Telegram Web Link

✳️ انتگرال در متلب — راهنمای کامل

‏در این آموزش، با روش به دست آوردن انتگرال در متلب برای دو دسته کلی انتگرال‌های معین و نامعین آشنا می‌شویم. همچنین، روش حل انتگرال‌های عددی، خطی و دوگانه را نیز بیان می‌کنیم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ انتگرال در متلب
‏ ○ انتگرال نامعین در متلب
‏ ○ انتگرال معین در متلب
‏ ○ انتگرال دوگانه در متلب
‏ ○ انتگرال عددی در متلب
‏ ○ انتگرال خطی در متلب


🔸 انتگرال در متلب

‏در حالت کلی، انتگرال‌گیری را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد. در نوع اول، مشتق یک تابع داده می‌شود و می‌خواهیم خود تابع را پیدا کنیم. بنابراین، ما اساساً روندی عکس مشتق‌گیری انجام می‌دهیم. این فرایند معکوس به عنوان پادمشتق یا یافتن تابع اولیه یا یافتن انتگرال نامعین شناخته می‌شود. نوع دوم شامل جمع کردن تعداد بسیار زیادی از مقادیر بسیار ناچیز و سپس گرفتن حد برای میل این مقادیر به صفر است، در حالی که تعداد جملات به بینهایت میل می‌کند. این فرایند منجر به تعریف انتگرال معین می‌شود. در ادامه، به معرفی روش‌های حل انتگرال در متلب می‌پردازیم.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 انتگرال در متلب — راهنمای کامل — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [‎@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس


❇️ فیلم آموزش «حلقه‌های برنامه‌نویسی در متلب» در ۸ دقیقه | به زبان ساده


📌 آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [‎@FaraMatlabSim] دنبال کنید.
‌‌‌

✳️ انواع داده در متلب — از صفر تا صد

‏در متلب نیز مانند سایر زبان‌های برنامه‌نویسی، انواع مختلفی از داده‌ها وجود دارد. در این مطلب قصد داریم به بررسی انواع داده در متلب بپردازیم و دستورات تبدیل داده از یک نوع به نوع دیگر را معرفی کنیم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ انواع داده در متلب
‏ ○ داده‌های عددی
‏ ○ اعداد اعشاری
‏ ○ اعداد مختلط
‏ ○ تبدیل انواع داده در متلب
‏ ○ مثال


🔸 انواع داده در متلب

‏در متلب، ۱۵ نوع داده اساسی وجود دارد. البته دو نوع داده دیگر هم وجود دارند که کلاس‌های تعریف شده توسط کاربر و کلاس‌های جاوا (JAVA) هستند. همه انواع داده در متلب اطلاعاتی را در خود ذخیره می‌کنند که در قالب ماتریس و یا آرایه هستند.

‏همان طور که از شکل فوق مشخص است، داده‌های عددی خود به دو نوع صحیح و اعشاری تقسیم می‌شوند. اعداد صحیح دارای دو نوع علامت‌دار (Signed Integer) و بدون علامت (Unsigned Integer) و با طول‌های مختلف از ۸ بیت تا ۶۴ بیت و اعداد نوع اعشاری مجددا شامل دو نوع Single و Double است.


🔸 داده‌های عددی

‏همان طور که گفتیم، داده‌های عددی در متلب شامل اعداد صحیح علامت‌دار و بدون علامت و اعداد اعشاری با دقت Single و Double هستند. در حالت کلی، می‌توان گفت که آرایه‌های صحیح و اعشاری Single امکان ذخیره‌سازی بهینه‌تری را نسبت به آرایه‌های اعشاری Double ایجاد می‌کنند. تمام انواع داده‌های عددی، از توابع اساسی آرایه‌‌ای مانند تغییر شکل (Reshaping) و اندیس‌دهی پشتیبانی می‌کنند. تمام داده‌های نوع عددی به جز int۶۴ و uint۶۴ می‌توانند در عملیات ریاضی و عددی مورد استفاده قرار گیرند.

‏در متلب چهار نوع داده صحیح علامت‌دار و چهار نوع داده صحیح بدون علامت وجود دارد. نوع علامت‌دار از داده‌های صحیح علاوه بر اعداد مثبت، امکان کار با اعداد صحیح منفی را نیز فراهم می‌کنند، اما نمی‌توانند بازه گسترده‌ای را مانند اعداد صحیح بدون علامت پوشش دهند. زیرا یک بیت همواره به نشان داده علامت مثبت یا منفی در عدد صحیح تخصیص می‌یابد. داده صحیح نوع بدون علامت، بازه بزرگ‌تری را پوشش می‌دهد، اما این نوع داده می‌تواند فقط مثبت یا منفی باشد.

‏در نرم‌افزار متلب، امکان ذخیره‌سازی داده‌های عددی با ۱، ۲، ۴ و ۸ بایت (۸ بیت) وجود دارد. اگر در هنگام برنامه‌نویسی از کوچک‌ترین نوع داده صحیح استفاده کنیم که قادر به ذخیره داده ما باشد، آن‌گاه در حافظه و نیز زمان اجرا صرفه‌جویی خواهیم کرد. به عنوان مثال، برای ذخیره‌سازی مقدار ۱۰۰ نیازی به عدد صحیح ۳۲ بیتی نداریم.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 انواع داده در متلب — از صفر تا صد — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [‎@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس


✳️ پایتون یا متلب کدام بهتر است؟ — راهنمای جامع

‏زبان‌های برنامه‌نویسی، یکی از اساسی‌ترین بخش‌های «علم کامپیوتر» (Computer Science) محسوب می‌شوند. به عبارت دیگر، یکی از مهم‌ترین ابزارهای در دسترس برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان برای پیش‌برد اهداف مرتبط با «خودکارسازی وظایف» (Task Automation) و توسعه برنامه‌های کاربردی هستند. همچنین، زبان‌های برنامه‌نویسی ابزاری حیاتی جهت رسیدن به اهداف کلان سازمانی در صنایع و شرکت‌های تجاری به شمار می‌آیند. انتخاب پایتون یا متلب به عنوان زبان برنامه‌نویسی مقصد (به ویژه برای افرادی که آشنایی کافی با مفاهیم برنامه‌نویسی ندارند و به نوعی، تازه‌واردان عرصه برنامه‌نویسی محسوب می‌شوند)، سؤالی است که ذهن بسیاری از فعالان و علاقه‌مندان به حوزه برنامه‌نویسی را به خود معطوف کرده است.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ پایتون یا متلب
‏ ○ درآمد سالانه و آینده شغلی برنامه‌نویسان کدام زبان بهتر است، پایتون یا متلب؟
‏ ○ مقایسه محبوبیت پایتون و متلب
‏ ○ مقایسه ساختاری پایتون و متلب
‏ ○ مقایسه پایتون و متلب از لحاظ عملکرد و سرعت اجرای برنامه‌ها
‏ ○ جمع‌بندی


🔸 پایتون یا متلب

‏«زبان برنامه‌نویسی متلب» (MATLAB Programming Language)، یک «محیط محاسبات عددی چندالگویی» (Multi-paradigm Numerical Computing Environment) و یک «زبان برنامه‌نویسی اختصاصی» (Proprietary Programming Language) توسعه داده شده به وسیله شرکت MathWorks است. نام متلب به زبان انگلیسی (MATLAB)، از عبارت MATrix LABoratory گرفته شده است.

‏زبان برنامه‌نویسی متلب، امکاناتی نظیر «دستکاری ماتریسی» (Matrix Manipulation)، «ترسیم» (Plotting) توابع و داده‌ها، پیاده‌سازی الگوریتم‌ها، ساختن «واسط کاربری» (User Interface) و تعامل با برنامه‌های نوشته شده به دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی نظیر C ،C++‌‎ ،C#‎، جاوا، Fortran و پایتون را در اختیار برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد.

‏اگرچه متلب، از ابتدا برای مقاصد محاسبات علمی و عددی توسعه داده شده بود، برخی از «تولباکس‌های» (Toolbox) موجود در متلب، امکان استفاده از قابلیت‌های «محاسبات نمادین» (Symbolic Computing) یا جبر کامپیوتری را از طریق موتور محاسبات جبری MuPAD، در اختیار برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان قرار می‌دهند.


🔸 درآمد سالانه و آینده شغلی برنامه‌نویسان کدام زبان بهتر است، پایتون یا متلب؟

‏با توجه به گستردگی زبان‌های برنامه‌نویسی، انتخاب یکی از این زبان‌های برنامه‌نویسی پایتون یا متلب برای یادگیری قواعد کد نویسی و یا برنامه‌نویسی یک پروژه‌نرم‌افزاری، معمولا بسیار سخت است. مقایسه آمار مرتبط با درآمد سالانه برنامه‌نویسان پایتون و متلب و همچنین بررسی آینده شغلی هر کدام از این زبان‌ها نشان می‌دهد که دو فاکتور درآمد سالانه و آینده شغلی، عوامل بسیار مهمی در تشویق کاربران و برنامه‌نویسان مبتدی به یادگیری یکی از این زبان‌ها محسوب می‌شوند. از سوی دیگر، یکی از فاکتورهایی که برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان حرفه‌ای، هنگام مهاجرت از زبان‌های دیگر به یکی از زبان‌های پایتون یا متلب در نظر می‌گیرند، درآمد سالانه برنامه‌نویسان این دو زبان و همچنین آینده شغلی آن‌ها است.

‏بنابراین، برای مقایسه موقعیت شغلی هر کدام از زبان‌های پایتون یا متلب و متوسط درآمد سالانه برنامه‌نویسان آن‌ها، زبان‌های متلب و پایتون در دو مرحله مورد بررسی قرار گرفته می‌شوند:

‏– در مرحله اول، متوسط درآمد سالانه برنامه‌نویسان زبان‌‌های پایتون و متلب مورد بررسی قرار گرفته می‌شود.

‏– در مرحله بعد، بازار کاری هر دو زبان بررسی می‌شود تا میزان تقاضا (در بازار کار) برای برنامه‌نویسان هر کدام از زبان‌های پایتون یا متلب مشخص شود.

‏در چند سال اخیر، و بر اساس آمار ارائه شده از منابع مختلف، زبان پایتون رشد بی‌سابقه‌‌ای را تجربه کرده است؛ به شکلی که هم اکنون، یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی در میان توسعه‌دهندگان و جامعه برنامه‌نویسی است. از جمله دلایل محبوبیت بالای زبان پایتون در میان برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان، می‌توان به مواردی نظیر گستردگی کتابخانه ‌های برنامه‌نویسی و طبیعت همه منظوره بودن زبان پایتون اشاره کرد. این دلایل سبب شده‌اند تا پایتون، به انتخابی ایده‌آل برای کد نویسی در دامنه وسیعی از کاربردها نظیر یادگیری ماشین، هوش مصنوعی، علم داده، توسعه وب و سایر موارد تبدیل شود.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 پایتون یا متلب کدام بهتر است؟ — راهنمای جامع — کلیک کنید (+)

📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [‎@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس


✳️ برنامه نویسی در متلب (MATLAB) — راهنمای گام به گام (+ دانلود فیلم آموزش رایگان)

‏متلب (MATLAB) یک محیط محاسباتی و زبان برنامه‌نویسی است که کاربردهای فراوانی در رشته‌های مختلف علوم و مهندسی دارد. واژه MATLAB از دو واژه انگلیسی MATRIX به معنای ماتریس و LABORATORY به معنای آزمایشگاه تشکیل شده است، زیرا در آن مبنای محاسبات ماتریس‌ها هستند. در این آموزش با برنامه نویسی متلب آشنا خواهیم شد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ بخش اول: شروع برنامه نویسی متلب
‏ ○ بخش دوم: حلقه‌ها
‏ ○ بخش سوم: شاخه‌گزینی و شروط
‏ ○ بخش چهارم: آرایه و ماتریس
‏ ○ بخش پنجم: رسم نمودار
‏ ○ بخش ششم: تابع تعریف شده توسط کاربر
‏ ○ بخش هفتم: استفاده از فایل‌ها و دستورهای خارجی برای ورودی و خروجی
‏ ○ فیلم‌ های آموزش برنامه نویسی در متلب (MATLAB) — راهنمای گام به گام (+ دانلود فیلم آموزش رایگان)


🔸 بخش اول: شروع برنامه نویسی متلب

‏این بخش شامل چند برنامه ساده برای آشنایی با برنامه‌نویسی در متلب است.

‏برنامه زیر را بنویسید و آن را اجرا کنید.

‏خروجی این برنامه ۸ خواهد بود.


🔸 بخش دوم: حلقه‌ها

‏حلقه‌ها بخش مهمی از برنامه‌نویسی را تشکیل می‌دهند. در این بخش با شیوه نوشتن حلقه‌ها در متلب آشنا می‌شویم.




مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 برنامه نویسی در متلب (MATLAB) — راهنمای گام به گام (+ دانلود فیلم آموزش رایگان) — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس


✳️ کدهای متلب محاسبات عددی | دانلود رایگان مجموعه کامل

‏در این مطلب روش‌ها و کدهای متلب محاسبات عددی را معرفی می‌کنیم. محاسبات عددی روش‌ها و ویژگی‌های متفاوتی دارند. در این مبحث ضمن معرفی این روش‌ها، کدها و حل دستی برخی از آن‌ها را معرفی می‌کنیم. اگر شما نیز برای حل مسائل ریاضی، مهندسی یا فیزیکی خود به حل عددی نیازمند هستید خواندن این مطلب را از دست ندهید.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ محاسبات عددی در متلب
‏ ○ حل عددی دستگاه معادلات خطی
‏ ○ درون‌یابی و برازش
‏ ○ مشتق و انتگرال‌گیری عددی
‏ ○ حل عددی معادلات دیفرانسیل معمولی
‏ ○ حل عددی معادلات دیفرانسیل غیرخطی
‏ ○ معرفی فیلم آموزش محاسبات عددی با MATLAB
‏ ○ جمع بندی


🔸 محاسبات عددی در متلب

‏محاسبات عددی روشی برای حل مسائل پیچیده ریاضی است که فقط با استفاده از عملگرهای ساده ریاضی انجام می‌شود. این روش شامل فرمول‌بندی فیزیکی مدل‌های ریاضی و موقعیت‌هایی است که می‌توان با عملگرهای ریاضی حل کرد. برای محاسبات عددی نیاز به توسعه، تجزیه و تحلیل و استفاده از الگوریتم‌ها است. این محاسبات شامل تعداد زیادی محاسبات ریاضی هستند و بنابراین به دستگاه‌های محاسباتی سریع و کارآمد احتیاج دارند. انقلاب میکروالکترونیک و متعاقب آن توسعه رایانه‌های شخصی ارزان و کم هزینه تأثیر به سزایی در استفاده از روش‌های عددی برای حل مشکلات علمی داشته است. روش‌های معادلات عددی برای حل حالت‌های زیر اتفاق می‌افتد:

‏– معادلات غیر خطی تک متغیره که حل تحلیلی و بسته ندارند و برای آن‌ها باید از حل عددی استفاده کرد.

‏– روش درون‎‌یابی و برازش برای پیدا کردن معادلاتی که داده‌هایی از آن را داریم.

‏– حل عددی مشتق‌ها و انتگرال‌هایی که حل تحلیلی و دقیقی ندارند.

‏– حل عددی معادلات دیفرانسیل معمولی یا ODE

‏– حل عددی دستگاه معادلات خطی یا غیرخطی. البته حل تحلیلی دستگاه معادلات خطی غالباً امکان‌پذیر است اما در حالتی که تعداد متغیرها و معادلات زیاد باشند حل تحلیلی این معادلات زمان زیادی می‌گیرد و در این حالت بهتر است به حل عددی روی بیاوریم.

‏– حل عددی برای به دست آوردن ویژه مقادیر ماتریس‌ها.

‏– الگوریتم حداقل مربعات که مجموعه‌ای از داده‌ها را با یک تابع نمایی، هایپربولیک یا … فیت می‌کند و به این ترتیب اطلاعات بیشتری از یک سیستم به دست می‌آوریم.

‏– بهینه سازی عددی نیز برای بهینه کردن یک پارامتر در یک سیستم به کار می‌رود.

‏نکته‌ای که در محاسبات عددی مهم است میزان خطا در این محاسبات است که باید آن را نیز مد نظر قرار داد. در این مطلب چند روش محاسبه عددی در متلب را معرفی می‌کنیم و چند مثال از این روش‌ها را حل می‌کنیم.


🔸 حل عددی دستگاه معادلات خطی

‏در روش حل عددی دستگاه معادلات خطی می‌توان به روش‌های تکراری و غیرتکراری در نرم افزار متلب اشاره کرد که به گروه‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

‏روش‌های غیرتکراری

‏– کدهای متلب محاسبات عددی و روش گاوس ناقص

‏– کدهای متلب محاسبات عددی و روش گاوس یا پیووتینگ

‏– کدهای متلب محاسبات عددی و روش تجزیه LU



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 کدهای متلب محاسبات عددی | دانلود رایگان مجموعه کامل — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس

‏‌
✳️ نمایش سیستم های دینامیکی با متلب — از صفر تا صد (+ دانلود فیلم آموزش رایگان)

‏در آموزش قبلی، مدل‌سازی سیستم‌های دینامیکی را در قالب نمایش فضای حالت و تابع تبدیل توضیح دادیم. در این آموزش، مثال‌هایی از مدل‌سازی سیستم‌های مکانیکی و الکتریکی را بررسی خواهیم کرد. همچنین، نحوه نمایش این سیستم‌ها را در نرم‌افزار متلب (MATLAB) بیان می‌کنیم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ سیستم‌های مکانیکی
‏ ○ سیستم‌های الکتریکی


🔸 سیستم‌های مکانیکی

‏پایه تحلیل سیستم‌های مکانیکی، قانون نیوتن است. قانون دوم نیوتن (رابطه (۱))، بیان می‌کند که مجموع نیروهای وارد بر یک جسم، برابر با حاصل‌ضرب جرم جسم در شتاب آن است. قانون سوم نیوتن نیز بیان می‌کند وقتی دو جسم در تماس با هم هستند، نیروهایی با بزرگی یکسان و جهت مخالف به هم وارد می‌کنند.

‏هنگام اعمال رابطه بالا، بهترین کار این است که نمودار جسم آزاد (free-body diagram) یا FBD سیستم را رسم کنیم.


🔸 سیستم‌های الکتریکی

‏مشابه قوانین نیوتن برای سیستم‌های مکانیکی، قوانین مداری کیرشهف ابزار اساسی مدل‌سازی مدارهای الکتریکی هستند. قانون جریان کیرشهف (KCL) بیان می‌کند که مجموع جریان‌های وارد شده به یک گره، برابر با مجموع جریان‌های خارج شده از آن است. قانون ولتاژ کیرشهف (KVL) بیان می‌کند مجموع اختلاف ولتاژهای هر حلقه بسته در مدار صفر است. وقتی از KVL استفاده می‌کنیم، اختلاف ولتاژ منابع ولتاژ مثبت و اختلاف ولتاژ بارها را منفی در نظر می‌گیریم.

‏اکنون یک مدار RLC‌ ساده را در نظر می‌گیریم که در آن، سه عنصر پسیو مقاومت، سلف و خازن با هم سری شده‌اند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 نمایش سیستم های دینامیکی با متلب — از صفر تا صد (+ دانلود فیلم آموزش رایگان) — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس


🚀 اپلیکیشن فرادرس منتشر شد‼️

📱 اپلیکیشن آموزشی فرادرس، در گوگل پلی منتشر شد و هم‌اکنون در دسترس عموم است.

⭕️ با دانلود و نصب اپلیکیشن فرادرس، کاربران موبایل می‌توانند با سادگی بیشتر و تجربه‌ای بهتر، آموزش‌های مورد نظر خود را از فرادرس جست‌و‌جو و مشاهده کنند.

✔️ برخی از قابلیت‌های اپلیکیشن:

✓ امکان جستجو در کتابخانه آموزش‌های ویدئویی با بیش از ۵,۰۰۰ عنوان آموزش (۱۹,۰۰۰ ساعت آموزش)

✓مشاهده فهرست جدیدترین آموزش‌ها، آموزش‌های پرمخاطب، وبینارها و آموزش‌های رایگان به صورت دسته‌بندی شده

✓ دسترسی به آموزش‌های رایگان فرادرس و مشاهده آن‌ها

✓ قابلیت جستجوی پیشرفته در کتابخانه آموزش‌های فرادرس با تعیین فیلترهای خاص

✓امکان مشاهده دوره‌های تهیه شده توسط کاربر در پلیر سازگار با موبایل

✓ امکان ورود به پنل کاربری، ویرایش پروفایل و شارژ حساب


📲 با نصب این اپلیکیشن، می‌توانید آموزش‌های مورد علاقه‌ خود را ذخیره و در فرصت مناسب‌تر آن‌ها را با دقت مشاهده کنید.

📌
دریافت اپلیکیشن فرادرس از گوگل پلی (+)


📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraDars — فرادرس

✳️ رسم تابع در متلب — آموزش گام به گام + نمونه کد

‏رسم تابع در متلب دستورهای مختلفی دارد که در این مطلب آن‌ها را معرفی می‌کنیم و به بررسی چند مثال و نمونه کد می‌پردازیم. به صورت کلی دستورهای رسم تابع در متلب به ۱۱ گروه مختلف دسته‌بندی می‌شوند که هر یک ویژگی‌های خاصی دارند و نوع داده‌ای که به عنوان ورودی دریافت می‌کنند متفاوت است.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ دستور plot
‏ ○ دستور plot۳
‏ ○ دستور stairs
‏ ○ دستور errorbar
‏ ○ دستور area
‏ ○ دستور stackedplot
‏ ○ دستور loglog
‏ ○ دستور semilogx
‏ ○ دستور semilogy
‏ ○ رسم تابع در متلب با دستور fplot
‏ ○ رسم تابع در متلب با دستور fplot۳
‏ ○ رسم تابع در متلب با دستور fimplicit
‏ ○ دستور histogram
‏ ○ دستور histogram۲
‏ ○ دستور pie
‏ ○ دستور pie۳
‏ ○ دستور scatter
‏ ○ دستور scatter۳
‏ ○ دستور scatterhistogram
‏ ○ دستور spy
‏ ○ دستور plotmatrix
‏ ○ دستور wordcloud
‏ ○ دستور parallelplot
‏ ○ دستور bar
‏ ○ دستور barh
‏ ○ دستور bar۳
‏ ○ دستور bar۳h
‏ ○ دستور pareto
‏ ○ دستور stem
‏ ○ دستور stem۳
‏ ○ رسم تابع در متلب با دستور polarplot
‏ ○ دستور polarhistogram
‏ ○ دستور polarscatter
‏ ○ دستور compass
‏ ○ رسم تابع در متلب با دستور ezpolar
‏ ○ رسم تابع در متلب با دستور surf
‏ ○ رسم تابع در متلب با دستور fimplicit۳
‏ ○ معرفی فیلم آموزش برنامه نویسی متلب برای علوم و مهندسی
‏ ○ جمع‌بندی


🔸 دستور plot

‏دستور plot(X،Y) یک نمودار دوبعدی از داده‌ها را در Y در برابر مقادیر مربوط به X ایجاد می‌کند. در این دستور اگر X و Y هر دو بردار باشند باید طول آن‌ها برابر باشد. اگر X و Y هر دو ماتریس باشند باید اندازه آن‌ها برابر باشد و در نتیجه دستور plot ستون‌های Y را در مقابل ستون‌های X رسم می‌کند.

‏اگر یکی از دو کمیت X یا Y بردار و دیگری ماتریس باشد آنگاه ماتریس باید ابعادی داشته باشد که یکی از ابعاد آن برابر با طول بردار باشد. اگر تعداد ردیف‌های ماتریس برابر با طول بردار باشد دستور plot هر ستون ماتریس را در برابر بردار رسم می‌کند. اگر تعداد ستون‌های ماتریس برابر با طول بردار باشد این دستور هر ردیف ماتریس را در مقابل بردار رسم می‌کند. اگر ماتریس یک ماتریس مربعی باشد دستور plot هر ستون را در مقابل بردار رسم می‌کند.

‏اگر یکی از دو کمیت X یا Y اسکالر باشد و دیگری اسکالر یا بردار باشد دستور plot یک نمودار نقاط گسسته را رسم می‌کند. با این حال برای دیدن نقاط باید یک علامت نشانگر را در دستور plot اضافه کنید.


🔸 دستور plot۳

‏plot۳ (X، Y، Z) مختصات x و y و z را در فضای ۳ بُعدی ترسیم می‌کند. برای رسم مجموعه‌ای از مختصات X ، Y و Z باید آن‌ها را به صورت بردارهایی با طول یکسان تعریف کنید.

‏همچنین برای ترسیم چند مجموعه مختصات در یک نمودار حداقل یکی از مختصات X ، Y یا Z را به عنوان ماتریس و بقیه را به عنوان بردار تعریف کنید.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 رسم تابع در متلب — آموزش گام به گام + نمونه کد — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس


✳️ برنامه نویسی در متلب (MATLAB) — راهنمای گام به گام (+ دانلود فیلم آموزش رایگان)

‏متلب (MATLAB) یک محیط محاسباتی و زبان برنامه‌نویسی است که کاربردهای فراوانی در رشته‌های مختلف علوم و مهندسی دارد. واژه MATLAB از دو واژه انگلیسی MATRIX به معنای ماتریس و LABORATORY به معنای آزمایشگاه تشکیل شده است، زیرا در آن مبنای محاسبات ماتریس‌ها هستند. در این آموزش با برنامه نویسی متلب آشنا خواهیم شد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ بخش اول: شروع برنامه نویسی متلب
‏ ○ بخش دوم: حلقه‌ها
‏ ○ بخش سوم: شاخه‌گزینی و شروط
‏ ○ بخش چهارم: آرایه و ماتریس
‏ ○ بخش پنجم: رسم نمودار
‏ ○ بخش ششم: تابع تعریف شده توسط کاربر
‏ ○ بخش هفتم: استفاده از فایل‌ها و دستورهای خارجی برای ورودی و خروجی
‏ ○ فیلم‌ های آموزش برنامه نویسی در متلب (MATLAB) — راهنمای گام به گام (+ دانلود فیلم آموزش رایگان)


🔸 بخش اول: شروع برنامه نویسی متلب

‏این بخش شامل چند برنامه ساده برای آشنایی با برنامه‌نویسی در متلب است.


🔸 بخش دوم: حلقه‌ها

‏حلقه‌ها بخش مهمی از برنامه‌نویسی را تشکیل می‌دهند. در این بخش با شیوه نوشتن حلقه‌ها در متلب آشنا می‌شویم.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 برنامه نویسی در متلب (MATLAB) — راهنمای گام به گام (+ دانلود فیلم آموزش رایگان) — کلیک کنید (+)


📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس


✳️ آموزش آشنایی با محیط متلب، توابع clc و clear و متغیر ans (رایگان)

چکیده —
زبان برنامه‌نویسی و نرم‌افزار متلب، بدون شک، امروزه یکی از ابزارهای حیاتی برای مطالعات علمی در رشته‌های مختلف علمی و فنی به حساب می‌آید. با توجه به نیاز کاربران متلب در ایران که شامل تعداد قابل توجهی از دانشجویان و متخصصین کشور است، برای دسترسی به منابع آموزشی مناسب و کامل، مجموعه کاملی از نکات و ترفندهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب تولید و در اختیار مخاطبان محترم قرار گرفته است. ما در این آموزش می‌خواهیم با محیط متلب، توابع clc و clear و متغیر ans آشنا شویم.

کسب اطلاعات بیشتر 👇👇

🔗 آموزش آشنایی با محیط متلب، توابع clc و clear و متغیر ans (رایگان) — کلیک کنید [+]


📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس


در کانال‌های موضوعی و تخصصیِ فرادرس، چه مطالبی به صورت رایگان ارائه می‌شود؟

🔹 جدیدترین و به‌روز ترین مقالات آموزشی
در رشته‌های مختلف تحصیلی و تخصصی
🔹
خلاصه دروس دانشگاهی
🔹 مطالب جذاب علمی و ویدئوهای آموزشی
🔹
آموزش مهارت‌های کاربردی

🌟 برای دسترسی سریع‌تر به مطالب و مقالات آموزشی رایگان فرادرس، عضو کانال مورد نظر خود شوید👇👇👇


📌کانال آموزشی برنامه‌نویسی:
@FaraProg

📌کانال آموزشی برنامه‌نویسی پایتون:
@FaraPython

📌کانال آموزشی برنامه‌نویسی اندروید:
@FaraAnd

📌کانال آموزشی برنامه‌نویسی جاوا:
@Fara_Java

📌کانال آموزشی طراحی و توسعه وب:
@FaraWebDev

📌کانال آموزشی متلب و سیمولینک:
@FaraMatlabSim

📌کانال آموزشی رباتیک:
@FaraRobotics

📌کانال آموزشی هوش مصنوعی:
@FaraAI

📌کانال آموزشی علم داده:
@Fara_DS

📌کانال آموزشی مهندسی:
@FaraEng

📌کانال آموزشی مهندسی مکانیک:
@FaraMechanical

📌کانال آموزشی مهندسی برق:
@FaraElectrical

📌کانال آموزشی مهندسی عمران:
@FaraCivil

📌کانال آموزشی معماری:
@FaraArch

📌کانال آموزشی شیمی:
@FaraChem

📌کانال آموزشی مهندسی و علوم کامپیوتر:
@FaraCompEng

📌کانال آموزشی طراحی گرافیک:
@FaraGraphDesign

📌کانال آموزشی زبان:
@FaraLang

📌کانال آموزشی زیست‌شناسی:
@FaraBio

📌کانال آموزشی فیزیک:
@FaraPhys

📌کانال آموزشی ریاضیات:
@FaraMathematic

📌کانال آموزشی آمار و احتمالات:
@FaraStatistics

📌کانال آموزشی آفیس:
@FaraOffice

📌کانال آموزشی بورس:
@FaraVest

📌کانال آموزشی بازاریابی دیجیتال:
@Kaprila


📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraDars — فرادرس

🎁 پکیج برنامه‌نویسی مورد علاقه خود را انتخاب کنید و هدیه بگیرید!

فرادرس امروز برای شما ۷ پکیج آموزشی در حوزه برنامه‌نویسی، آماده کرده است:

▫️ اندروید Android
▫️ طراحی سایت
▫️ پایتون Python
▫️ سی شارپ #C
▫️ جاوا Java
▫️ سی پلاس پلاس ++C
▫️ پایگاه داده

از بین این عنوان‌ها، به کدام حوزه از برنامه‌نویسی علاقه دارید؟

🎊 برای شرکت قرعه‌کشی و دریافت یک پکیج رایگان برنامه‌نویسی، از طریق لینک زیر وارد صفحه اینستاگرام فرادرس شوید و در زیر پست مربوط به این چالش(+)، نام پکیج مورد علاقه خود را کامنت کنید. 👇

🔗 شرکت در قرعه‌کشی — [کلیک کنید]


🎁 ۱۰ پکیج رایگان برای ۱۰ نفر

🎉 فرادرس به قید قرعه از بین تمام کسانی که نام پکیج مورد علاقه خود را در کامنت بنویسند، به ۱۰ نفر پکیج مورد نظرشان را به صورت رایگان هدیه می‌دهد.

مهلت مشارکت: پایان روز دوشنبه، ۳ مرداد

📆 اعلام نتایج: روز سه‌شنبه، ۴ مرداد

برای اطلاع از سایر مسابقه‌ها و دریافت هدایای ویژه، صفحه اینستاگرام فرادرس را دنبال کنید:
🔗 instagram.com/FaraDars

🥰
این پست را با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا از این فرصت ویژه باخبر شوند.🗣

@FaraDars — فرادرس

🟢 جدیدترین آموزش‌های رایگان در فرادرس

💠 «فرادرس»، بزرگترین مرجع آموزش‌های ویدئویی، هزاران ساعت آموزش را به صورت کاملاً رایگان در اختیار دانشجویان خود قرار داده است. برخی از جدیدترین فرادرس‌های رایگان در ادامه آمده است:

▫️ برنامه‌نویسی پایتون

▫️ اصول سئوی SEO سایت

▫️ فیلتر مارابوزو (Marubozu)

▫️ مقایسه زبان‌های برنامه‌نویسی

▫️ رویکردهای یادگیری ماشین در R

▫️ آموزش جاوا اسکریپت (JavaScript)

▫️ برنامه‌نویسی Python – ویژه نابینایان

▫️ تحلیل و بررسی نمونه‌های داخلی در طراحی معماری

▫️ آموزش Word – ترفندها و نکات کاربردی، ویژه ناشنوایان

♦️ جهت شروع یادگیری و کسب مهارت رایگان، روی لینک زیر کلیک کنید👇

🔗 فهرست کامل آموزش‌ها - [رایگان دانلود کنید]


📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraDars — فرادرس

✳️ آموزش معرفی متلب و سیمولینک برای شبیه سازی (رایگان)


چکیده —
سیمولینک نرم افزاری است که شما برای شبیه سازی سیستم های دینامیکی می توانید از آن استفاده کنید. این نرم افزار زیرمجموعه نرم افزار متلب است که دارای کتابخانه های زیادی در زمینه رشته های مختلف از جمله برق و مکانیک است.

کسب اطلاعات بیشتر 👇👇

🔗 آموزش معرفی متلب و سیمولینک برای شبیه سازی (رایگان) — کلیک کنید [+]

📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس


📣 آموزش‌های رایگان پرمخاطب در فرادرس

✔️ لینک برخی از آموزش‌های رایگان و پرطرفدار فرادرس در ادامه آمده است. برای مشاهده و دریافت هر آموزش روی عنوان مورد نظر خود کلیک کنید:

▫️ هنر تفکر خلاق

▫️ برنامه‌نویسی C++

▫️ اتوکد (AutoCAD)

▫️ آشنایی با اکسل (Excel)

▫️ افتر افکت (After Effects)

▫️ اصول و مبانی برنامه‌نویسی

▫️ مقابله با فراموشی در مطالعه

▫️ گیت (Git) - گیت هاب و گیت لب

▫️ برنامه‌نویسی اندروید (Android)

🔴 سایر آموزش‌های رایگان را در لینک زیر مشاهده و دانلود کنید:

🔗 فهرست فرادرس‌های رایگان و پرمخاطب [+]


📌 این پست را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید و فرصت آموختن رایگان را به آن‌ها هدیه دهید.

📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraDars — فرادرس

✳️ آموزش رایگان نکات و ترفندهای متلب


چکیده —
زبان برنامه‌نویسی و نرم‌افزار متلب، بدون شک، امروزه یکی از ابزارهای حیاتی برای مطالعات علمی در رشته‌های مختلف علمی و فنی به حساب می‌آید. با توجه به نیاز کاربران متلب در ایران که شامل تعداد قابل توجهی از دانشجویان و متخصصین کشور است، برای دسترسی به منابع آموزشی مناسب و کامل، مجموعه کاملی از نکات و ترفندهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب تولید و در اختیار مخاطبان محترم قرار گرفته است.

کسب اطلاعات بیشتر 👇👇

🔗 آموزش رایگان نکات و ترفندهای متلب — کلیک کنید [+]

📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس


✳️ آموزش مفاهیم مقدماتی طراحی رابط گرافیکی در متلب (رایگان)


چکیده —
برای آموزش طراحی رابط گرافیکی با متلب، منابع مختلفی وجود دارد که هر یک بخشی از مطالب را ارائه کرده اند اما در این فرادرس قصد داریم به صورت کاربردی، ساده، خلاصه و جامع، کل روند طراحی از مفاهیم ابتدایی تا نکات ظریف و پیشرفته را با هم پیش ببریم تا در انتها بتوان با اتکا به توانایی های کسب شده، نرم افزارهایی طراحی کرد که علاوه بر قابلیت های فنی و محاسباتی، قابل عرضه به عنوان یک نرم افزار استاندارد و حرفه ای باشد. ما در این آموزش قصد داریم تا مفاهیم مقدماتی طراحی یک رابط گرافیکی در نرم افزار MATLAB را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

کسب اطلاعات بیشتر 👇👇

🔗 آموزش مفاهیم مقدماتی طراحی رابط گرافیکی در متلب (رایگان) — کلیک کنید [+]

📌 کانال اختصاصی آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک

آخرین مطالب علمی، مقالات رایگان و ویدئوهای آموزشی برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک را در کانال اختصاصی [@FaraMatlabSim] دنبال کنید. 👇

@FaraMatlabSim — مطالب و آموزش‌های برنامه‌نویسی متلب و سیمولینک فرادرس


در کانال‌های موضوعی و تخصصیِ فرادرس، چه مطالبی به صورت رایگان ارائه می‌شود؟

🔹 جدیدترین و به‌روز ترین مقالات آموزشی
در رشته‌های مختلف تحصیلی و تخصصی
🔹
خلاصه دروس دانشگاهی
🔹 مطالب جذاب علمی و ویدئوهای آموزشی
🔹
آموزش مهارت‌های کاربردی

🌟 برای دسترسی سریع‌تر به مطالب و مقالات آموزشی رایگان فرادرس، عضو کانال مورد نظر خود شوید👇👇👇


📌کانال آموزشی برنامه‌نویسی:
@FaraProg

📌کانال آموزشی برنامه‌نویسی پایتون:
@FaraPython

📌کانال آموزشی برنامه‌نویسی اندروید:
@FaraAnd

📌کانال آموزشی برنامه‌نویسی جاوا:
@Fara_Java

📌کانال آموزشی طراحی و توسعه وب:
@FaraWebDev

📌کانال آموزشی متلب و سیمولینک:
@FaraMatlabSim

📌کانال آموزشی رباتیک:
@FaraRobotics

📌کانال آموزشی هوش مصنوعی:
@FaraAI

📌کانال آموزشی علم داده:
@Fara_DS

📌کانال آموزشی مهندسی:
@FaraEng

📌کانال آموزشی مهندسی مکانیک:
@FaraMechanical

📌کانال آموزشی مهندسی برق:
@FaraElectrical

📌کانال آموزشی مهندسی عمران:
@FaraCivil

📌کانال آموزشی معماری:
@FaraArch

📌کانال آموزشی شیمی:
@FaraChem

📌کانال آموزشی مهندسی و علوم کامپیوتر:
@FaraCompEng

📌کانال آموزشی طراحی گرافیک:
@FaraGraphDesign

📌کانال آموزشی زبان:
@FaraLang

📌کانال آموزشی زیست‌شناسی:
@FaraBio

📌کانال آموزشی فیزیک:
@FaraPhys

📌کانال آموزشی ریاضیات:
@FaraMathematic

📌کانال آموزشی آمار و احتمالات:
@FaraStatistics

📌کانال آموزشی آفیس:
@FaraOffice

📌کانال آموزشی بورس:
@FaraVest

📌کانال آموزشی بازاریابی دیجیتال:
@Kaprila


📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraDars — فرادرس
‌‌
✳️ مجموعه وبینارهای رایگان رویداد فینوهک — ۱۳ دوره آموزشی

🔖 فینوهک رویدادی مبتنی بر سرمایه‌گذاری است. این رویداد می‌خواهد فرصتی باشد تا افراد و تیم‌ها با چالش‌ها در پنج حوزه ولث‌تک (WealthTech)، اینشورتک (InsureTech)، رگ‌تک (ReqTech)، لندتک (Lend Tech) و پرداخت (Paytech) برخورد کنند. در فینوهک تلاش می‌شود تا افراد در مورد فینتک توانمند شوند و بتوانند شناخت خوبی نسبت به فینتک پیدا کنند و کسب و کاری را در این فضا شروع کنند یا بهتر ادامه دهند. فرادرس همراه آموزشی فینوهک است و وبینارهای رایگان را در اختیارتان قرار می‌دهد.

🔻 اولین وبینار در این رویداد، روز سه‌شنبه، ۱ شهریور ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد. برای اطلاع از زمان برگزاری و ثبت‌نام در وبینارها، روی عنوان مورد نظر خود کلیک کنید: 👇

۱. فینتک چیست؟

۲. آنچه که برای شروع یک کسب و کار در فضای بیتکوین و بلاکچین لازم است بدانید

۳. تشریح مدل‌های ساختارشکن ولث تک در دنیا و اشاره به فرصت‌های پیش رو

۴. شناخت رگ تک و شناسایی نقش آن در زنجیره ارزش فینتک‌ها

۵. فرصت‌های تجاری سازی API

۶. آموزش Embedded Finance و تاثیر آن بر مدل‌های کسب‌ و کار

۷. قراردادهای هوشمند و فرصت های کسب و کاری در سال ۲۰۲۲

۸. روش‌های جدید اعتبار دهی و پرداخت تسهیلات و فناوری های مرتبط با آن

۹. تامین مالی زنجیره تامین، فرصتی جدید برای ورود تکنولوژی‌های نوین به صنعت مالی

۱۰. طراحی تجربه مشتری در صنعت فینتک

۱۱. محصول فینتکی از کجا شروع می‌شود؟

۱۲. مروری بر قواعد و چارچوب رایج بیمه گری

۱۳. کاربرد هوش مصنوعی در فرایند خسارت‌های بیمه


🔗 وبینارهای رایگان رویداد فینوهک — [کلیک کنید]


📚 فرادرس | دانش در دسترس همه؛ همیشه و همه جا

@FaraDars — فرادرس‌‌
2024/09/21 17:17:42
Back to Top
HTML Embed Code: