Telegram Web Link
@indianstudies

پاکستان و طالبان: فاصله یا نمایش فاصله

پاکستان همواره از سوی افکار عمومی و سیاستمداران غیرهم فکرِ خود متهم به جانبداری آشکار از طالبان شده است و این نه محدود به امروز که در دوره پیشین حکمرانی طالب ها هم رخ داده بود. طالبان هم همواره به داشتن روابطی بسیار فراتر از یک رابطه دوستانه معمولی با طالبان متهم است که استقلال‌ این گروه و یحتمل دولت عهده دار حکومت افغانستان را زیر سوال می برد. البته که هر دو از این زاویه به شدت تحت فشارند. طالبان میخواهد با جهان خارج ارتباط برقرار کند و خارجی ها نگران نفوذ پاکستان در بدنه آن‌اند، از آن طرف طالبان خودش بدنام است و پاکستان می کوشد بگوید آن بخش خوبش را حامی است.

حالا چه شده؟ به دنبال واکنش‌ برانگیز شدن دیدارهای متعدد منصور احمدخان، سفیر پاکستان در کابل با مقامات طالبان، اکنون نخست وزیر دولت موقت طالبان فرمانی را صادر کرده است و گفته که پس از این تمامی دیدارهای دیپلماتیک با مقام‌های خارجی از سوی وزارت خارجه دولت موقت طالبان تنظیم می‌شود و هیچ‌کسی حق ندارد به تنهایی به دیدار مقام های خارجی برود.

شهاب‌الدین لیوال، عضو کمیسیون فرهنگی امارت اسلامی هم گفته است که سازمان استخبارات نظامی ارتش پاکستان یا آی‌اس‌آی، دشمن ما است و ما با آن دست‌ به گریبان هستیم.

دو موضع که حتما نشانگر فاصله گرفتن طالبان و پاکستان یا شاید نمایش دادن این فاصله است امری که انتظار آن با بن بست سیاسی-اقتصادی فزاینده کنونی افغانستان بجا است.
@indianstudies

پاکستانِ پاییزی!
@indianstudies

اجلاس فوق العاده سازمان همکاری اسلامی در پاکستان

امروز، اسلام آباد میزبان جلسه وزیران خارجه ۵۷ کشور عضو و ناظران سازمان همکاری اسلامی، نمایندگان سازمان ملل، مؤسسات مالی بین‌المللی و ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و اتحادیه اروپا در مورد وضعیت افغانستان تحت کنترل طالبان است.

عمران خان، نخست وزیر پاکستان گفته است که هفدهمین نشست فوق العاده شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد "یک ابراز همبستگی با مردم افغانستان و تمرکز انرژی‌های جمعی برای رسیدگی به وضعیت وخیم انسانی در افغانستان است".

در این نشست که همچنان قرار است تصویر پرچم دولت پیشین افغانستان در کنار پرچم‌های کشورهای دیده شود، از وزیرخارجه طالبان برای شرکت دعوت شده است.

قریشی گفته است که این نمایندگان "گردهم می‌آیند تا راه‌های کمک به افغانستان و در عین حال واقعیت‌های سیاسی دشوار حکومت تحت کنترل طالبان را بررسی کنند."

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه طالبان روز شنبه برای شرکت در این جلسه با استقبال مقام‌های پاکستانی وارد اسلام آباد شد.

عربستان پیشنهاد تشکیل این نشست را در این مقطع داده است. همین کشور کمک به افغانستان را از روز جمعه آغاز کرد و روز گذشته 4 هواپیمای حامل کمک‌های سعودی در فرودگاه کابل به زمین نشست.

امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران هم دیشب به اسلام‌آباد رفت. «علی محمدخان» وزیر دولت پاکستان در امور پارلمانی گفت بعد از استقبال از «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، با او درباره روابط دوجانبه و نحوه کمک به افغانستان در مقابله با چالش‌ها گفت‌وگو کرده است.

امیرعبداللهیان موضع پیشین ایران در اینکه راه حل افغانستان تشکیل دولت فراگیر با حضور همه اقوام است را تکرار کرده است.

وی متذکر شده رشد تروریسم در افغانستان و مسئله موج آوارگان و پناهندگان به سمت ایران را از جمله نگرانی‌های ايران است. دولت سیزدهم برای توسعه هر چه بیشتر روابط با کشور دوست و برادر پاکستان دارای برنامه و نقشه راه مشخص است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies اجلاس فوق العاده سازمان همکاری اسلامی در پاکستان امروز، اسلام آباد میزبان جلسه وزیران خارجه ۵۷ کشور عضو و ناظران سازمان همکاری اسلامی، نمایندگان سازمان ملل، مؤسسات مالی بین‌المللی و ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه، آلمان، ایتالیا،…
@indianstudies

اهم آنچه امروز در اجلاس فوق العاده پاکستان و به موازاتش اجلاس دهلی بیان شد

۴ پیشنهاد ایران برای کمک به حل بحران افغانستان مطرح شد. وزیر خارجه ایران گفت: امنیت پایدار و ثبات سیاسی و اجتماعی در افغانستان را در راستای منافع جمعی منطقه ارزیابی می کند و این تنها از طریق مشارکت جمعی واقعی و حکومت فراگیر و موثر که همه اقوام و مذاهب در آن نقش داشته باشند، میسر است.

تأخیر در این امر، به دشمنان مردم افغانستان فرصت خواهد داد تا با گسترش تروریسم و مشکلات اقتصادی و شرایط بحرانی در معیشت و بهداشت و نیازمندی های اولیه زندگی، شبکه وسیعی از مجرمان اجتماعی را فعال کرده و هرج و مرج، فقر و قحطی را پس از 20 سال اشغالگری و نابودی هرگونه زیر ساخت، گسترش داده و ناکارآمدی را بر مقامات کابل و مردم این کشور تحمیل نماید.

جمهوری اسلامی ایران در چهل سال گذشته میزبان میلیونها مهاجر و آواره افغان بوده است. این مهاجران و آوارگان ،حاصل تجاوز و اشغالگری آمریکا بوده اند. شرایط بحرانی امروز افغانستان نیز ، به دلیل احساس ناامنی ،تروریسم و بحران مالی و اقتصادی موج مهاجرت را بشکل روزانه بر ایران تحمیل کرده است. روزانه بیش از 5 هزار افغان وارد ایران می شوند.
 
طی صد روز گذشته بیش از 13 محموله کمک‌های انسان دوستانه را به شهرهای مختلف افغانستان ارسال و مساعدت وسیعی را در قبال دولت و مردم افغانستان در راستای مبارزه با کووید 19 ازجمله واکسیناسیون اتباع افغانستانی مقیم جمهوری اسلامی ایران به عمل آورده است.

جمهوری اسلامی ایران در این نشست مهم پیشنهاداتی برای کمک به مردم افغانستان داشت:
نخست، کشورهای اسلامی، هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان و همه طرف ها را به تشکیل دولت فراگیر تشویق نمایند.

دوم، مردم افغانستان نیازمند کمک‌های فوری بشردوستانه هستند. تشکیل صندوق مالی بین کشورهای اسلامی برای این هدف ضروریست.

سوم، آزادسازی دارایی های مالی افغانستان یک ضرورت است.

چهارم، بی تردید دول عضو سازمان ملل متحد و دبیرکل آن می‌توانند نقش مهمی در کمک به تشکیل دولت فراگیر و کمک به مردم افغانستان ایفا نمایند و مانع از بروز یک فاجعه انسانی جدید شوند.

«شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان در مراسم افتتاحیه هفدهمین نشست فوق‌العاده وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی O.I.C اظهار داشت: پاکستان یک استراتژی 6 ماده‌ای برای مقابله با بحران انسانی پیش روی افغانستان، کمبود مواد غذایی، بهبود اقتصادی و همچنین افزایش قابلیت های سازمانی برای مبارزه با تروریسم تدوین کرده است.

قریشی خواستار افزایش سرمایه‌گذاری در بخش آموزش‌های فنی و نیز آموزش عمومی مردم افغانستان از طریق پلتفرم O.I.C شد.

امیرخان متقی وزیر خارجه امارت اسلامی گفت امارت بر تمامی جغرافیای کشور حاکمیت دارد و به‌حیث نظام حاکم حق دارد تا با جهان روابط رسمی داشته باشد و هم‌چون عضو جامعه‌ی جهانی شمرده شود.

او در نشست امروز در اسلام‌آباد گفت ایالات متحده با تحریم افغانستان و مسدود کردن دارایی‌های این کشور به مردم افغانستان آسیب می‌رساند و مرتکب «نقض آشکار حقوق بشر» می‌شود.

با مسدود شدن ذخایر ارزی افغانستان، به دلیل کمبود نقدینگی در این کشور، ارزش پول ملی در برابر دلار آمریکا هر روز بیشتر سقوط می‌کند. طالبان در تلاش‌ است تا با بستن صرافی‌ها و بازار مبادلات ارز، از سقوط ارزش افغانی در برابر دلار جلوگیری کند اما به نظر می‌رسد که این راه چاره‌ساز نیست.

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان در توییتر و فیسبوک به سخنرانی امروز عمران خان، نخست وزیر پاکستان در کنفرانس همکاری اسلامی در اسلام آباد واکنش نشان داده و آن را در جهت "تفرقه میان افغانها" خوانده است. کرزی به حکومت پاکستان توصیه کرده که "در مجامع بین المللی از افغانستان نمایندگی نکند."

دهلی نو و اسلام‌آباد امروز هم هر کدام مسیر خود را رفتند و یک کنفرانس در هر دو پایتخت برگزار شد.

در حالی که پاکستان ابراز امیدواری کرده است که در اجلاس اسلام‌آباد به یک اجماع در مورد کمک به بحران سیاسی و اقتصادی افغانستان دست یابد، نکته قابل توجه این است که پنج کشور آسیای مرکزی که وزرای خارجه آن‌ها در حال حاضر در هند به سر می برند، نیز اعضای گروه OIC هستند. آن‌ها از نشست اسلام‌آباد برای شرکت در گفتگو در دهلی نو، صرف نظر کرده‌اند.

سومین نشست "گفتگوی هند و آسیای میانه" از روز شنبه در هند آغاز شده و به مدت سه روز، بر تقویت روابط و همکاری‌ در حوزه تجارت، پیوند و توسعه، تمرکز خواهد داشت.

جی شنکر، وزیر امور خارجه هند میزبان پنج تن از همتایان خود از کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ازبکستان است.

در بیانیه مشترک وزرای امور خارجه هند و کشورهای آسیای مرکزی آمده است که وزیران عضو، به شدت تروریسم را در همه اشکال و مظاهر آن محکوم می کنند.
@indianstudies
#مقاله
واکاوی گفتمان گاندی؛ فهم و تبیین
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies گاز در برابر برنج رییس اتاق بازرگانی ایران: ظرفیت‌های بی‌نظیری برای توسعه و تقویت روابط و همکاری‌های مشترک با پاکستان وجود دارد. بخشی از کالاهای ایرانی با کالاهای پاکستانی قابلیت تهاتر دارد، هرچند موضوع تعرفه‌ها روی این موضوع اثرگذار است.…
@indianstudies

نفت در برابر کائوچو و چای

علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت، با ابراز خوشحالی از این تهاتر گفت: «از حدود ۹ سال پیش، حدود ۲۵۰ میلیون دلار پول حاصل از صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران به سریلانکا در این کشور بلوکه شد و امکان ترخیص آن وجود نداشت. خوشبختانه در مذاکرات اخیر به راه‌حلی مکتوب رسیدیم تا این پول و سود آن در این سال‌ها در قالب کالاهایی مانند چای به ایران بازگردد.»

وی همچنین گفته است در حوزه‌های پتروشیمی و لبنیات، سریلانکا بازار مطلوبی برای شرکت‌های ایرانی خواهد بود. در مقابل جدا از چای، امکان واردات برخی مواد اولیه یا محصولاتی مانند کائوچو نیز به ایران وجود دارد که البته باید مذاکرات دقیق برای تعیین نرخ و قرارداد نهایی انجام شود اما آنچه که با قاطعیت می‌توان از آن سخن گفت این است که هم سریلانکا برای ما بازار بسیار مطلوبی است و هم می‌توان برخی نیازهای کشور را از طریق این کشور پاسخ داد.

در شرایطی که وضع تحریم های مالی و بانکی به یک چالش جدی در تجارت ایران تبدیل شده است و راهکارهای جایگزین دنبال می شود امروز برخی منابع خبر داده بودند ایران و سریلانکا یک قرارداد استراتژیک برای دور زدن تحریم ها امضا خواهند کرد و بخشی از این قرارداد به ارائه خدمات به کشتی های تجاری و نظامی ایران اختصاص دارد و یک بندر اقیانوسی در اختیار ایران قرار خواهد گرفت.
@indianstudies

فراخوان قتل عام مسلمانان در هند جنجال آفرید

انتشار ویدیوها و سخنان نفرت انگیز علیه مسلمانان در رسانه‌های هند که در آنها گروهی از رهبران هندو خواهان قتل عام مسلمانان و استفاده از سلاح علیه آنها شده اند، جنجال برانگیز شد.

گروهی از رهبران هندو در شهر هریدوار، در ایالت شمالی اوتاراکند در يك برنامه خواستار کشتار دسته جمعی و استفاده از سلاح علیه مسلمانان شدند.  

بر اساس ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شد، یکی از سخنرانان در این برنامه به جمعیت حاضر می‌گوید که مردم نباید نگران زندانی شدن به دلیل کشتن مسلمانان باشند. در این برنامه حداقل یکی از اعضای حزب حاکم بهاراتیا جاناتا پارتی (بی جی پی)، حضور داشته است.

این حزب متهم به تشویق احساسات ضد مسلمانان و دیگر اقلیت‌ها در هند از زمان در دست گرفتن قدرت در سال ۲۰۱۴ است. اما حزب بی‌جی پی اتهامات خود را رد می‌کند.  

پلیس هند اعلام کرد که تحقیقات در اين خصوص را آغاز کرده و پرونده تشکیل داده است.  
@indianstudies

کالیچاران ماهاراج، از رهبران تندرو هندو، به دلیل توهین به مهاتما گاندی، بازداشت شد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کالیچاران ماهاراج، از رهبران تندرو هندو، به دلیل توهین به مهاتما گاندی، بازداشت شد.
@indianstudies

شعله گرفتن نزاع‌های فرقه‌ای در هند

کالیچاران ماهاراج، از رهبران تندرو هندو، به دلیل توهین به مهاتما گاندی، رهبر نهضت استقلال هند و تجلیل از قاتل او بازداشت شده است.

مهاتما گاندی در سال ۱۹۴۸ و تنها چند ماه پس از کسب استقلال هند از بریتانیا توسط یک هندو تندرو ترور شد. هندوهای تندرو معتقدند که گاندی از مسلمانان طرفداری می‌کرد.

گاندی در جریان جنبش استقلال هند از مبارزه مسالمت‌آمیز حمایت می‌کرد و خواستار همزیستی مسلمانان و هندوها بود هر چند سرانجام مستعمره هند به دو کشور هند و پاکستان تقسیم شد.

نظام سیاسی هند دموکراسی سکولار است اما در حال حاضر حزب بهاراتیا جاناتا - بی‌جی‌پی - که دارای افکار ملی‌گرایانه هندو است قدرت را در دست دارد.

چند هفته پیش، سخنرانان در تجمع رهبران هندو در ایالت اوتاراکند در شمال هند آشکارا خواستار اقدامات خشونت آمیز علیه اقلیت مسلمانان این کشور شدند. دولت محلی این ایالت در دست حزب بی‌جی‌پی است.

پلیس محلی گفته است که تحقیقاتی را در این مورد به جریان انداخته ولی تا کنون کسی را بازداشت نکرده است.

این روزها در سراسر شبه قاره از جمله سریلانکا، و پاکستان اقدامات تفرقه‌افکنانه و فرقه‌ای رو به افزایش گذاشته است و در هند هم همچنان ارزش‌های دولت راستگرای افراطی بر سر کار است.

Chhattisgarh govt broke protocols: MP govt on Kalicharan's arrest from Khajuraho

Chhattisgarh's Congress government violated the interstate protocols by arresting Kalicharan Maharaj without informing Madhya Pradesh Police, the MP government said. Kalicharan Maharaj's family and lawyer have been informed about his arrest by Chhattisgarh Police, CM Bhupesh Baghel said. Kalicharan Maharaj was arrested from Khajuraho for his alleged inflammatory speech derogating Mahatma Gandhi.
@indianstudies

برقراری مجدد پرواز لاهور-مشهد

در تازه‌ترین اقدام برای توسعه گردشگری میان ایران و پاکستان اولین پرواز مسافربری شرکت هواپیمایی کشوری ایران ایر (هما) به لاهور به عنوان قلب فرهنگی پاکستان انجام شد.

«ارشد ملک» رئیس هواپیمایی ملی پاکستان (PIA) در این خصوص گفت: پرواز های مستقیم در مسیر لاهور مرکز ایالت پنجاب پاکستان به شهر مشهد مقدس در ایران از ۲۹ دسامبر از سرگرفته شد. به گفته مقامات پاکستانی پس از توقف پنج سال این اولین پرواز مسیر مذکور بود که نشانه ای بر عزم تقویت روابط همسایگی دو کشور به شمار می‌رود.
@indianstudies

واکسن های هند در افغانستان

هند روز شنبه ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا را به افغانستان فرستاد که دومین بخش کمک‌های بشردوستانه به این کشور پس از تسلط طالبان است.

در بیانیه وزارت امور خارجه هند آمده است که محموله واکسن هندی به بیمارستان ایندیرا گاندی در کابل تحویل داده شده است.

همچنین ۵۰۰ هزار دوز دیگر نیز هفته‌های آینده به افغانستان فرستاده خواهد شد.

وزرات خارجه هند افزوده است که این کشور متعهد شده است که به مردم افغانستان کمک‌های بشردوستانه شامل مواد غذایی، یک میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ و داروهای حیاتی ضروری بفرستد.
درصد مناطق کوهستانی در بوتان چه اندازه است؟
Final Results
2%
۰.۷
4%
۱۵.۲
11%
۳۵.۶
25%
۶۱.۸
47%
۹۸.۸
11%
فاقد کوهستان است
@indianstudies

بوتان و نپال در میان کشورهایی با بیشترین درصد کوهستانی بودن
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۰ ایالات متحده با اختلاف دارای قدرتمندترین و پرهزینه‌ترین نیروی نظامی در جهان، چین در رده‌ی دوم، و #هند در جایگاه سوم قرار دارد. تفاوت عمده‌ی هزینه‌ی نظامی ایالات متحده با سایر کشورها در این است که…
@indianstudies

بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۱

همچنان هند سومین کشور پرهزینه‌کرد در امور نظامی در جهان است.

طبق گزارش موسسه SIPRI ده کشور در مجموع بیش از ۱۴۸۲ میلیارد دلار در امور نظامی خرج کرده اند. این مبلغ بیش از ۷۵٪ از کل هزینه‌های نظامی کشورهای جهان را در بر می گیرد. آمریکا و چین اول و دوم و #هند سوم است.
@indianstudies
وزیر خارجه طالبان در تهران

وزیر خارجه دولت طالبان به‌منظور گفت‌وگو با مقامات ایران درباره مسائل مختلف، وارد تهران شد.

عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز امروز در توئیتی نوشت که امیرخان متقی در این سفر با مقامات ایرانی در باره مسائل سیاسی، اقتصادی، ترانزیتی و مهاجران افغان در جمهوری اسلامی ایران بحث و تبادل نظر خواهد کرد.

پس از فروپاشی دولت پیشین افغانستان، این نخستین سفر یک هیئت رسمی طالبان به تهران است.

عبدالقهار بلخی، سخن‌گوی وزارت خارجه طالبان، در توییتش نوشت که هیئت طالبان به دعوت مقام‌های دولت ایران به تهران سفر می‌کند و هدف از آن، گفت‌وگو در زمینه‌های تجارت، اقتصاد، و امنیت مرزهای دو کشور است. به گفته سخن‌گوی وزارت خارجه طالبان، مشکلات مهاجران افغان در ایران نیز از مواردی است که این هیئت طالبان قصد دارد در مورد آن با مقام‌های ایرانی صحبت کند.

طی هفته های اخیر نیروهای مرزبانی طالبان با همسایگان افغانستان درگیری مرزی پیدا کرده بودند.

بعد از ایران، این موضوع درباره ترکمنستان و حتی پاکستان که به روابط نزدیک با طالبان شهره است تکرار شد. علت درگیری‌های اخیر مرزی غیرحرفه‌ای بودن مرزبانان افغان و عدم شناخت مرز و مسایل مرزی توسط نیروهای مستقر در مرز بوده است. حل این موضوع باتوجه به رفت‌وآمدهای پناهجویان به ایران و بازگشت آنان برای این کشور حائز اهمیت است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies وزیر خارجه طالبان در تهران وزیر خارجه دولت طالبان به‌منظور گفت‌وگو با مقامات ایران درباره مسائل مختلف، وارد تهران شد. عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز امروز در توئیتی نوشت که امیرخان متقی در این سفر با مقامات ایرانی در باره مسائل…
@indianstudies

دیدار هیئت طالبان با اسماعیل خان و احمد مسعود در تهران

طالبان می گوید به آن‌ها اطمینان دادیم که می‌توانند بدون هیچ نگرانی به افغانستان بازگردند. اما دیدار امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، با تعدادی از چهره‌های جهادی در تهران با حرف و حدیث‌های متضادی همراه بوده است و برخی منابع خبری در مورد حضور احمد مسعود تشکیک کردند.

امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان در ویدیویی که از سوی تلویزیون ملی افغانستان منتشر شده این دیدار را تایید می‌کند. متقی به خبرنگاران گفت: "با فرمانده اسماعیل خان و احمد مسعود هم در ایران دیدار کردیم. با افغان‌های دیگر نیز دیدار داشتیم و از آنها خواستیم که به کشورشان برگردند، هیچ کس به آنها کاری نخواهد داشت و مشکلی امنیتی برای آنها ایجاد نخواهیم کرد.".

ایران می‌گوید گفت‌وگوهای بسیار خوبی در سفر انجام و تلاش شد با تمرکز بر اقتصاد مردم محور، توافقات به نقطه اجرایی شدن نزدیک شود. این سفر در سه کارگروه مختلف به تمامی موارد پرداخت و سفر موفقی بود. از آن‌چه امروز مقامات هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان در مورد تلاش برای ایجاد دولت فراگیر می‌گویند استقبال شد. مشخصه‌های این دولت باید به گونه‌ای باشد که در مسیر آینده با ثبات و همراه با صلح افغانستان باشد.
2024/09/22 17:37:50
Back to Top
HTML Embed Code: