی است.

اكنون هنگام دوستی و مهربانی و يگانگی و تلاش جمعی است تا در فضایی دشوار، هيات مديره، تجلی‌بخش آرزوهای پيشينیان و شما عزيزان باشد٠

انجمن خانه‌ی ماست؛ همه با هم برای آن بكوشيم.

تکمله: تلاش‌های رییس نجیب کمیته‌ی انتخابات انجمن دکتر علی‌اکبر نجاتی‌صفا و همکاران‌شان به همراه دو یار سالیان انجمن زهرا خانم خلفی و نیستانی از یاد ما نخواهد رفت.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 خبری در مورد انتخابات انجمن علمی روان‌درمانی‌

در حالی که در چند دور اولیه‌ی اعلام رسمی برای دریافت تقاضاهای نامزدی افراد جهت عضویت در هیات مدیره‌ی انجمن علمی روان.درمانی ایران اقبال اندکی به ویژه از سوی روان‌پزشکان به این موضوع صورت گرفته بود اما در روزهای پایانی اعلام نامزدی، تعدادی از روان‌پزشکان روان‌درمانگر که بعضاً از چهره‌های شناخته شده‌ی جامعه روان‌درمانی ایران هستند برای این انتخابات داوطلب شدند.

بنا به شنیده‌ها فهرستی مرکب از روان‌پزشکان و روان‌شناسان که در آن افرادی از هیات مدیره‌ی قبلی همانند دکتر بهروز دولتشاهی و دکتر نسیم نکویی و چهره‌های شاخص چون دکتر مهدیه معین حضور دارند قرار است در قالب لیستی ائتلافی در این انتخابات فعالیت داشته باشد.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 خبری دیگر در مورد انجمن روان‌درمانی‌

پیامی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده دلالت بر آن دارد که دکتر مهدیه معین با صدور فراخوانی هم خبر از فهرستی ائتلافی برای انتخابات انجمن علمی روان‌درمانی‌ داده، و هم روان‌درمانگران را به عضویت در این انجمن فراخوانده است.
در فرازی از این پیام آمده: «با توجه به تغییراتی که در عملکرد انجمن علمی روان درمانی ایران با هدف ارتقاء هرچه بیشتر این نهاد مهم در حال وقوع است بر آن شدیم که در انتخابات پیش روی انجمن شرکت نمائیم.»

دکتر معین با توجه به اینکه احتمال دارد بسیاری از همکاران هنوز به عضویت انجمن روان‌درمانی در نیامده باشند از همه همکاران روان درمانگر دعوت نموده با مراجعه به سایت انجمن رواندرمانی انجام کارهای عضویت خود را تکمیل نمایند و برای انتخابات ثبت‌نام کنند.

آدرس سایت
ipa-net.ir

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
معرفی برنامه‌های علمی
چهارمین کنگره‌ی روانکاوی و روان‌درمانی پویای ایران

#چهارمین_کنگره_روانکاوی
🗞 تازه‌ها

#دکتر_ستاره_اسماعیلی. دستیار روان‌‌پزشکی

مروری جامع بر کارآمدی روان‌درمانی سایکوداینامیک

برای بیش از ۱۰۰ سال، کارآمدی روان‌کاوی و روان‌درمانی‌های داینامیک (PDTs) موضوعی مورد بحث بوده و همچنان برای آینده مکتب روان‌درمانی‌تحلیلی نگرانی اساسی ایجاد می‌کند. اگرچه طرفداران PDTs ادعا می‌کنند که آزمایش‌های مقایسه‌ای و مطالعات متاآنالیتی نشان‌دهنده موثرتر بودن PDTs است و این اثرگذاری را کمتر از سایر درمانهای معمول نمی‌دانند. اما بحث اصلی این است که آیا تحقیقات قابل توجهی در زمینه‌ی PDTs وجود دارد؟ و آیا این تحقیقات نشان دهنده‌ی کارآیی کمتر PDTs نسبت به سایر درمان‌ها، به‌ویژه درمان شناختی-رفتاری (CBT) هستند؟
افزایش جنبش پزشکی مبتنی بر شواهد (EBM) منجر به تمرکز بیشتر بر ارزیابی‌های انتقادی و توسعه راهنماهای عملیاتی برای افراد ارائه‌دهنده‌ی درمان فردی شده است. با توجه به اینکه در EBM کارآزمایی‌های کنترل شده (RCT) به عنوان قوی‌ترین آزمون کارآمدی درمان درنظر گرفته می‌شود، این مرور سیستماتیک به ارائه یک دیدگاه کلی، و توصیفی از وضعیت کنونی (بدون تجمیع و تجزیه تحلیل آماری نتایج) می‌پردازد. دراین مرور با تمرکز بر تمامی تحقیقات تصادفی و کنترل‌شده (RCTs) مرتبط با روش‌های درمانی پویا (PDTs) به رفع ابهامات متداول در زمینه‌ی نبود تحقیقات کافی و بزرگ‌نمایی تحقیقات موجود در برخی از زمینه‌ها پرداخته شده است.
۲۹۸ مطالعه تصادفی که بین سالهای ۱۹۶۷ تا ۲۰۲۲ انجام شده و شامل حداقل یک مداخله مبتنی بر تئوری و اصول ‌درمانی‌ سایکوداینامیک (سایکوداینامیک کوتاه‌مدت، طولانی‌مدت، روان‌کاوی یا شکل دیگری از سایکوداینامیک در فرمت فردی، گروهی یا فرمت‌های دیگر مانند زوج درمانی) بودند، انتخاب شدند. مطالعاتی که تا حدی با روان‌کاوی تداخل داشتند، مانند درمان بین‌فردی (IPT)، حساسیت‌زدایی از طریق حرکت چشم (EMDR)، طرحواره درمانی (SFT)، درمان مبتنی بر شفقت (CTF) یا روان‌درمانی تحلیلی-شناختی (CAT) از مطالعه خارج شده‌ و هیچ محدودیتی در خصوص جمعیت هدف یا شرایط درمان‌ انتخاب نشد. نوع درمان (فردی یا گروهی)، محیط درمان (بستری، یا خارج از بیمارستان)، تعداد جلسات، و همراه ‌بودن یا نبودن با درمان دارویی مشخص شده و در نهایت نتایج مقایسه‌ها با گروه کنترل‌ یا درمان‌های جایگزین براساس نتایج آماری مطالعات کدگذاری شد و تنها نتایج پایانی درمان‌ها (و نه اندازه اثر) مورد بررسی قرار گرفت.
تقریباً ۴۰٪ این مطالعات در دهه‌ی اخیر منتشر شده است و این پراکندگی نشان می‌دهد؛ مطالعات حوزه درمان‌های روان‌کاوانه، احتمالاً به خوبی در جامعه شناخته‌ نشده است. علاوه بر این، بسیاری از این تحقیقات هنوز در متاآنالیز‌ها یا دستورالعمل‌ها گنجانده نشده‌اند. بنابراین، جامعه روان‌کاوی باید حساسیت بیشتری نسبت به توسعه‌ آینده این حوزه داشته باشد و به منظور نمایش منصفانه‌ای از شواهد برای تصمیم‌گیران سیاست و عموم، فعالیت کند. مطالعات کمتری در مورد کودکان، نوجوانان و افراد مسن (بیش از ۶۵ سال) در مقایسه با بزرگسالان انجام شده‌است. از نظر دسته‌بندی تشخیصی، اکثر مطالعات بر روی اختلالات خلقی (به عبارت دیگر افسردگی) تمرکز دارند، درحالیکه پژوهشگران می‌توانند با تمرکز بر روی اختلالات پیچیده‌تر (مانند افسردگی مزمن، مقاوم به درمان یا عودکننده) و مقایسه وضعیت‌های مختلف، شدت اختلال یا مدت درمان در مطالعات آینده در مورد درمان‌های روان‌کاوی برای اختلالات خلقی تمرکز کنند.
در مقایسه شکل‌هایی از (PDT) و اشکالی از درمان شناختی رفتاری (CBT) با یکدیگر تفاوت آماری معنی‌داری وجود نداشت. با این حال، انتقادهایی به مطالعاتی که درمان شناختی رفتاری را موثرتر دانسته‌اند وارد شده مثلاً نتایج تنها در پایان دوره‌ی درمان ارزیابی شده و این تفاوت معنی‌دار CBT در پایان دوره‌ی درمان، ممکن است در پیگیری ناپدید شود. این مرور به طور کلی نشان می‌دهد که PDT در مقایسه با گروه کنترل‌ مؤثرتر است. البته در این مرور تنها دو مطالعه به مقایسه داروونما و PDT پرداخته‌اند که نتایج متناقضی داشتند اما تعدادی از منفی‌های کاذب و نتایج غیرقابل انتظار که PDT موثر نبوده است، نیاز به بررسی دقیق‌تر دارند‌.

🧷 لطفاً ورق بزنید...

#چهارمین_کنگره_روانکاوی
🗞 دنباله‌ی تازه‌ها

#دکتر_ستاره_اسماعیلی. دستیار روان‌پزشکی

این مرور نشان داد که نشانه‌هایی از تأثیرات مؤثر روان‌درمانی‌های داینامیک (PDTs) وجود دارد. با این حال، هنوز محدودیت‌های قابل توجهی داریم که نیاز به بررسی دقیق‌تر دارند. بنابراین، مجادله در مورد کارآمدی روش‌های درمانی روان‌کاوی به احتمال زیاد به زودی حل نخواهد شد، مگر اینکه پایگاه شواهد به طور مداوم گسترش یابد و به تصمیم‌گیرندگان سیاست و عموم مردم منتقل شود. همچنین، نیاز به تلفیق یافته‌های تحقیقاتی در آموزش روان‌کاوی، روش‌های بالینی و سازمان‌دهی به صورت علمی وجود دارد تا بتوان به توسعه و ارزیابی روش‌های درمانی روان‌کاوی در آینده ادامه داد.

این مقاله با عنوان A comprehensive overview of randomized controlled trials of psychodynamic psychotherapies درمجله‌ی Psychoanalytic Psychotherapy , Jun ۲۰۲۳ به چاپ رسیده است

🧷 پایان

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 تجربه‌ی بالینی

#دکتر_افشین_احمدوند. روان‌‌پزشک

خواستن، نتوانستن و مغز انسان!

بارها این جمله را از زبان همراهان مراجعان شنیده‌ام که مثلا مادری در اشاره به درس نخواندن دخترش می‌گوید: 
« دکتر! این می‌تونه درس بخونه ولی نمی‌خواد!»
یا مثلاً پدری در باره کار نکردن  پسرش می‌گوید:
« می‌تونه کار کنه ولی تنبله!»
متاسفانه ناتوانی‌های  ذهن و مغز  مشابه بدن نیست که پیدا و آشکار باشد،‌به‌عنوان مثال وقتی فردی لاغر و نحیف است کسی از او انتظار ندارد وزنه سنگینی را بلند کند، چون از ظاهر هم پیداست که نمی‌تواند ولی از سوی دیگر وقتی  کسی که مرتب در کارها شکست می‌خورد و از این شغل به آن شغل روی می‌آورد یا درس نمی‌خواند یا حرف گوش نمی‌کند و... برچسب تنبلی، نخواستن، لوسی و غیره می‌خورد در حالی‌که علت مشکل در بسیاری از موارد این‌ انگ‌ها نیست و این برچسب‌های گمراه کننده به هیچ وجه بیان کننده‌ی اصل ماجرا نیست.
واقعیت این است بسیاری از این «نخواستن»ها  تبلور «نتوانستن»هاست که خود این «نتوانستن» هم  نشانه‌ای از اختلال‌های بسیار ظریف و غیر قابل دید در مغز و کارکردهای ذهن است که تشخیص و درمان آن ( اگر درمانی داشته باشد) کار  راحتی نیست.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
دکتر ایرج سیاسی( دست راست) ۹۰ ساله شد.
ایرج سیاسی بنیانگذار انستیتو روان‌‌پزشکی تهران است که این روزها دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان نام گرفته است.

کنار پدر دکتر علی‌اکبر سیاسی.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 بازنشر

نرگس کیانی. روزنامه‌ی هم‌میهن

غیبت طولانی همبازی کودکان

نرگس سرداری که چند روز پیش بازداشت شد و شیوه بازداشت او همراه با دختر سه ساله‌اش افرا مورد توجه فضای مجازی قرار گرفت روان‌درمانگر تحلیلی است. گزارش روزنامه همشهری در مورد بازداشت مهدی اعتماد سعید همسر نرگس سرداری فعالیت‌های او که در نهایت با اشاره به بازداشت نرگس همراه شده در تجربه‌ها بازنشر می‌گردد.

مهدی اعتمادسعید از ۱۹خرداد و همسرش، نرگس سرداری از ۲۵مرداد در بازداشت موقت به‌سر می‌برند.

جمعه ۲۷مرداد، دهمین جمعه‌ای بود که بی«جمعه‌بازی» گذشت؛ دهمین جمعه‌ای که مهدی اعتمادسعید، بازیگر و نمایش‌پرداز، آن را در زندان اوین و در بازداشت موقت گذراند و خانواده، همکاران و دوستانش در بی‌خبری. تازه‌ترین خبر برای آنها بازداشت نرگس سرداری، همسر مهدی اعتمادسعید پس از ۶۸ روز بی‌خبری از وضعیت همسرش است و اندوه محرومیت افرای ۲ سال‌ و ۱۱ماهه، فرزند نرگس و مهدی از آغوش پدر و مادر.
آخرین «جمعه‌بازی» برگزارشده توسط اعتمادسعید، تسهیلگر دوره‌های ارتقای مهارت‌های فردی ازطریق بازی، با سابقه برگزاری نزدیک به سه‌هزار ساعت دوره آموزشی در شرکت‌های مختلف ایرانی، به ۱۰هفته پیش، ۱۹خرداد برمی‌گردد. «جمعه‌بازی»‌ای که برخلاف تمام سال‌های گذشته با اتفاقی غیرمنتظره همراه شد؛ اعتمادسعید طبق روال سال‌های قبل با جمعی متشکل از کودکان، نوجوانان و بزرگسالان در فضای چمن پارک لاله تهران مشغول بازی بود که مامورانی در محل بازی حاضر و خواستار پراکنده‌شدن جمعیت شدند. او در راستای همکاری با نیروهای امنیتی و به‌خاطر حضور کودکان، تک‌به‌تک از حاضرین خواست تا محل را ترک کنند و درحالی‌که تصور می‌شد مشکل حل شده باشد، به‌همراه خانواده‌اش به‌سمت ماشین شخصی خود حرکت کرد اما در یکی از کوچه‌های اطراف پارک بدون آنکه بتواند حکم قضایی را مشاهده کند، در برابر چشم همسر و فرزندش بازداشت شد. بازداشت موقتی که وارد یازدهمین هفته خود شده و با محرومیت از حق داشتن وکیل و بازداشت همسرش، نرگس سرداری همراه است. نرگس سرداری از فارغ‌التحصیلان دانشکده مهندسی‌صنایع دانشگاه صنعتی‌شریف و دانش‌آموخته روانشناسی در مقطع کارشناسی‌ارشد است. او صبح روز چهارشنبه ۲۵مرداد در دومین مراجعه نیروهای امنیتی به منزل‌شان پس از بازداشت مهدی اعتمادسعید، به‌همراه دخترش افرا بازداشت شد. افرا عصر همان‌روز به خانواده سرداری برگردانده شد اما از محل نگهداری و علت دستگیری نرگس، اطلاعی در دست نیست.

پرتآب کجاست و جمعه‌بازی چیست؟

مؤسسه پرتآب در سال ۱۳۹۴ تحت‌عنوان «بازیگاه هنر و تجربه» با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط مهدی اعتمادسعید بنیان‌گذاری شد. ایده شکل‌گیری «پرتآب» از دل تجربه «جمعه‌بازی» در ذهن اعتمادسعید نقش بست و او در این مؤسسه با استفاده از متدهای بازی‌وارسازی (Gamification)، طراحی تجربه (Experience Design)، یادگیری فعالانه (Active Learning) و انتقال دانش در حوزه‌های منابع انسانی، مدیریت سازمانی و روانشناسی، به بهبود کیفیت زندگی کاری افراد پرداخت و نزدیک به سه‌هزار ساعت دوره آموزشی برگزار کرد. ازجمله فعالیت‌های «پرتآب» در طول این سال‌ها در کنار اجرای دوره‌های آموزشی با موضوع متدهای ارتباط مؤثر، طراحی رویدادهای روز اول کاری به‌قصد آشنایی نیروهای جدید با سازمان، رویدادهای پایان سال و رویدادهای آشنایی با ارزش‌های سازمانی بود. به‌گونه‌ای‌که نزدیک ۶۰شرکت خصوصی و دولتی داخلی از مشتریانش بودند. شرکت‌هایی ازجمله دیوار، کافه‌بازار، جاباما، اسنپ، دی‌جی‌کالا، علی‌بابا، رایتل، مبین‌نت‌، دیجی‌اکسپرس و... آنطور که در صفحه اینستاگرام «پرتآب» تاکید شده است، تمام فعالیت‌های این مؤسسه در قالب قراردادهای کاری شفاف و قانونی صورت می‌گرفت و فعالیت‌های آن هیچ ابعاد و انگیزه دیگری جز آنچه ذکر شد، نداشت. شروع «جمعه‌بازی» به‌عنوان بستر شکل‌گیری «پرتآب» هم به سال ۱۳۹۲ برمی‌گردد. زمانی که اعتمادسعید و چند بازیگر دیگر برای اجرای یک تئاتر، به تمرین جاگلینگ، حرکت‌دادن ابزاری مانند توپ و... با یک الگوی واضح توسط اندام‌های مختلف بدن، در پارک پرداختند. این بازی چنان برای رهگذران جذاب بود که با گروه اجرایی آن همراه شدند. به‌مرور بازی‌های متنوع‌تری به بازی اولیه افزوده شد و رسم بازی بعد از پایان اجرای تئاتر، در روزهای جمعه، با نام «جمعه‌بازی» توسط مهدی اعتمادسعید ادامه پیدا کرد. بعدها «جمعه‌بازی» همزمان با تهران، در شهرهای دیگر ازجمله ایرانشهر، فولادشهر و ساری نیز برگزار شد و گروه‌های مختلفی ازجمله گروه‌های ورزشی، موسیقی، نمایشی، فعالین کودک، فعالین حوزه بازی و سرگرمی، تولیدکنندگان بازی، ناشرین کتاب، مدارس، مهدکودک‌ها، خیریه‌ها، سرای محله‌ها و... نیز در «جمعه‌بازی‌»های پارک لاله حضور پیدا کردند.

📎 لطفاً ورق بزنید...

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 دنباله‌ی گزارش نرگس کیانی

تمام این فعالیت‌ها، خیریه، عام‌المنفعه، مستقل و بدون وابستگی به هیچ نهاد و جریانی و صرفاً با پیگیری‌های مهدی اعتمادسعید و کمک‌های داوطلبانه افراد مختلف انجام می‌شد.

اولویت؛ حال خوب آدم‌ها

مهدی اعتمادسعید، فارغ‌التحصیل کارشناسی ریاضی محض از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی‌ارشد تئاتر از دانشگاه هنر تهران است. او که در فاصله تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد، در دبیرستان علامه حلی تهران به تدریس ریاضیات می‌پرداخت، با فارغ‌التحصیل شدن از دانشگاه هنر تهران به بازیگر و نمایش‌پردازی تمام‌وقت تبدیل شد. نرگس سرداری، همسر مهدی اعتمادسعید در گفت‌وگویی با «هم‌میهن» که پیش‌از بازداشت‌اش انجام شده بود، صحبت‌های خود را اینطور آغاز کرد و ادامه داد: «استارت «جمعه‌بازی» از اتفاقی زده شد که حین تمرین جاگلینگ توسط مهدی و بازیگران همراهش در پارک لاله تهران رخ داد. او به‌مرور متوجه جذابیت این بازی‌ها برای رهگذران و تمایل آنها به مشارکت فعالانه در کنار تماشا شد. این روند به‌مرور سنتی ادامه‌دار به‌نام «جمعه‌بازی» را شکل داد و باتوجه به علاقه مهدی به کارهای عام‌المنفعه، او را به انجام این کار در مناطق کم‌برخوردار یا به‌عنوان فعالیتی در حوزه حمایت‌های روانی و اجتماعی پس از حوادث غیرمترقبه و بلایا سوق داد چراکه مهدی معتقد بود اگر دیگران می‌توانند برای کودکان مناطق کم‌برخوردار یا کودکان مناطق آسیب‌دیده و خانواده‌های‌شان، به‌عنوان مثال به جمع‌آوری کمک‌های مادی بپردازند، آنچه او می‌تواند انجام دهد از مسیر بازی می‌گذرد.» بازی و بازی‌وارسازی هر پدیده‌، تاثیر آن بر یادگیری فعالانه و حال خوشی که برای شرکت‌کنندگان به‌دنبال می‌آورد، آرام‌آرام مهدی اعتمادسعید را به‌سمت تاسیس مؤسسه «پرتآب» سوق داد و او را به این نتیجه رساند که می‌تواند با طراحی دوره‌هایی به آموزش مهارت‌هایی چون ارتباطات مؤثر، تیم‌سازی، رهبری اثرگذار، حال خوب کاری و توسعه فرهنگ سازمانی بپردازد. نرگس سرداری با اشاره به این نکته ادامه داد: «اینطور شد که «پرتآب» تاسیس و اقدام به برگزاری دوره‌های متعدد از چند تا چندین ساعت و خلق سطح جدیدی از تجربه کاری برای سازمان‌ها کرد و به شغل مهدی تبدیل شد. «پرتآپ» برای آدم‌ها موقعیت‌هایی را ایجاد می‌کرد که بتوانند آموخته‌های‌شان را تجربه کنند. ضمن اینکه دانش روز مدیریت و منابع انسانی را با سناریوپردازی، بازی‌های جدی و گیمیفیکیشن ترکیب می‌کرد.» مهدی اعتمادسعید در کنار تاسیس موسسه «پرتآب» و راه‌اندازی «جمعه‌بازی»، بازیگر و دراماتورژ تئاتر هم هست و اگرچه تعداد نمایش‌هایی که در آنها حضور داشته چندان زیاد نبوده است، اما اغلب به آثاری تحسین‌شده تبدیل شده‌اند. ازجمله کارهایی که او در آنها به‌عنوان بازیگر حضور داشته است، می‌توان به «یرما»، به کارگردانی علی رفیعی، همچنین از «مده‌آ»، «وقتی ما مردگان برمی‌خیزیم» و «مکبث»، به کارگردانی شهاب آگاهی نام برد. اعتمادسعید در مقابل دوربین نیز برای شهرام مکری در فیلم «هجوم» بازی کرده و همینطور برای محمدمهدی باقری در فیلم کوتاه «پوست خرس» به ایفای‌نقش پرداخته است.

ادامه بازداشت با چه قصدی؟

تا پیش‌از بازداشت نرگس سرداری، برای روزها و روزها، تازه‌ترین خبر از مهدی اعتمادسعید، ادامه بازداشت موقتی بود که در طول آن از حق قانونی برخورداری از حضور وکیل محروم است و این حداقلی‌ترین خواسته خانواده‌اش است که وکیلی بتواند وکالت او را برعهده بگیرد. نرگس سرداری که اکنون خود نیز در بازداشت به‌سر می‌برد، ضمن اشاره به این درخواست از عدم اطلاع خانواده اعتمادسعید از علت طولانی‌مدت‌شدن بازداشت‌اش گفت و افزود: «متاسفم که مجموع این شرایط، این نگرانی را در ذهن ما تقویت می‌کند که مبادا برداشت‌هایی به‌دور از واقعیت از فعالیت‌های مهدی در حال شکل‌گیری است.» این نکته‌ای است که در صفحه اینستاگرامی موسسه «پرتآب» نیز به آن اشاره شده و آمده است که به‌شدت نگران بروز مشکلاتی جبران‌ناپذیر برای این خانواده و تشکیل پرونده‌هایی خلاف‌واقعیت برای آنها هستند. خانواده، دوستان و همکاران مهدی اعتمادسعید و نرگس سرداری این روزها نگران، چشم‌انتظار و امیدوارند مهدی و نرگس بسیار پیش‌از تولد سه‌سالگی دخترشان افرا -در تاریخ ۱۳شهریور- به خانه برگشته باشند.

📎 پایان

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
2024/09/23 08:31:24
Back to Top
HTML Embed Code: