Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مردم ایران برعکس این رژیم دنبال ماجراجویی و دخالت در امور داخلی کشور مجاور نیستند؛ بلکه ما به دنبال یک ثبات هستیم که امنیت به وجود بیاید، و در سایه آن امنیت است که می‌شود آسایش و آبادانی را در کشورمان پیش ببریم.

The people of Iran are not after adventurism or interfering in the domestic affairs of other countries. ‏On the contrary, we seek stability to bring about security. ‏With security we can have peace and development in our own country.

@OfficialRezaPahlavi
🔍سنجش عقلانی اخلاق/بی اخلاقی نیچه🔎

📍زرتشت ایرانی در یکی از 9 اصول مهم خویش به برابری انسانها اشاره دارد.(درک او از نیچه هم بالاتر بوده و برابری در همه چیز را با برابری حقوقی اشتباه نمی گرفته می دانسته که ادمها متفاوتند و متکثرند در استعداد و توان و غیره منظورش از نظر حقوقی است)
این دقیقا با منشور حقوق بشر مدرن همسان است یعنی با فردی طرفیم که قبل از میلاد مسیح حرفی زده که روزامد مفید و منطبق بر اخلاقیات مدرن است.
این اخلاق انسانی و مثبت زرتشت ایرانی است.



📌در طرف مقابل نیچه معتقد است : برابری حقوقی هم حتی باعث رمگی میشود. آدمها حقوق برابر هم ندارند تعدادی اربابند و بهره کشی میکنند عده ای هم برده و طبیعت همین است و ما باید فرای اخلاق باشیم.اصولا برابری خواهی را اخلاق رمه می داند.

حکم نیچه
کاملاً ضد اخلاقی و منطبق با بربریت است جالب است نیچه خودش شخصاً به بربریت اشاره کرده و گفته فرهنگ باید از بربریت شروع کند!

⚖️حالا در دو کفه ترازو زرتشت ایرانی و اندیشه نیچه (خالق زرتشت فیک) را قرار میدهیم داوری میکنیم.

اندیشه نیچه واپسگرا و مبشر بربریت است.
و اصلن نیاز به توضیح ندارد که نیچه بوده که کاملاً در این مولفه از اخلاق روسیاه تاریخ شد زرتشت ایران باستانی روسفید.
تاریخ قضاوت کرده کدام منش فکری اخلاق رمه بوده است.

کانال لیبراسیون

@cafe_andishe95
Forwarded from مرتضی مردیها
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 سخن استاد دربارۀ 

📚کتابِ چرا روشنفکران لیبرالیسم را دوست ندارند؟

بخش اول: سخنرانی

📍شیراز، بوکلند شعبۀ ارم

📆 Dec 23, 2023

@mardihamorteza
Dr.Mardiha.SezavariLiberalism_2024_01_19_16_48_49_412
<unknown>
🎧 سخن استاد دربارۀ

📚 کتابِ چرا روشنفکران لیبرالیسم را دوست ندارند؟

بخش اول: سخنرانی

📍شیراز، بوکلند شعبۀ ارم

📆 Dec 23, 2023

@mardihamorteza
Forwarded from مرتضی مردیها
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 سخن استاد دربارۀ 

📚کتابِ چرا روشنفکران لیبرالیسم را دوست ندارند؟

بخش دوم: پرسش و پاسخ

📍شیراز، بوکلند شعبۀ ارم

📆 Dec 23, 2023

@mardihamorteza
Dr.Mardiha.Porsesh&pasox_2024_01_21_18_22_37_267
<unknown>
🎧 سخن استاد دربارۀ

📚 کتابِ چرا روشنفکران لیبرالیسم را دوست ندارند؟

بخش دوم: پرسش و پاسخ

📍شیراز، بوکلند شعبۀ ارم

📆 Dec 23, 2023

@mardihamorteza
💎"در جهان هیچ چیز به اندازه‌ی حقوق دیگران مقدس نیست."

خیرخواهی در اخلاق مفهومی "زائد" است.

کسی که اقدام به خیرخواهی نمی‌کند، اما حقوق دیگران را هم نقض نمی‌کند می‌تواند انسان درستکاری باشد و اگر هم چنین باشد فقیری وجود نخواهد داشت تا نیاز به نیکوکاری و خیرخواهی دیگران داشته باشد.

اما کسی که تمام عمر خود را به نیکوکاری گذرانده و فقط حقوق یک نفر را ضایع کرده باشد،
"این مورد تضییعِ حق را نمی‌تواند با تمام نیکوکاری‌های خود جبران کند.

امانوئل کانت
--------------
شاید خصلت بارز كانت صداقت اخلاقی و پیروی از مفهوم تکلیف و وظیفه اخلاقی بود که بیان نظری آن در نوشته های اخلاقی او ظاهر است چنانکه دیدیم او مردی اهل صحبت و معاشرت و علاوه بر آن مهربان و خیر خواه بوده است.
گرچه ثروتمند نبود و در امور مالی و معاشی منظما صرفه جویی می کرد، پیوسته به عده ای مردمان فقیر مساعدت می کرد.

صرفه جوییهای او مسلما همراه با خودخواهی یا سنگدلی نبود ،هر چند آدمی احساساتی نبود رفیق صمیمی و وفاداری بود؛ رفتارش از ادب و احترام به دیگران حکایت می کرد.

از لحاظ دینی آداب ظاهری را به جای نمی آورد و کسی هم نمی تواند مدعی شود که او تمایلات عرفانی داشته است. به هر حال مسیحی خالص نبود اما حقیقتا به خدا باور داشت.
کاپلستون.

@cafe_andishe95
اینجانب خاویر میلی( Javier Milei )به عنوان یک فرد معتقد به آنارکوکاپیتالیسم که دارای عقاید زیر بودم:

▪️دولت خطرناکترین نهاد استبدادی است
▪️دولت بزرگترین راهزن جهان است
▪️دولت سلطه مطلق است و دولت خوب و بد نداریم
▪️همه انواع دولتها به یکسان شر مطلق است.
▪️دموکراسی خدایی شکست خورده است
▪️کشورها باید به واحدهای کوچک در اندازه لیختن اشتاین تجزیه شوند
▪️دولت نماد انحصاری اجرای خشونت است
▪️دولت ضد بازار آزاد است.
▪️درآمد دولت یعنی مالیات دزدی است
▪️دولت هیچ نقشی در رشد و توسعه ندارد و
دیگر اباطیلی که روی ورق کتابها دیگران را فریب می دهد را پس گرفته
پس
🎖بنام دولت-ملت آرژانتین از همین تریبون اعلام میکنم اشتباه کرده ام و تئوری های ما چنان پوچ است که خودم نیز در مرحله عمل نمی توانم گردن بگیرم و اجرا کنم.
پس این ایده های رسوا را رها کرده و اینجا سوگند وفاداری به حکومت آرژانتین خورده و خودم "رئیس دولت" می شوم و این خود سندیست که آنارشیسم ما کاغذی و بر مغلطه هایی ضعیف استوار بوده و کاربردی نبوده است.
عزت زیاد
🇦🇷 #طنز
@cafe_andishe95
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥عنوان ویدیو :

💰💶💷💴

در دفاع از کاپیتالیسم:


رازهای ناگفته اقتصاد مدرن



@cafe_andishe95
‏رژیم درمانده خامنه‌ای، انتقام کشته‌شدن تروریست‌هایش در سوریه و لبنان و یمن و عراق را از مردم ایران، جوانان و کودکان بی‌گناه می‌گیرد‌؛ با این هدف که به معدود حامیان متزلزل خود، امید بدهد و ملت ایران را در مبارزه‌شان ناامید کند.

‏امروز زمان ناامیدی نیست. زمان ایستادگی و تاکید بر تداوم مبارزه تا به زیر کشیدن این رژیم ضدایرانی و اهریمنی است. زمان رسیدن به این باور که در پایان این مبارزه ما پیروزیم و جشن آزادی را در خیابان‌های سراسر ایران می‌گیریم. و باور به اینکه خون ⁧ #محمد_قبادلو ⁩ و دیگر جان‌باختگان راه آزادی ایران به هدر نخواهد رفت.

‏با خانواده محمد، با مادر و پدر داغدارش همدردی می‌کنم و به آنها می‌گویم: سرتان را بالا بگیرید و به فرزند قهرمان‌تان افتخار کنید. ستاره محمد از امشب در آسمان ایران می‌درخشد.

‏⁦ #MohammadGhobadlou

@OfficialRezaPahlavi
🌋فلسفه،
شناساییِ عقلانی است که از راه مفاهیم حاصل شده باشد.


ایمانوئل‌کانت
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
🔍سنجش عقلانی اخلاق/بی اخلاقی نیچه🔎 📍زرتشت ایرانی در یکی از 9 اصول مهم خویش به برابری انسانها اشاره دارد.(درک او از نیچه هم بالاتر بوده و برابری در همه چیز را با برابری حقوقی اشتباه نمی گرفته می دانسته که ادمها متفاوتند و متکثرند در استعداد و توان و غیره…
متاسفانه نیچه اراده آزاد را نیز با توهم توطئه به دین ارتباط داده و رد کرده.
مجبوریم سخن قبلی که نیچه اراده ازاد را پذیرفته پس بگیریم و پاک کنیم
این مزیت که برای نیچه در نظر گرفتیم نیز در نیچه ناموجود است.
می نویسد:



هدف از ساختن و پرداختنِ آموزه‌ی آزادیِ اراده در اساس کیفر دادن است، یعنی خواستِ گناهکار یافتن.
روان‌شناسی کهن سراسر، همان روان‌شناسیِ اراده، بر این پیش‌انگاره بنا شده است که پایه‌گذارانِ آن روان‌شناسی، یعنی کاهِنان، در رأسِ جماعتِ دیرین، می‌خواستند به خود این حق را بدهند که کیفر دهند__یا این حق را به خدا دهند...
آدمیان را از آن‌رو «آزاد» انگاشتند که بتوان درباره‌ی ایشان داوری کرد، که بتوان ایشان را کیفر داد__که بتوان ایشان را گناهکار شمرد:
در نتیجه، هر کرداری را می‌بایست حاصلِ اراده انگارند و بنیادِ آن را در آگاهی بنشانند.

غروب بت‌ها
فریدریش نیچه

@cafe_andishe95
📔کتاب خودآموز دیکتاتورها نوشته رندال وود و کارمینه دولوکا است. این کتاب شباهت فراوانی به شهریار ماکیاولی دارد. در این کتاب درباره شیوه اداره کشور در حکومت‌های دیکتاتوری، فرهنگ و اجتماع، نحوه تعامل با جامعه بین‌المللی و شیوه برگزاری انتخابات در چنین نظام‌هایی بحث شده است. در دنیای امروز، بسیاری از دمکراسی‌های ریشه‌دار نیز تحت تاثیر جنبش‌های پوپولیستی یا نظامیان تضعیف شده‌اند. در این کتاب نظام‌های دیکتاتوری کالبدشکافی می‌شوند و به شیوه کار کردن این نظام‌ها پی می‌برید. خودآموز دیکتاتورها یک کتاب نظری نیست و به زبانی ساده و قابل فهم، ماهیت نظام‌های دیکتاتوری را برای ما شرح می‌دهد. در خودآموز دیکتاتورها به ریشه‌های فرهنگی و اجتماعی‌ خاصی که منجر به قدرت گرفتن دیکتاتور‌ها شده است نیز اشاره می‌شود.
آگورا
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
📔کتاب خودآموز دیکتاتورها نوشته رندال وود و کارمینه دولوکا است. این کتاب شباهت فراوانی به شهریار ماکیاولی دارد. در این کتاب درباره شیوه اداره کشور در حکومت‌های دیکتاتوری، فرهنگ و اجتماع، نحوه تعامل با جامعه بین‌المللی و شیوه برگزاری انتخابات در چنین نظام‌هایی…
👁‍🗨به نظرت بهترین بخش رهبری کردن ملت کدام است: نابود کردن دشمنانت؟ خنثا کردن کودتاها و طرح های براندازی؟ پولدار شدن خودت و خانواده ات؟ نه، هیچ کدام. بهترین بخش، تبدیل شدن تو به شخصیتی افسانه ای است؛ شخصیتی خارق العاده و فراتر از معیارهای خاکی و زمینی. اگر بتوانی به این هدف برسی. مطمئن باش که از نظر سیاسی برایت سود بسیاری دارد. در واقع خواهی فهمید که این ابزاری ضروری برای چیرگی بر مردم کشورت است. بهترین حالت این است که رعیت ها و بندگانت تو را موجودی شکست ناپذیر، منحصربه فرد، جاودانه، بی همتا، خداگونه. همه چیزدان و فراتر از انسان های عادی بیندارند. اگر به اندازه کافی ذهن شویی و تبلیغ کرده باشی؛ ملت باورشان می شود که بدون تو مملکت نابود خواهد شد و آن ها به خاک سیاه خواهند نشست. اگر چنین ذهنیتی غالب شود. مطمئن باش تا زمانی که زنده ای. حاکم قدرقدرت کشورت هستی و هیچ کس جرئت نخواهد کرد به ساقط کردن تو حتی فکر کند.


📘خودآموز دیکتاتورها.
گروه آگورا
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
👁‍🗨به نظرت بهترین بخش رهبری کردن ملت کدام است: نابود کردن دشمنانت؟ خنثا کردن کودتاها و طرح های براندازی؟ پولدار شدن خودت و خانواده ات؟ نه، هیچ کدام. بهترین بخش، تبدیل شدن تو به شخصیتی افسانه ای است؛ شخصیتی خارق العاده و فراتر از معیارهای خاکی و زمینی. اگر…
آقای دبلیو. جناب کلبی, به نظر شما اگر دموکراسی همان رای عمومی نیست پس چیست؟
تومازوی کلبی. در همین سال های اخیر بود که دموکراسی مفهوم کلی حکومت اکثریت مردم را به خود گرفت. تا سال ۱۸۴۸ دموکراسی به معنی قدرتی سیاسی بود که بر بخش های فقیر ملت و دهقانان و پیشه وران و کارگران و خرده بورژواها متکی باشد. در آن زمان مراجعه به رأی عمومی وسیله ای برای دموکراسی تلقی می شد. و نه جوهر و بنیان . تجربه نشان داده است که مراجعه به آرای هرچه بیش تر مردم همیشه به معنی تحکیم دموکراسی نبوده و همچنین موارد متعددی دیده شده که ارتجاع دقیقا برای سرکوب دموکراسی به آرای هرچه بیش تر مردم تکیه کرده است. اکثریتی که با شعور و وجدان همراه نباشد. وسیله ای است که از آن می توان برای هر کاری استفاده کرد.


📘 مکتب دیکتاتورها
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
💠 روشنگری، که آرمانِ حقیقتِ عینی را پیشِ روی ما نهاد، ابرهای تیره تعالیمِ دینی را هم کنار زد. وجدانِ اخلاقی پس از آنکه قواعد و سننِ دینی گسست، آرام آرام توانست خودش را از بیرون ببیند. هم‌زمان، باور به یک سرشتِ عام و جهان‌شمولِ بشری، که شفتسبری، هاچسون و هیوم…
📌مهم‌ترین اصل روشنگری این است که همه انسان‌ها فارغ از نوع عقیده یا گروه دینی، اقتصادی و قومیتی که به آن تعلق دارند، نیازهای اساسی، حقوق و منزلت یکسانی دارند و در نتیجه، باید با همه یکسان و بر مبنای برابری رفتار کرد و همه، چه سیاه، چه سفید، زن یا مرد، مذهبی یا بی‌دین سزاوارند که دولت و قانون منافع و خواسته‌های شخصی‌شان را محترم بشمارد.
💠 فراگیر بودن این اصل، در این ادعا نهفته است که همه انسان‌ها، بدون استثنا، حق دارند به روش خود جویای خوشبختی باشند، هرطور که صلاح می‌دانند بیندیشند و سخن بگویند، و هیچ‌کس، از جمله کسانی که دیگران را متقاعد می‌کنند که برگزیده‌ی خداوندند تا سرور، حاکم یا راهنمای معنوی باشند، حق ندارد حقوقی را که متعلق به همه زنان و مردان است انکار یا از آنها سلب کند.

📚📖 یک انقلاب ذهنی: روشنگری رادیکال و خاستگاه‌های فکری دموکراسی مدرن، جاناتان ایزرائیل ترجمه مزدا موحد
@cafe_andishe95
💥🚩شباهت مارکس و نیچه
هر دوی این متفکرین رمانتیکوار در بی عقلی رادیکالیسم اشتراک زیادی دارند.

یعنی توهم ساختن دنیایی نو که همچون یک معمار جهان را مقابلش بگذارد دینامیتی زیرش نهاده حالا از اول عالم و ادمی جدید و طراز نوین بسازد.(ای کاش معمار قدرتمندی بودند نه ناشی)

یعنی خصلتی ضد عقلی و رادیکال.

همیشه عقلگرایان کمی محافظه کارند یعنی ارزشهای مطلوب کهن یا معاصر را مدام در بازرسی عقلی و نقدی الک می کنند و خوبها و مفیدترها را حفظ میکنند نه اینکه مثل دیوانگان یا کودکها یکباره زیر میز بکوبند و تمام ارزشها را نابود و مردود کنند.
بعد در ارائه آلترناتیو هم افتصاح و ناتوان باشند.
اینچنین خود را که دچار پوچی میکنند و پیروانشان را چون از جهان موجود رانده و در تحقق ایده ال پوشالی مانده هستند دچار بحران معنا و جهتیابی می کنند.

از" اینجا رانده و از آنجا مانده" پا در هوا و در اوهام و خیالات غیر کاربردی


کانال لیبراسیون
@cafe_andishe95
🔬مراد از تبیین علّی هر رویداد، استنتاج  گزاره‌ای است که از وقوع آن رویداد خبر دهد. بدین منظور، قیاسی تشکیل می‌دهیم که مقدّماتش را قیاس‌های کلّی و گزاره‌هایی شخصی-موسوم به شرایط اولیّه- تشکیل می‌دهد. (پوپر، 1959، ص38)


🔭بنابراین، دو نوع گزاره داریم که هر دو اجزای ضروری تبیین علّی‌اند: نوع  اوّل، گزاره‌های کلّی‌اند که فرضیّه‌هایی با خصوصیّاتی شامل قوانین طبیعت هستند؛ و نوع دوّم مشتمل برگزاره‌هایی شخصی است که مختصّ رویداد مورد تبیین‌اند، و پوپر آنها را «شرایط اولّیه» می‌خواند. از ترکیب عطفی گزاره‌های کلّی‌ و «شرایط اولیّه»، گزاره‌های شخصی مانند:این ریسمان پاره می‌شود را استنتاج می‌کنیم.
این قبیل گزاره ها را «پیش‌بینی» خاص یا شخصی می‌نامیم .شرایط اولیّه هر رویداد از وضعی حکایت می‌کند که در عرف، علّت آن مسأله خوانده می‌شود؛ مثلاً :اگر به ریسمانی که قوّت کشش آن 1 نیوتن است وزنه‌ای 2 تنی بیاویزیم، پاره می‌شود. بنابراین، آویختن وزنه دو تنی علّت پاره شدن ریسمانی بوده که قوّت کشش آن 1 نیوتن است و هر پیش‌بینی خبر از امری می‌دهد که در عرف معمول آن را معلول می‌خوانند. (پوپر، 1959، ص38-39)

🔮پوپر اصل علیّت را نه قبول می‌کند و نه رد، اما قاعده روش‌شناسانه‌ای  پیش می‌نهد که با اصل علیّت منطبق است و می‌توان این اصل را معادل  نسخه متافیزیکی آن قاعده دانست. قاعده این است که هیچ‌گاه نباید جستجوی گزاره‌های کلّی را فرو‌گذارد و از طرح دستگاه‌های نظری منسجم دست کشید و هرگز نباید دست از تلاش در راه انواع تعلیل رویدادهای توصیف‌بردار گوناگون برداشت.  (پوپر،  1953، ص39)

@cafe_andishe95
2024/09/30 12:29:57
Back to Top
HTML Embed Code: