Telegram Web Link
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies معرفی کتاب « دیاسپورای پارسی‌های هند و سیاست‌خارجی ج.ا.ا »
@indianstudies
معرفی کتاب

کتاب « دیاسپورای پارسی‌های هند و سیاست‌خارجی ج.ا.ا » به تازگی و به قلم محمدحسن شیخ الاسلامی و محمدتقی امراللهی و با همت موسسه تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران انتشاریافته و به بررسی موردی موضوع دیاسپورا در محیط سیاسی-اجتماعی ایران و هند می پردازد.

پژوهش در خصوص دیاسپورا یا جوامع دور از وطن موضوعی جدید در عرصه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی-اجتماعی است که با وجود ریشه های تاریخی سابقه کوتاه چند دهه ای در علوم مدرن دارد. از این منظر بررسی رابطه دیاسپورا و سرزمین مادری در روابط بین الملل و مطالعات منطقه ای امری متاخر و در عین حال به سرعت روبه رشد است.

همزمان با گسترده شدن دامنۀ ایده‌ها‌یی چون «جهانی‌شدن»، «جهان‌وطن‌گرایی» و اهمیت روبه تزاید مفهوم «مهاجرت» اهمیت دیاسپورا در بعد بین المللی آن در چند سال اخیر به اوج رسیده است.

اکنون روند فزایندۀ‌ جابه‌جایی جمعیت به‌ویژه از کشورهای درحال توسعه و کمتر توسعه‌یافته به‌سوی کشورهای توسعه‌یافته که بر اثر عوامل طبیعی و انسانی گوناگونی، از تغییرات آب‌وهوایی، سیل، زلزله، و رانش زمین گرفته تا جنگ داخلی، تروریسم و بنیادگرایی، بی‌خانمانی، کمبود منابع، بی‌توجهی به نخبگان، و درصد بالای بیکاری موجب شده است که نگاه جدیدی ناظر به چگونگیِ تأثیر مهاجرت بر روابط میان دولت‌ها و ملت‌ها با یکدیگر و حتی در گستره نظام جهانی به‌منظور توسعه مفهومی آن شکل بگیرد. برنامه‌های ویژه سازمان‌های بین‌المللی و در رأس آن‌ سازمان ملل متحد درخصوص مهاجران، آوارگان، پناهندگان، پناهجویان و بی‌خانمانان که از طریق کارگزاری‌های تخصصی صورت می‌پذیرد، نشان از شناسایی این روند جدید بین‌المللی و حساسیت روی آن دارد.

ایران کشوری با تمدن چندهزارساله، که میراث بزرگ تمدنی ایرانی-اسلامی خویش را در عصر دولت مدرن با خود همراه دارد، طی قرن‌ها و در بستر فرازونشیب‌های تاریخی و اجتماعی پرشمار مهاجرت‌های گسترده‌ای را شاهد بوده است که چه به مقصد این کشور و چه از مبدأ آن صورت پذیرفته است. یکی از مهم‌ترین این مهاجرت‌ها از مبدأ ایران و طی چند مقطع، مهاجرت تاریخی زرتشتیان ایران به کشور هندوستان و سکنی ‌گزیدن این جمعیت دینی در آن کشور است که بعدها به پارسی‌ها شهرت یافتند. این گروه بعد از یک سفر پرماجرا و خطرآفرین در نهایت در هند مستقر شده و در طول قرن ها همواره تصویر ایران را به عنوان مام میهن خویش در اذهان خود و نسل های بعد حفظ کردند.

این جامعه در ابتدا در کسب و کارهای کوچک هند فعال شد. به تدریج و به ویژه با ورود استعمارگران غربی دوره‌ای از پیشرفت تجاری، علمی و صنعتی در میان جامعهِ کوچکِ دور از وطنِ پارسی آغاز شد. این رشد دوره ای از پیشرفت و بالندگی در جامعه‌ی هند و در پی آن تأثیرگذاری موثر بر امور زرتشتیان ایران را به همراه داشت. تعامل پارسی ها با ایران در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و دینی مصداق های متنوعی دارد و در دوره های مختلف با استقبال و علاقه مندی دو طرف -دولت و مردم ایران از یک سو و پارسی های هند و دولت های مستقر هند از سوی دیگر- همراه بوده است.

امروزه این گروه مهاجر به عنوان اقلیتی مهم، قابل احترام و پیشرو در هند صاحب نفوذ اقتصادی و نقش اجتماعی منحصر به فردی هستند که گذشته از اهمیت فرهنگی-تاریخی آن برای کشورمان می تواند در سطوح مختلف تصمیم سازی مورد توجه قرار گیرد. بیشترین جمعیت زرتشتیان جهان، دینی که سرمنشاء آن ایران بوده است، اکنون در کشور هند و در قامت پارسی‌ها ظاهر شده است. در حوزه اقتصادی این جامعه صاحب کارخانجات و صنایع مهمی در هند و خارج از آن است که از جمله می توان به گروه تاتا، گودرز، میستری و وادیا اشاره کرد. استفاده از ظرفیت افراد صاحب نفوذ پارسی در احزاب هند برای فرصت‌سازی اقتصادی و بسط روابط سیاسی در چارچوب علاقه‌مندی‌های مشترک قابل توجه است. در کنار این موارد همکاری در زمینه گردشگری، تاریخ پژوهی، علم و فناوری، امور بشردوستانه، موارد دیگری است که می تواند محصول برنامه ریزی و تعامل با این جامعه دور از وطن باشد.

به‌علاوه، مهاجرت‌های ثانویه پارسی‌ها و حضور آنان در کشورهای توسعه‌یافته، امکان ارتباطات و تعاملات جدید ایران با کشورهای مذکور را در ابعاد سیاسی و اقتصادی فراهم می‌آورد. این کارکرد با توجه به روحیۀ لابی‌گری پارسی‌ها و آشنایی آنان با ظرفیت‌های اقتصادی-محیطی در قامت مشاوران خوش‌فکر اروپایی¬ها که دل در گرو توسعه ایران هم دارند سابقه طولانی دارد.
از این گذشته، روابط نزدیک دولت با یک اقلیت ریشه‌دار، قدرتمند و دارای وجهه متمایز بین‌المللی می‌تواند در شرایط تهدیدآمیز دنیای کنونی که با منازعات گره خورده است مانعی بر سر پیشامد این حوادث و در تأمین امنیت پایدار جامعه کنونی ایران باشد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies معرفی کتاب کتاب « دیاسپورای پارسی‌های هند و سیاست‌خارجی ج.ا.ا » به تازگی و به قلم محمدحسن شیخ الاسلامی و محمدتقی امراللهی و با همت موسسه تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران انتشاریافته و به بررسی موردی موضوع دیاسپورا در محیط سیاسی-اجتماعی…
البته همۀ این موارد به شرط آن می‌تواند کارکرد سازنده داشته باشد که محافظت کافی امنیتی، حفاظتی و اطلاعاتی صورت پذیرد تا این رابطه با نفوذ بیگانگان و سرویس‌های جاسوسی همراه نشده، به عکس خود مبدل نگردد.

اگرچه تا به امروز موضوع دیاسپورا از زوایای گوناگونی مورد بحث قرار گرفته است، لیکن وجود یک بررسی دقیق علمی و مبتنی بر مصداق بومی در این زمینه به ندرت به چشم آمده است.

در حالی که توجه عمده به ادبیات شکل‌گیری و تحولات این مفهوم انتزاعی متمرکز است یک مطالعه‌ی موردی در این باب بسیار کارگشا خواهد بود. خاصه آنکه خلاء پژوهشی در زمینه‌ی پیوند گروه دیاسپورای بومی-در اینجا پارسی‌ها- با سرزمین ایران در طول تاریخ و به ویژه در عصر حاضر به چشم می خورد.

این کتاب مشتمل بر پنج فصل است.

فصل اول به بیان کلیات پژوهش می پردازد.

نویسندگان در فصل دوم به بیان چهارچوب مفهومی و مفاهیم محوری مورد بحث در قالب الگوها و نظریه‌های مربوط به مبحث دیاسپورا می پردازند. در اینجا ریشه‌ و مبدأ واژه دیاسپورا و معانی اصطلاحی آن در بستر تحولات معنایی، انواع آن به لحاظ فعال و غیرفعال، تفاوت‌های آن با مفاهیم مشابه به ویژه مهاجرت، جنبه‌های فرهنگی آن، ویژگی‌های دیاسپورا، و جایگاه آن به مثابه یک فرصت به ویژه در فضای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی-اجتماعی تبیین می‌شود.

فصل سوم تاریخچه دیاسپورای پارسی‌ها در هند و جایگاه این دیاسپورا در سیاست و جامعه‌ی هند را مورد توجه قرار داده و تکوین آن در عصر حاضر را بررسی می‌کنیم. در اینجا به طور مشخص به نحوه ارتباط این جماعت با جامعه هند و ادغام در آن در طول تاریخ پرداخته می‌شود و در نهایت به پیشرفت پارسی‌های هند در قرون اخیر اشاره می‌شود.

در فصل چهارم با بررسی پیشینه مناسبات اقتصادی و اجتماعی ایران و هند در بستر تاریخی و حکومت‌های مختلف به دوران استقلال هند و فضای سیاسی مسلط این دوران و فراز و نشیب‌های روابط دوجانبه متأثر از فضای حاکم دوقطبی بین‌الملل پرداخته می‌شود و در انتها تحولات ایجادشده همزمان با انقلاب اسلامی ایران از جمله مواضع هند در جنگ تحمیلی و موضوع هسته‌ای مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

در انتها در فصل پنجم تأثیر دیاسپورای پارسی‌ها بر مناسبات دوجانبه اقتصادی و اجتماعی ایران و هند ذیل دو بخش اصلی مناسبات ایران و پارسی‌های هند و ارتباطات پارسی‌های هند با زرتشتی‌های ایران ارزیابی شده و با برشمردن فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌رو زمینه‌های جدی کارکرد متقابل دیاسپورای پارسی‌ها و ایران نسبت به یکدیگر بررسی می‌شود.
@indianstudies
هر فرد سالم روزی شش تا هشت مرتبه به دستشویی می‌رود. این یعنی سالی ۲۵۰۰ مرتبه. تقریبا سه سال از عمر در توالت سپری می‌شود اما ۴۰ درصد جمعیت دنیا، یعنی بیش از ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر چیزی به نام سرویس بهداشتی نمی‌شناسند.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید دستکم دو میلیارد نفر از مردم، آ‌ب‌هایی را می‌نوشند که به مدفوع آلوده‌اند. بیش از نیمی از جمعیت دنیا یعنی چهار میلیارد و دویست میلیون نفر، توالت سرپوشیده، مجهز به سیفون یا آب تمیز را ندارند. صدها میلیون نفر در بیابان، حاشیه جاده‌ها، پشت درختان و در طبیعت خود را تخلیه می‌کنند. قضای حاجت در فضای باز عمدتا در مناطق روستایی و دورافتاده رایج است، بیش از همه در آفریقا و هند.
@indianstudies
هند قصد دارد مقررات حاکم بر کریپتو را تشدید کند.

❇️ هند هم مانند سایر مناطق سراسر جهان در حال سوار شدن بر روی موج کریپتو است و با جمعیتی بالغ بر ۱.۳۹ میلیارد نفر می‌تواند تاثیر‌گذار باشد. دولت هند قصد دارد برخی مقررات سختگیرانه در مورد توکن‌های رمز‌نگاری وضع کند. شت‌کوین‌های زیادی در سال جاری ظاهر شده‌اند که این می‌تواند یکی از دلایلی باشد که هند می‌خواهد مقررات مربوط به ارز‌های دیجیتال را تنها با اجازه دادن به معامله دارایی‌های دیجیتال خاصی تشدید نماید.

❇️ فقط زمانی که یک کوین توسط دولت تایید شود می‌تواند معامله شود و یا نگهداری شود در غیر این صورت می‌تواند مشمول مجازات شود. این روند در حال حاضر در حال بحث است و همچنین دولت قصد دارد در جلسه ماه جاری مجلس قانون طبقه بندی جدید دارایی را معرفی و تصویب کند. در صورت تصویب به صورت بالقوه موانعی را برای هزاران ارز همتا به همتا ایجاد خواهد کرد چرا که در دسته بندی خارج از محد‌وده نظارتی قرار می‌گیرند.

👉https://ambcrypto.com/india-to-tighten-crypto-regulations-may-allow-only-pre-approved-crypto-tokens/
@indianstudie
هند درخواست بایدن برای عرضه ذخایر نفت به بازار را رد کرد

🔻بایدن اوایل این هفته از هند و دیگر کشورها نظیر چین، کره شمالی و ژاپن درخواست کرده بود که با عرضه یکجای ذخایر نفتی به بازار باعث افت قیمت شوند.

🔻 وزیر نفت هند در گفت و گو با بلومبرگ ضمن رد این تقاضا گفت: ذخایر نفت استراتژیک بسیار باارزش و مهم است و نمی‌توان آن را به یکباره آزاد کرد. این ذخایر برای شرایط حساس و حیاتی است. اگر زلزله‌ای رخ بدهد و یا اتفاق جهانی بیفتد و عرضه جهانی نفت متوقف شود، آن موقع آن ذخایر به کار می‌آید.
@indianstudies
«آکشار» یک مدرسه نیمه سنتی در هند است که دانش‌آموزان بجای شهریه و برای فرهنگ‌سازی هر روز در راه مدرسه زباله‌های پلاستیکی را جمع‌آوری می‌کنند با خود به مدرسه می‌برند.
@indianstudies
به‌دنبال آلودگی هوا در هند که از حد هشدار عبور کرده، عده‌ای خلاقیت به خرج داده و کافه‌ای در دهلی‌نو افتتاح کرده‌اند که «اکسیژن خالص» به مشتری‌ها می‌فروشد! کافه Oxy Pure در محله‌ی «ساکت» شهر دهلی‌نو، اکسیژن خالص با ۷ عطر مختلف را به مدت ۱۵ دقیقه به مشتری‌های خود ارائه می‌دهد. کپسول‌های اکسیژن با عطرهای پرتقال، دارچین، وانیل، نعنا، نعنافلفلی، اکالیپتوس، استوقدوس و علف‌لیمو در اختیار مشتری‌های قرار دارند. 

هر ۱۵ دقیقه تنفس اکسیژن خالص به مدت ۲۴ ساعت باعث شادابی فرد می‌شود.
@indianstudies
برعکس کشورهای دیگر، عروس‌های هندی نمی‌توانند در جشن عروسی سفید بپوشند چرا که در فرهنگ هندو، این رنگ در سوگواری‌ها استفاده می‌شود. در عوض آن، زن‌ها ساری‌هایی با رنگ‌های سرزنده می‌پوشند. غالباً رنگ قرمز به سایر رنگ‌ها ترجیح داده می‌شود چرا که این رنگ معانی مثبت بسیاری در فرهنگ هندی دارد.
@indianstudies
فوری: هند احتمالاً لایحه ارز‌های دیجیتال را قبل از نشست پارلمان به بحث می‌گذارد.


🟠 موضوع احتمالی این لایحه وضع قوانین جدید، طبقه‌بندی ارز‌های دیجیتال و همچنین اعمال مالیات بر ارز‌های دیجیتال می‌باشد. اگر در کابینه هند با این لایحه موافقت بشود، احتمالا در جلسه آتی پارلمان به عنوان قانون تصویب می‌گردد.

🟠 یکی از مقامات ارشد دولت هند تصریح کرده‌است که در قانون جدید از سود حاصل از ارز‌های دیجیتال تحت قانون مالیات بر سرمایه مالیات کسب خواهد شد.


https://coingape.com/breaking-india-likely-to-table-cryptocurrency-bill-before-parliament-session/?utm_source=cryptorank&utm_medium=rss
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کشاورزان هندی هنوزی پایِ کارند! کشاورزان معترض هندی در ۲۵ ایالت این کشور جاده‌ها را مسدود کردند و البته سازمان ملل هم از دولت و کشاورزان معترض خواسته از خود خویشتنداری نشان دهند. احتمالا می ترسد باز هم بخواهد مثل بار قبل به خشونت کشیده شود.…
@indianstudies

پیروزی کشاورزان هندی در مقابل اعمال اجبارآمیز قوانین دولتی

هزاران کشاورز در اعتراض به اعمال قوانین از نوامبر سال گذشته در مرزهای دهلی چادر زده و در چند دوره تاریخی تظاهرات کردند و دست به شورش هم زدند. در این بین ده‌ها نفر بر اثر گرما، سرما و کووید جان خود را از دست دادند.

کشاورزان می‌گفتند که قوانین کشاورزی جدید اجازه ورود بخش خصوصی را به این حوزه می دهد و این به درآمدهای آن‌ها لطمه می‌زند.

اعلام غافلگیر کننده خبر لغو این قوانین چرخش بزرگی در سیاست دولت راستگرا به شمار می‌رود با توجه به این که دولت در ماههای اخیر برای گفتگو با کشاورزان هیچ گونه تلاشی نکرده بود.

کارشناسان می‌گویند که انتخابات ایالتی آتی در پنجاب و اوتارپرادش که هر دو جمعیت بزرگی از کشاورزان را دارند، احتمالا در چنین تصمیمی از سوی دولت نقش داشته است. در ماه مه، حزب او بهاراتیا جاناتا در انتخاباتی که آن را قابل برنده شدن می دانست، در ایالت بنگال غربی متحمل شکست سختی شد.

نظرسنجی ها نشان می دهد که پیشتازی B.J.P. در اوتار پرادش - ایالتی که به عنوان زنگ خطر برای آرای ملی شناخته می شود و در اوایل سال آینده انتخابات برگزار می کند ضعیف شده است.

مودی در سخنرانی تلویزیونی گفت که این قوانین به منظور تقویت کشاورزان کوچک تصویب شده بود. "اما به رغم تلاش‌ برای توضیح دادن فواید این قوانین برای کشاورزان، ما شکست خوردیم. بنابراین در زادروز تولد بنیانگذار آیین سیک، دولت تصمیم گرفته تا این سه قانون را لغو کند."

این قوانین، مقررات مربوط به فروش، قیمت‌گذاری و ذخیره سازی محصولات کشاورزی را کاهش می‌داد. قوانینی که ده‌ها سال از کشاورزان هند در برابر بازار آزاد محافظت کرده است. چرخش یکباره به نفع بخش خصوصی کشاورزان عادت کرده به حمایت دولت را سخت نگران و عصبی کرد.

اقتصاددانان به طور عمده موافق هستند که بخش کشاورزی هند به بازنگری اساسی نیاز دارد. مزارع آن برخی محصولات را به حدی زیاد کشت می کنند که در سیلوها می‌پوسند یا صادر می‌شوند، در حالی که مردم در سایر نقاط هند از سوء تغذیه رنج می‌برند. 

دولت آقای مودی استدلال کرده بود که قوانین جدید سرمایه‌گذاری خصوصی را در بخشی وارد می‌کند که بیش از ۶۰ درصد جمعیت هنوز برای امرار معاش به آن وابسته هستند. اما کشاورزان که قبلاً زیر بار بدهی‌های سنگین و ورشکستگی دست و پنجه نرم می‌کردند، می‌ترسیدند که کاهش مقررات دولتی آنها را تحت سلطه‌ی غول‌های شرکتی نوکیسه قرار دهد.
@indianstudies

پیشنهاد سرمایه‌گذاری ایران در معادن افغانستان

«حسین سلیمی» رئیس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان با اشاره به آخرین وضعیت تجاری دو کشور اظهار داشت که پیشنهاد ورود به معادن افغانستان ارائه شده تا این کشور واردات را در سطح قبلی ادامه دهد.

حسین سلیمی به خبرگزاری ایلنا گفت، در سه ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال پیش تبادلات تجاری بین ایران و افغانستان حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است.

او افزود ایران قصد دارد نیاز مواد غذایی، مواد ساختمانی و مواد سوختی افغانستان را تامین کند. وی افزود، پیشنهاد داده‌ایم که در معادن افغانستان ورود کرده و از طریق سرمایه‌گذاری و صدور خدمات فنی و مهندسی درآمدشان را از معادن افزایش دهیم تا بتوانند واردات را در همان سطح گذشته ادامه دهند.

سعید محمد دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران نیز اشاره کرده بود هم‌اینک میزان مبادلات مرزی شرق کشور به افغانستان و پاکستان یک و نیم میلیارد دلار است که در نظر است سقف مبادلات به پنج میلیارد دلار در سال برسد.

البته شرکت‌های بازرگانی چین هم در نظر دارند استخراج معادن لیتیوم افغانستان را به عهده بگیرند. یومینگهوی، مدیر کمیته توسعه اقتصادی و تجارت چین، گفته است که بازرگانان چینی با هماهنگی وزارت معادن طالبان به افغانستان رفته‌ و بررسی‌ها در مورد معادن لیتیوم را آغاز کرده‌اند.

به گفته وی، هرچند بازرگانان چینی به سرمایه‌گذاری در معادن مس و لیتیوم افغانستان‌ علاقه‌مندند، در پی ‌آن‌اند تا ضمانت‌های لازم سیاسی و امنیتی برای تداوم کار خود در افغانستان را هم به دست آورند.

مقام‌های امارت اسلامی طالبان از سرمایه‌گذاری چین در بخش معادن افغانستان استقبال کرده و گفته‌اند که امکانات لازم برای این سرمایه‌گذاری را مهیا خواهند کرد.
@indianstudies
برای اولین بار تعداد زنان هند از مردان بیشتر شد

داشتن فرزند دختر برای سال‌های متمادی در هندوستان ننگ اجتماعی محسوب و دختران کشته می‌شدند.

پنجمین بررسی ملی خانواده و سلامت که بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ انجام شده، حاکی از این است که هند اکنون به ازای هر یک هزار مرد، یک هزار و ۲۰ زن دارد.

افزایش میزان زنان در هند از این رو قابل اهمیت است که در این کشور، برای سال‌های متمادی داشتن فرزند دختر انگ اجتماعی محسوب می‌شده و میلیون‌ها دختر پیش یا بلافاصله پس از تولد کشته می‌شدند. برخی معتقدند تلاش‌هایی که در مقابله با سقط جنین‌های انتخابی جنسی و افزایش آگاهی در باره زنان و دختران در این کشور برداشته شده توانسته بر افزایش جمعیت زنان تأثیرگذار باشد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
@indianstudies
یک مرد هندی عاشق و علاقمند به آثار باستانی، با ساختن ساختمانی شبیه تاج محل برای همسرش عشق و وفاداری خود را ثابت کرده است.

عمارت ساخته شده توسط این مرد هندی، ۸۰۰ کیلومتر دورتر در شهر برهانپور بنا شده است. هزینه ساخت این عمارت ۲۰۰ هزار دلار (۱۵ میلیون روپیه) بوده است.

تاج محلی که آناند پراکاش چوکسی تاجر ۵۲ ساله هندی بنا کرده تقریبا یک سوم اندازه اصلی است و سه سال برای ساختن آن زمان صرف شده است.
@indianstudies

تاکید کشورهای عضو اکو بر حمایت از مردم افغانستان

نشست سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) بدون حضور نماینده افغانستان برگزار شد. پانزدهمین نشست سازمان همکاری‌های اقتصادی در نبود نماینده افغانستان برگزار شد، اما رهبران شماری از کشورهای آسیایی که در آن حضور داشتند، وضعیت موجود را در افغانستان نگران‌کننده خواندند و بر ادامه کمک‌های خود به مردم آن کشور تاکید کردند.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت که مردم افغانستان در وضعیت کنونی به شدت به غذا، سوخت، و کمک‌های مالی نیاز دارند که باید رسیدگی شود.

رئیسی از مسدود شدن پول‌های افغانستان از سوی آمریکا نیز انتقاد کرد و افزود که با رسیدن فصل سرما، مردم افغانستان بیش از همیشه به کمک‌های معیشتی اولیه نیاز دارند.

عارف علوی، رئیس جمهوری پاکستان نیز در سخنرانی خود در آن نشست، وضعیت افغانستان را نگران‌کننده خواند و گفت که کشورهای منطقه باید برای کمک به بازسازی اقتصاد و و به‌ویژه تقویت سیستم‌های مراقبت بهداشتی و آموزشی افغانستان، به ارسال کمک‌های فوری بشردوستانه اقدام کنند.

ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و جمهوری آذربایجان، ۱۰ عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو را تشکیل می‌دهند.
@indianstudies

طالبان فعلا به رسمیت شناخته نشد تا بعد!

کمیته ۹ نفره اعتبارنامه سازمان ملل متحد دیروز طی نشستی و بعد از حرف و حدیث های فراوان نهایتاً اظهار داشت طالبان فعلا نمی‌تواند در سازمان ملل دارای کرسی و به تبع آن حق رای باشد.

این به آن معنی است که کشورهای زیادی که نگاهشان به نگاه جامعه بین‌المللی دوخته شده بود تا در خصوص شناسایی رسمی این کشور اظهار نظر کنند همچنان باید منتظر باشند. رهبران طالبان هم که فعلا افغانستان را در دست دارند دغدغه‌مند شناسایی از سوی جامعه جهانی باقی می‌مانند.

از زمانی که طالبان قدرت را به دست گرفت این گروه همواره در تلاش است تا از سوی جامعه جهانی به عنوان یک دولت شناخته شود. درواقع، باوجود تلاش های سال های اخیر طالبان در سطح جهانی و برقراری ارتباط با کشورها، و پیدا کردن متحدانی در سطح منطقه و جهان همانند پاکستان، قطر و آمریکا، کوشش های اخیر این گروه برای شناسایی رسمی، اکنون پس از سه ماه حضور در قدرت سیاسی از سوی هیچ یک از کشورهای جهان به رسمیت شناخته نشده است.

در حالی که در تجربه نخست حکومت داری طالبان در دهه نود میلادی، سه کشور پاکستان، عربستان و امارات متحده عربی دولت طالبان را به رسمیت شناختند.

کمیته سازمان ملل روز چهارشنبه با برگزاری نشستی بدون اشاره به این‌که آیا نماینده دولت سابق افغانستان در سازمان ملل همچنان این سمت را بر عهده خواهد داشت یا خیر، اعلام کرد که تصمیم‌گیری در خصوص فرستاده طالبان به زمان دیگری موکول شده است.

در همین راستا، نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد در نیویورک اعلام کرد: «کمیته اعتباردهى سازمان ملل متحد در نشست خود تصميم گيرى در مورد کرسی افغانستان در اين نهاد را به آينده موكول كرد. بر اين اساس، نمایندگى فعلى جمهورى اسلامى افغانستان در ملل متحد به کار خود ادامه می‌دهد. کمیته مذكور به زودی گزارش خود را برای تصويب به مجمع عمومی ارائه می‌كند».

گفتنی است که طالبان درخواست رسمی خود را برای به رسمیت شناختن در ماه سپتامبر در جلسه سالانه مجمع عمومی ارائه و اعلام کرد که آنها حق دارند نماینده افغانستان باشند زیرا کنترل کامل این منطقه را در اختیار دارند. سهیل شاهین به عنوان سفیر در سازمان ملل پیشنهاد شده بود.

اکنون طالبان نسبت به رای عدم ورود به سازمان ملل البته واکنش نشان داد. سهیل شاهین فرد معرفی شده از سوی طالبان برای نمایندگی افغانستان در سازمان ملل در این مورد اظهار داشت این تصمیم بر اساس اصول و انصاف نیست چرا که حق مشروع افغان‌ها را سلب کرده است.

امرالله صالح معاون اشرف غنی اما از تصمیم کمیته اعتبار بخشی سازمان ملل متحد مبنی بر عدم تحویل‌دهی کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان، قدردانی کرده است.

در خبری دیگر سازمان ملل متحد امروز گفت که به رکورد ۴۱ میلیارد دلار ارائه کمک‌های بشردوستانه به ۱۸۳ میلیون نفر در سراسر جهان که دچار جنگ و فقر شده‌اند، رسیده است. در این راستا برنامه کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان نیز "سه برابر" شده است.
@indianstudies

نگاهی به هنر و جامعه مدنی هند در دو پادکستِ سلف پادکست

تضادها و تناقض‌های بین سنت و مدرنیته، شکل گرفتن فردیت، نحوه اثرپذیری خانواده بر فردیت و مسائلی از این دست در این پادکست بررسی می شود.

گفته می شود که جامعه مدنی هند، یک جامعه مدنی رشدیافته است که ابزار جامعه سیاسی نیست، فی‌نفسه و به خودی خود است و در حیطه‌های هنری، معماری، سینما و... کنش می‌کند. دنیا نیز خیلی کنکجاوانه به دنبال شناختن تولیدات فکری غنی این جامعه مدنی است.

https://castbox.fm/vb/375925993

https://castbox.fm/vb/377849704
@indianstudies
در هند مراسمی در هیماچال پرادش برگزار می شود تا از تلاش کارکنان این اولین ایالت هند که به طور کامل تمام جمعیت بزرگسال خود را در برابر کووید-۱۹ واکسینه کرده، ستایش کند.
کارکنان بهداشتی در این ایالت برای اهمیت نقش خود در واکسیناسیون کامل بزرگسالان در این ایالت گواهی می گیرند.
تعداد کل دوزهای واکسن تزریق شده کرونا در هند اکنون به بیش از یک میلیارد و چهارصد هزار دوز رسیده است. کمپین واکسیناسیون خانه به خانه نقش مهمی در واکسیناسیون مردم هند علیه کرونا داشته است.
مقامات ایالتی در هیماچال پرادش می گویند که بیش از پنج میلیون بزرگسال واجد شرایط در این ایالت دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
در همین حال پنجمین مورد از ابتلای به ویروس اومیکرون کرونا در هند مشاهده شده است.
@indianstudies
🔻 نخست وزیر هند تصمیم گیرنده اصلی درباره ارز دیجیتال

🔹 تصمیم نهایی درباره پیش نویس لایحه ممنوعیت ارزهای دیجیتال در هند را نارندرا مودی، نخست وزیر خواهد گرفت.

🔹 لایحه ارزهای دیجیتال توسط وزارت دارایی نهایی شده اما بخش‌هایی از دولت اعلام کرده‌اند نیاز به بحث‌های دقیق‌تر است.

🔹 لایحه پیشنهادی مربوط به ممنوعیت استفاده از ارزهای دیجیتال به عنوان روش پرداخت در هند ظاهرا به دنبال تبصره‌ای است که بتواند ناقضان را بدون قید ضمانت بازداشت کند.

🔹 لایحه مذکور این هفته در پارلمان برای رای گیری ارائه می‌شود./ توییت‌پرس
@indianstudies
وزیر امور خارجه هند: چین با سوء استفاده از تحریم‌ها علیه ایران، قصد دارد کاری که در بخش "راه آهن" انجام داده روی پروژه چابهار پیاده کند

وزیر امور خارجه هند:
🔹️پروژه بندر چابهار را به دلیل تحریم‌های آمریکا به تعویق نینداخته‌ایم
🔹 تحریم های آمریکا علیه ایران بر پروژه بندر چابهار هند تأثیری نداشته است.
🔹 چین با سوء استفاده از تحریم‌ها علیه ایران، قصد دارد کاری که در بخش "راه آهن" انجام داده روی پروژه چابهار پیاده کند.
@indianstudies
هند کیوی ایران را تایید نکرد

رئیس اتحادیه بار فروشان: از سال جاری هند و دیگر کشورهای هدف صادراتی بنا به استاندارهای خود محصولات کشاورزی را وارد می‌کند و بنا به این استانداردها و عدم تطابق سم های مورد استفاده در ایران با آن، کیوی ایران امکان صادرات به هند را از دست می دهد.
ایلنا
2024/09/22 15:35:48
Back to Top
HTML Embed Code: