Telegram Web Link
در دومین سالگرد درگذشت شادروان ادیب برومند رئیس فقید شورای مرکزی و هیأت رهبری جبهه ملی ایران یاد وی را گرامی می‌داریم. @Jebhemelli
بیانیه شورای مرکزی جبهه ملی ایران به‌مناسبت دومین سالگرد زنده‌یاد استاد ادیب برومند

یاد و نام استاد ادیب برومند را گرامی می‌داریم

۲۳ اسفند ۱۳۹۷ خورشیدی مصادف با دومین سالروز درگذشت رئیس فقید شورای مرکزی و هیأت رهبری جبهه ملی ایران، استاد ادیب برومند است. ادیب برومند در سال ۱۳۰۳ در شهرستان گز برخوار در حومه اصفهان در خانواده‌ای فرهنگ‌دوست، اصیل و وطن‌خواه متولد شد. او از نوجوانی و از دوره دبیرستان که در اصفهان طی می‌کرد، سرودن اشعار ملی و میهنی را آغاز کرد. او دوره دانشگاه را در دانشکده حقوق دانشگاه تهران و در سال‌های آغازین دهه‌ی بیست و در زمان جنگ جهانی دوم و اشغال ایران توسط قوای بیگانه طی کرد. که آن شرایط ناهنجار کشور، خود عاملی برای گام نهادن ادیب برومند به راه استقلال‌طلبی و آزادی‌خواهی گردید. او با عضویت در حزب ایران به جرگه طرفداران نهضت ملی ایران به رهبری دکتر محمد مصدق پیوست. و در سال ۱۳۲۸ با تشکیل جبهه ملی ایران توسط مصدق بزرگ، به این سازمان ملحق گردید. ادیب برومند پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ از طریق حزب ایران در نهضت مقاومت ملی شرکت داشت. در سال ۱۳۳۹ در شورای مرکزی جبهه ملی ایران به عنوان دبیر شورا، به عضویت هیأت رئیسه شورا انتخاب گردید. در سال ۱۳۵۶ و در آستانه انقلاب ۵۷، ادیب برومند عضو شورای مرکزی بود و پس از پیروزی انقلاب به عضویت هیأت رهبری جبهه ملی ایران برگزیده شد.
رویدادهای پس از انقلاب با دیدگاه‌های آزادی‌خواهانه و استقلال‌طلبانه و عدالت‌جویانه‌ی جبهه ملی ایران به روشنی زاویه داشت. و انتقادات جبهه ملی ایران به روش های اقتدارگرایانه و انحصارطلبانه حاکمیت برخاسته از انقلاب بدآنجا رسید که هیأت حاکمه جمهوری اسلامی در روز ۲۵ خرداد ۱۳۶۰ کوشید تا با حربه ارتداد جبهه ملی ایران را از صحنه سیاسی کشور حذف نماید. اما تشکیلات جبهه ملی ایران، در همان شرایط سال‌ها به فعالیت خود ادامه داد. ادیب برومند در سال ۱۳۷۲ با دعوت از اعضای شورای مرکزی، شورا را مجددا احیاء کرد. و از همان سال تا پایان عمر یعنی ۲۳ اسفند ماه ۹۵ سمت ریاست شورای مرکزی و هیأت رهبری جبهه ملی ایران را بر عهده داشت. شادروان ادیب برومند یک پیرو راستین راه مصدق بزرگ بود. و به افکار و اندیشه‌های مصدق که همانا حفظ استقلال کشور، تحقق آزادی و عدالت اجتماعی است به شدت پای‌بند بود. ادیب برومند در طی عمر پر ثمر خود، ده‌ها جلد کتاب که اکثراً شامل اشعار ملی و میهنی بود منتشر کرد و لقب شاعر ملی ایران را به حق به نام خود رقم زد.

روانش شاد و راهش پر رهرو باد

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران –۲۳ اسفند ۱۳۹۷

@Jebhemelli
بیانیه جبهه ملی ایران درباره حکم سنگین علیه نسرین ستوده

خانم نسرین ستوده را آزاد کنید
احکام سنگین حبس و شلاق برای خانم نسرین ستوده بر گرده حقوق‌دانان و آزادی‌خواهان این مرز و بوم سخت سنگینی می‌کند.


چگونه دستگاه قضایی با صدور احکامی این چنین سنگین علیه وکلای دادگستری و مدافعان حقوق متهمان در دادگاه‌ها، رأفت اسلامی را فراموش می‌کند؟ این بی‌مهری با وکلا و حقوقدانانی که به معنای واقعی بال دیگر فرشته عدالتند چرا؟ در هیچ‌یک از کشورهای دموکراتیک جهان، وکیل مدافع را به خاطر دفاع از متهم، حال هر جرمی که می‌خواهد داشته باشد، به زندان نمی‌افکنند. بلکه از او به عنوان مشاور، راهنمای دادگاه در کشف حقیقت استفاده می‌کنند. این رویه غیردموکراتیک باید منسوخ شود. لازم است به دلیل اهمیت شغل وکالت دادگستری در این مورد قدری توضیح داده شود.
وکیل در لغت به معنای نماینده، جانشین و قائم‌مقام شخص یا گروهی در انجام کاریست. در دوران صفویه، بالاترین مقام دولتی و اداری، وکیل نامیده می‌شد. نخستین بنیانگذاران حرفه وکالت و دفاع از حقوق مردم در برابر دادگاه‌ها در یونان و رم باستان پدید آمدند، به طوری‌که "کلادیوس" امپراتور روم، حرفه وکالت را قانونی ساخت واجازه داد که وکلا در برابر امر وکالت از موکلین خود حق‌الوکاله دریافت کنند. این رویه ادامه پیدا کرد و در دوره شارلمان، امپراتور اروپا در قرن نهم میلادی نیز به قوت خود پایدار ماند، تا این‌که در فرانسه در دوره لویی چهاردهم، یعنی قرن هیجدهم میلادی که دیوان کشور فرانسه تشکیل شد، حرفه وکالت به عنوان یکی از بخش‌های مهم دستگاه قضایی فرانسه به حساب آمد.
در ایران، با تشکیل عدلیه جدید، حرفه وکالت نیز پدید آمد، و قانون وکالت در ۲۵ بهمن ۱۳۱۵ به تصویب مجلس شورای ملی رسید. سپس ابتدا به کوشش شادروان دکتر محمد مصدق و پس از او کمیسیون مشترک مجلسین شورای ملی و سنا، در پنجم اسفند ۱۳۳۳، لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری را به تصویب رساند.
حتی در دوره دیکتاتوری رضاشاهی و بعد دوره پهلوی دوم، کانون وکلا از استقلال خود برخوردار بود، و سابقه‌ای از زندانی کردن وکیل به خاطر دفاع از متهمی دید نشده است. حتی در دادگاه نظامی دکتر مصدق، سرهنگ جلیل بزرگمهر به دفاع از وی پرداخت و حاکمیت وقت متعرض او نشد. اما متأسفانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دستگاه قضایی، وکلا را به خودی و غیرخودی تقسیم کرد.به ویژه در دوره ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد، وکلای دولتی با امتحان پذیرفته شده و پروانه وکالت جداگانه به آن‌ها داده شد. و نیز یک سازمان وکالتی موازی با کانون وکلای دادگستری به وجود آمد به نام «وکلا و مشاورین قوه قضایه» که به موازات کانون وکلا به وکالت در دادگاه‌ها مشغولند. اکنون نیز در پرونده‌های امنیتی، تعداد بیست وکیل انتخاب شدند که متهمین امنیتی باید وکیل خود را از میان آنان انتخاب کنند.این رویه در هیچ کشور آزادی وجود ندارد.
آنچه واقع شده است، برخلاف اصول دموکراسی در دنیاست. چون پایه‌های دموکراسی، یعنی آزادی بیان، قلم، مذهب، ایدئولوژی ، مطبوعات، رسانه‌های جمعی‌، کانون وکلا‌، و دفاع از متهمین و حقوق بشر، مجلس نمایندگان، احزاب و اجتماعات است‌. بنابراین مخدوش کردن هریک از عناصر فوق ویران کردن پایه‌های دموکراسی، و فشار شدید اجتماعی و روحی و روانی است. و این تیره کردن فضای آینده کشور برای نسلی است که می‌خواهند آزادانه زندگی کرده و آزادانه سرنوشت خود را بسازند.
آیا درست است با حقوقدانان‌، این طبقه‌ای که به قول یکی از استادان حقوق دانشگاه هاروارد، گنجی برای حفظ عدالت در جامعه، به حساب می‌آیند چنین رفتار کنند؟ آیا این عدالتی است که جمهوری اسلامی در پی تحقق آن است؟
جبهه ملی ایران، صدور احکام سنگین ۳۸ سال زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق را برای خانم نسرین ستوده که ۱۰ سال آن قابل اجراست، درست و عادلانه نمی‎داند. و امیدوار است که دادگاه تجدید نظر استان رأی بدوی را نقض کرده و با برخوردی عادلانه، حکم بر برائت خانم نسرین ستوده صادر نماید.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران –بیست و پنجم اسفندماه ۱۳۹۷
@Jebhemelli
هم‌وطنان عزيز!

برآمدن دو جشن ملّى و آيينى ايران‌زمين، جشن ملّى شدن صنعت نفت به رهبرى دكتر محمد مصدق و جشن باستانى نوروز را به شما ايرانيان ميهن‌دوست شادباش می‌گوييم. براى ملّت ايران سالى همراه با استقلال و آزادى، حاكميت ملّى، صلح و دوستى و رفاه آرزو می‌كنيم.

شوراى مركزى جبهه ملّى ايران
تهران -۱۳۹۷/۱۲/۲۹ @Jebhemelli
شادباش جبهه ملّی ایران به‌مناسبت دو جشن ملّی و آیینی ملّی شدن صنعت نفت و آیین نوروز

«جمهوریت و حاکمیت ملّی جز با اراده جمهور ملت تحقق پیدا نمی‌کند»
 
در آستانه فرا رسیدن نوروز، این آیین باستانی را به هموطنان عزیز شادباش می‌گوییم. شکوهمندی این آیین دیرپا، موجب شده که مجمع عمومی سازمان ملل متحد «روز جهانی نوروز» را در قالب «فرهنگ صلح» ثبت جهانی اعلام کند. بنابراین، این جشن بر تمامی ملّت‌های جهان خجسته باد. برای ایرانیان و همه جهانیان استقلال، آزادی، حاکمیت ملّی، صلح و دوستی را آرزومندیم.
نوروز در ایران باستان همواره نویدبخش آفرینش، بارش، زایش و رویش طبیعت است که خود تجلی‌بخش نوزایی و نوآوری آدمی است. از دیرباز تحول طبیعت، موجب رونق کسب‌وکار، رشد و شکوفایی زندگی انسان‌ها بوده است. از همان دوران گذشته، نوروز را فصل آبادی و آبادانی، و آبادی را همراه آزادی می‌دانستند. زیرا آدمی برای تحول خود نیازمند دو عنصر آبادی و آزادی بوده و هست.
با گذشت‌ قرن‌ها، به‌رغم فراز و فرودهای تاریخی، مصائب، بلایا و ناسازگاری‌های طبیعی، رابطه قهرآمیز حاکمان با این آیین، جشن ملّی نوروز همواره پابرجا بوده است. زیرا ایرانیان به‌رغم درد و رنج‌های زمانه و استبداد حاکم همواره برآمدن نوروز را جشن می‌گرفتند. چه بسا نظام‌های حاکم با برگزاری این آیین مخالف و مانع بودند، اما با این‌حال ایرانیان ضمن پاسداشت این آیین کهن، «استقلال» خود را نگاه می‌داشتند. چون «استقلال ملّی» در گرو پاسداشت «ارزش‌ها و آیین‌های ملّی» است.
در آستانه جشن ملّی نوروز در ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ خورشیدی در شصت‌ و هشت سال پیش، ایرانیان با اراده آهنین و زوال‌‌ناپذیر خود، بار دیگر در نبرد با استبداد داخلی و استیلای خارجی، با برپایی نهضت ملی کردن نفت، چنان نظام پایداری را بر علیه کاخ استبداد و استعمار پی‌افکندند «که از باد و باران نیابد گزند.»
دکتر محمد مصدق در پیام نوروزی ۱۳۳۱ خورشیدی در نخستین سال پیروزی ملّی شدن صنعت نفت، گفت: «ما باید نشان بدهیم که لیاقت حفظ مواریث گران‌بها و پرعظمت نیاکان خود را داریم و می‌خواهیم کاملاً آزاد و فارغ از تحریکات و دسایس این و آن زندگانی قرین عزّت و احترام و سربلندی را در پیش گیریم. آوازه همت و عزم خلل‌ناپذیر شما در گسستن زنجیرهای استعمار اقتصادی به گوش جهانیان رسیده است و خواهد رسید و همه خواهند دانست که روح ایرانی از ماورای تاریخ کهن چندین‌هزار ساله‌اش از نو درخشیدن گرفته و روزهای زبونی و ضعف و ناتوانی خویش را اینک پشت سر گذاشته است. هیچ چیز جز اراده آهنین شما نمی‌توانست این زنجیرهای جان‌فرسا و گران را از میان بردارد و تقویت و احساسات صمیمانه هموطنان عزیزم کار نفت را بدآنجا کشانید که قوه قانون‌گذاری مملکت به متابعت از افکار عمومی، ملّی شدن صنعت نفت و قانون اجرای آن را به اتفاق آرا تصویب کرد و مأموریت انجام این امر خطیر به من محول گردید.»
در واقع نهضت ملّی ایران و یا نهضت ملّی شدن صنعت نفت، در پاسخ به چند ضرورت بود. نخست استبدادسیاهی که رضاشاه ایجاد کرده بود و پیامدی جز خفقان، اختناق و سرکوب به‌بار نیاورد. دوم غارت منابع نفتی ایران، توسط دولت استعماری انگلیس که از زمان انعقاد قرارداد مظفرالدّین‌شاه با ویلیام ناکس دارسی شروع شده بود و همچنان ادامه داشت. و سوم اشغال خاک ایران توسط متفقین و بحران‌های شدید اقتصادی که حس میهن‌دوستی و استقلال‌طلبی ایرانی را برانگیخت و زمینه‌های نهضتی فراگیر را فراهم کرد. و در نهایت با شکل گرفتن نهضت ملّی ایران، دست توانای ملّت ایران به‌رهبری دکتر محمد مصدق طومار استبداد و استعمار را درهم پیچید. در حقیقت، ملّی شدن صنعت نفت، نمادی از استقرار «استقلال» و «آزادی» و«حاکمیت ملّی» بود.
شکی نیست روشنگری‌‌های دکتر مصدق در قلمرو استقلال، آزادی، حاکمیت ملّی و عدالت اجتماعی و همچنین سازوکاری که وی برای تنظیم روابط خارجی مبتنی بر سیاست داخلی تحت‌عنوان «سیاست موازنه‌ی منفی» تدوین و تبیین کرد. درایت‌مندی و دلآوری‌هایی که در این راه از خود نشان داد و همچنین پایداری که وی بر اصول خود داشت، تا جایی‌که تنها کسی بود که هیچ سازشی با هیأت حاکمه نکرد. و از سویی اخلاق‌مداری و پاک‌دستی وی موجب شد که ملت ایران، او را به عنوان رهبر نهضت انتخاب نماید.
...
(ادامه متن در پیوند زیر👇🏼)
https://www.facebook.com/138410042877514/posts/2352017151516781?sfns=mo
@Jebhemelli
مصاحبه رادیو عصر جدید با دکتر حسین موسویان رئیس شورای مرکزی جبهه ملی ایران (۱۳۹۷/۱۲/۲۴)
موضوع: ۱۴ اسفند و ۲۹ اسفند سالروز ملی شدن صنعت نفت ایران
@Jebhemelli
https://soundcloud.com/user-420680223/mosaviyan-97-12-24asrjadid
Forwarded from RadioFarda
🔺محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در سالروز ملی شدن نفت در توییتر خود نوشت: «ایرانی‌ها هرگز اجازه نمی‌دهند که دیگران درباره سرنوشتشان تصمیم بگیرند.»

🔹ظریف نوشت: «این اولین باری نیست که ایران به دلیل استفاده از حق خود برای تصمیم‌گیری درباره سرنوشتش هدف قرار می‌گیرد؛ ۶۸ سال پیش در چنین روزی پارلمان ایران تحت (هدایت) محمد مصدق نخست‌وزیر منتخب دموکراتیک خود صنعت نفت را ملی اعلام کرد. پس از آن یک کودتا روی داد. ایرانی‌ها هرگز به دیگران اجازه نمی‌دهند که درباره سرنوشتشان تصمیم‌گیری کنند.»

🔹اظهارات محمدجواد ظریف در حالی است که امسال پلیس به دوستداران محمد مصدق حتی اجازه نداد بر سر مزار وی در احمدآباد گرد هم آیند.

🔹حسین موسویان رئیس شورای مرکزی جبهه ملی پنجم مقام‌های جمهوری اسلامی را متهم کرد که از نام محمد مصدق در مجامع بین‌المللی استفاده ابرازی می‌کنند اما هواداران او اجازه فعالیت آزادانه در کشور ندارند.
@RadioFarda
«پیام تسلیت و دل‌آرامی جبهه ملی ایران و لغو دیدار نوروزی به‌واسطه حوادث دردناک اخیر»

فقدان حاکمیت ملّی و روش‌های غیرعلمی موجب بروز حوادثی فاجعه‌بار می‌شود

هموطنان عزیز!

اعضای شورای مرکزی و مسئولین تشکیلاتی جبهه ملّی ایران قرار بود که در عصر روز پنجشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ طبق معمول سنواتی، یک جلسه دیدار نوروزی برگزار نمایند. اما اکنون که نیمی از کشورمان دچار سیلی ویران‌گر و عده زیادی از هموطنان عزیزمان با خشم طبیعت روبرو شده‌اند، برخی از آنان نیز عزیزان خود را در این فاجعه از دست داده اند و ملّت ایران عزادار شده است، ما این گردهمایی درون سازمانی را لغو می‌کنیم و به هموطنان عزیز تسلیت می‌گوییم و از همه ایرانیان پاک‌نهاد و میهن‌دوست درخواست می‌کنیم که از هر طریق ممکن به یاری‌رسانی به هموطنان حادثه دیده بشتابند.

هموطنان عزیز!

سوانح و حوادث طبیعی در تمام نقاط جهان اتفاق می‌افتد. ولی در کشورهایی که حاکمیت‌های ملی و مردمی، دلسوز و پاک‌دست، سکان امور را در دست دارند، این‌گونه حوادث با پیش‌بینی و پیش‌گیری و کمک‌رسانی مؤثر و به‌موقع، مهار شده و کمترین خسارات را متوجه شهروندان می‌کند. اما با تأسف بسیار در میهن ما، سوء مدیریت و ناکاردانی و بی‌کفایتی مسئولین اداره کشور و برخورد‌های غیرعلمی آنان با مسائل جامعه و عدم مقابله با سودجویانی که به محیط زیست کشور، به انحاء مختلف تجاوز و دست‌اندازی می‌کنند، و سامان ندادن به ستاد‌های بحران کارآمد و مؤثر، موجب بروز حوادثی چنین فاجعه‌بار و دردناک می‌گردد.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران – ششم فروردین ۱۳۹۸

@Jebhemelli
گفتگوی دکتر حسین موسویان رئیس شورای مرکزی جبهه ملی ایران با آقای مرتضی عبداللّهی از تلویزیون سپیده استقلال و آزادی
موضوع: سوانح طبیعی و مدیریت دولتی در ایران
چهارشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۸
@Jebhemelli
https://youtu.be/zAd2lpThLI0
جبهه ملی ایران در بیانیه‌ای حضور شبه‌نظامیان بیگانه را محکوم کرد:

«حضور نیروهای بیگانه تحت هر عنوانی در داخل کشور مردود است»

هموطنان عزیز!
ملّت بزرگ ایران

در طلیعه بهار ۱۳۹۸، سیل خروشان و ویرانگر، چندین استان و شهر و روستای میهن عزیزمان را در هم نوردید و در این سوانح هولناک صدهاهزار ایرانی خانه و زندگی و کاشانه و کشتزارهای خود را از دست دادند.
صرف‌نظر از این‌که بسیاری از این حوادث دردناک با دور اندیشی، پیش‌بینی و برخوردهای علمی و کارشناسانه، قابل پیش‌گیری و یا حداقل قابل تعدیل می‌بود؛ صرف‌نظر از این‌که مسئولان جمهوری اسلامی که تمام دارایی‌ها و امکانات مالی و تدارکاتی کشور را در اختیار دارند در یاری‌رسانی به هموطنان مصیبت‌زده ما، نهایت بی‌کفایتی و کم‌توجهی خود را به وضوح به نمایش گذاشتند. علاوه بر آن، در روزهای اخیر در اقدامی تأسف‌بارتر برخلاف عقل و منطق و در تضاد با قانون اساسی، نیروهای شبه‌نظامی خارجی مانند حشد الشعبی و النجباء عراق، فاطمیون افغان و زینبیون پاکستان را به عنوان کمک‌رسانی به سیل‌زدگان به داخل خاک ایران آوردند و این در شرایطی اتفاق می‌افتد که بسیاری از ایرانیان وطن‌دوست در سراسر کشور که آماده یاری‌رسانی به هموطنان مصیبت‌زده خود بوده و هستند، از رفتن به مناطق سیل‌زده و کمک‌رسانی منع و جلوگیری می‌شوند.
آیا حضور این نیروهای شبه‌نظامی بیگانه که خشم همگانی ملت ایران را برانگیخته است چه انگیزه و اهدافی را دنبال می‌نماید؟ آیا چه ضرورتی برای ورود این نیروها با یونیفرم و پرچم بیگانه به داخل خاک ایران وجود داشته است؟
جبهه ملی ایران حضور نیروهای نظامی و شبه‌نظامی بیگانه را در داخل کشور، با هر مستمسک و تحت هر عنوان، مخالف قانون اساسی و مصالح و امنیت ملی می‌داند و آن را اقدامی نابجا و مردود می شمارد و خواهان پایان دادن هرچه زودتر به این حرکت نسنجیده می‌باشد.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران – اول اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸

@Jebhemelli
بازگشت همه به سوی اوست
با اندوه و تأسف فراوان درگذشت سرلشگر بازنشسته ناصر فربد عضو شورای مرکزی و عضو پیشین هیأت رهبری جبهه ملی ایران را به اطلاع عموم و به ویژه به آگاهی یاران و هم‌فکران ارجمند می‌رسانیم. او از افسران ملی و میهن‌دوست و پیرو راه دکتر محمد مصدق و اولین رئیس ستاد ارتش ایران پس از انقلاب بود.
مراسم تشییع و ترحیم آن روانشاد متعاقباً به اطلاع خواهد رسید.
روابط عمومی جبهه ملی ایران
تهران – ششم اردیبهشت ماه 1398 @Jebhemelli
سرلشکر ناصر فربد در دوران ریاست ستاد کل ارتش
تنها اوست که می‌ماند

اطلاعیه مراسم تشییع و ترحیم روانشاد تیمسار ناصر فربد

بدینوسیله به‌اطلاع دوستان و هم‌فکران و نیروهای ملی می‌رساند که مراسم تشییع پیکر پاک سرلشگر بازنشسته ناصر فربد، عضو شورای مرکزی و عضو سابق هیأت رهبری جبهه ملی ایران در روز سه‌شنبه دهم اردیبهشت‌ماه ۹۸ در ساعت ۹ صبح از مقابل منزل آن افسر میهن‌دوست و پیرو راه مصدق بزرگ واقع در میدان ونک، خیابان ملاصدرا خیابان پردیس انتهای خیابان پردیس مجتمع سپیدار برگزار می‌شود.
در ضمن مجلس ترحیم آن شادروان، روز جمعه ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۹۸ از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب واقع در مقابل مجتمع میلاد نور برقرار خواهد بود.

روابط عمومی جبهه ملی ایران
تهران – یکشنبه هشتم اردیبهشت ۱۳۹۸

@Jebhemelli
2024/10/01 19:23:22
Back to Top
HTML Embed Code: