Telegram Web Link
لیبراسیون/لیبرالیسم
‍ ما هرگز نمی‌توانیم به معصومیت و زیباییِ ادعایی جامعه بسته بازگردیم ... به مجرد اینکه احساس کنیم باید عهده‌دار مسئولیت‌های شخصی شویم ... دیگر نخواهیم توانست به وضعی بازگردیم که در آن بی‌چون و چرا در برابر جادوی قبیله سر بنهیم ... 🔷 هرچه بیشتر برای بازگشت…
🔱 ریشه‌ی ایدئولوژیک دولت‌گرایی (یا جمع‌گرایی) مقدمه‌ی قبیله‌ای وحشیانی است که، عاجز از درک حقوق فردی، معتقد بودند قبیله حاکم برتر و قادر مطلق است و مالک زندگی اعضای خود است و هرگاه بخواهد می‌تواند آن‌ها را فدای هر آن چیزی کند که «خیر» خود می‌پندارد.
🔒 آن‌ها عاجز از درک هر اصل اجتماعی غیر از حکومت زور وحشیانه، معتقد بودند فقط قدرت طبیعی خواسته‌های قبیله را محدود می‌سازد و قبیله‌های دیگر شکارهای طبیعی آن‌ها هستند که باید فتح شوند، غارت شوند، به بردگی کشیده شوند یا نابود گردند. تاریخ تمام مردمان بدوی زنجیره‌ای است از جنگ‌های قبیله‌ای و قتل‌عام های درون قبیله‌ای.

📚📖 کاپیتالیسم: آرمان ناشناخته، آین رند
ترجمه ابوالفضل حقیری
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
📌عرفان در تحول تاریخی خود، به ویژه با یورش مغولان، که آغاز دوره‌ای در انحطاط اندیشه عرفانی بود، از سویی، در ترکیب شرعی- یاسای مغولی وارد و، از سوی دیگر، به مبنایی برای اخلاق فردی و جمعی تبدیل شد. این وجه از عرفان «اجتماعی»، یعنی عرفانی که در اجتماع گریزی بنیادین…
🔗 تاکنون، تاریخ تجربه عرفانی در ایران، و دوره‌های آن، که، در واقع، یکی از صورت‌های عمده تاریخ آگاهی‌گریزی و حتی آگاهی ستیزی وجدان نگونبخت ایرانی است، نانوشته مانده است. نزدیک به یک هزاره، سایه بلند و سنگین عرفان بر پیکر آگاهی‌یابی ایرانیان گسترده بوده است و به لحاظ فرهنگی هیچ نمودی را در تاریخ ایران نمی‌شناسیم که به اندازه عرفان سده‌های متأخر سهمی در تکوین وجدان نگونبخت ایرانی داشته باشد. نقش دوگانه اندیشه عرفانی، در آغاز دوره اسلامی، در سده‌های متأخر، بویژه با نقادی حافظ، که به نوعی پایان اندیشه عرفانی را اعلام می‌کرد، به اخلاق بی‌اخلاقی و دنیاداری دنیا گریزانه تقلیل پیدا کرد و با سیطره آن همه راه‌های آگاهی‌یابی بسته شد.

📚📖تاریخ اندیشه سیاسی در ایران ملاحظاتی در مبانی نظری، جواد طباطبایی
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
☠️خرافه‌ای کُشنده ♦️نه مارکسیسم علمی است که در احوال کارگران شوربخت و نه کمونیسم فلسفه ذاتی پرولتاریاست بلکه نمودی از فلسفه روشنفکری است که بخش‌هایی از پرولتاریا را اغوا کرده است و کمونیسم نیز از این شبه‌علم برای چنگ زدن به هدفش یعنی قبضه قدرت استفاده می‌کند.…
🔺مومنان متوهم

☠️ کمونیست‌هایی نیز که با آرامش خاطر ادعای ملحد بودن دارند، سرشار از ایمانند: آنان تنها در پی سازماندهی عاقلانه بهره‌برداری از منابع طبیعی و زندگی مشترک نیستند، بلکه سودای تسلط بر نیروهای کیهانی و جوامع را دارند تا به حل معمای تاریخ نایل آیند و نیز می‌کوشند ذهن و زبان آدمی را از افتادن در مسیری دور کنند که به رضایت از خود منتهی می‌شود.

📚📖 افیون روشنفکران، رمون آرون
ترجمه پیروز ایزدی
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
👁‍🗨تمایز قائل شدن میان آیین عقیدتی خاص کسانی که مشرّف به کیش جنبش توتالیتر شده‌اند و تبلیغ ویژهٔ نوآموزان خارجی جنبش ، در زمان پیش از به قدرت رسیدن جنبش صورت می گیرد . رابطهٔ میان تبلیغات و تلقین ، از یک سوی به حجم جنبش بستگی دارد و از سوی دیگر به فشار خارجی…
🔸تقریباً کلیه مفاهیم مهم توتالیتاریسم امروزی مستقیماً از هگل به ارث رسیده است که، به قول زیمرن، «زرادخانه‌ای از جنگ افزارهای فراخور نهضت‌های استبدادی» فراهم آورد و حفظ کرد.

📚📖جامعه باز و دشمنان آن، کارل پوپر ترجمه عزت‌الله فولادوند
@cafe_andishe95
⭕️پوتین و استالین، پریگوژین و گورکی: لعنت به فضای مجازی!


برادرگرانقدر ولادیمیر پوتین بعد از ساقط کردن هواپیمای «پریگوژین» به دیدار خانواده او رفت و آن‌ها را دلداری داد. از شاگرد دبستان رفیق «ژوزف استالین» توقعی جز این نمی‌رود و البته در آینده‌ی نزدیک، وقتی عده‌ای را به جرم کشتن پریگوژین دستگیر و اعدام کرد و به این بهانه، از شر آن‌ها هم راحت شد، معلوم خواهد شد که درسش را چقدر خوب آموخته است!

🗓حکایت، حکایتی قدیمی است. استالین از این آموزه‌ها زیاد دارد و رفتار او با «ماکسیم گورکی» نویسنده‌ی بزرگ شوروی از این دست است.

🚩گورکی هجدهم ژوئن ۱۹۳۶ مرد. پزشکان علت مرگ را ذات‌الریه و سکته قلبی اعلام کردند. در تشییع، استالین با بازوبند سیاه پیشاپیش عزاداران حرکت می کرد. بیست‌ماه بعد پزشکان، منشی و حتی جاسوس حزب در منزل گورکی، متهم به کشتن او شدند و همگی به جنایت خود اعتراف کردند؛ همگی اعدام شدند بجز یک پزشک که به ۲۵ سال حبس محکوم شد. دوازده سال بعد پزشک زندانی این جرات را پیدا کرد که به هم‌بند خود بگوید که استالین، خودش گورکی را کشت و ما پزشکان سکوت کردیم. ۲۷ سال بعد، سال ۱۹۶۳ ، ده سال بعد از مرگ استالین، همسر گورکی هم جرات کرد واقعیت را بگوید: استالین با شیرینی مسموم گورکی را کشت.
📚(برگرفته از کتاب «یکی درباره دیگری»/ کریگ براون -  ترجمه حسن کامشاد )

برادر پوتین می‌خواهد راه رفیق استالین را برود؛ فقط افسوس که دنیای امروز رسانه‌هایی دارد که این کار را غیرممکن می‌کند. پوتین هم مثل خیلی‌های دیگر روز و شب فضای مجازی را نفرین می‌کند!
محمدحسین روانبخش
@cafe_andishe95
✉️«پریشان نمودنِ اوضاع، مستلزم هوشمندی نیست، اما ایجاد نظم و تعادل به‌نیروی عقل وابسته است.»


📚 Meine Gedanken
مونتسکیو

@cafe_andishe95
📩«وقتی ثروت‌های بزرگ به دست افراد مردم می‌افتد در پرتو آن نیرومند می‌شوند و در سایهٔ نیرومندی و ثروت خیال می‌کنند که می‌توانند در خارج از وطن خود زندگی نمایند و خوشبخت و سرافراز باشند ولی به زودی می‌فهمند که اشتباه کرده‌اند و عظمت هر ملتی بر روی خرابه‌های وطن خودش می‌باشد و بس.»

📚 نامه‌های ایرانی-مونتسکیو

@cafe_andishe95
✉️«هنگامی‌که در یک شخص یا یک دستگاه حاکم، قدرت تقنین با قدرت اجرایی جمع گردد، دیگر از آزادی اثری  نیست، زیرا بیم آن است که همان شهریار یا همان سنا، قوانین خود کامه‌ای وضع کنند و با خودکامگی به‌موقع اجرا گذارند.»

📚 روح‌القوانین -مونتسکیو
@cafe_andishe95
📨«کشور در صورتی دارای آزادی و استقلال است که  افرادش آزاد و مستقل باشند.»

📗مونتسکیو

@cafe_andishe95
📩«باید آزادی را موقتاً از دست داد تا بتوان برای همیشه  آن را حفظ نمود.»

حتماً برای عده ای آزادی عبارت از این است که حق داشته باشند مسلح شوند و به مردم زور بگویند.


📗مونتسکیو
@cafe_andishe95
✉️«آبادی یک کشور از روی میزان آزادیش سنجیده  می‌شود، نه از روی حاصلخیزیش.»

📗مونتسکیو
@cafe_andishe95
📩«انسان همچون رودخانه است که هر چقدر عمیقتر باشد  آرام‌تر و متواضع تر است.»

📗مونتسکیو
@cafe_andishe95
💌«همیشه قضایا را قبل از اخذ تصمیم به محکمه وجدان تسلیم کنید، وجدان راهنمای بی‌نظیر و قاضی بی‌طرفی است.»

📗مونتسکیو

@cafe_andishe95
افق رو به دنیای جدیدِ نظام پادشاهی مشروطه

🖋 #حجت_کلاشی

▪️از متن:
برای ما غیر از بازگشت به قانون مشروطیت راه حل دیگری وجود ندارد. شعارهای دیگری که داده می‌شوند، در مورد رویاهاست. رویا بسیار خوب‌ست. اما تا کجا می‌توان به آنها جامۀ عمل پوشاند، مهم است. اصلاً جز یک راه پیش روی ما وجود ندارد و آن این است که؛ به همۀ وسوسه‌هایی که چپ در ایران درست کرده پایان بدهیم. باید متوجۀ این باشیم که نظام پادشاهی مشروطه حاصل انباشت تجربۀ هزاران سالۀ ملت ایران است و این تجربه در مواجهه با نظام جدید، یا با دنیای مدرن توانسته است خود را به روز بکند. تنها تجربه‌ای‌ست که واقعاً موجود و در اختیار ما است، که در درون آن می‌شود به سمت دمکراسی رفت، درونش می‌توان سکولاریسمی که به دنبالش هستند پیاده کرد. در درون آن می‌شود به اقتدار ایران، به تاریخ ایران به امنیت و امور دیگر فکر کرد.


🔹لینک مطلب👇

https://mashrooteh.org/2023/08/29/h-k-2/


#بازگشت_به_مشروطه
#سازمان_مشروطه_ایران

@mashrootehorg
لیبراسیون/لیبرالیسم
🔖 به هرحال درست مانند خدا، ایدئولوژی مُرده است. زیاده‌روی های خونبار قرن بیستم آن را کشت. ما نیز باید آن را رها کنیم و به مشکلاتی بپردازیم که کوچکترند و دقیقتر تعریف شده‌اند. ما باید آنها را در مقیاسی ببینیم که بتوانیم حل‌شان کنیم، نه با سرزنش دیگران، بلکه…
🏷 بحران در انسان‌شناسی و توهمات ایدئولوژیک

📌ما عواقب جایگزین‌های تمامیت‌خواه را دیده‌ایم که در آن قرار است جمعی بار مسئولیت زندگی را به دوش بکشند، مسیر مناسب را ترسیم کنند و این جهان وحشتناک را به آن آرمان‌شهر موعود تغییر دهند. کمونیست‌ها آن جهان بینی را تعریف کردند که برای افراد منصف و همچنین افراد حسود و بی‌رحم جذاب بود. شاید حتی کمونیست‌ها راه حلی پایا برای معضل توزیع نابرابر ثروت که مشخصه عصر انقلاب صنعتی بود داشتند، البته اگر فرض را بر این مبنا بگذاریم که تمام آن افراد مظلوم انسان‌هایی خوب، و تمام پلیدی‌ها، طبق فرض، از آن اربابان بورژوای آنها بوده است. برخلاف باور کمونیست‌ها، بخش قابل توجهی از مظلومان، ناتوان، بی‌وجدان، بی‌استعداد، شهوت‌ران، شیفته قدرت، خشن، کینه‌توز و حسود بودند، در حالی که بخش قابل توجهی از ظالمان تحصیلکرده، توانمند، خلاق، باهوش، صادق و دغدغه‌مند بودند. وقتی شور سرکوب‌های سیاسی شوروی به نام دکولاکیزاسیون اتحاد جماهیر شوروی تازه تاسیس را فرا گرفت، همان قاتلان انتقام‌جوی حسود بودند که توزیع مجدد دارایی‌ها را به عهده گرفتند، در حالیکه این دارایی‌ها اموال کشاورزان شایسته و قابل اعتمادی بودند که با خشونت از آنها گرفته شده بود.
🔻یکی از پیامدهای ناخواسته آن «توزیع مجدد» خوشبختی، قحطی‌زدگی شش میلیون اوکراینی در دهه 1930 در یکی از حاصلخیزترین سرزمین‌های دنیا بود.

📚📖 فراتر از نظم 12 قانون دیگر برای زندگی، جردن پیترسون
ترجمه شیما مسائلی
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
🔗نظریه فروید نظریه‌ای علمی به معنای معمول آن نیست و صرف نظر از واقعیاتی که در مورد آن وجود دارد، به جای اینکه با مدارک اثبات‌کننده یک نظریه علمی مطرح شود، به عنوان یک کار تبلیغاتی مطرح شده است. 🔰این تلاش تبلیغاتی یک شکل غیرعادی به خود گرفته است. منتقدان،…
▪️طی سال‌های بعد، فروید آشکارا درباره امکان کاربرد روانکاوی به عنوان روش درمان بدبین شد.
🔘 مدت کوتاهی پیش از مرگ خود، وی اظهار داشت که به عنوان پیشگام در ایجاد یک روش تحقیق جدید برای پژوهش در فعالیت‌های ذهنی، در یادها خواهند ماند، نه به عنوان یک درمانگر.
چنان‌که خواهیم دید، تردیدهای بسیار جدی درباره کارآمد بودن روانکاوی به عنوان یک روش درمانی به وجود آمده است.
🔸امروزه تعداد بسیاری از روانکاوان از کاربرد آن به عنوان درمان روان‌پریشی، از قبیل اسکیزوفرنی و اختلال شیدایی - افسردگی دفاع می‌کنند. در این زمینه عملاً توافقی همگانی وجود دارد که روانکاوی چیزی برای ارائه ندارد؛ و در ارتباط با اختلالات روان‌نژندی، از قبیل حالت‌های اضطراب، اختلالات ترس‌های مرضی، روان‌نژندی‌های وسواس فکری و عملی، هیستری و نظایر آن‌هاست که روانکاوی بالاترین ادعاها را دارد. واضح است که بیماران تا مطمئن نشوند که روانکاوی در بهبود وضعیت آن‌ها موثر است و یا بیماری آن‌ها را درمان می‌کند، حاضر نمی‌‌شوند سال‌های زیادی را تحت درمان بگذرانند و یا برای معالجه خود هزینه‌های گزاف بپردازند. روانکاوی همیشه به این امیدها دامن می‌زده است، و هنوز هم ادعا می‌کند که در درمان اختلالات روان‌نژندی موفق است؛ ادعایی که هیچ‌گاه ثابت نشده است.

📚📖 افول امپراتوری فروید، هانس جی. آیسنک
ترجمه یوسف کریمی
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
🏷 از حکومت در جامعه سرمایه‌داری انتظار می‌رود حق مالکیت، حق افراد برای جستجو و مذاکره قراردادهای اختیاری (داوطلبانه) و حق آنها برای جبران شدن آسیب‌ها و خسارت‌های احتمالی را محترم بشمارد. به عبارت دیگر، دولت در جامعه سرمایه‌ داری باید قوانین بازی را اعمال و…
🔖 در یک اقتصاد آزاد، دولت وظیفه حفاظت از زندگی، سلامتی و امنیت مایملک شهروندان را دارد. دولت با قدرت خود به اجرای روند اقتصاد آزاد و آزادی انسان‌ها کمک می‌کند. با این‌حال، تا زمانی که چنین اقداماتی شامل استفاده از زور یا کلاهبرداری علیه جان، سلامت، ایمنی یا مال دیگران نباشد، از هر گونه مداخله در آزادی عمل افراد درگیر در تولید و توزیع خودداری می‌کند. همین واقعیت چنین جامعه‌ای را به عنوان اقتصاد بازار یا اقتصاد سرمایه‌داری مشخص می‌کند.
🔰اگر لیبرال‌های کلاسیک، با دخالت دولت در اقتصاد مخالفت می‌کنند، به این دلیل است که اقتصاد آزاد، بهترین سیستم همکاری اجتماعی است. لیبرال‌های فرانسه و انگلیس و پدران بنیان‌گذار آمریکا، تلاش زیادی برای محافظت از حق مالکیت شخصی در مقابل منافع عده‌ای خاص انجام دادند. آنها به دلیل منافع اقتصادی همگان اینکار را کردند، نه برای عده‌ای خاص.

📚📖 مداخله‌گرایی، لودویگ فون میزس ترجمه مانی بشرزاد
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
بخش عمومی همیشه، و بدون استثنا بزرگترین مُسرف [اسراف‌کننده] و تلف‌کننده پول جامعه است. اگر این بخش نسبت به هزینه‌هایی که انجام می‌دهند بیشتر دقیق باشد، می‌تواند مطمئن باشد که بخش خصوصی در مخارج خود صرفه‌جو هست. اگر ولخرجی دولت جامعه را به تباهی و ورشکستگی…
📍بازار از نگاه اقتصاددانان رفتاری

⚜️بازارها انگیزش قوی‌ای برای بنگاه‌ها فراهم می‌آورند تا تقاضای مشتریان را برآورده سازند و بنگاه‌ها برای برآوردن این تقاضاها با هم رقابت می‌کنند، بخواهیم یا نخواهیم این تقاضاها بازتاب عاقلانه‌ترین انتخاب‌ها هستند.

📚📖 تلنگر: بهبود تصمیم‌گیری‌ها برای بهداشت، ثروت و رضایت
، ریچارد اچ. تِیلر و کَس سان‌استاین ترجمه آرش طهماسبی
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🛡«همه چیز سیاست است»

تاماس مان

🎥 سکانسی از سریال مدیچی
دیالوگ برونو برناردی مشاور لورنزو مدیچی با توماسو پروززی (Tommaso Peruzzi)
@cafe_andishe95
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎙مصاحبه مهم کارل پوپر فیلسوف لیبرال
راجع به آزادی، دموکراسی و جامعه باز

🧭 #ویدئو
@cafe_andishe95
2024/11/19 19:49:49
Back to Top
HTML Embed Code: