Telegram Web Link
💡اگر مصیبت چشیده‌اید و کماکان با جنایت‌کاران دست می‌دهید، پس دیگر شایستگی این را ندارید که شما را پدر، دوست و یا معشوق بنامند؛ و مرتبه و جایگاه شما هم در هستی هر چه باشد، دل‌تان دل ِ بزدلان است و ذهن‌تان ذهن چاپلوسان.

✍🏻 توماس پین/عقل سلیم

@cafe_andishe95
⌛️زمانی که از آنان پرسیده می‌شد که چرا از سیاست‌های ظالمانه حکومت اطاعت کرده‌اند، عموما پاسخ می‌دادند که ما فقط ماندیم و همکاری کردیم تا اوضاع از آن بدتر نشود،
ما‏باور داشتیم که همراهی ما قرار است از ستم‌های بیشتر جلوگیری کند، همکاری ما قرار است حداقل تعدادی را نجات دهد.


اما همچنان که قساوت ظالمانه حکومت ادامه پیدا کرد و نه تنها تغییری در شرایط ایجاد نشد بلکه ظلم حتی ساختارمند‌تر هم شد، آنان گفتند که ما در واقع قدرتی برای تغییر‏ شرایط نداشتیم.

بعدها مشخص شد که در نگر آن‌ها مقاومت بی‌فایده بوده است و اعمال فردی آن‌ها قادر به ایجاد تغییری در شرایط نبوده است.

سیستم پاسخگویی و مسئولیت اخلاقی افراد در این نقطه دیگر به کلی از هم پاشیده شده است.‏

در نهایت کسانی که با سیاست‌های رژیم همراهی می‌کنند تا از نتایج بدتر جلوگیری کنند، خود را در همان جنایاتی که امیدوار بودند از آن جلوگیری کنند، دخیل می‌بینند.



هانا آرنت


https://www.tg-me.com/book_archives
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مسعود پزشکیان، ۶ آذر ۱۳۹۳:
اول انقلاب مسئول پاکسازی بودم هنوز بحث حجاب نشده بود حجاب را در بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها اجباری کردم
با دادگاه انقلاب هماهنگ کردم بخشنامه کردم که همه باید روسری و مانتو و لباس آستین‌بلند بپوشید
دانشگاه را ما بستیم. انقلاب فرهنگی و بستن دانشگاه‌ها را ما شروع کردیم
@cafe_andishe95
🔲عده‌ای فکر می‌کردند و فکر می‌کنند که نفس رفتن مردم به پای صندوق‌های رای و انداختن برگه رای در صندوق ،حتی اگر آن انتخابات قلابی و مهندسی‌شده هم باشد ،عمل مثبتی است.

حتی آدمی مثل اوسیپ ماندلشتام ،شاعر بزرگ روسیه و مخالف سرسخت حکومت استالین،چنین نظری داشت.ماندلشتام که به دلیل نوشتن شعر بسیار تندی علیه استالین به چهار سال تبعید در شهری دورافتاده محکوم شده بود در سال آخر تبعیدش(یک سال قبل از کشته شدنش) در یک انتخابات عمومی برای گزینش نمایندگان شورایعالی اتحاد شوروی شرکت کرد.این اولین انتخابات پس از تصویب قانون اساسی جدید شوروی در سال هزار و نهصد و سی و شش بود.

همسر ماندلشتام مخالف شرکت در این انتخابات بود چون همه نامزدها را حزب تعیین کرده بود و عملا هیچ حق انتخابی برای مردم وجود نداشت اما ماندلشتام اعتقاد داشت که نفس رفتن مردم به پای صندوق‌های رای و انداختن رای در صندوق،یک «تمرین» برای دموکراسی است و اگر این عمل تکرار شود به تدریج انتخابات واقعی‌تر و سالم‌تر خواهد شد.اما دولت شوروی تا پنجاه سال بعد، تقریبا هر سال یک انتخابات عمومی برگزار کرد و این انتخابات ها هم یک از یک قلابی‌تر بودند.

خلاصه این‌که در عمل ثابت شد جناب ماندلشتام اشتباه فکر می‌کرده.برخلاف نظر مارکس که می‌گوید «کثرت در کمیت عاقبت به جهش کیفی منجر می‌شود» ،کثرت در برگزاری انتخابات قلابی هرگز به هیچ انتخابات واقعی و دموکراتیکی منجر نشد و نهایتا نظام شوروی با انقلاب مسالمت‌آمیز مردمی ساقط شد و نه از طریق صندوق آرا.

♦️به گمانم موقعی که ساختارهای استبدادی در کشوری قوی و ریشه دار باشد و گرایش های دموکراتیک در بین مردم ضعیف و جامعه مدنی غایب یا نحیف ،انتخابات‌های قلابی اگر هزاران بار هم تکرار شوند نه تنها به هیچ نتیجه مثبتی ختم نخواهد شد بلکه پایه‌های غیردموکراتیک رژیم استبدادی را مستحکم‌تر خواهد کرد.


بیژن اشتری

@cafe_andishe95
⚫️▪️شکاف عمیق حکومت-ملت و« کنشگران مرزی» متوهم


در ایران امروز «کنش‌گری مرزی» به عملی ناممکن تبدیل شده است.در یکی دو سال گذشته ،حول ایده ساخته و پرداخته شده توسط جناب دکتر مقصود فراستخواه ، شاهد شکل‌گیری جریان موسوم به «روزنه‌گشایان» و «راه‌گشایان» در آستانه انتخابات مجلس و ریاست جمهوری بودیم.بحث درباره ایده خیرخواهانه دکتر فراستخواه مفصل است اما تجربه عملی دو انتخابات اخیر ثابت کرد که کنش‌گری مرزی در ایران امروز عملی ناممکن است.

در کتاب دکتر فراستخواه خواندم که کنش‌گر مرزی انسان خیرخواهی‌ست که یک پایش در حاکمیت است و یک پایش در بین مردم و در اندازه و وسع خودش می‌کوشد کار مثبتی،ولو کوچک ، برای مردم انجام دهد.انصافا در ساحت تئوری ایده قشنگ و زیبایی‌ست.اما در جمهوری اسلامی این ایده جواب نمی‌دهد.

شکاف حکومت-ملت چنان عمیق شده که هیچ کنشگر مرزی ای نمی‌تواند یک پایش را در حکومت بگذارد و پای دیگرش را در بین مردم. در واقع،عمق شکاف اجازه چنین عملی را نمی‌دهد.جناب دکتر محمد فاضلی که جزو کنش‌گران مرزی است در آن مناظره تلویزیونی که مجبور به پرتاب میکروفون اش شد به خوبی پی به عمق آن شکاف برد و احتمالا فهمید که چرا کنش‌گری مرزی در جمهوری اسلامی ناممکن است.مرز میان حکومت و ملت به چنان دره‌ی عمیقی تبدیل شده که حالا جناب فراستخواه و همفکران ایده پردازشان باید به مفاهیم تازه ای مثل «کنشگران دره‌ای» یا «کنشگران شکاف‌های عمیق »فکر کنند.

بیژن اشتری
@cafe_andishe95
Forwarded from حجت کلاشی
مردم عزیز و بزرگ ایران، روز جمعه هشتم تیر، بخش بزرگی از ما در کنار هم ایستادیم و با رای ندادن  و نه قاطع ، نشان دادیم که جمهوری اسلامی یک اقلیت بازنده و ورشکسته است.
در دور دوم اصلاح طلبان ماشین تبلیغات خود را با قدرت روشن کرده اند تا دوباره وعده بفروشند و بفریبند و با ترساندن در جبهه مخالفان رخنه و شکاف انداخته و مردم ترسیده و فریب خورده را پای صندوق ببرند.
ما فراموش نکرده ایم که کارنامه  اصلاح طلبان در هشت سال دوره روحانی رشد اقتصادی منفی و صفر بود. آنها در این هشت سال زندگی میلیون ها ایرانی را برای همیشه آتش زدند؛ ایران را بیشتر منزوی کردند و وعده فروختند و شعار دادند و سفره های مردم کوچک تر شد. به معترضان شلیک کردند هم به پا زدند و هم به سر. اینها همان قصابان ابان 98 هستند. آبان خونین 98. این ها گرگی هستند در پوستین گوسفند! فراموش نکنیم که وضعیت حجاب و فشار به زنان و تحمیل حجاب اجباری در دوره حسن روحانی تفاوتی با دوره ریسی که اطرافیان علم الهدی به قدرت رسیدند نداشت. در دوره حسن روحانی و اصلاح طلبان نه تنها مشکل ارتباط با آمریکا و اروپا حل نشد بلکه نتوانستند رابطه با عربستان و همسایگان را بهبود بدهند.

هموطنان بیایید تا روز جمعه به کمپین تحریم فعال بپیوندیم و نگذاریم اینها با دستکاری کردن احساسات، با فریب و نیرنگ با تحریک عصبیت و تعصبات محلی، قبیله ای و قومی و مذهبی بخشی از مردم ما را بفریبند. ما نه تنها می توانیم با رای ندادن و تحریم انتخابات اتحاد خود را نگه داریم بلکه می توانیم بسیاری از عزیزانی را که دور نخست رای دادند منصرف کنیم. به آنها بگوییم که خودشان و رایشان ارزشمند است؛ با رای دادن تبهکاران و فاسدان  و آدم کشان را سوار گرده خود می کنیم و به پاستور می فرستیم. بیایید با احترام به عزیزانی که برای شکوه ایران و فردای بهتر جان خود را فدا کردند؛ باهم و در کنار هم شرکت نکردن در انتخابات را انتخاب کنیم.
اتحاد ما برای رای ندادن باشکوه و  بخشی از مبارزه  بزرگ و تاریخ ساز ما برای رسیدن به پیروزی و شکست دادن انقلابسیاه  57 است.  با رای ندادن همه آنچه می خواهیم را به یکباره بدست نمی آوریم، با رای ندادن به پیروزی نهایی نمی رسیم اما در کنار هم و جای درست ایستادن نخستین گام برای پیروزی بزرگ است.
@kalashi_hojjat
Audio
فایل صوتی گفتگو با دکتر بیژن عبدالکریمی درباره مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات در وضعیت سیاسی الان ایران.
http://www.tg-me.com/mostafamehraeen
Audio
فایل صوتی کامل گفتگو با عباس عبدی درباره مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات.
http://www.tg-me.com/mostafamehraeen
Audio
MP3 Recorder
فایل صوتی گفتگو با سایت دیدار نیوز درباره وضعیت سیاسی امروز ایران و انتخابات که نمی دانم بنا به چه مصلحتی این سایت آن را منتشر نکرد.
http://www.tg-me.com/mostafamehraeen
📌⛔️اثر ممنوعه!وقتی یه چیزی ممنوع می‌شه، آدم‌ها بیشتر تمایل پیدا می‌کنن که به سمتش برن. این یه پدیده روان‌شناختیه که بهش میگن "اثر ممنوعه" یا "اثر قاپیدن".
یه روان‌شناس به اسم جک برهم توی دهه ۱۹۶۰ یه نظریه‌ای مطرح کرد که این قضیه رو توضیح میده.📊بر اساس این نظریه، وقتی آدم‌ها حس می‌کنن آزادی یا اختیارشون تهدید شده، به طور خودکار می‌خوان اون آزادی رو پس بگیرن. حالا چرا این اتفاق می‌افته؟ چند تا دلیل داره:👇

1⃣ از دست دادن کنترل: وقتی حس می‌کنیم نمی‌تونیم انتخاب‌هامون رو کنترل کنیم، به طور طبیعی سعی می‌کنیم اون کنترل رو دوباره به دست بیاریم. این یه واکنش طبیعی توی همه ما آدم‌هاست و کمک می‌کنه حس آزادی و استقلالمون رو حفظ کنیم.
2⃣ جذابیت بیشتر چیز ممنوعه: وقتی چیزی ممنوع میشه، به نظر ما ارزشمندتر و جذاب‌تر میاد. مثلا اگه یه غذای خاص ممنوع بشه، ممکنه بیشتر دلمون بخواد اون رو بخوریم. یا یک نوشیدنی!
3⃣ کنجکاوی: ممنوعیت‌ها معمولاً کنجکاوی ما رو تحریک می‌کنن. آدم‌ها به طور طبیعی کنجکاون و وقتی چیزی براشون ممنوع میشه، بیشتر دلشون می‌خواد اون رو تجربه کنن.
4⃣ حس ناعدالتی:اگه حس کنیم که ممنوعیت، ناعادلانه یا غیرمنطقیه، ممکنه واکنشی نشون بدیم و بخوایم اون ممنوعیت رو نقض کنیم. این حس ناعدالتی می‌تونه انگیزه‌ای قوی باشه که بریم سراغ چیز ممنوعه.
پس به طور کلی، تمایل به چیزهای ممنوعه به خاطر واکنش‌های طبیعی روان‌شناختی ماست به وقتی که آزادی و اختیارمون تهدید می‌شه. این واکنش‌ها می‌تونن به شکل‌های مختلفی بروز کنن، از کنجکاوی گرفته تا حس ناعدالتی و تلاش برای باز پس گیری کنترل



https://www.tg-me.com/book_archives
پس از استفاده خانواده های جانباختگان۹۶ و ۹۸ و ۱۴۰۱ از هشتگ #اقلیت_خائن برای حامیان ۱۳٪ ی جمهوری اسلامی که در انتخابات شرکت کردند، این هشتگ مورد حمایت اکثریت قرار گرفت و ترند شد.

@cafe_andishe95
نقد به انتخابات - مهدی تدینی.pdf
9.9 MB
⚫️طنز؛ نقد به انتخابات

🗽مهدی تدینی

مهدی تدینی، مترجم پرکار آثار ارنست نولته و هانا آرنت و فاشیسم‌پژوه، در ۱۲ استوری منتخب به نقد طنازانه‌ی انتخابات می‌پردازد

@cafe_andishe95
به شما ملت بزرگ ایران که در دور دوم #سیرک_انتخابات، در مقیاسی گسترده‌تر از قبل به جمهوری اسلامی و همه جناح‌ها و شعبه‌هایش «نه» گفتید و در این نمایش مضحک مشارکت نکردید، شادباش می‌گویم.

ارزش و بزرگی کار شما در آن است که از یک‌سو، کمپین فریب و ترس رژیم برای رونق بخشیدن به صندوق‌های قلابی رایش را به شکست کشاندید، و از سوی دیگر، کارزار عددسازی و جعل آمار آن را نیز بی‌اثر کردید.

فارغ از اینکه خامنه‌ای چه نتیجه‌ای را با اعمال چه ضریبی اعلام کند و نام کدام‌یک از دو غلام حلقه‌به‌گوش خود را از زیر عبایش بیرون بیاورد، پیروز این صحنه شمایید که به او و کلیت رژیمش با قاطعیت نه گفتید.

این پیروزیِ برآمده از همبستگی ملی، مبارک‌تان باد! مبارزه ما تا پیروزی نهایی و رهایی ایران ادامه دارد.

پاینده ایران،
رضا پهلوی

@OfficialRezaPahlavi
❇️ پیام تصویری حجت کلاشی درباره سیرک انتخابات:

▪️‏هموطنان عزیز!
روز جمعه 15 تیر 1403 خورشیدی، بخش بزرگ و اکثریت ما مردم ایران، کنار هم ایستادیم و به جمهوری اسلامی و انتخاباتش نه گفتیم. تا در کنار هم در برابر این نظام استبدادی و ضد ایران نایستیم؛ نخواهیم توانست به سوی یک فردای روشن پیش برویم. این نه آشکار و پر قدرت به جمهوری اسلامی از سوی بخش بزرگی از مردم، سرمایه ارزشمند و تاریخی برای دگرگونی درست و ملی‌ست. این نه بزرگ و قاطع بود که ترس را بر چهره رهبر جمهوری اسلامی هویدا کرد. نظام می‌کوشد که پیروزی سست و رقت‌بار اصلاح طلبان را بزرگ و مهم جلوه دهد تا پیروزی واقعی مردم را به کناری براند. آنها می دانند که پیروز این کشاکش و رقابت نابرابر، جریان تحریم انتخابات بود و نه نظام و اصلاح طلبان!
رهبر جمهوری اسلامی که می‌داند نظامش بین مردم مشروعیتی ندارد؛ کوشید نمایشی از مشروعیت و مشارکت درست کند؛ اما سخت شکست خورد. او بدنام بود، بدنامتر خواهد شد چرا که برای آراستن این نمایش به مشارکت، مسعود پزشکیان را که فردی‌ست به شدت ضد ایرانی به صحنه فرستاد تا او بتواند با تحریک عصبیت‌های قومی و قبیله‌ای و ایلی و مذهبی، رونقی برای نظام دست و پا کند. بدترین حاکمان نیز می‌کوشند به دشمنی با میهن و کشور ستیزی متهم نشوند؛ اما رهبر جمهوری اسلامی آشکارا به ستیز و جنگ با میهن و کشور برخاست. او خود، پیش از همه انگشت ندامت به دندان خواهد گزید و بازنده بزرگ خود اوست. اگر چه در درازای چند دهه زیر عبایش صدها چهره ضد ایرانی که دشمن ملیت و هویت و زبان ملی ما بودند؛ پرورده بود اما همواره می‌کوشید وانمود کند که در زیر سایه او امنیت برقرار بوده است! اکنون این صورتکی که به چهره داشت افتاده و چهره واقعی جمهوری اسلامی بیش از پیش اشکار شد. خیزش بزرگ ایرانیان و همبستگی ملی در سال پیش، رهبر جمهوری اسلامی را ترساند او دید که برخلاف تصورش، نیرو، اراده و همبستگی ملی در ایران تنومند و سترگ شده و اکنون چونان نیروی فردا ساز در تاریخ ایستاده و اراده کرده است که مبارزه کند و پیروز شود. کارهای رهبران جمهوری اسلامی از ترس بر می‌خیزد.
بازنده بعدی اصلاح طلبانند. آنها پیشتر نشان داده بودند که فهمی از اصلاح و اصلاحات ندارند اما در این دوره برای رسیدن به قدرت با تمام قوا، با نمایش‌های مضحک، رقت‌انگیز و گاه دلقک‌وار مانند کارهایی که ظریف انجام داد؛ پشت یک فرد ضد ملی، سخت پرمدعا و جاهل و لات ایستادند. فردی که هیچ فهمی از مفاهیم مدرن و نظام شهروندی ملی ندارد و ایران را در قالب نظامی از قبایل و طوایف می‌بیند. اصلاح طلبان نشان دادند که برای رسیدن به قدرت می‌توانند با پست‌ترین نیروهای ضد ایرانی همراهی کنند و از جامعه مدنی به جامعه بدوی بغلتند. برپایه آماری که خود نظام دست و پا کرده، اصلاح طلبان 26 درصد از آرای واجدان شرایط را بدست آورده اند! یعنی سه چهارم مردم مخالف آنها هستند. اصلاح طلبان سخت پشیمان خواهند شد و بزودی خواهند فهمید که برای فرو رفتن بیشتر در باتلاق چنین دست و پایی زده اند. با این رای پایین و پیچیدگی وضعیت ایران، آنها به هیچ کدام از وعده‌های خود نخواهند توانست پاسخ بدهند. وضعیت اقتصادی روز به روز بدتر خواهد شد و نارضایتی بیشتر هیچ دستاوردی در هیچ زمینه‌ای نخواهند داشت اما آسیب‌های بزرگی به مردم و کشور خواهند زد. بخش بزرگی از کسانی که تحت تاثیر تبلیغات اصلاح طلبان به آنها رای دادند بزودی از سرکار آوردن اصلاح طلبان پشیمان خواهند شد.سرکار آوردن گروهی دروغگو و فاسد و ناتوان بدترین کاری‌ست که مردمان می‌توانند با خودشان بکنند. ما باید بکوشیم این تجربه تلخ به آگاهی ژرف و موثرتری در جامعه تبدیل شود و بخش بزرگتری از هموطنان را در برابر تبلیغات اصلاح طلبان مقاوم کنیم.
مردم بزرگ ایران! ما باید از نظام ملی خود دفاع کنیم. فردی که به ریاست جمهوری برکشیده‌اند؛ کسانی را بر پست‌ها در بخش‌هایی از ایران خواهد گمارد که آشکارا و بی پرده‌پوشی دشمن ایران ، تاریخ و وحدت ملی ما هستند. باید بتوانیم مبارزه ملی خود را گسترش بدهیم و در برابر این خرابکارها از کشورمان پاسداری کنیم. نبرد بزرگ ملی خودمان را باید با توان هر چه بیشتر ادامه دهیم. جنبش ملی با آگاهی این نبرد را پیش خواهد برد و تا پیروزی نهایی از پای نخواهیم نشست. راهی دراز در پیشروی ماست اما راه رفتن در چینین شاهراهی باشکوه و تاریخ ساز است. این پیروزی خودمان را در تحریم انتخابات ارج بگذاریم و به سوی فردای بهتر گام برداریم.

@kalashi_hojjat
✉️بدون شک امتیاز عظیم تاریخی کانت این است که معنای واقعی اخلاق را احیا کرد، از این نظرگاه، ظاهرا حتی سخت گیری اخلاق او موجه است،دستاوردهای او هنوز در مبارزه با هر تحریفی در فلسفهٔ اخلاق است،اما جنبه ای  دیگر هم از این دستاورد وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است و شاید امروزه حتی مهم تر باشد،همهٔ این تعلیمات لذت گرایانه مبتنی بر چیزی است که معمولا عقل سلیم نامیده می شود.‌

اما عقل سلیم راهنمایی واجد اعتباری مشکوک است، عقل سلیم دو جنبه دارد: از سویی، واقع گرا و عملی است و بدین لحاظ ارزشمند است، از سوی دیگر،  نتیجهٔ جذب و تحلیل عامه پسند تقریبا هر عقيده ای است که زمانی رواج داشته است، کانت با نشان دادن اینکه اقتضائات اساسی اخلاق گرچه برای همه کس خوشایند است، با عادت های پذیرفته شده ربطی ندارد_ و خیلی اوقات با آن ها متعارض است_ او اخلاق را اصلاح کرد، او عمل استثنایی ای را توجیه می کند که بر محقق ساختن خیر لازم است، این توجیه اساسا مبتنی بر تفاوتی بین شيوه های ذهنی و عینی است که کانت به طور کامل شرح و بسط می دهد و برای فلسفهٔ اخلاق ضروری است،

📗ارزش های اخلاقی در عصر علم، ص ۲۹۹
پل روبیژک-آرسین

@cafe_andishe95
✉️از نامه‌های مردمی به ماکسیم گورکی در مورد حمایت و همراهی او با حزب کمونیست به روایت ویتالی شنتالینسکی:

🔻«به احتمال زیاد، دلیل این تباهیِ اخلاقی، فقدان شجاعت است که در همه‌جا می‌بینیم. وقتی رژیمی مثل رژیم فعلی بر سر قدرت است، همه می‌ترسند عقایدشان درباره هرچیز اتخاذ شده از طرف رژیم را آزادانه ابراز کنند. مردم از حرف زدن و نوشتن می‌ترسند و فقط در گوش یکدیگر نجوا می‌کنند یا با نوع نگاهشان با هم حرف می‌زنند. آقای گورکی اگر شما از این چیزها بی‌اطلاعید پس از امروز روسیه بی‌اطلاعید. اگر مطلعید ولی صدایتان را بلند نمی‌کنید پس مرتکب گناهی نابخشودنی می‌شوید.»
هدف در اینجا بحث بر سر عناوین دهن‌پُرکُنی مانند «استاد دانشگاه و برنده المپیاد جهانی و استاد اخراجی» نیست، چه بسا که رنج بردن، حقانیت به همراه ندارد. همه‌چیز مانند روز روشن است؛ آن‌که در این نمایش‌ها شرکت می‌کند بازیگری بیش نیست که تاریخ انقضایش سر می‌رسد.
محمد الف
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Nihilism

⭕️نیهیلیسم نظریه و مکتبی است که منکر هر گونه اخلاق و ارزش و مبلغ شکاکیت مطلق است.
نخستین بار تورگنیف نویسنده لیبرال روس این عنوان را برای این اوصاف گروه هایی بکار برد که از ایمان لیبرالی خود دست کشیدند و به نفی تمام ارکان ارزشهای موجود و خواهان نابودی تمام نظام موجود با هر وسیله بودند


🔴در این افق درک از مفهوم نیهیلیسم خود نیچه و آنارشیستها بیشتر به نهیلیسم نسبت دارند تا مدرنیته

پس باید دقت داشت که نیچه عقلگرایی مدرن را نیهیلیستی میداند و مدرنها هم عقلستیزی و رادیکالیسم ضد اخلاقی نیچه را نیهیلیسم میدانند
@cafe_andishe95
2024/09/28 11:28:21
Back to Top
HTML Embed Code: