Telegram Web Link
📚علم ، دین و فلسفه

#کتاب علم، دین و فلسفه حاصل گفت و گوی تعدادی از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف با دکتر #مهدی_گلشنی درباره علم و فلسفه، فلسفه علم، #علم_و_دین، تکنولوژی، جهانی شدن و وضعیت کنونی علم در کشور است. .
در بخشی از مقدمه این اثر نوشته است: در بهار 1382 تعدادی از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف پیشنهاد کردند گفت و گوهایی در مورد بعضی مسائل مربوط به توسعه علم و فناوری در ایران معاصر داشته باشیم.
.
این گفت و گوها طی چندین جلسه بحث حول و حوش علم و #فلسفه، فلسفه علم، علم و دین، تکنولوژی، جهانی شدن و وضعیت کنونی علم در کشور صورت گرفت و اکنون به صورت این مجموعه درآمده است.
.
🔺این کتاب دارای هفت فصل که عبارتند از:
فصل اول: علم و فلسفه
فصل دوم: فلسفه علم
فصل سوم: علم و دین
فصل چهارم: #علم_دینی
فصل پنجم: تکنولوژی و فلسفه تکنولوژی
فصل ششم: وضعیت کنونی علم در کشور
فصل هفتم: جهانی شدن

📇 کانون اندیشه جوان

#معرفی_کتاب
🔴 @prof_golshani
OS_Volume 10_Issue 2_Pages 101-121.pdf
300.1 KB
📕 #مقاله اصالت روح: از منظر قرآن، فلاسفۀ اسلامی و عالمان معاصر غربی

دکتر #مهدی_گلشنی

#فلسفه_علم
🔴 @prof_golshani
💥اعتقاد محمدبن زکریای رازی به کتب آسمانی

🎤استاد مهدی #محقق :

تصور فرنگیان این بود که مسلمانان دو نفر عالِم شاخص بیشتر ندارند که نخست ابن سینا، کپی از ارسطو و دیگری زکریای رازی کپی از جالینوس است، اما در کتاب «الشکوک علی جالینوس» که رازی با کمال تواضع در نقد آثار جالینوس که وی را در سمت استاد خود برمی‌شمارد 17 انتقاد بر این دانشمند وارد می‌کند.

📚 #کتاب «الشکوک علی جالینوس» تهمت انکار نبوت از سوی رازی را نیز باطل می‌کرد زیرا در مصر کتابی با عنوان «تاریخ الالحاد» منتشر شده بود که مولف آن ادعا کرده که زکریا رازی منکر نبوت بوده است. رازی در این کتاب نخست به بررسی کتاب «البرهان» جالینوس میپردازد و سپس تصریح میکند که این کتاب را پس از کتاب‌های آسمانی که از جانب خداوند نازل شده است، یکی از کتب مهم و نافع در نزد خود می‌داند.

📆بخشی از سخنرانی استاد مهدی محقق در مراسم گرامیداشت مرحوم استاد دانش پژوه

🖼کتاب الشکوک علی جالینوس
محمدبن زکریا رازی
به اهتمام دکتر مهدی محقق
@drmahdimohaghegh
#تمدن_اسلامی

به مناسبت روز بزرگداشت حکیم محمدبن زکریای رازی
🔴 @prof_golshani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌟 مصاحبه با استاد #مهدی_گلشنی

🔺دومین شماره از مجموعه تصویری شریف.برخط

📀کارگردان: محمد حسین صابرمنش
📸تهیه کننده و تدوین: صابر حشمتیان

🎥مشاهده و دانلود 👇
🎞 aparat.com/sharifclub

#گفتگو
#کلیپ_تصویری

🔴 @prof_golshani
🌀پروفسور مهدی گلشنی
میهمان نشست هم‌اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه‌های استان اصفهان

🔺«جایگاه خداباوری در دهه‌های اخیر در غرب و نسخه‌ای برای ایران»

📅 دوشنبه 8 شهریورماه
ساعت ۱۶:۰۰

🌐 لینک ورود به جلسه:
http://www.skyroom.online/ch/nahad110/hamandishi

دفتر هم‌اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه صنعتی اصفهان

🔴 @prof_golshani
دکتر مهدی گلشنی
32.37 from (98-99) MATN GHORAN VA MAREF ISLAMI 112-14_-1.pdf
✂️بخشی از گفتگو علوم تجربی و خداباوری

✏️استاد #مهدی_گلشنی :

🔹هاوکینگ زمانی که هنوز در حال تحصیل بود، در دهه 60 بیماری‌اش شروع شد. همان وقت با جرج الیس و پنروز کار می‌کرد. شیاما هم استاد راهنمای او بود. او از اول ملحد نبود. همسر اول هاکینگ در این زمینه کتابی نوشته است. خانمش می‌گوید، من تمام فداکاری‌ها را کردم، اما او فقط با تکبر برخورد می‌کرد. سوال من این است که چرا دو تا فیزیکدان دیگر که با او بودند، ملحد نشدند؟ شما الآن بهترین و قوی‌ترین استدلالها را در جهت خداباوری از الیس می‌بینید که با هاوکینگ کتاب مشترک نوشته‌اند و همه قبولش دارند.
جرج الیس جزو پنج کیهان‌شناس تراز اول دنیاست. در جشن تولدی که برایش گرفتند، 18 برنده جایزه نوبل شرکت کردند. آنها با فیزیک جواب می‌دهند.
🔸شما اگر #کتاب " خداباوری و دانشمندان معاصر غربی" بنده را مطالعه بفرمایید، می‌بینید که جواب من به شبهات ملحدان، جوابی فیزیکی است و از زبان خود فیزیکدانان غربی با آنها صحبت می‌کنم. با استفاده از زیربنای فلسفی و به زبان خود فیزیک می‌توان به او پاسخ داد.
پنروز که بزرگترین ریاضی‌دان زمان ماست و بسیار عمیقتر از هاکینگ است و جایزه فیلدز را در ریاضیات دریافت کرده است، به یک‌یک حرفهای #هاوکینگ پاسخ می‌دهد.

〽️هاوکینگ می‌گوید قانونی که ما داشتیم جهان را خلق کرد. -یک ریاضی‌دان انگلیسی به او می‌گوید آیا قانون جاذبه، حرکت را راه می‌اندازد یا قانون جاذبه صرفا بیان می‌کند که حرکت چگونه انجام می‌شود؟

❗️هاوکینگ می‌گوید از خلا کوانتومی جهان به وجود آمده است. آن کسی که نظریه میدان کوانتومی را خوانده باشد، می‌داند که خلا کوانتومی خلا محض نیست، بلکه یک میدان کوانتومی در کار است. لذا از هاکینگ می‌پرسند خود این میدان کوانتومی از کجا آمده است؟ چرا این میدان کوانتومی و نه یک میدان کوانتومی دیگر؟

🔅وقتی هاکینگ می‌گوید ما میلیونها جهان داریم که جهان ما جزو آنهاست، از وی سوال می‌کنند چرا ما از این میلیونها جهان اطلاع نداریم؟ مگر معیار علم مشاهده‌پذیری نیست؟

می‌خواهم بگویم بحثهای خیلی جدی با وی کرده‌اند. می‌توانید به کتاب " #خداباوری و دانشمندان معاصر غربی" بنده مراجعه کنید. هاکینگ خیلی سطحی است. خانمش در آن کتاب خیلی زیبا توضیح می‌دهد که چگونه تکبر بر اندیشه‌اش مستولی بود.

#نقد_الحاد
🔴 @prof_golshani
خداناباوری.wma
30.7 MB
بررسی و نقد الحاد معاصر

فایل کامل صوتی سخنرانی با موضوع بررسی و نقد الحاد علم بنیان

سخنران: قاسم پورحسن

نشست مجازی بررسی و نقد الحاد معاصر

۱۷ مرداد ۱۴۰۰

🔰 @ghpourhasan_ir
پروفسور_حسابی_،_فیزیکدانی_فکور_و_بزرگوار_بودند.PDF
316.3 KB
♦️ استاد #مهدی_گلشنی : پروفسور حسابی ، فیزیکدانی فکور و بزرگوار بودند

📆انتشار به مناسبت ۱۲ شهریور سالروز درگذشت دکتر سید محمود حسابی

🔹دکتر حسابی جنبه های فلسفی فیزیک را به خوبی درک کرده بود و نه فقط بنیانگذار علم فیزیک در ایران، بلکه متفکری عمیق بود. کلاس های دکتر حسابی برای مبتدیان سودمند نبود اما دانشجویان داناتر، از کلاس های او بهره های فراوان می بردند.

〽️غلو در ستایش و نقد غیرمنصفانه دکتر حسابی، موجب مخدوش شدن چهره دکتر حسابی در جامعه ایران است و باید از افراط و تفریط اجتناب کرد
🔹ما نباید هیچ کس را بت کنیم و به همه چیز او نمره 20 بدهیم یا آنکه به همه چیز او نمره صفر بدهیم ولی نباید محسنات او را هم نفی کنیم. حافظ می گوید: عیب می جمله چو گفتی هنرش نیز بگوی. در نقد جناب دکتر حسابی این نکته رعایت نشد.
🔺آقای #دکتر_حسابی یک مذاکره ساده با آلبرت #اینشتین داشته اند. این چیزی است که من از زبان خود آقای دکتر حسابی شنیدم. ایشان می گفتند من نظریه ام را برای اینشتین توضیح دادم و او هم مرا به فرمی ارجاع داد...

⚡️آقایان دکتر حسابی، دکتر هشترودی و #علامه_جعفری با یکدیگر جلساتی داشتند.

#گفتگو
🔴 @prof_golshani
Forwarded from فلسفه دین اسلامی (سیدمصطفی میرباباپور)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
❇️ روان‌شناسی الحاد


آیا #الحاد تصمیمی #عقلانی و یا علمی محض است؟

🔷 بر اساس تحقیقات منتشر شده به نقل از یکی از معتبرترین سایت های روان‌شناسی جهان یعنی psychologytoday مشخص شده است که بی‌خدایی تا حد زیادی دلیل روانی دارد!! برای مثال احساساتی مثل ناامیدی ، آسیب دیدن ، ترس ، از خود بیگانگی ، بی‌اعتمادی ، خشم ، و دیگر احساسات منفی باعث شده بود که آنها بی‌خدا شوند!!.....

🔶 در مرحله اول از ۱۷۱ آمریکایی از دلایل آنها و همچنین احساسات آنها برای بی باوری آنها پرسیده شد و نتایج نشان داد که ۵۴ درصد از #آتئیست‌ها به دلایل روانی الحاد را انتخاب کرده بودند!! در مطالعه دوم نیز ۷۴ درصد از آنها گفتند که بخاطر دلایل روانی به بی‌خدایی رسیده بودند!! در هر دو مطالعه به اثبات رسیده است که احساسات روانی ( نه دلایل عقلی) بیش از هر چیز در بی‌خدایی افراد نقش دارد!!

🌐 منبع:
https://www.psychologytoday.com/blog/the-pursuit-peace/201603/the-new-psychology-atheism

#عقل_و_ایمان #خداباوری #خداناباوری #آتئیسم #آتئیست #ریچارد_داوکینز #کریستوفر_هیچنز #دنیل_دنت #سم_هریس #فلسفه_دین

کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
✂️ برشی از مقاله‌ی «موانع پیشرفت علمی مطلوب کشور»

نوشته‌ی دکتر #مهدی_گلشنی

📰روزنامه‌ی اطلاعات، ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۹

🌐 می‌توانید متن کامل مقاله را از این‌جا بخوانید.

🔴 @prof_golshani
🔺خاطره : تدریس کوانتوم توسط دکتر #مهدی_گلشنی حدود 20 سال قبل

گزیده ای از خاطرۀ آقای بهرام شاکرین

. . . اینها گذشت، تا ایشان قرار شد در سال 1378 درس مکانیک کوانتومی دوره لیسانس تدریس کند. شاید اولین و بدترین و شرم آورترین تجربه زندگی من در آن زمان اتفاق افتاد. اصولا من همیشه سعی داشتم یا حجب و حیا داشته باشم و یا به حجب و حیا تمارض کنم. در آن سال عده ای از جوانان احساسی یادداشتی تهیه کردند و دست به دست کردند که فردی که می گوید مکانیک کوانتومی غلط است نباید مکانیک کوانتومی درس بدهد.

می دانید جوانی سن رنج است. جهل وقتی با احساسات توامان می شود هم خود فرد را آزار می دهد و هم دیگران را. از بحث در باب مکانیک کوانتومی بگذریم که نه کسی معتقد است غلط است و نه اگر معتقد باشد غلط است حق تدریس آن را ندارد. اتفاقا بهترین کتاب های مکانیک کوانتومی و پرحاشیه و عمیق توسط منتقدان آن نوشته شده، در ثانی بسیاری از حرف ها و عقاید دکتر گلشنی، حرف ها و نظرات ایشان نیست. شاید در نزدیک به 90 درصد موارد حرف های بزرگانی از فیزیک است که دارای اسم و رسم هستند و اتفاقا در آن طرف دنیا خیلی هم مورد توجه هستند. اما عرض کردم؛ جوانی سن خطرناکی است.

سخن کوتاه، لیست بلند بالایی تهیه شد و من نمی دانم آیا آن لیست به دست دکتر گلشنی رسید و یا نه، اما جلسه اول کلاس بسیار شرم آور بود. سخن اول درس دکتر گلشنی در چهره انسان عرق شرم را می نشاند. یک آدم در اوج تواضع از دانشجویانی که واقعا بچه بودند، بخواهد آقاجان شما گوش بدید آخر ترم اگر خوشتان نیامد امضا جمع کنید که ترم آینده یکی دیگر درس دهد. ایشان از روی کتابی درس دادند که سالهای بعد نه تنها دیگران به کرات تدریس کردند، بلکه بعدا کتاب الکترومغناطیس آن هم تدریس شد و اصلا بعدا اینها ترجمه شد آفست شد. جالب هم آنکه فردی سر کلاس بلند شد و گفت شما اصلا کوانتوم مکانیک نباید درس بدید. واکنش دکتر گلشنی بسیار برایم نمونه و اثر گذار بود. سکوت کامل کرد تا آن فرد حرفش را تمام کرد. شاید هر فرد دیگری بود از شاگرد می خواست یا از کلاس بیرون رود و یا درس را حذف کند. اما ایشان سکوت کرد. مشخص بود بسیار ناراحت است. اما هیچ نگفت. فقط برگشت رو به تابلو و درس را شروع کرد. و جالب تر آنکه این جماعت همه تغییر رشته دادند. بعضی ها از فیزیک خارج شدند و بعضی اصلا با درس و مشق خداحافظی کردند.

فقط از خودم می پرسم چند معلم چنین واکنشی داشتند؟ به جرات می گویم من خیلی ها را دیده ام که به صرف آنکه شاگرد سوالی می پرسد که معلم در می ماند، شاگرد را مواخذه می کنند. چه برسد به بی نزاکتی. آن هم در باب فردی که همه او را یک معلم حرفه ای می دانند. جالب هم آنکه آن فرد بالاترین نمرات کلاس را از دکتر گلشنی گرفت. بارها از دیگران شنیده بودم که دکتر گلشنی روحیه عذر خواهی دارد. اگر مطلب و یا نقل قولی به اشتباه تعریف کند، جلسه بعد خود خواسته آن را اصلاح می کند و عذر خواهی می کند ولو آنکه دیگران اصلا به یاد نداشته باشند که چه چیز عنوان شده که اکنون ایشان قصد اصلاح دارند.

.... دوسال گذشت. تمام کلاس های من با ایشان غیر رسمی بود. مبانی فلسفی مکانیک کوانتومی، نسبیت عام، مکانیک کوانتومی نسبیتی، نظریه میدان. صدای رسا، کلاس بدون کاغذ و جزوه، مطالب از حفظ. تنها گاهی به ندرت از جیب کتشان کاغذی مچاله شده در می آوردند و جواب نهایی یک معادله دیفرانسیل عجیب و غریب را می نوشتند. حالا درسهای کوانتوم مکانیک و نظریه میدان یک چیز. اما تمام افرادی که دستی در نسبیت دارند می دانند نوشتن معادلات تنسوری و جور کردن اندیس ها بدون داشتن کاغذ و جزوه بسیار مشکل و غیر ممکن است.

#خاطرات
#کوانتوم
🔴 @prof_golshani
🔺دیدار استاد #مهدی_گلشنی و استاد غلامرضا اعوانی با آیت الله حسن حسن زاده آملی در دهه هفتاد

▪️رحلت #علامه_حسن_زاده_آملی تسلیت باد

🔴 @prof_golshani
📚 #کتاب آیت حُسن جشن نامه بزرگداشت علامه حسن زاده آملی

زیر نظر : استاد #مهدی_گلشنی

🗃ناشر: پژوهشگاه علوم انسانی

تاریخ نشر: سال 83

تعداد صفحه: 365

مرحوم آیة‌الله حسن‌زاده آملی نمونه‌ای بی‌بدیل از فرهنگ جامع اسلامی در عصر ما بودند. ایشان که از خرمن اساتید گران‌قدری چون آیة‌الله مهدی الهی قمشه‌ای، آیة‌الله آقا سید ابوالحسن رفیعی قزوینی، آیة‌الله میرزا احمد آشتیانی، استاد فاضل تونی و علامه سید محمدحسین طباطبایی و علامه میرزا ابوالحسن شعرانی و آیة‌الله شیخ محمدتقی آملی و آیة‌الله سید محمدحسن الهی طباطبایی(برادر علامه طباطبایی) بهره گرفته‌اند، در علوم نقلی و حکمت و عرفان و ادبیات فارسی و عربی و ریاضیات و نجوم و هیئت و علوم غریبه و طب از اساتید مسلّم زمانه به‌شمار می‌روند. جناب استاد در چهل سال گذشته آثار ارزشمند و شاگردان برجسته‌ای در زمینه‌های مذکور به جامعه اسلامی ما تحویل داده‌اند.

▪️نثار روح #علامه_حسن_زاده_آملی صلواتی هدیه کنیم

🔴 @prof_golshani
elm-din [ghasedoon.blog.ir].pdf
549.2 KB
📜رساله علم و دین

متن پرسشهای دکتر گلشنی و پاسخهای علامه حسن زاده آملی در باب رابطه #علم_و_دین

در سال 1375ُ دکتر #مهدی_گلشنی طی نامه ای، هشت سوال در مورد ارتباط علم و دین از محضر حضرت #علامه_حسن_زاده_آملی پرسیدند و ایشان به این هشت سوال مهم پاسخ دادند.

همچنین در همان سال، یکی از شاگردان برجسته علامه، حضرت حجت الاسلام و المسلمین داوود صمدی آملی در چهل جلسه به شرح رساله فوق پرداختند.

🎤فایلهای صوتی شرح رساله علم و دین را در لینک زیر میتوانید بیابید👇

http://zolfonun.blogfa.com/post/191

#علم_دینی
🔴 @Prof_golshani
رهیافت_وحدت_گرایانه_و_مکانیک_کوانتوم_استاندارد.pdf
164.4 KB
📕 #مقاله رهیافت وحدت گرایانه و مکانیک کوانتوم استاندارد

نویسندگان: سید هدایت سجادی ، #مهدی_گلشنی ،  امیراحسان کرباسی زاده

📨منبع: فلسفه علم سال دوم بهار و تابستان ۱۳۹۱ شماره ۱ (پیاپی ۳)

💦چکیده
هدف از این پژوهش صورت بندی رهیافت وحدت گرایانه در سیر تحول مکانیک کوانتوم استاندارد در خلال سال های 1913 - 1927، با تمرکز بر دو فیزیکدان بنیان گذار این نظریه، بور و هایزنبرگ، است. به این منظور پس از ارائة تقریری از رهیافت وحدت گرایانه و بر شمردن انواع آن، به صورت بندی این رهیافت در سیر تحول مکانیک کوانتوم استاندارد که مشتمل بر ریشه ها، روش ها، و محتوای فیزیکی و پیامدهای آن در این دوره است می پردازیم.

#کوانتوم
🔴 @prof_golshani
📚 #معرفی_کتاب: عقل و دین

نویسنده: استاد علی ربانی گلپایگانی

📄 تعداد صفحات: ۴۳۲ صفحه

رابطه عقل و دین بر تعامل سازنده استوار است؛ شناخت باورهای اساسی دین، استنباط احکام شرعی، فهم مفاهیم وحیانی و دفاع از اصول و فروع دین، کارکردهای مهم عقل در دین شناسی است. از سوی دیگر دین، عقل را حرمت نهاده و کارکردهای اصیل معرفتی آن را به رسمیت شناخته است...

🌐 مشاهده فهرست کامل کتاب 👉

🛍 غرفه انتشارات رائد در سایت باسلام 👉

🔅انتشارات رائد ، ناشر کتب کلامی و فلسفی وابسته به مرکز تخصصی کلام حوزه علمیه قم می باشد.

#عقل_و_دین

کانال دوستداران استاد مهدی گلشنی👇
🔴 @prof_golshani
⁉️در دانشگاه صنعتی شریف چه خبر است؟ +نامه سرگشاده به دکتر فتوحی و داستان جعل امضای دکتر چاوشی

گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» از سرگذشت یک استاد منتقد
چاوشی: دانشگاه باید محل دانش و اخلاق باشد یا توطئه و دسیسه؟ دکتر محمود فتوحی رییس دانشگاه، مرا به خاطر نوشتن یک نامه انتقادی، از وضع نا به هنجار دانشگاه، در چند سال پیش، مورد خشم و غضب خود قرار داد و همه معاونین و مدیرانش را علیه من بسیج کرد...

دانشگاهی که باید محل دانش و اخلاق باشد چرا جای خود را به توطئه و دسیسه علیه کسی که به جز خدا کس دیگری را ندارد داده است؟ آیا آن مردمان لا مذهب غربی هم مانند شما و همکارانتان رفتار می کنند؟ من که به جز خدا پناهگاه دیگری ندارم اکنون مانده ام که برای دادخواهی کجا روم! پس در این ظلم آشکار برای خدا مرا یاری دهید...

ادامه👇
https://iusnews.ir/fa/news-details/409261/

کانال دوستداران استاد گلشنی🔻
🔴 @prof_golshani
Forwarded from دادسخن
✍🏼 " #انحطاط علمی، دینی و اخلاقی دانشگاه شریف در دوره ریاست فتوحی! "

🔻"جعفر آقایانی چاوشی"، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف در #یادداشتی که اخیرا خبرگزاری دانشجو آن را منتشر کرده به نقد ۵ سال ریاست "محمود فتوحی" پرداخته است.

🔗 این‌یادداشت‌ را می‌توانید در اینجا بخوانید.
--
💥 باشگاه شریف @sharifclub
2024/10/02 10:28:04
Back to Top
HTML Embed Code: