Telegram Web Link
دین برتر کدام است؟

🍃 به جدّ به کثرت‌انگاری دینی باور دارم، و بر این نیستم که اسلام یا هر دین دیگری به طور مطلق بهترین کارکرد را نسبت به ادیان دیگر دارد.
این انسان‌ها هستند که با تلاش خود دینی را برای خود بهترین می کنند.

... لِكُلٍّ جَعَلْنا مِنْكُمْ شِرْعَةً وَ مِنْهاجاً وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ لَجَعَلَكُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ لكِنْ لِيَبْلُوَكُمْ في‏ ما آتاكُمْ فَاسْتَبِقُوا الْخَيْرات‏ ... (۵:۴۸)
(... براى هر يك از شما شريعت و راه روشنى قرار داديم. و اگر خدا مى‏خواست همه‌ی شما را امت واحدى قرار مى‏داد، ولى مى‏خواهد شما را در آنچه به شما داده به چالش آورد؛ پس به سوى كارهاى نيك بر يكديگر پيشى گيريد ...)

🍃 شاید بهتر این باشد که به جای دعوی «اسلام اینگونه است»، دغدغه‌ی «مسلمانی من چگونه است» داشته باشیم.

نقل است که گبری بود در عهد شیخ، گفتند: مسلمان شو! گفت: اگر مسلمانی این است که بایزید می‌کند، من طاقت ندارم، و اگر این است که شما می‌کنید، آرزو نمی‌کنم. (تذکرة الاولیاء، در احوال بایزید بسطامی)

@farhadshafti
Audio
Asre Andishe - Shafti
👆از متن چه توقعی داریم (جایگاه قرآن در فهم دینی)
عصر اندیشه با میزبانی سعید دهقانی

فایل صوتی پیوست است.

@farhadshafti
👆از متن چه توقعی داریم (جایگاه قرآن در فهم دینی)
عصر اندیشه با میزبانی سعید دهقانی

فایل تصویری:

https://www.aparat.com/v/hic5g
Audio
جلسه بررسی کتاب «عصر حیرت» تالیف مهدی نصیری با حضور
مهدی نصیری
محمد مهدی مجاهدی
حسین کمالی
یاسر میردامادی
فرهاد شفتی
مصطفی دانشگر
جواد حیدری
علی میرخان
حسین کاجی

۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲
حلقه دیدگاه نو
☝️
کیفیت صدای فایل صوتی چندان خوب نیست. علاقه‌مندان می‌توانند از طریق replay در خود کلاب هاوس با کیفیت اصلی گوش کنند، در اینجا:

https://www.clubhouse.com/join/%D8%AD%D9%84%D9%82%D9%87-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%86%D9%88/gH0bBbIn/mWVvr92D?utm_medium=ch_invite&utm_campaign=kSlWMleXAGiSFgzWRnSHDQ-353547
تعریف و صورت‌بندیی متفاوت از سنّت
(متن در قالب پی دی اف در فرسته‌ی بعدی)

🍃 جاوید احمد غامدی، مفسّر، فقیه و متکلّم پاکستانی (متولد ۱۹۵۲ میلادی)، شاگرد امین احسن اصلاحی (وفات ۱۹۹۷)، سنّت را اینگونه تعریف می‌کند: "سنّت آن روش‌های دین ابراهیم هستند که پیامبر اسلام پس از احیا، تجدید نظر و بعضی اضافات، بین پیروانش به عنوان دین تاسیس کرد."

🍃 او همچنین توضیح می‌دهد که سنّت به این معنی از طریق اجماع عملی مسلمانان از زمان صدر اسلام تاکنون به نسل‌های جدید منتقل شده است. بر همین اساس دعوی او این است که تمام مسلمانان پیرو شریعت محمّدی (شیعه و اهل سنّت) درباره‌ی اجزای سنّت (با تعریفی که او برای آن دارد) متّفق‎القول هستند. او می‌نویسد که به این طریق قرآن و سنت هر دو به یک نحو (اجماع) به ما رسیده‌اند، اگرچه در دو شکل (قرآن: اجماع روایی-کتبی، سنّت: اجماع عملی).

🍃 غامدی برای شناختن سنّتی که او تعریف می‌کند از غیر سنّت هفت اصل را اینگونه بنا می‌نهد:
۱. تنها آن روش سنّت است که در طبع دینی باشد. مثال: اینکه پیامبر چه غذایی می‌خورد بخشی از سنّت نیست.
۲. سنّت تنها در حوزه‌ی عمل است. مثال: اجزای ایمان، دانسته‌های تاریخی و شأن نزول سنّت محسوب نمی‌شوند.
۳. عملی که قرآن ابتدائ‍اً آن را تاسیس کرده باشد سنّت محسوب نمی‌شود. مثال: احکام جزایی قرآن (أ)
۴. آنچه که پیامبر به عنوان اعمال اضافه بر تکلیفِ مسلمانان انجام می‌داد و نیز صورت جزیی عمل به تکالیف توسط پیامبر، سنّت نیست بلکه جزو آن اسوه‌ی حسنه‌ای است که در پیامبر بوده است. مثال: تهجّد، نحوه‌ی دقیق انجام وضو
۵. آن اعمالی که خاستگاهشان طبع انسانی است در تعریف سنّت نمی‌گنجند. مثال: خودداری از خوردن گوشت حیوانات گوشت‌خوارِ درنده
۶. آن اعمالی که در طبع خود نشان می‌دهند که پیامبر قصد سنّت کردن آنها را نداشته است، سنّت محسوب نمی‌شوند. مثال: کلمات تشهد در هنگام نماز (ب)
۷. سنّت با خبر واحد شناخته و تایید نمی‌شود. انتقال آن به عهده‌ی افراد خاصّی نبوده است بلکه تمام امّت آن را عملا به نسل بعدی منتقل کرده و می‌کنند. بنابراین حدیث منبع دریافتن سنّت نیست بلکه سنّت منبعی مستقلّ در دین است. (ج)

ه
أ. تاکید بر " ابتدائ‍اً" برای این است که غامدی برخی احکام قرآن را یادآوری سنّت ابراهیمی می‌داند. به عنوان مثال او بر این است که می‌توان از نحوه‌ی مطرح شدن وضو، نماز، روزه، حج و برخی احکام ازدواج و طلاق در قرآن این را برداشت کرد که این آیات تنها در صدد تبیین و تحکیم سنّتی بوده‌اند که در عربستان مرسوم بوده است و پیروان پیامبر، ولو با ابهام، آن را می‌دانستند.
‌ ب. غامدی با توجه به فقهِ تشهّد و روایات مربوط به آن به این نتیجه رسیده است که پیامبر قصد مشخص کردن عباراتی خاصّ برای تشهّد را نداشته و تنها پس از اصرار پیروانش عبارات آمده در روایات را به آنها توصیه کرده است. او اضافه می‌کند که قطعا هیچ عبارتی برای تشهّد بهتر از آنچه پیامبر توصیه کرده است نیست، اما چون پیامبر خود قصد تکلیف کردن این عبارات را نداشته است از این نظر نمی‌توان آن را سنّت نامید.
‌ ج. به این ترتیب غامدی توافق مسلمانانِ پیرو شریعت محمّدی را شرط لازم و نه کافی برای سنّت دانستن یک عملِ دینی می‌داند (مثال: تعداد رکعت‌های نماز).
ه

🍃 به نظرم برخی از اصول هفت‌گانه‌ی بالا بسیار در معنا روشن و در کاربرد قوی هستند، مانند اصل ۱، ۲، ۴ و ۷. در مقایسه اصول ۳، ۵ و ۶ در مفهوم یا در کاربرد کمی مبهم‌اند. با این حال تعریفی که غامدی برای سنّت ارائه می‌کند و توضیح او درباره‌ی نحوه‌ی انتقال سنّت به نسل‌های بعدی (که در اصل ۷ هم آمده است) از دید من بسیار راهگشا و پرفایده است، چه در بحث‌های نظری (اصول فقه) و چه در مقام اعمال دینی (فقه). او با این تعریف و صورت‌بندی، سنّت و حدیث را نه تنها در مفهوم و محتوی، بلکه از لحاظ منبع و وثاقت نیز کاملا از یکدیگر تفکیک می‌کند. این مفهوم از سنّت در هر دو فقه شیعه و اهل سنّت قابل به کار گیری‌است. همچنین نگاه به سنّت با این برداشت می‌تواند به همگرایی مکاتب فقهیِ بین مذهبی و درون مذهبی بینجامد.

🍃 تعریفی که غامدی از سنّت می‌کند و توضیحی که درباره‌ی نحوه‌ی دریافت سنّت می‌دهد به نظر من به اشاره‌ای گذرا اما پرمغز در یکی از نامه‌های منسوب به امام علی برای مالک اشتر نزدیک است، آنجا که در توضیح آیه‌ی " فَإِنْ تَنازَعْتُمْ فِي شَيْء فَرُدُّوهُ إِلَى اللهِ وَالرَّسُولِ" آمده است: "فَالرَّدُّ إِلَى اللهِ الاْخْذُ بِمُحْکَمِ کِتَابِهِ، وَالرَّدُّ إِلَى الرَّسُولِ الاْخْذُ بِسُنَّتِهِ الْجَامِعَةِ غَيْرِ الْمُفَرِّقَةِ" (نهج‌البلاغه – نامه‌ی ۵۳ معروف به عهد‌نامه‌ی مالک اشتر).

@farhadshafti

(متن بالا در قالب پی دی اف در فرسته‌ی بعدی 👇)
سنت - غامدی.pdf
137 KB
تعریف و صورت‌بندیی متفاوت از سنّت

@farhadshafti
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامينَ بِالْقِسْطِ شُهَداءَ لِلَّهِ وَ لَوْ عَلى‏ أَنْفُسِكُم‏ ...
اى اهل ايمان قيام كننده به عدل، و گواهى دهنده براى خدا باشيد، هر چند به زيان خود ... (۴:۱۳۵)

وَلُبِسَ الاْسْلاَمُ لُبْسَ الْفَرْوِ مَقْلُوباً - و پوستين اسلام به گونه اى وارونه پوشيده شود (نهج‌البلاغه، خطبه ۱۰۷)

🍃 از نشانه‌های وارونه پوشیدنِ پوستین اسلام، تعدّی به جان و حرمت و حق انسان‌ها به نام اسلام است.

در همین‌باره: دچار منکر شدن با امر به آنچه معروف نیست

#معروف_منکر
#ظلم
@farhadshafti
🍃 قبلا در این کانال خالد ابوالفضل، فقیه و استاد حقوق اسلامی دانشگاه یو‌سی‌ال‌ای، را معرفی کردم. او شاید از اولین امامان جمعه‌ای باشد که خطبه‌ی جمعه را آنلاین انجام می‌دهد.

🍃 او در خطبه‌ی جمعه‌ی دیروز (۱ مهر) به آنچه درباره‌ی اجبار به حجاب در ایران می‌گذرد پرداخت. بخش‌هایی از صحبت‌هایش، آنجا که از وضعیت پوشش در زمان پیامبر می‌گوید، برای علاقه‌مندان این موضوع احتمالا تکراری است. برای من به خصوص آن قسمت از صحبتش جالب بود که درباره‌ی نقش جمعی مسلمان و غیرمسلمان در دامن زدن به آسیب‌های اجتماعی با تاکید وسواس‌گونه بر موی زن به عنوان یکی از اصلی‌ترین مسائل اسلام صحبت می‌کند.

🍃 خطبه‌ی کامل از اینجا قابل دسترسی است. بخش‌هایی از خطبه‌ی او را در فرسته‌ی بعدی 👇 آورده‌ام. چکیده‌ای از نکات اصلی در این بخش:

▫️این پرسش را مطرح می‌کند که چرا محل منازعه باید موی زن باشد.
▫️او مسلمانان را به چالش می‌طلبد که یک خبر تاریخی پیدا کنند که در آن پیامبر یا اهل بیت یا صحابه با زنی به خاطر حجاب تندی کرده باشند.
▫️درباره‌ی وضعیت حجاب زنان مسلمان در مدینه‌ی زمان پیامبر توضیح می‌دهد و می‌گوید اگر فکر می‌کنید آنها همه حجاب کامل داشتند از تاریخ چیزی نمی‌دانید.
▫️از تعداد زیادی از زنانی که به اسلام می‌گروند ولی به زودی اسلام را به دلیل فشار بر باحجاب بودن (به جای تشویق به اخلاق) ترک می‌کنند یاد می‌کند.
▫️ به فضایل اخلاقی که در قرآن آمده‌اند اشاره می‌کند، راست‌گویی، غیبت نکردن، به پناه‌جویان رسیدن، به یتیم رسیدن، و می‌گوید با عدم تمرکز بر اعتلای اینها و در مقابل آن، قرار دادن تمرکز بر حجاب به عنوان مسئله‌ی اصلی، خداوند را کوچک کرده‌ایم.
▫️از مشاهده‌ی خود می‌گوید که دولت‌های مسلمانی که بر اسلام تاکید می‌کنند، و دولت‌های مسلمانی که بر دادن آزادی و مدرن شدن تاکید می‌کنند، و برخی منتقدین به اسلام، و برخی دولت‌های غیرمسلمانی که از اقلیت مسلمان در کشورشان در هراس‌اند، همه در یک امر مشترک‌اند، "گیر دادن" به مویِ زنِ مسلمان، و فراموش کردن مسائل اصلی.
▫️ می‌پرسد اگر امروز پیامبر اینجا بود آیا موی زن را محلّ منازعه برای دفاع از هویت و کرامت می‌کرد؟
▫️ تاکید می‌کند که نه داشتن حجاب نشانه‌ی عفت است و نه نداشتن حجاب نشانه‌ی بی‌عفّتی.

#حجاب
@farhadshafti

👇👇👇
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خالد ابوالفضل، بخشی از خطبه‌ی دیروز (۱ مهر)، درباره‌ی اجبار به حجاب.
توضیح در فرسته‌ی بالا ☝️

#حجاب
@farhadshafti
Forwarded from فرهاد شفتی
هدف و وسیله در دین، مثال: حقوق حیوانات

🍃 تصور کنید، لشگر اسلام، متشکل از قبایل و گروه‌های مختلف، شامل گروه‌هایی که تازه ایمان آورده‌اند و هنوز پایداری و وفاداری خویش را ثابت نکرده‌اند، شامل برخی که شک به درستی چنین تصمیمی دارند، در حال حرکت به سوی مکه برای فتح آن شهر، بدون تصوری از اینکه با چه روبرو خواهند شد، خبردار از تهدید قبایل دشمن در مسیر، و زیر تیغ برنده‌ی آفتاب ...

🍃 و در این میان، آنگونه که نقل شده است، یکی از دغدغه‌‌های امیر لشگر، محمد بن عبدالله، چیست؟ مبادا که لشگر مزاحم ماده سگی در راه و توله‌هایش که از او شیر می‌خورند شود!

🍃 این حکایت را محمد بن یوسف الصالحی الشامی (م. ۹۴۲ ه) در کتاب «سبل الهدی و الرشاد فی سیرة خیر العباد» (جلد ۵، ص ۳۲۲) به نقل از حاکم نیشابوری در کتاب اکلیل و با تاکید بر صحیح بودن آن آورده است:
▫️«و لما سار رسول‌الله عن العرج - و کان فیما بین العرج و الطلوب - نظر إلی کلبة تهر عن أولادها، و هنّ حولها یرضعنها، فأمر جمیل بن سراقة أن یقوم حذاءها، لا یعرض لها أحد من الجیش، و لا لأولادها.»
▫️«(در مسیر مکه) آنگاه که پیامبر از عرج می‌گذشت - و در جایی بین عرج و طلوب بود - چشمش به ماده‌سگی افتاد که از (نگرانی) برای توله‌هایش زوزه می‌کشید، و توله‌ها در گِردش از او شیر می‌مکیدند. پس جمیل بن سراقه را مأمور کرد تا کنار آنها بایستد تا مانع مزاحمت احدی از لشکریان برای سگ و توله‌هایش شود.»

🍃 سید جعفر مرتضی عاملی از علمای لبنان و از متخصصین تاریخ اسلام در مجموعه‌ی عظیم «الصحیح من سیرة النبی الاعظم (ص)» (جلد ۲۱، ص ۲۳۶-۲۳۸) پس از نقل این روایت با عنوان «الرفق بالحیوان .. مسؤولیة شرعیة - مهربانی با حیوانات مسئولیتی شرعی است» شش نکته را مطرح می‌کند. این شش نکته را در اینجا تلخیص و نقل به مضمون کرده‌ام:

1⃣ این لشگر شامل انواع و اقسام مسلمانان از قبائل متفاوت با اخلاق متفاوت و درجات متفاوت ایمان و اخلاق بود. با این حال به آنها دستور داده می‌شود که مراعات سگ و توله‌هایش را بکنند.

2⃣ برخی امور هستند که به زعم انسان کوچک و بی اهمیتند در حالی که (بر مبنای ارزش‌های دینی) بسیار بزرگ و با اهمیت می‌باشند.

3⃣ انسان در برابر همه چیز از جمله طبیعت و حیوانات مسئول است.

4⃣ مهربانی به حیوانات در این حد، اهمیت مهربانی به انسان‌ها را نیز روشن می‌کند.

5⃣ پیامبر می‌توانست لشگر را متوقف کند و سگ را به جای دیگری منتقل کند اما او لشگر را از مسیر سگ منحرف کرد و حقوق سگ را منوط به اراده‌ی انسان‌ها نکرد.

6⃣ لشگر باید این نکته را می‌فهمید که مشغول شدن به امری بزرگ (مانند فتح مکه) بهانه برای رها کردن امور به ظاهر کوچک نیست، که هر امر کوچکی در حد ذات خود و در موقعیت خود بزرگ است.

🍃 اگر کسی پرسید «کلاهمان پس معرکه است» یعنی چه، بنظرم مطلب بالا در فهم مصداق این مثل بسی کارآست‌.

#حیوانات #حقوق #هدف_وسیله
@farhadshafti
🍃 برای دانستن اینکه ظلم و بداخلاقی بد است نیاز به تایید گرفتن از دین نداریم. دین در جهت اخلاق است و نه بر عکس.

🍃 خوانشی از دین که ظلم و بداخلاقی را تشویق کند یا خوانشی غلط است و یا حاکی از الهی نبودن آن دین است.

🍃 اگر برای پرهیز از ظلم و بداخلاقی از دین شاهد آورده می‌شود برای‌این است که دین دست‌مایه‌ی ظلم و بد اخلاقی نشود، و اینکه دین‌داران از ظلم و بداخلاقی بری و بیزار باشند.

#اخلاق #ظلم

@farhadshafti
دل‌نوشته

🍃 از چه بگویم؟ از که؟ از آن ستاره‌ای که بدرخشید و ماه مجلس شد؟ از نی، چون حکایت می‌کند؟ از برگ درختان سبز؟

🍃 ستاره را ابر تار پوشانده است، نی‌ نوایی ندارد، و برگ درختان را کویر تحجّر زرد کرده است.

🍃 با این حال، لَختی که بگذرد و دل غم‌دیده حالش به شود، باز هم گرد هم آییم، سخن‌ها واکریم غم وانماییم، تا دلِ رمیده‌ انیس و مونس یابد، تا شکایت از جدایی‌ها شنیده شود، و باز دفتری باز کنیم برای معرفت کردگار.

#دل‌نوشته

@farhadshafti
Comptine d'un autre été
🎹 در جستجوی خوشی در زمان رنج‌
(تکرار، با به روز‌رسانی متن)

🍃 برای دوستانی که به تازگی به این کانال پیوسته‌اند یادآوری می‌کنم که در معرفی آمده است: «گاهی نیز با نواختن سازی تنوع‌طلبی خواهم کرد».

🍃 این بار اما بداهه‌نوازی نکردم، قطعه‌ی معروفی* از یان تیرسن را به شاگردی نشسته‌ام. علتی هم دارد که این قطعه را انتخاب کرده‌ام. هرگاه آن را می‌شنوم مرا یاد خوش بودن غیر مشروط می‌اندازد، آن حال خوشی که شرایط زندگی، حتی درد و رنج زمانه، عوضش نمی‌کند. حال خوشی که برآمده از درون است و نه وابسته به بیرون. به قول مولانا، که ما را به «عروسی جان» می‌خواند، «گر بود اندیشه‌ات گل، گلشنی».

* نکته‌ی فنی اینکه معمولا تنها نیمه‌ی اول این آهنگ اجرا و ارائه می‌شود. کاستی‌های تکنیکی در کارم بسیار است اما تمامش را نواخته‌ام.

#موسیقی #رنج

@farhadshafti
دینِ جلوه‌مدار مخرّب‌تر از دین‌ِریایی

🍃 آشنایی دارم که فلسفه‌ی خاص خود را برای خرید وسایل زینتی دارد. مرامش این است که «ارزش جنس مهم نیست، مهم اینه که جلوه داشته باشه». مثلا اگر انگشتر بخرد، این که جنسِ سنگ و حلقه چیست برایش چندان اهمیتی ندارد، ملاک اصلی برایش این است که آیا این انگشتر جلوه‌ی خوبی دارد یا نه. او در پی این نیست که با این رویکرد وانمود کند که جنسِ گران‌قیمتی دارد، بلکه بنایش بر این است که : «زیورآلات می‌خری که از زیباییش لذت ببری، اگه جلوه داشته باشه دیگه چه فرقی می‌کنه که ارزش واقعیش چی باشه».

🍃 البته صلاح مُلک خویش خسروان دانند، این آشنای ما عمری است که بر همین منوال است و خدا را شکر بسیار هم شاد و سرزنده است. اما می‌اندیشم که وای بر ما اگر که همین مرام در خرید زیورآلات را در رویکردمان به دین داشته باشیم: دینِ جلوه‌مدار!

🍃 دین جلوه‌مدار رویکردی به دین است که در آن جلوه‌ی عمل، برای خود فرد یا برای خود فرد و ناظران، از ارزش آن اهمیت بیشتری دارد. منظور اصلا ریاکاری و تظاهر نیست. هدفِ ریاکار تظاهر به دین است، اما دین‌دارِ جلوه‌مدار لزوما قصدش تظاهر نیست و ممکن است در دین‌داریِ خود بسیار هم صادق باشد، مانند همین آشنای ما که در خرید زیورآلات قصدِ فریب دیگران را ندارد و بسیار صادقانه برایش «جلوه» ملاک است.

🍃 دینِ جلوه‌مدار، نقطه‌ی تاکید و تمرکز و گرانیگاه دین را عملا در نمودهای پرجلوه‌ی دین‌ می‌گذارد، و اگرچه در مقامِ نظر ارزش‌های واقعیِ دینی را نیز ارج می‌نهد اما در عمل آنقدر تمرکز و نیرویش بر آن نمودهای پرجلوه است که از پاس داشتنِ ارزش‌های دین باز می‌ماند، یا در آن کوتاهی می‌کند، یا حتی آنها را فدای نمودهای پرجلوه‌ می‌کند.

🍃 همه نه، اما بسیاری از نمودهای پر جلوه‌یِ دین‌داری به راستی از دین‌اند و در مرتبه‌ی خود ارزشمند.‌صحبت از نفی این دسته از جلوه‌ها نیست، صحبت از این است که گرانیگاه کجاست.

🍃 نمونه‌هایی از کاستن ارزش‌های دینی به نمودهای پرجلوه:
▫️دینی که بر مدار معنویت است کاسته می‌شود به دینی که بر مدار مناسک و مراسم است (نمونه‌ی جلوه برای خود و دیگران)
▫️ایمانی که خروجی‌اش دغدغه‌ی عمل صالح است کاسته می‌شود به ایمانی که خروجی‌اش دغدغه‌ی حرام و حلال است (نمونه‌ی جلوه برای خود)
▫️شریعتی که بر پایه‌ی اخلاق است ... شریعتی که بر پایه‌ی رفع تکلیف است
▫️عبادتی که علامتش دوری از فحشا و منکر است ... عبادتی که علامتش جای سجده است
▫️پیامبر و امامی که اسوه‌ی زندگی است ... پیامبر و امامی که موضوع مدّاحی است
▫️کربلایی که تشویق به حق‌مداری می‌کند ... کربلایی که تشویق به شیون و زاری می‌کند
▫️جامعه‌ی اسلامی‌ای که اولین سنگرش اقامه‌ی قسط است ... جامعه‌ی اسلامی‌ای که اولین سنگرش پوشاندن موی زنان است
▫️سخنی که ملزم به صداقت و دقت است ... سخنی که ملزم به بسم‌الله و صلوات است
▫️غذایی که از مال حلال باشد ... غذایی که موادّش حلال باشد
▫️آیه‌ی خدا مرجعِ اخلاق است ... آیه‌ی خدا مرجعِ احکام است
▫️وهن اسلام را در غفلت از اخلاقِ دینی دیدن ... وهن اسلام را در غفلت از احکامِ دینی دیدن
▫️مصلحت را در راستی و درستی حتی به قیمت آبرو دیدن ... مصلحت را در حفظ آبرو حتی به قیمت دروغ و نیرنگ دیدن
▫️توهین به اسلام را در بداخلاقی به نام پیشوایانِ دین دیدن ... توهین به اسلام را در بی‌احترامی به پیشوایانِ دین دیدن

🍃 اما چرا نوشتم که دین‌ِجلوه‌مدار مخرّب‌تر از دینِ ریایی است؟ دین‌دارِ ریاکار حداقل سعی می‌کند تظاهر کند که به ارزش‌های دینی وفادار است، دین‌دار جلوه‌مدار در عمل جلوه را جایگزین ارزش می‌کند. دینِ ریایی شاخه‌های دین را تهدید می‌کند اما دینِ جلوه‌مدار به ریشه می‌زند. چه سود از پوسته‌ی بدون مغز و صدفِ بدون گوهر.

@farhadshafti
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فایل تصویریِ نشست روز اول "مطالعات قرآنی پیرامون سوره‌ی حدید" - بنیاد مطالعات اسلامیِ برلین - ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲

🍃 محتویِ فایل:
▫️ ۰۰:۰۰ - ۰۰:۵۰ معرفی بنیاد مطالعات اسلامی برلین
▫️ ۰۰:۵۰ - ۶:۵۰ مهدی اصفهانی: درباره اهداف نشست‌های سالانه (زبان: آلمانی)
▫️ ۶:۵۰ - ۱۱:۲۵ مهدی اصفهانی: درباره اهداف نشست‌های سالانه (زبان: انگلیسی)
▫️ ۱۱:۲۵ - ۴۵:۰۰ میخایلوف یاکوبوویچ: ترجمه‌ی قرآن به عنوان یک ژانر، ناشران بین المللی قرآن به عنوان بازیگران (زبان: انگلیسی)
▫️ ۴۵:۰۰ - ۱:۱۸:۴۵ کریم سامجی: ساختارهای خطابه در قرآن: گونه‌شناسی انتقادی ناظر به ساختار وعظ عمومی در سوره‌ی حدید (زبان: انگلیسی)
▫️ ۱:۱۸:۴۵ - ۱:۴۶:۱۲ فرهاد شفتی: پاسخی صادقانه به پرسشی که در آیه‌ی ۱۶ سوره‌ی حدید طرح شده است (زبان: انگلیسی)

@farhadshafti
Forwarded from عنقاء
Book_Jesus_and_Islam_Houyar_Shokri_and_Zoheir_Mirkarimi_2022_Pa.pdf
5.7 MB
📖 کتاب «عیسی و اسلام: ترجمه‌ی فارسی مستندی از آرشیپل ۳۳ و آرته‌‌ی فرانسه»

🔅 عنوان کتاب: عیسی و اسلام
🔅 کارگردانان: ژِرار موردیا و ژِرُم پریور
🔅 مترجمان: هویار شُکری و زهیر میرکریمی
🔅 ناشر: نشر عنقاء


📝 بخشی از پیشگفتار
آماده‌سازی این کتاب و مستند با زیرنویس فارسی بدون همکاری بی‌چشم‌داشت دانشورانی که ذکر نام و یادشان را بر خودم لازم می‌دانم ممکن نمی‌شد، از جمله (به ترتیب الفباییِ نام) اسما حدیدی، امین قنبری، ایمان تاجی، حنیف‌رضا جابری‌پور، سارا نیک‌اندیش، علی کاشانی، فرهاد شفتی، کوهزاد اسماعیلی، مجید سلیمانی، مجید منتظرمهدی، هانیه ابوالحسنی، هویار شُکری، و یاسر میردامادی. همچنین، قدردانِ همراهی بی‌دریغ کسانی‌ام که بنا بر ملاحظه‌هایی ترجیح دادند نامی از آنها ذکر نشود. سپاس‌گزارِ همراه و همسرم، نرگس، هستم که با امیدبخشی‌هایش این کار را برایم آسان ساخت.
بی‌تردید آنچه پیش‌روی شماست خالی از کاستی و نادرستی نیست و مسؤولیت همگی آنها بر عهده‌ی من است؛ ناصحِ مشفق باشید و کاستی‌ها و نادرستی‌های این کار را به من هدیه کنید.


#دین‌پژوهی #اسلام‌پژوهی #قرآن‌پژوهی #تاریخ_اسلام

🖋 زهیر میرکریمی
@anqanotes
2024/11/16 09:38:31
Back to Top
HTML Embed Code: