Telegram Web Link
@indianstudies

پادکست سفر به سرزمین زنان آبی پوش

در قسمت اول رادیو ماجرا دختر جهانگرد ایرانی با همه تصویرهای بد و خطرناکی که از افغانستان برایمان ترسیم شده حدود ۲ ماه به این کشور سفر کرده تا ببیند مردم چطور در افغانستان زندگی می‌کنند.
نکته: این پادکست و سفر مربوط به پیش از سلطه مجدد طالبان‌ است.
https://castbox.fm/vb/236222736
@indianstudies

سامانه موشکی هند به فیلیپین رسید

فیلیپین به منظور تقویت نیروی دریایی خود، قرارداد خرید یک سامانه موشکی ضد کشتی مستقر در ساحل را از هند به ارزش تقریبی ۳۷۵ میلیون دلار تکمیل کرده است.

فیلیپین در مراحل نهایی یک طرح پنج ساله ۵.۸۵ میلیارددلاری برای ارتقاء سخت افزار نظامی منسوخ شده اش است که شامل کشتی هایی از زمان جنگ جهانی دوم و بالگردهای مورد استفاده آمریکا در جریان جنگ ویتنام می شود.

دلفین لورنزانا، وزیر دفاع فیلیپین، اواخر روز جمعه در یک پست فیسبوکی نوشت که براساس قراردادی که با دولت هند مذاکره شده است، یک شرکت خصوصی هوافضا سه آتشبار، حامل موشک و غلاف را تحویل و پشتیبانی لجستیکی را نیز ارائه خواهد داد.

علی‌رغم روابط دوستانه‌ بین چین و فیلیپین در زمان رودریگو دوترته، پکن بر ادعای مالکیت بخش‌های بزرگی از دریای چین جنوبی که معبر کالاهایی به ارزش بیش از ۳.۴ تریلیون دلار در سال است، مصمم است که این زمینه‌ساز رقابت تسلیحاتی در این منطقه شده است.
@indianstudies

نشست آینده روابط ایران و پاکستان

مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها با همکاری مؤسسه مطالعات و تحقيقات بين‌المللى ابرار معاصر تهران، نشست تخصصی «آینده روابط ایران و پاکستان» را در روز چهارشنبه با حضور اساتید دو کشور برگزار می کند.

🔸 لینک پخش زنده:
https://www.aparat.com/iaomup/live

🔸لینک پخش زنده اینستاگرام:
https://www.instagram.com/iaomup3
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies افتتاح پرحرف و حدیث سد کمال خان چهارشنبه، محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان، سد «کمال ‌خان» در استان نیمروز را افتتاح کرد. گفته می‌شود که این سد، ظرفیت ذخیره ۵۲ میلیون مترمکعب آب را دارد که برای آبیاری ده‌ها هزار هکتار زمین و تولید بیش از…
@indianstudies

آب سد کمال خان در بستر هیرمند ایران جاری شد

طالبان دریچه‌های سد کمال خان را به سمت ایران باز کرد و آب هیرمند به سوی هامون حرکت کرد.

چندی پیش سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه رودخانه هیرمند دارای رژیم حقوقی تعریف شده ای است و بر اساس قراردادی که در سال ۱۳۵۱ بین دو کشور به امضاء رسیده، حق آبه ایران کاملا مشخص بوده گفت: دولت افعانستان هم به این حق آبه متعهد است.

باوجود پیگیری های ایران، دولت های غنی و کرزی اجراي جامع و كامل معاهده هيرمند، تعيين رژيم حقوقي هريرود و حقابه زيست‌محيطي هامون‌ها را مشخص نكرده و نسبت به آن بی تفاوت بودند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies آب سد کمال خان در بستر هیرمند ایران جاری شد طالبان دریچه‌های سد کمال خان را به سمت ایران باز کرد و آب هیرمند به سوی هامون حرکت کرد. چندی پیش سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه رودخانه هیرمند دارای رژیم حقوقی تعریف شده ای است و بر اساس…
@indianstudies

طالبان حقابه ايران را مي‌دهد يا آب سرريز شده را نذر ديپلماسي مي‌كند؟

ساعت‌هاي پاياني روز سه‌شنبه خبري در رسانه‌هاي ايران به نقل از معاون سفير جمهوري اسلامي ايران در افغانستان منتشر كه با واكنش گسترده‌اي در رسانه‌ها مواجه شد. خبر اين بود كه‌كمتر از يك‌سال بعد از افتتاح سد كمال‌خان در جنوب غربي افغانستان، آب اين سد جنجالي به روي سرزمين‌هاي تشنه سيستان و بلوچستان باز شده است. هر چند يك مقام طالبان اين خبر را تكذيب كرده است، اما تصاوير منتشر شده و اظهارات مقام‌هاي ايراني موثق بودن اين خبر را تاييد مي‌كنند.

با اين حال مشخص نيست آيا سياست طالبان براي آزادسازي آب به سمت ايران يك اقدام موقتي در فصل پربارش و براي گرفتن امتياز ديپلماتيك از جمله شناسايي رسمي از سوي ايران است يا اقدامي پايدار براي اجراي تعهدات سياسي دولت افغانستان.

سيد حسن مرتضوي، معاون سفير ايران در كابل به خبرگزاري ايرنا گفته ‌بود كه باز شدن آب سد كمال‌خان به سمت پايين دست هيرمند، نتيجه گفت‌وگوها و رايزني‌هايي است كه در سفر سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامي (دولت خودخوانده گروه شبه‌نظامي طالبان در افغانستان) به ايران انجام شد. مرتضوي در اين گفت‌وگو مدعي شده است: «با رايزني‌‌هاي ايران با افغانستان در سفر اميرخان متقي سرپرست وزارت خارجه طالبان به تهران و ادامه اين مذاكرات با مسوولان طالبان در افغانستان، روساي اين گروه دستور بازگشايي دريچه‌هاي بند كمال‌ خان را صادر كردند.»

حسين مدرس‌خياباني، استاندار سيستان و بلوچستان هم ضمن تاييد اين خبر به ايلنا گفته ‌بود: «با بارندگي‌هاي اخير و پيگيري‌هاي دستگاه‌هاي مختلف از جمله نماينده رييس‌جمهور در امور افغانستان، وزير نيرو، وزارت امور خارجه و حتي مسوولان محلي دو دريچه بند كمال ‌خان براي رهاسازي آب به سمت خاك جمهوري اسلامي ايران باز شده است.» استاندار سيستان و بلوچستان تاكيد كرد: «اكنون آب از افغانستان در حال حركت به سمت كشور ماست و 2 تا 3 روز طول مي‌كشد كه به مرز ايران برسد.»

شهاب شهسواري
اعتماد
@indianstudies
🔻مسئول اداره منطقه آزاد چابهار منصوب شد

🔹با حکم دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، نصرالله ابراهیمی به سمت مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار منصوب شد./مهر
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies  زبان فارسی که زمانی زبان اول و حاکم بر شبه قاره بود و حدود 700 سال در هندوستان رایج بود، از جمله مهم ترین مولفه های گسترش روابط دو ملت ایران و هند به شمار می رود و در این میان، شعر فارسی و شعرای پارسی‌گوی از جایگاه و نقش ممتازی برخوردارند.…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
@indianstudies

«زبان فارسی در هند»

محمد شهنواز دانشجوی هندوستانی زبان و ادبیات فارسی در ایران است و مهمان بخش «فارسی وار» برنامه چراغ مطالعه بوده است. می گوید یک سری واژه‌های فارسی هستند که در زبان هندی استفاده می‌شود مثل: دروازه، قیچی یا چاقو. تعارف در ایران اما برای من یک شوک فرهنگی داشت...
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies تفاوت سینمای ایران و هند در ایران فیلم‌ها خیلی ساده هستند و من در فیلم‌های ایرانی به ندرت شادی دیده‌ام.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
@indianstudies

شوک‌های فرهنگی در مواجهه با فرهنگ ایران

در ایران فقط پسر برای خواستگاری می‌رود، اما در هند پسر و دختر هر دو به خواستگاری می‌روند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies اولین زن نابینا در مجمع عمومی سازمان ملل لفاظی های هند و پاکستان پای ثابت مجمع عمومی سازمان ملل متحد است، همیشه بوده است. این بار هم نمایندگان مقیم زن دو کشور با استفاده از حق پاسخ به یکدیگر تاختند. بیشتر هم بحث افغانستان و کشمیر مطرح بود.…
@indianstudies

اولین قاضی زن در دیوان عالی پاکستان

اولین قاضی زن دیوان عالی پاکستان در اسلام آباد، پایتخت این کشور سوگند یاد کرد.

عایشه مالک، ۵۵ ساله، اکنون به همراه ۱۶ همکار مرد دیگر در دیوان عالی این کشور با اکثریت مسلمان در یک جایگاه می‌نشیند.

Ayesha Malik takes oath as 1st female judge of Pak Supreme Court

Justice Ayesha Malik was sworn in by Chief Justice Gulzar Ahmed on Monday as the first female judge of the Supreme Court of Pakistan. The swearing-in took place in the ceremonial hall of the Supreme Court. Justice Malik was educated at Harvard University and had served as a High Court judge in Lahore since 2012.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies قدرتمندترین نیروهای دریایی در سطح جهان چین اول ایران ششم هند نهم میانمار شانزدهم گلوبال فایر پاور
@indianstudies
توجه/
جدول قبلی صحیح نبوده و با این جدول اصلاح می گردد.

قدرتمندترین نیروهای دریایی در سطح جهان

چین اول
هند هشتم
سریلانکا دهم
میانمار بیستم
ایران بیست و دوم
پاکستان سی‌ام
بنگلادش سی‌ویکم

گلوبال فایر پاور
لیست کامل
📌https://www.globalfirepower.com/navy-ships.php
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies شب داریوش شایگان و شناخت هند مجله بخارا با همکاری مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی و نشر فرزان روز به مناسبت هشتاد و پنجمین سالگرد تولد زنده یاد دکتر داریوش شایگان در ساعت پنج بعد از ظهر شنبه پنجم بهمن ١٣٩٨ مراسمی را در مرکز دایرةالمعارف بزرگ…
@indianstudies
شب هرات در مشهد

ششصد و بیست و نهمین شب از شب‌های بخارا به شهر هرات اختصاص دارد. این نشست در ساعت ۵ بعدازظهر شنبه نهم بهمن‌ماه ۱۴۰۰ با حضور سردبیر مجله بخارا در ساختمان اتاق بازرگانی شهر مشهد برگزار خواهد شد.

هرات باستانی، یکی از کهن‌ترین شهرهای متمدن بلاد خراسان و ایران بزرگ‌‌ست. این کهن‌دیار با پیشینه تاریخی چندهزار ساله‌ی خود - به رغم فراز و فرودهای فراوان - گهواره‌ راستین تمدن‌های بزرگ بشری و هنرآفرینان سترگ بی‌بدیل بوده است. در دورهٔ تیموریان، مرکز تمدن و فرهنگ و ادب ایران بزرگ و خراسان سترگ بوده، تمدنی که از آن به رنسانس شرق تعبیر کرده‌اند.

هم‌اکنون نیز هرات - این مرکز خراسان بزرگ - افزون براین‌که از کلان‌شهر‌ها و مهم‌شهرهای اقتصادی و سیاسی افغانستان امروزی‌ست؛ پای‌تخت فرهنگی و هنری این میهن نیز به شمار می‌رود. هرات نازنین را تا هنوز می‌توان درشت‌نگین شاخص و برجسته‌ی افغانستان برشمرد که خوش می‌درخشد و فرهنگ پربارش، به درستی و راستی، پای‌داری و استواری خود را آفتابی می‌کند.

در شب هرات، افراد زیر سخن خواهند گفت:

- دکتر محمدجعفر یاحقی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد 
- دکتر یوسف متولی حقیقی، تاریخ‌دان و استاد دانشگاه
- دکتر عبدالغفور آرزو: نویسنده، استاد دانشگاه و دیپلمات افغانستانی
- دکتر محمدحسین پاپلی یزدی: جغرافی دان و نویسنده
- منیژه بهره: فعال فرهنگی حوزه زنان هرات
- دکتر محمد داوود منیر: استاد ادبیات و سرپرست فعلی دانشگاه هرات 
- دکتر علیرضا قیامتی: استاد ادبیات و قائم مقام خردسرای فردوسی مشهد
- دکتر خلیل‌الله افضلی: استاد ادبیات و رئیس موسسه بایسنغر هرات

شب هرات به صورت مجازی از نشانی زیر پخش می‌شود:
instagram.com/bukharamag
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies درگیری هند و چین در منطقه لداخ درگیری‌های شدید مرزی بین نیروهای این دو کشور در امتداد خط کنترل واقعی، مجروحان زیادی از هر دو طرف برجای گذاشت. این درگیری سه روز پیش در مرز چین با ایالت سیکیم در شمال شرق هند رخ داده است. تنش‌ها بین دو کشور…
@indianstudies

«مثلث چین، هند و پاکستان؛ تقویت روابط چین با پاکستان در بحبوحۀ بن‌بست مرزی با هند»

شکست مذاکرات نظامی چین و هند برای ازبین‌بردن بن‌بستِ مرزیِ یک‌ونیم‌ساله می‌تواند به نظامی‌شدن بیشتر خط کنترل واقعی (LAC)، مرز دوفاکتو چین و هند منجر شود. فرماندهان ارتش دو کشور در 10 اکتبر با یکدیگر مذاکره کردند. این مذاکره پس از نارضایتی فرمانده ارتش هند از استقرار گستردۀ نیروها و تسلیحات چین در امتداد مرز صورت گرفت. در حال حاضر، طرفین ده‌ها هزار نیرو را به‌همراه توپخانه، تانک و جت‌های جنگنده در امتداد خط کنترل واقعی مستقر کرده‌اند. این خط کنترل واقعی، سرزمین‌های تحت کنترل چین و هند را جدا می‌کند و از لاداخ در غرب تا ایالت شرقی آروناچال پرادشِ هند امتداد می‌یابد. چین نسبت به لاداخ و کل آروناچال پرادش ادعای سرزمینی دارد.
تمامیت ارضی چین بر اساس قانون جدیدی که از اول ژانویه اجرایی شد، مقدس و خدشه‌ناپذیر تلقی می‌شود. چین نیز موظف است اقدامات لازم را برای حفاظت از حاکمیت و مرزهای زمینی خود انجام دهد. هند قبلاً نسبت به قانون جدید مرزهای زمینی چین که می‌تواند بر اختلاف مرزیِ طولانی‌مدت دو کشور تأثیر بگذارد، ابراز نگرانی کرده است. به هر حال، این اختلاف مرزی سبب شد دو کشور در سال 1962 وارد جنگ تمام‌عیار شوند. در حال حاضر، مثلث منازعات چین، هند و پاکستان تشدید شده است؛ زیرا چین و پاکستان همچنان هند را تهدیدی برای منافع استراتژیک خود تلقی می‌کنند و هند نیز معتقد است منافعش به‌طور فزاینده‌ای از سوی چین و پاکستان به چالش کشیده می‌شود.

سیدفضل حیدر؛ تحلیلگر مسائل آسیای جنوبی در مؤسسۀ جیمز تاون

آینده پژوهی جهان اسلام

لینک دسترسی در وبگاه مرکز:
https://b2n.ir/x44624
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies پاکستان و طالبان: فاصله یا نمایش فاصله پاکستان همواره از سوی افکار عمومی و سیاستمداران غیرهم فکرِ خود متهم به جانبداری آشکار از طالبان شده است و این نه محدود به امروز که در دوره پیشین حکمرانی طالب ها هم رخ داده بود. طالبان هم همواره به داشتن…
@indianstudies

مشاور امنیت ملی پاکستان در کابل

روز شنبه، موید یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان، در راس هیئتی به کابل رفت. در ترکیب این هیئت، محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان نیز حضور دارد.

منصور احمد خان، سفیر پاکستان در کابل هم در توییتی از رسیدن مشاور امنیت ملی پاکستان به کابل خبر داد و نوشت که آقای یوسف «دیدار سازنده‌ای» با مولوی امیر خان متقی، وزیر امور خارجه طالبان داشت. قرار است دیدارهای وی با بقیه مقام‌های طالبان در مورد مسائل اقتصادی و کمک‌های بشردوستانه به افغانستان ادامه یابد.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان می‌گوید که در دیدار امیرخان متقی با یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان، روی ایجاد کمیته مشترک برای تقویت روابط تجارتی توافق شده است.

او با انتشار توییتی گفته است دو طرف به ایجاد کمیته مشترک با هدف تقویت تجارت، رفع موانع تجاری و توسعه روابط اقتصادی موافقت کرده‌اند.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه طالبان، در این دیدار، امیرخان متقی به مشاور امنیت ملی پاکستان گفته است که افغانستان با ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان تعامل تجارتی دارد و این مورد زمینه را برای تقویت روابط منطقه‌ای عمیق‌تر می کند.

در همین حال، یوسف گفته است که دید افغانستان و پاکستان اقتصادمحور است و کشور به همکاری در این راستا متعهد است.

مشاور امنیت ملی پاکستان البته با ابراز ناخرسندی گفته که هنوز از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده می‌شود.
2024/09/22 15:27:47
Back to Top
HTML Embed Code: