Telegram Web Link
📝 لوسیفر: باختی که باعث بشه آدما رو بشناسی، خودش یک برگ برندس......

🎥 Lucifer 2016 - 2021

#دیالوگ‌_ماندگار

🆔 zil.ink/CooFilm
🎭 درس امروز

#Fun

🆔 zil.ink/CooFilm
🖼 پوسترهای زیبا از برخی آثار ماندگار سینما!

#Poster

🆔 zil.ink/CooFilm
نقد فیلم "Furiosa" : ضعیف‌تر اما همچنان درخشان!
دنباله "Mad Max" این را تأییدی بر این موضوع است که نام "جرج میلر" در ضمیمه یک فیلم اکشن، تضمینی بر باکیفیت بودن این اثر است. کارگردانی که با امضای درجه یکی که دارد، با دوربینش تماشاگر را از شدت هیجان از جایش بلند می‌کند و او را وادار به ایستاده تشویق کردن می‌کند.
نمی‌شود این موضوع را کتمان کرد که "Furiosa" به مراتب از ساخته قبلی "میلر"، از هر لحاظی ضعیف تر است. "مدمکس" درواقع به عنوان یک تراز در آثار اکشن در نظر گرفته می‌شود. فیلمی که همه چیزش به اندازه است. بسیار خوش ریتم است و ثانیه‌ای از اوج فاصله نمی‌گیرد. حتی اگر به آثار این روزهای سینما نگاهی بی‌اندازیم، باز هم نمی‌توانیم اثری مشابه با "مدمکس" را بیابیم. اما بحث "Furiosa" متفاوت است.
روایت و تم کلی داستان اثر، بسیار بسیار کلیشه‌ای و نخ نما شده‌است. دختری که مادرش را از دست می‌دهد و در جهان بیرون به دنبال بقا و انتقام است. "میلر" دقیقا دم دستی‌ترین موضوع ممکن را برداشته و آن را به عنوان دنباله "مدمکس" تقدیم مخاطب کرده. مهم‌ترین نقطه تمایز این فیلم با قسمت اول هم همین است. در "مدمکس" عملا کوچک‌ترین اشاره ای به قصه اثر نمی‌شود و تنها می‌دانیم که عده‌ای قرار است از نقطه ۱ به نقطه ۲ بروند و در طی مسیرشان با چالش‌هایی مواجه می‌شوند و بدین ترتیب، شخصیت پردازیشان شکل میگیرد؛ یعنی در اصولی‌ترین و بهترین شکل ممکن. در "فیوریسا" اما قصه تماما بر اکشن و ریتم فیلم مقدم است. همین موضوع باعث می‌شود فیلم در میانه دچار سکته روایی شود. این نکته هم بسیار حائز اهمیت است که خود داستان فیلم هم ارزش روایی بسیار پایینی دارد و کلیشه‌ای‌ترین و دم‌دستی‌ترین داستان یک فیلم اکشن است. این موضوع تأثیرش را در بخش اکشن اثر هم می‌گذارد و ما در بخش زیادی از فیلم، شاهد فلاش‌بک‌های متعدد و بی ارزشی هستیم که نه تنها ارزش افزوده‌ای برای خود فیلم نیستند، بلکه ضرباهنگ فیلم را نیز دستخوش تغییر می‌کنند. در نهایت همه این‌ها باعث می‌شود از نظر روایی، "فیوریسا" نه یک پله، بلکه سقوطی نسبت به فیلم اول باشد.
مشکل بعدی فیلم در اکشن‌هایش است: تکراری! نه کپی فیلم اول، بلکه یک کپی درجه یک از باقی آثار اکشن است و آنچه باعث شده اکشن فیلم تماشایی باشد، بازی‌های "جرج میلر" با دوربین، به علاوه تدوین محشر فیلم است. فیلمساز اینجا به خوبی می‌داند کجا باید کات بزند، دوربین را کجا قرار دهد و در چه نقطه‌ای زد و خوردها را به اتمام برساند یا به مرحله بعد ارتقا دهد. در کنار این موضوع، تدوین فیلم هم مثال زدنی است. هم "مدمکس" و هم "فیوریسا" به نوعی در تدوین جزو مراجع تقلید به حساب می‌آیند! نتیجه آنقدر درخشان است که نه تنها مخاطب را دچار سردرد و سرگیجه نمی‌کند، بلکه به او اجازه همراهی با شخصیت‌های حاضر در دوربین را می‌دهد و فضای کاملی را در اختیار تماشاگر خود قرار می‌دهد تا کاملا علاوه‌بر شخصیت حاضر در مرکز دوربین، فضای اطراف او را نیز درک کند.
اما برگ برنده این ساخته "میلر" شخصیت دمنتوس است! این شخصیت اگر پایان‌بندی درخورتری داشت، قطعا پتانسیل آن را داشت تا به یک نماد در میان باقی ویلن‌های سینمایی بدل شود. بازی "کریس همسورث" در این نقش شگفت‌انگیز است! هرگز باورم نمیشد که او چنین بازیگر توانایی باشد؛ اما اتفاقی که افتاده بسیار غیر قابل باور است. دمنتوس از آن دست شخصیت‌هایی بود که اگر به دست یک بازیگر نابلد می‌افتاد، پتانسیل اگزجره شدن را داشت! اما "همسورث" در بازی‌اش تعادلی مثال زدنی را از یک شرور و یک انسان عادی به دنبال بقا را برقرار می‌سازد تا او را از آنچه که هست هم باورپذیرتر کند. در نقطه مقابل "همسورث"، بانو "آنیا تیلور" بازهم به همگان ثابت می‌کند که اصلا و ابدا بازیگر نیست! بازی او در نقش فیوریسا که به مراتب شخصیت ساده‌تر و سرراست‌تری به نسبت دمنتوس داشت، آنقدر اغراق شده و غیرقابل باور است که توان پس زدن هر تماشاگری را دارد. فیوریسای "آنیا تیلور" بیهوده اخم می‌کند و اصلا و ابدا توان رساندن ابهتی را که قبلا "شارلیز ترون" با بازی بی‌نقصش به همگان معرفی کرده بود را ندارد! نتیجه کار شخصیتی شده که بازی مطلقا افتضاح "آنیا تیلور" تمام تلاش‌های "میلر" را به باد می‌دهد.
"فیوریسا" با وجود آنکه ابدا توان مقابله با قسمت اوریجینال خود را ندارد، اما همچنان از اکشن‌های ناب این روزهای سینماست. فیلمی که با تمام ایراداتش، به واسطه کارگدانی و تدوین درجه یکش و البته، بازی حیرت‌انگیز "کریس همسورث" در نقش یکی از ماندگارترین شخصیت‌های اکشن، ارزش دیدن بسیار بالایی دارد.
Furiosa:A Mad Max Saga (2024)
✍️ عرفان دانش

#نقد_فیلم

🆔 Zil.ink/Coofilm
📝 بلا: تا زمانی که همه‌چیز رو از دست ندی، واقعا قدر همه‌چیز رو نمی‌دونی.

🎥 Beauty And The Beast 2017

#دیالوگ‌_ماندگار

🆔 zil.ink/CooFilm
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎭 رونمایی از سری جدید مرد عنکبوتی

#Fun

🆔 zil.ink/CooFilm
🎥‍ دایره، قدرتمندترین و بزرگترین شرکت رسانه‌ای دنیا، شرکتی که می هالند بالاخره بعد از رویاپردازی درباره آن موفق به کار کردن در بخش پشتیبانی مشتری آن و کسب مقامات بالاتری هم می‌شود. شرکت روزی کارمندانش را برای یک پروژه تحقیقاتی دعوت می‌کند، پروژه‌ای که بعدها قصد اجرای آن را در سطح گسترده در بین تمام مردم دنیا دارد، پروژه‌ای که عملاً حریم خصوصی را بی‌معنی می‌کند.
فیلم اقتباسی از روی کتاب "دایره" نوشته “دیو اگرز” در سال ۲۰۱۳ است که خودش مسئولیت نوشتن فیلمنامه را بر عهده دارد، تیم بازیگری فیلم از نگاه منتقدان جزء نقاط قوت آن به شمار رفت، اما دیگر نقدها به خاطر بی‌هدف و تکراری بودن داستانش به آن امتیاز خوبی ندادند و علی‌رغم فروش نه‌چندان بد مخاطبان هم همینگونه عمل کردند.
📽 The Circle (2017)
ابوالفضل مدنی

#معرفی_فیلم      

🆔 zil.ink/CooFilm
🖼 پوسترهای زیبا مناسب استفاده برای مجلات مد و فشن

#Poster

🆔 zil.ink/CooFilm
نگاهی به فیلم "آهو"

🎥 تکلیف فیلم با خودش مشخص نیست و نمی‌داند چه می‌خواهد بگوید، نه با یک کاراکتر منحصر به فرد و خاص طرف هستیم که بخواهیم سمت او بایسیتم و نه با داستانی قرص و محکم مواجهیم. فیلم صرفا تراوشات نامنظم و به هم ریخته‌ی ذهنیِ سازنده‌اش است که از قضا یکی از منتقدین برجسته و صاحب کتاب هم است، و چنین فیلمی از چنین انسانی با این سابقه واقعا بعید و دور از ذهن بود.
فیلم قرار است به تنهاییِ خودخواسته‌ی دختری بپردازد که مردی که دوستش داشته رهایش کرده و حالا دختر به روستایی در شمال کشور رفته و با تنهایی‌اش دست و پنجه نرم می‌کند اما فیلم این تصویر را به مخاطب نمی‌دهد و با دختری سرگردان و بی‌هویت طرفیم که صرفا اینور‌ و آنور می‌رود و مونولوگ‌های بی‌اساس می‌گوید.
ایده‌ و متن فیلم شاید روی کاغذ جذاب باشد و خواندنی، زیرا در متن می‌توان به جزئیات داستانی و درونیات کاراکتر اشاره کرد اما فیلم‌ساز نتوانسته آن مسائل مهمِ روی متن را در فیلمش پیاده کند، بنابراین فیلم تبدیل شده به اثری بی‌روح و کسالت‌بار که از ابتدا تا انتهایش بدون لحظه‌ای دراماتیک است و کاملا خنثی پیش می‌رود و تمام می‌شود.
ساخت آثار این مدلی با این حس و حال در سینمای ایران اکثر مواقع با شکست مواجه می‌شود زیرا فیلم‌سازان ایرانی بلد نیستند چگونه باید به کاراکتر جان ببخشند و درونیات او را به تصویر بکشند،‌ در همین فیلم "آهو" اواسط فیلم تصویر کاراکتر اصلی دیزالو می‌شود به تصویر "ژولیت بینوش" در فیلم "آبی" که معلوم نیست فیلم‌ساز به چه قصد و نیتی این کار را انجام داده، اگر می‌خواهد اثرش را به آن فیلم نزدیک کند که اشتباه است، آهو چه در متن و چه در ساخت نمی‌تواند لحظه‌ای و ثانیه‌ای از "آبی" را پیاده کند، اگر هم می‌خواهد کاراکترش را به کاراکتر آن فیلم تعمیم بدهد که باز هم اشتباه است و غلط، زیرا آنجا با "کیشلوفسکی" بزرگ طرفیم که بلد است و می‌داند چگونه روح و درون کاراکتر را کشف و به ما تحویل بدهد اما اینجا در فیلم "آهو" کاراکتر به ما داده نمی‌شود و نمی‌توانیم کشف‌اش کنیم.
در کل فیلم "آهو" فیلمی است شکست خورده و ضعیف که ادعای فیلم هنری و شِبه اروپایی را دارد، اما دریغ از سکانس یا پلانی هنری، "آهو" اثری است خنثی و بی هدف و سردرگم.
📽️ آهو (۱۴۰۳)
✍️ محمد زندی

#Review

🆔 Zil.ink/Coofilm
🔰 یادداشتی بر فیلم "بی‌قانون"
⚠️ هشدار اسپویل
🎥 فیلم "بی‌قانون" به کارگردانی "جان هیلکات" روایت‌گر داستان برادران باندورانت است که قاچاقچی مشروبات الکی منطقه فرانکلین در ویرجینیا هستند و با ورود افسری فاسد به نام چارلی ریکس دچار مشکل می‌شوند.
"بی‌قانون" فیلم پر ستاره‌ای است. بازیگرانی همچون "شیا لبوف"، "تام هاردی"، "جیسون کلارک"، "گای پیرس"، "گری اولدمن" و "جسیکا چستین" در این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند. خوشبختانه اکثر بازیگران فیلم توانسته‌اند بازی خوبی داشته باشند. "تام هاردی" که نقش رییس باند باندورانت را ایفا کرده، به خوبی توانسته یک رییس خشن و جدی را ایفا کند. "شیا لبوف" نیز به خوبی نقش یک پسر ترسو را بازی کرده. "گای پیرس" با آن گریم و مدل موی عجیبش نیز در خلق یک شرور وحشی و فاسد موفق بوده.
دوربین فیلم خوب است و فیلمساز به واسطه آن توانسته فضای آن سال‌ها را به درستی خلق کند. فیلمنامه نیز خوب است ولی ایراداتی دارد. دو شخصیت مگی با بازی "جسیکا چستین" و میا کاملا اضافی هستند و از طرفی روابط آن‌ها با فارست و جک ساخته نشده و یا اهمیت آنچنانی ندارد.
در کل می‌توان گفت که "بی‌قانون" اصلا فیلم بدی نیست بلکه در مواردی مانند اکت و فضاسازی عملکرد عالی دارد. حضور ستارگان و داستان خوب نیز توانسته‌اند بر جذابیت اثر اضافه کنند و فیلم خوبی را به بیننده تحویل دهند.
📽️ Lawless 2012
امیررضا محمدخانلو

#Review

🆔 zil.ink/CooFilm
📝 الینا: بدترین روز دوست داشتن کسی، روزی هستش که اون رو از دست بدی......

🎥 The Vampire Dairies 2009 - 2017

#دیالوگ‌_ماندگار


🆔zil.ink/CooFilm
🎥‍ ستوان جیمز ریس فرمانده یک جوخه از نیروهای دریایی ارتش ایالات متحده حین یک عملیات در سوریه طی یک کمین مورد حمله قرار می‌گیرند به غیر از ریس و دوستش ارنست ویکرز باقی تیم کشته می‌شوند، پس از بازگشت به خانه ریس متوجه جابه‌جایی برخی جزئیات می‌شود. وقتی که خانواده او کشته می‌شوند متوجه می‌شود که همه این اتفاقات دسیسه‌ای است که انتهایش به سطوح بالای حکومتی ختم می‌شود، پس از این ریس به همراه تمام تجربیاتش از سالها جنگ در پی انتقام گرفتن می‌افتد.
"ترمینال لیست" نام کتابی نوشته “جک کار” در سال ۲۰۱۸ است پس از رسیدن یک نسخه از آن به دست “کریس پرت” او در ازای دستمزد ۱.۴ میلیون دلاری برای هر قسمت نقش را پذیرفت و سریال توسط آمازون پرایم ساخته شد و در کمتر از دو هفته جزء ده اثر پربیننده و نزدیک به یک میلیارد دقیقه تماشا شد که گویای استقبال عموم مخاطبان از آن است اما منتقدین نظر دیگری داشتند و به آن نمرات متوسط رو به پایینی دادند. در فوریه ۲۰۲۳ ساخت یک سریال پیش‌درآمد از روی آن تأیید شد.
📽 The Terminal List (2022)
ابوالفضل مدنی

#معرفی_سریال

🆔 zil.ink/CooFilm
📝 جوی: وقتی به خودت اجازه میدی که احساس کنی، به خودت اجازه میدی که آزاد باشی..


🎥 Inside Out 2015
#دیالوگ‌_ماندگار


🆔 zil.ink/CooFilm
2024/10/05 22:39:52
Back to Top
HTML Embed Code: