Telegram Web Link
#گواهی_عدم_حضور

🔺 وظیفه قانونی سردفتران اسناد رسمی برای گواهی عدم حضور طرف معامله در محضر

🔸 در آئین نامه جدید دفاتر اسناد رسمی (مصوب سال 1400) در مواردی که طرفین معامله روز مشخصی را برای حضور در دفترخانه اسناد رسمی جهت تنظیم و امضای سند رسمی معامله خود مشخص کرده باشند، طبق بند 10 قسمت ((ب)) از ماده 65 آئین نامه دفاتر اسناد رسمی مصوب 1400 ، فقط حق دارند کتباً از سردفتر اسناد رسمی بخواهند که نامه اعلام حضور آنها را در دفتر اندیکار محضر ثبت کند و قانوناً نمیتوانند سردفتر را ملزم به صدور گواهی عدم حضور طرف مقابل نمایند.
🔸 بدیهی است با ثبت کردن اعلام حضور در دفتر اندیکاتور محضر، در صورتی که موضوع در مرجع قضائی مطرح شود، مراتب از دفترخانه استعلام شده و محضر ، مراتب حضور یک طرف و عدم حضور طرف مقابل را به مرجع قضائی اعلام خواهد کرد

منبع:کانال منابع تخصصی املاک و اسناد

@Miiss_Lawyer
#صدور_اجرائیه

🔺هزینه وصول چک از طریق صدور اجرائیه توسط دادگاه( بدون نیاز به رسیدگی قضایی)

🔷شماره نظریه : 7/99/366
🔷تاریخ نظریه : 1399/04/03
🔷شماره پرونده : 99-88-366ح

💥هماطور که پیشتر گفته شد یکی از ابدعات اصلاحات اخیر قانون چک، درنظر گرفتن راهکار وصول چک از طریق درخواست صدور اجراییه توسط دادگاه بدون رسیدگی قضایی است. حال این سوال مطرح است که آیا هزینه این درخواست همان هزینه صدور اجراییه در دوایر اجرای ثبت است یا خیر؟
🔸 در پرونده‌های با خواسته صدور اجراییه در خصوص چک بلا‌محل (قانون چک جدید)، در مرحله اجرای حکم و اخذ نیم‌عشر دولتی، دادگاه‌ها رویه‌های متفاوتی دارند؛ برخی از شعب این نوع پرونده‌ها را غیرمالی و هزینه اجرا را به مأخذ پرونده‌های غیرمالی اخذ و برخی دیگر آن را مالی و بر این اساس نیم عشر دریافت می‌کنند.
خواهشمند است ضمن بررسی موضوع در این خصوص اعلام نظر بفرمایید.

پاسخ
🔸مقنن در ماده 23 قانون اصلاح قانون صدور چک (اصلاحی 13/8/1397) تصریح‌کرده است که اجراییه طبق قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 1394 به وسیله اجرای احکام دادگستری به مورد اجرا گذاشته می‌شود؛ قانون اخیرالذکر از لواحق قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 است و از جمله در ماده یک آن به اقدام مطابق قانون اجرای احکام مدنی و در تبصره یک ماده 3 آن به استیفای هزینه‌های اجرایی علاوه بر محکوم‌به تصریح شده است؛ بنابراین به نظر می‌رسد اجرای اجراییه موضوع ماده 23 قانون صدرالذکر، مستلزم پرداخت نیم‌عشر اجرایی برابر بند یک ماده 158 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 است.

@Miiss_Lawyer
#آخرین_تغییرات_صدور_گواهی_انحصار_وراثت

در سال ١٣٩٩ در رویه قضایی:

🔺مطابق بخشنامه شماره۳۸۳۸۴مورخ۷/۷/۱۳۹۹ وزارت دادگستری اگر متوفی دارای اموالی بیشتر ۵۰۰میلیون ریال معادل ۵۰ میلیون تومان باشد گواهی انحصار وراثت نامحدود صادر می شود و نیازمند نشر آگهی است.

۱/بنابراین اگر شخص فوت شده اموالی کمتر از مبلغ۵۰میلیون تومان داشته باشد شوراهای حل اختلاف گواهی انحصار وراثت محدود صادر می‌کنند .مدت زمان آن به دلیل حذف پروسه نشر آگهی بسیار کوتاه تر خواهد بود .

۲/مدت زمان اخذ انحصار وراثت محدود دارای اموال کمتر از پانصد میلیون ریال ۳ تا ۷ روز کاری است شایان ذکر است که سابق بر این ملاک برای حصر ورثه نامحدود سی میلیون ریال بود که هم اکنون مطابق بخشنامه جدید انحصار وراثت مذکور که مورد تایید ریاست قوه قضاییه در مورخ دوم مهر۹۹هم قرار گرفته است، اموال متوفی معادل۵۰میلیون تومان است.

🔸مدارك مورد نياز جهت اخذ گواهى حصروراثت:

۱/استشهادیه محضری
۲/شناسنامه متوفی
۳/عقدنامه یا رونوشت
۴/شناسنامه وراث
۵/احیاناً وصیت نامه رسمی شخص فوت شده
ميباشد.

🔸لازم به توضيح است،برای فوت شدگان بعد از سال۹۵نیاز به اخذ مالیات بر ارث برای گرفتن گواهی انحصار وراثت نیست.

@Miiss_Lawyer
#رای_وحدت_رویه

🔺جمع شرط تنصیف دارایی با اجرت المثل زوجه ( یا نحله بدل از آن ) تنافی و تناقض ندارد .

🔸رأی وحدت‌ رویه شماره ۷۷۹ـ ۱۵/۵/۱۳۹۸ هیأت‌ عمومی دیوان ‌عالی ‌کشور؛
🔸با توجه به تأکید قانونگذار در صدر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱/۱۲/۹۱ بر شروط ضمن عقد نکاح و مندرجات سند ازدواج ، جمع شرط تنصیف دارایی که ضمن عقد نکاح مقرر شده با اجرت‌المثل کارهای انجام گرفته توسط زوجه موضوع تبصره الحاقی به ماده ۳۳۶ قانون مدنی (یا نحله بدل از آن) تنافی و تعارض ندارد، بنابراین تعیین اجرت‌المثل کارهای زوجه از سوی دادگاه او را از حقوق استحقاقی ناشی از شرط تنصیف دارایی محروم نمی‌سازد و در چنین مواردی دادگاه باید علاوه بر تعیین اجرت‌المثل کارهایی که زوجه انجام داده، نسبت به حقوق او ناشی از آن شرط نیز رسیدگی و تعیین تکلیف نماید .

@Miiss_Lawyer
🔆🔆در رابطه با فروش و انتقال ملک مشاع دو موضوع مورد بررسی قرار می گیرد:

1.ملک مشاع قبل از ثبت منتقل شود .

2.ملک مشاع بعد از ثبت منتقل شود .

🔻انتقال قبل از ثبت :مطابق ماده 114 آیین نامه قانون ثبت :«هر گاه ملک مشاع از طرف چند نفر درخواست ثبت شده و قبل از ثبت ملک به یک نفر منتقل شود با تذکر به اسامی متقاضیانی که ملک به نام آنها آگهی شده و انتقال داده اند به نام منتقل الیه در یک جا ثبت شده و سند مالکیت تمام ملک صادر می گردد.»

🔻انتقال بعد از ثبت ملک :ماده 11 آیین نامه قانون ثبت هر گاه ملک مشاع در نتیجه انتقالات به یک نفر منتقل شود اسناد مالکیت قبلی باطل و سند مالکیت جدید صادر می شود .ومطابق ماده 583قانون مدنی :هریک از شرکا می تواند بدون رضایت شرکا دیگر سهم خود را جزئا یا کلا به شخص ثالثی منتقل نماید.و همچنین مطابق ماده 104 آیین نامه قانون ثبت در موقع انتقال تمام یا قسمتی از ملک ثبت شده و یا واگذاری حقی نسبت به عین ملک سند معامله در دفتر اسناد رسمی ثبت و خلاصه آن در دفتر املاک زیر ثبت ملک ثبت می شود .
#نظريه_مشورتى_قانون_آيين_دادرسى_مدنى

«رسیدگی به اختلافات ناشی از قرارداد را می‌توان در هر کدام دادگاه‌های محل اقامت تعیین شده در قرارداد، محل تنظیم قرارداد یا اجرای تعهد و یا اقامتگاه خوانده مطرح نمود.»

🔺دادگاه صالح برای رسیدگی به اختلافات ناشی از قرارداد، دادگاه محل اقامتگاه خوانده است یا دادگاه‌های دیگر از جمله دادگاهی که عقد یا قرارداد در حوزه آن منعقد شده است یا تعهد می‌بایست در آنجا انجام شود نیز صالح به رسیدگی می‌باشند؟

🔸نظریه شماره ۳۶۳۷/۷ مورخ ۱۵/۵/۱۳۸۵
نظریه مشورتى اداره کل حقوقی قوه قضائیه

🔸اگرچه طبق ماده ۱۱ قانون ‌آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب سال ۱۳۷۹، دعوی باید در دادگاهی اقامه شود که خوانده در حوزه قضائی آن اقامتگاه دارد، اما با عنایت به مفاد رأی وحدت رویه شماره ۹ مورخ ۲۶/۳/۱۳۵۹ هیأت عمومی دیوان‌عای کشور مبنی بر اینکه، در رسیدگی به دعواوی بازرگانی و هر دعوی راجع به اموال منقول که از عقود و قرارداد ناشی شده باشد از نظر تسهیل در رسیدگی انتخاب دادگاه در اختیار خواهان قرار دارد و همچنین ماده ۱۳ قانون مزبور که صراحتاً مقرر داشته: «در دعاوی بازرگانی و دعاوی راجع به اموال منقول که از عقود یا قرارداد در حوزه آن واقع شده است یا تعهد می‌بایست در آنجا انجام شود.» و با توجه به ملاک ماده ۲۳ همان قانون، در فرض استعلام رسیدگی به اختلافات ناشی از قرارداد را می‌توان در هر کدام از دادگاه‌های محل اقامت تعیین شده در قرارداد، محل تنظیم قرارداد یا اجرای تعهد و یا اقامتگاه خوانده مطرح نمود.

@Miiss_Lawyer
#نظريه_مشورتى_قانون_آيين_دادرسى_مدنى

🔺 انتقال ارادی دعوا

🔷نظریه مشورتی ۲۷۹۲/۹۳/۷ - ۹۳/۱۱/۱۲

🔸 پس از طرح دعوا، رابطه ای جدید بین خواهان و خوانده به وجود می آید که مربوط به دادرسی است و به صرف انتقال موضوع دعوا توسط یکی از طرفین، نمی توان این رابطه را برهم زد و با جایگزین نمودن شخص‌ثالث به جای خواهان ، همان دادرسی را ادامه داد.
🔸 قانونگذار نیز که در ماده ۱۰۵ قانو‌ن‌ آیین‌دادرسی‌ مدنی به انتقال قهری دعوا تصریح نموده، در این مورد سکوت کرده است.
🔸 علت سکوت قانونگذار در این مورد، علاوه بر مبنای فوق، می تواند توجه به توالی فاسد انتقال دعوا با اراده خواهان، مانند برهم خوردن سوابق ابلاغ یا سوءاستفاده های احتمالی در اثر انتقال صوری موضوع دعوا باشد و به هر حال انتقال ارادی، قابل قیاس با انتقال قهری نمی باشد.

@Miiss_Lawyer
#لایحه_تسلیم_به_رای

💥ریاست محترم شعبه .... دادگاه خانواده شهرستان ...

سلام علیکم
با احترام اینجانب محکوم علیه دادنامه شماره .... مورخ ....کلاسه ....متضمن الزام به تمکین عام و خاص از زوج آقای ..... منوط به تهیه مسکن واجد وصف استقلالی و اثاث البیت و هر دو متناسب با شان زوجه و با قید اثر حکم نسبت به آتیه، خاطر عالی را مستحضر میدارد:

🔸نظر به اینکه زوج فاقد مقدمات واجب تمکین است و طی دو سال تفارق ابدان ، ریالی نفقه به اینجانب و فرزند بیمار دیالیزی پرداخت ننموده و قصد واقعی برای شروع مجدد ندارد و ابراز کراهت و ترک زندگی از طرف زوج بشرح محتویات پرونده حادث شده ، با این وصف با احترام به حکم فاخر آن محکمه ،و با تسلیم به رای ، آمادگی خود را جهت تمکین حتی قبل از صدور اجراییه اعلام میدارم .
🔸مزید امتنان است امر به ارجاع مورد جهت کارشناسی رسمی به منظور ارزیابی امکان اجرای حکم و احصاء وجود مسکن مستقل متناسب با شان و اثاث البیت متناسب با شان و جلوگیری از صحنه سازی ، بفرمایید.

با تشکر و تجدید احترام
محکوم علیه تسلیم به رای

@Miiss_Lawyer
#دادنامه_ديوان_عالى_كشور_حقوقى_خانواده

چکیده:
کراهت شدید ناشی از ازدواج اجباری، چنانچه به مدت طولانی منجر به عدم نزدیکی و زندگی مشترک بینجامد از مصادیق عسر و حرج خواهد بود.

🔸تاریخ رای نهایی: 1392/11/30
🔸شماره رای نهایی: 9209970907000717
🔸مرجع صدور: شعبه 10 دیوانعالی کشور

🔺 رای دیوان
صرف‌نظر از اینکه #کراهت شدید زوجه از زوج به‌تنهایی از مصادیق عسر و حرج تلقی می‌شود یا خیر؟ نظر به کیفیت موضوع مطـروحه و باملاحـظه توضیحات مفصـل فرجام‌خواه به شرح لوایح تقدیمی در خصوص اجباری و تحمیلی بودن ازدواج او، گزارش داوران منتخب، گواهی پزشکی قانونی دایر بر غیر مدخوله ماندن زوجه در طول مدت قریب به 10 سال پس از وقوع عقد نکاح، جدایی زوجین از یکدیگر و اخیراً هم ازدواج مجدد شوهر و نیز سایر قرائن و امارات منعکس در پرونده، قابل‌تصور است که عوامل موردبحث من‌حیث‌المجموع سـبب ایجـاد شـرایط غیرقابل ‌تحـملی برای زوجـه با توجـه به وضعیت خاص او شده و عسر و حرج مشارٌالیها تحقق پیداکرده باشد. چون امور فوق‌الاشعار درصدور رأی شماره 901390 ـ 18/9/91 معترضٌ‌عنه مورد لحاظ و عنایت قرار نگرفته و از این حیث، رأی مذکور واجد اشکال می‌باشد بنا به‌مراتب و مستنداً به ماده 370 و بند «ج » ماده 401 قانون آیین دادرسی مدنی ضمن نقض دادنامه فرجام‌خواسته، رسیدگی مجدد به شعبه دیگر دادگاه صادرکننده رأی منقوض ارجاع می‌شود.

🔸رئیس شعبه 10 دیوان‌عالی کشور ـ مستشار/پژوهشگاه قوه قضائیه

@Miiss_Lawyer
🔺به چه کسانی پروانه وکالت داده نمی‌شود

🔸بر اساس ماده ۱۰ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، به اشخاص زیر اجاره وکالت داده نمی‌شود:

۱/اتباع خارجه
۲/قضات و مستخدمین دولتی و بلدی و مملکتی و بنگاه‌هایی که تمام یا قسمتی از سرمایه آن متعلق به دولت است در حین اشتغال به‌خدمت به‌استثنای استادان دانشکده حقوق که اشتغال به تدریس در یکی از شعب حقوقی دارند در صورت اجازه شورای دانشگاه
۳/محجورین و همچنین کسانی که سن آنها کمتر از۲۵سال باشد
۴/محکومین به انفصال ابد از خدمات دولتی؛
۵/اشخاص مشهور به فساد اخلاق و تجاهر به استعمال مسکر و افیون و اعمال منافی عفت
۶/محکومین به جنایت مطلقاً و محکومین به جنحه‌هایی که منافی با امانت و عفت و شئون وکالت است به تشخیص هیأت مدیره کانون و یا آنکه به موجب قانون مستلزم محرومیت از بعضی حقوق اجتماعی‌ست
۷/کسانی که به اتهام جنایت یا جنحه‌های مذکور در ماده فوق تحت محاکمه هستند
۸/اشخاصی که طبق حکم محکمه از وکالت محروم شده‌اند

@Miiss_Lawyer
🔺 نظریه مشورتی
شماره
1398/09/13
7/98/608
شماره پرونده: 608-26-98 ح

💥 استعلام:
اثر حقوقی حکم تعدیل اقساط مهریه چه می باشد؟ آیا به اقساط یا پیش قسطی که تاکنون پرداخت نشده است تسري دارد؟ در صورتی که محکوم در زندان باشد آیا با صدور حکم غیر قطعی تعدیل از زندان آزاد می شود؟ به عنوان
مثال چنانچه در حکم اعسار پنج عدد سکه کامل به عنوان پیش قسط ذکر شده و مقرر شده باشد محکوم هر سه ماه نیز یک سکه کامل در حق محکوم له بپردازد و در حال حاضر به لحاظ پیش قسط و اقساط معوقه در زندان باشد و در حکم تعدیل، سکه هاي پیش قسط حذف و مدت اقساط نیز هر شش ماه افزایش پیدا کند، آیا با صدور حکم تعدیل غیر قطعی، محکوم از زندان آزاد می شود؟
🔸 پاسخ
پس از تقدیم دادخواست تعدیل اقساط، دادگاه وضعیت فعلی محکوم علیه را بررسی می نماید و بر همین اساس، حکم به تعدیل اقساط فعلی صادر می کند وعلی الاصول حکم تعدیل اقساط، قابل تسري به ماقبل نیست؛ زیرا دادگاه نمی تواند نسبت به زمان پیش از تقدیم دادخواست تعدیل اقساط، رسیدگی نموده و راجع به آن رأي صادر نماید. بنابراین نسبت به زمان گذشته، حکم تقسیط قبلی به قوت خود باقی است و مسئولیت محکوم علیه نیز استصحاب می شود؛ مگر آنکه دادگاه راجع به اقساط معوق در رأي خود صریحاً تعیین تکلیف کرده باشد.

@Miiss_Lawyer
#اجاره_اشخاص_و_مقایسه_آن_با_جعاله

🔺شباهتها

۱/هردوعقد میباشد(هرچند در عقد بود جعاله بین فقها وحقوقدانان اختلاف است)
۲/هردو عهدی
۳/هردو معوض
۴/در هردو یک طرف کار میکند وطرف دیگر اجرت میدهد
(دراجاره اشخاص آنکه کار میکند اسمش اجیر است وانکه اجرت میدهد هم میگویند مستاجر(ماده۵۱۲)وهم میگویند موجر ماده۵۱۵)

🔺تفاوتها

۱/در اجاره اشخاص انکسی که همیشه کار میکند (اجیر)وهمیشه مشخص است یا حسن است یا حسین ولی درجعاله عامل (انکه کار میکند)یک وقت مشخص است (به ان جعاله خاص میگویند)ویک وقت نامشخص (جعاله عام میگن)
۲/در اجاره اشخاص عقد از اول عقد از اول لازم است زیرا اجاره عقدی است لازم در تمام انواع آن (چه اجاره اشخاص وچه حیوان و....)که ماده هم ندارد وازیک سری مواد استنباط میشود ولی جعاله طبق ماده۵۶۵اول جایز است (وقتی منعقد میشود )وعمل که انجام شد میشود لازم
۳/در اجاره اشخاص به محض عقد هر دو تعهد ایجاد میشوداجیر باید کار کند ومستاجر باید اجرت بدهد پس طرفین حق حبس دارند دراجاره اشخاص هر دوحال باشند هر دو حق حبس دارند ولی درجعاله طبق ماده۵۶۷اول باید عامل انجام بدهد وبعدا جاعل جعل را بدهد تا عامل انجام ندهد مستحق جعل نیست پس عامل حق حبس ندارد
۴/در اجاره اشخاص عقد مبتنی بر مغابنه است پس علم تفصیلی لازم است ولی جعاله مبتنی برمسامحه است پس علم اجمالی کافی است حتی مورد هم میتواند مردد باشد (مواد۵۶۳و۵۶۴)

@Miiss_Lawyer
#نظريه_مشورتى_قانون_مدنى_خانواده

🔺«زوجه‌ای که در دادگاه؛ متقبل حضانت و نگهداری فرزند خود شده است حق سلب تکلیف از خود را ندارد.»
سؤال
زوجه‌ای با بذل مهر، به طلاق خلع مطلقه شده و در سند رسمی طلاق نیز ذکر گردیده است که طبق توافق حضانت و نگهداری تنها فرزند مشترک به عهده مادر و با هزینه شخصی مشارالیها تا سن 18 سالگی نگهداری شود. اکنون مادر طفل طی دادخواستی، خواستار تحویل فرزند مذکور به پدر گردیده و پدر نیز مدعی است به لحاظ مجرد بودن و نداشتن بستگان نزدیک از پذیرش فرزند معذور است، تکلیف دادگاه چیست؟

🔸نظریه شماره 2795/7 مورخ 7/4/1371
با توجه به اینکه زوج ضمن سند رسمی طلاق متقبل حضانت و نگهداری فرزند مشترک با هزینه شخصی خود شده است، لذا نامبرده نمی‌تواند به موجب دادخواست بعدی از خود سلب تکلیف نماید چنین درخواستی قابلیت پذیرش ندارد.

@Miiss_Lawyer
#عقد_عهدی_و_تملیکی

۱/عقد عهدی:
عقدی است که بموجب آن یک طرق متعهد انجام کاری میشود مانند اینکه یک نقاش ساختمان تعهد می نماید که در قبال دریافت اجرت، آپارتمانی را نقاشی کند، یا وکیل در قبال دریافت حق الوکاله متعهد به انجام مورد وکالت می شود و همچنین است تعهد مشاورین املاک به انعقادعقد.

۲/عقد تملیکی:
عقدی است که انتقال مال یا تعهد از ناحیه طرفین باشد به عبارت دیگر عقدی است که هر یک از طرفین در ازاء چیزی میدهد چیز دیگری میگیرد مانند عقد بیع که فروشنده در ازاء انتقال مالکیت مورد  معامله عوض ان یعنی ثمن معامله را دریافت می کند و یا مانند عقد اجاره که موجر در ازاء انتقال مالکیت منافع عین مستأجره از موجر به مستاجر می گردد .

@Miiss_Lawyer
#شکواییه

🔘
نمونه متن شکایت نامه (شکواییه) #توهین و فحاشی

▪️دادستان محترم عمومی و انقلاب شهرستان

با عرض سلام و ادب

 اینجانب در تاریخ ... با مشتکی عنه به علت ... دچار اختلاف و مشاجره شدیم متاسفانه پس از گذشت مدت ... از آن روز متهم چندین با بنده تماس گرفته و بار ها در حین رفت و آمد بنده سد راه بنده شده و با به کار گیری الفاظ رکیک و نا پسند اینجانب را مورد اهانت و فحاشی قرار داده اند لذا با عنایت به شرح فوق الذکر و ادله ی اینجانب که شامل ... و ... و ... می باشد و نیز با نظر به این که فعل ارتکابی مشتکی عنه از مصادیق بارز ماده ی ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی تعزیرات و مجازات های باز دارنده می باشد با استناد به ماده ی مذکور تعقیب کیفری مجازات متهم را استدعا دارم.

@Miiss_Lawyer
🔻آبا برگشت زدن چک برابر باشکایت کردن است؟؟

🔻باید بگوییم خیر. اغلب مردم تصور اشتباه می‌کنند که با برگشت زدن چک تمام موارد حقوقی آن به جریان می‌افتد. اما به این صورت نیست. باید بدانید که بعد از برگشت زدن چک، حتما باید شکایت کیفری یا دادخواست حقوقی خود را به مراجع قضایی تقدیم کنید و برای این منظور از زمان دریافت گواهی عدم پرداخت، فقط ۶ ماه برای شکایت چک برگشتی فرصت دارید.

@Miiss_Lawyer
#نظريه_مشورتى_قانون_مدنى

🔺انتقال مورد سكني به هرنحو ولو بصورت عاريه به ديگري مجاز نيست .

سوال
شخصی ضمن عقد خارج لازم حق عمری و سکنی آن را به مادرش واگذار می‌نماید، مادر آن شخص پس از مدتی محل را به دیگری واگذار می‌کند و شخص اخیر (ثالث) در آن سکونت اختیار می‌کند. آیا با توجه به اینکه مالک حق سکنی را برای مادرش که شخص معینی است واگذار نموده، تصرف شخص ثالث حالت غضب دارد؟ و می‌توان تقاضای خلع ید از او را نمود؟

💥نظريه مشورتى شماره ۱۲۴۰۵/۷ - ۱۳۷۱/۱۲/۱۵

🔸عرفاً وقتی کسی حق سکنی منزلی را مجاناً برای مدتی یا مادام‌العمر به دیگری می‌دهد، غرض احسان به شخص او است و عرف فقط او و خانواده‌اش را مجاز به استفاده می‌شناسد و تفویض به غیر از خارج از قصد و نیت مالک می‌داند و بنابراین انتقال مورد سکنی به هر نحو ولو به صورت عاریه به دیگری مجاز نیست و مالک می‌تواند خلع ید کسی را که منتفع به او واگذار نموده است از دادگاه بخواهد چه آنکه استیلا و تصرف شخص ثالث به نحو مذکور بر منزل مورد بحث بدون مجوز قانونی است و بقای مالکیت مالک بر عین و منفعت در این حالت، برای او ایجاد حق خلع ید می‌نماید.

@Miiss_Lawyer
#قرارهای_اعدادی_و_مقدماتی

قرار کارشناسی
قرار تحقیق محلی
قرار اتیان سوگند
قرار اناطه
قرار رسیدگی بہ اصالت اسناد
قرار تطبیق اسناد


🔸این دسته از قرارها مربوط بہ ماهیت دعوا هستند چون دادگاه با صادر کردن این دسته از قرارها در ماهیت پرونده رسیدگی میکند و بہ دنبال احقاق حق یکی از اصحاب دعواست ولی این قرارها قاطع دعوا نیستند یعنی با صادر کردن آنها پرونده از گردش رسیدگی خارج نمیشود بلکه اتفاقا دادگاه این قرار را صادر میکند تا بتواند رسیدگی را ادامه دهد. این دسته از قرارها جداگانه قابل تجدید نظر خواهی هستند نہ قابل فرجام خواهی.

@Miiss_Lawyer
#رابطه_پرداخت_نفقه_و_عده_زوجه

🔸در عده طلاق (ماده۱۱۰۹قانون مدنی)

۱/اگر طلاق بائن باشد و یا فسخ نکاح رخ داده باشد:چیزی به زن پرداخت نمی شود مگر آنکه حامله باشد.(طلاق توافقی از نوع بائن است)
۲/طلاق رجعی باشد:برعهده شوهر است که نفقه را بپردازد مگر آنکه طلاق درحالت نشوز گرفته باشد.

🔸نفقه زن حامله در طلاق بائن یا فسخ نکاح :

۱/مقدم بر نفقه اقارب است.
۲/پرداخت آن ربطی به توانایی مالی پدر و نداری جنین ندارد .
۳/برای تامین مخارج زندگی و جبران زحمت زن پرداخت می گردد و دستمزد و انفاق به وی نمی باشد.

🔸عده وفات (وفق ماده ۱۱۱۰ قانون مدنی) :

۱/می توان از اموال شوهر مرحوم به نحو عندالمطالبه حتی تامین مناسب دریافت نمود.
۲/طلاق زن غایب پیش از صدور حکم موت فرضی = مطلقه رجعیه و نیز ملزم به نگهداشتن عده وفات است و پرداخت نفقه به مانندماده ۱۱۱۰ قانون مدنی است. (ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی)

@Miiss_Lawyer
#نکات_کلیدی

۱/ﻋﺪﻡ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﺣﮑﻢ ﺗﻤﮑﯿﻦ ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﺯﻭﺟﻪ ﺻﺮﻓﺂ ﺣﻖ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﻧﻔﻘﻪ ﺳﺎﻗﻂ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺍﺛﺮ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺑﺮ ﺁﻥ ﻣﺘﺮﺗﺐ ﻧﯿﺴﺖ.
۲/ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻧﻔﻘﻪ ﯼ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺗﮑﻠﯿﻒ ﭘﺪﺭ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻧﻤﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺍﯾﻦ ﺣﻖ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﺳﺎﻗﻂ ﮐﻨﺪ.
۳/ﺑﺎ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻋﺴﺮ ﻭ ﺣﺮﺝ، ﺩﺭ ﺍﺯﺩﻭﺍﺝ ﻣﻮﻗﺖ ﻧﯿﺰ ﻣﯿﺘﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﺣﮑﻢ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺯﻭﺝ ﺭﺍ ﺍﺟﺒﺎﺭ ﺑﻪ ﺑﺬﻝ ﻣﺪﺕ ﻭﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﯿﺴﺮ ﻧﺸﺪﻥ ﺁﻥ، ﺣﮑﻢِ ﺑﻪ ﺍﻧﺤﻼ‌ﻝ ﺯﻭﺟﯿّﺖ ﺻﺎﺩﺭ ﻧﻤﻮﺩ.
۴/ﺣﻀﺎﻧﺖ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺗﻮﺳﻂ ﺍﺑﻮﯾﻦ ﺗﮑﻠﯿﻒ ﻭ ﺣﻖ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﮐﻠﯽ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﺳﻘﺎﻁ ﻧﺒﻮﺩﻩ ﻟﯿﮑﻦ ﻫﺮ ﯾﮏ ﺍﺯ ﺯﻭﺟﯿﻦ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺍﯾﻦ ﺣﻖ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﻭﺍﮔﺬﺍﺭ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
۵/ﺩﺭ ﺍﺯﺩﻭﺍﺝ ﻣﻮﻗﺖ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﯽ ﮐﻪ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻧﻔﻘﻪ ﺷﺮﻁ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﻣﺮﺩ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺷﺮﻁ ﺗﺨﻠﻒ ﻧﻤﺎﯾﺪ، ﺯﻥ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺍﺯ ﻃﺮﯾﻖ ﻣﺤﮑﻤﻪ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﻓﺴﺦ ﻧﮑﺎﺡ ﺑﺎﺍﻟﺰﺍﻡ ﺷﻮﻫﺮ ﺑﻪ ﺑﺬﻝ ﻣﺪﺕ ﺭﺍ ﺑﻨﻤﺎﯾﺪ.

@Miiss_Lawyer
2024/09/30 23:36:47
Back to Top
HTML Embed Code: