Telegram Web Link
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies یکسال گذشت؛ طالبان و افغانستان یک‌ سال پیش در چنین روزی، کابل، پایتخت افغانستان از سوی نیروهای طالبان تصرف شد و به این ترتیب دولت «جمهوری اسلامی افغانستان» بعد از حدود بیست سال و به دنبال دولت سازی برون‌بوم ناتو-آمریکایی فروپاشید. وزارت…
@indianstudies

طالبان و تحصیل دختران

تنها چند روز پس از ممنوعیت ادامه تحصیل دختران در دانشگاه، طالبان پخش سریال‌هایی با ایفای نقش زنان را ممنوع کرد.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در اطلاعیه‌ای ٨ ماده‌ای اعلام کرد رسانه‌ها نباید فیلم‌ها و سریال‌هایی را پخش کنند که خلاف اصول شرعی و ارزش‌های افغانستانی باشد.
 
بر پایه این اعلامیه، رسانه‌ها دیگر حق پخش سریال‌هایی که زنان در آن ایفای نقش کرده باشند را ندارند. بر اساس قانون جدید طالبان، مجری‌های زن باید حجاب اسلامی را رعایت کنند و از حضور در برنامه‌های طنز خودداری کنند.

چندروز پیش و در نامه‌ای که از سوی وزارت تحصیلات عالی طالبان به تمام دانشگاه‌های دولتی و خصوصی فرستاده شد اعلام شد که براساس تصمیم کابینه حکومت طالبان از تاریخ ۲۸ آذر ادامه تحصیل دختران در این دانشگاه‌ها «تا امر ثانی تعطیل است».

به گفته یکی از مقامات طالبان، بسته شدن دانشگاه‌ها به روی دانشجویان دختر چهار علت داشت: وجود خوابگاه‌‌های زنان، آمدن آنان از یک ولایت به ولایت دیگر بی محرم، رعایت نشدن حجاب از سوی دانشجویان، و ادامه یک‌جا بودن دانشجویان دختر و پسر.

‏این مقام امارت اسلامی می‌گوید برخی از رشته‌ها مانند مهندسی و زراعت برای دختران در تضاد با عزت افغانی و اصول اسلامی است.

این تصمیم طالبان با واکنش‌ها و محکومیت‌های گسترده‌ در سراسر جهان روبرو شده است.

اخیراً وزرای خارجه ۱۲ کشور و نماینده عالی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ مشترکی آن را به شدت محکوم کردند و گفتند ادامه سیاست حذف زنان پیامدهایی در نحوه تعامل آن‌ها با طالبان خواهد داشت. در این بین امارات و عربستان هم واکنش داشتند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بعنوان همسایه افغانستان و علاقمند به صلح و ثبات و توسعه در این کشور، از شنیدن خبر وجود موانع برای تحصیلات عالی دانشگاهی دختران و بانوان در افغانستان متأسف شده است.
@indianstudies

یک دقیقه تا تهران، ۲۸ دقیقه تا کلکته!

در آوریل ۱۸۶۸ «شرکت تلگراف هند و اروپایی» با مدیریت زیمنس در لندن تاسیس شد. پس از برنامه‌ریزی دقیق و تخصیص بودجه، ساخت خط تلگراف هند - اروپا در ژوئن همان سال آغاز شد و دو سال بعد به سرانجام رسید.

ورنر فون زیمنس، مدیر آن زمان زیمنس، پس از اینکه برای اولین‌بار در تاریخ، خط تلگراف ۱۱هزار کیلومتری میان بمبئی - تهران و لندن را ساخت، چنان به وجد آمد که در ۱۲آوریل۱۸۷۰ به برادرش، کارل نوشت: از پشت بام‌ها فریاد بزنید...یک دقیقه تا تهران، ۲۸ دقیقه تا کلکته! به دنبال این عملیات مهندسی پر و پیمان، فاصله بریتانیای استعمارگر تا هند مستعمره از ۳۰روز به ۲۸دقیقه کاهش یافته بود!

شرکت زیمنس از همان زمان حضور خود را در هند تثبیت و ماندگار کرد؛ به‌طوری‌که اکنون ۱۱مرکز تحقیقاتی، ۲۲ کارخانه و بیش از ۹۵۰۰ کارمند در سرزمین هفتاد و دو ملت دارد.

روزنامه دنیای اقتصاد
@indianstudies

هند و پاکستان فهرست تاسیسات هسته ای را  مبادله كردند

هند و پاکستان فهرستی از تأسیسات و تأسیسات هسته‌ای خود را به بكديگر ارائه كردند

اين كار رويه‌اى ٣٠ ساله ميان دو كشور است و هدف از آن هم پيشگيرى از حمله به این تأسیسات در صورت تشدید خصومت‌ها است.

وزارت خارجه پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد که فهرست تاسیسات هسته ای خود را به هیئت هند در شهر اسلام آباد ارائه کرده است.

در این بیانیه آمده است که وزارت امور خارجه هند هم فهرست تاسیسات و تاسیسات هسته ای را به نماینده کمیسیون عالی پاکستان در دهلی نو تحویل داده است.

Pakistan said it has handed a list of its nuclear installations and facilities to the Indian High Commission in Islamabad on Sunday under a decades-old agreement. It added that lists are exchanged annually on January 1 and that India had simultaneously handed over a list to the Pakistani mission in New Delhi. The practice has been in place since 1992.
@Indianstudies
چرا کشور بوتان طی ۳۲ سال پیشرفت بسیار چشمگیری داشت؟ و چرا کشور ما عقب ماند؟

سال ۱۹۷۲ شخصی به نام جیگمه سینگیه وانگچوک پادشاه کشور بوتان شد. ایشان جای پدرش را گرفت و پادشاه کشور شد. وقتی روی کار آمد، همان روز اول، یک سخنرانی کرد و خطاب به مردم بوتان گفت: "من معتقدم که میزان پیشرفت یک کشور به تولید ناخالص ملی‌اش نیست، این خطاست که تولید ناخالص ملی را میزان پیشرفت یک کشور می‌گیرند. من از امروز می‌خواهم «خشنودی ملی» را ملاک پیشرفت کشور بگیرم و تأملی که کرده‌ام این است که خشنودی ملی به ۴ عامل بستگی دارد." او اسم این ارکان را ارکان خشنودی انسان گذاشت و گفت باید این ۴ رکن را محور امور کشور قرار دهیم و کشورمان را براساس این ارکان اداره کنیم:

1️⃣ رکن اول حکومت دموکراتیک و آزاد بود و بعد هم دقیقاً می‌گفت دموکراتیک بودن و آزاد بودن هم باید به احوال انسان‌ها قابل ترجمه باشد. اینکه حکومتی دموکراتیک هست یا نه را باید از شهروندان جامعه پرسید، نه اینکه بگویند چیزی در جایی هست و شما از آن بی‌خبری! کشورمان دارد با قدرت و شوکت و عظمت و حکمت چهار نعل می‌تازد، ولی خودتان دارید روز به روز مچاله‌تر می‌شوید!

2️⃣ ما می‌خواهیم اقتصاد کشورمان را پیشرفت دهیم، اما پیشرفتی که دو ویژگی داشته باشد؛ اولاً فقط بر مبنای انصاف باشد (پیشرفت منصفانه)، ثانیاً این پیشرفت، ثابت و یکنواخت باشد، نه اینکه یک سال بالا برویم، دو سال پایین بیاییم! این بالا پایین‌ها شهروندان را از پا می‌اندازد. بشر باید یک پیشرفت ثابت و رو به جلو داشته باشد.

3️⃣ سوم این که ما باید محیط‌زیست‌مان را سالم نگه داریم و بنابراین در کشورمان اجازه نمی‌دهیم برنامه‌ای که بیش از ۶۰% جنگل‌ها را از بین می‌برد، اجرا شود. هر چه صنعت هم بگوید ۶۰% از کشور ما باید جنگل بماند. ما فقط در ۴۰% از خاک کشورمان هر کار بخواهیم می‌توانیم بکنیم. ۶۰% باید همان حالت جنگل انبوهش را حفظ کند.

4️⃣ چهارم هم این که ما یک فرهنگ بودایی داریم که یک عناصر نامطلوب در آن راه پیدا کرده است. اما ۲۵ عنصر مثبت دارد. ما این ۲۵ تا عنصر را می‌خواهیم در تک تک فرزاندنمان رشد دهیم. عاشق فرهنگ بودایی هم نیستیم، فقط عاشق این ۲۵ عنصر خوبش هستیم.

این شخص اولین کاری که کرد گفت برای این که این ۴ رکن حاصل شود من باید به عنوان حاکم هر  تکه از قدرتم را به نهادی واگذار کنم. مثلاً یک پارلمان درست کرد و قدرت قانون‌گذاری‌اش را به آن واگذار کرد. همچنین قدرت‌های دیگرش را به نهادهای دیگر واگذار کرد. در سال ۱۹۸۴، یعنی ۲۱ سال بعد، ایشان چون پیر شده بود به نفع پسرش کناره‌گیری کرد و به زندگیِ شخصی‌اش پرداخت و پسرش بعد از او همان روش پدر را ادامه داد.

سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۴، یعنی ۳۲ سال بعد از به حکومت رسیدن این پدر و پسر، یک ارزیابی از کشور بوتان انجام داد. این ارزیابی مطلقاً ارزیابی دولت یا ملت بوتان نبود. گروهی از کارشناسان بین‌المللی از طرف سازمان ملل مأمور شدند که بروند و ببیند بوتان در چه وضعیتی‌ست. نتیجه این شد که درآمد ناخالص سرانه‌شان از هند بیشتر شده بود. امید به زندگی از ۴۳ به ۶۶ رسیده بود. میزان مرگ و میر کودکان از ۱۶۳ نفر در ۱۰۰ هزار نفر به ۴۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر کاهش یافته بود. میزان سواد از ۱۰ درصدِ سال ۱۹۷۲ به ۶۶ درصد افزایش یافته بود. مدارس و کلینیک‌ها به حدی فراوان شده بود که بسیاری از آنها دانش‌آموز و بیمار نداشتند!                                               

نکته‌ی مهم این که در بوتان سالانه بین ۷ تا ۸ خودکشی اتفاق می‌افتد. مصرف قرص‌های اعصاب در این کشور از همه جای دنیا پایین‌تر است. برای این که آمدند خشنودی را ملاک قرار دادند، نه ۴ عدد را در هم ضرب کنند و بگویند این ملاک پیشرفت شماست!

در کشور ما می‌گویند این درآمد ناخالص ملی‌تان‌ است٬ ولی اصلا ما نمی‌فهمیم درآمد ناخالص ملی چیست، ما فقط می‌فهمیم که حالمان بد است، همین. حوصله نداریم، افسرده‌ایم، با هیچکس حرف نمی‌زنیم، از همه طلبکاریم. مدام هم داریم به خودمان و دیگران تف و لعن می‌کنیم. اما درآمد ناخالص ملی‌مان چه شده است؟ این چه عددی‌ست؟! و بعد هم به ما می‌گویند که نظام دارد با شوکت و حشمت و قدرت و حکمت پیش می‌رود، در حالی که ما در فلاکت بسر می‌بریم!

مصطفی ملکیان
@indianstudies

ارزیابی تحریک طالبان پاکستان از یک‌سال نبرد با دولت پاکستان

نشست شورای امنیت ملی پاکستان، روز جمعه به رهبری شهباز شریف نخست‌وزیر این کشور برگزار و در این نشست به ‌خصوص حملات تروریستی در خیبرپختونخوا و بلوچستان ارزیابی شد. در حالی که دولت پاکستان برای بحث در مورد تشدید حملات شبه‌نظامیان از جمله تحریک طالبان پاکستان تشکیل جلسه داد، طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) در ویدیویی، آمار حملات یک سال گذشته و تلفات ناشی از آن بر نیروهای مسلح پاکستان را منتشر کرده‌ است.

رسانه‌های تحریک طالبان پاکستان با انتشار اینفوگرافیکی نتایج ۳۶۷ حمله تروریستی علیه نیروهای دولتی پاکستان در سال ۲۰۲۲ میلادی را منتشر کردند.

در جریان این حملات تحریک طالبان ۱۰۱۵ نفر از نیروهای دولت پاکستان کشته و زخمی شده‌اند.

به‌تازگی تحریک طالبان پاکستان ساختار جدید خود را اعلام کرده که این ساختار که در آن وزارتخانه‌ها، ارگان‌های قضایی، واحدهای نظامی و اطلاعاتی وجود دارد، شباهت زیادی به ساختار دولت طالبان دارد و حتی برخی اسم‌ها با هم مشابه‌اند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies طالبان و تحصیل دختران تنها چند روز پس از ممنوعیت ادامه تحصیل دختران در دانشگاه، طالبان پخش سریال‌هایی با ایفای نقش زنان را ممنوع کرد. وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در اطلاعیه‌ای ٨ ماده‌ای اعلام کرد رسانه‌ها نباید فیلم‌ها و سریال‌هایی…
@indianstudies

واکنش های تندتر به لغو تحصیل دختران افغان

گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان در خطبه های نماز جمعه شانزدهم دی ماه در کابل گفت: شنیدیم انگلیس و ایران قصد دارند که برای دختران افغان، درس های آنلاین برگزار کنند. این خبر، سرشکستگی برای افغان ها است. از مسئولان افغانستان می خواهیم که افغان ها را از این سرشکستگی نجات دهند. ما باید خود نسل جدید مان را تربیت کنیم.

دانشگاه‌های ایران و انگلیس پیشنهادهای برای استمرار تحصیل از راه دور دختران افغانستانی داده‌اند.

پس‌ از گذشت نزدیک به بیست روز از اعلام تصمیم طالبان مبنی‌بر ممنوعیت تحصیل زنان در دانشگاه‌های افغانستان، مارکوس پوتزل، معاون دفتر معاونت سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، با ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی طالبان، دیدار کرد. یوناما در توییتی نوشت که پوتزل به وزیر تحصیلات عالی طالبان گفته است: «ممنوعیت تحصیل دختران و کار زنان در ادارات غیردولتی کمک‌رسان، به همه مردم افغانستان آسیب می‌رساند.» 

«مارتین گریفیتس» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه هم گفت در صورتی که ممنوعیت کار زنان لغو نشود، کمک‌های سازمان ملل، که طالبان به شدت به آن نیازمند است نمی‌تواند ادامه یابد.
مطالعات شبه قاره هند pinned «‍@Indianstudies چرا کشور بوتان طی ۳۲ سال پیشرفت بسیار چشمگیری داشت؟ و چرا کشور ما عقب ماند؟ سال ۱۹۷۲ شخصی به نام جیگمه سینگیه وانگچوک پادشاه کشور بوتان شد. ایشان جای پدرش را گرفت و پادشاه کشور شد. وقتی روی کار آمد، همان روز اول، یک سخنرانی کرد و خطاب به…»
نخستین قرارداد بزرگ در افغانستان و طی حکومت طالبان با کدام کشور خارجی منعقد شده است؟
Final Results
8%
باتوجه به عدم شناسایی بین‌المللی طالبان تاکنون چنین قراردادی بسته نشده است.
69%
چین
7%
هند
5%
پاکستان
2%
ایران
2%
روسیه
8%
آمریکا
مطالعات شبه قاره هند
نخستین قرارداد بزرگ در افغانستان و طی حکومت طالبان با کدام کشور خارجی منعقد شده است؟
@indianstudies

قرارداد ۲۵ ساله چین و طالبان

سرپرست وزارت معادن حکومت طالبان می‌گوید قراردادی میان کابل و یک شرکت چینی برای استخراج نفت از حوزه آمودریا در شمال این کشور امضا شد.

مقام‌های طالبان در یک کنفرانس خبری با اعلام این مطلب تاکید کردند این قرارداد با شرکت نفت و گاز آسیای مرکزی سین کیانگ امضا شده است. قرار است با کمک چین میزان استخراج روزانه نفت از این حوزه از یک هزار تن به ٢٠ هزار تن افزایش یابد.

این نخستین قرارداد بزرگ استخراج در افغانستان با یک کشور خارجی از زمانی است که طالبان قدرت را در این کشور به دست گرفته است.

ورود اژدهای سرخ به افغانستان از نخستین ماه‌های سال ۲۰۲۲ آغاز شد وقتی وزیر امور خارجه چین به کابل سفر کرد. کمی بعد هم چینی‌ها نشستی برای ایجاد صلح و ثبات در افغانستان، در یکی از شهرهای چین برگزار کردند.

ورود پول‌‌های بی‌شمار چینی حالا با رونمایی از قرارداد جدید این کشور با طالبان، در حقیقت از رقیب ایران در راه ابریشم رونمایی کرده‌است، پازلی که سوی دیگر آن سرمایه گذاری‌های گسترده و روابط سیاسی روبه‌رشد با عربستان است.

البته همه‌چیز هم نمی‌تواند موافق طالبان باشد. به گفته تحلیلگران، ادعای سرکوب اقلیت قومی اویغور در سین کیانگ و نیز روابط چین با طالبان، خطر حمله علیه اتباع چینی در افغانستان را در سال جدید میلادی افزایش می‌دهد، زیرا داعش تلاش دارد با ایجاد تردید در مورد تضمین‌های امنیتی طالبان برای سرمایه‌گذاران خارجی، رژیم کابل را تضعیف نماید.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies جای‌ پای محکم مودی در صحنه‌ی سیاست داخلی هند بخش اول نتایج شگفت‌انگیز انتخابات اخیر هند بار دیگر بر نفوذ جریان حزب بی جی پی در جامعه و نقش نارندرا مودی در کشور پهناور هند صحه گذاشت. حزب بی جی پی که خود را داعیه‌دار جریان فکری ناسیونالیسم…
@indianstudies

مستند پرسروصدای بى‌بى‌سى درباره نارندرا مودى

وزارت خارجه هند مستند شبكه بی بی سی درباره نقش نارندرا مودی در جریان رخداد مرگبار سال ٢٠٠٢ گجرات را رد كرد و آن را «پروپاگاندا» خواند. در این جريان بيش از هزار نفر كشته شدند كه بيشتر آنها مسلمان بودند.

گزارش تحقیقى بى بى سى این رویدادها را "کارزار سیستماتیک خشونت" خوانده که "همه نشانه های پاکسازی قومی" را دارد و مسئولیت مستقیم اين قتل ها متوجه مودى است.

طبق مستندی که روز سه شنبه منتشر شد، تیم تحقیق مدعی شد که مودی از اقدام پلیس برای توقف خشونت علیه مسلمانان جلوگیری کرده است.

PM Modi series 'rigourously researched', Indian govt declined to respond: BBC

The BBC has called its series on PM Narendra Modi as "rigorously researched". "A wide range of voices, witnesses and experts were approached, and we have featured a range of opinions including from people in BJP.

We offered the Indian government a right to reply to the matters raised in the series - it declined to respond," the BBC said.

British lawmaker Lord Rami Ranger has written to BBC, stating that the timing of their documentary on PM Narendra Modi is "sinister" as India has assumed the presidency of the G-20 summit. Ranger added that the documentary is also ill-timed as the UK has an Indian-origin PM. He has urged BBC to stop airing the second part of the documentary.

After a BBC documentary on the 2002 Gujarat riots was aired, Congress leader KC Venugopal alleged that PM Narendra Modi is still scared of the truth of the 2002 Gujarat riots coming out. "The blocking of the BBC documentary that squarely blames him for the pogrom is a cowardly [and] undemocratic act...[It] clearly shows PM Modi's dictatorial attitude," Venugopal added.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies تفاهم ایران و هند برای حفظ ۳۳ میلیون سند فارسی این اسناد شامل فرامین حکومت‌های اسلامی و ایرانی مستقر در فلات دکن (از ۱۴۰۱ تا ۱۸۸۵ میلادی که زبان رسمی منطقه، فارسی بود)، مکاتبات اداری، اقتصادی، دولتی، کتب کمیاب و منحصر بفرد، نسخ خطی و نقشه‌ها…
@indianstudies

تصویر بالا عریضه‌ای است به #زبان_فارسی که سه بازرگان نگون‌بخت هندی در سال ۱۶۵۵ میلادی (یعنی ۳۶۸ سال پیش) از شهر سورَت در هندوستان به «پادشاه انگلیس» فرستاده‌اند (زبان فارسی چند قرن #زبان_رسمی هندوستان بوده است).

داستان از این قرار بوده که در یک درگیری میان انگلیسی‌ها و هلندی‌ها یک کشتی انگلیسی به دست هلندی‌ها افتاده و مالی به ارزش ۱۱۵۵۴۹ روپیه ضبط شده که بخشی از آن به این بازرگانان هندی تعلق داشته است. هندی‌ها اول در شهر سورَت به هلندی‌ها رجوع کرده‌اند و با یادآوری قانون هندوستان کوشیده‌اند مال خود را با این استدلال که طرف این دعوا نبوده‌اند پس‌بگیرند. هلندی‌ها مال را نداده‌اند. هندی‌ها به «متصدیان سورت» شکایت برده‌اند و آنها هم گفته‌اند که «شماها نوکران انگریز (= انگلیس) هستید، معاملۀ شما را پادشاه انگریزان فصل خواهد داد». بازرگانان مال‌باخته هم به این امید که به حق خود برسند این نامه را خطاب به پادشاه انگلیس نوشته‌اند.

واژه
@indianstudies

انفجار سهمگین با ده‌ها کشته و زخمی در پیشاور

ظهر امروز انفجاری در یک مسجد در پیشاور رخ داد که براساس تازه‌ترین آمار ۳۷ کشته و بیش از ۱۵۰ زخمی برجا گذاشته است.یک «مهاجم انتحاری» خود را در مسجد مملو از نمازگزاران منفجر کرده است.

این مسجد داخل محوطه‌ای قرار دارد که محل استقرار فرماندهی پلیس ایالتی و اداره ضد تروریسم پاکستان نیز قرار دارد و بر اساس گزارش‌ها بیشترین قربانیان این حمله نیروهای پلیس هستند.

براثر انفجار بخشی از مسجد ویران شده و شماری از قربانیان در زیر آوار مانده‌اند.

طالبان پاکستان با انتشار توئیتی مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است.
@indianstudies

موسسه ابرار معاصر تهران با همکاری دانشگاه شاهد و خانه اندیشه‌ورزان برگزار می‌کند:
نهمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی همبستگی نخبگان جهان با مقاومت مردم یمن

«نگاه نخبگان شبه قاره هند به تحولات یمن»

🔸  سخنرانان:
لاکسمن سینگ
پویان بابایی


🔸 دبیر نشست:
امید هراتی


🔸 تاریخ: ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ ساعت: 16 به وقت تهران
🔸 مکان: خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر (عج) و خیابان مظفر شمالی، پلاک 907، خانه اندیشه‌ورزان، ساختمان شمالی، طبقه دوم، سالن جلسات VIP
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies پاکستان و احتمال عادی سازی روابط با اسراییل اخیراً خواجه آصف وزیر خارجه اسبق پاکستان در توییتی از وضعیت کشورش ابراز نگرانی کرده و از نزدیکی و خزیدن اسراییل به کشورهای اسلامی ابراز نگرانی و تاسف کرد. او نوشته: انزوای دیپلماتیک و سقوط اقتصادی،…
@indianstudies

درگذشت پرويز مشرف و نگاهی به زندگی او

پرویز مشرف، نظامی بازنشسته و نخست وزیر پیشین پاکستان روز یکشنبه، ۱۶ بهمن‌ماه در سن ۷۹ سالگی در بیمارستانی در دبی امارات متحده عربی درگذشت.

مشرف مثل بسیاری از رهبران سیاسی در تاریخ پرتلاطم پاکستان، درحالی از دنیا رفت که با زور از صحنه سیاست کشورش کنار زده شده بود، سال‌ها در تبعید بود، و دستگاه‌های قضایی علیه‌ او اعلام جرم کرده بودند.

زندگانی سیاسی پرویز مشرف، آخرین حاکم نظامی پاکستان، با افراط و تفریط‌ زیادی همراه بود. وی پس از به دست گرفتن قدرت در کودتای سال ۱۹۹۹ و علیه نواز شریف، از تلاش‌های متعدد برای ترور جان سالم به در برد.

او با ایالات متحده، متحد شد و ادعا کرد که این اتحاد به او کمک کرد تا کشور را مدرن کند و اقتصاد را بهبود بخشد. مشرف از جمله افرادی بود که آشکارا از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی سخن می گفت.

اما در سال ۲۰۰۸ این سرباز حرفه‌ای در انتخابات شکست خورد و مجبور به کناره‌گیری شد. حرفه سیاسی او در نهایت به تحقیر و دستگیری ختم شد - و در مقطعی به اعدام محکوم شد.

تحت فشار گروه های سیاسی و پس از تفویض اختیارات فرماندهی ارتش از سمت ریاست جمهوری استعفا داد. سپس از سوی دادگاه پاکستان به دلیل تعلیق قانون اساسی پس از کودتای نظامی متهم به خیانت به کشور شد و در نتیجه سال ها در تبعید خودخوانده در خارج از کشور زندگی می کرد که باعث شد علی رغم میل باطنی در این اواخر و در شرایط بیماری سخت امکان بازگشت به کشور را به دست نیاورد.

وی در تلاش برای سرکوب کردن فعالیت تروریست ها علاوه بر گروه‌هایی نظیر سپاه صحابه و لشکر جهنگوی به فعالیت بزرگترین حزب شیعی تاریخ پاکستان یعنی تحریک جعفریه نیز خاتمه داد.

حمله او به لال مسجد شهر اسلام آباد که محل اختفای افرط گراها شده بود یکی از جنجالی ترین اتفاقات عمرش بود.
@indianstudies

نخستین برنامهٔ مرکز فرهنگی هند در ایران.
زیرنظر رایزن فرهنگی هند، آقای دکتر بلرام شوکلا.

دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۱.
شرکت برای تمام علاقه مندان آزاد و رایگان است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies سوناک هندی‌الاصل در داونینگ استریت ریشی سوناک بالاخره نخست‌وزیر بریتانیای کبیر شد. سوناک سومین رهبر توری و سومین نخست‌وزیر بریتانیا در سه ماه گذشته و پس از تحولات جهانی متعاقب برگزیت است. این سیاستمدار ۴۲ ساله جوان‌ترین نخست‌وزیر بریتانیا…
@indianstudies

شبه‌قاره‌ای‌های بیشتر در ساختار سیاسی بریتانیا

حمزه یوسف مسلمان نخست وزیر اسکاتلند شد. یوسف فرزند یک مهاجر پاکستانی است. حالا نخست وزیر بریتانیا، شهردار لندن و نخست وزیر اسکاتلند ریشه‌های شبه قاره‌ای دارند.

یوسف اسکاتلندی را رهبری می‌کند که می‌خواهد اروپایی بماند حتی اگر به قیمت جدا شدن از بریتانیا باشد. این سیاستمدار ۳۷ ساله در جریان کارزار انتخاباتی‌اش گفته بود در صورت استقلال این منطقه از بریتانیا، او چارلز را از پادشاهی اسکاتلند کنار خواهد زد. استروجن او را جانشینی مرتبط نامیده و از او حمایت کرده است.
@indianstudies

قطار هند از قطار چین جلو زد!

کاریکاتور آلمانی از افزایش جمعیت هند و پیشی گرفتن آن از چین
مطالعات شبه قاره هند
Photo
@indianstudies

هند به زودی از چین در آحاد و انفس جلو می زند، موضوعی که همیشه حتی تا قبل از آنکه رتبه یک باشد مزیت نسبی آن محسوب می شده است.

سازمان ملل متحد گفته است که هند این هفته با پیشی گرفتن از چین به پرجمعیت ترین کشور جهان بدل خواهد شد. ۱۰ کشور پرجمعیت جهان #هند، چین، آمریکا، اندونزی، #پاکستان، نیجریه، برزیل، #بنگلادش، روسیه، مکزیک خواهند بود.

در حالی که ۲۵۴ میلیون نفر از جمعیت هند را افراد بین ۱۵ تا ۲۴ سال تشکیل می‌دهند و چین با جمعیت سالخورده و نرخ رشد جمعیت کند دست و پنجه نرم می‌کند، کارشناسان بر این اعتقادند که تغییرات جمعیتی می‌تواند راه را برای تبدیل شدن هند به یک وزنه سنگین اقتصادی و جهانی هموار کند.

در حقیقت امروز هند بالاترین نسبت (۷۵درصد از جمعیت) را در میان هر اقتصاد بزرگ دیگری به عنوان نیروی کار دارد. اما بدون مشاغل خوب کافی، این مزیت بی‌بدیل می‌تواند فاجعه‌آفرین باشد. برای سود بردن از آن، هند باید شغل کافی برای میلیون‌ها نفری که هر سال وارد نیروی کار این کشور می‌شوند، ایجاد کند؛ چالشی که در حال حاضر در آن شکست خورده است.

برای آن، هند باید سرمایه‌گذاری‌های جهانی را جذب کند. پنجره فرصت در حال کاهش است و اگر هند به سرعت حرکت نکند، مزیت جمعیتی آن به راحتی می‌تواند به کابوس بیکاری تبدیل شود.

درحالی‌که هند نیروی بسیار ماهر در بخش خدمات از جمله حوزه‌هایی مانند فناوری اطلاعات که پیشرو جهانی است دارد، نیروی کار این کشور فاقد آموزش لازم برای صنایع تولیدی پیشرفته است.

براساس داده‌های تازه انتظار می‌رود جمعیت هند تا آخر آوریل به یک میلیارد و ۴۲۵ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۸۵۰ نفر برسد.

یک نهاد دیگر سازمان ملل هفته قبل پیش‌بینی کرده بود که جمعیت هند تا اواسط سال جاری از چین پیشی خواهد گرفت.

صندوق جمعیت سازمان ملل هفته پیش گفت که جمعیت هند در میانه سال ۲۰۲۳ حدود ۲.۹ میلیون نفر بیش از چین خواهد بود.

کشورهای آسیایی در ۷۰ سال گذشته بیش از یک سوم جمعیت جهان را داشته‌اند.
2024/06/27 02:23:09
Back to Top
HTML Embed Code: