Telegram Web Link
@indianstudies

مجمع عمومی سازمان ملل متحد و شبه قاره هند

افغانستان که یکسال پیش سرخط مهم‌ترین موضوعات بود دیگر موضوع اصلی مورد بحث رهبران جهان نبوده است.

در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، رهبران قدرت‌های بزرگ که خود را داعیه دار نظم جهان می دانند به موضوع‌های مهم افغانستان به ندرت پرداختند و شاید این بیش از هر چیز مربوط به وضعیت جنگی در اوکراین باشد‌.

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد که پشتیبانی حکومت امارت اسلامی را با خود ندارد، قرار بود در ۲۶ سپتامبر در نشست مجمع عمومی سخن‌رانی کند اما این سخنرانی لغو شد. نام افغانستان در فهرست اولیه سخنرانی‌های مجمع عمومی بود، اما شنبه‌شب از این فهرست خط خورد.

نصیر احمد فایق پس از بالا گرفتن سروصداها در مورد حذف افغانستان از فهرست سخنرانی در مجمع عمومی، در رشته توییتی نوشت که طبق توافق سال ۲۰۲۱، این بار نیز سخنرانی نماینده افغانستان حذف شده است.

فایق نوشت: افغانستان و میانمار بنابر سوابق سال گذشته و توافقی که در مجمع عمومی حاصل شد و سخنرانی نکردند، امسال هم به همان منوال در مجمع عمومی صحبت نمی‌کنند.

وزارت خارجه طالبان بیانیه‌ای صادر کرده و گفته اگر کرسی افغانستان در ملل متحد به این گروه داده می شد «فرصتی خواهد بود تا واقعیت‌های عینی و موجود در افغانستان را با منطقه و جهان شریک شود و به نگرانی ها در خصوص افغانستان پایان دهد.».

پس از اظهارات تُند شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان مبنی بر این‌که افغانستان بار دیگر به پناه‌گاه امن گروه‌های تروریستی از جمله داعش و تحریک طالبان پاکستانی تبدیل شده، طالبان خواستار عذرخواهی بدون قید و شرط پاکستان شد.

هند هم بار دیگر خواستار تغییر ساختاری شورای امنیت شد تا خود را به جایگاه پنج عضو دائم نزدیکتر کند.

در حاشیه مجمع، مقامات پاکستان، و سریلانکا با رئیس‌ جمهور و وزیرخارجه ایران گفتگو و تبادل نظر داشتند.
@indianstudies

سفر یک هفته‌ای فرمانده ارتش پاکستان به آمریکا

«قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان بعد از پایان سفر یک هفته‌ای خود، به پاکستان بازگشت.

ژنرال باجوا در سفر خود به آمریکا با وزیر دفاع این کشور و مقامات عالی رتبه دولت بایدن دیدار کرد.

رسانه‌های پاکستان گفتند که دو طرف بر همکاری مشترک در باره جلوگیری از بحران بشری و توسعه صلح و ثبات در منطقه به ویژه افغانستان تاکید کرده‌اند.

طارق فرهادی، کارشناس مسائل سیاسی در این خصوص گفته که: «سفر باجوا به واشگتن بر افغانستان بسیار مهم است بخاطر این که این نشان می‌دهد که امریکا و پاکستان همجوار یکدیگر کار می‌کنند در مسائل افغانستان و خود افغانستان صدایش ضعیف‌تر شده در این مثلث آمریکا، پاکستان و افغانستان.»
@indianstudies

هشتگ «نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید»

کارزار «توقف نسل‌کشی هزاره‌ها» در شبکه‌های اجتماعی از مرز یک میلیون گذشت.

این کارزار پس از حمله انتحاری به آموزشگاه «کاج» در دشت برچی که جان ده‌ها جوان هزاره را گرفت، در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی شد و واکنش‌های جهانی بسیاری را در پی داشته است. شهروندان غیرهزاره افغانستان و شماری از سیاستمداران، هنرمندان، روزنامه‌نگاران و مقام‌های پیشین حکومتی نیز به این کارزار پیوسته‌اند.

یوناما تاکید کرده که عاملان این حمله باید محاکمه شوند. طالبان باید به تعهدات خود برای حفاظت از همه مردم عمل کنند و آموزش در افغانستان باید «فارغ از تعصب و خشونت» باشد.

دختران افغان در چند روز گذشته از كابل تا هرات از مزارشريف تا باميان در گروه‌هاي چند ده نفري با دستاني به دستنوشته‌هايي كه روي آن كلماتي مانند آزادي و عدالت نوشته شده به خيابان مي‌آيند و فرياد مي‌زنند: «آموزش حق ما است.»

همزمان در فضاي مجازي كاربران با هشتگ‌هاي «نه به نسل‌كشي هزاره‌ها.» و «StopHazaraGenocide#» از جامعه جهاني مي‌خواهند چشمان خود را به روي نسل‌كشي هزاره‌ها در افغانستان باز  كنند. 
@indianstudies

روند افزایشی دانشجویان هندی در آمریکا

اگر هند نبود، با توجه به کاهش ثبت نام چینی ها، بهبود بخش آموزش بین المللی ایالات متحده ممکن بود در وضعیت فاجعه باری قرار گیرد.

بیش از ۸۴۰۰۰ ویزای دانشجویی برای دانشجویان هندی در تابستان صادر شد که ۴۵درصد بیشتر از چهار ماهه مشابه در سال گذشته و ۱۴۸درصد بیشتر از آن دوره در سال ۲۰۱۹ بود.

The latest data release from the US Customs Student and Exchange Visitor Immigration Program (for September 2022) indicates that Indian enrolments are surging in the US. Chinese enrolments, by contrast, are continuing to decline.
ICEF Monitor
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies سرنوشت مبهم و عجیب حزب کنگره ملی هند Congress-Controlled States Pass Resolution to Make Rahul Gandhi Party President In June 2019, parliamentarian Rahul Gandhi resigned from the post of Congress party president, taking responsibility for…
@indianstudies

رییس جدید حزب کنگره هند

ریاست حزب کنگره ملی برای نخستین بار طی ۲۴ سال گذشته، از خاندان جواهر لعل نهرو که با نام فامیلی گاندی شناخته می شوند، نخواهد بود.

مالیک‌آرجون کارگه، در پایان شمارش آرا به عنوان رئیس جدید حزب انتخاب شد. کارگه به دلیل نزدیکی به گاندی ها و تعداد زیادی از رهبران ارشد که از او حمایت می کنند، محبوبیت انکارناپذیری دارد.

خانواده نهرو-گاندی حدود ۴۰ سال از زمان استقلال در راس حزب بوده است. پنج تن از اعضای خانواده که ردای ریاست کنگره را بر تن کردند، جواهر لعل نهرو، ایندیرا گاندی، راجیو گاندی، سونیا گاندی و راهول گاندی هستند.

Newly elected Congress chief Kharge to take charge on Oct 26

Senior Congress leader Mallikarjun Kharge, who has become the first non-Gandhi Congress chief in 24 years, will formally take charge on October 26. In his first address after being elected, Kharge thanked the party's interim chief Sonia Gandhi on behalf of all Congress workers. He also congratulated his opponent Shashi Tharoor.

PM Narendra Modi congratulated Mallikarjun Kharge on his win.
@indianstudies

افغانستان با ۱۴۹ میلیون دلار به بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار خارجی در ایران بدل شد

رقم سرمایه‌گذاری خارجی در ایران از ۲.۲ میلیارد دلار در نیمه نخست سال پیش به ۳۸۲.۴ میلیون دلار در مدت مشابه سال جاری خورشیدی کاهش یافت.

افغانستان با ۳۰ طرح سرمایه‌گذاری به ارزش ۱۴۹.۸ میلیون دلار بیشترین تعداد طرح و میزان سرمایه‌گذاری خارجی را در ایران طی شش ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ داشته است.
یورونیوز

*آمار موجود در عکس خبرفوری با مطلب یورونیوز همخوانی ندارد، اما در هر دو جایگاه پررنگ افغانستان تایید شده است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies همچنان ناکافی است! پاکستان در فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی (FATF) باقی ماند، این کشور نتوانست ۶ مورد از ۲۷ شاخص را تکمیل کند. همزمان با جلسه اف ای تی اف برای تعیین سرنوشت پاکستان، هند این کشور را متهم به کمک مالی برای تروریسم کرده بود.…
@indianstudies

پاکستان از فهرست خاکستری FATF خارج شد

پاکستان که از سال ۲۰۱۸ در فهرست خاکستری کشورهایی که در معرض خطر بالای پولشویی و تامین مالی تروریسم قرار داشتند، در تازه ترین ارزیابی FATF از این فهرست خارج شد.

تی راجا کومار، رئیس گروه ویژه اقدام مالی (FATF) روز جمعه در پایان نشست دو روزه این نهاد در پاریس در یک کنفرانس خبری این تصمیم را اعلام کرد.

آقای کومار گفت: پاکستان «در دو برنامه اقدام جداگانه در مجموع ۳۴ مورد اقدام را برای رفع نقص در نظام‌های مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم را تکمیل کرده است.»

در نشستی در ماه ژوئن، این نهاد گفته بود که پس از ارزیابی پیشرفت پاکستان در این مورد ممکن است این کشور را از فهرست خاکستری خود خارج کند.

شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان در توئیتر خود نوشت: «خروج پاکستان از فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی، نشان دهنده تلاش‌های مصمم و پایدار ما در طول سال‌هاست.»

Pakistan removed from terror financing watchdog FATF's grey list after 4 years

Pakistan was on Friday removed from the global terror finance watchdog Financial Action Task Force's (FATF's) grey list after four years and won't be subjected to "increased monitoring". FATF said it welcomed "Pakistan's significant progress in improving its AML/CFT (anti-money laundering and counter-terrorist financing) regime".
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies شبه قاره‌ای‌ها به دنبال نخست‌وزیری انگلیس ریشی سوناک، پس از استعفای شوکه‌کننده‌اش از سمت وزارت دارایی در سرنگونی بوریس جانسون، یکی از گزینه‌های اصلی برای نخست‌وزیری بریتانیا است. سوناک که آمادگی خود را برای پست نخست‌وزیری اعلام کرده در اولین…
@indianstudies

سوناک هندی‌الاصل در داونینگ استریت

ریشی سوناک بالاخره نخست‌وزیر بریتانیای کبیر شد. سوناک سومین رهبر توری و سومین نخست‌وزیر بریتانیا در سه ماه گذشته و پس از تحولات جهانی متعاقب برگزیت است.

این سیاستمدار ۴۲ ساله جوان‌ترین نخست‌وزیر بریتانیا در دوران معاصر است و اولین نخست‌وزیر غیرمسیحی و هندوی این کشور محسوب می شود.

او متولد بندر ساوتهمپتون در جنوب بریتانیا است، اما اصلیت پدر و مادرش به پنجاب هندوستان بازمی‌گردد و در دهه ۱۹۶۰ بود که آن‌ها هم مثل بسیاری از هندی‌تباران شرق آفریقا از تلاطم‌های سیاسی آن منطقه گریختند و به بریتانیا آمدند.

سوناک در ضمن ثروت سرسام‌آوری دارد که مورد توجه بسیاری از ناظرین بوده است. ‌اگر مدرکی لازم بود که ریشی سوناک و همسرش آکشاتا مورتی، دختر یک میلیاردر هندی، در سپهر سیاسی بریتانیا برجسته هستند، اوایل امسال با انتشار فهرست ثروتمندان ساندی تایمز به دست آمد.

خانم مورتی دختر میلیاردر هندی، نارایانا مورتی، یکی از بنیانگذاران غول فناوری هند، اینفوسیس (Infosys) است.

نخست‌وزیر آینده اولین سیاستمداری بود که در رده‌بندی سالانه پلوتوکرات‌های بریتانیا ظاهر می‌شود، با ثروتی که حدود 730 میلیون پوند برآورد می‌شود.

او پس از آن انتخاب شد که نزدیک‌ترین رقیبش، بوریس جانسون، یکشنبه شب از رقابت‌های انتخاباتی کنار کشید و پنی موردانت نتوانست تأیید ۱۰۰ نماینده مجلس را به دست آورد.

ریشی سوناک نخست‎وزیر جدید بریتانیا، پیش از ظهر امروز به وقت لندن، پس از بازگشت از دیدار با چارلز سوم پادشاه بریتانیا و دریافت حکم نخست‎وزیری، اوّلین نطق رسمی خود به عنوان رهبر تازه کابینه را ایراد خواهد کرد.

«نیکولا استرجون» بعد از قطعی‌شدن انتصاب «ریشی سوناک» به نخست‌وزیری انگلیس نوشت: او باید برای برگزاری یک انتخابات سراسری زودهنگام درخواست بدهد.

او برای اسکاتلند نخست‌وزیر دیگری است که ما به آن رای ندادیم و اگر حتی فرصتش را پیدا کنیم بی‌تردید به او رای نخواهیم داد.

مردم هند اینگونه نسبت به او اظهار نظر کرده اند؛

- باعث افتخار ماست
- لحظه‌ای افتخارآمیز برای هند است
- روابط هند و بریتانیا عمیق‌تر خواهد شد
- ریشه هندی دارد اما جایی دیگر متولد شده و کار کرده پس خیلی برای ما تاثیری ندارد
- بریتانیا ۲۰۰ سال بر ما حکومت کرد، حالا نوبت ماست که ۲۰۰ سال بر آن‌ها حکومت کنیم

در همین ارتباط دومین روزنامه پرتیراژ هند به نام داینیک جاگران پس از اعلام ریشی سوناک به عنوان نخست‌وزیر این کشور نوشت:
"بریتانیا اکنون در دست یک هندی است".
@indianstudies
رهبر تندروهاى هندو كشته شد

🔻یک رهبر مذهبی تندرو هندو به نام سُدیر سوری در شمال غربی هند به ضرب گلوله کشته شد.

🔻سوری ۵۸ ساله جمعه هنگام تظاهرات در امریتسار، محل معبد طلایی مشهور جهان و یکی از مقدس‌ترین مکان‌های آیین سیک، ترور شد.

🔻سوری رهبر خودخوانده یک گروه مذهبی بنیادگرا به نام هندو شیو سنا بود.

🔻مقامات گفتند که یک مغازه دار محلی در ارتباط با این ترور دستگیر شد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies مجمع عمومی سازمان ملل متحد و شبه قاره هند افغانستان که یکسال پیش سرخط مهم‌ترین موضوعات بود دیگر موضوع اصلی مورد بحث رهبران جهان نبوده است. در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، رهبران قدرت‌های بزرگ که خود را داعیه دار نظم جهان…
@indianstudies

قطعنامه‌ سازمان ملل درباره افغانستان: «طالبان» به عنوان «دولت» در افغانستان رسمیت ندارد

مجمع عمومی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی قطعنامه ای درباره وضعیت افغانستان را با ۱۱۶ رای مثبت به تصویب رساند.

این قطعنامه که توسط آلمان به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه شد، با رای مثبت ۱۱۶ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید.

۱۰ کشور روسیه، چین، پاکستان، نیکاراگوئه، بروندی، بلاروس، گینه، اتیوپی، زیمباوه و کره شمالی به قطعنامه یاد شده رای ممتنع دادند.

این قطعنامه که برای نخستین بار پس از تسلط طالبان بر افغانستان به مجمع عمومی ارائه شده است، با تشریح وضعیت جاری بشردوستانه در این کشور، حوزه های سیاسی مرتبط با حقوق بشر، امنیت، تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، پناهندگان و وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور را مورد توجه قرار می دهد.

نصیراحمد فایق، سرپرست نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل متحد، در نشست مجمع عمومی این سازمان، اوضاع افغانستان را خطرناک توصیف کرده و گفته است که تسلط طالبان بر کشور سبب نابودی کامل پیشرفت‌های حاصل‌شده در دو دهه پسین بوده است.
@indianstudies

رتبه ۵، ۶ و ۱۰ بهترین برند خودروهای دنیا متعلق به کشور هند است!

پیشتر اعلام شده بود به دنبال تحریم روسیه از طرف غرب، مسکو فهرستی از بیش از ۵۰۰ محصول از جمله قطعات خودرو، هواپیما و قطار که به دلیل تحریم‌ها نمی‌تواند خریداری کند، به هند ارسال کرده است تا امکان تامین این قطعات از مبدا هند بررسی شود. درخواستی که تعجب هندی‌ها را برانگیخته بود.
@indianstudies

بنیاد امریکایی: ۴۰۰۰ داعشی در افغانستان فعال هستند

یک اداره تحقیقاتی مرتبط با کنگره ایالات متحده آمریکا در یک تحقیق جدید در مورد فعالیت های گروه داعش در افغانستان به طور غیرمستقیم پاکستان را به حمایت از این گروه متهم کرده است. این اداره گفت که در حال حاضر حدود ۴۰۰۰ شبه نظامی داعش در افغانستان فعال هستند و پاکستان به عنوان مهم ترین همسایه افغانستان، مهمترین نقش را در بی ثباتی این کشور ایفا می کند.

داعش خراسان که مسوولیت حمله روز جمعه هفته گذشته به سفارت پاکستان در کابل را به عهده گرفته بود، تصاویری از دو مهاجم را در مجله النبا خود منتشر کرد. طالبان گفته عامل حمله به سفارت پاکستان عضو داعش و یک شهروند خارجی بوده و بازداشت شده اند.

منابع رسانه‌ای افغانستان در همین حال از خروج سفیر پاکستان از این کشور پس از حمله تروریستی به سفارت اسلام آباد در کابل خبر می دهند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies نیروی دریایی هند به دنبال خرید 12 فروند هواپیمای ضد زیردریایی از آمریکا تا سال 2020 است. دولت هند در راستای تقویت توان نظامی خود با هدف افزایش حضور در منطقه، در نظر دارد تا سال 2020 تعداد 12 فروند هواپیمای (پی 8 ای) ضد زیردریایی از شرکت بوئینگ…
@indianstudies

شرکت بوئینگ هند را اولویت خود در چارچوب برنانه کربن زدایی معرفی کرد.

India is a priority country for an ambitious aerospace decarbonization program, Boeing says

Brian Moran, Boeing’s vice president of global sustainability policy and partnerships, said the company is confident that by 2030, it will deliver commercial aircraft that can fly on 100 percent sustainable aviation fuel (SAF), Indian media report.

Moran added that India is "is hugely important to Boeing" and their decarbonization project, noting that the country and the company have been major partners for the past eight decades.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies هند؛ رزمایش در کنار چین و همزمان دوستی با تایوان وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که رزمایش‌های نظامی را با چین و تعدادی از کشورهای دیگر در شرق دور روسیه برگزار خواهد کرد. «رزمایش‌ وستوک ۲۰۲۲» از یکم الی هفتم سپتامبر برگزار خواهد شد. این رزمایش‌…
@indianstudies

اسکادران پهپادی هند تحرکات چین را رصد می‌کنند

ارتش هند پهپادهای جدیدی را در امتداد خط کنترل واقعی در شرق «لاداک» مستقر کرده است. این پهپادها برای رصد دقیق فعالیت‌های نظامی چین در امتداد مناطق مرزی مستقر شده‌اند.

اسکادران‌های پهپاد جدید پیشرفته با قابلیت انجام ماموریت‌های نظارتی تا دو روز، در مناطق مربوطه مستقر شده‌اند. منابع نظامی هند گفتند در حالی‌که یک اسکادران نزدیک بخش شرقی لاداک مستقر شده است، اسکادران دیگر در مرز «آسام-بنگال غربی» است تا بخش «سیکیم» را زیر نظر داشته باشد.
فارس
@indianstudies

پایان ماموريت بهادر امينيان سفير ايران در افغانستان

عباس بدری‌فر، از سفارت ایران در افغانستان می‌گوید که حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ایران برای افغانستان مسئولیت سفارت ایران در کابل را برعهده خواهد داشت. قمی پیشتر در عراق مسئولیت سفارت ایران را به عهده داشته و مدتی هم سرکنسول ایران در هرات بود.

مأموریت بهادر امینیان همچون سفیر این کشور در افغانستان به پایان رسیده است. وضعیت دیپلماتیک افغانستان در حال حاضر در جامعه بین‌الملل ابهام‌آمیز است؛ مثلا سازمان ملل تصمیمی را درباره اینکه حکومت طالبان در حال حاضر می‌تواند به سازمان ملل نماینده بفرستد، برای دومین بار به تعویق انداخت. سازمان ملل نماینده‌ معرفی شده از طرف طالبان را نپذیرفت و نمایندگان دولت پیشین هنوز در این نهاد نمایندگی این کشور را به عهده دارند.

قرار است که کمیته اعتبارنامه سازمان ملل درباره این تصمیم در ۹ ماه آینده تجدید نظر کند. احراز کرسی دولت های میانمار و طالبان بستگی به رسمیت شناختن بین‌المللی آنان دارد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies هند بار دیگر موشک اتمی آزمایش کرد همزمان با تنش با پاکستان، هند بار دیگر موشک اتمی آزمایش کرد. رسانه‌های هندی از آزمایش تازه ارتش این کشور با استفاده از موشک بالستیک «آگنی ۳» خبر دادند. در این آزمایش برای اولین بار، این موشک در تاریکی شب…
@indianstudies

هند یک موشک دوربرد با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای آزمایش کرد

​​پالاهاد جوشی وزیر امور پارلمانی هند در توئیتر اعلام کرد: آزمایش موشک بالستیک هسته‌ای «آگنی-5» که از از جزیره عبدالکلام در سواحل اودیشا پرتاب شده، موفقیت‌آمیز بوده است.

آگنی به معنای آتش است و گفته می‌شود موشک بالستیک آگنی-5 قابلیت آن را دارد که کل چین را هدف قرار دهد. انتظار می‌رود این آزمایش، توان دفاعی هند در برابر حملات بالقوه رقيب همیشگی‌اش چین را تقويت کند.

آزمایش‌های پیشین موشک «آگنی-5» اعتراض کشورهای رقیب و همسایه هند از جمله چین و پاکستان را به همراه داشته است.
مطالعات شبه قاره هند
اختلاف پاکستان و طالبان تا چه حد جدی است؟
@indianstudies

ناامیدی پاکستان از طالبان

رفته رفته و به ویژه با کناررفتن عناصر متعلق به دولت عمران خان، مقام‌های پاکستانی از تصوری که قبلا در مورد طالبان افغانستان داشتند، پشیمان‌ می شوند.

بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان، در دو نشست جداگانه در اسلام‌آباد و نیویورک، به ناامیدی دولت پاکستان از طالبان افغانستان اشاره کرد و گفت: «طالبان را نمی‌توان حذف کرد، اما می‌توانیم در مورد رفتار خود با آن‌ها تجدید نظر کنیم.»

وزیر امور خارجه پاکستان که برای دیدار با مقامهای آمریکایی در نیویورک به سر می‌برد، با سخنرانی در مراسم یاد بود قربانیان تروریسم در مقر سازمان ملل متحد،اعلام کرد: حق اقدام مستقیم علیه عوامل تروریستی مخفی شده در خاک افغانستان برای اسلام‌آباد محفوظ است. پاکستان تروریسم فرامرزی از جانب TTP و لشکر آزادی خواه بلوچستان را که از سرویس‌های امنیتی خارجی کمک لجستیک دریافت می‌کنند را تحمل نخواهد کرد.

بهرامی سفیر سابق ایران در افغانستان در یک جمع‌بندی این باره در خبر آنلاین نوشته است:

سه چالش عمده در حال حاضر در مناسبات دو طرف قابل برداشت است: اول طالبان تمایل و یا توانی برای قرار دادن تحریک طالبان پاکستان یا همان TTP به عنوان یکی از مهم ترین موتلفین غیر افغان خود در مسیر کاهش تنش با دولت پاکستان نشان نداده و بر عکس TTP با الگوبرداری از سلف افغان خود بر شدت خشونت اقداماتش افزوده است. بر اساس اعلام رسمی نهادهای پژوهشی در یک سال اول به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان ۵۱% بر حملات تروریستی TTP افزوده شده است. دوم طالبان هیچ نرمشی در ارتباط با پذیرش خط دیورند به عنوان مرز رسمی بین دو کشور از خود نشان نداده و به مقابله با اقدامات تثبیت کننده طرف پاکستانی در این مورد پرداخته اند؛ به گونه ای که حجم تنش های مرزی دو طرف در این مدت بی سابقه بوده است. طالبان نشان داده اند که نه تنها حفظ افکار عمومی در مقایسه با رعایت ملاحظات حامی خارجی دو دهه گذشته از اولویت بیشتری برخوردار است، بلکه نمی خواهند ابزارهای خود در تنظیم مناسبات منطقه ای را از دست بدهند. سوم طرف پاکستانی توقع داشت با روی کار آمدن طالبان انحصار ترانزیت با کشورهای آسیای مرکزی را به دست آورده و آرزوی چندین دهه ای خود را عملی نماید. این مورد علیرغم اینکه چند وجهی بوده و عوامل دیگری نیز در آن درگیر می باشند، از چشم انداز روشنی برخوردار نمی باشد. باید توجه داشت که وجود این چالش ها نافی ارتباط و تعامل دو طرف و اثر گذاری اسلام آباد بر بخشی از طالبان نمی تواند باشد.
2024/06/30 05:37:24
Back to Top
HTML Embed Code: