Telegram Web Link
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies فاجعه انسانی در جنوب آسیا سازمان صلیب سرخ جهانی با هشدار نسبت به وقوع فاجعه انسانی در جنوب آسیا خواستار اقدامات فوری برای جلوگیری از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در این منطقه شد. در حالیکه آمار کلی مبتلایان ویروس کرونا از مرز ۲۰ میلیون…
@indianstudies

کرونا در هند همچنان جولان می دهد

تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند در آستانه 25 میلیون نفر قرار گرفت. درحال حاضر مبتلایان کرونا در این کشور آسیایی به 24.68 میلیون رسیده و به گفته وزارت بهداشت هند تعداد تلفات این ویروس نیز به 270284 نفر رسیده است.

رئیس سازمان بهداشت جهانی در ژنو اعلام کرد که دومین سال کرونا در دنیا قرار است مرگبار تر از سال قبل باشد و وضعیت هند به یک نگرانی عمده تبدیل شده است.

البته روز گذشته اخبار خوبی نیز از برخی مناطق هند مخابره شده است. مسئولان محلی در دهلی نو با ایجاد بانک اکسیژن تلاش می کنند به بیماران کرونایی نیازمند به اکسیژن در خانه های شان کمک بکنند و قصد دارند به زودی در اکثر مناطق دهلی نو چنین بانکی را برای ارائه کپسول های اکسیژن به بیماران کرونایی ایجاد بکنند.

در ایالتهایی که در ابتدا شاهد افزایش مبتلایان بوده‌اند، مانند ایالت ماهاراشترا و دهلی، پس از اعمال شدیدترین تدابیر کنترلی و قرنطینه موارد ابتلا به طور مستمر درحال کاهش است.

موارد ابتلا در ایالت گجرات نیز پس از چهار هفته به زیر 10 هزار مورد کاهش یافته اما کارشناسان بهداشتی هشدار داده‌اند که هرگونه بی توجهی و سستی در اعمال سیاست‌های کنترلی تا زمان بازگشت به آمار در اواسط فوریه باعث بروز فاجعه ای دیگر خواهد شد.

افزایش مرگ و میرها در بسیاری از روستاها باعث تلنبار شدن اجساد و چند برابر شدن هزینه مراسم سوزاندن جسد شده است.

"ناونینت سهگال" سخنگوی ایالت "اوتار پرادش" در روز جمعه گزارش رسانه‌های محلی برای جمع آوری حدود 2 هزار جسد از قربانیان احتمالی کرونا در ایالت‌های "بیهار" و "اوتر پرادش" را رد کرد. سهگال افزود: ما هر از گاهی 10 تا 20 جسد را جمع‌آوری می‌کنیم. وی گفت: براساس آئین هندو برخی از ساکنان روستاهای اطراف رودخانه جنازه مردگان خود را در دوران خاص مذهبی نمی‌سوزانند.

نخست وزیر انگلیس گفت: شیوع کروناویروس هندی می تواند روند تسهیل محدودیت های کرونایی در کشور را مختل سازد. "بوریس جانسون" نخست وزیر انگلیس با بیان اینکه سویه جهش یافته کرونا در هند می تواند روند برداشتن محدودیت ها از ۲۱ ماه ژوئن در کشورش را با اختلال جدی مواجه سازد، تاکید کرد: اگر این سویه از ویروس از قدرت سرایت بیشتری برخوردار باشد با شرایط سخت تصمیم گیری در مورد کاهش محدودیت ها مواجه خواهیم بود.
@indianstudies

ببر کاغذی شبه قاره

بخش اول/
دولت نارندرا مودی در چند ماه گذشته یکی از محبوب‌ترین دولت‌ها در تاریخ هند بود؛ اکنون اما نظرسنجی‌ها نشان از واقعیتی دیگر می‌دهند. نخست‌وزیر و دولت او اکنون با موجی از انتقادات از سوی رسانه‌ها، توبیخ‌های سنگین از سوی دادگاه‌های عالی، مخافت‌های شدید از سوی تحلیلگران و سطح بالایی از خشم عمومی در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو است. نشریه اکونومیست، دولت ناکار آمد هند را ببر کاغذی توصیف کرد و روند بحران برای دولت مودی را افزایشی دانست.

با همان سرعتی که شمار موارد ابتلا به ویروس رو به فزونی می‌گذارد، محبوبیت دولت نیز در جهت مخالف در حال کاهش است. انتقاداتی که از هند به گوش می‌رسد، تنها نشانه‌ای دال بر عدم موفقیت مکرر دولت درخصوص موج دوم ابتلا به کووید-۱۹ که متخصصان بهداشت دولت نیز به آن اذعان داشتند، نیست. این انتقادات حتی به سادگی متوجه تلاش مودی و تیمش برای واکنش به بلایی که بر هند نازل شده است، نیستند. هندی‌ها به دریافت حمایت ناچیز و زیست در اوضاع بی‌‌سامان عادت کرده‌اند. اما اکنون احساس می‌کنند که به‌طور کامل رها شده‌اند، این حس به‌ویژه در طبقه متوسط که از نظر سیاسی پرصداترین بخش از جامعه است، به گوش می‌رسد. شرایط همه‌گیری در هند همچنان در حال بدتر شدن است. در پنجم ماه می، ۴۱۲هزار نفر به کووید مبتلا شدند که رکورددار بالاترین میزان ثبت شده است. نیمی از موارد ابتلا به کووید در جهان، در هند ثبت شده است. تعداد مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در ماه مارس ۳ برابر شده و در آوریل ضریب آن ۱۰برابر شده است. بالغ بر یک‌چهارم از تست‌های گرفته شده در هند، مثبت است و این آمار در ماه گذشته بیشتر هم شده است. این در حالی است که موج دوم کرونا در این کشور به اوج نرسیده و در حال حاضر یک چهارم از هندی‌ها پس از ابتلا، جان خود را از دست می‌دهند و این تنها آماری است که از سوی دولت منتشر می‌شود. هر کشوری که دچار چنین ویرانی در این ابعاد شود به اندازه کافی، کشوری افتضاح است. با وجود اینکه تعداد رسمی مرگ‌ومیر در هند افزایش داشته اما درباره صحت ارقام منتشرشده، شبهاتی وجود دارد؛ چراکه شواهد اپیدمیولوژیک و روایت‌های منتشرشده خبر از فاجعه‌ای گسترده‌تر می‌دهد. روزنامه‌نگاران در سراسر هند خبر از مواردی می‌دهند که در آن، آمار رسمی، کمتر از شمار اطلاعات جمع‌آوری‌شده از بیمارستان‌ها، جسدهای معدوم‌شده و مجالس ترحیم است. در مناطق روستایی که دوسوم از جمعیت هند در آن ساکن هستند، انجام مراقبت‌های بهداشتی و تهیه اطلاعات دشوارتر است.
بخش دوم/

مودی در ماه مارس و آوریل بیشتر انرژی خود را صرف کمپین انتخاباتی در یک ایالات در بنگال غربی کرد، به جای آنکه تلاش‌های خود را برای این بحران افزایش دهد. او در پاسخ به افشاگری مبنی‌بر اینکه دولت او در باب دسترسی به واکسن محاسبات اشتباهی انجام داده، به خودنمایی روی آورد و از آغاز فستیوال واکسیناسیون سخن گفت. از زمان آغاز این فستیوال، شمار افرادی که واکسینه می‌شوند به نصف کاهش یافته؛ چراکه واکسن در این کشور دچار کمبود است. مودی در ۲۰ آوریل و با تاخیر زیاد، نسبت به محدودیت‌ها هشدار داد و خواستار آزمایش و جداسازی افراد مبتلا شد. با وجود آنکه زمان برای هرگونه اثرگذاری این دست اقدامات، از دست رفته است اما بسیاری از شهرهای بزرگ و ایالات‌های هند قرنطینه شدند

این بحران سبب شد تا مودی سیاست‌های شرم‌آور خود را تغییر دهد. کمپین واکسیناسیون هند که در ماه ژانویه به‌عنوان بزرگ‌ترین و سخاوتمندانه‌ترین طرح واکسیناسیون شناخته می‌شد، به سرعت در حال بازنگری و تنظیم است. پس از آنکه به‌دلیل کمبود‌های داخلی، صادرات واکسن ممنوع اعلام شد، دولت اعلام کرد که بخش خصوصی و استان‌ها باید نیمی از بار واکسیناسیون را به دوش بکشند. به‌رغم آنکه «اتکا به خود» از عناصر اصلی هند جدید است؛ اما نخست‌وزیر، سیاست رد کمک‌های خارجی دولت‌های پیشین را کنار گذاشت و از کمک‌های پزشکی ارسالی از سوی ۱۲کشور خارجی از جمله دستگاه‌های اکسیژن استقبال کرد. فاجعه اما برای دولت مودی با بدشانسی و بدفرجامی توام بوده است. افکار عمومی که از سویی در ابعاد گسترده با غم و اندوه دست و پنجه نرم می‌کند، از سوی دیگر با خبرهای مکرر از ناکارآمدی‌های دولت روبه‌رو است. به تدریج مالیات‌های محلی حذف یا کاهش یافت و مالیات دستگا‌ه‌های اکسیژن که ابزاری حیاتی است از ۲۸درصد به ۱۲درصد کاهش پیدا کرده است. کارخانه‌های ساخت تانکرهای گاز در ایالت گجرات که از اکسیژن در خط تولید استفاده می‌کنند، تعطیل شدند تا دولت بتواند اکسیژن را به بیمارستان‌ها برساند. در این میان نمایش رفتارهای خصمانه دولت هند نیز تکان‌دهنده است. دهلی که بیمارستان‌های آنان کاملا پر شده و ایالات دولتی محسوب می‌شود به مثابه کودکی گریان است؛ چراکه به شدت به اکسیژن نیاز دارد. با وجود آنکه قانون منع رفت و آمد در پایتخت برقرار است، اما مودی با ارائه مجوزی ویژه، دستور ادامه پروژه ۶/ ۲میلیارد دلاری برای بازسازی ساختمان‌های بزرگ دولتی از جمله محل اقامت زیبای نخست‌وزیر را صادر کرده است. در همین حال، وزیر ارشد استان اوتار پرادش نه تنها کمبود اکسیژن برای بیش از ۲۲۵میلیون نفر از مردم فقیر را رد کرده، بلکه اعلام کرده است که افراد و بیمارستا‌ن‌هایی که «شایعات» کمبود اکسیژن را منتشر می‌کنند، تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت. در صحنه‌ای که از سوی یگ گروه خبری- تحقیقاتی با نام «نیوزلندری» ضبط شده، مردی که خواهرزاده خود را در بیمارستانی در شمال غربی اوتارپرادش از دست داده است، می‌گوید: «این دولت عقل خود را از دست داده است. آنها دم از ابرقدرتی می‌زنند؛ اما کدام ابرقدرتی است که از یافتن اکسیژن برای مردم خود عاجز است؟» بی‌شک انتخابات، صحنه آزمون واقعی برای مودی و حزب بهاراتیا جاناتا است. او تا سال ۲۰۲۴ برای انتخابات ملی فرصت دارد که این زمان مناسبی برای جبران آسیب و درست کردن چهره اوست. با این وجود نشانه‌های اولیه حاکی از خبرهای خوبی برای او نیست؛ چراکه در انتخابات ملی که نتایج آن در دوم ماه مه ‌اعلام شد، از چهار جایگاه، تنها یک جایگاه سهم حزب بهاراتیا جاناتا و متحدانش شد. این حزب واضح‌ترین شکست را در بنگال غربی خورد که برای پیروزی در آن بسیار تلاش کرده بود. این انتخابات یک رفراندوم درباره نحوه مدیریت مودی در مواجهه با همه‌گیری نبود. بسیاری از رای‌دهندگان بنگال از رویکرد و تعصب حزب بهاراتیا جاناتا بیزارند؛ چراکه به هندی‌زبانان و رهبران مذهبی ساکنان بنگال به چشم بیگانگان فرهنگی نگاه می‌کنند. رای گیری در هشت مرحله انجام شد و این به آن معناست که بسیاری از آرا پیش از شعله‌ور شدن موج دوم ثبت شده بود. در اوتار پرادش انتخابات در سطح روستایی به سوی کاندیداهای مخالف با حزب بهاراتیا جاناتا متمایل شد که یکی از آنان واراناسی، حوزه انتخاباتی مجلس مودی بود.
دنیای اقتصاد
@indianstudies

چرا اینقدر در شبکه های اجتماعی هندی ها از اسرائیل و صهیونیست ها دفاع می کنند؟

مسئله ای که باعث می شود از درون هند صدای حمایت از اسرائیل و صهیونیسم بیشتر از جریان های رقیب در شبکه های اجتماعی شنیده شود بیش از هرچیزی به وضعیت و ویژگی های مشترک و مشابه دو دولت و تاثیرگذاری آن بر افکار عمومی بر می گردد.

معنای این سخن این است که در دنیای واقع در حال حاضر حزب بی جی پی قدرت را در هند قبضه کرده است و ماهیت این حزب ریشه در اندیشه های افراط گرایانه و ملی گرایی تند هندوئیسم و هیندوتوا دارد. این حزب و رهبران معنوی آن در آر اس اس مانند موهان باگوات و رهبران سیاسی مانند یوگی ادیانات و نخست وزیر قدرت طلب نارندرا مودی ایده مشترک استفاده ابزاری از دین برای تصاحب قدرت را در هند دنبال می کنند. از این جا رگه های شباهت هند با اسرائیل که دولتی مبتنی بر اندیشه های افراط گرایانه مدعی یهودیت است روشن می‌شود.

در هند مودی اولویت با اندیشه‌های هندویی است به این معنا که نه تنها مسلمانان، که خطر حضور آنها در صحنه سیاسی مبتنی بر ادعای جدایی طلبی در زمان تقسیم شبه قاره و شکل گیری پاکستان همواره آنان را در ردیف دوم نگهداشته است، بلکه سایر اقلیت های کم جمعیت تر از جمله مسیحیان سیک ها، بودایی ها و جین ها را به حاشیه می راند و از سنت تاریخی هند که سکولاریسم و بی‌طرفی مذهبی است فاصله گرفته است.

مورد دیگر نگاه مسلط دولت از زاویه اقتصادی و سیاست داخلی است که هر دو در چارچوب راست افراطی تعریف می شوند. هند اگرچه امروزه نگاه بسندگی اقتصادی دارد اما زنجیره تعاملات اقتصادی-دفاعی آن با اروپا و آمریکا همانند روابط پر رنگ و جدانشدنی اسرائیل با ایالات متحده و اروپایی ها است.

مورد دیگر به رویارویی این دو با اسلام و مسلمانان بر می گردد. ادبیات هندوئیسم در هند نگاه منفی نسبت به اسلام و دوره حکمرانی مسلمانان در هند را پرورش داده است چرا که در یکی از اندیشه های خود باور دارد که بسیاری از هندوها به اجبار یا با تهدید و ارعاب مسلمان شدند. در خصوص اسرائیل هم که مشخص است این رابطه سراسر پر تنش در دهه های گذشته به بغض نسبت به مسلمانان مبدل شده است. اینان خود را قربانی می دانند اولی خود را قربانی اسلام‌گرایی و دومی خود را قربانی نگاه ضد یهودیت یا آنتی سمیتیسم.

شایان توجه است در هند جمعیت دویست میلیونی مسلمان حضور دارد که اگر صدای آن شنیده شود توان جهت دهی حامیانه نسبت به فلسطین و مقاومت را دارد. اما به دلیل عقب نگه داشته شدن از سوی دولت، فقدان شبکه سازی، ضعف بنیه مالی و وضعیت شکننده اقتصادی و نرخ بالای بی سوادی این جمعیت قادر نبوده است به مانند جمعیت طرفداران اسرائیل در شبکه های اجتماعی حضور یابد.

مسئله دیگر وجود جمعیت هندی هایی است که نگاه مثبتی به قضیه فلسطین دارند و دنباله رو سنت حزب کنگره و شخص نهرو یعنی جهان سوم گرایی، بیطرفی بین دو قطب و نگاه حمایتی نسبت به مستضعفین و مظلومین هستند. اینان هم اغلب نگاه گفتگو بر سر دو دولت را در مورد اراضی اشغالی پی می گیرند.

نکته حائز اهمیت این است که اگرچه هند سالها دارای رابطه مخفیانه با اسرائیل بوده اما در رسانه ها قویا در کنار فلسطین می ایستاده است. اما روابط کنونی رسمی که از طریق پرونده‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، دفاعی و فناوری مدام در رسانه‌ها تبلیغ می‌شود و طیف های وسیع جامعه را در بر می‌گیرد موضوع جدیدی است که در این یک دهه اخیر اتفاق افتاده است و حتی فعالان رسانه ای هندی را متاثر ساخته است.
@indianstudies

دیدار سفیر پاکستان با دکتر نیلی احمدآبادی

رحیم حیات قریشی، سفیر پاکستان در ایران، در دیدار با دکتر محمود نیلی احمدآبادی با استقبال از ایده «تبادل دانشجو»، خواستار توسعه همکاری دانشگاه تهران با دانشگاه‌های پاکستان شد.

در این جلسه سفیر پاکستان ضمن ابراز خرسندی از حضورش در دانشگاه بزرگ تهران، داشتن زیرساخت‌های آموزش الکترونیک را در این دانشگاه ستودنی دانست و همچنین از ایده تبادل دانشجو نیز استقبال کرد. وی همچنین با ابراز تشکر از دانشگاه تهران در خصوص همکاری‌های قبلی با دانشگاه‌های پاکستان، به برگزاری مشترک کنفرانس ایران و کشمیر با همکاری دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران اشاره کرد.

سفیر پاکستان در بخشی از سخنان خود با اشاره به تمایل سفارت پاکستان به فعالیت کرسی زبان اردو در دانشکده زبان‌های خارجی دانشگاه تهران خواستار همکاری دانشگاه در این خصوص شد.

معاون بین‌الملل دانشگاه همچنین با پیشنهاد طرح اعطا مدرک مشترک، از دانشجویان پاکستانی خواست تا در قالب این طرح وارد دانشگاه تهران شوند.

در این جلسه همچنین درباره راه‌اندازی کرسی زبان اردو در دانشکده زبان‌های خارجی و تأمین استاد و منابع علمی لازم، ارائه بورس برای دانشجویان زبان و ادبیات اردو در دانشگاه تهران از سوی سفارت پاکستان، اهدای کتاب به گروه زبان و ادبیات اردو از سوی سفارت پاکستان و راه‌اندازی اتاق مطالعات پاکستان در دانشکده زبان‌های دانشگاه تهران بحث و تبادل‌نظر شد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies بازگشت هند به نفت ایران مقامات هندی اعلام کردند که دهلی نو برای حفظ منافع انرژی خود و همچنین مقابله با قیمت بالای نفت خام از سوی سازمان تولید کنندگان نفت (اوپک) قصد دارد واردات نفت خود را از کشورهای ایران و ونزوئلا از سر گیرد. بر همین اساس…
@indianstudies

پالایشگاه‌های هندی برای از سرگیری واردات نفت ایران آماده می‌شوند

مقاماتی از بزرگترین پالایشگاه‌های هند که سومین مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان است به رویترز خبر دادند با قوت گرفتن احتمال بازگشت قانونی ایران به بازارهای نفت جهان هند برای واردات نفت از ایران جا باز می‌کند.

ایندین اویل انتظار دارد خرید محموله های تک را کاهش دهد و می تواند در سال مالی جاری به راحتی حدود ۱۴.۶ میلیون بشکه نفت ایران را فرآوری کند؛ شرکت ایندین اویل قصد دارد ۵۶ درصد از وارداتش در سال مالی جاری را از طریق قراردادهای بلندمدت انجام دهد.

قبل از وضع تحریم‌های ضد ایرانی جدید، هند بعد از چین دومین بازار بزرگ نفت خام ایران بود. بر اساس این گزارش پالایشگاه‌های هند واردات نفت از ایران را چندین ماه پس از اعمال تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران قطع کردند.
@indianstudies
🔻طوفان یاس در هند ۱۵۰ هزار نفر را آواره کرد

🔹تاکنون ۸ نفر در دو کشور هند و بنگلادش به دلیل وقوع سیل، رانش زمین و سقوط درخت جان خود را از دست داده‌اند.

🔹طوفان یاس از روز چهارشنبه وارد خلیج بنگال شد و ایالت بنگال غربی در هند و بخش‌هایی از کشور بنگلادش را درنوردید.

🔹در مناطق ساحلی بنگال حداقل ۲۵ هزار خانه مسکونی کاملا تخریب شده و ۱۵۰ هزار نفر آواره شده‌اند.

🔹مقامات هندی اعلام کردند هنوز هم حدود ۵۰۰ هزار نفر در اردوگاه‌های نجات حضور دارند تا آب گرفتگی و سیل ناشی از این طوفان فروکش کند.

🔹کمتر از دو هفته پیش، یک طوفان شدید غرب هند را درنوردید و ۱۵۵ نفر را به کام مرگ کشاند/ ایرنا
@indianstudies
🔴بانک HDFC هند ، بیت کوین را یک موج زودگذر، به عنوان یک راهکار مبارزه قانونی با محدودیت ها می داند.

🔴بانک HDFC ، بزرگترین وام دهنده خصوصی هند ، اظهار داشت که بیت کوین و سایر رمزارزهای پایه، یک موج زودگذر و بسیار ناپایدار برای کسب مقبولیت همگانی است.

🔴بسیاری از وام دهندگان خصوصی ، از جمله بانک ICICI ، دومین بانک بزرگ هند، خدمات مبادلات رمزنگاری محلی را متوقف کرده اند. طبق برخی گزارش ها ، بانک رزرو هند (RBI) بانک ها را تشویق کرده است تا روابط خود را با صرافی ها کاهش دهند.
https://www.coindesk.com/india-hdfc-crypto-fad
@indianstudies
‏توافق ‎روسیه و ‎پاکستان برای خط لوله انتقال ‎گاز

این توافق که دیروز به امضای وزرای انرژی دو کشور رسید خط لوله ۱۱۰۰ کیلومتری است که قرار است سالانه در حدود ۱۲/۵ میلیارد مترمکعب ‎گاز طبیعی را از روسیه به پاکستان انتقال دهد.
ایران از این خط لوله مهم انرژی بیرون ماند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ⁠⁠ #ipaidabribe #من_رشوه_دادم یک وبسایت هست در زمینه اعلام رشوهای پرداختی توسط شهرواندان! ⁠⁣این وبسایت تلاش می‌کند تا به صورت خودجوش تمام #رشوه هایی که در ایالت‌های مختلف و شهرهای مختلف پرداخت شده رو به صورت برخط نشون بده به صورت کلی درکشورهای…
@indianstudies

نقش مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد در کاهش فساد در کشور هند

ارزش‌ها و اصول دموکراسی همچون شفافیت، پاسخگویی، حاکمیت قانون و حسابرسی، قاعدتا تناسبی با «فساد» ندارند. اجرای صحیح آن باید مانع فساد شود، چرا که مسوولان وقتی خود را پاسخگو بدانند و مطلع باشند که قوانینی همچون «دسترسی آزاد به اطلاعات» این امکان را به مردم می‌دهد تا بر عملکردها نظارت کنند و با گزارش‌دهی موارد فساد، زمینه برخورد قضایی با مفسدان را مهیا کنند، در رفتار خود احتیاط و دقت بیشتری می‌کنند. در عالم واقع اما، همیشه این اصول به خودی خود نمی‌توانند مانع از فساد شوند، چرا که دست‌کاری در اطلاعات، مانع تراشی در دسترسی عموم به قوانین و اطلاعات و … این امکان را به افراد و سازمان‌های دولتی می‌دهد تا به دور از چشم رسانه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد، از قدرت در راستای منافع شخصی استفاده کنند.

سازمان‌‌های مردم نهاد در دنیا، با درک این واقعیت و با خلاقیت و ابتکار، توانسته‌اند، اهداف پروژه‌های ترویجی خود را محقق سازند. «رکن پنجم» یکی از این پروژه‌های موفق است که با خلاقیت منحصر به فرد، توانسته جنبش ضد فسادی گسترده در #هند ایجاد و موفقیت‌هایی کسب کند.

تاریخ به ویژه تاریخ هند به ما نشان داده که وقتی مردم در برابر بی‌عدالتی یا اشغال خارجی قرار می‌گیرند از نیروی زیادی برخوردار شده و کسی را یارای ایستادگی در برابر قدرت مردم نیست. اما آیا این نیرو می‌تواند با دشمن موذی‌تری همچون «فساد» هم مبارزه کند؟

هند یکی از همین دموکراسی‌ها است که به‌رغم به رسمیت شناختن اصول و ارزش‌های دموکراسی، فساد در آن فراگیر بود و حتی دموکراسی حاکم بر این کشور، مبارزه با فساد را آسانتر نمی‌کرد. فساد اداری، تقریباً در هر گوشه و کنار بوروکراسی یا حکومت اداری گسترده هند، قابل مشاهده بود. در سال‌های اخیر این وضعیت به حدی بد شده بود که تقریبا نیمی از جمعیت هند، تجربه پرداخت مستقیم رشوه را داشته‌اند.

در سال ۲۰۱۱، براساس گزارش سازمان شفافیت بین‌الملل، شاخص ادراک فساد در هند، این کشور را در رتبه ۹۵ در میان ۱۸۳ کشور قرار می‌داد و نمره آن ۳.۱ از ۱۰ ارزیابی شده بود. در آن مقطع شاید نمی‌‌شد هزینه‌های فساد گسترده در این کشور را دقیق ارزیابی کرد. برخی منابع تخمین می‌زندند که مقامات دولتی، سالانه بیش از ۱۸ میلیارد دلار پس‌انداز دارند. برخی دیگر تخمین می‌زدند که اقتصاد زیرزمینی هند، تقریبا با نیمی از کل تولید ناخالص داخلی این کشور یا رقمی معادل ۶۴۰ میلیارد دلار برابری می‌کند. «رشوه» تعیین کننده تصمیم مقامات دولتی بود و حتی در پاره‌ای موارد، فساد سبب بروز خشونت در این کشور می‌شد.

در این مقاله می‌خوانیم که چگونه «رکن پنجم» که یک سازمان‌ مردم‌نهاد جدید است توانست با طرح‌های ابتکاری، با فساد در کشور هند مقابله ‌کند و مبارزه با فساد را به یک امر همگانی تبدیل کند.

ابتکار روپیه صفر

نهادهای مردمی در کشور هند علیه فساد بپا خاسته‌اند. ایجاد وحدت و همبستگی در برابر فساد برای گسترش ظرفیت‌های غیر خشونت آمیز جنبش رکن پنجم در هند، بسیار مهم است. لذا رکن پنجم، وحدت و همبستگی را رمز ماندگاری می‌داند.

این سازمان برای تقویت حس همبستگی دست به ابتکار جالب توجهی زده است. آنها با انتشار ۲ میلیون اسکناس روپیه صفر، دقیقا به شکل یک روپیه واقعی که روی آن نوشته شده «قول می‌دهم نه رشوه بگیرم و نه رشوه بدهم» و توزیع آن میان شهروندان کوشیده‌اند یک فضایی عمومی علیه رشوه ایجاد کنند و از شهروندان خواسته‌اند وقتی با تقاضای رشوه روبرو شدند از این اسکناس‌ها استفاده کنند.

آنها اسکناس را برگزیده‌اند چون آن را نمادی قدرتمند می‌دانند که عدم تمایل افراد به فعالیت‌های غیرقانونی را نشان می‌دهد. اما پیام پنهان این اقدام که می‌تواند بسیار مهمتر باشد، این است که ما تنها نیستیم، کل جامعه پشت سرمان ایستاده است!

برگرفته از نوشته Matt Mulberry
تهیه و تدوین: مدرسه پرتو
https://bit.ly/3ySBnLx

🔻🔻 مقاله کامل 🔻🔻
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies نشست استانبول به تعویق افتاد نشست استانبول احتمالا با دست بالای طالبان در شرکت نکردن به تعویق افتاد. چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه گفته است که کنفرانس صلح افغانستان که قرار بود در این روزها در ترکیه برگزار شود به بعد از ماه رمضان موکول شده…
@indianstudies

بار دیگر ادامه گفتگوهای صلح

وزارت دولت در امور صلح می‌گوید که قرار است رئیس و اعضای هیات گفتگوکننده دولت افغانستان، روز سه ‌شنبه به منظور از سرگیری گفتگوهای صلح با طالبان راهی دوحه پایتخت قطر شود. انتظار می‌رود دور جدید گفتگوهای صلح پس از یک توقف طولانی دوباره از سر گرفته‌شود.

مقام‌های شورای عالی مصالحه ملی خبر می‌دهند که پیشرفتی در روند صلح صورت گرفته و شورای عالی دولت که نقش مهمی در تعیین سمت‌وسوی دولت خواهد داشت تا پایان هفته جاری تشکیل خواهد شد. قرار است این شورا متشکل از رهبران عالیرتبه سیاسی افغانستان باشد که در مورد آینده کشور قدرت تصمیم‌گیری داشته باشند.

در همین حال حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان در کابل گفت، صلح باید از یک پروژه خارجی به یک روند ملی تبدیل شود. وی گفت یکی از دلایلی که ما به صلح نرسیده ایم این است که روند صلح روندی ملی نیست و طالبان و طرف جمهوری باید برای ملی کردن این روند و پایان دادن به جنگ در افغانستان تلاش کنند!.

وزیر امور خارجه هند جیشانکار هم می گوید کشورش نقش اساسی در روند صلح و آینده افغانستان دارد و اکنون با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، کل منطقه نگران آینده این کشور هستند.
@indianstudies
بانک مرکزی هند در یادداشتی اعلام کرد که بیت کوین و صرافی های ارزهای دیجیتال ممنوعیتی ندارند و بانک‌ها نیز می‌توانند با رعایت قوانین احراز هویت به ارزهای دیجیتال ورود کنند.
@indianstudies
هند در سال گذشته شديدترين ركود را از زمان استقلال تاكنون تجربه كرد

اقتصاد هند در سال ٢١-٢٠٢٠ حدود ٧.٣ درصد كوچك شد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies بازخوردها به حادثه تروریستی کابل انفجار تروریستی روز گذشته مقابل مدرسه دخترانه «سیدالشهدا» واقع در منطقه شیعه‌نشین شهر کابل به شهادت ۵۸ دانش‌آموز و زخمی شدن بیش از ۱۵۰ تن منجر شده است که بیشتر آنان از دانش آموزان هستند. دولت افغانستان طالبان…
@indianstudies

بورسیه تحصیلی دانشگاه الزهرا ایران برای دختران دشت برچی کابل

دانشگاه الزهرا ایران از تصویب طرح اختصاص ۵۰ بورسیه برای تحصیل دختران افغان خبر داده است.

براساس این طرح ۵۰ بورسیه به دانش‌آموزان مدرسه سیدالشهدای کابل در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد همه رشته‌های دانشگاه الزهرا و ۵ بورسیه "مریم میرزاخانی" مخصوص تحصیل در رشته ریاضی این دانشگاه اختصاص یافته است.

این طرح در پی انفجار خونین مکتب دخترانه سیدالشهدا و به منظور حمایت از تحصیل دختران افغان تصویب شده است.

حدود یک ماه در اثر یک انفجار در نزدیکی مکتب سیدالشهدا در کابل دستکم ۱۰۰ نفر کشته و ۱۶۰ نفر دیگر زخمی شدند. اغلب قربانیان این رویداد دانش‌آموزان مکتب سیدالشهدا بودند.
ایسنا
@indianstudies

برای اولین بار مقامات هندی با طالبان ارتباط برقرار کردند

روزنامۀ هندوستان تایمز سه شنبه گزارش داد که این ارتباطات بیشتر از سوی مقامات امنیتی هند، پیش برده می‌شود. دهلی در گذشته از هر گونه تعامل مستقیم با طالبان خودداری می‌کرد و برقراری این تماس‌ها چرخش بزرگ در مواضع هند در قبال طالبان است.

در گزارش هندوستان تایمز آمده است که تماس مقامات امنیتی هند با طالبان از چند ماه پیش آغاز شده و هنوز در مرحله اولیه قرار دارد.
تسنیم
@indianstudies

پاکستان در آستانه تصویب بودجه جدید

پاکستان که این روزها برای تدوین بودجه سال مالی جدید خود به شدت تحت فشار صندوق جهانی پول برای پذیرفتن شرایط این نهاد است، اعلام کرده اسلام‌آباد نیازمند کمک‌های نظامی واشنگتن نیست و هیچ تصمیمی نیز برای کسب امتیاز از صندوق بین المللی پول ندارد.

منابع رسمی پاکستان روز شنبه با اشاره به جلسه پارلمان ملی برای ارائه لایحه بودجه سال مالی جدید این کشور گفتند: لایحه بودجه ۸ تریلیون و ۴۸۷ میلیارد روپیه‌ای (معادل تقریبا ۵۳.۹۳ میلیارد دلار) به مجلس ملی پاکستان ارائه شد.

در لایحه بودجه پاکستان برای سال مالی جدید، ۶.۲ درصد به میزان بودجه دفاعی-نظامی این کشور نسبت به سال مالی جاری افزوده شده است، درحالی که این افزایش پیشنهادی در بودجه در مقایسه با آنچه نیروهای مسلح پاکستان در بودجه سال‌های اخیر دریافت می‌کردند، کمتر است.
@indianstudies

افغانستان بخش جدایی ناپذیر گفتگوهای ناتو

استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در کنفرانس پایانی ضمن اشاره به خروج ناتو از افغانستان، گفت: سران ناتو بر تعهد خود در قبال آموزش و پشتیبانی مالی از نیروها و نهادهای افغان برای حمایت از افغانستان تاکید دارند.

جو بایدن هم اعلام کرد اجماع قوی در میان سران ناتو در مورد افغانستان وجود دارد.

با این وجود مشخص نیست که نقش کشورهای همسایه افغانستان از جمله ایران در این روند چگونه است و به نظر می رسد که در حال حاضر این نقش از سوی ناتو به دو کشور علاقه‌مند به نقش آفرینی در تحولات منطقه یعنی قطر و ترکیه سپرده شده است.

اردوغان پیش از سفر به بروکسل برای شرکت در نشست سران ناتو، در فرودگاه استانبول به خبرنگاران گفت: پس از خروج نیروهای خارجی، ترکیه نقش مهمی را در روند صلح و ثبات افغانستان بازی خواهد کرد اما حمایت مالی و لجستیکی امریکا در این بخش مهم است.

ترکیه ۵۰۰ نیرو در چارچوب ناتو در افغانستان دارد و گفته شده که اگر مسئولیت امنیت فرودگاه کابل را بپذیرد، ممکن است به نیروی بیشتری نیاز داشته باشد.

همچنین سران ناتو از قطر خواسته اند تا از نیروهای امنیتی افغانستان میزبانی کند تا آمریکا و انگلیس آنها را آنجا آموزش دهند.
@indianstudies

Financial wealth in India rose 11% to $3.4 tn in 2020

Financial wealth in India rose by 11% to $3.4 trillion in 2020 despite the COVID-19 pandemic, the report by Boston Consulting Group (BCG) said.

India is expected to lead the percentage growth of individuals with fortunes of over $100 million till 2025, it added. Indians' cross-border wealth grew to $194 billion last year, the report said.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies افغانستان بخش جدایی ناپذیر گفتگوهای ناتو استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در کنفرانس پایانی ضمن اشاره به خروج ناتو از افغانستان، گفت: سران ناتو بر تعهد خود در قبال آموزش و پشتیبانی مالی از نیروها و نهادهای افغان برای حمایت از افغانستان تاکید دارند.…
@indianstudies

کابل برای قطر پاسخ ندارد اما برای اردوغان چرا؛ تأمین امنیت افغانستان با نیروهای امنیتی افغان است نه ترکیه!

معاون سخنگوی رئیس‌جمهور افغانستان گفته تأمین امنیت وجب به وجب خاک این کشور، مسئولیت حکومت و به‌ویژه نیروهای امنیتی است و آنها وظیفه و برنامه دارند امنیت افغانستان از جمله مناطق دیپلماتیک را تأمین کنند.

این در حالی است که اردوغان به‌تازگی گفته ترکیه تنها کشور مناسب برای مدیریت وضع موجود در افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی است. خبرهایی نیز درباره تمایل ترکیه برای اداره فرودگاه کابل منتشر شده است. تازه رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه مهمانم دعوت کرده و به دنبال مشاركت مجارستان و پاكستان در ماموریت جدید خود در افغانستان است.

درباره قطر اما به مزاج طالبان که خوش است اگرچه میان آنچه ناتو از قطر خواسته با آنچه ترکیه برداشته تفاوت زیادی است.

هفته گذشته، «ملا عبدالغنی برادر» معاون سیاسی رهبر طالبان در پایتخت قطر با سفیر چین دیدار کرد و به گفته منابع نزدیک به این گروه، آنها درباره «وضعیت فعلی گفت‌وگوهای بین‌الافغانی، امنیت شرکت‌های چینی در افغانستان و وضعیت کرونا» گفت‌وگو کردند.

این وسط هند هنوز ناز دارد. نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان با وزیر خارجه هند در دوحه، بله باز هم قطر، دیدار کرد. زلمی خلیل‌زاد نوشت که با جیشنکر، وزیر خارجه هند در دوحه دیدار کرده است و در این دیدار دو طرف روی اولویت‌های امریکا و هند در مورد افغانستان مستقل، حاکم، متحد و در صلح با خود و جهان گفت‌وگو کرده‌اند.

اگرچه برای طالبان هم به مثابه بازیگر عرصه میدان و دیپلماسی، هند می‌تواند پیوند
جامعه بین‌المللی برای اطمینان از تأمین بودجه و حمایت باشد و اگر طالبان از همکاری با هند خودداری کند، دهلی‌نو می‌تواند از نفوذ خود برای تقویت مخالفت منطقه‌ای علیه این گروه استفاده کند. اما هند تا الان بیشترین نزدیکی را با کابل دولت مستقر اما ضعیف در افغانستان داشته است.
@indianstudies
تحفه جهانگیر امپراطور گورکانی به علم جانورشناسی
Emperor Jahangir's contribution to zoology
تصویر پرنده دودو منسوب به استاد منصور
‎این پرنده بدون پرواز و بدوی در اواخر قرن هفدهم منقرض شده بود، هنگامی که دانشمندان می‌خواستند مطالعاتی درباره این‌گونه انجام بدهند باید از نقاشی یک هنرمند هلندی استفاده  می‌کردند که خیلی دقیق نبود. استاد منصور که نقاش هندی در دربار گورکانیان در قرن هفدهم میلادی بود و در دوره جهانگیر پادشاه گورکانی رشدکرد و در این دوره به تصویر کشیدن گیاهان و حیوانات سرآمد بود، اولین هنرمندی بود که دودو را به صورت رنگی به تصویر کشید .
‎این نقاشی به فراموشی سپرده شده بود تا آنکه دکتر آ. ایوانف آن را در مجموعه انستیتوی مطالعات شرقی آکادمی علوم روسیه کشف کرد. مقاله او در کنگره بین‌المللی پرنده‌شناسی در هلسینکی در سال 1958 مورد توجه قرار گرفت. این نقاشی یکی از دقیق ترین نمونه هاست زیرا از روی یک نمونه زنده کشیده شده است که توسط یک خارجی به جهانگیر هدیه داده شده بود. می‌توان گفت این تصویر ارزشمندترین سهم جهانگیر در دانش جانورشناسی است.
Emperor Jahangir's contribution to zoology
2024/09/23 09:19:25
Back to Top
HTML Embed Code: