Telegram Web Link
جبهه ملی ایران pinned «تنها اوست که می‌ماند اطلاعیه مراسم تشییع و ترحیم روانشاد تیمسار ناصر فربد بدینوسیله به‌اطلاع دوستان و هم‌فکران و نیروهای ملی می‌رساند که مراسم تشییع پیکر پاک سرلشگر بازنشسته ناصر فربد، عضو شورای مرکزی و عضو سابق هیأت رهبری جبهه ملی ایران در روز سه‌شنبه دهم…»
بیانیه جبهه ملی ایران در نکوداشت روز جهانی کارگر

«واردات بی‌رویه کالا ها موجب افول تولید ملی و بیکاری شده است
.»

روز جهانی کارگر را به تمامی کارگران زحمتکش جهان، به‌ویژه کارگران شرافتمند ایران شادباش می‌گوییم. دلیل نام‌گذاری این روز، همواره نگاه به مطالبات کارگران در نقاط مختلف جهان بوده است. بنابراین با توجه به وضعیت اسفبار این قشر شریف، بجاست نه تنها یک روز، بلکه در همه شرایط ضمن گرامیداشت جایگاه مقام بالای کارگر، از حقوق آنان پشتیبانی کنیم.
بدیهی است که بخش مهم چرخه تولید ملی و رونق اقتصادی کشور توسط کارگران رقم می‌خورد. هر چقدر وضعیت کارگران سامان و بهبود یابد، چرخه تولید ملی و رونق اقتصادی روند مطلوب‌تری خواهد داشت. بنابراین توسعه اقتصادی و تولید ملّی با بهبود شرایط کارگران، رابطه تنگاتنگی دارد. در حال حاضر از جمله مهمترین شرایط ساماندهی وضعیت نابسمان و بحرانی کارگران به چند شاخص مهم بستگی دارد.
نخستین شاخصه «قانون کار» است. بی‌تردید قانون کار نیازمند بازنگری است. قانون کار باید متناسب با حقوق و اصل عَدالت اجتماعی تدوین شود. به ویژه قانون کار حتماً باید ضمانت‌های لازم جهت بهبود امنیت شغلی بیشتر، برای کارگران فراهم کند. ثبات و امنیت پایدار کارگر رکن اساسی حقوق کارگران محسوب می‌شود. همچنین بهبود روش‌های تعیین نرخ حداقل دستمزد و دیگر استانداردهای اشتغال، موجب بهبود وضعیت کارگران می‌شود. در حالی‌که به ‌هیچ عنوان این حقوق مورد توجه قرار نمی‌گیرد و عدم توجه به اصول علمی قانون کار، موجب بحرانی‌تر شدن وضعیت معیشتی و شریان زندگی کارگران شده است.
وجود اصناف و اتحادیه‌های کارگری برای جامعه دموکراتیک بسیار ضروری است. چون هم مطالبات کارگران به شکل روشمند و نهادینه عرضه می‌شود و هم جامعه مدنی توانمندی را برای کشور به‌ارمغان می‌آورد. زیرا خود طبقه کارگر از طریق پارلمان و نهادهای دیگر مشارکت واقعی خواهند داشت و می‌توانند مطالبات خود را نهادینه سازند. بنابراین جامعه نیازمند به‌رسمیت شناختن اصناف و اتحادیه‌های کارگری است. در حالی‌که نه تنها اجازه فعالیت به اصناف و اتحادیه‌ها داده نمی‌شود که همواره با سرکوب آنان روبرو هستیم.
گویا اهمیت جایگاه کارگر، موجب امنیتی و پادگانی کردن و ایجاد فضای رعب و وحشت برای کارگران شرافتمند شده است. ناتوانی و عدم توجه نظام حاکم به مطالبات به‌حق کارگران، نباید ایجادگر چونین فضایی شود. حاکمیت نه تنها باید مسائل را امنیتی نکند، به ویژه برای کارگران تولید بحران نکند، بلکه خود پیش‌قدم در راه پیدایش امنیت نسبی برای گفت‌وگو و شنیدن سخنان و مطالبات کارگران رنجدیده شود. ضمن این‌که در حال حاضر چندین کارگر و حتی خانواده‌های آنان، در بند و زیر ضرب شکنجه هستند و متأسفانه شاهد پروژه نخ‌نمای اعتراف‌گیری برای آنان هستیم. جبهه ملی ایران مدت‌ها است بر آزادی بی‌قید و شرط زندانیان به‌ویژه زندانیان شرافتمند کارگر تأکید می‌کند و آن را زمینه برای آشتی با ملت می‌داند.
ایجاد سازوکاری اصولی برای رابطه کارگران و نهادهای مسئول، خود زمینه‌ساز تفاهم و مفاهمه ملی است. البته این زمینه نیازمند شرایط برابر طرفین است. نه این‌که نهادهای مسئول همچنان از موضع قدرت و زور با کارگران مواجه شوند.
نکته مهم در کم کردن آمار بیکاری و ایجاد اشتغال و شکوفایی اقتصادی، سرمایه‌گذاری و جذب و جلب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است که این خود نیاز به وجود امنیت سیاسی و اقتصادی در کشور دارد.
جبهه ملی ایران بر این باور است که در شرایط حاضر ، هیأت حاکمه جمهوری اسلامی ارزشی برای تولید ملی قائل نیست. و متأسفانه واردات بی‌رویه موجب افول تولید ملی شده است. بدیهی است که واردات بی‌رویه زیان بسیاری به کارگران وارد خواهد کرد. تلاش برای کاهش واردات و تقویت تولید می‌تواند، ضمن سودهی سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال پایدار نماید. اشتغال پایدار کارگران در گرو حمایت از تولید ملی با کیفیت و ایجاد امنیت برای کارگران و همچنین ایجاد امنیت سیاسی و اقتصادی در کشور است . ما از همه ملت شرافتمند ایران می‌خواهیم که در همه حال از حمایت از کارگران و ایستادن در کنار آن‌ها دریغ ننمایند.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران – یازدهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸
@Jebhemelli
@Jebhemelli | آگهی مجلس یادبود روانشاد سرلشکر بازنشسته ناصر فربد
پیام جبهه ملی ایران- 1359-ش11.pdf
3.1 MB
پیام جبهه ملی ایران | شماره ۱۱| اردیبهشت ۱۳۵۹ | @Jebhemelli
1360-67.pdf
3 MB
پیام جبهه ملی ایران | شماره ۶۷| اردیبهشت ۱۳۶۰ | @Jebhemelli
Payam JMI 196.pdf
242.2 KB
نشریه پیام جبهه ملی ایران / شماره ۱۹۶ / ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ / @Jebhemelli
بیانیه جبهه ملی ایران به‌مناسبت زادروز دکتر مصدق
جشن ملّی زادروز دکترمحمد مصدق، روز «استقلال و آزادی» فرخنده باد.


۲۹ اردیبهشت زادروز «دکتر محمد مصدق» است. وی نه‌تنها پیام‌آور «استقلال» و «آزادی» و «حاکمیت ملّی» و «عدالت اجتماعی»، در ایران‌زمین، بلکه برای تمام ملل شرق و حتی تمام کشورهای استبداد و استعمارزده در سراسر گیتی است. جبهه ملّی ایران به‌عنوان خانه سیاسی دکتر مصدق، دو سال پیش از این، به‌مناسبت خجسته زادروز این مرد بزرگ تاریخ، پیشنهاد نام‌گذاری روز تولد او را به نام «روز استقلال و آزادی» در تقویم‌های ملّی مطرح ساخت.
دکتر محمد مصدق از ابتدای ورود به کارزار سیاست، تا پایان عمر، هیچ‌گاه از برپا نشاندن نهال آزادی و استقلال در این زادوبوم، ذره‌ای پای پس نکشید. همواره راست‌قامت و استوار به‌پای دارنده آن بود. چنان نَهضَتی را پی‌افکند که آن نهال، درخت تنومند و تناوری را به‌بار آورد «که از باد و باران نیابد گزند».
دکتر محمد مصدق، تنها در نظر به استقلال و آزادی باور نداشت. بلکه در عمل چه در صدارت، ولایت، وکالت، وزارت و دوران درخشان نخست‌وزیری دولت ملّی همواره مجری تمام عیار ارکان آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی، و نماد پاکی و پاک دستی بود. در بدو امر دولت، دکتر مصدق برای نَخُستین مَرتبه مصوبه‌ای تصویب کرد که هیچ فردی به‌صرف باور و عَرضه‌ی نظر نباید تحت پیگرد قرار گیرد.
دکتر مصدق آزادی و استقلال را دو روی یک سکه می‌دانست. هیچ‌کدام را مقدم بر دیگری نمی‌شمرد، بلکه مکمل هم می‌دانست. او معتقد بود که هیچ ملّتی بدون استقلال، روی آزادی را نخواهد دید. و نه بدون آزادی، مستقل خواهد بود. «آزادی و استقلال» را دو رکن اساسی مهم بنا کننده «حاکمیت ملّی» و «دموکراسی» می‌دانست. او «استقلال ملّی» را شرط قوام و دوام و اعتلای حیات ملّی ایران‌زمین می‌دانست. از همین روی تعیین‌کننده سیاست ملّی و سرنوشت ملّت را مستقل از هر مداخله‌ی منفعت‌طلبانه‌ی قدرت‌ها، در درون میهن و توسط آحاد ملت ایران می‌دانست.
نشانه‌ی مهم استقلال‌طلبی وی نهادینه کردن ملّی شدن صنعت نفت، بود. مصدق با طرح‌ریزی و پایه‌ریزی نَهضَت بزرگ ملّی شدن صنعت نفت، طومار سلطه‌گری و استعماری بریتانیای کبیر را نه در ایران، بلکه در جهان، در هم پیچید. نظریه «موازنه منفی» دکتر مصدق که برای تثبیت اصل استقلال بنا شده، بر این باور است که این نظریه تنها در روابط بین‌الملل نقش ندارد، بلکه قدرت‌های خارجی با دست‌یازی به سلطه‌گری، زمینه را برای استبداد (داخلی) فراهم می‌کنند. بنابراین استبداد، معلول اصلی این مداخل‌ جویی‌های قدرت‌های خارجی است.
نهضت ملّی دکتر مصدق و الگوهای فکری وی همچنان پیشاروی ماست. دکتر مصدق ضمن اعتقاد به سیاست بی‌طرفی، توأم با صلح، رفتار مسالمت‌آمیز و آشتی‌جویانه، شفاف، برابر، دموکراتیک در چارچوب حقوق ملّی در عرصه بین‌المللی، با تمامی ملل جهان باور داشت. از این حیث هیچ‌گاه میز مذاکره و گفت‌و‌گو با آمریکا، حتی انگلیس و روسیه را رها نکرد. آنان را به مذاکره‌ای شفاف در چارچوب حقوق بشر و حقوق بین‌الملل فرا می‌خواند. فرار از گفت‌وگو و مذاکره را ناتوانی یک دولت ملّی و پنهان‌کاری در روابط را در تضاد با حاکمیت ملّی و دموکراسی می‌دانست.
جبهه ملّی ایران اکنون راه درست عبور از بحران‌های عدیده‌ای که کیان ملی وطنمان را تهدید می‌کند، راه و الگوی دکتر محمد مصدق یعنی راه «آزادی و استقلال» را بدیل اصلی و جدی می‌شناسد. بنابراین ضمن ارج نهادن این روز بزرگ ملّی، راه و روش دکتر محمد مصدق را که همانا «استقلال و آزادی» و «حاکمیت ملّی» است، اصول راهنمای عمل خود دانسته و می‌داند و این روز فرخنده یعنی زادروز آن بزرگ‌مرد تاریخ را به ملت بزرگ ایران شادباش می‌گوید. درود فراوان به دکتر محمد مصدق؛ پایدار باد راه او که همانا برپایی «استقلال و آزادی» است.
آن زمان که بنهادم سر به پای آزادی
دست خود ز جان شستم از برای آزادی
در محیط طوفان زای، ماهرانه در جنگ است
ناخدای استبداد با خدای آزادی
فرخی ز جان و دل می‌کند در این محفل
دل نثار «استقلال»، جان فدای «آزادی»

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران – ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ خورشیدی

@Jebhemelli
اطلاعیه:

لغو عضویت دکتر سید حسن امین در جبهه ملی ایران

در تاریخ سی و یکم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ در جلسه شورای مرکزی جبهه ملی ایران، عضویت آقای دکتر سید حسن امین در شورای مرکزی و هیأت رهبری - اجرایی جبهه ملی ایران لغو گردید.
این لغو عضویت به علت تخلفات تشکیلاتی و عدم رعایت آئین‌نامه انضباطی، با تصویب شورای مرکزی صورت پذیرفت و نامبرده از این تاریخ هیچ سمتی در جبهه ملی ایران ندارند.

روابط عمومی جبهه ملی ایران
تهران – اول خردادماه ۱۳۹۸
@Jebhemelli
جبهه ملی ایران قتل زندانیان سیاسی را شدیداً محکوم می‌نماید

خبر فاجعه‌بار بود و دهشتناک. زندانی سیاسی بيست و يكساله، آقای «علیرضا شیرمحمدعلی»، از فرزندان اين مرز و بوم در زندان مخوف فشافويه با بيش از سی ضربه چاقوی دو قاتل حرفه‌ای جان باخت. او که به دلیل حق‌طلبی و آزادی‌خواهی در پشت میله‌های زندان قرار گرفته و در حقیقت اسیر وجدان بیدار خود بود، در یک جنایت آشکار جان خود را از دست داد. در انبوه اخبار داخلی و خارجی اين خبر آن‌سان كه بايد در مركز توجه قرار نگرفت. صدا و سيمای جمهوری اسلامی كه كوچک‌ترين اخبار نقض حقوق بشر در كشورهای غربی را با هيجان بارها و بارها منعكس می‌كند، كوچک‌ترين اشاره‌ای به اين فاجعه نمی‌نمايد و نهاد انتصابی ديگر یعنی قوه قضائيه ضرورت پاسخگويی به وجدان عمومی جامعه را درک نمی‌كند.
طبق قوانين جهانی و حتی قوانين داخلی با وجود تمامی كاستی‌هایش حفظ جان متهم و مجرم بر عهده‌ی قوه قضاييه است، كه مبالغ هنگفتی از بودجه مملكت صرف این قوه عریض و طویل می‌شود تا مثلاً عدالت را در جامعه برقرار نماید.
تفكيک زندان بر اساس نوع جرم و سن از بدیهی‌ترين قوانين پيشگيری از تشديد و تكثير جرم است.
حقوق انسانی مجرم و متهم به هيچ بهانه‌ای نبايد زير پا گذاشته شود.
هرچند محكوم ساختن هر فردی به جرم دگرانديشی خلاف عدالت و مبانی حقوق بشر است، و اصولاً دگراندیشی در قوانین هیچ‌یک از کشورها از جمله در قوانین جمهوری اسلامی جرم تلقی نمی‌شود، اما حتی در اين قوانین پر از كاستی و تناقض، تنها قاضی است كه تعيين کننده مجازات است و كسی حق ندارد فراتر از حكم قاضی مجازات كند. تا كی بايد شاهد قتل زندانیان سیاسی در زندان‌ها و فجايعی چون كهريزک، فشافويه، گوهردشت، اوین و سایر زندان‌ها در جمهوری اسلامی باشيم و حاكمان با دروغ و تزوير، دم از عدالت بزنند؟
جبهه ملی ايران با تسليت به خانواده شادروان علیرضا شیرمحمدعلی، خواهان روشن شدن ابعاد پنهان این فاجعه و برخورد قاطع با عاملان اين جنایت در دادگاهی قانونی، علنی و بی‌طرف است.

هیأت رهبری اجرائی جبهه ملی ایران
تهران – بیست و ششم خردادماه ۱۳۹۸

@Jebhemelli
Payam JMI 197.pdf
244.5 KB
نشریه پیام جبهه ملی ایران / شماره 197 / 5 تیرماه 1398 / @Jebhemelli
جبهه ملی ایران در نخستین سالگرد جاودانگی مهندس عباس امیرانتظام رهرو راستین دکتر محمد مصدق، به‌پای‌دارنده‌ی آرمان‌های نهضت ملّی ایران یعنی استقلال و آزادی، جمهوریت و حاکمیت ملی، معاون و سخنگوی دولت موقت و عضو پیشین هیأت رهبری جبهه ملی ایران، در کنار خانواده‌ و یاران، یاد، نام و راه بزرگ او را روز جمعه ۲۱ تیرماه ساعت ۱۰ قطعه ۷ گرامی می‌دارد.

روابط عمومی جبهه ملی ایران @Jebhemelli
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دعوتید به نخستین سالگرد زنده‌یاد عباس امیرانتظام؛ جمعه ۲۱ تیرماه ۱۳۹۸، ساعت ۱۰ صبح بهشت زهرا قطعه ۷ ردیف ۲۹ شماره ۳.
وسیله آمد و شد راس ساعت ۸:۳۰ صبح از مجتمع لاله واقع در بزرگراه مدرس، ابتدای الهیه، کنار در پارکینگ مجتمع مهیاست.
@Jebhemelli
نگاهی به تقابل جمهوری اسلامی و آمریکا با تاکید بر سناریوی ترامپ

سرمقاله نشریه پیام جبهه ملی ایران شماره ۱۹۷
 
قطار تنش میان جمهوری اسلامی و آمریکا که از ماه‌های اول پس از پیروزی انقلاب و حرکت زیانبار اشغال سفارت آمریکا آغاز به حرکت نموده بود، از اردیبهشت سال گذشته به سرعت خود افزوده است، و گویی قصد ندارد تا روی ریل عقلانیت بیافتد و همچنان در حال شتاب گرفتن بسوی آینده‌ایست که هر یک از طرف‌های درگیر در ذهن خود تصور متفاوتی از آن دارند و مقصدی منطبق با میل خود را برای این قطار متصورند. عده‌ای بر این باورند که دونالد ترامپ فاقد ثبات شخصیت و فاقد هرگونه استراتژی و برنامه است و همین عدم ثبات در شخصیت و فقدان برنامه باعث شده تا یک روز تهاجمی سخن بگوید و یک روز با انعطاف غیرمنتظره، یک روز از جنگ بگوید و روز دیگر از مذاکره بی قید و شرط، و یک روز حکومت جمهوری اسلامی را عامل بی‌ثباتی منطقه بنامد و در روز دیگر بگوید که جمهوری اسلامی با همین رهبران می‌تواند موفق و شکوفا بشود. اما بی‌شک این گمانه‌زنی در مورد ترامپ صحیح نیست و شاید این گمانه برخاسته از اذهانی باشد که ترجیح می‌دهند یا میل دارند که این‌گونه باشد.
با اندکی تعمق و تفکر حول عملکرد دونالد ترامپ در بیش از یکسال گذشته مشاهده می‌گردد که ابتدا در حالی از برجام خارج شد که هیچ‌کدام از هم‌پیمانش در اروپا و شرق آسیا با او موافق و همراه نبودند و حتی سایر اعضای گروه موسوم به ۱+۵ نه تنها با او همراهی نکردند، بلکه شدیداً از دولت جمهوری اسلامی حمایت نمودند و حتی وعده افزایش همکاری‌های اقتصادی و حمایت از جمهوری اسلامی در مقابل تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را دادند، اما همه این‌ها خیلی دوام نیاورد و به تدریج دستگاه دیپلماسی آمریکا که از پشتوانه قدرت اقتصادی و نظامی و منافع مشترک با اقتصادهای برتر جهان برخوردار بود توانست تا بازی سیاست در صفحه شطرنج بین‌المللی را به نفع آمریکا تغییر دهد، و حالیه انگلستان و فرانسه قاطعانه به سوی ایالات متحده آمریکا چرخش نموده‌اند و آلمان نیز در رویکرد اخیرش اقدام به اتخاذ مواضعی همسوتر از قبل با آمریکا نموده است. این‌ها نشانگر این نکته مهم است که ترامپ از یک اتاق فکر و یک استراتژی راهبردی مشخص و برنامه‌ریزی شده در برابر حاکمیت جمهوری اسلامی برخوردار است که با کمی تأمل درمی‌یابیم همه تحولات فوق و روند حوادث فی‌مابین جمهوری اسللامی و آمریکا و سایر بازیگران این صفحه شطرنج، تحت هدایت و مدیریت اتاق فکر ریاست جمهوری آمریکاست. متأسفانه اما در جمهوری اسلامی شاهد تحلیل‌های سطحی و ساده‌انگارانه‌ای هستیم که اغلب موجب حیرت می‌شوند و البته آمریکا نیز ظاهراً شناخت خوبی از شخصیت‌ها و زاویه فکری کانون‌های قدرت در جمهوری اسلامی دارد و برنامه‌ها و اهدافش را با پیش‌فرض واکنش‌های مقامات حکومت جمهوری اسلامی طراحی می‌نماید.
به عنوان مثال تیم اتاق فکر آمریکا به راحتی گمانه می‌زدند که نامه ارسالی ترامپ از سوی رهبر جمهوری اسلامی باز و خوانده نخواهدشد، فلذا باز نشدن نامه را از قبل پیش‌بینی نموده، و روی این نکته حساب باز کرده بودند و به همین خاطر از آقای شینزو آبه خواسته شد تا در یک سفر رسمی به ایران حامل پیام مذاکره‌جویانه آمریکا باشد.
وقتی ترامپ دائماً شخصیت‌های بین‌المللی را برای میانجی‌گری به ایران گسیل می‌نماید و خودش نیز در گفتارش مدعی مذاکره و خواهان صلح با حکومت جمهوری اسلامی است، موجب می‌شود تا جمهوری اسلامی که این وضعیت را مشاهده می‌نماید، به اشتباه گمان کند که ایالات متحده آمریکا عقب‌نشینی نموده است و از همین روی اقدام به اتخاذ مواضعی انقلابی‌تر و تندتر نماید و حتی گروه‌های شبه نظامی نزدیک به جمهوری اسلامی نیز دچار همین اشتباه می‌شوند و بعضاً خط و نشانی میدانی برای ایالات متحده آمریکا ترسیم می‌نمایند.
اما بی‌شک دونالد ترامپ از این چینش رفتاری، تنها یک هدف را دنبال می‌نماید و آن هم تلاش برای اجماع جامعه جهانی علیه دولت جمهوری اسلامی به واسطه ارائه تصویری خشن و غیرصلح‌جویانه از رهبران جمهوری اسلامی و ارائه تصویری صلح‌جویانه از آمریکا که هر روز خواهان مذاکره است و از هر تنشی اجتناب می‌نماید و علی‌رغم حمله گروه‌های شبه‌نظامی تابعه جمهوری اسلامی، آمریکا همچنان از واکنش تند و خشن خودداری می‌نماید و در عوض با لحنی صلح‌جویانه و بها دادن به میانجی‌گری‌ها با جمهوری اسلامی سخن می‌گوید.
ادامه در پیوند زیر👇🏼
https://www.facebook.com/138410042877514/posts/2555321917852969?s=1198930537&sfns=mo
@Jebhemelli
۲۱ تیرماه سالروز جاودانگی عباس امیرانتظام، نماد پایداری و استقامت

۲۱ تیرماه امسال نَخُستین سالگرد جاودانگی یکی از مقاوم‌ترین مبارزان نهضت ملّی ایران «مهندس عباس امیرانتظام» است. این روز را نه تنها به‌واسطه پرواز جاودانه وی، بلکه به دلیل ارزش والای میراثِ ایشان باید پاسداشت. ارزش والایی که از مرزهای جغرافیایی عبور می‌کند و برای جهان امروز پیام‌آور صُلح، بشردوستی، دفاع از حقوق انسان‌ها و حَقّ‌ِ حاکمیت ملّت‌ها است.
مهندس عباس امیرانتظام فرزند راستین نَهضَت ملّی ایران است. او در عُنفُوان جوانی در جریان مبارزات نَهضَت ملّی ایران، به‌رهبری دکتر محمد مصدق، به حزب زحمتکشان ملّت ایران، از احزاب جبهه ملّی ایران راه پیدا کرد. پس از کودتای ننگین ۲۸ مرداد، ناامیدی بر وی چیره نشد و راه مصدق بزرگ را در «نَهضَت مقاومت ملّی» به پیشگامی «آیت‌الله حاج سیدرضا زنجانی» ادامه داد. تداوم و پایداری از جمله خصلت‌های امیرانتظام بود که همواره اصول نَهضَت ملّی ایران را سرلوحه کار خود قرار داده و در تمامی مسیر زندگی خویش آن را مُتجلی می‌ساخت. او با بی‌باکی بی‌مانند، تمامی وظایفی که در تشکیلات نَهضَت مقاومت ملّی به وی محول می‌شد، به انجام می‌رساند. این دلیری و درایت موجب شد که در بزنگاه انقلاب ایران، او به معاونت و سخنگویی دولت موقت برگزیده گردد. یعنی هنگامی که یکی از صفحات حساس تاریخ ایران‌زمین، در حال ورق ‌خوردن بود. برای یادآوری نسل معاصر و دیگر نسل‌ها باید گفت که هدف اصلی انقلاب ایران پایه‌ریزی «استقلال» و «آزادی» به‌عنوان ارکان «حاکمیت ملّی» و دموکراسی بود. بنا بود نظام «جمهوریت» عُرفی و مُترقی، جایگزین نظام سلطنت موروثی شود. مصداق بارز آن، تدوین پیش‌نویس قانون اساسی بود که توسط نمایندگان جریان‌های ملّی تدوین شد و با اندکی جَرح و تعدیل، به‌تأیید آیت‌الله خمینی نیز رسید. اما انقلابی که برای تحقق استقلال و آزادی، جمهوریت و حاکمیت ملّی و عَدالت اجتماعی بود، نَخُست با تغییر ساختار مجلس مُؤسسان قانون اساسی به مجلس خبرگان قانون اساسی، سپس تغییر متن پیش‌نویس قانون اساسی مبتنی بر اصول حاکمیت ملّی و جمهوریت، توسط انحصارطلبان و اقتدارگرایان، تبدیل به حاکمیت فردی و ایدئولوژیکی گشت که ملّت و جمهور مردم در آن نقشی نداشتند. چه بسا درصدد استقرار نظامی تمامیت‌خواهانه‌تر از نظام پیشین بودند. درک بالای مهندس امیرانتظام از شرایط پیش آمده در مجلس خبرگان و شرایط بحران‌زای کشور، وی را برآن داشت که با گردآوری چندتن از یاران و حقوق‌دانان نَهضَت ملّی، غیرقانونی و غیرحقوقی بودن مجلس را تصدیق و لایحه انحلال مجلس خبرگان را تدوین نمایند. این لایحه به‌رغم موافقت اکثریت قاطع اعضای هیأت دولت، به‌ویژه شخص مهندس بازرگان، در نهایت  توسط دولت تصویب شد. اما اقتدارگرایان نه‌تنها نسبت به تصویب این لایحه اصولی، توجهی نکردند که نسبت به طراح آن به شدت عَداوَت ورزیدند. چنان‌که رفته رفته فضای سنگینی را در کشورحاکم کردند و با اشغال سفارت آمریکا و ایجاد بحران گروگان‌گیری و برکناری دولت موّقت، توانستند برخلاف اصول و اهداف انقلاب و ضوابط دموکراتیک، مُصوَّبه مجلس خبرگان قانون اساسی را در تاریخ ۱۳ آذر ۱۳۵۸ به همه‌پرسی بگذارند. طولی نکشید که مهندس امیرانتظام که به‌عنوان سفیر ایران در سوئد به‌سر می‌برد، به ایران فراخوانده شد و او با این‌که از امکان  دستگیری خود اطلاع داشت، به میهنش بازگشت. و شوربختانه همان کین و عِناد به‌واسطه پایداری روی اصول نَهضَت ملّی، استقلال و آزادی، حاکمیت ملّی و اکنون اصل اساسی انقلاب، یعنی «نظام جمهوریت» موجب شد که نزدیک به بیست سال در زندان‌های مختلف تحت دشوارترین شرایط، محبوس بماند. گویا مهندس امیرانتظام نماد و پژواک آزادی‌خواهی و استقلال‌طلبی ملّت ایران از انقلاب مشروطه، نَهضَت ملّی و انقلاب ۵۷ است که در نبرد با استبداد، سرکوب می‌شود. تاریخ بیش از یک قرن اخیر نشان داده است که با هر انقلاب و نَهضَتی، کودتایی جهت استقرار استبداد ایجاد می‌شود که سرنوشت دکتر مصدق، شهید دکتر حسین فاطمی و مهندس عباس امیرانتظام بیان‌کننده این دور و تسلسل است. گرچه پایه‌های نهضت ملی ایران چنان عمیق است که هیچ‌گاه با کودتا و اختناق خاموشی نمی‌گیرد و این نَهضَت بزرگ ملّی همچنان ادامه دارد.
شوربختانه هیأت حاکمه جمهوری اسلامی از همان ابتدا برای تثبیت نظام خود، قانون اساسی مبتنی بر استقرار حاکمیت ملّی و جمهوریت را به طاقِ نِسیان زد و با ایجاد بحران اشغال سفارت آمریکا و گروگانگیری اتباع آن کشور، زمینه‌ساز حمله صدام حسین با پشت‌گرمی قدرت‌های غربی و کشورهای مشترک‌المنافع عربی به کشور عزیزمان ایران شد. و سپس در حالی‌که می‌رفت جنگ با دیپلماسی و دفاع کلاسیک، به پیروزی ملّی تبدیل شود.
شوربختانه با توافق‌های تسلیحاتی و سیاسی، جنگ را تا هشت سال ادامه دادند. بحران ادامه جنگ نه‌تنها بزرگ‌ترین زیان‌های تاریخ را بر پیکر میهن عزیزمان وارد آورد که موقعیت اقتدارگریان را تثبیت کرد. چنان‌که مهندس امیرانتظام حتی در زندان هم از روابط سیاسی و تسلیحاتی حاکمیت با غرب، پرده بر می‌داشت. روابطی که موجب حذف نیروهای انقلابی واقعی و تثبیت انحصارطلبان و اقتدارگرایان شد. کشتار هزاران نفر از فرزندان این سرزمین در تابستان ۱۳۶۷ پیامد آن روابط بود که مهندس امیرانتظام دلیرانه در زندان طی دیدار با نمایندگان کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل به افشای کشتار بی‌ر‌حمانه زندانیان پرداخت. وی دفاع از حقوق تمامی آحاد ملّت، با هر باور و عقیده‌ای را جزئی از وظایف ملّی خود می‌دانست. تا جایی‌که در ایّام مرخصی موقت خود در تابستان ۱۳۷۷ در گفت‌وگوی رادیویی، در دهمین سالگرد آن اعدا‌م‌ها، ابعاد دیگر آن رویداد دهشتناک را روشنگری کرد. طولی نکشید که روشنگری جانانه وی از حقوق ملّت، موجب شد که وی را بدون هیچ مبنای حقوقی بار دیگر به مدت ۹ سال به زندان بیافکنند. او تا آخر عمر به‌گفته خود زندانی اخراجی بود! فردی که در زندان زیر بدترین انواع شکنجه‌ها قرار گرفت و بارها در زندان و بیرون زندان، تا همین روزهای آخر به واسطه آن شرایط بد زندان، تحت سخت‌ترین عمل‌های جراحی قرار گرفت به طوری که این اواخر آمد و شد با ویلچر برای وی یکی از تلخ‌ترین روزهای زندگی بود. یکی از جفاهای بزرگ به وی، ندیدن فرزندانش بود که خوشبختانه پس از ۳۵ سال ممکن شد. در کنار همه این مصائب و دشواری‌ها، زندگی با همسری مهربان و فداکار و هم‌فکر بانو الهه امیرانتظام، لحظاتی شیرین بود که برای وی رقم خورد.
ادامه در پیوند زیر👇🏼
https://www.facebook.com/138410042877514/posts/2558522014199626?sfns=mo
@Jebhemelli
بیانیه جبهه ملی ایران به‌مناسبت سالروز قیام ملی سی تیر ۱۳۳۱

قیام ملّی ۳۰ تیر نشان داد که هیچ اراده‌ای در مقابل اراده ملّت پایدار نخواهد ماند

... درحالی‌که با گذشت ۶۷ سال از آن تاریخ، شوربختانه اکنون شاهد آن هستیم که نظام حاکم در میادین و روابط بین‌الملل با سوء سیاست‌ها و سوء‌ رفتارها موجب شکست ایران می‌شود. حضور نمایندگان نظام حاکم در عرصه‌های بین‌المللی چیزی جز سرشکستگی به ارمغان نیاورده است، طبیعی است که سیاست خارجی که براساس درگیر شدن در تضاد و کشمکش و رقابت بین قدرت‌ها شکل بگیرد و سیاست مستقل ملی مبتنی بر حاکمیت ملّی در کار نباشد هیچ‌گاه نمی‌تواند متضمن اِحقاق حقوق ملّت ایران باشد.

جبهه ملّی ایران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این قیام ملّی و همچنین پاسداشت راه مبارزان و شهیدان راه استقلال و آزادی و حاکمیت ملّی، بر این باور است که قیام ملّی ۳۰ تیر به طور قطع و یقین به همگان نشان داد که دولت ملی مصدق ، حاکمیتی با پشتوانه عمیق ملّی و مردمی است. حاکمیتی که برآمده از اراده ملّت باشد، نه تنها در قلمرو اقتصاد، سیاست و حفظ رفاه و امنیت موفق خواهد بود که در روابط بین‌الملل همواره حافظ حقوق ملّت خویش است و به‌هیچ عنوان چونین حکومتی نمی‌تواند پیام‌آور صُلح و دوستی و رابطه‌ای توأم با مسالمت‌جویی و حقوق‌مداری نباشد.

ملت شریف ایران؛ قیام ملّی ۳۰ تیر که توسط پدران و مادران ما رقم خورد، نشان داد که هیچ اراده‌ای بالاتر از اراده ملّت، حق تعیین سرنوشت برای کشور را ندارد. نشان داد که هیچ اراده‌ای در مقابل اراده ملّت پایدار نخواهد بود. نشان داد که امور سیاسی تنها به طیف و گروهی خاص معطوف نیست، بلکه همه آحاد ملّت، در تعیین سرنوشت خود تعیین‌کننده هستند. اکنون اگر ما به دموکراسی و جمهوریت باور داریم، نباید بپنداریم که زمینِ بازی سیاست تنها در دست عده‌ای رقم می‌خورد. همه ما در آن‌چه که هست و آن‌چه که برای ایران عزیزمان رخ می‌دهد، به میزانی مسئولیت داریم. نباید اجازه دهیم که عده‌ای با سیاست ناکارآمد، ایران‌زمین را به ورطه نابودی ببرند. شرایطی که دولت آمریکا و حاکمیت ایران ایجاد کرده‌اند، هر آن بیم شعله‌ور شدن آتش تنش و بحران را ممکن می‌سازد. بنابراین وظیفه همه‌ی آحاد ملت مخالفت با روش‌های خصومت‌آمیز و مداخله‌جویانه و از سوی دیگر تلاش برای برپایی حاکمیت ملّی که هدف ملّت ایران از زمان انقلاب مشروطیت، نَهضَت ملّی، قیام ملّی ۳۰ تیر و انقلاب ۱۳۵۷ بوده است، می‌باشد. حاکمیت ملّی است که زمینه‌ساز صُلح و ثَبَات در منطقه و توسعه و رفاه  برای ملت ایران خواهد شد.

[متن کامل در پیوند زیر]

https://www.facebook.com/138410042877514/posts/2575589815826179?sfns=mo

@Jebhemelli
جبهه ملّی ایران در سالروز قیام ملی سی‌تیر با حضور در آرامگاه شهدای ملی سی‌تیر یاد آنان را گرامی‌ داشت

دیروز ساعت ۱۸ عصر، بیش از صدنفر از اعضای شورای مرکزی، کادرها و سازمان‌ها و گروهی از نیروهای ملی، به‌مناسبت سالروز قیام ملی سی‌تیر ۱۳۳۱ با حضور در آرامستان ابن‌باویه، ضمن پاسداشت این روز ملی، با حضور و نثار گل به آرامگاه شهدای قیام سی‌تیر، یاد و خاطره آنان را گرامی‌داشتند.

دیروز ۳۰ تیرماه همزمان با ۶۷ سالگی قیام ملّی سی‌تیر ۱۳۳۱ آرامستان ابن‌باویه شور دیگری داشت. جمعی از اعضای جبهه ملّی ایران و نیروهای ملّی، به‌رغم اطلاع‌رسانی محدود (غیر رسانه‌ای)، صرفاً جهت گرامی‌داشت قیام ملّی سی‌تیر و ادای احترام به خاک گلگون شهدای آن روز، با حضور در جایگاه آرامستان شهدای نهضت ملّی ایران، ضمن نثار گل به خاک پاکشان، سرود ملی «ای ایران» اثر روح‌الله خالقی و سروده حسین گل‌گلاب را به‌یاد خاطره قیام مقدس ملّی سی‌تیر، مبارزان و شهدای راه آزادی و استقلال همخوانی کردند.

همچنین «دکتر حسین موسویان» رئیس شورای مرکزی جبهه ملّی ایران با ایراد سخنانی درباره نقش قیام ملّی سی‌تیر ۱۳۳۱ در تاریخ مبارزات از دوران انقلاب مشروطه، نهضت ملّی ایران تا انقلاب ۱۳۵۷، این قیام را نقطه عطف تجلی اراده ملی دانست. دکتر موسویان در این سخنرانی ضمن اشاره به سیر تاریخی نهضت ملی ایران به رهبری دکتر مصدق، قیام ملی سی‌تیر را نقطه اوج مبارزات استقلال‌طلبان و آزادی‌خواهانه صدوپنجاه سال اخیر دانست.

پس از برگزاری آیین نکوداشت قیام ملی سی‌تیر و شهدای ملی این روز، همه حضار به جوار مزار شهدا رفتند، محل سنگ‌بنای آرامگاه و یادمان (شکسته شده‌ی) دکتر محمد مصدق رهبر نهضت ملی ایران، و یاد مصدق بزرگ را گرامی داشتند. برخی از اعضا گفتند: «به امید اجرای وصیت دکتر مصدق مبنی بر انتقال آرامگاه وی در کنار شهدای قیام ملی سی‌تیر، امید آن‌که آرزوی بزرگ دکتر مصدق که همانا استقرار آزادی، استقلال و حاکمیت ملی است، تحقق یابد.»

کمی آن‌سو تر آرامگاه شهید بزرگ نهضت ملّی ایران، دکتر حسین فاطمی یار وفادار دکتر مصدق، به همراه خواهر ایثارگر او بانو سلطنت فاطمی، مستقر بود که اعضا یاد و نام آن اسوه وفاداری نهضت ملی ایران را گرامی داشتند.

در همان حوالی آرامگاه دو تن از اعضای راستین نهضت ملی و جبهه ملی ایران دکتر غلام‌حسین صَدیقی و ابراهیم کریم‌آبادی وجود داشت. که اعضای حاضر ضمن ادای احترام به خاندان کریم‌آبادی و صَدیقی، گل‌هایی را نثار خاک گرامی آنان کردند.

در پایان تمامی اعضاء به آرامگاه خانوادگی حسن شمشمیری قهرمان قرضه ملی ایران رفتند. جایی‌که ضمن وجود مزار زنده‌یاد شمشیری، زنده‌یاد دکتر حیدر رقابی و پهلوان جبهه ملی ایران جهان پهلوان تختی حضور داشتند.

نکته قابل ذکر ضمن علاقه‌مندی که افراد در سنین مختلف به میراث نهضت ملی ایران داشتند، نظم تشکیلاتی و آرامشی که در برگزاری توسط افراد شرکت کننده وجود داشت، موضوع قابل توجه بود.

جبهه ملی ایران به عنوان خانه سیاسی دکتر مصدق ضمن احیای این میراث بزرگ ملی همواره در کوشش است که ضمن پاسداشت نهضت ملی ایران به‌رهبری دکتر مصدق، آرمان‌های نهضت ملی ایران را در نظر و عمل اعمال نماید.

روابط عمومی جبهه ملی ایران
۳۱ تیرماه ۱۳۹۸
@Jebhemelli
2024/10/01 22:37:43
Back to Top
HTML Embed Code: