Telegram Web Link
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies آخرین تحولات افغانستان/ در حالی که تلاش ها برای حفظ هرات و شکل دهی نیروی مقاومت افزایش یافته امروز نیروهای طالبان پس از درگیری با نیروهای ارتش افغانستان دو گمرک مرزی با ایران را به تصرف خود در آوردند. طبق اعلام مسئولان گمرک، تجارت ایران…
@indianstudies

روزنامه گلوبال تایمز، وابسته به حزب کمونیست چین، در مقاله‌ای از خروج "شتابزده و نامسئولانه" آمریکا از افغانستان انتقاد کرده و آن را با خروج نظامیان آمریکا از ویتنام مقایسه کرده است.

این روزنامه با اشاره به تخلیه شبانه پایگاه بگرام گفته در حالی که آمریکا خود را "پرچمدار دموکراسی" می‌داند، به "منبع مهم آشوب و تروریسم در جهان" تبدیل شده است و "از افغانستان گرفته تا سوریه و عراق، آمریکا خرابی‌های بی شماری را برای جهان بر جا گذاشته و به اسم "جنگ علیه تروریسم" مجموعه‌ای از "جرایم علیه بشریت" را مرتکب شده است. وضعیت امنیتی، اقتصادی و سیاسی در سراسر خاورمیانه تحت تاثیر اشغال آمریکا قرار گرفته، گذشته از اوضاع داخلی تک تک این کشورها."
گلوبال تایمز
@indianstudies

گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با همکاری معاونت بین الملل بعثه مقام معظم رهبری برگزاری می کند:

نشست علمی "طالبان و آینده افغانستان"
سخنرانان: حجت الاسلام والمسلمین حیات الله یوسفی و آقای دکتر عبدالوهاب فراتی
دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین محمد ملک زاده
زمان: شنبه ۱۹_۰۴_۱۴۰۰ ساعت ۱۱

این نشست از طریق نرم افزار اسکایپ و لینک زیر و در فضای مجازی قابل دسترسی است.
https://join.skype.com/JONdv0BQy0Ie
@indianstudies
🔻روایت زنان مسلمان هندی که به حراج گذاشته شدند

یکشنبه هفته پیش چند زن مسلمان هندی متوجه شدند که به صورت آنلاین در معرض فروش گذاشته شده‌اند.

هنا خان، زن خلبان مسلمان هندی که نام او هم در این فهرست بود، به بی‌بی‌سی گفته زمانی که دوستش توییتی در این باره برایش ارسال کرد، متوجه موضوع شده است.

https://bbc.in/2Vorp4Z
@BBCPersian
مطالعات شبه قاره هند pinned «باتوجه به تحولات اخیر سرنوشت افغانستان چه می شود؟»
@indianstudies

نشست بین الافغانی تهران، ابتکار خوب در زمان مناسب

ایران بر خلاف دیگر همسایگان امنیت افغانستان را امنیت خود می داند. جمهوری اسلامی ایران از زمان جهاد مردم افغانستان علیه نیروهای شوروی سابق در کنار مردم و مجاهدین این کشور بوده است. تهران حتی در شرایط سخت جنگ تحمیلی حاضر نشد حمایت از مردم این کشور را رها کرده و در تمامی این سال ها میزبان میلیون ها تن از مردم شریف و مظلوم افغانستان بوده است.

⬅️ متن کامل
http://irdiplomacy.ir/fa/news/2003941/

محمد حسینی
دیپلماسی ایرانی
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies نشست بین الافغانی تهران، ابتکار خوب در زمان مناسب ایران بر خلاف دیگر همسایگان امنیت افغانستان را امنیت خود می داند. جمهوری اسلامی ایران از زمان جهاد مردم افغانستان علیه نیروهای شوروی سابق در کنار مردم و مجاهدین این کشور بوده است. تهران حتی…
@indianstudies

توانمندی ایران در اجماع‌سازی برای صلح در افغانستان

کارشناسان افغانستانی معتقدند نشست تهران هم‌زمان با افزایش تنش‌های سیاسی و نظامی در همسایه شرقی ایران برگزار شد و گام مهمی در راستای اجماع‌سازی در راستای صلح به‌شمار می‌رود.

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت افغانستان در امور صلح در گفت‌وگو با آنا: نشست‌ها و تمام اقداماتی که در راستای صلح افغانستان انجام می‌شود، با وجود اینکه طولانی و قدری فرسایشی شده، ولی با کمک متحدان و همسایگان می‌تواند تأثیرگذار بر روند صلح باشد.

سیدجعفر مهدوی، دبیرکل حزب ملت افغانستان در گفت‌وگو با آنا: نشست تهران چند روز پس از ترک ذلیلانه خاک افغانستان از سوی نظامیان آمریکایی برگزار شد و نشان داد ایران می‌تواند طالبان را به پای میز مذاکره بکشاند.

ana.press/x74nr
خبرگزاری آنا
@indianstudies

کمک‌های مخفیانه نظامی هند به افغانستان رسید

یک رسانه پاکستانی مدعی شد که دو هواپیمای حاوی کمک‌های نظامی هند بطور مخفیانه به افغانستان رسیده است.

«اکسپرس تریبون» نوشت که هواپیماهایی که مقامات را از کنسولگری هند در قندهار به دهلی‌نو منتقل کردند، در بازگشت بطور مخفیانه کمک‌های نظامی را از هند به افغانستان منتقل کردند.

این رسانه پاکستانی افزود که این هواپیماها از سری هواپیماهای ترابری C-17 است و در آخرین بار یک فروند از این هواپیما روز گذشته ساعت 5 بامداد یک محموله 40 تنی گلوله توپخانه 122 میلیمتری را به دولت افغانستان تحویل داده است.

اکسپرس تریبون در ادامه تصاویری را منتشر کرده و مدعی شد این تصاویر کامیون‌هایی است که تسلیحات هندی را در جاده‌های کابل جابجا می‌کنند.

پیش از این نیز، مقامات دولت پاکستان درباره نقش هند در روند صلح افغانستان به «اکسپرس تریبون» گفته بودند: از آنجایی که هند با افغانستان مرز مشترک ندارد، بنابراین نباید بخشی از این روند باشد.

گفته می‌شود از دلایل دیگر مخالفت پاکستان با ورود هند به روند صلح افغانستان، این است که اسلام‌آباد نقش دهلی‌نو را خرابکارانه می‌داند و مدعی است، دولت هند از خاک افغانستان برای تضعیف امنیت پاکستان استفاده می‌کند.

«معید یوسف» دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور امنیت ملی نیز در این باره به یک شبکه تلویزیونی گفته بود: ما بارها اعلام کرده‌ایم که صلح با حضور تخریبگران این روند حاصل نمی‌شود، هند هیچ منافعی در صلح افغانستان ندارد، اگر صلح در افغانستان برقرار شود وضعیت تغییر می‌کند و نفوذ هند در آنجا کاهش می‌یابد.
تسنیم
@indianstudies

مقاله نخست وزیر سابق قرقیزستان: پیامدهای سقوط أفغانستان و سیطره طالبان

در روز دوم جولای سال جاری میلادی، ارتش آمریکا، کنترل پایگاه هوایی بگرام را به ارتش و دولت افغانستان واگذار کرد. در شرایط فعلی، نیرو‌های آمریکایی و متحدان آن‌ها در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، در حال ترک افغانستان هستند و به نظر می‌رسد که خیلی زودتر از ضرب الاجل تعیین شده (۱۱ سپتامبر سال جاری میلادی) جهت خروج کلیه نیرو‌های خارجی از افغانستان، این کشور را ترک خواهند کرد.

براساس یافته‌های جدید یک اثر پژوهشی که توسط محققان "دانشگاه براون" انجام شده، حضور آمریکا به مدت بیش از دو دهه در افغانستان، مبلغی بالغ بر ۲.۳ تریلیون دلار هزینه برای آن به دنبال داشته است. در شرایط کنونی همسایگان افغانستان نظیر پاکستان، ایران، چین، هند و دیگر کشور‌های آسیای مرکزی، در حال ارزیابی این نکته هستند که حفظ امنیت و ثبات، آن هم در شرایطی که طالبان در حال قدرت گیری مجدد در افغانستان است، تا چه میزان برای آن‌ها هزینه به دنبال خواهد داشت و آن‌ها باید چه بهایی را در این مسیر بپردازند (پس از خروج آمریکا و ناتو از أفغانستان.)

در اواخر ماه ژوئن سال جاری میلادی، جامعه اطلاعاتی آمریکا در یک برآورد اطلاعاتی اعلام کرد که شش ماه پس از خروج نیرو‌های آمریکایی و ناتو از افغانستان، احتمال می‌رود که دولت افغانستان سقوط کند. این جمع بندیِ جامعه اطلاعاتی آمریکا قویا در نقطه مقابل تحلیل‌های خوش بینانه‌ای بود که دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا، پیشتر در مورد تبعات خروج آمریکا از افغانستان ارائه کرده بودند. در شرایط فعلی، طالبان توانسته بر بخش‌های قابل توجهی از شمال افغانستان تسلط یابد و شهر‌های بزرگ افغانستان نظیر "قندهار" را نیز به کنترل خود درآورد. نیرو‌های امنیتی افغانستان نیز اغلب بدون درگیری‌های قابل توجهِ نظامی، تسلیمِ پیشروی‌های طالبان شده اند.

بر اساس برخی ارزیابی‌های بین المللی (مخصوصا ارزیابی‌هایی که از سوی "تیم نظارت و رصدِ تحریم‌های افغانستان در سازمان ملل متحد" ارائه شده است)، گروه طالبان در شرایط کنونی بیش از ۷۰ درصد از قلمرو افغانستان (خارج از مناطق شهری این کشور) را در کنترل خود دارد. این گروه همچنین بر بیش از نیمی از مراکز دولتیِ منطقه‌ای افغانستان نیز کنترل مستقیم دارد.

لرزش‌های حاصل از پیروزی‌های اخیر طالبان در افغانستان، در برهه کنونی در کل منطقه احساس می‌شود. به عنوان مثال، در مناطقی که تنها چهار ساعت با "دوشنبه" پایتخت تاجیکستان فاصله دارند، درگیری‌های شدیدی رخ داده است. در ۲۰ ژوئن سال جاری میلادی، شبه نظامیان طالبان که در شمال افغانستان حضور دارند، نیرو‌های دولتی افغانستان را در قندوز محاصره کردند. این شهر، ششمین شهر بزرگ افغانستان با بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت است. سپس در ۲۲ ماه ژوئن سال جاری میلادی، طالبان پاسگاه و گذرگاه مرزی موسوم به "شیرخان بندر" که در منطقه مرزی افغانستان و تاجیکستان واقع شده را بدون هرگونه درگیری نظامی تصرف کردند.

اضافه بر این، نیرو‌های مرزبانی تاجیکستان و ازبکستان اعلام کرده اند که شماری از نیرو‌های ارتش و مرزبانی افغانستان در پی پیشروی‌های طالبان، وارد خاک این کشور‌ها شده اند. در پنجم جولای سال جاری میلادی نیز، بیش از هزار نیروی امنیتی افغان از استان مرزی بدخشان افغانستان، در پی درگیری با نیرو‌های طالبان، به خاک تاجیکستان عقب نشینی کرده اند.

جدای از همه اینها، طالبان احتمالا در روز‌ها و هفته‌های آتی بر رودخانه‌های "آمودریا" و "پنج" که افغانستان را از ازبکستان و تاجیکستان جدا می‌کنند نیز مسلط خواهند شد. با توجه به اینکه این پیشروی‌های طالبان مخصوصا در مرز‌های بین المللی افغانستان قابل توجه بوده است، احتمال اینکه طیف عظیمی از پناهجویانِ افغان در روز‌های آتی وارد کشور‌های آسیای میانه و سپس روسیه و اروپا شوند، به نحو قابل توجهی افزایش یافته است. امری که می‌تواند تبعات منطقه‌ای و بین المللی را با خود به همراه داشته باشد.

روسیه که همواره متهم به همکاری‌های مخفی با طالبان جهت تحت فشار قرار دادن آمریکا و ناتو بوده، اکنون نگرانی‌های زیادی را در مورد بی ثبات شدن منطقه آسیای مرکزی و ورای آن، در پیِ پیشروی‌های طالبان در خاک افغانستان دارد.

سرگی شویگو وزیر دفاع روسیه در واکنش به تحولات اخیر افغانستان می‌گوید: «تا پایان سال جاری میلادی، فرماندهی منطقه نظامی مرکزی باید دو هنگ هوایی را به بمب افکن‌های سوخو ۳۴M و جنگنده‌های رهگیر میگ ۳۱BM مجهز کنند.»
بدون تردید این قبیل اقداماتِ روسیه توانایی‌های آن در دفع هرگونه خطر و تهدید که با هدف بی ثبات سازی منطقه آسیای مرکزی انجام می‌شود را افزایش می‌دهند.
@indianstudies

چین نیز همچون روسیه، نگرانی‌های مشابهی در مورد اوج گیری قدرت طالبان در افغانستان دارد. ظهور مجدد طالبان در افغانستان، علاوه بر اینکه تا حدی ابتکار مشهور دولت چین با عنوان "یک کمربند، یک راه" را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند تا حد زیادی موجب تقویت برخی گروه‌های افراطی در مرز‌های غربی چین نیز شود که این مساله خود تهدیدی مستقیم علیه امنیت ملی چین است.
در شرایط کنونی، چشم اندازِ اینکه افغانستان خیلی زود به منبعی از فقرِ مفرط، مهاجرت گسترده، و بی ثباتی در منطقه تبدیل خواهد شد، به یک چالش و نگرانی اصلی برای همگان تبدیل شده است. با این حال کشور‌های آسیای مرکزی، در خط مقدمِ تاثیرپذیری از تحولات میدانی افغانستان هستند.
در این راستا، "عبدالعزیز کمیل‌اف" وزیر خارجه ازبکستان در جریان سفر اخیر خود به واشنگتن جهت رایزنی در مورد مساله افغانستان و امنیت منطقه‌ای، در مصاحبه‌ای اینگونه استدلال کرد که «تنها افغان‌ها (که طالبان نیز شامل آن‌ها می‌شوند)، قادر به مخاطب قرار دادن و حل مشکلاتِ افغانستان هستند.»
وزیر خارجه ازبکستان در سخنان خود همچنین ابراز خوشبینی کرده که در جریان تحولات اخیر افغانستان، طالبان برای نخستین بار اقدام به ارتباط گیری مستقیم با دولت افغانستان کرده که این مساله خود اتفاقی خوشایند است.
از سویی، وی با ذکر استناداتی از گروه طالبان به این نکته اشاره کرده که طالبانِ کنونی با طالبان بیست سال قبل تفاوت‌های فاحشی دارد و طالبان در پیِ ایجاد یک امارت اسلامی مستقل بدون دخالت در کشور‌های خارجی است و در این کشور بدون تردید: حقوقِ زنان، دختران، و اقلیت‌های دینی، تضمین خواهد شد. شایان ذکر است که منبع استنادات وزیر خارجه ازبکستان عمدتا منابع خودِ گروه طالبان بوده است.
بعید است که بتوانیم باور کنیم دیپلماتی نظیر عبدالعزیز کمیل اف در دامِ لفاظی‌های گروه طالبان گرفتار شده باشد. با این حال، اشاره وی به این مساله که افغانستان باید به نحو عمیق تری در اقتصاد منطقه آسیای مرکزی ادغام شود، تا حدی درست به نظر می‌رسد.
حتی طالبان نیز جذب ایده "آسیای مرکزی بزرگ" شده و می‌شوند که در نوع خود می‌تواند تا حدی برخی پویایی‌های اقتصادی دوران شکوه و عظمت "جاده بزرگ ابریشم" را بازسازی کرده به یاد آورد. با توجه به اراده قابل توجه چین جهت تعمیقِ پیوند‌های تجاری، سرمایه گذاری، و زیرساختی خود در منطقه آسیای مرکزی، این دیدگاه تا حدی امکان تحقق در عرصه عملی را دارد. با این حال، در وهله نخست باید صلح و امنیت در منطقه، مخصوصا در افغانستان، به طور کامل برقرار شود.

https://www.project-syndicate.org/commentary/afghanistan-taliban-implications-for-central-asia-china-russia-europe-by-djoomart-otorbaev-2021-07

دجومارت اوتوربایف، نخست وزیر سابق قرقیزستان
مطالعات راهبردی آمریکا
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies دیوار چین و هندوستان مقابل صادرات زعفران ایران / برگ برنده افغانستان از تحریم ایران رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران می گوید که هندوستان و چین تعرفه ترجیحی برای کالاهای صادراتی افغانستان وضع کرده‌ اند. یعنی چنانچه یک تاجر افغانستانی زعفران…
@indianstudies

کنسولگری افغانستان در هند اعلام کرده که قرار است برای نخستین بار زعفران افغانستان که پیشتر به نام زعفران هندی به فروش می‌رفت، حالا بعنوان محصول افغانستان وارد بازارهای هند شود.

به گفته این نهاد پیش از این بازرگانان هندی در جریان سال‌های متمادی زعفران را از افغانستان وارد و پس از بسته‌بندی مرغوب به نام زعفران هندی به بازار عرضه می‌کردند.

مسئولان در این کنسولگری گفته‌اند که از شش ماه به این سو تلاش‌ها را به خاطر متوقف کردن این کار آغاز کردند و در نتیجه روز گذشته شرکت میتاجی تریدنگ (Mataji Trading) در بسته‌بندی برند مشهور زعفران خود، برچسب محصول افغانستان را اضافه نمود.

به گفته مسئولان، این شرکت متعهد شده تا پس از این تمامی برندهای زعفران خود را به نام محصول افغانستان به بازار عرضه کند.

هند یکی از خریداران زعفران افغانستان است و به گفته این کنسولگری در سه سال اخیر صادرات زعفران این کشور به هند ۲۶ درصد افزایش یافته است.
بی بی سی
@indianstudies

معرفی کتاب

📚️ کتاب آموزش صفر تا صد زبان هندی و اردو

این کتاب سیصد و دوازده صفحه دارد و از دو بخش تشکیل شده؛
📌️ بخش اول مربوط به گرامر (از مبتدی تا پیشرفته)

📌 بخش دوم مربوط به جملات و عبارات پرکاربرد روزمره(خرید کردن، سفارش غذا، اقامت در هتل، سوار تاکسی و اتوبوس شدن و...)

🔊 این کتاب دارای فایل صوتی نیز می باشد که برای یادگیری تلفظ درست لغات و جملات بی نهایت مؤثر و کمک کننده است

☎️ اطلاعات بیشتر 👈 @khan_khan0
https://instagram.com/hindi_com
@indianstudies

بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۰

ایالات متحده با اختلاف دارای قدرتمندترین و پرهزینه‌ترین نیروی نظامی در جهان، چین در رده‌ی دوم، و #هند در جایگاه سوم قرار دارد.

تفاوت عمده‌ی هزینه‌ی نظامی ایالات متحده با سایر کشورها در این است که ایالات متحده خود تولیدکننده‌ی تسلیحات مدرن است و کشورهای دیگر به میزان زیادی وارد کننده‌ی سلاح‌ هستند.
کانال مطالعات اروپا
استاتیستا
@indianstudies

اصالت طالبان!


چندی پیش بود که یکی از نمایندگان مجلس ایران در توییتی از طالبان به عنوان جنبش اصیل منطقه یاد کرد ، بله اتفاقا من هم با این توصیف از طالبان موافقم ، طالبان جنبشی اصیل و ریشه دار است ، ریشه طالبان به فرهنگ تحمل ناپذیری و تکفیر و شیعه ستیزی و ضدیت با مدرنیسم بر می گردد ، مهم‌ترین جنبه طالبان که اتفاقا فرهنگ تکفیر و دیگر ستیزی شان نیز از آن ریشه می گیرد ، شیعه ستیزی است ، فرهنگی که ریشه در دوران خلافت اموی و عباسی داشته و در حجاج بن یوسف ثقفی یا متوکل عباسی ظهور و بروز یافت ، فرهنگی که شیعه کشی می کند انواع و اقسام دیگر ستیزی ها را نیز انجام می دهد ، از زن ستیزی تا دشمنی با مدرنیسم و فرقه های مذهبی دیگر از قادیانی ها گرفته تا حتی سیک ها و هندوها، ریشه فکری طالبان به طور مشخص به ابن تیمیه باز می گردد و حداقل ۷۰۰ سال سابقه نظریه پردازی دارد ، طالبان از خلا پدید نیامده و از آسمان به زمین نیافتاده است ، طالبان اتفاقا خاستگاه فکری منسجم و قدیمی و غیر قابل انعطافی دارد که قابل تغییر نیز نیست ، #طالبان گروهی #دیوبندی است ، دیوبندیسم فرقه مذهبی است که نزدیک به ۳۰۰ سال پیش در شبه قاره هند ایجاد شد و هم اکنون صدها و بلکه هزاران مدرسه مذهبی در شبه قاره هند و به ویژه پاکستان دارد و گرایش عقیدتی مسلط در میان گروه‌های تندروی پاکستانی از جمعیت علما اسلام ، گروه حقانی ، سپاه صحابه واز جمله طالبان است ،

علما مهم دیوبندی معتقدند شیعیان کافرند ، معاشرت با آنان از جمله ازدواج ، استفاده از ذبحیه،شرکت در تشییع جنازه و استمداد و طلب کمک از آنان و دفن کردن اموات شان در قبرستان مسلمانان جایز نیست ، دو گروه عمده سیاسی دیوبندی که تغذیه کننده نیروی انسانی جمعیت علمای اسلام و شبکه حقانی هستند ، طالبان در مدارس این دو گروه شکل گرفتند ، برخی از مهاجران افغانستانی که بر اثر اشغالگری شوروی در افغانستان به پاکستان پناه برده بودند ، از دوران کودکی از خانواده و نزدیکانشان جدا شده و به مدارس مذهبی دیوبندی آورده می شدند، در این مدارس آنان هیچ چیزی از تاریخ و جغرافیا و فرهنگ و حتی تاریخ و تمدن اسلامی یاد نمی گیرند و صرفا قرایت سلفی و دیوبندی از قرآن به آنان آموزش داده می شود ، طالبان از کودکی از زنان جدا شده و فهمی از جنس زن و نیز مظاهر مدرنیسم ندارند ، ویژگی مهم جمعیت علما اسلام و فرقه حقانی ، شیعه ستیز بودن آنان است که از تفکر دیوبندی شان ناشی می شود ، گروهی دیگر که از بستر دیوبندیسم برخاسته است ، سپاه صحابه است ، سپاه صحابه افکار ضد شیعی برادران طالبانی خود را با صراحت بیش‌تری ابراز می کند ، سپاه صحابه نیز هم چون داعش در آرزوی تجدید خلافت اسلامی است همان چیزی که طالبان نیز با تشکیل امارت اسلامی و امیر المومنین خواندن رهبر اولش ملاعمر و انتخاب امیر برای سرزمین های اسلامی در خارج از افغانستان در پی آن بود ، سپاه صحابه نفوذ گسترده در میان طالبان داشته و نقش کلیدی در تصرف شمال افغانستان و به ویژه مزار شریف در دهه ۱۹۹۰ داشت ، سخنان هتاکانه رهبر این جمعیت درباره حضرت امام حسین علیه السلام ، نگرش این تفکر به شیعه و مقدسات آن را به روشنی نشان می دهد ، ضیا الرحمان فاروقی رهبر سپاه صحابه گفته بود :
اگر در کربلا بودم نخستین کسی بودم که به حسین و یارانش تیراندازی می کردم چون آنان علیه سیدنا یزید بن معاویه خلیفه مسلمین قیام کرده و در میان مسلمین فتنه به پا کرده بودند ، طالبان برادران عقیدتی و فرهنگی و فکری سپاه صحابه و یاران رزم و بزم آنان هستند ، بله آنان اصالت دارند ، اصالتی تکفیری و ناصبی و ضد شیعه و ضد زن و ضد مدرنیسم و در ستیز با زبان و شعر و ادب پارسی ، دشمن با سنت و فرهنگ و شعایر فرهنگی از مجسمه گرفته تا موزه و آرامگاه و جشن و نوروز و عاشورا

محمدعلی بهمنی قاجار
@indianstudies

وبینار «آینده زنان در تحولات افغانستان» برگزار می‌شود

دوشنبه 28 تیرماه 1400

ساعت 16 الی 18

https://b2n.ir/q10979
@indianstudies

گروه مطالعات مسايل هيدروپليتيك خاورميانه برگزار مي نمايد ؛

🔺 موضوع سخنرانی ؛

هیدروپلیتیک ایران و افغانستان: یک تحلیل سیستمی، یک راهکار سازنده

🔹 با حضور و تحليل ؛

دكتر محمد رضا شهبازبگيان (عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس)

زمان ؛ روز پنج شنبه ٣١ تيرماه ١٤٠٠ ساعت ١٨

🔆 لينك ؛

https://engage.shatel.com/b/ime-4br-yzx-pxf
2024/09/23 09:17:34
Back to Top
HTML Embed Code: