Telegram Web Link
@indianstudies
اوتارام دواسی، از سال ۲۰۱۵ در ایالت راجستان برای محافظت از گاوها که برای هندوهای هند بسیار مقدس هستن به عنوان وزیر گاو انتخاب شده بود!

این وزیر برای پرداخت هزینه‌های نگهداری از هزاران گاو در این ایالت، از مردم ۲۰٪ مالیات بر خرید مایملک می‌گرفت!

علت رای نیاوردن او در انتخابات دور بعد تلف شدن ۵۰۰ گاو مقدس در جریان سیل در این منطقه بود!
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies میانمار به نماینده ویژه سازمان ملل اجازه ورود نداد حکومت نظامی میانمار با وجود تلاش های بین المللی برای حل دیپلماتیک بحران پس از کودتا، روز جمعه از سفر نماینده سازمان ملل به این کشور جلوگیری کرد. "کریستین شرنر بورگنر" نماینده ویژه سازمان…
@indianstudies

قطعنامه تحریم تسلیحاتی دولت میانمار بدلیل کشتار و آواره کردن مسلمانان روهینگیا و نیز کودتا علیه دولت مستقر در سازمان ملل تصویب شد

سازمان ملل خواستار توقف فروش تسلیحات به میانمار در واکنش به کودتای خشن نظامی این کشور شده است.

مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه ای حاکمان نظامی میانمار را به خاطر سرنگون کردن دولت منتخب این کشور در ماه فوریه محکوم کرد.

قطعنامه در نهایت با ۱۱۹ رأی مثبت، یک رأی منفی بلاروس، و ۳۶ رأی ممتنع به تصویب رسید. چین و هند، همسایه‌های میانمار، و روسیه از جمله کشورهایی بودند که رأی ممتنع دادند.

سازمان ملل خواستار آزادی زندانیان سیاسی، از جمله آنگ سان سوچی رهبر منتخب، و پایان خشونت علیه معترضان شد.

این قطعنامه از نظر حقوقی الزام آور نیست اما وزن سیاسی دارد.
@indianstudies
🔻رئیس‌جمهور هند، پیروزی رئیسی در انتخابات را تبریک گفت

🔹«رام نات کوویند» رئیس‌جمهور هند طی پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد، پیروزی «سید ابراهیم رئیسی» در سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران را تبریک گفت/ فارس
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کابل برای قطر پاسخ ندارد اما برای اردوغان چرا؛ تأمین امنیت افغانستان با نیروهای امنیتی افغان است نه ترکیه! معاون سخنگوی رئیس‌جمهور افغانستان گفته تأمین امنیت وجب به وجب خاک این کشور، مسئولیت حکومت و به‌ویژه نیروهای امنیتی است و آنها وظیفه…
@indianstudies

پیشروی طالبان و پیشی گرفتن بیم بر امید
بخش اول/

با پیشروی های اخیر نیروهای طالبان در افغانستان و خروج نیروهای آمریکایی نگرانی ها بابت آینده دولت و ملت در این کشور گرفتار بیشتر از هر زمان دیگری شده است.

نگرانی چند سویه است هم از بابت‌ حضور طالبان که شواهد نشان می دهد اگرچه تغییراتی نسبت به گذشته کرده است اما ایدئولوژی و مفاهیم بنیادی آن همچنان باقیست. و به قدرت رسیدن مجدد آن می تواند موجب مشکلات وسیعی در این کشور بشود.

از سوی دیگر این نگرانی هم وجود دارد که آمریکایی‌ها این بار با این توجیه که ما تنها وسیله مقابل طالبان هستیم و با تکیه بر این نکته که به مثابه یک منجی یاداور سوپرمن و بتمن تنها ما می توانیم در غیاب دولت قدرتمند این کشور را به پایداری برسانیم مشروعیت حضور مجدد خود را احیا کنند کند و از این طریق مسئولیت ناپذیری خود نسبت به شرایط شکننده کنونی را به ایثار تبدیل کنند.

مسئله سوم هم همسایگانی هستند که هرکدام نگرانی‌های خود را دارند. ایران به نوعی نگران است که نکند بار دیگر مرزهایش تحت تاثیر قرار گیرد. پاکستان هم از یکسو به دنبال ترمیم چهره خود در جهان است و از سوی دیگر نمی خواهد از امکاناتش در این نقطه حساس چشم پوشی کند. هند اما میان دخالت مستقیم و با پرچم و غیر آن مانده است به ویژه که میان طرفداران دولت مرکزی کابل جایگاه خاصی یافته است. البته اتحادیه اروپا، روسیه، چین، ترکیه، قطر و چند کشور ریز و درشت دیگر نیز ذینفع ماجرا هستند.

فواد امان معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان گفته جنگ در حال حاضر در بسیاری از نقاط کشور بخصوص در شمال افغانستان افزایش پیدا کرده است. وی با بیان اینکه نیرو‌های امنیتی در طول ۲۴ ساعت با نیرو‌های طالبان در مناطق مختلف درگیر هستند، افزود: در بیشتر از ۱۵ ولایت درگیر‌ها به طور مستمر ادامه دارد و در برخی روز‌ها حتی در ۲۰ ولایت جنگ جریان دارد.

در پی تشدید درگیری‌ها و نگرانی مردم افغانستان از سقوط پیاپی، «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان گفته که در پیشروی‌های تازه این گروه اقدامی علیه غیرنظامیان صورت نگرفته و نخواهد گرفت. سخنگوی طالبان تصریح کرد: برای ما تفاوتی نمی‌کند افراد مرتبط با کدام قوم و مذهب هستند، همه افغان‌ها برادر هستیم و در یک کشور زندگی می‌کنیم و در خدمت به وطن همه مسئول هستند؛ هم اهل تسنن و هم اهل تشیع مسئولیت مشترک داریم و باید با اتحاد با هم و ذهنیت باز به عنوان افغان مسلمان خدمت کنیم.

وی تاکید کرد که در تشکیلات طالبان در بسیاری از ولایت‌های شیعه‌نشین، اهل تشیع مسئولیت دارند و خطاب به شیعیان این کشور گفت: به برادران اهل تشیع اطمینان می‌دهیم که هیچ حرکت تبعیض‌آمیزی علیه آن‌ها به راه نخواهد افتاد و اجازه آن را نخواهیم داد.

روسیه می‌گوید احتمال وقوع جنگ داخلی در افغانستان وجود دارد. «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه در نهمین کنفرانس بین‌المللی امنیت مسکو گفته احتمال دارد به دنبال خروج نظامیان ناتو از افغانستان جنگ داخلی دیگری در این کشور آغاز شود.

وی با اشاره به ناکامی آمریکا و ناتو در افغانستان نیز افزود که در طی 20 سال گذشته افغانستان نتوانست یک ساختار قوی دولتی ایجاد کند و ثبات در این کشور تامین شود.

وزیر دفاع روسیه ادامه داد: افغانستان در پی عقب‌نشینی نظامیان ناتو از این کشور با پیامدهای منفی آن مانند وخیم‌تر شدن اوضاع، افزایش مهاجرت و جدی شدن خطر سرایت افراط‌گرایی به کشورهای همسایه مواجه خواهد شد.

در این حال مذاکره‌کنندگان طالبان برای ۹۰ روز دیگر از تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل معاف شدند. شورای امنیت سازمان ملل این تصمیم را برای حمایت از تلاش‌های صلح افغانستان گرفته است. یوناما معافیت سه ماهه مذاکره‌کنندگان طالبان از تحریم‌های سازمان ملل را یک 'استثنای موقت برای صلح' خوانده و در عین حال ابراز امیدواری کرده است که از این فرصت برای پیشرفت چشمگیر در گفت‌وگوهای صلح افغانستان استفاده شود.

«اندرو واتکینز» کارشناس گروه بین‌المللی بحران گفته اگرچه نمی‌توان میزان و سرعت از دست دادن اراضی از سوی دولت افغانستان را انکار کرد، اما سقوط کابل قریب الوقوع نیست و می‌توان از آن جلوگیری کرد.

رئیس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه در رأس یک هیأت عالی‌رتبه به واشنگتن رفتند. این هیأت قرار است با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا نیز دیدار کند.

محمداشرف غنی ‏رئیس‌ جمهور افغانستان در سفرش به آمریکا، با خانواده‌های سربازان آمریکایی کشته شده در ‎افغانستان دیدار کرد و از خدمات و قربانی‌های آنان در راستای اهداف مشترک قدردانی کرد.

هند در پاسخی كوتاه به اظهارات شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان مبنی بر اینکه حضور این کشور در کشور جنگ زده بیش از آنچه باید باشد، است، گفت: جهان می داند پاکستان چه چیزهایی را به افغانستان آورده است."
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کابل برای قطر پاسخ ندارد اما برای اردوغان چرا؛ تأمین امنیت افغانستان با نیروهای امنیتی افغان است نه ترکیه! معاون سخنگوی رئیس‌جمهور افغانستان گفته تأمین امنیت وجب به وجب خاک این کشور، مسئولیت حکومت و به‌ویژه نیروهای امنیتی است و آنها وظیفه…
بخش دوم/

پیرمحمد ملازهی در گفتگو با ايرنا گفته است اگر جنگ داخلی در افغانستان رخ دهد، شرایط برای ایران سخت می‌شود چراکه هم در مرزی‌هایش ناامنی تشدید می‌شود، هم شاهد موج جدیدی از پناهندگان خواهد بود و هم اینکه نیروهایی مانند شیعیان افغانستان، هزاره‌ها، تاجیک‌ها و ازبک‌ها از ایران توقع حمایت و دخالت دارند و ایران نیز نمی‌تواند نسبت به این تحولات چشم‌پوشی کند.

ایران به دو شکل می‌تواند در افغانستان از نیروهای مورد حمایتش پشتیبانی کند. یک راه، حمایت از لشکر فاطمیون است که یک تیپ نظامی حرفه‌ای است که ایران از این طریق وارد جنگ نیابتی می‌شود و راه دیگر هم آن است که خود به شکل مستقیم وارد میدان شود که بعید است چراکه دامی است که ممکن است آمریکا برای ایران طراحی کرده باشد و بخواهد اینگونه ایران را وارد باتلاق افغانستان کند.

ایران باید از اهرم‌های دیپلماتیک خود استفاده کند. رایزنی با پاکستان در این شرایط می‌تواند موثر باشد. البته پاکستانی‌ها خیلی زیرک هستند اما می‌شود با آنها به توافق رسید که هم مانع از پیشروی طالبان شد و هم طالبان هم تعدیلی در مواضعش ایجاد کند و حضور نیروهای شمال را در قدرت بپذیرد.

سرآخر ️اکبر مختاری مدرس علوم سیاسی سعی در تبیین طالبان امروز در مقابل آنچه دیروز بود در عصر ایران نوشته است:

مهم ترین حادثه در حوزه سیاست خارجی ایران در سال ۱۳۷۷ سقوط کابل و مزارشریف و تصرف افغانستان به دست طالبان بود. همزمان با سقوط مزارشریف هشت دیپلمات و یک خبرنگار ایرانی به شهادت رسیدند.

در آن زمان سفیر ایران در افغانستان بدون آگاهی از شرایط رخ داده تحلیل درستی از سقوط زودرس کابل و‌مزار شریف نداشت؛ اتفاقی تلخ که جهان سیاست و منطقه خاورمیانه و بخصوص ایران را درگیر خویش ساخت.

حجم جنایت های طالبان طی چهار سال به حدی رسید که سرانجام پس از حادثه یازده سپتامبر و توجیه همکاری طالبان و القاعده نئوکانهای حاکم در آمریکا با هدف انتقام حمله به برج‌های دوقلو، حمله نظامی فراگیری به افغانستان کردند و طالبان برای مدتی از دیدگان حذف شد اما از بین نرفت و به زندگی در جغرافیای سیاسی افغانستان و پاکستان ادامه داد: "در سرزمین آشوب زده و بحرانی افغانستان، گویی روی سر طالبان لباسی پوشانده شد تا دیده نشود."

طالبان با آن ایدئولوژی ستیزه جویانه اش، ایدئولوژی که به خود اجازه میدهد به مدارس دختران حمله انتحاری کند و در روز روشن خبرنگاران را ترور کند و بکشد بار دیگر در حال قوت گرفتن در افغانستان و همسایگی با ماست.

طالبان اواخر دهه هفتاد خورشیدی مشروعیتش را از سه دولت پاکستان و سعودی و امارات گرفته بود و آنها این جریان را برسمیت شناختند ولی دولتهای غربی و قدرتهای بزرگ هیچ گاه طالبان را برسمیت نشناختند.

اما طالبان امروز میتواند خطرناکتر باشد چراکه رهبران این گروه با مذاکرات صلح با ایالات متحده آمریکا و برخی قدرت های منطقه ای خود را دارای مشروعیت بیشتری احساس می کند، در حالی که همچنان به ایدئولوژی سابق خود پایبند است، وانگهی علاوه بر احساس مشروعیت بیشتر نگاه دولتهای قبلی که طالبان را به رسمیت می شناختند (عربستان سعودی، امارات و پاکستان) نیز تغییر چندانی نکرده است.

اساسا طالبان نه تنها از نظر ایدئولوژیک با ایران امروز در تضادست بلکه از لحاظ نگرش فرهنگی و ملی نیز تضاد فراگیر با ایران و هویت ایرانی دارد.

طالبان در دورانی درحال تصرف دوباره افغانستان است که در آمریکا نیز فضای موجود در افکار عمومی و حتی سیاستمداران آمریکایی، کمتر نگرش مداخله گرایی نظامی با هدف حفظ ارزشها در حوزه های مختلف را دارد.
مطالعات شبه قاره هند pinned «@indianstudies پیشروی طالبان و پیشی گرفتن بیم بر امید بخش اول/ با پیشروی های اخیر نیروهای طالبان در افغانستان و خروج نیروهای آمریکایی نگرانی ها بابت آینده دولت و ملت در این کشور گرفتار بیشتر از هر زمان دیگری شده است. نگرانی چند سویه است هم از بابت‌ حضور…»
@indianstudies
🔹احسان رضایی: دهم تیرماه به نام صائب تبریزی است. صائب یک نمونۀ قدیمی از پدیدۀ مهاجرت نخبگان، یا همان «فرار مغزها»ست. نه فقط صائب، که جمع زیادی از شاعران و هنرمندان آن عصر چنین کردند. مقصد مهاجرت در قرن دهم و یازدهم هجری سرزمین هند بودند که پادشاهان آن روزش به فرهنگ و ادب فارسی علاقۀ زیادی داشتند. در کتاب «کاروان هند» (اثر احمد گلچین معانی) ۷۴۵ شاعر عصر صفوی که از ایران به هندوستان رفته‌اند، معرفی شده‌اند. از جمله صائب هم در سال ۱۰۳۴ قمری و از راه افغانستان عزم هند کرد. در کابل، با ظفرخان تربتی که خودش هم شاعر بود و جای پدرش در آنجا حکومت می‌کرد آشنا شد و به خدمت او درآمد و اشعاری در مدحش سرود. (در مورد ظفرخان «تاریخ ادبیات در ایران» دکتر صفا، جلد ۵، قسمت دوم، صفحات ۱۲۴۱ تا ۱۲۴۵ را ببینید.) سال ۱۳۰۹ ظفرخان، صائب را به دربار شاه‌جهان (بانی تاج‌محل) برد و پادشاه هند به او یک مقام دولتی و لقب تشویق‌آمیز «مستعد خان» داد. ظاهراً اوضاع مرتب بود، اما صائب آدم غربت نبود و از دیار هند هم خوشش نمی‌آمد:

صائب از خاک سیاه هند کِی بیرون روَد؟
بشکند کی مور لنگی این طلسم قیر را؟

ز اهل کرم به هند کسی را ندیده‌ایم
از طوطیان کریم کریمی شنیده‌ایم!

زنده می‌سوزد برای مرده در هندوستان
دل نمی‌سوزد درین کشور عزیزان را به هم

این بود که وقتی شنید پدرش به جستجوی او تا شهر آگره آمده، از ظفرخان که حالا حاکم کشمیر بود اجازۀ برگشت خواست. بعد از یک سال اصرار، بالاخره موافقت شد و صائب بعد از ۷ سال به اصفهان برگشت. این بار همۀ سروده‌هایی که در جوانی در وصف هند داشت را عوض کرد، مثلاً در بیت:

همچو عزم سفر هند که در هر دل هست
رقص سودای تو در هیچ سری نیست که نیست

مصرع اول را این‌طوری تغییر داد: «نه همین ذره در این دایره سرگردانست» (دیوان صائب، تصحیح محمد قهرمان، ص ۷۹۴)
یا وقتی نسخۀ خطی یک تذکره («خیر البیان») به دستش رسید، در قسمت شرح حال خودش لقب «مستعد خان» را که در هند به او داده بودند خط زد. («کاروان هند» جلد ۱، صفحه ۷۰۱)

پس چرا صائب به جایی که دوست نداشت مهاجرت کرد و در آنجا ماند؟ اگر باقی شاعران این عصر به هوای توجه و عنایت شاهان گورکانی به هند می‌رفتند تا درآمدی کسب کنند (صائب با همین ماجرا شعر دارد: هند چون دنیای غدّارست و ایران آخرت/ هر که نفرستد به عقبی، مال دنیا غافل است)، اما صائب که پدرش از تجار معتبر و معروف بود، چنین نیازی نداشت. خودش گفته:

چشم طمع ندوخته حرصم به مال هند
پایم به گِل فرو شده از بَرشکال هند
[بَرْشْکال، لغتی سانسکریت است به معنی فصل بارانی هندوستان]

پس مسأله مالی که منتفی است. اینکه بعضی (مثل شبلی نعمانی در «شعر العجم») نوشته‌اند برای سفر بازرگانی به هند رفت هم صحیح به نظر نمی‌رسد، چون در این صورت رفتن سراغ یک امیر محلی و خدمت به او معنایی ندارد. همین‌طور اگر این سفر، یک سفر سیاحتی و تفریحی بود، باز می‌شد بدون خدمت به این و آن، رفت و برگشت. دلیل سفر قاعدتاً چیز دیگری بوده. اشارات اندکی هم که در خود دیوان صائب هست همین را نشان می‌دهد که برای ایجاد تغییری در زندگی‌اش اقدام به مهاجرت کرده:

داشتم شِکوه ز ایران، به تلافی گردون
در فرامُشکدۀ هند رها کرد مرا

حاصلِ خاک مرادِ کشور هندوستان
نامرادان وطن را کام شیرین کردن است

گفتم مگر ز هند شود بختِ تیره سبز
این خاک هم علاوۀ بخت سیاه شد!

به نظر می‌رسد مسایل اجتماعی و سیاسی روی ذهن حساس این بزرگترین شاعر عصر چنین چنین افکاری ایجاد کرده. صائب در دوران افول صفویه زندگی می‌کرد، عصری که خودش در موردش می‌گفت: «جهان به مجلس مستان بی‌خِرَد مانَد». برای نمونه کافی است بدانیم که وقتی اوضاع مملکت در زمان شاه صفی دوم (پدر سلطان حسین، آخرین شاه صفوی) رو به آشفتگی رفت، در اصفهان طاعون همه‌گیر شد، در آذربایجان زلزله‌ای مهیب آمد، قزاق‌ها از شمال حمله کردند، خود شاه هم به خاطر نقرس و اعتیاد به الکل روز به روز مریض‌تر می‌شد، وزرا شور کردند و گفتند مشکل از منجم‌باشی در محاسبۀ زمان مناسب شروع سلطنت است، پس دوباره مراسم تاجگذاری تکرار شد و شاه با اسمی جدید (شاه سلیمان) به تخت نشست تا فلک را گول بزنند! صائب از چنین وزرایی شاکی است و مهاجرت را به رفتن سراغ صدور (وزرا) ترجیح می‌دهد:

در دیده‌ها اگرچه بُوَد راه هند دور
نزدیکتر بود ز درِ خانۀ صدور!

یک ماجرا هم در تذکره «ریاض الشعراء» تعریف شده. اینکه شاه سلیمان وقتی غزل صائب را خواند که:
احاطه کرد خط آن آفتاب تابان را
گرفت خیل پری در میان سلیمان را...
فکر کرد شاعر دارد او را متهم به تأثیر گرفتن از زنان حرمسرا می‌کند، عصبانی شد و تا آخر عمر با صائب سخن نگفت (تصحیح ناجی نصرآبادی، ج ۲، ص ۱۲۰۷). خیلی راحت می‌شود حدس زد که خشم و حرف نزدن شاه را عوامل حکومت ضربدر چند کردند و چه گرفتاری‌ها برای صائب ساختند!
مطالعات شبه قاره هند
بخش دوم/ پیرمحمد ملازهی در گفتگو با ايرنا گفته است اگر جنگ داخلی در افغانستان رخ دهد، شرایط برای ایران سخت می‌شود چراکه هم در مرزی‌هایش ناامنی تشدید می‌شود، هم شاهد موج جدیدی از پناهندگان خواهد بود و هم اینکه نیروهایی مانند شیعیان افغانستان، هزاره‌ها، تاجیک‌ها…
@indianstudies

منابع آمریکایی تایید کردەاند آخرین نیروهای ارتش آمریکا روز جمعه پس از نزدیک به ۲۰ سال پایگاه هوایی بگرام در افغانستان را ترک كردند.

پس از حمله آمریکا به افغانستان این پایگاه، کانون اصلی نیروهای آمریکا برای هدف قرار دادن طالبان و شکار رهبران القاعده بود و بزرگترین مقر نیروهای آمریکایی در افغانستان بود که در اوج حضور آنها تا ۱۰۰ هزار سرباز آمریکایی را در خود جای داده بود.

روز سه شنبه، شبکه خبری افغانستانی از قول یکی از سخنگوهای ارتش آمریکا که خواست نامش فاش نشود گزارش کرد، این پایگاه هوایی به کنترل نیروهای امنیتی افغان در می‌آید و به آنها واگذار می‌شود.

دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا وعده داده که خروج نیروهای این کشور از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر سال جاری میلادی پایان می‌یابد و به این ترتیب، این کشور به جنگی ۲۰ ساله در افغانستان پایان می‌دهد.
@indianstudies

مقایسه دید مردم افغانستان و مردم عراق نسبت به وضعیت کلی کشورشان پس از اشغال توسط آمریکا

موسسه افکارسنجی زاگبی
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies افغانستان در دست چه کسانی است؟
@indianstudies

کنسولگری ایران در بلخ تعطیل شد

همزمان با افزایش ناامنی‌ها در افغانستان، مقامات این کشور از تعطیلی کنسولگری‌های ایران، ترکیه و پاکستان در بلخ خبر دادند. کنسولگری‌ها بخش صدور روادید را تعطیل کرده و دیپلمات‌ها به کابل بازگشته‌اند.

پیش از این هم کنسولگری ایران، ترکیه و روسیه در مزار شریف تعطیل شده بود.
@indianstudies
دیلیپ کومار، بازیگر سرشناس هندی و یکی از بهترین بازیگران عصر طلایی سینمای هند ملقب به پادشاه تراژدی بالیوود، در سن ۹۸ سالگی درگذشت.

از میان شخصیت های مختلف، آمیتا باچان نیز با گرامی‌داشت خاطره این بازیگر، گفت: سینمای هند به دو دوره‌ی قبل و بعد از دیلیپ کومار تقسیم می‌شود.

https://www.nytimes.com/2021/07/06/world/asia/dilip-kumar-dead.html
@indianstudies
دیدار وزیر خارجه هند با ظریف

🔹وزیر امور خارجه هند که برای سفری کوتاه به تهران سفر کرده است، عصر امروز با همتای ایرانی خود دیدار و رایزنی کرد.
🔹«سوبرامانیام جایشانکار» در سفر به تهران علاوه بر دیدار با همتای ایرانی خود ، طبق برنامه پیش بینی شده با ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور منتخب نیز دیدار و رایزنی خواهد کرد.
🔸برخی از رسانه‌های خبری اعلام کردند که وزیر خارجه هند حامل پیام نخست‌وزیر این کشور برای ابراهیم رئیسی است. /ایسنا
@indianstudies
برجام، چابهار و افغانستان؛ محورهای گفت و گو وزرای خارجه ایران و هند

🔸سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند که برای تسلیم پیام کتبی تبریک دارمندرا مودی نخست وزیر هند به آیت الله رئیسی، رئیس جمهور منتخب کشورمان به ایران سفر کرده است، عصر امروز با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کرد.

🔸در این دیدار علاوه بر موضوعات دوجانبه مورد علاقه فیمابین، در مورد آخرین تحولات منطقه، و بررسی وضعیت در افعانستان، چشم اندازهای پیش روی گفتگوهای وین در مورد برجام، همکاری های مواصلاتی و ارتباطاتی از جمله همکاری ها در چابهار که به ارتقا همگرایی در منطقه می تواند کمک کند، بحث و گفتگو به عمل آمد.

🔸طرفین همچنین در مورد شرایط موجود افعانستان بر لزوم تقویت گفتگوهای بین الافغانی که به راه حل مشارکت سیاسی فراگیر همه طرف ها در افعانستان منتهی شود، تاکید کردند‌.

🔻وزیر امور خارجه هند با اشاره به گفتگوهای جاری بین دولت افعانستان و طالبان در تهران از مساعی ایران برای نزدیک کردن دیدگاه های طرفین برای رسیدن به راه حل سیاسی فراگیر تشکر کرد.

@SaMassoumi
@indianstudies

📸 دیدار وزیر خارجه هند با ابراهیم رییسی

وزیر خارجه هند در این دیدار پیام نخست وزیر هند را تقدیم سید ابراهیم رییسی رییس جمهور منتخب کرد.

سفر وزیر خارجه یک کشور برای تسلیم پیام کتبی مقام عالیرتبه کشورش به رئیس جمهور منتخب، قبل از برگزاری مراسم تنفیذ و تحلیف اتفاقی کم‌سابقه است.
@indianstudies

در تکاپوی ترمیم کابینه وزارت جدیدی در هند آغاز به کار کرد

نارندرا مودی نخست وزیر هند دستور تاسیس بیست و پنجمین وزارتخانه هند را صادر کرد. این وزارتخانه وظیفه گسترش رفاه را در هند به عهده دارد‌.

Ahead Of Cabinet Reshuffle, PM Modi Sets Up New Ministry

The ministry will work to streamline processes for ‘Ease of doing business’ for co-operatives and enable development of Multi-State Co-operatives.

Prime Minister Narendra Modi has firmed up the main contours of his much-awaited ministry expansion exercise. While he is still giving final touches to details, government insiders told that the exercise would weigh in favour of youths and women, see more bureaucrats join the government and convey a wider social and geographical representation. Further, insiders said, a new Ministry of Cooperation to provide “administrative, legal and policy framework to strengthen cooperatives” will be created with the purpose of setting up “multi-state cooperatives”.

More new ministries may be created by either carving out from existing portfolios or through amalgamation of departments.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies 📸 دیدار وزیر خارجه هند با ابراهیم رییسی وزیر خارجه هند در این دیدار پیام نخست وزیر هند را تقدیم سید ابراهیم رییسی رییس جمهور منتخب کرد. سفر وزیر خارجه یک کشور برای تسلیم پیام کتبی مقام عالیرتبه کشورش به رئیس جمهور منتخب، قبل از برگزاری مراسم…
@indianstudies
سید ابراهیم رئیسی پس از دیدار وزیر امور خارجه هند:
🔹ثبات و پایداری روابط فیمابین، به ویژه در زمینه اقتصادی در گرو تنظیم روابط، صرفا با معیار منافع تهران-دهلی‌نو است.
🔹امنیت جمعی با حضور کشورهای منطقه، از جمله ایران و هند به عنوان دو بازیگر مهم منطقه‌ای و نیز تعاملات گسترده اقتصادی از اولویت‌های مهم در روابط دو کشور است.
🔹جمهوری اسلامی ایران از ثبات، امنیت و آرامش در افغانستان حمایت می‌کند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies در تکاپوی ترمیم کابینه وزارت جدیدی در هند آغاز به کار کرد نارندرا مودی نخست وزیر هند دستور تاسیس بیست و پنجمین وزارتخانه هند را صادر کرد. این وزارتخانه وظیفه گسترش رفاه را در هند به عهده دارد‌. Ahead Of Cabinet Reshuffle, PM Modi Sets Up…
@indianstudies
برکناری ۱۲ وزیر هند به دلیل عملکرد ضعیف

🔹نخست‎وزیر هند برای ترمیم وجهه دولت خود ۱۲ وزیر کابینه را برکنار کرد و ۳ وزیر دیگر خودشان استعفا دادند.
🔹به دلیل نحوه مقابله با کرونا از دولت مودی انتقادات زیادی شده است. بیش از نصف فوتی‎های هندی کرونا در دو ماه اخیر جان خود را از دست داده‎اند.
مطالعات شبه قاره هند
بخش دوم/ پیرمحمد ملازهی در گفتگو با ايرنا گفته است اگر جنگ داخلی در افغانستان رخ دهد، شرایط برای ایران سخت می‌شود چراکه هم در مرزی‌هایش ناامنی تشدید می‌شود، هم شاهد موج جدیدی از پناهندگان خواهد بود و هم اینکه نیروهایی مانند شیعیان افغانستان، هزاره‌ها، تاجیک‌ها…
@indianstudies

آخرین تحولات افغانستان/

در حالی که تلاش ها برای حفظ هرات و شکل دهی نیروی مقاومت افزایش یافته امروز نیروهای طالبان پس از درگیری با نیروهای ارتش افغانستان دو گمرک مرزی با ایران را به تصرف خود در آوردند.

طبق اعلام مسئولان گمرک، تجارت ایران با این کشور در مرز دوغارون و ماهیرود متوقف شده است.

بعد از گمرک مرزی اسلام قلعه، گمرک مرزی ابونصر فراهی هم به دست طالبان سقوط کرد.

ایران و افغانستان داری ۳ گمرک مرزی هستند که هم اکنون ۲ گمرک مرزی در کنترل طالبان است.

در این میان تصاویری از حرکت سربازان دولتی افغانستان به سمت مرز ایران و نیز تصاویر رویارویی مستقیم نیروهای طالبان با سربازان مرزبانی ایران در نقطه صفر مرزی دست به دست شد.

طالبان بدون ‌درگیری، منطقه واخان از زیباترین مناطق افغانستان که از شرق به چین، شمال به تاجیکستان و جنوب به پاکستان منتهی می‌شود را هم تصرف کرد. ۴ عضو طالبان با یک خودرو در استقبال اهالی منطقه، وارد واخان شدند

کانال پایش آمریکا نوشته: "افغانستان شرایط پیچیده‌ای پیدا کرده است و با کنترل مرزها توسط طالبان و در صورتیکه جمهوری‌خواهان نتوانند به سرعت آنان را عقب برانند از مشروعیت خواهند افتاد.

حال باید منتظر ماند و دید که آیا اردوغان می‌تواند به فریاد جمهوریخواهان در کابل برسد و آن هم در شرایطی که قطر شریک استراتژیک ترکیه در کنار طالب‌ها ایستاده است و مشخص نیست این بلوک اخوانی چه برنامه و چه نقشه‌ای برای افغانستان در نظر گرفته است و همچنین باید منتظر ماند و دید که آیا دیگر بلوک‌های منطقه‌‌ای مانند محور مقاومت و بلکه وهابیت هم علاقه‌مند به نزاع‌های افغانستان خواهند شد و یا خسته‌تر از آن هستند که وارد جنگ نیابتی دیگر شوند!

بلوک اخوانی در قفقاز پیروز بوده است و اگر بتواند نفوذش را به شرق فلات ایران هم گسترش دهد می‌تواند برای ایران در قرن آینده پر مخاطره باشد و سایه سنگین ترک‌ها را بر ایران خواهد انداخت چون مانند ایران بر نیمی دیگر از فلات مسلط خواهند شد!"

در دومین روز نشست بین الافغانی در تهران اعلامیه دو هیات بین الافغانی منتشر شد و اعلام َشد جنگ راه حل مساله افغانستان نیست

بر اساس اعلامیه دو هیئت بین الافغانی نشست تهران، دو جانب اشتراک کنندهء بین الافغانی صلح که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مورخ ۷ و ۸ ماه جولای سال ۲۰۲۱ در شهر تهران گفتگو نمودند، درباره موارد ذیل به توافق رسیدند:

۱.هیاتها از مساعی و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در مورد تامین صلح در افغانستان و مهمان نوازی های بعمل آمده ابراز امتنان می نمایند.

۲.هر دو جانب با درک مشترک از خطرات ناشی از ادامهء جنگ و صدمه ای که از آن متوجه سلامت کشور می شود، به موافقه رسیدند که جنگ راه حل مساله افغانستان نبوده و باید همهٔ تلاش ها در جهت رسیدن به راه حل سیاسی و صلح آمیز توجیه گردند.

۳. گفتگو ها در فضای صمیمانه صورت گرفت و همه مسایل بصورت مفصل و با صراحت مطرح گردید.

۴. هر دو جانب تصمیم گرفتند مواردی را که ضرورت به مشورت و وضاحت بیشتر دارد مانند ایجاد مکانیزم گذار از جنگ به صلح دایمی، نظام اسلامی مورد توافق و نحوهء دستیابی به آن طی نشست بعدی که در نزدیکترین فرصت ممکن دایر خواهد شد مورد بحث قرار داده، به نتیجه برسند.

۵. طرفها نشست تهران را فرصت و زمینه جدید برای تقویت راه حل سیاسی معضل افغانستان می دانند.

۶. هر دو جانب حملاتی را که خانه های مردم، مکاتب، مساجد و شفاخانه ها را هدف قرار داده باعث تلفات ملکی می گردند و همچنان تخریب تاسیسات عامه را به شدت تقبیح نموده خواستار به سزا رساندن عاملین آن می گردند.

یک‌ هیات چهار نفری طالبان به دعوت دولت روسیه به ‎مسکو رفته است. شیخ شهاب الدین دلاور در راس این هیات است. محمد نعیم سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه گفته قرار است این هیات با ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای ‎افغانستان دیدار کند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هم امشب گفت: فرماندهان نظامی خواستار خروج سریع از افغانستان شدند. اهداف ما در افغانستان محقق شدند.افغان ها باید سرنوست کشورشان را تعیین کنند. رهبران افغان باید برای تعیین سرنوشت کشورشان دور هم جمع شوند. باقی ماندن ما در افغانستان یعنی تلفات بیشتر در صفوف سربازان آمریکایی. نسلی دیگر از آمریکایی ها را به جنگ افغانستان اعزام نخواهم کرد. تسلط طالبان بر افغانستان حتمی نیست و دولت افغانستان مانند هر دولتی دارای ارتش است. ورود ما به افغانستان برای نابودی بن لادن و تضعیف القاعده بود که هر دو هدف محقق شدند. تنها راه تحقق صلح در افغانستان همزیستی با طالبان است. ارزیابی اطلاعاتی که نشان دهد دولت افغانستان در مقابله با طالبان شکست خواهد خورد، وجود ندارد.

در انتها خبرنگار پرسید آيا به طالبان اعتماد داريد؟ و بايدن: سوال احمقانه اى است، مسلم است كه اعتماد ندارم.
2024/09/23 11:15:07
Back to Top
HTML Embed Code: